نکات مهم و کاربردی درباره عملگرایی
شما برای تبدیل شدن به یک یادگیرنده حرفهای باید آموزشها را به سرعت در زندگیتان پیادهسازی کنید. در این بخش عملگرایی بودن شما بیشتر میشود.
مهم نیست چند دوره آنلاین یا آفلاین شرکت میکنید، مهم نیست کتابهایی که مطالعه کردهاید چقدر است، مهم نیست با کدام استاد کلاس رفتهاید، آن چیزی که مهم است این است که نسبت به چند نکته از نکاتی که به شما یاد دادهاند عملگرایی داشتهاید و چه اندازه آنها را در زندگی خود پیاده سازی میکنید.
خیلی از شما روزانه آموزشهای زیادی را فرا میگیرید اما هر چه در انتظار نتیجه آنها در عملکردتان هستید متوجه چیزی نمیشوید. علت چیست؟ علت این است که عملگرایی لازم را ندارید. در این مقاله قرار است نکات مهم و کاربردی در رابطه با عملگرایی بیان کنیم، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.
سوالاتی که در این مقاله قرار است به آن پاسخ داد شود:
- تمرین عملگرایی چیست؟
- هدف شما از یادگیری چیست؟
- سواد چیست و چه کسی با سواد است؟
- تفاوت بچّه هشت ساله با پدربزرگ خودش چیست؟
عملگرایی و موفقیت
در این مقاله میخواهم نکتهای ساده؛ امّا بسیار مهم بگوییم که اگر این نکته را تا به الآن در زندگی خود پیاده سازی کرده بودید؛ مطمئناً زندگی خیلی بهتری داشتید. عملگرایی و موفقیت با هم رابطه مستقیمی دارند. از شما یک سؤال مهم دارم ولی میخواهم به خوبی روی آن فکر کنید.
تا به حال چند دفعه از افراد مختلف، آموزش دیدهاید؟طبیعتاً تعداد آنها زیاد است برای مثال میتوان به مُدرسان و سخنرانانی که در مدرسه و دانشگاه با ما بودند؛ یا حتّی سخنرانانی که در فیلمها یا در تلویزیون، شبکههای اجتماعی و هزاران جای دیگر میبینیم اشاره کرد.
صحبت اینجاست که در حرفهای این سخنرانان و مُدرسین همیشه نکاتی وجود دارد که اگر در زندگی خود پیاده کنیم، میتوانیم رشد خوبی داشته باشیم؛ امّا معمولاً تعداد نکاتی که گفته میشود بسیار زیاد است و ما طبیعتاً نمیتوانیم همه نکات را در زندگی خود پیاده کنیم؛ امّا یادگیرنده حرفهای، همیشه دنبال یک نکته است.
فقط دنبال یک نکته که بتواند در زندگی خودش پیادهسازی کند. این را به خاطر بسپاریم که یک رفتار، هزاران بار در ما تکرار شده است و اگر انتظار تغییر زیاد در آموزشهایمان داشته باشیم، طبیعتاً شکست میخوریم. اکثر رفتارهایی که ما انجام میدهیم به صورت یک عادت در زندگیمان تبدیل شده است.
پیشنهاد میکنم دوره عملگرایی سایت بهارمن که رایگان هست را مشاهده کنید.
شکستن این عادتها و توجّه به رفتار خود، کار بسیار سختی است که باید این عادت را در خودمان ایجاد کنیم؛ بنابراین همیشه دنبال مهمترین و طلاییترین نکته هر آموزش باشیم که واقعاً به آن نیاز داریم. آن نکته را یادداشت کنیم و سعی کنیم برنامهی مشخّصی برای پیادهسازی آن داشته باشیم.
مطمئنا یادگیری یک نکته کاملا کاربردی در زندگی که نسبت به آن عملگرایی داریم و آن را در زندگی شخصی پیادهسازی میکنیم بسیار ارزشمندتر و کاراتر از یادگیری هزاران نکته مختلف و گوناگون است که هیچ زمان در زندگی از آن استفاده نمیکنیم.
