7 راز برنامه ریزی موفق +7 تکنینک در محیط کار
برنامه ریزی یکی از ابزارهای مدیریتی کسب و کارها است. همچنین میتواند در کارهای شخصی و زندگی شما موثر باشد. راز برنامه ریزی موفق این است که برنامه متعلق به شما باشد و برای خود خودتان طراحی شده باشد.
پس باید به توانمندیها و اهداف خود رجوع کنید. ما به شما در طراحی یک برنامه ریزی اختصاصی کمک میکنیم و ملاک سنجش و چارچوبهای یک برنامه ریزی موفق و استاندارد را به شما خواهیم گفت. خواندن این مطلب میتواند شروع یک اتفاق خوب در زندگی شما باشد به شرطی که اراده و عمل خود را پای کار بیاورید.
در این مطلب به سوالات زیر پاسخ میدهیم:
- یک برنامه ریزی موفق چه ویژگیهایی دارد؟
- چگونه برنامه ریزی برای داشتن زندگی موفق طراحی را کنیم؟
- فواید برنامه ریزی برای زندگی چیست؟
- تکنیکهای مدیریت زمان در محیط کار چیست؟
- تکنیک برنامه ریزی تحصیلی چیست؟
7راز چگونه برای آینده برنامه ریزی کنیم؟
1. هدف از برنامه ریزی چیست؟
برای شروع برنامه ریزی و یا هرکار دیگر لازم است بپرسید هدف شما چیست؟ اگر برنامه ریزی را ليستی از آرزوهای دست نیافتنی خود میبینید؛ ممکن است در آینده سرخورده و نا امید شوید! زیرا در برنامه ریزی موفق اهداف باید ویژگیهایی را دارا باشند. با 6 ویژگی زیر راحت تر میتوانید هدف خود را برای برنامه ریزی که سر انجام موفقیت آمیز باشد، مشخص کنید.
واقع بینانه : یک طرح و هدف تنها زمانی ارزش دارد که عملا قابل اجرا و واقع بینانه باشد. باید با در نظر گرفتن محدودیتهای برنامه ریزی طراحی شود. اگر طرحی در تئوری خوب باشد اما در عمل بد باشد، فایدهای ندارد.
واضح: یک برنامه خوب با اهداف روشن، به خوبی تعریف شده و به راحتی قابل درک است. اهداف کلی مانند بهبود روحیه یا افزایش سود ماهیت مبهم دارند و به مراحل و برنامههای خاصی کمک نمیکنند. در صورت امکان، اهداف برای سادگی باید کمیت شوند. یک برنامه خوب نباید حاوی چیزی مبهم یا نامشخص باشد.
جامع: یک برنامه ریزی موفق باید شامل همه چیزهایی باشد که برای دستیابی به اهداف شما لازم است. اگر یک طرح جامع برای کل سازمان یا زندگی تهیه شود، مفیدتر خواهد بود زیرا میتوان دید که چیزی از آن باقی نمانده است. و شما با موفقیت فاصله بسیار کمی دارید.
انعطاف پذیر: یک طرح منعطف تغییرات برنامهها را بدون هیچ تاخیری تنظیم می کند. بنابراین یک طرح نباید سفت و سخت باشد. یک برنامه باید به اندازه کافی گسترده باشد تا بتواند با چالشها و عدم قطعیتهای آینده روبرو شود.
مقرون به صرفه: برنامه ریزی خود را باید با در نظر گرفتن منابع موجود و متناسب با بودجهتان، طراحی کنید. به عبارت دیگر، یک برنامه باید هزینه خود را جبران کند و حداقل هزینه عملیاتی را به همراه داشته باشد.
متعادل: لازم است اطمینان حاصل شود که هماهنگی مناسبی بین انواع مختلف برنامهها، مانند برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت، برنامههای بخشهای مختلف و… وجود دارد. در کسب و کار هر بخش برنامههای خود را تنظیم میکند. این کار مدیریت است که ببیند همه این برنامهها در تعادل هستند یا خیر.
2. ددلاین در برنامه ریزی
زمان و ضرب الاجل تعیین کنید. ضرب الاجل همان Dead line در زبان انگلیسی هست. یعنی برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خود زمان تعیین کنید.تجربه نشان میدهد که وقتی زمان مشخص نکنید، کار بیشتر از حالت طبیعی طول میکشد.
