(فیلم)آموزشی استعداد چیست؟ (15 راهکار طلایی کشف استعداد درونی)
کلمه استعداد چیزی است که هر روز از زبان افراد زیادی، به گوشمان میخورد. کلماتی مثل استعداد ذاتی، استعداد درونی، استعداد فردی، استعداد درخشان، استعداد تحصیلی، استعداد شغلی، استعداد واقعی و …اما سوالی که پیش می آید این است که استعداد چیست و به چه کاری می آید؟
استعداد بهانه دنبال کردن یک مسیر را به شما میدهد و این تلاش و مهارت است که شما را به هدف میرساند. کشف استعداد و پرورش آن نیز، به شما برای تحصیل و کسب و کار و شغل آینده و درنهایت تشخیص مسیر موفقیت کمک میکند. حتی اگر شاغل و محصل هستید، کشف استعداد درونی به شما کمک میکند تا احساس بهتری داشته باشید و علاقه مندی های ذاتی خود را پیدا کنید و در زندگی آن را پررنگ کنید.
در این مقاله می خوانیم :
- استعداد چیست و به چه معناست؟
- انواع استعداد انسان چیست؟
- استعداد یک ویژگی ذاتی است یا اکتسابی؟
- چرا باید استعدادهای بالقوه خود را بشناسیم؟
- به چه افرادی با استعداد میگویند؟
- آیا من بی استعدادم یا با استعداد؟
- چگونه میتوانیم استعدادهای وجودیمان را کشف کنیم؟
- چگونه بفهمیم در کاری استعداد داریم؟
- چگونه استعداد خود را پرورش دهیم؟
- استعداد تحصیلی و استعداد شغلی من چیست؟
سئوالی که برای بسیاری از افراد پیش میآید این است که استعداد چیست و به چه معناست؟ استعداد یک ویژگی ذاتی است یا اکتسابی؟ اصلا دارا بودن و حمل کلمه استعداد برای افراد یک ویژگی مطلوب و خوشایند است یا نامطلوب و منفی؟
استعداد به معنای رشد، پیشرفت و یادگیری یک مهارت در مدت زمان کمتر و با صرف انرژی کمتر است. روانشناسان نیز تعبیر دیگری از استعداد دارند و از نظر آنها استعداد به مجموعه تواناییهایی گفته میشود که از نظر عامه مردم ارزشمند محسوب میشوند. همانند استعداد در ورزش، استعداد در خلق آثار هنری، استعداد در فراگیری مطالب علمی، استعداد در آشپزی، استعداد در سخنوری و کارهایی از این قبیل.
عدهای استعداد را یک ویژگی ذاتی میدانند و میگویند یا استعداد در وجود و ذات افراد وجود دارد و یا اینکه امکان به وجود آمدن آن در اثر تلاش و کوشش و به مرور زمان ممکن نیست و این چیزی است که باید در وراثت و ژنتیک افراد وجود داشته باشد. بعضی ها نیز بر این عقیده اند که وجود اصل استعداد، ذاتي است، اما كشف و پرورش آن اكتسابي است.
اما دیدگاه سایرین کاملا متفاوت با این عقیده است و تفکرشان این است که میتوانند با تلاش و کوشش استعداد انجام هر کاری را در خود به وجود آورند که البته این دیدگاه مورد تایید افراد بیشتری واقع شده است.
به چه افرادی با استعداد میگویند؟
به فردی که در مدت زمان کمتر و با صرف انرژی کمتری نسبت به سایر افراد یک مهارت خاص را میآموزد، یا یک مطلب را فرا میگیرد، با استعداد میگویند. استعداد در یک کلمه یعنی سرعت بالای یادگیری درحرفه ای خاص با صرف انرژی کمتر.
چگونه می توانیم استعداد خود را کشف کنیم؟
استعدادهای نهفته در انسان یک هدیه خداوندی است که خیلی از ما، آن را نادیده می گیریم و زندگی را سخت می گذارنیم. کشف استعدادهای پنهان در انسان، زندگی را برای بشر شیرین تر و لذت بخش تر می کند. یک بار برای همیشه بیایید با خود رو راست باشید و توانمندی های درونی خود را بررسی کرده و درباره علایق خود خوب فکر کنید.