مشاهده جلسه دوم مهارت های زندگی
یادگیری راحته ولی عملگرایی سخته
در کارگاه مهارتهای مطالعه به شرکت کنندگان عزیز آموزش میدهیم که هنگام مطالعه، دیگر مکث نکنند؛ تا بتوانند سرعت مطالعهی خودشان را چندین برابر کنند. با اینکه افراد میدانند نباید مکث کنند؛ امّا ناخودآگاه زمانی که بخشی از متن را متوجّه نمیشوند، مکث کرده و همین کار باعث میشود سرعت مطالعهی خود را کاهش دهند.
در واقع همهی آنها میدانند که مکث هنگام مطالعه، اشتباه است؛ امّا بر اساس عادتهایی که دارند مکث را انجام میدهند. بعضیها کتابها را فقط برای موفّقیّت میخوانند در صورتی که هیچ اقدامی برای محتوایی که یاد گرفتهاند نمیکنند. بهترین کار این است که وقتی کتاب را تمام میکنید، تمامی نکات و توصیههای کتاب را در زندگیتان پیادهسازی کنید و بعد از آن میتوانید شروع به خواندن کتاب بعدی کنید.
عملگرایی به آموزش ها
اگر فکر کنیم فقط با کتاب خواندن و آموزش دیدن میتوانیم تغییر بزرگی در زندگی ایجاد کنیم، سخت در اشتباه هستیم. آن چیزی که زندگی شما را تغییر میدهد، عملگرایی به آموزشهایی است که انجام میدهید.
همیشه سعی میکنم این نکته را در اولِ سخنرانیهای خود به مخاطبینم بگویم. همیشه به آنها میگویم در هر آموزش، فقط دنبال یک نکته طلایی باشید که بسیار برای شما مهم است و همان را پیگیری کنید؛ چون حجم اطّلاعات بالاست و شما نمیتوانید همهی آنها را به کار گیرید.
دانستن، یادگیری و البته پیاده سازی یک نکته مهم و کاربردی در زندگی بسیار باارزشتر از فراگیری صدها نکته بیکاربرد است. پس سعی کنید یک نکته طلایی را مدنظر قرار داده و در انجام آن عملگرایی داشته باشید.
فراموشی و عدم یادگیری
زمانی که اطلاعات خوبی را به دست میآوریم، بسیار خوشحال و خرسند میشویم. مغز عاشق اطلاعات مفید و کاربردی است و با یادگیری آنها دوپامین ترشح میشود.
شاید حین خواندن این مطلب هر بار که نکتهای جدیدی را یاد گرفتید، احساس بهتر را تجربه کردید. اما وقتی که یک نکته جدید یاد میگیریم بعد از چند ساعتی آن را فراموش میکنیم و بعد از مدتی که دچار مسئلهای میشویم، مجدداً از روی عادتهای قبلی خودمان رفتار میکنیم. پس باید یادگیری بدون فراموشی را یاد بگیریم.
آموزش یک جمله نیست، یک فرآیند است. زمانی که اطلاعات وارد ذهن میشود، مستقیماً نمیتوان آنها را به کار برد. باید به اطلاعاتی که یاد میگیریم، بیشتر فکر کنیم و آنها را مرور، تجزیه و تحلیل کنیم. بعد از این مرحله میتوانیم، عملگرایی بهتری نسبت به آموزههایمان داشته باشیم.
هر وقت که نکته جدیدی یاد میگیرم، مثل یک ذکر دائما آن را تکرار میکنم و چند روزی بخاطر یادگیری آن از خدا سپاسگزاری میکنم، در برگه شکرگزاری روزانه خودم آن را مینویسم تا آن دانسته مهم، بخشی از هویت من شود.
اگر از این مطلب لذت بردید، باید چندین بار نکات مهمش را مرور کنید تا شخصیت بهتری از خود بسازید. علم به تنهایی فایدهای ندارد. مثل داشتن لپتاپ آخرین سیستمی است که بلد نیستیم با آن کار کنیم. علم زمانی معنا پیدا میکند که به کار گرفته شود.
بعضیها نسبت به این صحبت گارد میگیرند و اعتراض میکنند مثلاً میگویند: ما اینهمه پول دادیم که فقط یک نکته یاد بگیریم؟ یا اینهمه زمان میگذاریم، چرا فقط باید یک نکته را اجرا کنیم؟ جواب من به این دوستان عزیز این است که شما در حالت معمولی فقط اطّلاعات را وارد ذهنتان میکنید و آنها را به کار نمیگیرید. اینکه بتوانید از آنها استفاده کنید کار سختی است.
