یادگیری و مطالعه بدون فراموشی
برای همه ما پیش آمده است که مطالب مهمی را که مطالعه کرده و یادگرفته ایم، در زمانیکه به آن احتیاج مبرم داریم، فراموش می کنیم😔 مثلا در زمان پاسخگویی به سوالات امتحان، آزمون، یا زمان سخنرانی یا مصاحبه استخدامی، صحبت با دوست و هزاران مورد دیگری که همه ما تجربه آن را داشتهایم.
به دلیل اهمیتی که این موضوع دارد، علاوه بر مطالب مهمی که در ویدئو بالا بیان کردیم ، در این مقاله قصد داریم به یادگیری و مطالعه بدون فراموشی بپردازیم و من به شما یک قول بزرگ و فوقالعاده میدهم. اگر دانشآموز هستید یا به زودی آزمون مهمی مثل کنکور دارید، کاغذ و خودکار را بردارید و اطلاعات پادکست پایین را از امیرحسین حامدی خلاصه نویسی کنید.
عملگرایی و مطالعه بدون فراموشی
اگر به اطلاعاتی که در پایان این بخش یاد میگیرید، عمل کنید و نظمی که گفته میشود را جدی بگیرید، میتوانید نتیجهی دلخواهتان را در هر جایی که نیاز دارید، به دست آورید. در این مقاله متوجه میشویم که یادآوری مهمتر از یادگیری است. همچنین متوجه میشوید که چگونه اطلاعاتی که یاد میگیریم را در حافظهی خود بهصورت همیشگی نگه داریم. در این مقاله متوجه میشویم که یادآوری مهمتر از یادگیری است.
در این مقاله به سوالات زیر پاسخ می دهیم:
- چگونه میتوانیم اطلاعات را از حافظهی کوتاهمدت به حافظهی بلندمدت انتقال دهیم؟
- راههای درمان فراموشی چیست؟
- انواع حافظه انسان چیست و هرکدام به چه صورتی عمل میکند؟
- چطور مطالعه بدون فراموشی داشته باشیم؟
- منحنی فراموشی چیست و چگونه به ما کمک میکند؟
- راههای آرامش در زندگی چیست؟
همه ما از نعمت فراموشی برخوردار هستیم🙂. بله درست متوجّه شدید نعمت فراموشی! همانطور که سیستم گوارشی ما بخشی از غذایی که میخوریم را دفع میکند، مغز ما هم برای سالم ماندن خود بسیاری از اطلاعات را فراموش میکند و این کار را برای اینکه سالمتر بماند، انجام میدهد؛ یعنی فراموشی باعث میشود ما حافظهی بهتری داشته باشیم. اجازه دهید با یک مثال نعمت فراموشی را توضیح دهم.
علت فراموشی کتاب ها و آموزشها
خودتان را در نظر بگیرید، صبح که از خواب بیدار میشوید تمام اتّفاقات از کودکی تا به الآن در مغز شما مرور میشود. فرض کنید تمام اتّفاقات خوب و بد بهصورت کامل در مغزتان مرور میشود. حرفهای معلّمان، دوستان، پدر و مادر، کارهایی که کردید، رفتارهایی که با شما انجام شده، همه و همه در مغزتان تداعی میشود. فکر میکنید با این روش مغز، چه مدّت زنده می ماندید؟
نعمت فراموشی هدیهی بزرگی است که خدا به ما داده است. ریشه ی کلمه ی انسان از نسیان میآید و نسیان یعنی فراموش کننده! پس فراموشی امری طبیعی است؛ بنابراین اصلاً نگران فراموشی نباشید و مغزتان را دوست داشته باشید و به او عشق بورزید تا عملکرد بهتری داشته باشد.
خبر خوب این است که ما قرار است یادگیری بدون فراموشی را یاد بگیریم.😎 همچنین هرکسی در زندگی باید با روش و سبک یادگیری آشنا شود، برای آشنایی بیشتر میتوانید به مقاله انواع سبک یادگیری مراجعه کنید.
چگونه اطّلاعات مهم را فراموش نکنیم؟
تا اینجا متوجّه شدیم که فراموشی اطّلاعات، خوب است؛ امّا چکار کنیم که اطّلاعات مهم را فراموش نکنیم؟ ما با مرور کردن به مغز خود فرمان میدهیم که این اطّلاعات مهم هستند؛ بنابراین مغز اطّلاعاتی که مرور میشود را مهم میداند و فراموشی کمتری اتّفاق میافتد.
یک نکتهی مهم برای فراموشی خاطرات
اگر اتّفاقات تلخ زندگی را بیشتر در مغزمان مرور کنیم، باعث میشود که در ذهن ما بیشتر باقی بماند. خیلی از ما به وقایع تلخ زندگیمان بیشازحد فکر میکنیم و این باعث میشود که آن خاطرات در ذهن ما بیشتر باقی بماند و ما را بیشتر ناراحت کند.😔 باید یاد بگیریم که در این زمانها به افکاری دیگر فکر کنیم یا سرمان را به کارهای دیگر مشغول کنیم. بنابراین مراقب افکاری که در ذهن شما میآیند باشید.
انواع حافظه
ما انسانها سه نوع حافظه داریم:
- حافظهی حسی
- حافظهی کوتاهمدت
- حافظهی بلندمدت
برای اینکه مطالعه و یادگیری بدون فراموشی داشته باشیم نیاز است که با انواع حافظه انسان آشنا شویم. در ادامه بهاختصار، هرکدام از حافظهها را توضیح میدهیم.
حافظهی حسی
اوّلین حافظهی ما انسانها، حافظهی حسّی است. این حافظه، تمامی اطّلاعات را از حواس پنجگانه دریافت میکند. جالب است بدانید مغز بهصورت اتوماتیک بیش از 80 درصد این اطلاعات را فیلتر میکند.همین الآن که شما دارید این مقاله را میخوانید صداهایی به گوشتان میرسد. صداهایی مثل جریان هوا، یخچال و…لطفاً چند ثانیه بهتمامی صداهایی که به گوشتان میرسد، دقت کنید.
اکثر این اطلاعات توسط مغز فیلتر میشود! مغز شما چه چیزهایی را فیلتر میکند؟ وزن شما روی زمین، وزن موها، فشاری که لباسهایتان به شما وارد میکند، طعم غذاهایی که میخورید، صداهای محیط بعد از چند ثانیه، بوهایی که در محیط هستند، خیلی از اجسامی که میبینم و هزاران مورد دیگر را مغزتان فیلتر میکند.
اطلاعات در حافظه حسی
حافظهی حسی بینهایت فضا دارد و همهی اطّلاعات را میتواند در خود جا دهد؛ امّا تمامی اطّلاعات بهطور میانگین فقط برای 3 ثانیه در مغز شما باقی میماند. شما در نظر بگیرید در حال رانندگی هستید، تمامی درختها، فروشگاهها، تمامی خیابان، تبلیغات و تابلوها را میبینید. تمامی این اطّلاعات وارد حافظهی حسی شما میشود.
همین الآن که دارید این مقاله را میخوانید؛ تمامی کلمات وارد حافظهی کوتاهمدت شما میشود و مفهوم آن وارد حافظهی کوتاهمدت میشود؛ یعنی شما نمیتوانید بگویید که در خط بالا از چه کلماتی استفاده شد؛ اما مفهوم و اطلاعات آن در حافظهی کوتاهمدت شما قرار گرفته است.
حافظهی کوتاهمدّت(حافظه کاری)
حال اگر به اطلاعات حسی دقت کنیم آنها وارد حافظهی کوتاهمدت ما میشوند. اجازه دهید مثال بالا را ادامه دهم. همین مقالهای که دارید مطالعه میکنید. شما درواقع دارید به متن دقت میکنید؛ بنابراین اطلاعات از حافظهی حسی شما وارد حافظهی کوتاهمدت شما میشوند.
اگر به حرفهای کسی دقت کنید، آنها وارد حافظهی کوتاهمدت شما میشوند. شما به هر چیزی که مهم باشد، دقت میکنید و بنابراین میتوانید اطلاعات را وارد حافظهی کوتاهمدت خود کنید.
اگر میخواهید در زمان حال زندگی کنید به طبیعت و مواردی که در کنار شما هستند، بیشتر دقت کنید. تمام نگرانیها را برای چند ثانیه رها کنید و از زندگی لذت ببرید.
اطلاعات در حافظهی کوتاهمدت بهطور میانگین در مغز شما فقط 15 ثانیه باقی میماند و بعد از 15 ثانیه اکثر آنها فراموش میشود. ما با مرور کردن میتوانیم اطّلاعات را وارد حافظهی بلندمدت کنیم.
حافظهی بلندمدت
مغز ما بهصورت اتوماتیک وقتی هر کاری را انجام میدهیم، بخشی از اطلاعات را در ذهن خود مرور میکند و همین باعث میشود مقداری از اطلاعات بهصورت اتوماتیک وارد حافظهی بلندمدت شما شود. شاید برایتان جالب باشد، مغز ما حتی زمانی که خواب هستیم؛ اطلاعات را مرور و دستهبندی میکند.
اما با اطلاعاتی که سریع در حافظهی حسی و کوتاهمدت فراموش شدند چکار میتوانیم انجام دهیم تا آن اطلاعات را فراموش نکنیم؟ با رفتاری بسیار ساده میتوانیم اطلاعات را از حافظهی کوتاهمدت به حافظهی بلندمدت انتقال دهیم.
چطور بدون فراموشی با سرعت بیشتری بخوانیم؟
با مرور کردن مطالب مهم میتوانیم تمامی اطلاعات را در حافظهی بلندمدت خود نگهداری کنیم. برای رسیدن به مطالعه بدون فراموشی به نمودار پایین دقت ویژه داشته باشید.این نمودار منحنی فراموشی ابینگهاوس است که مشاهده میکنید.
نحوه مرور کردن
طبق این نمودار اگر شما هر مطلبی، هر آموزشی یا هر کتابی را به فرض محال، بهطور 100 درصد متوجّه شده باشید، 20 دقیقهی بعد فقط 58 درصد را در حافظهی خود دارید.🙃 همین اطّلاعات بعد از یک روز یعنی 24 ساعت به 33 درصد میرسد و شما 67درصد را فراموش کردهاید. بعد از 24 ساعت اوّل تا 31 روز بعد فقط 12درصد را فراموش میکنید.
این یعنی بیشترین بازهی فراموشی روزهای اوّل صورت میگیرد؛ بنابراین مرور در روزهای اوّل خیلی مهم است و ما با مرور کردن اجازهی فراموشی را به اطّلاعات نمیدهیم. در این مقاله از بهارمن شما اصولیترین تکنیکهای یادگیری و مطالعه بدون فراموشی را یاد میگیرید و من به شما یک قول بزرگ و فوقالعاده میدهم.
به شما قول میدهم اگر تکنیک را رعایت کنید؛ بهخوبی میتوانید نتایج فوقالعادهای در امتحانات و آزمونهای خود بگیرید. نتایج این تکنیک برای من و کسانی که آن را اجرا کردند بسیار شگفتانگیز بوده است.
چگونه مرور کنیم؟
شما محتوای مهمی که یاد گرفتید را قبل از 24 ساعت حتماً مرور کنید. همچنین 2 روز بعد، ۴ روز بعد، 8 روز بعد، 16، 32 و 64 روز بعد حتماً باید مرور کنید. هر دو ماه یکبار نیاز است که اطّلاعات را مرور کنیم. نکتهی مهم این است که مرور برای قبل از فراموشی هست و زمانی که فراموش کنیم باید از اوّل شروع به یادگیری کنیم؛ یعنی تمام زمان و انرژی که برای یادگیری گذاشته بودیم، نابود میشود.
زمانی که اطّلاعات دارد فراموش میشود با مرور کردن میتوانیم بهشدت از فراموشی جلوگیری کنیم. برای اینکه یادگیری و مطالعه بدون فراموشی داشته باشید و یادگیری خودتان را تا پنج برابر بیشتر کنید و بتوانید دهبرابر سرعت مرور خود را افزایش دهید، در ادامه با ما همراه باشید.
به شما پیشنهاد می کنم بهترین روش تفکر و خلاصه نویسی را با ” نقشه ذهنی یا همان Mindmap ” یاد بگیرید.
راندمان مرور
ترم اوّل دانشگاه که در شهر اصفهان تحصیل میکردم یک هم خوابگاهی خوبی به اسم محمّد داشتم. محمّد در تمام کلاسهایی که شرکت میکرد بهصورت چکنویس، جزوهنویسی محتوا را انجام میداد و زمانی که به خوابگاه میآمد، تمام چکنویسهای خود را متناسب با سلیقهای که داشت پاکنویس میکرد.
همین کار باعث مرور کردن محتوایی میشد که در کلاسهای خود یاد گرفته بود. نمرات و نتایج او همیشه خوب بود. راز موفّقیّت او در نتایجی که میگرفت این بود که قبل از اینکه محتوا را فراموش کند در همان 24 ساعت اوّل جزوهی خود را پاکنویس میکرد.
من به شما نمیگویم که جزوهنویسیهای شما بهصورت چکنویس باشد. من به شما توصیه میکنم برای اینکه نتایج فوقالعادهای بگیرید محتوایی که یاد گرفتید را مرور کنید.
مرور کردن زمان زیادی از ما نمیگیرد و متوجه شدیم که یادآوری مهمتر از یادگیری است. متأسّفانه ما فقط به دنبال نکات جدید برای یادگیری هستیم. توصیه میکنم برای اینکه اطلاعات آموزشها و کتاب های خود را فراموش نکنید، آموزههای قبلی خود را با مرور و تمرین به زندگی خود اضافه کنید.
نتیجهگیری از مقاله یادگیری و مطالعه بدون فراموشی
در این مقاله متوجه شدیم انسان فراموشکار است و فراموشی نعمت بزرگی است که خدا به ما داده است اما برای اینکه اطلاعات مهم را فراموش نکنیم، باید مرور کنیم.
یاد گرفتیم که سه نوع حافظه داریم و برای اینکه بتوانیم اطلاعات را از حافظهی کوتاهمدت به حافظهی بلندمدت انتقال بدهیم باید مرور کنیم؛ و این مرورها باید بهصورت منظم و به ترتیب 24 ساعت اول،2 روز، 4، 8، 16، 32 و 64 روز بعد تکرار کنیم. همچنین سعی کنیم هر 64 روز یکبار اطلاعات را مرور کنیم.
یک یادگیرندهی حرفهای میداند که حتی اگر از زبان مادری خود استفاده نکند، بعد از چند ماه فراموش میکند؛ بنابراین بهخوبی از قدرت مرور آگاه است و سعی میکند برای خود یک دفترچهی مرور داشته باشد تا تمامی زمانها، مرورهای هر آموزشی را در آن، یادداشت کند. او با نقشهی ذهنی میتواند سرعت مرور خود را تا ده برابر بیشتر کند؛ بنابراین از مرور مطالبی که یاد میگیرد هیچ هراسی ندارد.
