نحوه برنامه ریزی بلند مدت با 8 گام آسان
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که زندگی شما در 5 یا 10 سال آینده چگونه خواهد بود؟ آیا همان کارهایی را که امروز انجام میدهید، انجام خواهید داد؟ آیا برای تصور آینده از طریق اهداف بلند مدت وقت گذاشتهاید؟ وقتی صحبت از آینده میشود، فقط سه احتمال وجود دارد. یا همان خواهد بود، بدتر یا بهتر از حال. اگر میخواهید بهتر باشد، پس آگاهی و عمل به نحوه برنامه ریزی بلند مدت، بهترین راه برای اطمینان از رسیدن به جایی است که میخواهید.
سوالاتی که در این مطلب به آن پاسخ میدهیم:
- برنامه ریزی بلند مدت چیست؟
- تفاوت برنامه ریزی و بلند مدت کوتاه مدت چیست؟
- مهم ترین تکنیک در مدیریت زمان و برنامه ریزی چیست؟
- قدم اول انجام کارها کجاست؟
- جی تی دی چیست؟
- اصول برنامه ریزی موفق جیست؟
اهداف بلند مدت چیست؟
چشمات رو ببند و تصور کن 5 سال گذشته! دوستداری کجا باشی؟ زندگیت چه شکلی باشد؟ روابط ات با خانواده، دوستان و اجتماع در چه حد باشد؟ شما همین الان یک بخشی از اهداف 5 سال آینده خودتون رو تجسم کردید. خاصیت اهداف بلند مدت این است که شما را از سرگردانی نجات میدهد. پس ادامه تجسم اهداف و آیندهات را بعد از مطالعه این مقاله انجام بده.
پیشنهاد میکنم مقاله مدیریت زمان و برنامه ریزی را نیز مطالعه کنید.
تفاوت برنامه ریزی بلند مدت و کوتاه مدت
پررنگ ترین تفاوت، مدت زمانی است که برای هر کدام از آنها صرف می شود. در حالی که برنامه ریزی کوتاه مدت شامل فرآیندهایی است که 12 ماه یا کمتر طول میکشد، برنامه ریزی بلند مدت همانطور که از نام آن پیداست طولانی تر و چند ساله است. تفاوت دیگر پیچیدگی آنها است، برنامه ریزی بلندمدت پیچیده تر و شامل مراحل بیشتری است. برخلاف آن، برنامه ریزی کوتاه مدت اغلب کاملاً ساده است. اهداف کوتاه مدت معمولاً به عنوان نقاط عطفی عمل می کنند که شما را به هدف و برنامه ریزی بلند مدت خود می رساند.
پیشنهاد می کنم مقاله برنامه ریزی چیست ؟ 7 گام برنامه ریزی موفق را نیز مطالعه کنید.
8 گام برنامه ریزی بلند مدت
نحوه برنامه ریزی بلند مدت بسیار اهمیت دارد. زیرا در این برنامه ما برای سرنوشت و مدت زمان زیادی از زندگی خود تصمیم میگیریم و خطا یا کم کاری میتواند زندگی و آینده ما را دست خوش تغییرات اساسی کند. با دنبال کردن این 8 مرحله آسان، نحوه برنامه ریزی بلند مدت را خواهید آموخت و می توانید تقریباً هر هدف بلندمدتی را، مهم نیست که چقدر بزرگ یا کوچک باشد، تعیین کنید و به آن برسید.