اگر برای مطالعه یک کتاب، یک ماه وقت تعیین کنید؛ یک ماه زمان میبرد تا آن را بخوانید. اما اگر یک هفته مشخص کنید؛ میبینید در پایان یک هفته آن کتاب را مطالعه کردهاید.
پس ددلاین یا ضرب الاجلها را متناسب تعیین کنید تا کارها را کمتر کش دهید و آنها را بنویسید و جایی در محیط کار یا زندگی که در طول روز چندبار میبینید، قرار دهید.
3. کار تیمی موفق
کار گروهی خروجی قویتر و بهتری دارد به شرطی که تیم متناسب با اهدافتان را بسازید. دو نکته را در کار تیمی به خاطر داشته باشید:
مشارکت تیم: برنامه ریزی نباید مسئولیت انحصاری مدیرگروه باشد. در صورت تحمیل طرح به زیرگروهها، افراد مسئولیتی بر عهده نخواهند داشت. همچنین مشارکت در برنامه ریزی عموماً تلاش صادقانه و جدی آنها را برای موفقیت طرح تضمین میکند.
وحدت: هر بخش از گروه برنامه ریزی مختلفی را در طول کار نیاز دارد و روی کار مشخص خود تمرکز میکند. یک برنامه ریزی موفق و خوب همه این بخشها را در خود جای میدهد، و باعث حفظ ثبات و هدف متمرکز در گروه و کسب و کار میشود.
4. استراحت در محیط کار
استراحت فراموش نشود! ما ساعتهای زیادی مشغول کار هستیم. گاهی فکر میکنیم اگر چند دقیق آخر وقت را هم پای کار بنشینیم، بهره وری بهتری خواهیمداشت.
در حالی که کار بی وقفه و بدون استراحت میتواند به جسم و انرژی شما تاثیر منفی بگذارد. همچنین استراحت باید مفید باشد. مثلا وقتی مشغول یک کار ذهنی سخت هستید، برای استراحت بهتر است یک کار یدی سبک انجام دهید که مجددا فکر و ذهن شما را درگیر نکند.
5. برنامه ریزی و پیگیری موثر
برنامه ریزی یک فرآیند است، نه فقط یک برنامه. به این معنی که در طول اجرا شدن باید آن را بررسی کنید تا کارها مطابق آن پیش روند و نسبت به شرایط شاید لازم باشد، تغییراتی را ایجاد کنید.
6. ارزیابی برنامه ریزی
بعد از هر تجربه لازم است؛ برگردید و نحوه برنامه ریزی خود و درصد موفقیتتان را ارزیابی کنید. به این شکل شما در برنامه ریزیهای بعدی رشد میکنید و خطا کمتری را خواهید داشت، میتوانید ساعاتی که بهره وری بالایی بیشتری داشتید با این ارزیابی به دست آوردید.
7. توکل بر خدایت کن
در زندگی شاید کمتر از 30 درصد اتفاقات تحت کنترل شماست. رویدادها و عوامل خارجی بسیار زیادی در اطرافمان وجود دارد. برای همه عوامل خارجی و احتمالات نمیتوان برنامهای اختصاصی طراحی کرد.
اما میتوان تمام تلاش خود را برای یک برنامه ریزی موفق کرد.و در قدم بعد توکل به کسی که در عالم هستی، قادر و توانمندترین است.
از خداوند مهربان از کسی که به همه وقایع عالم آگاه است، بخواهید که در راه دستیابی به اهدافتان، توان از میان برداشتن و یا دور زدن موانع را به شما بدهد و شما را در پناه خود نگه دارد و اهدافتان را از آسیبهای عوامل خارجی حفظ کند.
یک برنامه ریزی خوب برای زندگی
یک برنامه ریزی خوب برای زندگی چیست؟ در اینجا هشت راه و تکنیک های برنامه ریزی آورده شده است که از زمان خود بهترین شکل استفاده کنید و برنامه ریزی برای داشتن زندگی موفق را تجربه کنید.
بهارمن به شما مطالعه مقاله کاربردی و مهم « 7 راز ساختن زندگی بهتر » را پیشنهاد میکند.
1. هدفگذاری
ابتدا در برنامه ریزی برای داشتن زندگی موفق هدف های خود را مشخص کنید. 5 سال دیگر میخواهید در چه حالی باشید؟ تصور کنید و برنامه خود را بنویسید. اهداف بلند مدت خود را به چندین قدم و برنامه کوچکتر و کوتاه مدت تقسیم کنید.