حرف پایانی مطلب یادگیری و مطالعه بدون فراموشی
همانطور که میدانید زمان برای ما بسیار ارزشمند است، پس اگر زمانی برای مطالعه و یادگیری میگذاریم، چرا باید آن را فراموش کنیم؟ در این مطلب شما روش یادگیری بدون فراموشی در 8 مرحله دانشگاه هاروارد را یاد گرفتید.
اگر دانش آموزش هستید، خواندن این مقاله و عمل کردن به نکاتی که در آن گفته شد به شما کمک می کند که مطالعه و یادگیری های خود را فراموش نکنید و از این ببعد احساس خوبی به خود داشته باشید و در مسیر رسیدن به خواسته های خودتون بهتر عمل کنید و از مسیر موفقیت لذت ببرید و احساس خوبی نسبت به خودتون داشته باشید.
عملگرایی مهمترین مطلب مطالعه بدون فراموشی هست. همچنین در سایت بهارمن میتوانید تندخوانی بدون فراموشی را هم یاد بگیرید. شاد و سلامت و ثروتمند باشید.🌻
307 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
درود بر استاد حامدی
اطلاعات جامع و مانع و مفید و خلاصه ای بود.
سرتون سلامت✌️😊❤️
عالی بود .
من از مطالعه این مقاله لذت بردم اما واقعا حافظه بلند مدت نامحدود است ؟؟
سلام
مچکرم از بازخوردتون
بله نامحدود هست.
به عنوان مثال خاطرات بد یا خوبمونو یادمونه
چون بارها بهشون فکر کردیم.
یا شعرهایی که تو بچگیمون یاد گرفتیم.
سلام
آیا تعداد روزهای که فرمودید همه بر مبنای روز اول محاسبه میشه یا بر مبنای روز قبلش؟مثلا 32 روز بعد از ۱۶ روز باید مرور کرد یا ۳۲ روز بعد از روز اول؟
سلام امیر عزیز
از همون روز اول 2 روز بعد
از همون روز اول 4 روز بعد
الی آخر
ممنون و مچکرم که برای آگاهی بیشتر آموزش میبینید.
سلام وقت بخیر با اینکه این مطالب رو در دوره نخبگان دیده بودم و در کتاب یادگیری هفت برابری هم خونده بودم،اما برام مرور شد و واقعا از ته دل امیدوارم بتونم نسبت به آموخته هایی که از بهارمن داشتم مثل همین نظم مرور و نقشه ذهنی و… عملگرا هم باشم
با آرزوی سلامتی و شادی برای مجموعه بهارمن و استاد حامدی عزیز🌺🙏🙏
سلام و وقت بخیر با اینکه مطالب این مقاله رو قبلا در کتاب یادگیری ۷ برابری خونده بودم اما برام مرور و یادآوری شد و ممنونم از نکات ارزشمندی که گفتید مخصوصا موضوع نظم مرور که بسیار اهمیت داره
شاد و سلامت و ثروتمند باشید
خواهش میکنم
ممنونم از نظر ارزشمند شما
سلام مطالب به شدت مفید و براز منی که تاحالا چندبار این مقاله رو خوندم بازم برام مفید بود
سلام استاد مطالب عالی بود با اینکه برای دومین بار دارم مقاله رو میخونم
سلام سید علیرضای عزیز
خداروشکر که این مقاله در یادگیری و مطالعه درست رو یادگرفتید.
موفق باشید.
دقیقا یکی از دلایلی که درسامو مرور نمیکردم این بود که دوباره از اول هرچی یاد گرفتم و میخوندم و این باعث میشد بیشتر خسته بشم. مطمئنم اگه نقشه ذهنی رو برای مرور مطالب استفاده کنیم خیلی سریع تر نتیجه میگیریم.
میاله مفید و خوبی بود 🤗😍
منحنی فراموشی ابینگهاوس بسیار جالب بود
سلام . مطالب خیلی عالی بود
اینکه فراموشی یک نعمت بزرگ از خداونده خیلی برام جالب بود . و اگه فراموشی نبود مغز نمیتونست عملکرد بهتری رو داشته باشه و همه چیز باهم قاطی میشد
سلام منم سرکلاسام جزوه هام رو به صورت چک نویس مینویسم و برای اینکه وارد جزوه اصلیم کنم مجبورم که پاک نویس کنم و همین که یک بار دیگه به چک نویسم سر میزنم باعث مرور میشه و بیشتر توی ذهنم اون موضوع میمونه
سلام مطالب خوب و عالی هستند با خواندن این مقاله برای باز گشایی مدارس و اجرای گفته های شما بی صبرانه منتظرم 🙏🙏
سلام وقتتون بخیر خسته نباشید استاد حامدی عزیز
مقاله عالی بود مخصوما انواع حافظه و زمان نگهداری اطلاعات در این حافظه ها و اهمیت مرور کردن مطالب که از یادگیری مهم تر است
سلام وقتتون بخیر
در این مقاله یاد گرفتیم که فراموشی نعمت بزرگیه که خداوند به ما داده و برای اینکه مطالبی رو که یاد میگیریم رو فراموش نکنیم باید مرور کنیم و همچنین در این مقاله نحوه مرور کردن رو به ما یاد دادین به سوال هایی مثلچگونه میتوانیم اطّلاعات را از حافظهی کوتاهمدّت به حافظهی بلندمدّت انتقال دهیم؟
راههای درمان فراموشی چیست؟
انواع حافظه انسان چیست و هرکدام به چه صورتی عمل میکند؟
چطور مطالعه بدون فراموشی داشته باشیم؟
منحنی فراموشی چیست و چگونه به ما کمک میکند؟
راههای آرامش در زندگی چیست؟
پاسخ داده شد.
ممنون از استاد حامدی و تیم آموزشی بهارمن
سلام و خسته نباشید ب مجموعه بهارمن
با خوندن این مقاله دیدم نسبت ب درس خوندن عوض شد مقاله خیلی جالبی بود عاااااااااالی😍
نتیجه گرفتم برای اینکه ب یک یادگیرنده حرفه ای تبدیل بشیم باید مطالب مهم رو مرور کنیم
مراحل مرور : قبل از ۲۴ ساعت،۲ روز بعد،۴ روز بعد ،۸ ،۱۶ ،۳۲و۶۴ روز بعد باید مرور کنیم با رعایت زمان بندی مرور صد درصد ب یک یادگیرنده حرفه ای تبدیل میشیم
محشر بود این مقاله
سلام دوست عزیز
خیلی ممنون از نظرتون
انشالا که مقاله یادگیری و مطالعه بدون فراموشی بهارمن برایتان مفید بوده باشد و بهترین نتیجه را گرفته باشید
شاد و سلامت باشید
سلام روز بخیر
ممنون بابت مطالب مفیدتون. یادآوری و مرور اهمیت خیلی زیادی نسبت به یادگیری داره!
سلام مطالب عالی و خیلی کاربردی بود ان شاالله بتوانم به آنچه که تا بحال از مقاله های شما خوندم بکاربگیرم و یا بهتر بگم بیشتر عمل کنم به امید موفقیتهای روز افزون شما استاد بزرگوار
سلام زهزا خانم
خداروشکر که مطالبی از این مقاله یاد گرفتید.
انشالله که بتونید به خوبی این تمرین ها رو انجام بدی.
موفق باشید.
سلام وعرض ادب،ممنونم بابت این مقاله خیل خیلی از نمودار منحنی فراموشی ابینگهاوس لذت بردم و اطلاعات خوبی ازش یادگرفتم.
سلام ابوالفضل عزیز
انشالله که بتونی به خوبی این تمرین هارو انچام بدی در درس هات موفق بشی.
خداقوت.
خداقوت
بسیار عالی و مفید بود
سلام زینب خانم
خداروشکر که از این مقاله استفاده کردید.
موفق باشید.
مایند مپ و مرور کلید حل مشکلات مطالعاتی😊👌🏻 ممنون مقاله خوبی بود، 🌸
سلام سیده خانم
خداروشکر که از این مطالب استفاده کردی انشالله که بتونی به خوبی استفاده کنی.
موفق باشید.
سلام خیلی ممنون بابت مقاله زیباتون
توضیحات درباره حافظه های حسی و کوتاه و بلند مدت خیلی خوب بود
سلام دوست عزیز
انشالله که تونسته باشی به خوبی استفاده کنی.
موفق باشید.
سلام وقت تون بخیر
از مطالعه ی مقاله لذت بردم راندمان مرور و استفاده از نقشه ی ذهنی و انواع حافظه واقعا مفید بود سعی میکنم اونچه که لازمه رو مدام مرور کنم
سلام استاد عالی و درجه یک
عالی بود
واقعا ما بیشتر بجای اینکه به مرور اهمیت میدهیم به یادگیری مطالب جدید اهمیت میدهیم برای همین زیاد اطلاعات نداریم چون بیشترشون فراموش شدن.
مرور مطالب از یادگیری مطالب آسونتر و زمان کم تری نیاز داره اما زمان عمل که میرسه برامون سخته و وقت برا مرور نمیذاریم و حوصلهش نداریم 😁
آقای حامدی.
خسته نباشید.
واقعا عالی بود.
مغز انسان ۳ نوع حافظه دارد .
۱.حسی
۲.کوتاه مدت
۳.بلند مدت
حافظه حسی فضای بینهایتی دارد و به مدت ۳ ثانیه در مغز ثبت و بعد فراموش میشود. مثلا در خیابان راه میرویم و چیزهایی مثل درخت آبخوری و غیره را میبینیم.
و………
سلام خسته نباشید واقعا خیلییی عالی بوددد 🤩😍
سلام فاطمه خانم
خداروشکر که این مطالب برای شما در زندگی مفید و کاربردی است.
موفق باشید.
سلام وقت بخیر 3 نوع حافظه داریم شامل حسی کوتاه مدت و بلند مدت. اطلاعات در حسی ۳ ثانیه و در کوتاه مدت ۱۵ ثانیه باقی می ماند. برای ورود اطلاعات به حافظه بلند مدت باید مرور و تکرار داشته باشیم
سلام سیدرضای عزیز
خداروشکر که مطالب مفیدی از اسن مقاله یادگرفتی.
انشالله که موفق باشید.
یه سوال : اگه ما بازه های مرور رو رعایت بکنیم منحنی فراموشی ثابت میشه و دیگه اون مطلب رو فراموش نمیکنیم؟
سلام و درود
بله دقیقا درسته
فقط مرور برای قبل از فراموشی هست. خیلی مهمه که دقیقا روز مشخص شده مرور کنیم.
موفق باشید.
چقددددد عالی بود
واقعا خدا به ما لطفا کرده که توانای ذخیره پاک کردن اطلاعاتی که دوست داریو نداریم را در ما قرار داده
من از مایند مپ استفاده کردم و نتیجه ام بهتر از برادرم که مایند مپ نداشت شد
مطالب
خیلی عالی بود تشکرازشما🌹
این مطلب خیلی خیلی عالی بود و امیدوارم که همینجوری باشه و همه بتونن از این روش استفاده کنن ممنون از لطف شما🙏🏻❤
سلام خدمت استاد حامدی عزیزم ❤😍😍😍 و بهاری های پر انرژی💖😎
ممنونم از مقاله جذابتون ، معرکه بود، این روش مرور هم که فرمودید واقعا عاالیه ، و واقعا خیلی مهمه مخصوصا برای کنکور و مدرسه و دانشگاه 💫
اطلاعات جالبی هم اشاره کردین من از حافظه حسی خبر نداشتم ، عالی بود دمتون گرم لطفتون مستدام🌱😍💜
سلام
این مقاله بسیار عالی بود
در این مقاله به سوالات زیر پاسخ داده میشود
چگونه میتوانیم اطّلاعات را از حافظهی کوتاهمدّت به حافظهی بلندمدّت انتقال دهیم؟
راههای درمان فراموشی چیست؟
انواع حافظه انسان چیست و هرکدام به چه صورتی عمل میکند؟
چطور مطالعه بدون فراموشی داشته باشیم؟
منحنی فراموشی چیست و چگونه به ما کمک میکند؟
راههای آرامش در زندگی چیست؟
ما انسانها سه نوع حافظه داریم:
حافظهی حسّی
حافظهی کوتاهمدّت
حافظهی بلندمدّت
به میانگین اطلاعات در حافظه حسی ۳ثانیه میموند
و در حافظه کوتاه مدت ۱۵ ثانیه
و در حافظه بلند مدت نامحدود
ما بقی رو نمیگم که برید بخونید
مقاله خیلی خوبی بود به خوبی اهمیت مرور رو متوجه شدم من خودم بارها برای اینکه مرور نمیکردم درس هارو از اول میخوندم و اینکه بازه زمانی برای مرور دادی خیلیییی کمک کنندس واقعا ممنون
درود بر شما
واقعا مطلب مفید و مورد نیار من بود که باید حتمآ ب اجرا برسونم بهش عمل کنم وتکرار کنم..
من دوسه بار امتحان کردم که توی کمتر از ۲۴ساعت مرور کردن واقعآ مطلب تو ذهنم مونده اما باید این ترتیت ۴روز و۸روز.۱۶روز …وووورو انجام بدم…حافظه حسیوکوتاه مدت که هست باید حافظه بلند مدت رو فعال بزارم ب امید خدا💪💪💪
ممنونم از مطالب خوبتون
ان شالله ک روز بروز پیشرفت بیشتری توی تیم بهار من ببینیم وماهم همراهتون پیشرفت کنیم..
فراموشی یک نعمت است!!
مانند فیلتر ۸۰درصد اصلاعاتی که وارد حافظه حسی می شوند و بقیه ۳ثانیه میانگین بیشتر باقی نمی مانند
به هرچیزی دقت کنیم وارد حافظه کوتاه مدت می شود مانند خیابان فروشگاه…. که ۱۵ثانیه میانگین باقی می ماند
با دقت کردن به محیط پیرامون و طبیعت می توانیم در زمان حال زندگی کنیم و بیشتر لذت ببریم
همچنین با مرور خاطرات تلخ آنها را بیشتر بیاد داریم و بیشتر ناراحت میشوم
با مرور کردن اطلاعات وارد حافظه بلند مدت ما می روند و فراموش نمی شوند
یادآوری مهمتر از یادگیری است
بیشترین فراموشی ۶۷ درصد در روز اول است و مرور در این روز خیلی مهم است
فراموشی یک نعمت است!!
مانند فیلتر ۸۰درصد اصلاعاتی که وارد حافظه حسی می شوند و بقیه ۳ثانیه میانگین بیشتر باقی نمی مانند.