نگران نباشید ما اینجا هستیم که به شما در این راه سخت کشف استعداد و توانایی ها کمک کنیم. مجموعه بهارمن 15 راهکار ساده اما کاربردی برای کشف استعداد درونی را برای شما آماده کرده است تا هر فردی بعد از مطالعه آن بتواند به راحتی استعداد خود و دیگران را کشف کند. این راهکارها عبارت اند از:
1. خودشناسی و خودآگاهی
بررسی خودتان و شناخت نقاط قوت، علایق و استعدادهای خود اولین قدم است. به دنبال فعالیتهایی باشید که به شما لذت میبخشد و در آنها عملکرد برتری دارید اولین قدمی که برای این کار باید بردارید، درون نگری است. این بدان معناست که به درون خود نگاه کنید تا ببینید کدام مهارت ها به طور طبیعی قوی هستند و کدام وظایف به طور طبیعی بدون تلاش زیاد به شما می رسد.
وقتی بهتر بتوانید تشخیص دهید که آیا به سرعت می توانید مهارت خاصی را یاد بگیرید یا آن مهارت خاص نیاز به انرژی ذهنی زیادی از طرف شما دارند، آنگاه خواهید فهمید که آیا این یک استعداد است یا نه.
2. تجربههای جدید به دست آورید
برای کشف استعدادهای خود، امتحان کنید و درگیر فعالیتهای مختلفی شوید. ممکن است به طور تصادفی یا تجربی استعدادهای جدیدی را در خودتان کشف کنید. برای کشف استعداد درونی خود، قدری از زمان خود را برای چیزهای جدید بگذارید.
زندگی شما باید جایی برای کشف استعدادهای شما داشته باشد! اگر تمام روز را بعد از مدرسه یا محل کار روی مبل میگذرانید یا تمام ساعات بیداری آخر هفته خود را در مهمانیها میگذرانید، پس زمان بسیار کمی برای کشف خود خواهید داشت.
کلاس های مختلف شرکن کنید وبه در کسب و کارهایی که کنجکاو هستید سر بزنید. امکانات بی پایان هستند! فقط اشتیاق خود را پیدا کنید و به یاد داشته باشید که بسیاری از افراد استعدادهای متعددی دارند، بنابراین شاید حتی امتحان کردن چیزهای مختلف به شما کمک کند استعدادهای پنهان خود را کشف کنید!
استعدادهای شما اغلب در فعالیتهایی نهفته است که هنوز آنها را امتحان نکردهاید و اگر برای آن چیزها وقت نگذارید، هرگز فراتر از آنچه اکنون هستید گسترش نخواهید یافت. به این فکر کنید که در حال حاضر وقت خود را چگونه میگذرانید. اولویتهای خود را در نظر بگیرید و سپس چیزهایی را پیدا کنید که بتوانید آنها را کاهش دهید تا زمان بیشتری برای تجربیات جدید اختصاص دهید.
برای کمک به تغییر دیدگاه خود داوطلب شوید. وقتی به روشهای مهم و تاثیرگذار به دیگران کمک میکنید، متوجه میشوید که خود را در نور جدیدی میبینید. اولویت های شما تغییر خواهد کرد. حتی ممکن است این شانس را داشته باشید که در استعدادی بدرخشید که حتی نمیدانستید دارید یا استعداد جدیدی را از طریق کاری که انجام میدهید بسازید.
3. بازخورد مثبت از طرف دیگران
اگر فکر میکنید ممکن است استعدادی داشته باشید؛ اما مطمئن نیستید، یک راه خوب برای تشخیص این است که چگونه دیگران به آن استعداد پاسخ میدهند. اگر مردم در مورد کاری که شما خوب انجام میدهید نظر مثبت میدهند، به این دلیل است که تحت تأثیر سطح مهارت یا دانش شما قرار گرفتهاند.
برای کشف استعداد درونی خودتان، اگر مردم از شما برای کاری که برای آنها انجام دادهاید تشکر میکنند، یعنی آن ها سپاسگزار هستند که از استعداد خود – کاری که خودشان نمیتوانند انجام دهند – برای کمک به آنها استفاده کردهاید.