اهداف خود را حول برنامه ریزی بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت انجام دهید و حتی برنامه ریزی روزانه داشته باشید. اگر برای این کار به دفتر و قلم علاقهمند هستید، برنامه .ریزی به روش بولت ژورنال را پیشنهاد میکنیم. اما اگر اهل گوشی و دنیای دیجیتال هستید مقاله «بهترین نرم افزار های برنامه ریزی» را مطالعه کنید
2. تصمیم های مهم
صرفه جویی در تصمیم گیری برای چیزهای مهم ضروری است. افراد بسیار موفق در برنامه ریزی برای داشتن زندگی موفق کمد لباس خود را ساده چیدهاند و میزان تصمیمات خود را در مورد مسائل بی اهمیت به حداقل میرسانند.
زمانی که میخواهید برای موفقیت برنامه ریزی کنید، تنها چند تصمیم واقعا مهم بگیرید. با توجه به بررسی برنامه ریزی کارهای روزانه افراد موفق توصیه میکنیم خود را مشغول جزئیات کم اهمیت نکنید. برای مسائل مهم که در راستای اهداف اصلی هست، وقت بگذارید.
3. روتین صبحگاهی
افراد موفق در شروع روز از طریق برنامه های منظم و روتین روزانه، شتاب ایجاد میکنند. آنها با سحرخیزی و داشتن برنامه های موفق برای انجام ترکیبی از فعالیت های زیر در صبح استفاده میکنند: مدیتیشن، مطالعه، یادداشت روزانه، ورزش، اولویت بندی روز خود، تصور یک روز موفق، و خوردن یک صبحانه مغذی برای سوخت روزشان.
یک روتین صبحگاهی موثر برای هر فردی منحصر به فرد است. در برنامه ریزی برای داشتن زندگی موفق لازم است فعالیتهای مختلفی را تجربه کنید تا زمانی که روتین صبحگاهی متناسب با سبک زندگی خود را پیدا کنید و آنها را برای موفقیت و انگیزه هر روز تکرار کنید.
-شروع روز خوب
اگر اول روزتون رو خوب شروع نکنید تا آخر روز حالتون خوب نخواهد بود.
این خیلی مهمه که ما یک برنامهی خوب برای اول صبحمون داشته باشیم که تا آخر شب خوب پیش بریم. اگر شما اول روزتون رو خراب کنید، کل روز رو خراب کردید.
فرض کنید که یک زن و شوهر، اول روز با هم دعوا کنند، اینها تا آخر شب ذهنشون درگیره. یا مثلا یک نفر دیر از خواب بلند میشه و چون ناراحته از اینکه الان روز خودش رو خراب کرده، بقیه روزش رو هم خراب میکنه. خیلی از این چیزها به ذهنیت ما بستگی داره و ما باید ذهنیت خودمون رو درست کنیم.
-خوردن صبحانه
آیا من از صبحانهی خودم لذت میبرم یا دیر از خواب بلند میشم و مجبور میشم صبحانهام را با عجله بخورم؟
خیلی مهمه چطور غذاخوردن ما، مخصوصا صبحانه و اگر شما فردی هستید که از صبحانه تا حالا لذت بردید و الان اونجوری صبحانه نمیخورید که قبلا میخوردید، یک جای کارتون داره میلنگه و باید ببینید مشکل از کجاست.
همه چیز شده با عجله انجام دادن کارها، دیر از خواب بلند میشید و استرس دارید که کارهاتون نیمه کاره نمونند و این خیلی بده که ما نمیتونیم صبحانه مون رو با لذت و آرامش بخوریم و به مزه غذا دقت کنیم.
آیا به مزه غذایی که داری میخوری دقت میکنی؟
آیا زندگی میکنی؟
آیا نونی که برمیداری رو لمسش میکنی؟
موضوعی که الان درمورش صحبت کردیم موضوع خیلی مهمی هست و ازتون میخوام که بهش فکر کنید.
4. اولویت بندی
برنامه ریزی برای داشتن زندگی موفق با اولویت بندی کارها اتفاق می افتذ. افراد موفق میدانند که اگر پروژههای خود را اولویتبندی نکنند، تحت تأثیر برنامههای دیگران قرار خواهند گرفت. آنها به طور مداوم اولویت های خود را ارزیابی می کنند و با تغییر شرایط نظم را دوباره سازماندهی می کنند تا برنامه های موفق را انجام دهند.