به هرچیزی دقت کنیم وارد حافظه کوتاه مدت می شود مانند خیابان فروشگاه…. که ۱۵ثانیه میانگین باقی می ماند
با دقت کردن به محیط پیرامون و طبیعت می توانیم در زمان حال زندگی کنیم و بیشتر لذت ببریم
همچنین با مرور خاطرات تلخ آنها را بیشتر بیاد داریم و بیشتر ناراحت میشوم
با مرور کردن اطلاعات وارد حافظه بلند مدت ما می روند و فراموش نمی شوند
یادآوری مهمتر از یادگیری است
بیشترین فراموشی در روز اول است و مرور در این روز خیلی مهم است
سلام استاد خداقوت
واقعااا این مقاله عالییی و درجه یک بود چون همه ما انسان ها خیلیی چیز هارو زود فراموش میکنیم و مثلا ما فرمول ریاضی رو یاد میگیرم و اصلا دیگه تکرار نکنیم اون وارد حافظه بلند مدت ما نمیشه و همیشه باید اون رو تکرار کنیم که وارد حافظه بلند مدت بشه من خودم زود مطالب و… زود فراموش میکنم و دنبال راه چاره ایی بودم که چجوری این رو وارد حافظه بلند مدت کنم و الان فهمیدم ممنونم ازتون که انقدر مطالب مفیدی در اختیارمون گذاشتید 😍
مرور و ننقشه ذهنی یکی از بهترین راه های انتقال مطالب از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت است .🌹
سلام ممنون از مقاله خوبتون اطلاعات خوبی را در رابطه با حافظه یاد گرفتیم فقط ما بعد از تمام کردن سیکل مرور دیگر نیازی به مرور کردن نداریم؟
سلام علی آقا عزیز
اگر با نقشه ذهنی مرور کرده باشید، نیازی نیست. چون میزان یادگیریتونو ۵ برابر بیشتر میکنه
پیشنهاد میکنم مقالشو در سایت بخونید.
سلام و خسته نباشید خدمت تیم درجه یک مشتی و حرفهای بهار من و استاد حامدی بزرگوار من قبلا این مقاله رو مطالعه کردم و به این نکته که بازه مرور رو توضیح میدین که اگه مطلبی رو بخونید 24 ساعت 2 4 8 16 32 و 64 روز ادامه بدییم که واقعا کارساز و معصر من الان اطلاعات شیمی سال دهم و یازدهم کاملا یادمه و تو کنکورم این درسو بالای 80 زدم
سلام و خدا قوت خدمت شما
مرور به ما انسانها کمک میکند تا مطالب مهم را به حافظه بلند مدت خود بفرستیم و حافظه بلند مدت ما انسان ها نامحدود است و ظرفیت بالایی دارد و خدا رو شکر به کمک این مقاله تونستیم مهارت های مرور را یاد بگیرم ممنون از تیم بهارمن
خیلی خوشحالم ازاینکه خداوند من رو جزء شرکت کننده های چالش بهارمن قرار داد تا بتونم مقاله های مفید و موثر شمارو مطالعه کنم،این مقاله یکی از فوق العاده ترین ها بود
اینوفهمیدم فراموشی چقدر تاثیر مثبتی داره،واقعا دیدگاه من رو نسبت به مغزم عوض کرد
و اینکه من خودم همیشه به دنبال مطالب جدید بودم و همیشه هم یادم میرفتن،غافل ازاینکه من درواقع کار بیهوده انجام میدم و چون مروری نمیکنم ،آموز و زمان و همه چیز رو به باد دادم
دست شما درد نکنه برای زحمات زیادتون🍃💙🍃
سلام آقای حامدی خیلی ممنونم که این مقاله خوب رو درباره یادگیری و مطالعه بدون فراموشی در اختیار ما قرار دادید.
فراموشی نعمتی که خداوند برای ما انسان ها قرار داده تا بتوانیم اطلاعات جدید را بهتر در مغز پردازش کنیم و بهتر یاد بگیریم اگر که ما مطلبی رو یادگرفته باشیم و نخواهیم آن را فراموش کنیم باید مرور کنیم برای من خیلی عجیب بود که قبل از ۲۴ ساعت بعد از یادگیری مطلبی باید ان را مرور کنیم چون ۶۷ درصد از ان چیزی رو که یادگرفتیم را فراموش کرده ایم و بعد از دوماه مرور نکردن به کلی از ذهن پاک میشود.
سلام آقای حامدی ممنونم که این مقاله خوب رو درباره یادگیری مطالعه بدون فراموشی در اختیار ما قرار دادید .
فراموشی نعمتی خداوند برای ما انسان ها قرار داده تا اطلاعات جدید رو به راحتی در ذهن خود تحلیل کنیم.
ولی کاری که میتوانیم انجام دهیم در مواقعی که ما باید اطلاعات زیادی رو در ذهن نگه داریم مرور کردن من فکر نمیکردم که قبل از ۲۴ ساعت بعد از یادگیری موضوعی نیاز به مرور کردن باشد اما اگر تا ۲۴ ساعت مطلبی مرور نشود۶۷ درصد از چیزی که یادگرفتیم فراموش میشود و بعد از دوماه مرور نکردن مطلب به کلی از ذهن پاک میشود و نیاز به یادگیری دوباره داریم
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت استاد حامدی عزیز و تیم بزرگ بهار من مقاله بسیار کاربردی بود دقیقا همه انسان ها از نعمت فراموشی برخوردار هستن مخصوصا چیز های مهم را خیلی به زودی از یاد میبرن اما خاطرات بد را چون همش بهشون فکر میکنیم هیچ وقت هم از یاد نمیبریم حتی وقتی خواب هستیم در خواب هم آن خاطرات را مرور میکنیم پس با این حال بهتره که به جای فکر کردن به خاطرات بد به مطالبی که یاد میگیریم دائم فکر کنیم تا کاملا تو ذهن ما بمونه و فراموش نکنیم
درود بر استادحامدی گرامی و گروه خوب بهارمن مقاله یادگیری بدون فراموشی بسیار تاثیر گذاربود .”مرور مهم تر از یادگیری های جدید است ” جمله یی که اغلب به آن توجهی نمیشود و اکثر مردم از جمله خودم فقط بفکر یادگیری های جدید بودم.ازارائه مقاله های خوب
و کاربردی تان سپاسگزام.شاد سلامت و پیروز باشید.
سلام افرا عزیز
خواهش میکنم امیدوارم که از مطالعه این محتوا لذت برده باشید.
موفق باشید
سلام بزرگوار
حافظه حسی جنبه درک از دنیای پیرامون
حافظه کوتاه مدت جنبه حفظ اطلاعات
حافظه بلند مدت جنبه نگه داری بلند مدت
فراموشی از اصول مغز هست
تشکر و قدردانی
سلام علی آقا عزیز
توضیحتون راجب هر کدوم از حافظهها عالی بود لذت بردم.
امیدوارم که از تکنیکهای که برای مطالعه و یادگیری ارائه شد، استفاده کنید.
موفق باشید.
سلام
خدمت شما عزیزان وعرض خسته نباشید ….
این مقاله جزء بهترین مقاله های این سایت میباشد که در آن فقط و فقط میخواهد این باور قلبی رو عزیز به تو منتقل کند که اهمیت مرور کردن همان اهمیتی است که your mind به اطلاعات یادگرفته است …
که زمانی که ما مرور میکنیم مغز تسلیم ما میشود و برای راحتی کار خودش آن هارا نگهداری خواهد کرد که عزیزم تا به هنگام مرور اذیت نشود و بخواهد دوباره آن هارا یاد بگیرد …..
ممنون به خاطر این شاه کلید .فوق العاده….🌹
بسیار عالی وقابل درک ممنونم
سلام معصومه جان
ممنون که با ما همراهی
سلامت باشی
با مطالعه این مقاله فهمیدم =
سه نوع حافظه داریم :حسی ،کوتاه مدت و بلند مدت
و برای اینکه بتونیم مطالب را از کوتاه مدت به بلند مدت انتقال بدیم باید مرور کنیم
در این مقاله مطالب بسیار مفیدی گفته شد خیلی ممنونم 😍😍😍
سلام رحیمه جان
خداروشکر که مطالعه مقاله برات مفید و موثر بوده
شاد باشی
سلام روزتون بخیر 😃
پیشنهاد میکنم اگه دوست دارید که به رتبه خوبی در کنکور برسید و یا توی امتحانات و یا هرکار دیگه ای که امتحان دارید و بنظرتون سخته حتما دوره نخبگان رو شرکت کنید واقعا میتونه کمکتون کنه و باعث پیشرفتتون بشه با آرزوی موفقیت برای همه شما عزیزان🌝❤️
سلام امیدوارم حالتون عالی باشه 🌸✨
تشکر برای مقاله بسیار مفید و عالی تون 🙏🌹
یک یادگیرندهی حرفهای میداند که حتّی اگر از زبان مادری خود استفاده نکند، بعد از چند ماه فراموش میکند؛ بنابراین بهخوبی از قدرت مرور آگاه است و سعی میکند برای خود یک دفترچهی مرور داشته باشد تا تمامی زمانها، مرورهای هر آموزشی را در آن، یادداشت کند. او با نقشهی ذهنی میتواند سرعت مرور خود را تا ده برابر بیشتر کند؛ بنابراین از مرور مطالبی که یاد میگیرد هیچ هراسی ندارد…
خوب بود
سلام، وقتتون به خیر باشه ان شاء الله
خداقوت عالی و جامع بود.
حقا که فراموشی نعمت بزرگی است که خداوند به انسان ها داده است. شما فرض کن یک امتحان رو خراب کرده باشی همونجوری نارحت، زندگیت داغون میشه.
یادگرفتیم : ۱)یادآوری مهم تر از یادگیری هست ۲)فراموشی یک نعمت بزرگ هست.
۳)سه نوع حافظه داریم :حسی، بلند مدت و کوتاه مدت، با هرکدوم هم آشنا شدیم.
۴)فهمیدیم بیشترین بازه ی فراموشی مربوط به ساعت های اولیه هست.
۵)با انواع بازه ی مرور آشنا شدیم.
ان شاء الله به تونیم عملی کنیم و راستی آموختیم که با مرور به مغز میگیم که این مطلب برامون مهمه.
السلام علی الحسین و عَلی علی ابن الحسین و عَلی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین علیه السلام و علی زوار الحسین علیه السلام و علی عشاق الحسین علیه السلام.
شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام هم تسلیت میگم. 🖤😭🤲🕋🏴🏴
التماس دعا برای ظهور امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف، شفای مریض ها و… بیزحمت برای ما هم دعا کنید. خدانگهدار.
سلام وقت بخیر خسته نباشید ❤️❤️
خیلی عالی بود وهمه چیزکامل توضیح داده شده بود تایم های مروری که گفته بودین خیلی مناسب بود بخصوص برای من ک کنکور دارم مرسی ازتون✌️✌️❤️❤️🙏🙏
سلام بله فراموشی ی نعمته قبلا فکر میکردم گیجم همش ی چیزایی و فراموش میکردم ولی در این مقاله فهمیدم ی نعمته و مرور مطالب خیلی کمک میکنه ک چیزی و فراموش نکنیم
مرسی از مطالب عالی و مفید🌹
سلام خدا قوت بله فراموشی ی نعمته قبلا فکر میکردم گیجم همش ی چیزایی و فراموش میکردم ولی در این مقاله فهمیدم ی نعمته و مرور مطالب خیلی کمک میکنه ک جیزی و فراموش نکنیم ممنون
سلام وقتتون بخیر امیدوارم حالتون عالی باشه.❤️
واقعا مقالهی مناسبی برای بنده بود و نکات خیلی زیادی از این مقاله یاد گرفتم و از خوندنش واقعا لذت بردم.
توی این مقاله دلیل اینکه مطالب، اموزشات و کتابهارو فراموش میکنیم متوجه شدیم
همچنین یاد گرفتیم که چطور اطلاعات مهم رو فراموش نکنیم، انواع حافظه چیه و هر کدوم جه ویژگیهایی دارن، مرور کردن به چه شکله و برای اینکه بتونیم اطلاعات رو از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت انتقال بدیم باید مرور کنیم.
شما فرمودید که انسان فراموشکاره من بارها به خاطر اینکه خیلی چیزارو فراموش میکردم عصبی میشدم ولی الان با خوندن مقالتون به خیلی از اشتباهاتم پی بردم.
یه سوال: استاد من خیلی خاطراتمو مرور میکنم که اینکار باعث میشه خاطرات بد هم مرور بشه و در ادامهی روز حالم خوب نیست
حس میکنم مرور خاطرات دست من نیست
چطوری میتونم از این کار جلوگیری کنم؟
خیلی ممنون مقالتون مثل همیشه عالی بود.
خدا قوت
سلام و ادب خدمت استاد حامدی و تیم بهارمن.
ممنون از مقاله ی عالیه شما.
واقعا مرور کردن خیلی خیلی مهمه.
در شهر ماهم که درس خوندید استاد حامدی😅
ممنون از مقاله ی شما.
تشکر از استاد حامدی و تیم بهارمن.
سلام…واقعا مقاله خیلی مفیدی بود…اینکه بتونیم هرچه بیشتر اون چیز هایی که مهم هست رو تو حافظه بلند مدت خودمون نگه داریم بهمون خیلی کمک میکنه که درس هارو کمتر فراموش کنیم….و اینکه فهمیدم چطور باید مرور کردن به روش اصولی رو انجام بدیم….ممنون از مطالبتون
تشکر بابت مقاله خوبتون مرور در ثبت شدن چیزایی که خوندیم تاثیر خیلی خوبی میزاره
با سلام مقاله مفیدی بود
سلام مقاله بسیار عالی بود 👌
فراموشی چیزی است که واقعا ما را اذیت میکند و گاهی حتی بخاطر فراموشی ناامید میشم ، ولی میتوان با مرور ساده اطلاعات رو بفرستیم حافظه بلند مدت ؛ پس یادآوری مهمتر از یادگیری است.👌
اما مرور از ما زمان زیادی می بره ولی ما با نقشه ذهنی میتونیم سرفت مرور رو تا ۱۰ برابر بیشتر کنیم .