4. از دوستان خود بپرسید
فکر کردن به استعدادهای خود میتواند بسیار دشوار باشد بنابراین می توانید از اطرافیان خود بپرسید که آنها چه چیزی را در شما تحسین میکنند.ممکن است افراد دیگر راحت تر ببینند که شما در چه چیزی مهارت دارید. که چه نقاط قوتی دارید و در چه چیزهایی خوب هستید.
پرس و جو کنید و مشاوره بگیرید. مردم معمولاً خوشحال خواهند شد که آنچه را که به عنوان نقاط قوت شما میدانند، بگویند. بخش جالب پرسیدن از دیگران این است که آنها ممکن است به چیزهایی برسند که شما هرگز در مورد خودتان فکر نکرده اید، حتی اگر واقعاً نشان دهنده استعدادهای شما باشد.
مطمئن شوید که بیشتر با افرادی که شما را خوب می شناسند صحبت کنید؛ اینها کسانی هستند که بدون شک به وضوح میدانند که علایق و نقاط قوت شما چیست. آنها میتوانند به شما بگویند که در چه کاری مهارت دارید. اما همچنین با افرادی که به سختی شما را می شناسند هم صحبت کنید.
هر دو شما را به شیوه های مختلف می بینند و تفاوت هایی که می بینند می تواند حتی بیشتر درباره خودتان به شما بگوید.وقتی از دوستان خود در مورد بهترین و بدترین ویژگیهای خود میپرسید، از آنها بخواهید که با شما صادق باشند.
5. به عقب برگردید
به عقب برگردید و گذشته خود را نگاه کنید. کودکی انسانها مهمترین دورانی است که میتوان برای کشف استعدادهایمان بدان رجوع کنیم زیرا شخصیت شما توسط آنها ساخته می شود. اینکه در دوران کودکی چه سرگرمی هایی داشتیم، به چه کارهایی علاقه داشتیم، چه کارهایی را با کیفیت بیشتر و بهتری انجام میدادیم، در انجام کدام کارمان سرعت بیشتر یا کمتری داشتیم و … همه و همه اینها کمک میکند که استعدادهایمان را بهتر بشناسیم.
مثلا بعضی افراد در کودکی با تکرار یکبار شعر آن را حفظ میکردند. یا مثلاً با یکبار نگاه کردن به دست یک نفر که در حال ترسیم یک نقاشی است آن را تقلید کرده و به آسانی آن را رسم میکنند.
6. چالش های زندگی
چیز دیگری که میتوانید به آن فکر کنید، زمانهایی در زندگیتان است که با چالش مواجه شدهاید. چالش ها را در زندگی قبول کنید. زمانی که مجبور به مبارزه هستید، زمانی که از محیط امن خود خارج میشوید، زمانی است که بیشترین چیزها را در مورد خود میآموزید.
وقتی فقط با پایبندی به یک زندگی آرام و هرگز بیرون نرفتن از خانه، خود را در برابر چالشها میبندید، یا حتی زمانی که شرایط سخت میشود یا از مشکلات فرار میکنید و یا باعقب نشینی فرصت درخشش را از خود سلب میکنید. به موقعیت های سختی که تا به حال با آنها دست و پنجه نرم کرده اید فکر کنید.
بهتر است در مواجهه با موقعیت های سخت، به دید مسئله به آنها نگاه کنیم نه به دید مشکل! چون مسئله قابل حل کردن است. زمان آزمایش، اغلب می تواند مهارت های پنهان شما را آشکار کند.
اگر می خواهید با مچالشهای سخت زندگی روبرو شوید و آنها را حل کنید، بهارمن مطالعه مقاله « حل مسئله چیست؟ 4گام حل مسئله » را به شما پیشنهاد میکند.
7. کتاب زندگی خود را بنویسید
داستان زندگی خود را بنویسید. این تمرین می تواند به شما کمک کند نه تنها استعدادهایی را که دارید، بلکه استعدادهایی را که باید به رشد آنها فکر کنید نیز آشکار کنید. در مورد اینکه در دوران کودکی چگونه بودید، قبل و بعد از مدرسه چه کارهایی را دوست داشتید، موضوعات مورد علاقه تان را بنویسید.