اولویتهای خود را در برنامه ریزی برای داشتن زندگی موفق مشخص کنید، آن وقت به سرعت ارزیابی میکنید که آیا یک پروژه با برنامهها و اهداف بزرگ شما مطابقت دارد یا خیر. این عادت را در خود پرورش دهید که درخواست هایی را که با ارزش ها و برنامه هایتان همخوانی ندارد، رد کنید.
اثربخشی برای آنها بر کارایی برتری دارد. آنها بر روی کار بر روی کارهای درست تمرکز می کنند تا اینکه کارهای بیشتری انجام دهند. آنها در تلاش برای تولید با بالاترین کیفیت برای بالاترین اولویت های خود هستند.
5. روتین شبانه
افراد موفق تا صبح منتظر نمیمانند تا برای یک روز موفق آماده شوند. در عوض، از شب قبل شروع میکنند. برنامه ریزی برای داشتن زندگی موفق را از شب قبل شروع کنید، موبایل را کنار بگذارید، مطالعه کنید، مدیتیشن انجام دهید و برای روز بعد برنامه ریزی روزانه انجام دهید. آن وقت آرام و بدون استرس از خواب بیدار میشوید، زیرا قبلاً طرحی را برای یک روز پربار طراحی کردهاید.
6. برنامه ریزی صبحگاهی
در برنامه ریزی برای داشتن زندگی موفق انرژی خود را به درستی صرف کارها کنید. در طول روز تصمیم می گیریم، وظایف را انجام می دهیم و در طول روز روی پروژه های مختلف کار میکنیم، به مرور اراده و انرژی ما تحلیل می رود. در برنامه ریزی برای داشتن زندگی موفق صبح ها با کار بر روی مهم ترین پروژه خود شروع کنید و کارها آسان و باب میل تان را برای عصر بگذارید.
در صبح، استرس ها و موانعی که در طول روز به وجود می آیند، هنوز گریبان آدم را نگرفته است. صبح ها از ذهن شاداب و روشن خود بهره می برید. علاوه بر این، از نبود عوامل حواس پرتی در صبح زود استفاده می کنید، در دنیا پیشروی می کنید و به سمت با ارزش ترین اهداف خود پیشرفت می کنید و در نتیجه برنامه های موفقی را رقم می زنید.
اگر برای صبح زود بیدار شدن چالش دارید و شب ها دیر خوابتان میبرد، مقاله «چگونه زود خوابمان ببرد؟» را مطالعه کنید.
7 تکنیک مدیریت زمان در محیط کار
1. برنامه ریزی و مدیریت زمان
شغلهای زیادی وجود ندارد که بتوانید بدون تصمیم قبلی یا فکر کردن در مورد اینکه چگونه میخواهید برای کارتان برنامه ریزی کنید، بنشینید و شروع به کار کنید. چیزهای زیادی برای فکر کردن، برنامه ریزی و مدیریت زمان در محیط کار وجود دارد، مانند؛
- کدام وظیفه از اولویت بالایی برخوردار است.
- زمانی که قرار است یک کار تکمیل شود.
- کدام منابع برای انجام کار موجود است.
- کدام کار باید بعدا انجام شود.
همه این تصمیمات باید قبل از اینکه سر کار بنشینید گرفته شود، بنابراین یک کار بر کار دیگری تأثیر نمیگذارد. این یک نوع استراتژی مدیریت زمان است. تصمیمات روشنی در رابطه با وظایف خود بگیرید تا روش کار را تا حد زیادی بهبود پیدا کند. پیشنهاد میکنم مقاله مدیریت زمان و برنامه ریزی را نیز مطالعه کنید.
2. اولویت بندی چیست؟
مدیریت زمان در محیط کار به معنای صرف زمان بر روی اولویتها و عدم تلف کردن زمان بر روی غیراولویتها است. اولویتهای خود را با پرسیدن این سوالات از خود بشناسید:
- ارزشهای شما چیست؟
- اهداف شما چه هستند؟
- نتیجه فعالیت چیست؟
وقتی بدانید چگونه اهداف خود را اولویت بندی کنید، احتمالاً در شغل خود و مدیریت زمان در محیط کار موفق خواهید بود.