دوره نخبگان یادگیری به طور کامل نقشه ذهنی رو توضیح میده و بسیاری نکات فوقالعاده دیگر که داخل دانشگاه هاروارد یاد میدن 😍
پیشنهاد میکنم این دوره ارزشمند و فوق العاده رو از دست ندین 💫
بسیار ممنونم استاد حامدی عزیز از این دوره خوبتون🙏🙏
سلام وقت بخیر این مقاله یکی از فصل های کتاب یادگیری ۷برابری نتیجه ۷برابری بود و پیشنهاد من به شما اینه که اگه از این مقاله لذت بردید حداقل کتاب استاد رو تهیه و مطالعه کنید خب از بحث دور نشیم مهمترین نکاتی که میشه از این مقاله آموخت: ۱حتما مرور کنید ۲ تکنیک مرور رو رعایت کنید ۳ سه نوع حافظه داشتیم
سلام به شدت به این مقاله نیاز داشتم چون ادم عصبی میشه میبینه این همه خونده هیچی یادش نمونده با اینک کلی وقت گذاشته 😑
من ولی تو مرور کردن خیلی تنبلم ینی نمیتونم چطو قبول کنم که منی که این همه وقت گذاشتم نیاز به مرور دارم؟و برای همینه که تو برنامم با اینک مرور میزارم عملگراییم بهش خیلی کمه چه کنم که خودمو قانع کنم که باید حتما مرور انجام بشه؟ :/
مطالب بسیار عالی و کاربردی هستند
من خودم از نقشه ی ذهنی برای مرور استفاده میکنم که عالیه و همچنین یاد دادن یک سری مطالب به افراد دیگه باعث میشه ما اون مطالب رو دیر تر فراموش کنیم و بهتر یادشون بگیریم.
سلام
مطالعه بدون فراموشی سبب می شود تا مطالب ماندگار باشند و اطلاعاتی که مهم است برایمان از یاد نرود. این راهکار های ساده و کوتاه به افزایش کارایی حافظه کمک میکند
سلام محمد مهدی عزیز
ممنون که با ما همراهی
کاملا درسته
شاد باشی
سلام محمد هادی عزیز
ممنون که با ما همراهی
کاملا درسته
موفق باشی
با عرض سلام و درود ،مقاله بسیار آموزنده ای بود .مثل همیشه 😊😊.من یادگرفتم که مغز ما یک سری مطالب رو برای سالم ماندن خودش فراموش میکنه و برای جلوگیری از فراموشی مطالب مهم باید مرور کرد .مرور مهم تر از یادگیری هستش و بیشترین حجم فراموشی در اولین روز یادگیری هستش پس باید قبل از ۲۴ساعت مطالب رو مرور کرد .من همچنین بازه های زمانی مرور رو یادگرفتم که شامل قبل از اتمام ۲۴ ساعت ،دو روز بعد، چهار روز بعد،هشت ،شانزده،سی و دو ،شصت و چهار روز بعد هستش .مهمترین اقدام برای یادگیری بدون فراموشی عملگرایی هستش .اجرا کردن برنامه مرور طبق این مقاله به روش نقشه ذهنی باعث میشه برنامه مرور وقت زیادی از ما نگیره.
سلام سارا جان
امیدوارم که حالت عالی باشه
ممنون که با ما همراهی
تندرست باشی
با عرض سلام و خداقوت خدمت استاد گرامی و تیم پشتیبان قوی بهار من
یاد آوری مهم تر از یادگیری جدید
پس سعی کنیم دفترچه مرور داشته باشیم و اطلاعاتی که یاد گرفتیم رو مرور و تثبیت کنیم و در مرحله بعد به دنبال اطلاعات جدید باشیم
سلام مرسانا جان
کاملا درسته
ممنون که برای بهبود فردی خودت تلاش میکنی
شاد باشی
سلام خیلی عالی و کامل ممنون
مغز مابرای سالم ماندن خود بسیاری از اطّلاعات را فراموش میکند فراموشی باعث میشود ما حافظهی بهتری داشته باشیم.ما انسانها سه نوع حافظه داریم:
حافظهی حسّی حافظهی کوتاهمدّت حافظهی بلندمدّت
اوّلین حافظهی ما انسانها، حافظهی حسّیه این حافظه، تمامی اطّلاعات را از حواس پنجگانه دریافت میکند.اگر به اطّلاعات حسّی دقّت کنیم وارد حافظهی کوتاهمدّت میشود.با مرور کردن میتوانیم مطالب مهم را درحافظهی بلندمدّت خود نگهداری کنیم
نحوه مرور👇
قبل از 24 ساعت حتماً مرور. و 2 روز بعد، ۴ روز بعد، 8 روز بعد، ۱۶، ۳۲ و 64 روز بعد حتماً باید مرور کنیم تا آن را فراموش نکنیم
با سلام و درود فراوان از جناب استا احمدی واقعا مطالب عالی بود ایشاله بتوانیم آن را اجرا کنیم چون اول ترم به خودمان قول میدیم که حتما مرور می کنیم و درس می خوانیم ولی اخرش شب امتحان همه تلنبار شده
با درود فراوان وقتی این مطالب ارزشمند استاد رو می خونم خیلی حسرت می خورم که چرا این مطالب رو در دوران تحصیل و دانشجویی نمیدانستم ولی به قول معروف از هر جا جلوی ضرر را بگیری منفعت است
برای یادگیری بهتر هم می توان با دوستان مسابقه از حفظ کردن شعر گذاشت
همواره نور و برکت الهی در زندگی یتان جاری و ساری باشد
مرور ابینگ هاوس باعث میشه بتونیم نکاتی که میخوایم رو توی زندگیمون اجرا کنیم🤩✅
مطالب رو دوست داشتم
ولی کمی مطالب کلیشه ای و تکراری بود
درود بر تیم بهار من…
مطالب عالی بود.مخوصا نحوه مرور کردن.واقعا تا مرور نباشه چیزی در حافظه نمیماند.و این با برنامه ریزی اصولی حاصل میشه.باید طوری زمان بندی کرد که حتما برای مرور زمان داشته باشیم.من خیلی دوست دارم تندخوانی رو یاد بگیرم تا بتونم سریعتر مرور داشته باشم.
ممنون از استاد حامدی بزرگوار
سلاام خدمت استاد حامدی و مجموعه بهار من
به جرات میتونم بگم ی مقاله عااالییی بود
فهمیدیم ک فراموشی یه نعمته و همه ازش برخوردار هستند
سه تا حافظه داریم حسی کوتاه مدت و بلند مدت
برای اینکه مطالب رو وارد حافظه بلند مدت کنیم باید مرور داشته باشیم به فاصله ۲۴ساعت،۴،۶،۸،۱۶،۳۲و۶۴روز بعد
و یکی دیگه از راه های مطالعه بدون فراموشی تند خوانی هست
سلام هدیه جان
ممنون از اینکه با ما همراهی و برای پیشرفت خودت تلاش میکنی
شاد و سلامت باشی
سلام
خیلی عالی بود،مرور قبل خواب ونقشه ذهنی به شخصه برای من خیلی کارساز بوده که یادگیریم بدون فراموشی باشه
سلام زینب جان
ممنون از اینکه برای توسعه فردی خودتون تلاش میکنید
شاد و سلامت باشید
باتشکر فراوان
من تا همین امروز نمیدونستم که مرور کردن آنقدر مهم هست وباعث میشودکه یادگیری را افزایش میدهدومطالب در حافظه بلند مدت میماند.کاش مدارس اینها رابه ما آموزش میدادند
سلام مریم عزیز
مهم اینه که شما تحت هر شرایطی برای پیشرفت خودتون تلاش میکنید
موفق باشید
واقعا خوشحالم توی این چالش شرکت کردم
ممنون از زحماتتون
سلام مژگان جان
ما هم خوشحالیم که در این چالش بزرگ با ما همراهی
زنده و سلامت باشید
خیلی کاربردی و مفید بود ممنون
آنچە دراین مقالە برای من حاێز اهمیت است وسعی کردەام حداقل درامور شغلی آنرارعایت کنم عمل گرایی ومرورکردن است کە دراین میان نقشە ذهنی کمک شایانی میکند.البتە یک واقعیت دیگرهست وآن نیروی ارادە می باشدکەچیزی غیراز حافظە وذهن است
بسیار جالب بود ممنون از زحماتتون
سلام صبا رشیددوخت هستم در چالش مطالعه شرکت کردم.سپاس از مطالب مفیدی که با زحمت و تلاش مداوم تیم خوب بهار من در اختیارمون میزارید.
سلام دیدگاهم نسبت به حافظه کوتاه و بلند مدت بهتر شد ممنون
اجرای نقشه ذهنی سخته ولی من سعیمو میکنم که یادش بگیرم🌱
بسیار عالی و ممنون از این دستورالعمل کاربردی.
ضمن عرض سلام و خسته نباشید.فرزان هستم در چالش مطالعه شرکت میکنم
در یادگیری بدون فراموشی یاد گرفتم با یادگیری ،مطالب در حافظه بلند مدت ما قرار نمیگیره برای همین باید تا ۲۴ ساعت باید یکبار دیگر مرور بشود .بعد در ۲ و۴ و ۶ و ۸ و ۱۶ و ۳۲ روز بعد ۶۴ روز بعد باید مرور بشود.سعی کنیم مطالب چکیده را خلاصه نویسی یا نقشه ذهنی و با کمترین زمان ممکن مرور را انجام دهیم.خیلی از افکار روزانه ما مشغله ذهنی هستند سعی کنیم آنها را جدی نگیریم و فراموش کنیم.
بابت مطالب مفیدتان بی نهایت ممنونم🙏🙏🙏
سلام وقت به خیر
در این مقاله یادگیری بدون فراموشی مورد بحث قرار گرفت.
نسيان به معنای فراموشی است و فراموشی یک نعمت است که ذهن اطلاعات را به فراموشی میسپارد تا حافظه بهتری داشته باشیم.
حافظه سه نوع حسی ، کوتاه مدت و بلند مدت وجود دارد .
هر آنچه که ما میخوانیم پس از مدتی به فراموشی سپرده خواهد شد بنابراین ما باید با مرور کردن و تکرار بسیار زیاد آن مطالب را در ذهن مان نهادینه کنیم و این اتفاق تنها با مرور کردن صورت میگیرد که این مرور باید به صورت قبل از 24 ساعت ، 2، 4، 8، 16و 32روز بعد اتفاق افتاد تا اطلاعات به خوبی در ذهن و حافظه ما ضبط شوند .
سلام ندا جان
امیدوارم که حالت عالی باشه
ممنون که با تلاش و پشتکار داری به بهار زندگیت نزدیک میشی
شاد باشی
سلام وقت به خیر
در زندگی ، آینده و پیشرفت ما یادگیری بدون فراموشی نقش بسیار مهمی دارد.
هر آنچه که ما میخوانیم و یاد میگیریم ، پس از مدتی به فراموشی سپرده و لازمه آن برای تثبیت شدن در ذهن ما مرور است تا اطلاعات را خیلی خوب در ذهنمان ذخیره کنیم.
و با مرور کردن ذهن مان را متوجه مطالب مهم میکنیم تا در ذهنمان نهادینه شوند.
نکته بسیار مهم این است که مرور کردن برای قبل از فراموشی است.
مرور کردن به این صورت باید باشد؛ قبل از ۲۴ ساعت، دو روز بعد ، چهار روز بعد ، هشت روز بعد ، شانزده و سی و دو روز بعد باید مرور صورت گیرد.
و مرور کردن گرچه زمان زیادی از ما نمیگیرد ولی نتایج مستمربخشی در پی دارد
ما انسانها در یک بازه خاصی میتوانیم یادگیری بهتری داشته باشیم و ساعت یادگیری ما تنها ۲۵ دقیقه هست و پس آن باید هورمون هایی ترشح شود تا یادگیری ما بیشتر شود که با خندیدن ، تمرکز و انجام کار جدید میتوانیم به ترشح آنها کمک کنیم .
و پیشنهاد بسیار جالب این است که با دست مخالف خود نقاشی بکشیم که بسیار تکنیک خوبی است .
فراموشی هم نعمتی است که برای سالم ماندن ذهن بخشی از اطلاعات را فراموش میکند و باعث میشود تا حافظه بهتری داشته باشیم.
بنابراین نسیان در انسان طبیعی است و نگرانی ندارد پس مغزتان را دوست داشته باشید تا عملکرد بهتری داشته .
سلام زینب جان
کاملا درسته
ممنون که با بهارمن همراهی
شاد و سلامت باشی
با سلام
این مقاله واقعا مفید و کاربردی بود چون من از بچگی فراموشی رو برای خودم خیلی مشکل بزرگی میدونستم
ولی الان متوجه شدم نه تنها مشکل نیست بلکه نعمت هم هست فقط باید یادبگیریم چجوری کنترلش کنیم!
اون زمان های مرور قبل ۲۴ ساعت و ۲ روز بعد و ۴ و ۸و ۱۶ و ۳۲و ۶۴ روز بعد بنظرم خیلی مفیدو کاربردیه شاید در نگاه اول کمی سخت باشه اینکه هر روز به حجم مطالبی که باید مرور بشه اضافه میشه ولی وقتی عملگرا باشیم براش راه چاره هم میدا میشه مثلا فکر میکنم در کتاب خواندن و مطالعه میتونیم این زمان های مرور رو برای خلاصه هر فصل کتاب انجام بدیم تا راحت تر باشه 🙂
سلام الناز عزیز
ممنون که برای موفقیت و بهبود فردی خودت تلاش میکنی
شاد و سلامت باشی
مقاله خیلی جالبی بود اقای حامدی
حتی برای کسانی هم که کنکوری نبودن مقاله خوبی بود
تمرین و تکرار بهترین کمک برای جلوگیری از فراموشی هست
مرسی از مقاله زیبای شما
سلام ممنون واقعا عالی بود
خیلی نکات ریزی گفتید که طبیعتا هرکس اجرا کنه حتی به مقدار کم ولی مستمر نتیجش میبینه
1: برای قوی شدن ریاضی مسائل یا جمع و تفریق آسونی داشته باشین هر روز که خونرسانی به نیمکره چپ بیشتر شه
2: بعداز ۲۴ ساعت،۲ روز ،بعداز ۴ روز و ۸ روز و ۱۶ و ۳۲ و ۶۴ روز مرور کنیم
و یادآوری مهم تراز یادگیریه
خسته نباشید مقاله ی عالی ای بود
فهمیدم که برای اینکه راحت تر بتونم مطالب رو در حافظه ی بلنذ مدت خودم نگه دارم باید چیکار کنم
خیلی مطلب مفیدی بود
سلام خانوم حجری عزیز
امیدوارم با عملگرایی نسبت به مطالب به موفقیت برسی
شاد باشی
خیلی تاثیر داشت واقعا ممنون🙏 زمان خیلی مهمه و ما باید روش یادگیری مون رو درست کنیم تا هم زمان رو از دست ندهیم و هم بتونیم موفق شویم و تکنیک های شما عالی هست 🙂
سلام ظهرتون بخیر.
اینکه انسان ار نسیان میادو با جون و دل درک کردم و واقعا نعمتشو قدر میدونم.