1. چشم انداز چیست؟
از خود بپرسید: چشم انداز شما و یا کسب و کار شما چیست؟ چه اهدافی دارید؟ ارزشهای اصلی شما چیست؟ اگر یک شرکت هستید: چه مشکلی را می خواهید حل کنید و جهان بدون آن مشکل چگونه به نظر میرسد؟ در حالت ایده آل، می خواهید 3، 5 و 10 سال آینده کجا باشید؟ برنامه ریزی 10 ساله شما چیست؟ در حال حاضر چه چیزی شما را از دستیابی به آن باز میدارد؟ چه تغییراتی باید ایجاد کنید؟ زمانی که بتوانید به اهداف خود برسید، چقدر چیزها متفاوت خواهند بود و به چه صورت؟
2. هدفگذاری به روش اسمارت
هدف هوشمند (SMART) خود را تعیین کنید. اگر در مسیری که میخواهید در پیش بگیرید مطمئن هستید، زمان هدف گذاری فرا رسیده است. هدف باید چالش برانگیز، در عین حال دست یافتنی باشند، و مهمتر از همه، باید هوشمند باشند. مثالهایی که برای توضیح هر حرف از این مخفف ارائه خواهم کرد، عمدتاً اهداف کوتاه مدت هستند، زیرا درک آن آسانتر است، اما این معیارها را میتوان و باید برای هر نوع هدفی، از جمله اهداف بلند مدت، اعمال کرد.
S. خاص باشد
یک بار شنیدم که شخصی میگوید “اهداف باید نام و نام خانوادگی خود را داشته باشند”، به این معنی که باید تا حد امکان خاص و به خوبی تعریف شوند. “من میخواهم شغلی پیدا کنم” هدف خاصی نیست، در حالی که “من می خواهم یک موقعیت _____ در زمینه ____، ترجیحاً در نوع ____ شرکت در منطقه ____ داشته باشم” درست است.
M. قابل اندازه گیری
برای اینکه بدانید در حال پیشرفت هستید یا خیر، باید بتوانید آن را اندازه گیری کنید. به همین دلیل است که تعیین اهدافی مانند «افزایش آگاهی درباره موفقيت» خیلی خوب نیست؛ چگونه میدانید که آیا آن را انجام دادهاید یا خیر؟ در عوض، چیزی مانند «خواندن 10 کتاب با موضوع موفقيت» قابل اندازه گيري و مشخص است.
A. قابل دستیابی
اهدافی که تعیین می کنید باید دستیابی به آنها ممکن باشد. “کسب يک ميليارد در هفته” قابل اندازه گیری و محدود به زمان است، اما براي شروع واقع بینانه نیست. هدف بسازید نه آرزو، چه کسی برنده شدن یک جایزه چند میلیاردی را دوست ندارد؟ در حالی که خیال پردازی درباره این چیزها اشکالی ندارد، اما آنها هدف نیستند. هدف باید چیزی باشد که بتوانید در یک دوره زمانی برای رسیدن به آن تلاش کنید، نه چیزی که از طریق شانس اتفاق بیفتد.
R. مرتبط
هدف مربوطه هدفی است که با دیدگاه شما مطابقت و برای شما اهمیت داشته باشد. اگر میخواهید وکیل شوید، تعیین هدف برای فارغ التحصیلی از دانشکده پزشکی برای مسیر شغلی شما چندان منطقی نیست.
T. محدود به زمان
به خود یک چارچوب زمانی مشخص برای تکمیل هدف بدهید. اگر چندین مرحله دارد، برای هر نقطه عطف یک ضرب الاجل تعیین کنید.
3. معجزه نوشتن اهداف
هدفی که نوشته نشده فقط یک آرزوست. به عنوان انسان، ما مستعد رویا پردازی و خیال پردازی هستیم. برای دستيابي اهدافمان باید گامهای مشخصی برداریم. وقتی اهداف بلند مدت تعیین میکنید، باید آنها را یادداشت کنید. این عمل تنها هدف شما را از قلمرو ذهن خارج کرده و به دنیای فیزیکی (واقعی) میبرد.
پیشنهاد میکنم مقاله برنامه ریزی روزانه موفق ترین افراد دنیا را نیز مطالعه کنید
4. اولویت بندی کارها
فهرست اهداف خود را مرور و آنها را به ترتیب اولویت خود قرار دهید. این امر به ایجاد اهداف کوتاه مدت و سازماندهی زمان، انرژی و پول خود به روش صحیح کمک میکند. ابتدا روی هدف(هایی) تمرکز کنید که سطح بالاتري دارند و با ارزش های شما هماهنگتر است. اولویت بندی یکی از تکنیک های مدیریت زمان است.
