3 تکنیک فوق العاده برای تنبلی و اهمال کاری
تنبلی و اهمال کاری به عنوان یک خصلت انسانی، در همه افراد وجود دارد. تنبلی و اهمال کاری قابل کنترل است، فقط کافیست اراده و انگیزه کافی برای کنترل آن را داشته باشیم. در این مقاله تکنیکهای مقابله با تنبلی و اهمال کاری را بیان کردیم تا بتوانید کارهایی که مدتهاست برای انجامش تنبلی و اهمال کاری میکنید، انجام دهید. برای رسیدن به اهداف و مقاصد خود در وهله اول نیازمند این هستید که تنبلی و اهمال کاری را کنار بگذارید
ما در این مقاله قصد داریم به شما در این موضوع کمک کنیم. متأسفانه پیشرفت تکنولوژی و به روز شدن کارها سبب شده تا افراد زیادی به تنبلی و اهمال کاری دچار شوند و نتوانند از پس کارهای عادی و روزمره خود برآیند. اگر شما هم به گونهای تنبل یا اهمال کار محسوب میشوید، تا انتهای مقاله تکنیک هایی برای تنبلی و اهمال کاری، با ما همراه شوید.
در این مقاله قرار است به سوالات زیر پاسخ دهیم:
- نتایج تحقیقات خانم مل رابینز در رابطه با تنبلی و اهمال کاری چیست؟
- تنبلی و اهمال کاری به چه معناست؟
- اهمال کاری پنهان چیست؟
- از چه تکنیکهایی میتوانیم برای رفع اهمال کاری و تنبلی کمک بگیریم؟
نتایج تحقیقات خانم مل رابینز در رابطه با تنبلی و اهمال کاری چیست؟
خانم ملرابینز یکی از افرادی است که در کتاب خود به نام قانون ۵ ثاینه موضوع تنبلی و اهمالکاری را مطرح کرده است. بخشی از تحقیقات خانم ملرابینز را امیرحسین حامدی در ویدیو پایین توضیح میدهد.
تنبلی و اهمال کاری به چه معناست؟
اهمال کاری بهای سنگینی برای ما دارد مثلا نمیتوانیم احساس شادی و لذت کنیم. اهمال کاری یعنی چه؟ یعنی ما قصد انجام یکسری کارها رو داریم ولی انجامشون نمیدهیم. مثل ورزش کردن، یادگیری یک مهارت جدید، شروع کسی و کار دوم و غیره. پیشنهاد میکنم همین الان تمام کارهایی که برای انجامش تنبلی و اهمال کاری میکنید را بنویسید.
اهمال کاری پنهان چیست؟
نوع دیگه اهمال کاری، اهمال کاری پنهان هست. یعنی شاید شما از نظر خیلی از افراد موفق هستید. اما خودتون میدانید که توی انجام یکسری کارها اهمال کار هستید. و وقتتون رو الکی پر میکنید. مثلا جلسات متعدد، سرگرم کردن خود با گوشی و غیره که کارهای مهمتری رو که باید انجام بدهید رو انجام نمیدهید به این نوع اهمال کاری میگویند اهمالکاری پنهان.
اما چه کارهایی تنبلی و اهمال کاری نیست؟ وقت گذاشتن با خانواده، بازی با کودکان، استراحت کردن، تفریح.
تمام کارهایی که باعث میشود حالتون خوب بشه اهمالکاری نیست.
باید تا حد زیادی جلوی اهمالکاریهارو بگیریم. تمام تعارضات بزرگ از یک اختلاف کوچک شروع شده و به یک اتفاق بزرگ تبدیل شده. مثلا دو شریک که به اختلافات بزرگی رسیدن تنها به دلیل این بوده که قبلا قراداد ننوشتن و از این قبیل مثالها.
اگر تنبل و اهمال کار باشیم در آینده به شدت حسرت میخوریم. زمانی که پیر میشویم میشینیم توی خونه و فقط حسرت میخوریم. که چرا در انجام فلان کار اهمالکاری کردم. و این حسرت بلای جون شماست.