و این تکنیک مرور با استفاده از نمودار اوینگهوس هم یکی از ثابت شده هاست♥️
ممنون از مطالب مثل همیشه محشرتون😍
من مشکلم همین مرور نکردن بود و به همین دلیل جای مرور مدام فراموشم میشد و باید با مشقت بعدها دوباره از اول یاد میگرفتم. تکنیک ها و راهگشایی هایی که برای مرور و وارد کردن اطلاعات به مغزمون بود، بسیار جالب و خواندنی بود و کلی بهره مند شدیم😍🙏
سلام وقتتون بخیر. خیلی خیلی ممنون بابت مقاله فوق العادتون. مشکلی بود که در تمااام این سال ها باهاش درگیر بودم و به لطف آموزش هاتون حتما حتما مرور ها رو در تایم هایی که فرمودین انجام میدم تا بهترین نتیجه و بازدهی مطالعه برام صورت بگیره😍🙏
فوق العاده بود . تکنیک های ب سدت ب روز و کاربردی بود و این مقاله باعث تلنگر شد ک من کتاب خوندن رو شروع کنم و توی یارگیری و فراموش نکردنش موفق بشم ممنون از مقاله تاثیر گذارتون
سلام و خسته نباشید🌸🌸
وقتی سر امتحان موضوعی رو فراموش میکردم خودم رو خیلی سرزنش میکردم و مقالتون باعث شد تا حد زیادی خودم رو سرزنش نکنم و سعی میکنم از روشی که گفتین برای فراموش نکردن اطلاعات استفاده کنم و هر ۲ ، ۴ ، ۸ ، ۱۶ ، ۳۲، ۶۴ روز و بعد از آن هم اطلاعات رو مرور کنم
ممنون از شما
سلام و عرض ادب و احترام استاد حامدی ، مقاله ی مفیدی بود از مطالعه اش لذت بردم ، بخش چرا آموزش ها و مطالب کتاب رو فراموش میکنیم برام جالب بود و دوره نخبگان یادگیری حافظه جزوه دانشجو هاتون بودم استاد ، مقاله ی خیلی عالییی بود .
سلام و درود
هر چقدر که ما یک اموزش عالی یاد بگیریم اما نکات مهم اون اموزش مرور نکنیم فراموشش میکنیم
مهم ترین نکته در یادگیری عمل کردن به آن چیزی که یاد میگریم
اگر مطالب مهم وارد حافظه بلند مدت ما نشن اموزشی که دیدیم فایدهای نداره برامون پس مرور و ثبت مطالب و نکات مهم برای ما خیلی مهمه
ممنونم از مجموعه بهارمن بخاطر اموزش این موضوع ارزشمند ❤️
وقت همگی بخیر
مقاله ی بسیار خوبی بود
بنظر من باید همه این مقاله رو بخونن و از تکنیک هاش استفاده کنن
حرف نداشت استاد
👌👌👌
سلام و درود خسته نباشید.✨️
موضوع خوبی بود چون که خیلی از مردم خیلی چیز ها رو فراموش میکنن
مخصوصا دانش آموزا و دانشجو ها که کنکور و امتحان پیش رو دارند👌
ممنون از زحماتتون❤️
سلام و عرض ادب خدمت اقای حامدی
این مقاله به ما اموزش میده که چگونه مطالعه کنیم و یاد بگیریم بدون اینکه فراموش کنیم البته فراموشی یه نعمت هست که خدا به انسان ها داده
و اینکه یاد گرفتیم که ما سه نوع حافظه داریم حافظه کوتاه مدت و حافظه بلند مدت و حافظه حسی و اینکه چگونه مطالبی که خوانده ایم رو از حافظه گوتاه مدت به حافظه بلند مدت انتقال بدیم
ممنون بابت اینکه این مطالب اموزنده رو در اختیار ما گذاشتین
مقاله یادگیری و مطالعه بدون فراموشی عالی بود
سلام ثامیه جان
امیدوارم حالتون عالی باشه
امیدوارم با عملگرایی نسبت به مطالب به بهار زندگیتون نزدیک بشین
سلام
لطفاً دقت کنید و از مطلب نگذارید! بله با شما خواننده گرامی هستم
لطفاً وقتتون را بگذارید و و اجازه ندید تنبلی بر از دست دادن فرصت دلالت کند
ابتدا بر اساس نکات کلیدی عرض میکنم
انسان =نسیان
این کلمه را در دفتر لغات. خود بنویسید در نهایت میگویم که با این مطالب چه کار کنید
یاداوری مهمتر از یادگیری
عملگرایی مادر تمام مهارت ها نعمت فراموشی مانند گوارش غذا در معده و دفع موادی که برای سلامتی مضر است
که اگر مواد زاید در یدن بمانند منجر به مریضی میشود
خب برای یادگیری ساختار حافظه رمز حافظه دهی برای یادگیری حافظه ها
حافظه بلند مدت«د اخرین حرف اولین کلمه»
حافظه کوتاه مدت«ه اخرین حرف اولین کلمه»
حافظه حسی«ی اخرین حرف کلمه»
حافظه حسی مانند دیدن تیتر ها در حین راه رفتن در یک مغازه است که سه ثانیه در ذهنتون باقی میماند
حافظه کوتاه مدت مانند خواندن همین کامنت است است که شما در انتها فقط مفهوم ان را میدانید و نمیدانید که در این مطلب چه کلماتی به کار برده شده است
حافظه بلند مدت مانند خاطره های تلخ زندگیتون است همین هایی که بعدش یک اه در دل خود می اندازیدکه با روش مرور کردن ناخودآگاه مغز از فراموشی ان جلوگیری میشود
در نهایت به شما اطمینان میدهم که با مرور کردن نکات مهم هیچ چیزی را فراموش نمی کنید
ابینگ هاوس
روز های مرور را در برنامه ریزی خود قرار بدید تا نتیجه ای فوق العاده به دست آورید
بدین ترتیب ۲۴ ساعت بعد از یادگیری ،و همچنین ۲ روز و۴ روز و۱۶ و ۳۲و۶۴ روز بعد از یادگیری هرچیزی ان را مرور کنید و اگر میخواهید خیلی عالی تا. اخر عمر یادتان بکاند بعد از ان هر ۶۴روز=۲ ماه بعد از ان مرور کنید
درسته عمل کردن به این نکته سخت است اما برای دیدن نتیجه ی بزرگ سختی بزرگی را هم باید انجام بدید
یک پیشنهاد اینکه در دوره نخبگان یک موضوع هست به عنوان یادگیری بدون فراموشی و در دوره تند خوانی و تقویت حافظه که رایگان هست نکاتی هست که بیشتر کمک می کند در عملگرایی انگیزه داشته باشید
موفق باشید
سلام جناب کمالی عزیز
چه نکات جالبی
ممنون از شما برای همراهیتون
موفق باشید
سلام استاد
مهم ترین چیز عمل به دانسته هامونه
اگه کلی مطلب بدونیم و بهشون عمل نکنیم فایده ای نداره
سعی میکنم تمام این نکات رو اجرایی کنم
ممنونم بابت مقاله مفیدتون🌱
سلام آقا حبیب عزیز
بهارمن تا اجرایی کردن این مطالب با شما همراست
موفق و موید باشی
سلام خیلی مقاله خوب و قابل استفاده بود .ولی خبری از تغذیه مفید و غیر مفید برای حافظه خبری نبود مثلا چه خوراکی هایی در پردازش اطلاعات برای حافظه موثر است. اشاره ای هم به این موضوع می کردید خیلی عالی می شد . باز از استاد حامدی عزیز خیلی تشکر و قدردانی می کنم که با این چالش مطالعه ما را بیشتر برای مطالعه سوق می دهد . ولی افرادی مثل من که شاغل هستیم امروز نتونستم به آزمون برسم از استاد عزیز خواهش می کنم یه فکری هم به این افراد شاغل بکند تا اونها هم از قافله چالش مطالعه عقب نمانند. و بتوانند با چالش مطالعه خود را به لیست مطالعه کنندگان اضافه کنند .
سلام آقا مجید عزیز
یک مقاله دیگه راجع به این موضوع نوشته شده این مقاله رو مطالعه کنید
امیدوارم براتون مفید باشه
سلامت باشی
سلام
واقعا این مقاله عالی بود 🌹🌹🌹🌹🌹
تازه فهمیدم فراموشی کاملا طبیعه ویک نعمته
فهمیدم ما سه نوع حافظه داریم و چطوری مرور کنم
و……
من که حتما انجام میدم
ممنون 🌹
سلام معصومه جان
امیدوارم که حالت عالی باشه
عملگرایی به دانستهها خیلی مهمه
موفق باشی
سلامممم😍🖐
میخواستم بگم این مقاله مطالبش واقعا فوق العاده بود🥺🌹🌹
من خیلی مطالعه می کردم ولی مرور خیلی کم من یاد گرفتم که چجوری باید مرور کنم که قبل از ۲۴ ساعت ۲ روز بعد و ۴روز بعد و۸ و۱۶ و۳۲ و۶۴ روز بعد باید مرور کنیم
و اینکه ما سه نوع حافظه داریم : حافظه حسی ،حافظه کوتاه مدت ،حافظ بلند مدت
و اینکه برای یادگیری ما به سه هورمون نیاز داریم استین کولین ،نوا اپی نفرین و دوپامین
خیلی ممنونم از مجموعه بهار من 🌹🌹🌹🙂🦋
سلام فاطمه جان
خیلی خوشحالیم که مطالب جدیدی یاد گرفتی
سلامت باشی
اینکه سه تا حافظه داریم:حافظه حسی و حافظه کوتا مدت و حافظه بلند مدت و با مرور مطالب میتوانیم یادگیری بدون فراموشی داشته باشیم خیلی نکات مهمی بود که دراین مقاله یاد گرفتم
سلام فاطمه جان
خیلی خوبه که براتون موثر و مفید بوده
موفق باشی
این مطلب یکی از بهترین مطلب های عمرم هست بسیار زیبا و جذاب بود🌹🙏
من همیشه فکر میکردم که فقط دوتا حافظه داریم و الان متوجه شودم ۳تا داریم و این فکر میکردم مرور چیز خیلی مهمی نیست اما متوجه شودم باید قبل از فراموشی مرور کنم و زمان مرور قبل از ۲۴ ساعت ،۲ روز بعد ،۴ روز بعد و……هست
من خیلی دوست دارم مطالب که الان دارم میخونم تو ذهنم بمونه چون دوسال دیگه تقریبا کنکور ارشد دارم وازتابستون امسال شروع کردم به آرومی انشالله این ترفندها رو انجام بدم عالیه ممنونم ازشما
با سلام و درود. دانیال محمودزاده هستم یکی از شرکت کنندگان سومین چالش مطالعه. این مقاله ی کاربردی و جذاب را مطالعه کردم و لذت بردم. مقاله به بهترین و ساده ترین شکل ممکن سیستم فراموشی و مرور را توضیح داده بود. یکی از نکات مهمی که در این مقاله یادگرفتم این بود که ” یادآوری از یادگیری مهم تر است .” متوجه شدم که مرور کردن چقدر می تواند موثر واقع شود و با این کار به مغزمان فزمان می دهیم که این اطلاعات مهم هستند و همین موضوع سبب این می گردد که فراموشی کمتر اتفاق بیفتد. با انواع حافظه آشنا شدم و متوجه شدم که سه نوع حافظه داریم: اولین حافظه، حافظه حسی نام دارد که با کمک حواس پنجگانه اطلاعات را دریافت می کند: اطلاعاتی که اگر به آنها دقت نشود پس از سه ثانیه از یاد می روند. البته هشتاد درصد از این اطلاعات نیز فیلتر می شوند. دومین حافظه، حافظه کوتاه مدت ما است. اطلاعات در این حافظه به مدت 15 ثانیه نگه داری می شوند و بعد اکثر آنها فراموش می شوند. سومین حافظه، حافظه بلند مدت است. که اگر بخواهیم اطلاعات برای مدت بیشتری در ذهن ما بمانند باید اطلاعات را وارد این قسمت از حافظه کنیم. مستلزم این کار این است که مرور کنیم. بر اساس نمودار منحنی فراموشی ابینگهاوس، بیشترین فراموشی در 24 ساعت اول اتفاق می افتد. پس از 20 دقیقه فقط و فقط 58 درصد از اطلاعات در ذهن ما می ماند و بعد از 24 ساعت به 33 درصد می رسد. بعد از بیست و چهار ساعت اول تا 31 رو بعد فقط 12 درصد از اطلاعات فراموش می شوند. بنابراین مرور در 24 ساعت اول بسیار ضروری است. برای مرور کردن می بایست در بیست و چهار ساعت اول مرور کرد. و همچنین 2 روز بعد از یادگیری، 4 روز، 8، 16، 32، و 64 روز.
مقاله بسیار عالی بود، مچکرم از محتوای نابتان💟
من فکر میکنم همین الان هم شبیه هم خوابگاهیه شما هستم .. اخه منم وقتی از مدرسه بر میگشتم همون روز جزوه هامو با خودکار رنگی پاک نویس میکردم و از نظر دوستام وقت تلف کردن بود ولی من چون باید تکالیفمم مینویشتم و راهم از مدرسه دور بود و دیر میرسیدم خونه وقت خوندن درسهام رو زیاد نداشتم برای همین با این کار هم درسو میخوندم و هم جزوه هام مرتب و تمیز بود🤩🤝🏼
سلام و خداقوت به استاد عزیزمممممممم
ممنونم از مقاله مفیدتون مثل همیشع بینظیر بودید😍😍😍😍😍😍😍
اینکه ما سه نوع حافظه داریم حسی کوتاه مدت بلند مدت
تو حافظه حسی اطلاعات۳ثانیه باقی میمونه باحواس پنجگانه ارتباط داه
تو کوتاه مدت اطلاعات ۱۵ثانیه باقی میمونه و ما برای اینکه مطالب و فراموش نکنیم بایدمرورکنیم به صورت ۲ روز بعد ۴ بعد ۸ بعد ۱۶ بعد ۳۲ بعد آن هر۶۴ روز یه بار مرور داشته باشیم تا مطالب به حافظه بلند مدت منتقلبشه اما با تند خوانی ۱۰برابر سرعت مرور و افزایش میدیم واقعا باحاله یادآوری مهم تر از یادگیری اما همه اینا بستگی به عملگرا بودن داره
سپاس گذارم بابت زحمات فراوانتان مچکرم که در کنارمون هستید 😁😁😁❤
انشاالله همیشه پیروز و سربلند باشید
دوستون دارم ❤❤🌹
یه کتاب جامع رو انگار خوندم عالی بود
مثل همیشه عالی نمودار ابینگهاوس که خیلی به من کمک کرد
برای درس زیست ک حجم مطالب زیاده و نمیشه خلاصه نویسی یا نقشه ذهنی انجام داد و از طرفی وقت برای دانش آموزان کنکوری کمه چطور میشه مرور کرد؟
سلام باتشکراز تیم بهار من
من همیشه هم بی نظمیرنج میبردم هم فراموشی ممنون ازراهکارتون
استاد شما گفتین برای ترشح هورمون یادگیری باید بعد از ۲۵دقیقه استراحت داشته باشیم
این استراحت چند دقیقه باشه تقریبا؟
یک تکنیک هست به اسم پومودورو که برای تمرکز روی کار استفاده میشه اینجوری هست که به ازای هر ۲۵ دقیقه که کار میکنیم یا درس میخونیم ۵ دقیقه استراحت کنیم
اپلیکیشنش هم هست من دانلود کردن خیلی خوبه
من هم همین مشکل رو داشتم ولی بالاخره تونستم… میدونی اول صفحه به صفحه برو کم کم عنوان به عنوان… تا مدتی بعد به گفتار میرسی اینجوری خیلی عالیه… تو میتونی فقط خیلی زمان بره. و به تمرین زیاد نیاز داره بقیه درس ها به سختی زیست نیست البته این تجربه من بود شاید یه نفر این براش خیلی سخت و بیخود باشه موفق باشی
سلام استاد یه سوال داشتم
ماهایی که دانشآموز و کنکوری هستیم،باتوجه به مباحث،هرروز زمان کمی برای مرور داریم
راه حلی هست یا برنامه زمانی راحتتری برای مرور؟
بهاره من روش مرور آقای حامدی رو تجربه کردم اگر توی تقویم قشنگ و مرتب مشخص کنی خیلی عالی و راحته تقریبا یه چیزی تو مایه های معجزه.. 😍
سلام جناب حامدی
مطالب، مفید و با روایت خوبی همراه بود. درمورد حافظه حسی و توضیحاتش نشنیده بودم،جالب بود
و خواهشا اگر صدای موسیقی در انتهای پادکست قسمت جمعبندی مطالب کمی کمتر بشه خیلی بهتر هست.