چگونه استعداد خود را کشف کنیم؟ در مورد بزرگ شدن بنویس در مورد اینکه الان در کجای زندگی خود هستید بنویسید. حالا در مورد آینده ات بنویس در مورد جایی که می خواهید بروید بنویسید. همچنین تصور کنید از نظر پول مشکلی نبود، در مورد کارهایی که دوست دارید با وقت خود انجام دهید، بنویسید. اگر نگران پول نباشید بیشتر دوست دارید چه فعالیت هایی انجام دهید؟
در نظر گرفتن این موضوع می تواند به شما در شناسایی علایق و استعدادهای خود کمک کند. این تمرین اولویت های شما و آنچه واقعاً فکر می کنید در مورد خودتان مهم است را نشان می دهد. همچنین به شما کمک میکند تا بر روی استعدادها و علایق خود تمرکز کنید و به رویاهای خود برسید.
8. نفهمیدم زمان چطور گذشت!
آیا تا به حال به طور کامل حس زمان را از دست داده اید؟ شما شروع به انجام کاری می کنید و حتی متوجه گذر زمان نمی شوید؟ اگر کاری شما را هیجانزده میکند و باعث میشود زمان را فراموش کنید، احتمالاً در آن استعداد دارید. حتما به آن بیشتر توجه کنید این ممکن است یکی از استعدادهای شما باشد.
9. شناخت علایق و حرکت در جهت آن
فرمول اکسیر موفقیت را اگر بخواهم به شما بگویم میشود: استعداد + علاقه + تلاش و پشتکار + عملگرایی. ما زمانی در انجام یک کار یا یادگیری یک مهارت به موفقیت میرسیم که در جهت علایق شخصیمان هم باشد. اگر علاقه نباشد نمیتوانیم در آن موفق شویم.
پس سعی کنید پس از کشف استعدادهایتان، علایق شخصی خود را نیز بشناسید. به آنچه از آن لذت می برید فکر کنید. چیزهایی که شما را خوشحال می کنند می توانند استعدادهای شما را نیز آشکار کنند. به کارهایی که دوست دارید انجام دهید فکر کنید.
بهارمن مطالعه مقاله ” کشف رسالت زندگی“ را به شما پیشنهاد می کند.
10. آموزش راهی برای پرورش استعداد
کلاس هایی را در موضوعات مورد علاقه خود شرکت کنید. دریافت اطلاعات بیشتر و یافتن تجربه واقعی از آن ها، به شما کمک می کند تاب بفهمید واقعا در آن موضوع استعداد دارید یا خیر. همچنین به شما کمک می کند تا مهارت های اساسی مورد نیاز برای شروع رشد استعداد خود را بدست آورید، اگر تصمیم بگیرید که این کاری است که می خواهید انجام دهید.
استعداد و مهارت نیازمند تمرین است تا واقعا شکوفا شود. استعداد و توانایی خود را به شکل مداوم تمرین کنید. اگر در روز 8 ساعت برای آن وقت بگذارید، به زودی موفق خواهید شد. اما حتی اگر انقدر متمرکز آن را دنبال نمیکنید میتوانید فقط 30 دقیقه روزانه برنامه ریزی کنید و برنامه خود را عملی کنید. این آزمون واقعی است که ثابت میکند استعداد شما باقی میماند یا خیر. در اینجا نقاط ضعف شما با تمرین حل خواهد شد.
11. اعتماد بنفس و شادی
شادی باعث افزایش اعتماد به نفس میشود و این اعتماد به خود، ما را به سمت گسترش و توسعه استعدادهایمان سوق میدهد. همچنین، وقتی شاد هستیم، انرژی مثبت و اشتیاق برای آزمون و خطا در راستای کشف استعدادها داریم، به جای ترس از شکست.
بنابراین، شادی و اعتماد بنفس نقش مهمی در افزایش احتمال موفقیت در کشف و پرورش استعدادها دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر بیشتر در زمینه اعتماد بنفس بهارمن مطالعه مقاله اعتماد به نفس را به شما پیشنهاد می دهد.
برای اطلاعات بیشتر می توانید از دوره های رایگان استاد امیرحسین حامدی نیز دیدن کنید.
12. تغییر را شروع کنید
هنگامی که نحوه شناسایی استعدادها را پیدا کردید، آماده تغییر باشید. ممکن است مجبور شوید پس از کشف استعداد خود تصمیمات تغییر دهنده زندگی خود را بگیرید. ممکن است در ابتدا ناراحت کننده به نظر برسد، اما این چیزی است که در نهایت شما را خوشحال میکند. نمیتوانید انتظار داشته باشید که راکد بمانید و رشد کنید.