وظیفه مغز چیه؟ آیا شما هم فکر میکنید وظیفه مغز فکر کردن است؟ نه وظیفه مغز حفاظت از ما در مقابل خطرات هست.(حفظ بقا)
اگر میخواهید بعدا پشیمان نشوید برای اهمالکاری خود چارهای بکنید. مغز ما میخواهد کمترین انرژی را مصرف کند و خودشرو از چالشها دور میکنه.
تکنینکهایی برای مقابله با اهمال کاری:
۱.قانون ۲۰ ثانیه:
کارهایی را که میخواهید انجام دهید ۲۰ ثانیه راحتتر کنید. مثلا اگر میخواهید کتاب بخوانید اون رو روی میز بگذارید.
و کارهایی را که نمیخواهید انجام بدین ۲۰ ثانیه سختترش کنید. مثلا نمی خواهید با گوشی کار کنید اونو دورتر از خود قرار بدهید.
۲. لذت بخش کردن کارها برای خود:
مثلا برای ورزش کردن با دوست صمیمی خودتون هماهنگ بشید تا کار براتون لذت بخشتر شود.
۳. مدیتیشن کنید:
تحقیقات جدید نشان داده مدیتیشن خیلی به مقابله با اهمال کاری به ما کمک میکند.
یک موضوع مهم در انجام کارها اینه که ما چقدر برای موفق شدن اشتیاق داریم؟
همین الان از یک تا ۱۰ به اشتیاق خودتون برای موفق شدن توی کارهاتون نمره بدهید.
هر موفقیتی بهایی دارد، یعنی من حاضرم برای اینکه توی کارم موفق بشم چه کارهایی رو انجام بدم. چه بهایی پرداخت کنم؟ مثلا حاضرم صبح زود بیدار بشم.
پیشنهاد میکنیم برای موفقیت را برای کارهای خودتون بنویسید.
اگر بخواهید کار مهمی رو انجام بدین مغزتون همش میگوید نمیخواد انجام بدهید. چون همون طور که گفتیم وظیفه مغز حفاظت از ماست، مغر شما میخواد فشار رو از روی شما کم کند. و وقتی میخواهید کار مهمی انجام بدین میگوید برو کارهای راحتتر انجام بده. مثل رفتن توی اینستاگرام. در این مواقع مدیتیشن بسیار به ما کمک میکند و باعث میشود خودآگاه شویم.
موضوع بعدی این هست که همه ما توی یکسری سبکهای کاری اهمالکار هستیم. مثلا وقتی دراز کشیدیم دیگه نمیخوایم از جامون برخیزیم. بعضیها توی نوشتن تنبلی و اهمال کاری میکنند و غیره. همین الان بنویسید که در چه سبک کارهایی اهمالکاری میکنید..
اگر میخواهید شانس انجام دادن کارهاتون بیشتر شود کارهایی رو که میخواهید انجام بدهید بنویسید. وقتی دقیق بنویسید من در فلان روز و فلان ساعت کارم رو انجام میدهم تا ۵۰ درصد شانس انجام شدن کارتون رو افزایش دادین.
موضوع مهم دیگه کوچک کردن کارها هست. وقتی کار بزرگی رو بخواهید انجام دهید مغز میگه وای چه کار سختی ول کن انجام نده. و سریع شمارو میپیچونه. کارهاتونو کوچیک کوچیک کنید. مثلا وقتی میخواهید به ورزش بروید بگویید من فقط میخواهم کفش ورزشیم رو بپوشم.
پیشنهاد میکنم مقاله رسالت زندگی را مطالعه کنید.
۶ دلیل تنبلی و اهمال کاری
1. نداشتن مهارت
وقتی کاریرو بلد نباشیم برای انجامش تنبلی میکنیم. اما اگر مهارترو یاد بگیرید با اشتیاق اون رو انجام میدهید.