متشکرم
سلام استاد یک سوال داشتم
یعنی ما اگر یک کتابی را صددرصد یاد گرفته باشیم و روز اول بیشترین درصد فراموشی را داشته باشد یعنی اون کتاب به حافظهی بلند مدت رفته ولی باز هم فراموش شده؟ چون گفتید حافظهی کوتاه مدت 15 ثانیه است حافظه حسی هم 3 ثانیه
اما بیشترین درصد فراموشی در روز اول است یعنی با وجود رفتن به حافظهی بلند مدت مطالب فراموش شدند؟
اینکه اتفاقات تلخ رو بیشتر مرور کنیم بیشتر در مغزمون ماندگار هستن
این قضیه برای اتفاقات خوب هم هست ؟
مغز ما ناخودآگاه اتفاقات بد رو بیشتر مرور میکنه
چطور میشه کرد تا بیشتر اتفاقات خوب مرور بشه تو مغز ؟
کلا هر چیزی که مدام تکرار بشه مثل نوتیفیکشن میمونه بیشتر تو حافظه میمونه
سلام روزتون بخیر و شادی🌸💕
امیدوارم که حالتون عالی باشه.
من خیلی کلافه میشم وقتی کهیه چیزو یادم میره اینکه میخواستم چه کاری انجام بدم و
فراموش کردم.
ولی بعد از خوندن مقالتون متوجه شدم که فراموشی توی بعضی جاها خیلی کاربرد داره
فقط ما باید یاد بگیریم که چه مواردی رو توی ذهنمون تثبیت کنیم و فراموش نکنیم.
اینکه خاطرات بر اثر مرور زیاد توی ذهنمون ماندگار میشن واقعا درسته.
خیلی خیلی ممنونم بابت اینکه نحوه مرور کردن رو برای ما توضیح داد چون واقعا برای ما که مطالعه میکنیم یه نکتهی کاربردی و ضروری.
متشکرم بابت تک تک نکاتتون.
زنده باشید.❤️
سلام و عرض درود و احترام🌻
هر چقدر از مفید بودن این مقاله بگم کم گفتم چرا که ما همواره در حال یادگیری هستیم و اگر همه این مطالب از ذهنم اون بره انگار که هیچ کاری نکردیم ولی وقتی این مقاله رو خوندیم و روشهای یادگیری بدون فراموشی رو یاد گرفتیم میتونیم زمان بیشتری رو توی زندگیمون ذخیره کنیم و رضایت بیشتری داشته باشیم در نتیجه به هدف دلخواهمان برسیم.
بخصوص اون مدت زمانی که می گفت اول مرور باید قبل ۲۴ ساعت باشه بعد دو روز بعد چهار روز بعد هشت روز و…
سپاسگزارم از شما استاد عزیز بابت انتقال این همه آگاهی به ما 🌹
سلام استاد
استاد نمودار فراموشی ابینگ هاوس یکی از مهم ترین مهارت های مرور و یادگیری هستش ، که اگر هر کس توانایی و اراده این کار رو داشته باشه ، به سختی مطالبی رو که مرور کرده از یاد می بره .
سلام خیلی مفید بود ، مخصوصا بخش خاطرات که در واقع فراموشی به نعمت خیلی بزرگ محسوب میشه چ اکه بعضی اتفاقات تلخ گذشته رو به یاد نمیاریم
و بخش مرور کردن ، من تجربه داشتم که فصول اول کتاب های درسی رو حفظ بودم و تا چند سال فراموش نمیکردم ولی هرچه به فصلهای اخر نزدیکتر میشدم زودتر فراموش میکردم و الان متوجه شدم که دلیلش مرورهای متوالی بود که داشتم
سلام خسته نباشید
در این مقاله یاد گرفتیم برای ورود اطلاعات به حافظه بلند مدت باید مرور کنیم .به صورت مرتب:قبل۲۴ساعت،۲روزبعد،۴روزبعد ۸،۱۶،۳۲و۶۴روز بعد مرور کنیم .
بنابراین یاداوری مهمتر از یادگیری است
سلام و خداقوت.
ممنونم از مقاله مفیدتون بینظیر بودید مثل همیشه🥰
ما سه نوع حافظه داریم حسی ،کوتاه مدت ،بلند مدت
در حسی اولین حافظه اطلاعات۳ثانیه باقی میماند و باحواس پنجگانه ارتباط دارد.در کوتاه مدت اطلاعات ۱۵ثانیه باقی میماند و ما برای اینکه مطالب رافراموش نکنیم باید ۷مرور و بعد آن هر۶۴ روز یه بار مرور داشته باشیم تا مطالب به حافظه بلند مدت منتقل شود. یادمان باشد با تند خوانی ۱۰برابر سرعت مرور خود را افزایش دهیم یادآوری مهم تر از یادگیری است.
و همچنین عملگرا هم باشیم که خواهیم بود💪🥰
سپاس گذارم بابت زحمات فراوانتان مچکرم که در کنارمون هستید 🥰
انشاالله همیشه پیروز و سربلند باشید
دوستون دارم ❤❤🌹
سلام استاد خسته نباشید امیدوارم حالتون عالی باشه خوب من در این مقاله یاد گرفتم که مرور داشته باشم سعی میکنم این عادت را هم در خودم ایجاد کنم چون احساس می کنم خیلی بهتون کمک میکنه در زمین یادگیری همانطور که به خود شما و حرف های شما رو خیلی قبول دارن اطمینان دارند که این تکنیک هایی که در این مقاله هم گفتید عالی هستند و به کارمون میاد ممنونم بابت اطلاعات عالی و خوبی که در اختیار ما قرار می دهید و باعث رشد ما میشن
سلام راجب انواع حافظه صحبت شد ما سه نوع حافظه داریم حسی کوتاه مدت و بلند مدت که حافظه حسی اولین حافظه انسان هاست باید بگوییم کع انسان از نسيان میاید و نسیان یعنی فراموش کننده. پس فراموشی نعمتی ست که خدا به ما عطا کرده در حافظه کوتاه مدت همان اطلاعات حسی را اگر دقت کنیم وارد حافظه کوتاه کدت میشود و پس از مدتی از طریق بخش اسبک مغز وارد حافظه بلند مدت میشود ما برای انتقال کطالب به حافظه بلند مدت 7 بار باید مرور کنیم تا به خوبی در ذهن ما جل بگیر
مثل همیشه عالی بود…..اینکه ما بتونیم بعضی از خاطرات رو فراموش کنیم خوبه اما نه اطلاعات مهم…..مرور کردن یکی از کار های اساسی برای فراموش نکردنه….و اینکه بدانیم چطور مرور کنیم خیلی مهمه…..با راهکار هایی که ارائه دادید خیلی بهم کمک کردید
ممنون از مطالبتون💜
سلام استاد 😃😃
چقدر جالب که فراموش کردن رو یه نعمت معرفی کردین و حالا که دارم بهش فکر میکنم واقعا همینجوریه چون بعضی وقتا با خودمون میگیم که اگه فلان چیزو نمیدونستم یا فراموشش میکردم چقدر زندگیم قشنگ میشد …
بعد درمورد حافظه هامون صحبت کردین و من از اون موضوع فهمیدم که فهمیدن یه مبحث بهتر از دیدن و رد شدنش یا حفظ کردنش هس چون ما با فهمیدن اطلاعات رو به حافظه کوتاه مدت میبریم و با مرور کردن اون اطلاعات میتونیم به حافظه بلند مدت انتقالشون بدیم…
بعد درمورد منحنی فراموشی صحبت کردین و زمان هایی که ما باید مرور کنیم قبل از 24 ساعت، 2 روز بعد، 4 روز بعد، 8 روز بعد، 16، 32 و 64 روز بعد که باعث میشه یجورایی ملکه ذهنمون بشن اون مطالب…
خیلی ممنون که ارزش مرور رو بهمون یاد دادین و بازهم از نقشه ذهنی امروز صحبت شد که سرعت مرورمون رو چندبرابر میکنه و من خیلی خوشحالم که این چیزارو میدونم مرسی ♥😍😍
سلام عالی بود،پس برای همین بوده که من زود مطالب رو فراموش میکردم ،من زیادمرور نمیکردم و فراموش میشدن،برای همین زمان بیشتری روبرای خواندن درسام میذاشتم
استاد درود،برای این مقاله پنج تا ستاره کمه کاش میشد بیشتر بشه،خیلی مقاله مفیدی بود،حتما استفاده میکنم✌🌹
سلام استاد خیلی ممنون بابت این مقاله بسیار مفید من که خیلیییی لذت بردم 🤩💖
سلام خسته نباشید و خدا قوت و شبتون بخیر
تشکر بابت این مقاله البته برای من کل مطالبی که گفته بودید آشنا بود چون که یه فایل صوتی فرستاده بودید درونش کامل توضیح داده بودید راجع به اینا و منم کامل یادمه نشستم بادقت گوش کردم حتی خلاصه برداری هم کردم از روی اون
مقاله عالی بود عالی بود عالی
مهمترین نکته اش هم این بود که برای یادگیری بدون فراموشی باید مرور کنیم
های
وایی چکده این مقالع حقه👌من فقط حفظ میکنم و بعد مث چی تو امتحان گیر میکنم
فقط امیدوارم با این مقاله بتونم یکم تغییر کنم تا به باد نرفتم😅
سلام استاد
من کتاب شمارو چند بار مرور کردم وقتی این مقاله
برام ارسال شد خیلی اشنا بود فقط فیلم شمارو دیدم😍
واقعا نویسنده خوبی هستید ، از شما مچکدم
مرسی بابت تلاشی که کردین و این مقاله هارو در اختیار ما قرار دادین😍
سلام فراموشی برام یع مشکل بزرگ بوده اینکه درسو خوب یاد میگرفتم اما فراموشش میکردم بعدا خیلی بد بود اما الان که نحوه مرورو یاد گرفتم دیگ فک میکنم حل شده واقعا مرسی از این همه اطلاعاتی که بع ما میدین
سلام حاجی یعنی میتونم بگم این مقاله میتونه زندگیه هر آدمی رو متحول کنه طبق گفته های شما من هم دفترچه ای آماده خواهم کرد و زمان مرور هارو درآمد خواهم نوشت و من خیلی جاها از نمودار ابینگهاوس شنیدم اما کاربردش رو نمیدونستم واقعا ممنون
خیلی ممنون بابت مقاله واقعا یاد گرفتم برای آنکه چیزهایی را که یاد گرفتهام فراموش نکنم باید در زمانهای قبل از 24ساعت اول خیلی مهم هست که مرور کنم بعد۲روزبعد۴ ۸ ۱۶ ۳۲ ۶۴ مهر دوماه یکبار باید مرور کرد
سلام وقت بخیر
فراموشی یکی از بزرگترین مشکلات در زندگی هست و راهکاری که دادید و نحوه مرور کردن برای فراموش نکردن واقعا عالی و مفید میتونه باشه
برا اینکه اطلاعات را از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت مغزمون انتقال بدیم باید مروز کنیم تا اطلاعات رو فراموش نکنیم و به یاد داشته باشیم…🤍
کاملا با مطالب این مقاله موافقم و ریز به ریزش رو تجربه کردم ولی هیچوقت انگیزه ای برای مرور نداشتم و با اینکه میدونم فراموش میکنم باز هم مرور نمیکنن و غر میزنم که من چرا انقدر حافظم ضعیفه و عصبی میشم که مطالب رو کاملا یادمیگیرم ولی موقع امتحان دادن هیچکدوم رو به یاد نمیارم و این موضوع نه تنها باعث ضعف درسی من شده بلکه منو به شدت عصبی میکنه و روی روح و روانم تاثیر گذاشته
این مقاله علاوه بر بار علمی که داشت یک جور روانیم درمانی برای من بود
انشالله از همین فردا صبح برنامه ی مرور رو قرار میدم در برنامه هام و دیگه حس بدی بهش ندارم =) ❤️
سلام ممنون از اینکه این مطلب و این رو برای ما ارسال کردید و من از خیلی وقت پیش منتظر مطلب بودم چون واقعا هر چیزی رو که می خونم زود فراموش می کنم و اصلاً وقت مرور اونا رو ندارم و ممنون میشم که کمکم کنید در این مورد که تایم خوبی داشته باشم برای مرور
سلام مقاله فوق العاده آیه انسان سه حافظه داره حافظه حسی کوتاه مدت بلند مدت حافظه حسی سه ثانیه و کوتاه مدت ۱۵ ثانیه اطلاعات را در خود نگه میدارد ما باید اطلاعات رو از طریق مرور وارد حافظه بلند مدتمون کنیم و مرور ب این صورته ک قبل ۲۴ساعت ۲روز۴روز۸روز۱۶روز۳۶ روز و ۶۴ روز بعد هسش مغز ما فراموشکاری برای اینکه بتونه سالم تر بمونه خیلی از اطلاعات رو فراموش میکنه و خیلی از چیز هارو هم فیلتر میکنه مرور از یادگیری هم مهمتره چون اگر مرور نکنیم باید یادگیری رو از اول شروع کنیم
درود استاد خداقوت بسیار عالی بود مقاله تون ، نوع حافظه حسی،کوتاه مدت،بلندمدت و همینطور باید مطالب و مرور کنیم تا وارد حافظه ی بلندمدت بشه .