5. اهداف بلند مدت و کوتاه مدت
هدف بلند مدت خود را به اهداف کوچکتر تقسیم کنید. گفتن “در 8 سال آینده، میخواهم در ورزش کاراته برنده مسابقات شوم” کافی نیست. گام پنجم نحوه برنامه ریزی بلند مدت این است که وقتي در مورد اهداف بلند مدت خود تصمیم گرفتید، باید آنها را به یک سری اهداف کوتاه مدت تقسیم کنید. هدف سال اول شما ممکن است خیلی جزئی و کوچک باشد اما به مرور توانمندی شما بالا رفته و در پایان مدت مقرر به آرزو خود خواهید رسید.
6.لیست اهداف زندگی
اهداف بلند مدت خود را به خاطر بسپارید. ما باید به طور مداوم یادآوری کنیم که چرا این کار را انجام میدهیم. لیست اهداف بلند مدت شما باید در جایی برجسته (برای شما) قرار بگیرند که بتوانید هر روز آنها را ببینید. در کار چیزهایی اشتباه میشود و مسائل و مشکلاتی پیش می آید که تحمل آن بسیار سخت است. در این مواقع است که به خاطر سپردن اهداف و برنامه ریزی بلند مدت تان مهم است.
پیشنهاد میکنم مقاله 6 اشتباه رایج در برنامه ریزی را نیز مطالعه کنید.
7. چگونه راندمان و کیفیت کار خود را بالا ببریم؟
برای افزایش کیفیت کار و برنامه خود دوباره ارزیابی و تنظیم کنید. ما نحوه برنامه ریزی بلند مدت را به شما آموزش میدهیم اما به یاد داشته باشید که شما همیشه باید به دنبال راههایی برای بهبود برنامهها و کار خود باشید، به ویژه در این عصر جدید اینترنت بسیار مهم است. تا اگر خطا یا اشتباهی رخ داده بود بتوانید مسیر خود را تغییر یا بهبود دهید.
8. تسلیم نشوید
بدانید و درک کنید که راه موفقیت هرگز مستقیم نیست. شما به ناچار با موانعی در راه اهداف خود با برنامه ریزی بلند مدت رو برو خواهید شد. حالا زمان ترک موقعیت نیست. در واقع کنار آمدن با مانع یا یافتن راهی برای دور زدن مانع منجر به موفقیت بیشتر از حد انتظار میشود. همیشه به یاد داشته باشید، تنها راه مطمئن برای شکست، نا امید شدن از تلاش و رها کردن است.
مهم ترین تکینک مدیریت زمان و برنامه ریزی
اگر بخواهید به همه کارهای خودتان برسید، به هیچ چیزی نمیرسید. انسانهای موفق دنیا روی یک کار متمرکز میشوند و با کیفیت بالا آن را به اتمام میرسانند. اما میدانم که شما در طول روز کلی کارهای متنوع دارید و هنوز به جایگاهی نرسیدید که بخواهید یک کار را انجام بدهید. بنابراین باید چه کاری را در روند برنامه ریزی روزانه و استفاده بهینه از زمانتان انجام دهید. در ادامه این موضوع مهم را به شما خواهم گفت.
استفاده از قانون 20/80 در مدیریت زمان و برنامه ریزی
احتمالاً اسم این قانون را قبلاً شنیدهاید. این که 80 درصد کارهای ما فقط 20 درصد نتیجه دارند. همچنین 20 درصد کارهای دیگر ما 80 درصد نتیجه را به همراه دارند. آیا از این قانون به معنای واقعی استفاده میکردید. تمامی کمپانیهای بزرگ دنیا و افراد موفق از این قانون به خوبی استفاده میکنند.
چگونه از قانون 20/80 در مدیریت زمان و برنامه ریزی استفاده کنیم؟
باید کاری را انجام دهید که تا به الان انجام نمیدادید. کمی بالاتر مطالعه کردید که امروزه انسانها با انجام کارهای زیاد موفق نمیشوند. میخواهم مهمترین نکته این مطلب را به شما بگویم. از شما میخواهم ابتدا بدون قضاوت به آن فکر کنید. بعد از این که تفکر خوبی روی آن انجام دادید، میتوانید قضاوت خود را انجام دهید.