شما باید تغییر را بپذیرید و آن را باکمالمیل انجام دهید.شما باید تمام تصورات از پیش تعیین شده را کنار بگذارید و با کمال میل افکار و عادات جدید را بپذیرید. متوجه خواهید شد که چنین تغییراتی باعث پیشرفت و موفقیت شما خواهد شد و شما را برای چالشهای زندگی بیشتر آماده میکند.
13. تمرکز خود را افزایش دهید
ممکن است معلوم شود که شما چند استعداد هستید. شما میتوانید با بیش از یک چیز در زندگی خوب باشید و این میتواند چیز خوبی باشد؛ زیرا ثابت میکند که بسیار انگیزه دهنده است. در چنین مواقعی باید از لیست چیزهایی که در آنها مهارت دارید انتخاب کنید.
تصمیم بگیرید که چه استعدادی بر قلب و روح شما تأثیر میگذارد. چیزی که شما را خوشحال و راضی میکند، چیزی است که باید فهرست نهایی را انتخاب کنید و دنبال کنید.برای داشتن یک زندگی شاد و رضایت بخش، فقط علایق خود را انتخاب کنید و با افزایش تمرکز در یادگیری آن ها بکوشید.
شادی، همانند نوری است که درون ما را روشن میکند و استعدادهای نهفته درونمان را آشکار میسازد. وقتی ذهن ما آرام و خوشحال است، قدرت تمرکز و توجه بیشتری داریم که این به ما کمک میکند تا بهترین نسخه خود را در کشف استعدادهای خود نشان دهیم.
روی یکی از زمینه هایی که در آن استعداد دارید تمرکز کنید و آن را پرورش دهید. پرورش توانمندی ها نیازمند بهبود دانش و مهارت است. بهتر است بدانید که دانش می تواند حقیقی یا تجربی باشد. همزمان با کسب دانش تجربی، تقویت مهارت ها را نیز آغاز خواهید کرد. مهارت ها جنبه های اصلی فعالیت انتخابی شما هستند که عملکردتان را بهبود می بخشند.
14. آزمون های استعدادیابی
میتوانید از آزمونها و ارزیابیهای استعدادی استفاده کنید که به شما در شناسایی استعدادهایتان کمک میکنند. همچنین میتوانید با انجام تست های شخصیت مانند تست mbti شخصیت خود را بررسی کنید و ببینید به کدام یک از استعداد های خود همخوانی بیشتری دارد.برای کشف استعداد شغلی نیز در آخر این تست بر اساس شخصیت شما چندین شغل پیشنهاد میشود. شغل های پیشنهادی حکم مطلق نیستند اما میتوانند در آینده به شما برای کشف شغل و کسب و کار مورد علاقه تان کمک کنند. پس آن ها را در گوشه ذهن خود داشته باشید.
بهارمن مطالعه مقاله ” استعداد یابی + معرفی 7 ” تست را به شما پیشنهاد می کند.
15. رفتن به موسسات استعدادیابی
از افرادی که در شناسایی استعدادهای شما و هدایت شما در این زمینه تخصص دارند، مشاوره بگیرید. همانطور که گفتیم شناخت استعدادها اهمیت فراوان دارد از این رو موسسات فراوانی تحت عنوان موسسات استعدادیابی وجود آمده که میتوانیم با مراجعه و درخواست کمک از آنها سریعتر به مقصد خود برسیم و استعدادمان را کشف کنیم.
البته اگر از دوران کودکی فرزندان خود را به این موسسات ببرید و استعدادشان را بشناسید و در جهت رشد و شکوفایی آن تلاش کنید می توانید شاهد پیشرفت روزافزون فرزند خود باشید.
من تو هیچی استعداد ندارم…
زندگی آنقدر ما را مشغول میکند که اغلب فراموش میکنیم کنار بنشینیم و در مورد خود فکر کنیم. اما وقتی زندگی شما را به زانو در میآورد، آن وقت است که شروع به از دست دادن اعتماد به نفس میکنید.