سلام خدمت استاد حامدی عزیزو مجموعه بهار من واقعا مطالبتون عالی هستن من از اینکه با شما آشنا شدم خیلی خوشحالم شما آموزش و روش هایی رو برای ما گفتین که کمتر کسی دراختیار ما قرار میده
درسته به ما میگفتن مرور کنید ولی نمیگفتن چجوری با چ روش و در چ زمانی مرور کنیک ولی شما اینو به اموزش دادین ک 24ساعت بعد دو روز بعد چهار روز ببعد هشت روز بعد شانزده روز بعد. سی و دو روز بعد و شصت و چهار روز بعد مرور کنیم
درمقاله یادگیری بدون فراموشی یک نکته جالبی برای من وجودداشت اینکه مغز یک سری اطلاعات را حذف می کند تا سالم بماند. همچنین تاثیر مرور در زمان های :قبل از ۲۴ساعت،۶۴،۳۲،۱۶،۸،۴،۲روز بعداز مطالعه مهم است .انواع حافظه که شامل حافظه حسی ،کوتاه مدت وبلندمدت می باشد واینکه چطور اطلاعات را به حافظه بلند مدت منتقل کنیم بسیار کاربردی بود.
عالی بود استاد من از این تکنیک استفاده کردم حدود یک ماه پیش و نتیجه رو به خوبی مشاهده کردم که فوق العاده بود🥰مرسی از همه زحماتتون و مطالب مفیدی که در اختیار ما قرار میدید
سلام اقای حامدی خیلی ممنون بابت مقاله هاتون همشون عالید من یاد گرفتم که سه نوع حافظه داریم حسی کوتاه مدت بلند مدت
برای اینکه اطلاعات وارد حافظه بلند مدت شود باید مرور کنیم قبل از بیست وچهار ساعت دوروز بعد ۴،۸،۱۶،۳۲،۶۴
سلام مقاله شما عالی و بی نظیر بود واقعا یک مقاله کاربردی یاد گرفتم که یاداوری و مرور درس ها مهم تر از یادگیری است یک بحثی که من توی خیلی از مقالات شما دیدم بحث عملگرایی است که عمل گرا باشیم درس ها را در بازه های زمانی باید مرور کنیم که نعمت فراموشی را به حداقل برسانیم
ممنونم از مقاله عالی شما
باسلام خدمت استادعزیز
درمقاله یادگیری بدون فراموشی یک نکته جالبی برای من وجودداشت اینکه مغز یک سری اطلاعات را حذف می کند تا سالم بماند. همچنین تاثیر مرور در زمان های :قبل از ۲۴ساعت،۶۴،۳۲،۱۶،۸،۴،۲روز بعداز مطالعه مهم است .انواع حافظه که شامل حافظه حسی ،کوتاه مدت وبلندمدت می باشد واینکه چطور اطلاعات را به حافظه بلند مدت منتقل کنیم بسیار کاربردی بود. ممنون ازشما
سلام استاد خسته نباشید
این مقاله محتویاتش برای من اشنا بود چون کتاب یادگیری ۷ برابری نتیجه ۷ برابری شما رو خوندم واقعا کتاب فوق العاده و مفیدیه به من خیلی کمک کرد حقیقتا
ممنونم و
موفق باشید 🌹
سلام استاد حامدی وقت بخیر
ممنون از این مقاله زیبایتان من از این مقاله شما خیلی چیزای ارزشمندی را یاد گرفتم 🌹🌟🌹🌟🌹🌟🌟🌹🌟🌟🌟
سلام استاد حامدی وقت بخیر
ممنون از این مقاله زیبایتان من با مقاله شما خیلی چیزای ارزشمندی یاد گرفتم خیلی ممنون🌹🌹🌹🌹🌹🌹
سلام وقت بخیر .
مطالب مقاله مثل همیشه جذاب بودن
همون طور که قبلا گفتین که کار مغز ما حفاظت از ماهست فراموش کردنم یکی از راهکار های مغز برای رهایی ما از فکر کردن و مشکلات گذشتس واسه همون هرچی بیشتر رو یه موضوع تمرکز کنیم بیشتر تو حافظ ما باقی میمونه
برای مرور کردن اگه به صورت نقشه ذهنی باشه بنظرم بهتره چون میشه نقشه ذهنی رو در جای قرار داد که هر روز جلو چشم باشه و به طور کلی هر روز مطالب مرور بشن که نتیجش ماندگاری بیشتر مطالب در حافظ ما هست
مثل همیشه خیلی عالی بود
مطالب مفید و سازنده
که مطمئنم هیچ یک از ما قبل از مطالعه این مقاله بهش توجه نکرده بودیم
ممنون بابت این مطالب قشنگ.
سلام آقای حامدی خسته نباشید
ممنون بابت مقاله شگفت انگیزتون
مطالبی که من از این مقاله متوجه شدن این بود که فراموشی ی نعمته همینطور ۳ نوع حافظه داریم حسی که اولین آنهاست و ۳ ثانیه مطالب در حافظه میمونه حافظه کوتاه مدت که ۱۵ ثانیه هست و حافظه بلند مدت تا همیشه که با مرور میتونیم حافظه کوتاه مدت رو به بلند مدت انتقال بدیم
مشکلی که من دارم دقیقا همین موضوع هست که با راهکار های شما میخوام بر این مشکلم غلبه کنم
ممنونم از شما
سلام به بهارمنی های محترم
این مقاله بسیار مفید و قابل تأمل بود.
درباره انواع حافظه ما صحبت کرده بود.
که سه نوع حسی، کوتاه مدت و بلند مدت هستند.
نحوه مرور برای فراموش نکردن مطالب هم اشاره شده بود.
من متوجه شدم که یادآوری بسیار مهم تر از یاد گرفتن است.
به همه توصیه می کنم که این مقاله رو با دقت مطالعه بکنید.
سلام استاد حامدی عزیز
من برای ماهها و سالها فکر میکنم و فکر میکنم.
نود و نه دفعه نتیجهام غلط است.
بار صدم به نتیجه درست میرسم.
موفقیت عبارت است از رفتن از شکست به شکست دیگر بدون از دست دادن اشتیاق
در این مقاله فهمیدیم که یادآوری مهم از یادگیری
و بهتر کار کنیم تا یه یادگیری و مطالعه ی بدون فراموشی داشته باشیم.
رؤیاهای خودتان را بسازید در غیر این صورت فرد دیگری شما را برای ساختن رؤیایش به کار خواهد گرفت.
موفقیت پاداش افراد شکست خورده ایست که ما امید نشدند.
مرسی بابت تیم خوب و حمایت هاتون😍💪🏻😍💪🏻😍💪🏻
سلام مقاله یادگیری بدون فراموشی از قسمت حافظه ها حسی و کوتاه مدت و بلند مدت دوس داشتم از مطالعه لذت بردم ممنون
سلام آقای حامدی
ممنون از مقاله خوبتون
این قانون مرور ۸و۱۶و۳۲،۶۴،…
من اینو به مشاورم گفتم برای انجام دادنش ایشون گفتن که این روش برای سال کنکور مناسب نیست چون وقت کافی نداریم که بخوایم این همه کتاب و مطلب رو اینجوری مرور بکنیم
نظر شما چیه؟
در مورد پاک نویس کردن هم من خودم وقتی سر کلاس یا در حال یاد گرفتن مطلبی هستم حتما باید چک نویس داشته باشم
چیزی جزوه تور برای خودم بنویسم و با خوندن اون قبل از امتحانات واقعا برام مفید و خوب بوده
ممنون از وقت ارزشمندتون برای نوشتن مقاله
اگه پاسخ سوالم رو دارین لطفا به یکی از افراد تین بگین توی واتساپ بهم اطلاع بدن
ممنون
سلام استاد به مقاله نمره ۲۰ میدم.من خودم برای مرور کردن خیلی تنبلی میکنم و همیشه فکر میکنم دارم زمانم رو از دست میدم بخاطر اینکه زمانی رو به مرور اختصاص بدم میترسیدم.سعی میکنم از این به بعد با همین روش شما جلو برم.ممنونم
سلام.خیلی ممنون بابت مقاله عالیتون…. برای من که کنکوری هستم یاداوری مطالب خیلی مهمه وبا توجه به اینکه مرور خیلی مهم هست یاد گرفتم که حتما اون رو در برنامه ام قرار دهم
….باتشکرازشما
من اصلا به مرور کردن توجهی نداشتم اما با مقاله ای ک خوندم متوجه شدم ک چقد مهمه
ممنون ازاینکه همچین اطلاعاتی رو در اختیار ما قرار میدید
این مقاله یکی از بهترین مقاله هایی بود که تابه حال مطالعه کردم بسیار خلاصه و عالی و کاربردی 👌
شما خیلی راحت و ساده یکی از رمز های موفقیت رو بیان کردید امیدوارم بتونم این بازه های مرور رو به خوبی انجام بدم.
سپاسگزارم🙏🌹
سلام خسته نباشید
مقاله خیلی خوبی بود یکی از مشکلات بزرگ من فراموش کردن درس هاییه که میخونم امیدوارم بتونم اونجوری که باید از مقالتون استفاده کنم و بتونم بهتر بشم یکی از چیزایی که بهش احتیاج داشتم که خلاصه ای کانل باشه همینه ممنونم
سلام
وقت بخیر 🌹
مطالب مقاله خیلی مفید و کاربردی هستند .
ما باید محتوای مهمّی که یاد گرفتیم را قبل از 24 ساعت حتماً مرور کنیم. همچنین 2 روز بعد، ۴ روز بعد، 8 روز بعد، ۱۶، ۳۲ و 64 روز بعد حتماً باید مرور کنیم ، این مطلب خیلی عالی و مفید بود .
ممنون از شما🙏🏻
سلام آقای حامدی امیدوارم حالتون خوب باشه بسیار عالی بود واقعا خیلی خوب بود بهتون خسته نباشید میگم این مقاله بهمون یاد داد که جدا از اینکه ماباید مطالب خوبی یاد بگیریم باید کاری هم کنیم که این اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت انتقال دهیم و اینکار فقط و فقط با مرور کردن امکان پذیره خیلی از ما انسان ها فقط دنبال یادگیری چیز های جدیدی هستیم اما باید به این نکته هم دقت کرد که تلاش هامون بدون نتیجه نباشه و با مرور کردن این اطلاعات به حافظه بلند مدت ببریم
نکتههایی که از این مقاله یاد گرفتم
یادآوری کنم تر از یادگیری و مغز ما برای اینکه سالم بمونه یک سری از اطلاعات رو فراموش میکنه
ما سه نوع حافظه داریم: حافظه حسی، حافظه کوتاه مدت و حافظه بلند مدت
حافظه حسی تمام اطلاعات رو از حواس پنج گانه دریافت میکنه و مغز به طور اتوماتیک بیش از هشتاد درصد اون رو فیلتر میکنه
حافظه حسی ما بینهایت فضا داره اما اطلاعات فقط سه ثانیه در اون میمونن
تایم ماندگاری اطلاعات در حافظه کوتاه مدت ما پونزده ثانیه است و ما برای اینکه اطلاعات رو از حافظه کوتاه مدت انتقال بدیم به حافظه بلند مدتمون باید اون اطلاعات رو مرور کنیم
حالا مرور به چه صورت؟
بعد از ۲۴ ساعت، بعد از دو روز ، بعد از چهار روز، بعد از هشت روز، بعد از شونزده روز، بعد از ۳۲ روز و بعد از ۶۴ روز و باید حتما هر دوماه دوباره مرور شوند
و یادمان نرود که مرور برای قبل از فراموشی است
سلام خسته نباشین
فوق العاده بود ممنونم واقعا،من چون کنکوری هستم نمیدونستم چه تایم هایی باید مرور کنم و اکثر مطالب رو فراموش میکردم
الان متوجه شدم
متشکرم♡
ممنون از شما زمان های مروری که گفته بودیدبسیار مفید بود⚘
سلام استاد حامدی عزیز
من برای ماهها و سالها فکر میکنم و فکر میکنم.
نود و نه دفعه نتیجهام غلط است.
بار صدم به نتیجه درست میرسم.
موفقیت عبارت است از رفتن از شکست به شکست دیگر بدون از دست دادن اشتیاق
در این مقاله فهمیدیم که یادآوری مهم از یادگیری
و بهتر کار کنیم تا یه یادگیری و مطالعه ی بدون فراموشی داشته باشیم.
رؤیاهای خودتان را بسازید در غیر این صورت فرد دیگری شما را برای ساختن رؤیایش به کار خواهد گرفت.
موفقیت پاداش افراد شکست خورده ایست که ما امید نشدند.
مرسی بابت تیم خوب و حمایت هاتون😍💪🏻😍💪🏻😍💪🏻
سلام خسته نباشید و درود خدمت تیم بهار من و اقای حامدی
مقاله عالی بود مثل همیشه برای افرادی که کنوری بودن بسیار عالی و تاثیر گذار بود که بدونیم در جه تایم های مرور رو انجام بدیم که یه نتیجه عالی و موثر بود
توی مقاله در باره حافظه کوتاه مدت بلند مدت یاد گرفتیم و کلی چیز های خوب موثر
من میدونستم که نیاز ب مرور هست ولی دقیق نمیدونستم چ تایم هایی و الان کاملاا متوجه شدم❤
واقعا قدرت تفکر انسان جالبه و من همیشه فراموشی رو بد تلقی میکردم اما الان متوجه اشتباهم شدم❤
سلام مرسی واقعا قدرت تفکر انسان جالبه 💕
سلام مرسی بابت مقاله عالیتون💕
سلام استادوقتتون بخیر
باورنکردنیه که اطلاعات درحافظه کوتاه مدت تا۱۵ثانیه باقی میمونه.
نمودار فراموشی هم نکته بزرگی هست که بااجراش مطالب رو فراموش نمیکنیم
سلام استاد امیدوارم حالتون عالی باشه 🙂🌹
.
.