زندگی که الان دارید به خاطر تصمیمات و سبک زندگی گذشتهتان بوده است. اگر الان از آن راضی نیستید سبک جدیدی را که میخواهم بگویم را امتحان کنید. تصمیمات و سبک زندگی امرزتان، زندگی آینده شما را خواهد ساخت. برای درک کردن مهمترین نکته در هدف گذاری و برنامه ریزی آمادهاید؟
20 درصد طلایی در تفکر نحوه چگونگی انجام کار ها
20 درصد از زمان خود را برای فکر کردن در نظر بگیرید. در این 20 درصد شما باید متوجه شوید که:
- چه کارهایی را باید به کلی حذف کنید و به کلی انجامشان ندهید(کارهایی که در راستای هدفتان نیست)
- چه کارهایی را میتوانید به دیگران واگذار کنید.
- چگونه در سریعترین زمان کارهای خود را انجام دهید.
- چه مهارتهایی را برای سریعتر انجام دادن کارتان نیاز دارید.
- چه افرادی را برای انجام چه کارهای تکراری در طول روز باید استخدام کنید.
- چه تجهیزاتی میتوانند به کار شما سرعت دهند.
- و سوالاتی از این قبیل که هر روز باید 20 درصد از زمانتان را باید به آن اختصاص دهید.
باور کنید و بزرگ فکر کنید
من، مغز شما را میخوانم. بهانههایی آورده است. بهانههایی از قبیل:
- الان نمیتوانم استخدام کنم.
- اصلا ما را چه به این حرفها
- من نمیتوانم 20 درصد از زمان روزم را فکر کنم…
- من خودم کارمند هستم
- چگونه استخدام کنم وقتی…
به جای تمرکز روی بهانهها، تمرکز خود را روی نحوه اجرای کارها بگذارید. اگر بخواهید یک زندگی خوبی را برای خودتان بسازید باید درست اقدام کنید. انسانهای بزرگ کارهای تکراری خودشان را به دیگران میسپارند. شما فرد بزرگی هستید. چون این مطلب را به صورت مصمم تا به اینجا مطالعه کردید. فقط کافیست که درست اقدام کنید. انسانهای موفق متولد نمیشوند، بلکه انسانهای موفق ساخته میشوند. اجازه دهید با مثالی از خودم، مهمترین نکته مدیریت زمان و برنامه ریزی را توضیح دهم.
قدم اول انجام کارها
دانش؛ قدرت نیست. میزان استفاده از دانش قدرت است. اگر تا به الان نکات خوبی را یاد گرفتهاید، اصلا مهم نیست. مهم این است که چقدر به آموزههایتان عملگرایی دارید. همیشه بدان که اولین قدم هر کاری سخت است. دقیقا مثل این که بخواهیم شیرجه در استخر آبسرد بزنیم. لحظههای اول سخت است ولی هر چقدر که بیشتر میمانیم، ادامه دادن برایمان راحتتر میشود.
شنیدهایم که میگویند آفتاب به گیاهی میتابد که سر از خاک بیرون آورده باشد. در زندگی فقط 2 رنج داریم. رنج از شروع کردن، مثل انجام پروژه، برنامه ریزی، نظم، ساخت عادتهای خوب، سحرخیزی و…
و دومین رنج، حسرت خوردن هست. رنج از کارهایی که انجام ندادیم. زمانی که پیر میشویم، از کارهایی که انجامشان ندادیم، حسرت میخوریم و فقط رنج میکشیم. میخواهی کدام را انتخاب کنی؟
میخواهید کیفیت اقدامات و تفکرهای گذشته خودتان را بسنجید؟ به جایگاه الانتان نگاه کنید.
اگر میخواهید کیفیت زندگی آیندهتان را متوجه شوید؟ به تفکرها و اقدامهای الان خود، نگاه کنید.