-کار شرکت را به خانه انتقال ندهید
یادتون باشه کار محیط کار رو یا کار شرکت رو حتما توی همون محیط کار جمعش کنید و سعی کنید کارتون روبه خونه نبرید.
اینطوری خیالتون راحتتره و احساس بهتری نسبت به زندگی خواهید داشت.
یک مثلثی وجود داره:کار، خواب، زندگی
این زندگی توی این مثلث باید ازاین کاره جدا باشه، اگه دارید کارتون رو میبرید توی خونه بدونید که یکسری دغدغهها رو دارید با خودتون به زندگیتون میبرید.
و اونوقتی که باید برای خانواده و خودتون و یا تفریحتون بزارید رو دیگه نمیتونید بزارید.
به عنوان یک پیشنهاد مقاله « برنامه ریزی روزانه بهارمن » رو حتما مطالعه کنید.
3. لیست کارهای روزانه
در پایان هر روز فهرستی از کارها تهیه کنید. فهرست کارها عمدتاً انگیزه دهنده هستند، زیرا ایده روشنی از آنچه قرار است هر روز انجام شود را ارائه میدهد.
بهترین زمان برای تهیه لیست کارهایی که باید انجام دهید، پایان هر روز است تا به وضوح بدانید که روز بعد از کجا باید کار را از سر بگیرید. شما به راحتی میتوانید این کار را با استفاده از یک نرم افزار مدیریت پروژه انجام دهید .
- با استفاده از نرم افزارهای برنامه نویسی و مدیریت پروژه، به راحتی می توانید:
- وظایف ایجاد کنید.
- آنها را به وظایف کوچکتر و قابل مدیریت تقسیم کنید.
- آنها را اختصاص دهید.
- تاریخ شروع و پایان پروژه را تنظیم کنید.
- زمان صرف شده را پیگیری کنید.
4. تمرکز روی یک کار
تکنیکهای مدیریت زمان در محیط کار، زمانی میتواند موفقیت آمیز باشد که خود را از دایره حواس پرتی خارج کنید. زمانی که باید میلیونها کار را انجام دهید، پای کار ماندن در وظایف آسان نیست و حواس پرتی طبیعی است. بنابراین برای ثابت قدم بودن در مسیر رسیدن به آنچه میخواهید ، در هر زمان فقط روی یک قسمت از کار خود تمرکز کنید.
از وسایلی مثل موبایل و از کارهایی مثل چک کردن ایمیل ها خودداری کنید. پیشنهاد می کنم مقاله اصول مدیریت زمان با 9 تکنیک فوقالعاده را نیز مطالعه کنید.
5. راز افراد موفق
راز مدیریت موثر در زمان، روش مسدود کردن زمان است. مسدود کردن زمان در واقع روشی است که تعداد ساعت معینی را به یک کار اختصاص میدهید و زمان را برای کارهای دیگر مسدود میکند.
کوین کروز در کتاب خود با عنوان 15 راز که افراد موفق درباره مدیریت زمان میدانند، پیشنهاد کرده است که روز خود را از طریق بلوکهای زمانی سازماندهی کنید و هر بلوک زمانی برای انچام کاری مشخص باشد.
6. ارزیابی کار و زمان
برنامه روزانه خود را ثبت کنید. این استراتژی مدیریت زمان به شما کمک میکند تا دریابید که کدام فعالیتها هستند که وقت خود را برای آنها تلف میکنید. میتوانید با ردیابی فعالیتهای خود در محل کار با استفاده از برنامههای ردیابی زمان و برنامههای بهره وری شروع کنید.
وقتی برنامههای روزانه خود را به مدت یک هفته ثبت کردید، میتوانید تمام فعالیتهای اتلاف وقت را تشخیص دهید و بهتر است تلاش آگاهانهای برای حذف آنها از روز خود داشته باشید تا در مدیریت زمان در محیط کار به شما کمک کند.
7. درمان حواس پرتی
عوامل حواس پرتی را از بین ببرید. رسانههای اجتماعی، مرورگر وب، همکاران، پیامهای متنی، پیامهای فوری و… حواسپرتی در محل کار میتواند بیحد و اندازه باشد. یکی دیگر از تکنیکهای مدیریت زمان در محیط کار، فعال بودن برای خلاص شدن از شر چنین مواردی است.