شما یک نکتهی آموزشی را یادداشت کنید، زمانی که توانستید آن را اجرا کنید به سراغ اقدامهای آموزشی بعدی خودتان بروید. بهعنوان مثال زمانی که شما با یک فرد عصبانی و بدقلق مواجه میشوید، فکر میکنید چه رفتاری را انجام میدهید؟ اگر شما آموزش دیده باشید که چگونه باید با یک فرد عصبانی رفتار کرد، حتماً میدانید که باید کنترل خود را به دست بگیرید، چند بار نفس عمیق بکشید و سپس یک سؤال مناسب از طرف مقابل بپرسید.
خُب شاید فکر کنید که این کار راحتی باشد؛ امّا زمانی که فرد مقابل صدایش را بالا میبرد و یک حرف اشتباه به شما میزند، بسیار سخت است که بتوانیم آموزشهایمان را اجرا کنیم و در اکثر اوقات خودمان هم عصبانی میشویم و ما هم صدای خودمان را بالا برده و نمیتوانیم از آموزشهایمان استفاده کنیم.
یکی از تعریفهای سواد از نظر سازمان ملل
چندین سال گذشته هر کسی خواندن و نوشتن را بلد نبود، بیسواد بود. اما امروزه اکثر افراد میتوانند بخوانند و بنویسند. با پیشرفت علم هر کسی که نمیتوانست با کامپیوتر و اینترنت کار کند به او بیسواد گفته میشد اما الان اکثر افراد میتوانند این کار را انجام دهند، حتی افرادی که سن پایینی دارند.
بنابراین سازمان ملل در جدیدترین تعریف خود از سواد چنین بیان میکند که: توانایی ایجاد تغییر در زندگی بر اساس آموختهها.
حالا بر اساس این تعریف ممکن است یک نفر که مدرک تحصیلی بالایی داشته باشد کاملاً بیسواد باشد؛ چون بر اساس اطّلاعاتی که دارد نمیتواند تغییری در زندگی خود ایجاد کند و یک نفر که اصلاً مدرک تحصیلی ندارد؛ میتواند کاملاً باسواد باشد؛ چون بر اساس اطّلاعاتی که یاد میگیرد، میتواند تغییرات بزرگی در زندگی خود ایجاد کند.
مهمترین کار در آموزش، عملگرایی به آن است و اگر به چیزهایی که یاد گرفتیم عمل نکنیم آن آموزش به ما کمکی نکرده است و در حقیقت بیسواد هستیم.
آماری عجیب از عملگرایی
بر اساس پژوهشها و تحقیقاتی که انجام دادهاند متوجّه شدهاند در حال حاضر یک بچّهی هشتساله اطّلاعات بیشتری از پدربزرگ خود دارد. ولی کدامیک خِرَدِ بیشتری دارند؟ بچّهی هشتساله فقط اطّلاعات را میداند و نمیتواند آنها را در زندگی خود پیادهسازی کند؛ امّا پدربزرگ او میداند چگونه از اطّلاعاتی که دارد، در زندگی خود استفاده کند.
رفتار ما در یادگیری
ازاینرو شما برای مطلب جدیدی که یاد میگیرید؛ تلاش کنید آن را اجرایی کنید و اگر محتوایی برای شما تکراری بود؛ سعی کنید آن مطالب را در زندگیتان تقویّت کنید و به این فکر کنید که آیا من از دانشم بهدرستی استفاده میکنم؛ یا هنوز موفّق به پیادهسازی آن در زندگیام نشدهام.
اکثرِ افراد، زمانی که یک محتوای تکراری را میشنوند، ادعای میکنند آن را میدانند؛ درصورتیکه این کار کاملاً اشتباه است. کار درست این است که ببینیم آن محتوای تکراری را در زندگی اجرا میکنیم؛ یا فقط یاد گرفتهایم و اگر در زندگی خود پیادهسازی میکنیم چطور میتوانیم آن را بهتر و تقویت کنیم.