یک پیشنهاد برای انجام کارها گذاشتن ددلاین است ( زمان مشخص برای انجام کار) : مشخص کنید تا کی فرصت انجام کارهارو دارید. برای کارهایتان زمان بگذارید. مثلا برای کتاب خواندن مشخص کنید تا فلان روز کتاب رو تموم میکنم. گذاشتن ددلاین تا حد زیادی اهمال کاری رو کاهش میدهد.
2. ترس از شکست
گاهی اوقات به خاطر اینکه میترسیم شکست بخوریم کاری رو انجام نمیدهیم.
3. ترس از موفقیت
مثلا برخی از افراد برای کنکور نمیخوانند که دانشگاه خوب قبول نشوند زیرا مسئولیت زیادی دارد یا خیلی از افراد ترس از سخنرانی دارند. برای این که سخنران بودن نیاز به یادگیری مهارت دارد که انسانها معمولا در یادگیری مهارتهای مختلف تنبلی و اهمال کاری میکنند.
4. ترس از خود
یعنی اعتماد به نفس کامل ندارند.
5. ترس از مسخره شدن
برای مقابله با ترس از خود پیشنهاد میکنیم جلوی آینه با خودتون صحبت کنید. و بگوببد چه احساسهایی دارید و کارهایی که میخواهید انجام بدهید رو بگوبید. وقتی با خود صحبت میکنید خودآگاه میشوید.
6. نفرت
اگر کاری را دوست نداشته باشیم انجام نمیدهیم.
برای رسیدن به موفقیتهای بزرگ باید جزء ۵ درصد افراد باشید. پس نباید کارهایی که ۹۵درصد افراد انجام میدهند رو انجام بدهید. یعنی یکسری کارهایی انجام دهیم، باوجود اینکه ازشون نفرت داریم چون باعث موفقیت ما میشوند.
ما در زندگی دو نوع رنج میبریم و این شما هستید که کدام را انتخاب میکنید.
- رنج از تلاش
- رنج از حسرت و پشیمونی
برای نزدیک شدن به بهار زندگی باید انتخاب کنید. هر کاری که چرایی قویای برای انجام دادن داشته باشد آن را انجام میدهید حتی اگر از آن تنفر داشته باشید. اگر کاری را انجام دهید نفرتتان از آن کم میشود.
این را بدانید که ترسها مارو نابود نمیکنند، با کله بروید توی ترسهاتون. هر جا ترسیدید بدانید مسیر رشد براتون فراهم شده است.
پس هرجا ترسیدید بگویید پلههای موفقیت برای من آماده شده باید با کله بروم سمتش. گاهی اوقات ترس و استرس خوبه و باعث میشود برای انجام کاراهامون حرکت کنیم.
همه ما یکسری فکرهای بیخود مثل اینکه تو نمیتوانی میاد توی سرمون. ولی اونو بدانید که اینها فقط فکرهای شما هستند. و شما فکرهاتون نیستید. شما از فکراتون جدا هستید. فکرها دست شما نیستند، اما اینکه شما به فکرها عمل کنید دست شماست. از کلماتی که با هیچ وقت و همیشه شروع میشوند استفاده نکنید. مثل من همیشه گند میزنم و یا من هیچوقت موفق نمیشم.
کار مغز ما حفظ جان ماست، بنابراین هر چیزی را بد جلوه میدهد. لطفا فاجعه سازی نکنید. مغز ما این فاجعههارو درست میکند که مارو در شرایط حال و آسودگی نگهدارد.
تکنینک: مقدمات کارهارو فراهم کنید. مثلا برای رفتن به ورزش از قبل وسایل را آماده کنید و دم در بگذارید. آماده نشدن برای کارها یعنی آماده شدن برای شکست. دقیقه نود بودن را بذارید کنار و مقدمات کارهارو فراهم کنید.
چگونه افکار خود را کنترل کنیم؟
ابهام:
گاهی اوقات به خاطر ابهام داشتن کارهارو انجام نمیدهیم. ابهام همیشه در زندگی هست. هیچ وقت نمیشود از هیچکاری مطمئن بود.
بنوسید کدوم کارهاتونرو به خاطر ابهام انجام ندادید؟
بهارمن به شما خواندم مقال « چگونه رفع ابهام کنیم؟ » را پیشنهاد میکند.