در را ببندید تا وقفهها را محدود کنید. همه برگهها را ببندید به جز آنهایی که در حال حاضر روی آنها کار می کنید. اعلانهای پیام رسانی را خاموش کنید و تماسهای تلفنی شخصی خود را برای ناهار بگذارید. دو عامل اصلی خود را که حواستان را پرت میکنند شناسایی کنید و به مدت دو هفته روی غلبه بر آنها تمرکز کنید.
اگر به دنبال ایده هستید، گوش دادن به یک پادکست را در نظر بگیرید یا برخی از پستهای مفید سایت را بخوانید، در حالی که منتظر یک اطلاعات مهم یا مشاوره در یک پروژه هستید، این به شما کمک میکند آتش درون خود را دوباره شعله ور کنید و انگیزه پیدا کنید که دوباره به مسیر خود ادامه دهید.
این مطلب رو برای رفیق پر تلاش و اهل کارت بفرست تا لحظههای زندگیش شیرینتر بشه.
روش های برنامه ریزی تحصیلی
1. برنامه ریزی و مدیریت زمان
حالا که با خود خلوت کردید و مشخص شد برای چه هدف هایی درس میخوانید می توانید برنامه ریزی را شروع کنید.
طبیعتا برنامه ریزی هر فرد منحصر به فرد است اما نکات کلی وجود دراد که باید همه آن را بدانند در برنامه ریزی درسی خود یک هدف و دستاورد ماهانه تعیین کنید مثلا نمره امتحان شیمی را بالای 18 یا n تعداد تست ریاضی را بزنم و برای رسیدن به آن برنامه خود را کوچک تر و روزانه کنید.
مشخص کنید روزی چند ساعت مطالعه کنید؟ روزی چند ساعت تست بزنید؟ چه نمونه سوال هایی را کار کنید؟ پس برای مدیریت زمان و عملی کردن برنامه ریزی باید هدف های بزرگ را به هدف های کوچکتر تقسیم کنید و برای موفقیت برنامه ریزی داشته باشید.
پایان هر ماه روند برنامه ریزی تحصیلی خود و نتایجش را ارزیابی کنید تا با مدیریت زمان و برنامه ریزی پیش بروید.
2. تکنیک های مطالعه
تمام موضوعات مورد نیاز برای مطالعه را فهرست کنید. شاید اولین قدم در ایجاد برنامه مطالعاتی خود، فهرست کردن تمام موضوعات و دروسی باشد که باید برایمطالعه آنها وقت بگذارید.
قرار دادن تعهدات خود بر روی کاغذ به شما کمک میکند تا ایده بهتری در مورد آنچه واقعاً باید انجام دهید به دست آورید. اگر امتحانات خاصی برای مطالعه دارید، به جای دروس، اینها را فهرست کنید.
دانستن نحوه مطالعه افراد موفق میتواند یک رتهکار خوب برای مطالعه بهتر و بیشتر باشد. مقاله «نحوه مطالعه افراد معروف و موفق» را بخوانید. در ادامه درباره ساعت مطالعه خواهیم گفت و یک تکنیک مدیریت زمان در هنگام مطالعه به شما پیشنهاد میشود.
استاندارد ساعت مطالعه
در برنامه ریزی درسی خود ساعاتی از روز را به طور ثابت برای مطالعه قرار دهید. در طول تحصیل مطالعه باید به یک عادت و روتین روزانه تبدیل شود روزی نباشد که بدون مطالعه پشت سر گذاشته باشید. هر روز حداقل 5 الی 8 ساعت مطالعه لازم است و اگر که حس میکنید درس هایتان سنگین است باید زمان مطالعه خود را به روزی 8 ساعت مطالعه افزایش دهید.
اگر ساعت ها باید مشغول مطالعه باشید، بهارمن به شما خواندن مقاله «نحوه درست نشستن هنگام مطالعه» را پیشنهاد میکند.
3. اپلیکیشن برنامه ریزی درسی
همین امروز اپلیکیشن Study Room اتاق مطالعه مدیریت زمان را نصب کنید. تمرکز ندارید؟ انگیزه ندارید؟ دنبال کسی میگردید که باهم مطالعه کنید؟ این اپلیکیشن برنامه ریزی درسی برای تو طراحی شده! با تکنیک گیمیفیکیشن مطالعه رو برای شما تبدیل به بازی کرده است!