به خاطر داشته باشید در چنین مواقعی است باید شجاعت خود را تقویت کنید و استعداد خود را کشف کنید. در چنین مواقعی است که استعداد های انسان خود را نشان می دهند، که انسان می تواند تهدید را به فرصت تبدیل کند. پس این جمله طلایی را هیچ گاه از یاد نبرید: تبدیل تهدید به فرصت !
همچنین از توانایی های خود غافل نشوید فراموش نکنید توانایی یک موهبت ذاتی نیست، همه ما در وجود خود یک توانایی اولیه برای انجام کارهای مختلف داریم و فقط کافیست آن را بشناسیم، به آن علاقه مند باشیم و مهارت خود را تقویت کنیم.
هر کسی استعدادی دارد. هر کس در چیزی خوب است. اگر فکر میکنید استعدادی ندارید! یا هنوز استعداد خود را کشف نکردهاید یا آن را یک استعداد نمیدانید؛ ممکن است بتوانید خانه بزرگی از کارت بسازید، اما فکر نمیکنید این یک استعداد باشد، زیرا چه فایدهای دارد؟ خوب، این کار به دقت، مهارت و صبر باورنکردنی نیاز دارد – همه اینها نشانگر یک استعداد واقعی در تمرکز و تسلط هستند. ریشه کارهایی که در آن خیلی خوب هستید را پیدا کنید و آن را پرورش دهید.
اگر در مسير رشد و پيشرفت خود، فقط روي کشف نقاط ضعف خود تلاش کرده ايد بايد بگويم اين يک مسير اشتباه است. انسان در اين مسير يک بعدی پير و خسته و بيانگيزه میشود. شما ابتدا بايد به دنبال نقاط قوت و کشف استعداد و توانایی ها خود برويد و در کنار آن به اصلاح نقاط ضعف بپردازيد.
چرا باید استعدادهای بالقوه خود را بشناسیم؟
مهمترین گام در بهرهمندی از استعدادها، شناختن و کشف استعدادهای هر فرد است. کاری که امروزه بهشدت دغدغه روانشناسان و به ویژه افراد فعال در زمینه کار با کودکان است زیرا
بسیاری از ناکامیها و بیانگیزگی ما در دوران بزرگسالی، به نادیده گرفتن و یا سرکوب استعدادها مربوط میشود. امروزه شاهد افزایش تعداد افرادی هستیم که پس از طی کردن یک دوره تحصیلی، رشته خود را عوض میکنند و یا به شغلی متفاوت با تحصیلات خود روی میآورند.
ممکن است بسیاری از ما حتی تا سن میانسالی هرگز استعدادهای خود را نشناسیم، اما فراموش نکنید که در هر سنی میتوان به سراغ کشف استعداد رفت و شاید این مسئله کمک کند در باقی عمر زندگی موفقتری داشته باشیم.
فردی که استعداد خود را شناخته و در جهت شکوفایی آن تلاش و اقدام میکند نسبت به کسی که در کاری که استعداد ندارد، تلاش میکند چندین پله جلوتر است. دقیقا مثل این میماند که فرد در یک سراشیبی تند ماشین خود را خلاص کرده و بیآنکه تلاش و زحمت فراوانی بکشد ماشین خودش به حرکت در میآید.
حالا فکر کنید که فرد بخواهد همان ماشین را در همان سراشیبی تند به سمت بالا با هول دادن به حرکت درآورد.
آیا میزان انرژی که فرد متحمل میشود در هر دو شرایط یکسان است؟ مسلما نه. یا مثلاً هدایت کردن یک قایق پارویی در جهت حرکت جریان آب کار آسانتری است یا خلاف جهت حرکت جریان آب؟
شناخت و کشف استعدادهای ذاتی به این موضوع کمک میکند که زمان، انرژی، تلاش و کوشش کمتری را در جهت رسیدن به اهداف والایی که داریم، هزینه کنیم و زودتر به مقصد مورد نظر خود برسیم. پس یادتان باشد در ابتدای شروع هر مهارتی ابتدا ببینید استعداد انجام آن کار را دارید یا خیر.
اگر استعداد کافی برای شروع مهارت نداشتید اما علاقه شدیدی نسبت به آن داشتید نگران نباشید کافیست با کمی تلاش، پشتکار و عملگرایی در جهت کسب آن پیش روید.