کمالگرایی:
این ویژگی توی اکثر ماها وجود داره که از همون اول میخواهیم همه چی بهترین باشد. فرد میخواهد دیگران ازش انتظارات درست داشته باشند. این افراد میگویند یا یک کاری رو انجام نمیدهیم یا به بهترین شکل انجام میدهیم.
ولی اینرو بدونید کامل از اول وجود ندارد.
عدم پذیرش:
هزاران اگر ردیف میکنیم. اگر ایران نبودم، اگر فلان موقعیت رو داشتم و غیره.
بدون زحمت در هر جایی نمیشود به جایی رسید.
مسئولیت صددرصد زندگیتونو بپذیرید. به جای “اما، ولی و آخه” از کلمه “و” استفاده کنید. مثلا من میخواهم کسب و کارم رو شروع کنم اما دلار گرون شد رو به جمله من میخواهم کسب و کارم رو شروع کنم و دلار گردن شد تبدیل کنید. این جمله به شما قدرت بیشتری میدهد.
از کلمه “باید” استفاده نکنید. بایدی در کار نیست. وقتی میگویید باید سیستم مغز طوری عمل میکند که کار رو انجام ندهید.
فقط 5 دقیقه تلاش کن
فکر میکنید که در طول روز چه قدر از زمان خودتان را هدر میدهید؟ اگر فقط روزی 20 دقیقه وقت خودتان را تلف کنید، در یک سال تقریبا 122 ساعت را هدر دادهاید. با 122 ساعت چه تعداد کتاب را میتوانید مطالعه کنید؟
اما این که تنبلی و اهمال کاری میکنیم طبیعی هست. کار مغز این هست که ما خسته و اذیت نشویم. بنابراین از هر دردی فرار میکند. انگار هر جایی درد هست، میگوید: من اینجا نیستم. در صورتی که دردها باعث موفقیت ما میشوند.
همه افراد تنبلی میکنند. خود من گاهی اوقات تنبلی میکنم. اما میدانم چگونه رفتار کنم که میزان تنبلی و فرار کردنم از کارها تا حد مطلوبی کاسته شود.
مثلاً همین الان که دارم این مقاله را مینویسم، به خوبی میدانم که اگر شروع کنم، عاشقانه ادامه میدهم. اما هر زمان که میخواهم بشینم و موضوعی را بنویسم، ذهنم فرمان میدهد که الآن ایده خوبی برای نوشتن مطالب نداری… بذار یک وقت دیگر!
در چنین زمانهایی ذهن خودم را گول میزنم و به او میگویم: فقط 5 دقیقه مینویسم و بعد رها میکنم. وقتی که شروع میکنم، بعد از گذشت دقایقی متوجه گذر زمان نمیشوم و از کارم لذت میبرم. تکنیکهای زیادی برای تنبلی و اهمالکاری وجود دارد، خیلی از آنها را یاد گرفتیم. نیازی نیست همه تکنیکها را یاد بگیریم. کافیست یکی از آنها را با توجه به شخصیتمان به کار بگیریم و اقدامات خوبی را در طول روز انجام دهیم.
تصمیم نگرفتن برای انجام کار
خیلی از کارهارو انجام نمیدهیم چون تصمیمی برای انجامش نگرفتیم. اگر هنوز تصمیم به انجام کاری را نگرفتهاید ابتدا خوبیها و بدیهای کاررو بنویسید و با توجه به آن تصمیم بگیرید. اما این را بدانید هر تصمیمی مشکلات خاص خود را دارد. ما باید قبول کنیم کدوم مشکلات را بپذیریم؟
پیشنهاد میکنیم کتاب سوالاترو تغییر بده تا زندگیات تغییر کند را بخوانید در این زمینه به شما کمک میکند.
مشکلات جسمانی
هرگونه مشکل جسمانی مانند پادرد، سردرد و… باعث اهمال کاری در کارها میشود. زمانی که کم خوابی داشته باشید زمانی که تمرکز نداشته باشید اهمال کار میشوید.