زمان انتخاب فرا رسیده است. انتخابی برای زندگی بهتر… اولین کاری که باید در راستای پروژهتان انجام دهید را همین امروز شروع کنید.
برنامه ریزی و مدیریت زمان در زندگی امیرحسین حامدی
من امیرحسین حامدی هستم. در یک خانواده کاملاً معمولی متولد شدم. کارهای مختلفی انجام دادم. سرانجام شغل آموزش را که دوستش داشتم را انتخاب کردم. در ابتدا درآمد زیادی از این کار نداشتم و مجبور بودم که تمام کارهای کارم را خودم انجام دهم. زمانم به کلی پر بود اما انجام دادن کارهای خوبی که انجام دادم باعث ورودی درآمد به کسبوکارم شد.
همان زمان فردی اولین استخدام خودم را انجام دادم. تمام کارهایی که برایم تکراری بود را به او سپردم. البته کمی زمان برای آموزش او گذاشتم. زمانی که او توانست کارهای قبلی من را انجام دهد، به سراغ کارهای جدیدی رفتم. توانستم کارهای خوبی را سایت بهارمن انجام دهم. زمانی که کمی درآمد از سایت بهارمن بیشتر شد، فردی را برای سایت بهارمن استخدام کردم.
زمان من خالی شد و دوباره به سراغ کارهای جدیدتری رفتم. هر روز کارهای جدیدتری انجام میدادم و کارهای تکراری خود را به دیگران میسپردم. الان در مجموعه بهارمن 10 نفر بصورت حضوری و غیرحضوری کار میکنند. به راستی که با انتخابهای درستمون میتوانیم به بهار زندگیمان نزدیک شویم.
جی تی دی
شاید برای شما هم این موضوع پیش آمده زمانی که یک وسیله رو گم کردهاید با خود گفته باشید، اااا من که این وسیله رو اینجا گذاشته بودم. پس کجاست؟ چرا هر چی میگردم پیداش نمیکنم؟ یا یک وسیله مهمی را به مادر خود سپرده باشید که نگهداری کند و وقتی به آن احتیاج پیدا کردید با جمله “من که اینو دم دست گذاشته بودم پس چرا پیداش نمی کنم؟” مواجه شده باشید. زمانیکه این جمله را از طرف مادرتان میشنوید بهتر است قید آن وسیله را بزنید زیرا در غیر دسترسترین جایی که ممکن است وجود داره …. خبر خوب این است که جی تی دی تمام این مشکلات را حل میکند.
همچنین جی تی دی (GTD) به ما کمک خواهد کرد بدون استرس کارهای خودمان را به اتمام برسانیم. پس اگر شما هم چنین مشکلاتی دارید، تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.
بعضی اوقات وقتی دارید با یک نفر صحبت میکنید یک کلمه یا یک نکته را فراموش کنید و هی به طرف مقابلتان بگید ااا نوکه زبونمهها، هیچی نگو، الان یادم میاد و…
به نظر شما چقدر طول میکشد تا ما چیزی که میخواهیم را در این اتاق پیدا کنیم؟
طبیعتا اگه هر وسیلهای جای مخصوص به خودش رو داشته باشه دیگه نیاز نیست برای پیداکردن هر کدوم از وسایلمون کلی زمان هدر بدیم.
یا مثلا صبح که از خواب بیدار شدین بی هدف نیم ساعت از وقتتون رو رو به روی یخچال ایستاده باشید و به این فکر کرده باشید که چی صبحونه بخورید بهتره …
همه اینها مشکلاتیه که خیلی از ما در طول روز با اون ها سرو کار داریم و دیگه جزئی از زندگی روزمرمون بحساب میاد. این عوامل باعث پریشونی ذهن و افکار، هدر رفت وقت، عدم تمرکز، استرس، اضطراب و … در طول روز میشه و عملکرد ذهنی مارو مختل میکنه.
اما راه حل ما برای برطرف کردن این مشکلات استفاده از روش جی تی دی (gtd) یا هنر به انجام رساندن کارهاست.