پیشنهاد بهارمن »»» چگونه به 34 استعداد انسان پی ببریم؟
انواع استعداد انسان چیست؟
استعدادهای انسانی متنوع هستند. هر فرد ممکن است در یک یا چند حوزه استعداد داشته باشد و میتواند با تمرین و تلاش برای بهبود و توسعه آنها، در آن حوزه به نتایج بیشتری دست پیدا کند. برخی از این استعدادها عبارتند از:
استعدادهای هنری
مثل: نقاشی، موسیقی، نمایش، نوشتن و شعرخوانی.
استعدادهای علمی
مانند: ریاضیات، فیزیک، شیمی، زیستشناسی و علوم کامپیوتر.
استعدادهای زبانی
شامل: تسلط بر زبانها، نوشتن، ترجمه و ارتباطات.
استعدادهای ورزشی
مثل: فوتبال، بسکتبال، شنا، تنیس و ورزشهای دیگر.
استعدادهای روانشناختی
از جمله: هوش هیجانی بالا، تفکر انتقادی و هوش تصمیمگیری.
استعدادهای اجتماعی
مثل: همدلی، مهارتهای رهبری، توانایی کار گروهی و ارتباطات بین فردی.
سخن پایانی
برای مقابله با فراز و نشیبهای زندگی خود، باید از نقاط قوت خودآگاه باشیم. نقاط قوت ما به ما شجاعت و بینشی میدهد تا با مبارزه کنیم و با چالشهای زندگی روبرو شویم. کشف استعداد درونی به این معنی نیست که داستان خودیابی شما به پایان رسیده است.
این مستلزم آن است که دائماً دانش خود را یاد بگیرید و ارتقا دهید و مهارت بیشتری پیدا کنید. دورهها را بگذرانید، در سمینارها شرکت کنید، ویدیوها را تماشا کنید، کتاب بخوانید و کاری را انجام دهید که به شما در ارتقای استعدادتان کمک کند.
با گذشت زمان تقریباً همه چیز منسوخ میشود و بنابراین هرگز نباید در مورد یادگیری و ارتقای دانش خود راضی باشید.
هدف مجموعه آموزشی بهارمن موفقیت شما در تمام مراحل زندگیتان و دستیابی و فتح قله موفقیت توسط شماست که پیش لازمه آن این است که در ابتدا بدانید استعداد چیست و چرا باید استعدادهایمان را کشف کنیم و در جهت استعدادهای مان حرکت کنیم.
زمانی که پرسش این پاسخها را پیدا کردیم با تلاش و پشتکار و عملگرایی در راستای استعدادهایمان تلاش کنیم تا شیرینی و لذت موفقیت را بچشیم. وقت آن رسیده است که استعدادهایمان را مورد توجه قرار دهیم و از آن ها برای کسب مهارت و توانایی ها استفاده کنیم. امیدوارم این مقاله توانسته باشد تا حدودی به رشد بهبود فردی شما در این زمینه کمک کرده باشد. موفق و پیروز و ثروتمند باشید.🌻
7 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
شناختن استعداد باید زودتر انجام بشه
مثلا خودم تو ۱۳ سالگی به استعدادم رسیدم
البته توی اون سن مطمئن شدم و قبلش هم اطرافیان بهم همین رو میگفتن
استعدادیابی قطعا خیلی مهمه !!
سلام بهارمن عزیز هرمقاله شماروح منو به دنیای جدیدی میبره و دوست دارم بارها وبارها مقالات شمارو مطالعه کنم واقعا ارزش وقت گذاشتن رو داشت امیدوارم بتونم واقعا عمل کنم به اونچه که یادگرفتم
خداقوت وخسته نباشید ❤
سلام خسته نباشید به تیم بهارمن عزیز. ممنون از مطالب مفید
سلام وقت بخیر
ممنونم از نکاتی که گفتید من خیلی احتیاج داشتم که بدونم واقعا چطور استعداد درونی خودم رو کشف کنم راهکارها خیلی کمکم کرد،واقعا دست مریزاد
خوشحالم که نتیجه گرفتید هانیه خانم
موفق باشید
سلام بهار من،
مقاله مفیدی بود خداقوت 🌸🍃