و در آخر باید بگویم برخی موارد به عنوان یکی از خصائل انسانی در ما وجود دارد؛ همانند اهمال کاری و تنبلی در انجام کارها. پس این موضوع هیچگاه به صفر نخواهد رسید اما میتوان آن را به صفر نزدیک کرد.
حرف پایانی مقاله 3 تکنیک فوق العاده برای تنبلی و اهمال کاری
همه ما انسانها در بخشی از کارهای روزمره خود تنبلی و اهمالکاری میکنیم. کسانی میتوانند مشکل تنبلی خود را حل کنند که درد و رنج ناشی از عدم انجام کارها را متوجه شوند. هر موفقیتی که شما در زندگی به دست آوردید بخاطر این بوده است که رنجی را متحمل میشدید. برای اینکه تنبلی خود را کمتر کنیم، باید دردهای ناشی از تنبلی را روی کاغذ بنویسیم. آنگاه میتوانید از تکنیکهای اهمال کاری که در این مطلب گفته شد نهایت استفاده را ببرید. موفق باشید.
21 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون
راهکار های تاثیر گذاری بودن ممنونم❤️
خیلی جامع و عالی که به طور کامل راه های مقابله با اهمال کاری گفته شده که منم همین مشکل رو داشتم که خدارو شکر با خوندن این مقاله راه مقابله با این معضل رو یاد گرفتموممنونم بهارمن 🙂
سلام مریم عزیز
ممنون از لطف شما
سلامت باشید
سلام و درود خدمت مجموعه بهارمن🌹من خودم خیلی وقت ها در انجام کارام تنبلی و اهمال کاری میکنم. سعی میکنم برای بهترشدنم از قانون های پنج ثانیه، 20ثانیه و پنج دقیقه استفاده کنم. همچنین خواب و تمرکز کافی رو داشته باشم تا احتمال اهمال کاریم کم بشه.
سلام شادی عزیز
چه خوب که عملگرایی و برای بهبود فردی خودت تلاش میکنی
با سلام خدمت همه بهاریها … وتشکر از خانم ابراهیمی عزیز که به این نکته مهم اشاره کردن اطرافمون پراز آدمهای اهمال کاره وحتی خودِمن گاهی اهمال کاری میکنم اما توجه با نکاتی که اشاره شد و اجرا کردن اونها میتونه کمک بزرگی در رفع تنبلی و اهمال کاریمون داشته باشه بازم ممنون بابت مطلب مفیدی که به بهتر شدنِ ما کمک میکنه
نرگس خانم سلام.
امید وارم اهمال کاری رو کنار بگزارید و موفق باشید.
ترس از مسخره شدن
ممنون که به این مورد اشاره کردید
🙏🏼❤
درود پرهام عزیز .
اصلا نباید ترس از مسخره شدن داشته باشید.
ممنون استاد
مطالب خیلی خوبی بود
❤😍👌🏼
سلام شهر جان
ممنون از شما و همراهی تون
مدیتیشن عالیه😍👌🏼
بهتون پیشنهاد میکنم که انجام بدید حتما
و قطعش نکنید ک مداوم مدیتیشن رو انجام بدید
تاثیراتش رو خیلی زود میبینید😍
ممنون از اطلاعاتتون❤
فیلمی که قرار داده بودید خوب بود
مچکر🌻
درود سجاد عیز.
امید وارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
سلام ساره عزیز
امید وارم با بهرگیری از مدیتیشن و سایر نکات در زندگیتون موفق باشید.
خوب بود
مطالب بیشتری در این مورد بذارید خیلی خوب میشه😍❤
ممنون
درود فاطمه ی عزیز
امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
خیلی مطالب آموزنده ای بود😇🙏🏼
ممنون ازتون🙏🏼🌺
عالی بود👏🏼
من هم از اینکه توی کارهام شکست بخورم خیلی میترسم بخاطر همین اونهارو به عقب میندازم ☹💔
سلام.
سید محمد عزیز امید وارم موفق باشید .