ترمینال (terminal) در gtd چیست؟
هر وسیلهای که ما نمیدونیم جاش کجاست یا هر کار و هدفی که نمی دونیم کی و چجوری انجام می شه terminal نام داره. خانه جایی است که وسایل و افکار و اطلاعات ما به صورت طبقه بندی شده در آن جا قرار می گیره. به عنوان مثال: قفسه کتابها خانه است و اگر هر وسیلهای به غیر از کتاب در قفسه کتاب ها قرار بگیرد terminal محسوب میشود. عکس پایین نشان دهنده خانهسازی برای ابزار است.
پس ما باید تمام افکار و وسایلمون رو مرتب کنیم و برای هر کدوم خانهای بسازیم. آنها را در جایی مشخص نگهداری کنیم. تریمینالهای مغز و اطرافمون رو تا جایی که امکان داره به حداقل برسونیم.
حالا شاید اینجا براتون این سوال به وجود بیاد که ما باید با ترمینالهای باقی مونده در روش جی تی دی چیکار کنیم؟
پردازش کارها در gtd چیست؟ (آپدیت 2021) و
باید مشخص کنیم چه کاری رو کجا و چه زمانی باید انجام بدیم. یعنی باید اون ترمینالهارو پردازش کنیم.
پردازش به معنی انجام کار نیست. به معنی مشخص کردن زمان و نحوه اجرای آن کار یا نحوه رسیدن به آن هدف است. حالا فرقی نداره اون کار یا هدف چه زمانی و به چه شکل انجام میشه مهم اینه که هیچ نقطه مبهم و نامعلومی نباید در ذهن ما وجود داشته باشه که ذهن رو مشغول نگه داره و عملکرد مغز رو مختل کنه.
اصول برنامه ریزی موفق در زندگی
برنامه ریزی را باید یاد گرفت. و این مهارت به مرور بهتر و بهتر می شود. مدیریت زمان باید
در غیر این صورت فایده ای ندارد یادمان باشد چند کارگی ممنوع است زیرا مغز در لحظه فقط می تواند روی یک کار تمرکز کند. چند کارگی بهره وری مغز را در تمرکز کم میکند. یادمان باشد بهینه کار کردن با زیاد کار کردن تفاوت دارد. می توان یک ساعت فکر کرد اما مفید و می توان 3 ساعت فکر کرد اما غیر مفید. و یادمان باشد اهمال کاری هرگز به صفر نمیرسد. هرچقدر هم که تلاش کنیم زمان هایی پیش میآید که ما خسته شویم یا بی دقتی کنیم. ما ربات نیستیم و این کاملا طبیعی است.
تفریح در مدیریت زمان برای زندگی
یکی از سوخت های انسال تفریح کردن است. گاهی انرژی و حس خوبی که یک تفریح برای ما ایجاد میکند میتواند کلی به موفقیت ما کمک کند. پس هرزمان خسته و کلافه شدید کافی است مدتی دست از کار کشیده و استراحت کنید. استراحت و تفریح جزو جدانشدنی یک برنامه ریزی و مدیریت زمان صحیح در زندگی است.
دزد های زمان در مدیریت
- Tv: میانگین 4 ساعت اتلاف وقت
- پای حرف دیگران نشستن
- عدم سازماندهی محیط اطراف
- برنامه های گوشی
- اخرین مهلت انجام کار: وقتی برای کارهای کوچک زمان زیادی صرف کنیم
مدیریت خواب و نشاط صبحگاهی
همه افراد ساعت زیستی منحصر به فرد خودشان را دارند. خواب نقش بی اندازه مهمی در حال خوب ما دارد. زمانی که به میزان کافی خوابیده باشیم سرحال تر هستیم و ایده های بهتری داریم و قدرت مدیریت و برنامه ریزی زمان بیشتری داریم. نگرشی که به خواب داریم به کیفیت خواب ما کمک زیادی می کند. هرچه نگرش بهتر، کیفیت خواب بیشتر است. اکنون که با مدیریت و برنامه ریزی در زندگی اشنا شدیم نوبت یادگیری روش GTD است.