این اپلیکیشن که یکی از بهترین نرم افزار های برنامه ریزی است را میتوانید در گوشی خود نصب کنید و با آدم هایی که مثل شما درگیر و دار برنامه ریزی تحصیلی و درس خواندن هستند آشنا شوید. ساعت مطالعه خود را با تایمر مشخص میکنید و با دیگران در میزان مطالعه رقابت می کنید.
در آن امکانات برنامه ریزی هفتگی، جعبه لایتنر، To Do list ، یادآور هوشمند و … وجود دارد، تا بتوانید به خوبی درس بخوانید و برنامه ریزی تحصیلی دقیق و مشخص خود را عملی کنید. این اپلکیشن را از اینجا رایگان دانلود کنید.
4. لیست امتحانات و تکالیف درسی
یک تقویم سالانه داشته باشید، همه ضرب الاجل های درسی و امتحانات خود را در آن یادداشت کنید. بهتر است تقویم به طوری باشد که برنامه یک ماه را در یک نگاه ببینید تا بتوانید برنامه ریزی موفق داشته باشید و چیزی از یادتان نرود.
5. برنامه ریزی روزانه و ماهانه
حالا که از هدف خود و لیست امتحانات و تکالیف درسی خود با خبر هستید میتوانید برای یک برنامه ریزی تحصیلی موفق برای روزها و ماه های خود هدف و قله تعیین کنید. طبیعتا اهداف ماهانه بزرگ تر و اهداف روزانه کوچکتر اما با تعداد بیشتری خواهد بود. پس حتما برنامه ریزی روزانه و ماهانه و همچنین برنامه ریزی بلند مدت داشته باشید.
6. استراحت بین درس و مطالعه
در بین مطالعه دروس به خود استراحت بدهید. همه نکاتی که تا الان به شما گفتیم در قالب پیشنهاد بود اما اگر میبینید 10 دقیقه استراحت برایتان کافی نیست کمی بیشتر به خود زمان بدهید.
مهم آن است که همانطور که برنامه ریزی تحصیلی دارید، برای استراحت خود نیز برنامه و قوانین داشته باشید و زمان استراحت متناسب با ساعت مطالعه شما باشد. زمان استراحت را بر اساس بهره وری و بهترین بازدهی خودتان بسنجید و معین کنید.
7. تعادل درس و زندگی
برای زندگی خود وقت بگذارید. همه زمان خود را غرق درس نکنید. باید مطمئن شوید که زمانی را برای خانواده، دوستان و استراحت قرار داده اید. این به این دلیل است که شما نمی توانید در تحصیلات خود موفق شوید مگر اینکه تعادل سالمی بین زندگی شخصی و برنامه ریزی تحصیلی خود ایجاد کنید.
زمانی را برای رویدادهایی که نمی توانید دوباره برنامه ریزی کنید، تولد مادربزرگتان، دیدار خانوادگی یا قرار ملاقات با یک دوست قدیمی را از قبل برنامه ریزی و رزرو کنید.
زمان متناسبی را برای استراحت، خواب و ورزش اختصاص دهید. اگر فقط زمان بسیار محدودی قبل از امتحانات مهم دارید، به عقب انداختن یا لغو فعالیتهای اجتماعی یا به فوق برنامه درسی منظم فکر کنید.
سخن پایانی مطلب 7 راز برنامه ریزی موفق
یک برنامه ریزی موفق نیازمند انگیزه و همت است. وقتی شما در این صفحه هستید یعنی نیمی از راه که آگاهی است را طی کردهاید و نیم دیگر که عمل است، که در انتظار شماست.
7 کلید برنامه ریزی موفق را به خاطر داشته باشید و ترجیحا نکاتی از آن را در دفتر برنامه ریزی خود یادداشت کنید تا همواره به آن رجوع و برای خود یادآوری کنید. موفقیت برای هر فردی معنای خاص خودش را دارد .
یک نفر مادر یا پدر موفقی است و دیگری یک معلم خوب و فرد دیگر در کسب و کار اینترنتی خود موفقیت را تعریف میکند. هیچ یک از این کار ها نباید برای شما الگو باشد.
موفقیت یعنی احساس رضایت درونی از رشد خودتان و شکوفا کردن استعدادها و توانمندیهای وجودی هر فرد. بگردید و خودتان را پیدا کنید و در راه رشد، لذت ببرید و کیف کنید.
1 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مطالبش خیلی جامع و پرباربود منم خلاصه کردم طبق روش ها سعیمینم انجام بدم که خیلی کمک میکنه