اگر با آموزشهای یک کتاب یا یک مدرس مخالف هستید؛ سعی کنید چندین بار در زندگی خودتان آن را پیادهسازی کنید و تجربهای به دست آورید. بهخاطر داشته باشید؛ احتمال آنکه شما در این مورد اشتباه میکنید بسیار بیشتر از مُدرّس و کتاب است؛ بنابراین سعی کنید مخالفت را کنار بگذارید و مطالب را اجرا کنید.
پیشنهاد میکنم که چندین بار آن را تجربه کنید؛ چون ممکن است دفعات اول، شکست بخوریم. به نمودار زیر دقت کنید تا متوجه شوید با هر دانش و علمی که داریم، چگونه به یک یادگیرنده حرفهای تبدیل شویم.
برای مطالعه مقاله شناخت رسالت زندگی، کلیک کنید
آموختههایتان را در زندگی اجرا و تبدیل به مهارت کنید و این کار فقط با تمرین و تکرار اتّفاق میافتد. بدون تمرین هیچ اتّفاق خاصّی رخ نمیدهد. تمرینها رمز موفّقیّت شما هستند و همیشه یادتان باشد، توانا بود هر که تمرین کند. در قدیم میگفتند توانا بود هر که دانا بود. اما الان دانایی در اینترنت و کتابها وجود دارد. کاری که بسیار سخت است، عملگرایی به آموزش است.
یادگیرندهی حرفهای برای عملگرایی خود چه کارهایی انجام میدهد؟
یک یادگیرندهی حرفهای به دنبال انباشت اطّلاعات نیست. او بهخوبی میداند، بهراحتی میتواند اطّلاعات بسیار زیادی را در اینترنت پیدا کند. ولی چیزی که مهم است خِرَد اوست. یادگیرنده حرفهای همیشه این سؤال را از خود میپرسد: از چند درصد اطّلاعاتی که دارم در زندگی خود استفاده میکنم؟
او در هر سخنرانی و آموزشی سعی میکند یک نکتهی طلایی و مهم را یاد بگیرد و سریعاً در زندگی خود پیاده کند. او فقط به دنبال آن است که زندگی خود را تغییر دهد. میتوانید با ارسال این مقاله موفقیت را به دوستان،عزیزان و کسانی که بیاندازه دوستشان دارید هدیه دهید. چه هدیهای بهتر و با اهمیتتر و ارزشمندتر از موفقیت؟
حرف پایانی مطلب علمگرایی
آیا شما عملگرا هستید؟ برای عملگرایی بیشتر، با کیفیت مطلوبتر از چه راهکارهایی استفاده میکنید؟ آنها را با ما به اشتراک بگذارید. آموزش یک جمله نیست، یک فرآیند است و برای این که عملگرایی بیشتری داشته باشیم نیاز است اقداماتی انجام دهیم که بصورت کلی در این مطلب به آن اشاره کردیم.
پیشنهاد میکنم دوره عملگرایی سایت بهارمن که رایگان هست را مشاهده کنید. اگر این مقاله برای شما مفید و کارآمد واقع شد، آن را با بهترین دوست و عزیزترین فرد زندگیتان به اشتراک بگذارید. شاد و پیروز وثروتمند باشید. 🌻
32 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام.
این مقاله یکی از کاربردی ترین مقاله های بهارمن است.
سلام و عرض ادب به شما استاد عزیز ممنون از این مقاله های خوبی که در اختیار ما قرار میدهید
سلام وقت بخیر❤
مقاله پرمحتوا و فوق العاده ای بود مرسییییییییی از زحمات شما💕
سلام وقت شما هم بخیر و شادی
ممنون از همراهی تون
تندرست باشید.
سلام و درود خدمت مجموعه بهارمن🌹این مقاله هم مثل تمام مقالات دیگه عالی و کاربردی بود. متاسفانه اکثر ما فقط اطلاعات زیادی داریم و اونهارو در زندگیمون پیاده سازی نمیکنیم. خودم قبلا سعی میکردم همه نکاتو در زندگیم پیاده کنم اما بعد از مدتی دیگه انجام نمیدادم اونجایی که در مقاله ذکر شد که یک نکته طلایی رو زندگیمون پیاده سازی کنیم واقعا درسته و نتیجه میده
باتشکر از مقاله خوبتون.