سخن پایانی در مطلب نحوه برنامه ریزی بلند مدت
ما سعی کردیم با 8 گام آسان نحوه برنامه ریزی بلند مدت را آموزش دهیم. حالا نوبت شماست که قلم و کاغذ بردارید و دست به کار شوید. دانستن نحوه برنامه ریزی بلند مدت مرحله اول است؛ حالا در مرحله دوم دل را به ساحل آرزوهایتان ببرید و تصور کنید دوست دارید 5 سال دیگر چگونه باشید؟
همواره اميدتان به خدا باشد که براي شما خيرخواهترين است. ما زمان محدود و مشخصی داریم حیف است که در سرگردانی بگذرد و بدون دستاوردي تمام شود. بي شک ما آرزوی رشد و موفقیت شما را داریم.
8 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام و درود
با تشکر
مطالب بسیار مفید بود
سلام،مدیریت زمان خیلی مهم هست،چون ارزشمند ترین سرمایه هر فرد زمانش هست،مثلا فرض کنین،چندین شمش طلا دارین ومی خواهید اونهارو مصرف کنین،خیلی باید دقت کنیم درست مصرف کنیم وبیهوده اونهارو هدرندهیم چون طلا هستند،زمان هم همین گونه هست،باید مراقب دزدهای زمان خودباشیم وباقواعد gtd،اصولی برای زمان خود برنامه ریزی کنیم
سلام و درود محمد علی عزیز
مرسی از نظرتون
امیدوارم که مطالب این مقاله برایتان مفید بوده باشد
شاد و خوشحال باشید
بسیار ممنون از مطالب مفیدی که در این مقاله بود بسیار در این زمان بهش نیاز داشتم که داشتم خودم رو مشغول چند کارگی میکردم و فقط یک قسمت از مقالهٔ رو درست متوجه نشدم در اونجایی که گفته شده بود باید یک چارچوب مشخص زمانی برای تکمیل هدف برای خودمون بذاریم و در ادامه گفته شده بود اگر هدف چند مرحله داره برای هر نقطه عطف یک ضرب العجل تعیین کنیم رو دقیق منظورش رو متوجه نشدم ممنون میشم پاسخ بدید
سلام استاد حامدی عااالی بود نحوه برنامه ریزی بلند مدت رو یاد گرفتم😍
برای برنامه ریزی بلند مدت لازمه ۸ گام رو یاد بگیرم یک چشم انداز یعنی برنامه ریزی برای ۳ یا ۵ یا و…سال بعد
دو هدفگذاری ب روش اسمارت sیعنی خاص باشه mیعنی قابل اندازه گیری باشه و aیعنی قابل دست یابی وr یعنی مرتبط باشه و t یعنی محدود ب زمان .
سوم معجزه ی نوشتن هدفی ک نوشته نشه فقط یک ارزو هست چهار اولویت بندی کارها برنامه رو مرور
میکنیم و اهداف رو اولویت بندی میکنیم و پنج اهداف بلند مدت و کوتاه مدت ششم لیست اهداف زندگی هفت راندمان و کیفیت کارمون رو بالا ببریم حالا چطور؟! کار و برنامه خودمون رو دوباره ازیابی و نتظیم میکنیم هشت و گام اخر تسلیم نشیم باید درک کنیم ک راه موفقیت مستقیم نیست.استاد واقعا دمتون گرم کیف کردم ممنون از مجموعه بهارمن
سلام
خیلی ممنونم درس های بزرگ یاد گرفتم و میتونم برای بهتر شدن زندگیم به کار بگیرم
قلم و کاغذ برای اجرایی کردن gtd
ممنونم از آموزش هاتون
سلام استاد مطالب عالی و درجه یک من خیلی لذت بردم
سلام خسته نباشید .بسیار مفید و عالی بود.
۲ نوع رنج داریم .
1_رنج از شروع کردن: انجام کار . برنامه ریزی. سحر خیزی
۲_رنج از حسرت خوردن: پیر شدن . کارهایی ک انجام نشده.