نکاتی که تو این مقاله یاد گرفتم :
مغز برای سالم ماندن خود نیاز به حذف یک سری از اطلاعات غیر ضرری دارد
مرور کردن باعث فراموش نشدن در حذف شدن اطلاعات از مغز می شود که آقای ابینگ هاوس تحقیقات زیادی درباره مرور کردن و تاثیر آن بر روی مغز کرده
روز بیشتر این بازهی فراموشی که نیاز به مرور و تکرار بیشتری دارد تکنیک درست مرور کرد قبل از ۲۴ ساعت دو روز بعد ۴ ۸ ۱۶ ۳۲ و ۶۴ روز بعد به ترتیب است که هر دو ماه نیز به مرور دوباره نیاز دارد
مولانا کردن باعث از دست دادن سرمایه گرانبهای همچون وقت است چون مرور برای قبل فراموشی است و فراموشی منجر به یادگیری از ابتدا میشود
انسان ~ نسیان ~ فراموشی
ما با مرور کردن به مغز اطلاع میدهیم که این داده ها برای ما مهم است
ما سه نوع حافظه داریم اولین آن حافظه حسی که شامل بی نهایت فضا برای جادهی اطلاعات است همینطور میتواند تمامی اطلاعات را در خود جا دهد اما تمام اطلاعات فقط ۳ ثانیه در حافظه حسی می ماند (فیلتر ۸۰ درصد اطلاعات)
نوع دوم حافظ حافظه کوتاه مدت است که با مرور حافظه حسی فقط ۱۵ ثانیه دهد و فقط اطلاعات محدودی در آن جا می شود
نوع سوم حافظه حافظه بلند مدت است که شامل بی نهایت گنجایش و بی نهایت دما برای نگهداری اطلاعات است و اطلاعات در حافظه بلند مدت پاک نمی شوند و در زمان خواب نیز در حال مرور و دسته بندی اطلاعات است
منحنی فراموشی : توانایی نگهداری تمامی اطلاعات در حافظه بلند مدت با مرور کردن = خواندن مردی با ۱۰۰ درصد توجه بعد از ۲۰ درصد به ۵۰ درصد باقی مانده در حافظه میرسد بعد از ۲۴ ساعت به ۳۳ درصد میرسد یعنی ۶۷ درصد فراموشی و بعد از ۲۴ ساعت تا ۳۱ روز بعد ۱۲ درصد فراموش میشود پس بیشترین بازه فراموشی روزهای اول است
با نقشه ذهنی میتوانیم سرعت مرور را ده برابر افزایش دهیم
سپاااااااس فراوان از مقاله بسیار مفیدتون
امیدوارم کع همه با خوندن این مقاله بتونن اطلاعات مفید و مهم خودشونو به حافظه بلند مدتشون انتقال بدن و از فراموشی انها پیشگیری کنن
و بنده خودم قبلا تایم های مرور رو ازتون یاد گرفتم و انجامش دادم و کلیه مطالب رو تونستم تاحد زیادی حفظ کنم و فراموششون نکنم
کع در اومور مدرسه و امتحانات نتیجه اش رو گرفتم
واقعااااااا دست مریزاد🌷🌷🌷🌷🌷🌷
سلام وقت به خیر
واقعا این مقاله خیلی خیلی میتونه به من کمک کنه
چون دانش آموز هستم و باید طوری درس ها روبخونم که مطالب فراموش نشه
راهکار ها عالی بودن تشکر میکنم از زحمات شما
واقعا فراموشی یک نعمت بزرگه خدایا شکرت،
اون اطلاعاتی هم که مهم هست و باید یاد بگیریم رو با مرور کردن به حافظه بلندمدت خودمون وارد میکنیم. ممنون از مقاله عالی
واقع نعمت فراموشی در بنیان انسان
قرار گرفته است اما برای اینکه فراموش ما فراموش نکنیم باید حتما مرور کنیم
در واقع ما سه نوع حافظه داریم
حسی : که درواقع در این حافظه عواملی مثل صداهای اطرافمون، لباسی که تنمون هست، یا موهایمان و….. هستند در واقع توی حافظه حسی مغز 80 درصد مطالب رو فیلتر میکنه چون این اطلاعات زیاد مهم نیستن
و اطلاعت حدود 3 ثانیه توی این حافظه باقی میمونه
کوتاه مدت : اگرما در مورد اطلاعت حسی فکر بکنیم این اطلاعات وارد حافظه کوتاه مدت میشود مثلا وقتی با کسی صحبت میکنم این اطلاعات وارد حافظه کوتاه مدت میشه و حدودا 15 ثانیه توی ذهن ما میمونه بلند مدت : وقتی که اطلاعات را مرور میکنیم باعث میشه مغز بخشی از این اطلاعات رو وارد حافظه بلند مدت بکنه
ما انسان ها وقتی یه چیزی رو یاد میگیریم باید روزهای اول به طور مکرر تکرار و مرور بشه چون بیشترین میزان فراموشی توی روز های اول هستش
من خودم بشخصه همیشه هر درسی رو که دبیر درس میده همون روز حتی شده بصورت روزنانه وار میخونمش تا یادم بمونه و این خیلی تاثیر گذاره
سلام خیلی ممنون از مقاله عالیتون واقعا بینظیر بود مثل همیشه عالی 🌹
واقع نعمت فراموشی در بنیان انسان
قرار گرفته است اما برای اینکه فراموش نکنیم باید مطالب را مرور بکنیم
در واقع ما سه نوع حافظه داریم
💚حافظه حسی : که درواقع در این حافظه عواملی مثل صداهای اطرافمون، لباسی که تنمون هست، یا موهایمان و….. هستند در واقع توی حافظه حسی مغز 80 درصد مطالب رو فیلتر میکنه چون این اطلاعات زیاد مهم نیستن
و اطلاعت حدود 3 ثانیه توی این حافظه باقی میمونه
💚حافظه کوتاه مدت : اگرما در مورد اطلاعت حسی فکر بکنیم این اطلاعات وارد حافظه کوتاه مدت میشود مثلا وقتی با کسی صحبت میکنم این اطلاعات وارد حافظه کوتاه مدت میشه و حدودا 15 ثانیه توی ذهن ما میمونه
💚حافظه بلند مدت : وقتی که اطلاعات را مرور میکنیم باعث میشه مغز بخشی از این اطلاعات رو وارد حافظه بلند مدت بکنه
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ما انسان ها وقتی یه چیزی رو یاد میگیریم باید روزهای اول به طور مکرر تکرار و مرور بشه چون بیشترین میزان فراموشی توی روز های اول هستش
من خودم بشخصه همیشه هر درسی رو که دبیر درس میده همون روز حتی شده بصورت روزنانه وار میخونمش تا یادم بمونه و این خیلی تاثیر گذاره
واقعا نکات خیلی خوب بودن و مشکل فراموشی که داشتم رو حل کردن. 👌🏻
مقاله ی خوبی بود و من همیشه مشکل داشتم که چکار کنم وقتی مطلبی میخونم فراموش. نکنم که با خواندن این مقاله مشکلم حل شد خدا رو شکر سپاس گزارم از سایت بسیار خوبتون 😍😍❤️❤️
سلام وقتتون بخیر
اینکه آخر مقاله خلاصه ای از کل مطالب رو گفته بود باعث شد مطالب تو ذهنم طبقه بندی بشه و خیلی مفید بود😅🌹
حافظه ی حسی و فیلتر هایی که مغز براش میزاره خیلی برام جالب بود و تاحالا بهش توجه نکرده بودم
سلام☺
وقت بخیر
استاد خداقوت ممنون بابت تلاشتون برای آماده کردن این مقاله عالییی و البته پرنکته💛👍
من هروقت درسی رو می خوندم فقط چند روز بعدش رو مرور می کردم اما با خوندن این مقاله تون یادگرفتم که قبل از ۲۴ ساعت ۲ روز بعد ۴ روز بعد و….مرور داشته باشم که مطالب به حافظه بلند مدتم بسپرم
سلام، خداقوت، وقتتون به خیر باشه انشالله. تشکر بابت این مقاله ی خوب. بله واقعا فراموشی نعمت مهمی است، ما همه ی غصه هامون رو یادمون میبود خیلی بد میشد. قدرت خدا است.
خدایا شکرت.
ان شاء الله با کمک خدا موفق باشیم
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
سلام خسته نباشید مقاله یادگیری بدون فراموشی برای ازمون ها و همینطور برای اینکه چیزی رو فراموش نکنیم خیلی مفید و مؤثرمغز ما در خواب هم اطلاعات رو مرور و دسته بندی میکنه
یاد اوری مهمتر از یادگیری
حافظه ب ۳ دسته کوتاه مدت بلند مدت و حسی تقسیم میشه
مرور کردن در روزهای اول خیلی مهمه
سلام به استاد گرام
یادمه وقتی دبیرستان بودیم استاد طراحیم برای درس تاریخ هنر جهان این شیوه مرور و بهمون یاد داد ولی چون دل خوشی از استاد و درس نداشتیم عملی نکردیم و کلی ضربه خوردیم اونموقع نفهمیدیم ولی الان با تجاربی که کسب کردم فهمیدم این شیوه مرور بهترین شیوه برای به خاطر سپردن مطالب هس
من مرور برای درس زیستو آنجا دادم عالی بود نتیجه 👌
سلام، بله واقعا خوبی ما را میخواهند.
مغز ما در خواب هم اطلاعات رو مرور و دسته بندی میکنه
یاد اوری مهمتر از یادگیری
حافظه ب ۳ دسته کوتاه مدت بلند مدت و حسی تقسیم میشه
مرور کردن در روزهای اول خیلی مهمه
خیلی نکات مفید و جالبی بود روح ابینگ هاوس شاد
سلام و سپاس فراون از مطالب فوق العاده کاربردی کتاب یادگیری ۷ برابری نتیجه ۷ برابری که قرار دادید😍😍😍
در این مقاله یاد گرفتم که:
✅ بر خلاف تصور همیشگی من فراموشی یه نعمته.(فراموشی خاطرات بد و غم انگیز)
✅یادآوری مهم تر از یادگیریه.
✅مرور کردن مطالب در روزهای اول خیلی مهمه.(بیشترین بازه فراموشی)
✅مغز ما هنگام خواب اطلاعات رو مرور و دسته بندی میکنه.
✅سه نوع حافظه داریم: حسی( ماندگاری در مغز۳ ثانیه ) _ کوتاه مدت(۱۵ ثانیه)_ بلندمدت(بی نهایت♾)
برای این که اطلاعات کتاب هاو محتویاتی که میخونم رو فراموش نکنم، باید در زمان درست (قبل از ۲۴ ساعت، ۲ روز بعد،۴، ۸، ۱۶، ۳۲، ۶۴)مرورشون کنم.یعنی با ۷ بار مرور کردن، اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت منتقل میشن.
با mind map سرعت مرور تا ۱۰ برابر و میزان یادگیری تا ۵ برابر افزایش پیدا میکنه.
مرور هم واقعا به فراموش نکردن اطلاعات مغزمون کمک میکنه من اینکارو قبلا امتحان کردم این روش رو و واقعا جواب داد و کلی مطالب دیگه به اطلاعاتم با خوندن این مقاله اضافه شده
سلام استاد.دراین مقاله بحث فراموش شدن اطلاعات بود که خودنعمت است یعنی خیلی ازچیزها که نیازنیست ازحافظه پاک شود وبرای اطلاعات مهم که فراموش نشود تکرار ومرور لازم است .سه نوع حافظه رایادگرفتم ومدت زمان ماندن اطلاعات درهرحافظه واینکه درزمان خواب هم مغز درحال دسته بندی ومرور اطلاعات است.وزمانهای مرورکه درتایمها وزمانهای گفته شده بایدمرور انجام شود تادچارفراموشی اطلاعات مهم نشویم
عالی بود واقعا فهمیدم که همیشه باید هر چیزی رو که میخونم یا یادمیگیرم مرور کنم تا تثبیت شه تو حافظه بلند مدتم
و برای خودم همیشه بازه های زمانی مرور داشته باشم
سلام و درود 🌸🌸
من این مقاله که بخشی از کتاب بی نظیر یادگیری هفت برابری بود رو خونده بودم و الان با خوندن کلمه اول خط متن و موضوع کتاب عااالی واسم یادآور شد
در واقع من یه بخش از کتاب رو مرور کردم و این باعث شد که این مطالب بیشتر توی مغزم تثبیت بشه و حتی مطالب قبل و بعد ازین بخش رو هم به یاد بیارم
ممنون از مطالب عالیتون ♥️
خداقوت🧿
سلام استاد حامدی ممنونم از مطالب خوبتون.
من از این مقاله فهمیدم که مرور و تکرار مهم تر از یادگیری است، واقعا فراموشی بعضی از چیزها خیلی خوب است انشالله بتوانم به حرفی که شما میزنید عمل کنم.
حافظه سه نوع است : حافظه حسی که فقط ۳ ثانیه اتفاق می افتد ، حافظهی کوتاه مدت که ۱۵ ثانیه اتفاق می افتد، حافظهی بلند مدت است .
میتوانیم با نقشه ذهنی ، مرور خود را ده برابر کنیم و زمان های مرور : ۲۴روزقبل/۲روز/۴روز/۸روز/۱۶روز/۳۲روز/۳۲روز/۶۴روز دیگر. 🙏
سلام و تشکر بابت زحمات شما و همکاران شما فراموشی نعمتی از خداوند هستند کاملا درست من همین طوری هم موقع درس خواندن فکرم هزار جا میره حالا اگه اطلاعات بدرد نخور از ذهن آدم پاک نشه دیگه هیچی
از وقتی که با بهار من آشنا شدم کلی تغییر کرد☺️☺️☺️
استاد عالی مثل همیشه.
من نمیدونستم که حتی بعد از تکرار های کامل هم فراموشی ممکنه، و اینکه دوباره باید مطالب رو بخونیم یا مرور کنیم. فک میکردم مادام اعمر دیگه میمونه تو ذهن.
😁😂
خیلی متشکر که کامل همه چیو توضیح دادید. واقعا مرور مهم ترین رکن یادگیری هست و اگه مرور نکنیم، همه رو فراموش میکنیم و انگار که نه انگار وقتی صرف کردیم.
سلام وقت بخیر
جدا از مفید بودن نکاتی در مورد یادگیری و روش های بهبودش ، درتمامی مقاله های شما یه نکته بسیار مثبتی وحود داره و اونم اینه که پایین هر قسمت، مقاله یا مقاله های مرتبط به اون بحث رو پایینش قرار دادید و با مطلاعه اونام درواقع نوعی مرور انجام میدیم و عملا جدا از خواندن مقاله روش های مطرح شده در مقاله رو ناخداگاه تمرین میکنیم
مرسی از شما متین بهار من
خسته نباشید 🌷♥️
با سلام وعرض ادب واحترام خدمت استاد عزیز
مقاله بسیار مفید و جالبی بود . نکاتی مانند انواع حافظه حسی، بلندمدت وکوتاه مدت ونحوه انتقال اطلاعات ازحافظه کوتاه مدت به بلند مدت ونقش مرور درزمانهای کمتر از۲۴ساعت ۲-۴-۸-۱۶-۳۲و۶۴ روز در این انتقال برای من بسیار
کاربردی بود .
سلام استاد
ببخشید من هرروز درس همان روز رو مرور کنم و کنتر از 24ساعت،2روز،4روز و…
خب روز بعدی درس بعدی هم اضافه میشه چه کار کنم که بین این برنامه ها و هردرسی که اضافه میشه دچار سردرگمی نشم و هر درسی سر وقت خودش مرور بشه؟