سلام و درود خدمت شما شادی عزیز
امیدوارم با عملگرایی به نتیجه مطلوب برسید
شاد باشید
سلام
بنظرم اگر عملگرا بودن تبدیل به یک عادت بشه
پیشرفت های بزرگ و مداومی تو بازه زمانی های کم داشته میشیم
ممنون از مطالب مفیدتون🌼
سلام معصومه جان
به نکته جالب و درستی اشاره کردید
شاد باشید
سلام
وای چقدر وبینار امشب خوب بود
مشتاقم فردا جلسه بعدی رو هم حتما شرکت کنم
واقعا همه مطالبی که گفتینا ، بدون عملگرایی فقط دانشه نه مهارت
سلام ممنونم که روی بهبود خودتان تلاش می کنید.
دقیقا بدون عمل گرایی همه ی این ها دانش است و نه مهارت.
بله کاملا حرفتون درسته؟
دقیقا همون ضرب المثل عالم بی عمل به چه ماند؟ به زنبور بی عسل
هرچقدر اطلاعات بالاتر ولی عملگرایی پایین تر نتیجه معکوس تر
بنظر من اگر قراره اطلاعات بدست بیاد ولی استفاده نشه اصلا بدست نیاد بهتره
سلام محدثه .
سعی کنید از این به بعد بیشتر عملگرا باشید.
امیدوارم با عمل گرایی به موفقیت برسید.
سوال کلیدی برای من
از چند درصد اطّلاعاتی که دارم در زندگی خود استفاده میکنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام حسنا جان
از تمام اطلاعات مفید و قابل استفاده ای که در اختیار دارید
دقیقا درسته وقتی ما سعی کنیم عملگرا باشیم یعنی دانسته هامون رو به توانسته هامون تبدیل کنیم و عملگرا باشم نتایج شگفت انگیزی می بینبم با تشکر از مجموعه بهارمن که به نکات کلیدی اشارهمیکنه
عمل به علممون باعث ثمره بخشی می شود. ممنونم که روی وقت خودتون سرمایه گذاری میکنید و آموزش میبینید⚘😊
سلام
تا اقدام وعمل نکنیم به جایی نمیرسیم و فقط داشتن اطلاعات هیچ سودی برایمان ندارد.
سلام امید وارم با عمل گرایی به موفقیت برسید.
سلام
تا اقدام وعمل نکنیم به جایی نمیرسیم و فقط داشتن اطلاعات هیچ سودی برایمان ندارد.
واقعا عملگرا بودن کار سخت و شیرینی هست و با این جمله بسیار موافقم که توانا بود هر که تمرین کند . ممنونم از مقاله خوبتون
سلام ممنوم امید وارم این مقاله براتون مفید بوده باشه.
واقعا عملگرا بودن کار سخت و شیرینی هست و با این جمله بسیار موافقم که توانا بود هر که تمرین کند . ممنونم از مقاله خوبتون
به نظر من سخت ترین کار دنیا عملگرا بودنه و چقدر خوب گفتید که راز موفقیت تمرین کردنه
سلام امید وارم با عمل گرایی به موفقیت برسید.
به نظر من سخت ترین کار دنیا عملگرا بودنه و چقدر خوب گفتید که راز موفقیت تمرین کردنه
عالی بود.😊یاد گرفتم از شماآموخته هایم را اجرا و تبدیل به مهارت کنم ☺️ خداروشکر که استاد ارزشمندی مثل شما هست 🙏🌹
سلام ممنونم که روی بهبود خودتان تلاش می کنید.
عالی بود.😊یاد گرفتم از شماآموخته هایم را اجرا و تبدیل به مهارت کنم ☺️ خداروشکر که استاد ارزشمندی مثل شما هست 🙏🌹
خیلی ممنونم یادگرفتم که دنبال انباشت اطلاعات نباشم😊
ممنونم که روی وقت خودتون سرمایه گذاری میکنید و آموزش میبینید⚘😊
خیلی ممنونم یادگرفتم که دنبال انباشت اطلاعات نباشم😊
ممنونم که روی وقت خودتون سرمایه گذاری میکنید و آموزش میبینید⚘😊