بهترین روش مطالعه در دنیا + ویدیو و پادکست
چگونه کتابها و درسهایمان را مطالعه کنیم که مجذوب مطالعه شویم؟ با روش مطالعه درست و اصولی میتوانیم بدون خستگی و فراموشی اطلاعات کتابهایمان را مطالعه کنیم. در انتهای این مطلب شما بهترین روش مطالعه در دنیا را یاد میگیرید و عاشق خواندن کتابها میشوید. در پایان مقاله با چندتا از بهترین روش های مطالعه آشنا خواهید شد و باتوجه به خصوصیات اخلاقی خود یکی از آنها را برای خود انتخواب کنید تا در مطالعه نتیجه بهتری بگیرید.
به شکلی که اگر حوصلهتان سر رفت دیگر به سراغ گوشی موبایلتان نروید؛ بلکه کتابهای درسی یا غیر درسی خود را باز کنید و مجذوب مطالعه شوید. چطور و چگونه درس ها و کتاب هایمان را درست بخوانیم؟ چندین عامل افزایش یادگیری در روش مطالعه بسیار مهم است. این که بدون مقدمه شروع به کتاب خواندن کنیم، روشی کاملاً غلط است. با انجام کارهای کوچکی میتوانیم میزان بهره وری خود را در مطالعه افزایش دهیم و از کتاب خواندن نهایت لذت را ببریم.
در این مطلب به سوالات پایین پاسخ داده میشود.
- موفقترین افراد دنیا از چه روش مطالعهای استفاده میکنند؟
- چگونه از مطالعه خسته نشویم؟
- چگونه در مطالعه احساس خواب آلودگی نکنیم؟
- بهترین روش مطالعه در دنیا که باعث یادگیری بدون فراموشی میشود چیست؟
- فواید مطالعه چیست؟
- نحوه مطالعه افراد معروف و موفق چگونه است؟
- اندازهگیری سرعت مطالعه
چرا روش مطالعه در کتاب خواندن مهم است؟
همه ما میدانیم که کتابها میتوانند زندگی ما را تغییر دهند. با مطالعه کتابهای درسی به موفقیت تحصیلی و شغلی میرسیم و با کتابهای دیگر زندگی را یاد میگیریم.
اما این که با چه روشی کتابها را مطالعه میکنیم بسیار مهم است. فردی به نام تام کُرلی یک تحقیق خیلی جالب را روی 200 نفر از افراد موفق جهان که خیلی ثروتمند بودند، انجام داد.
86 درصد از این افراد روزانه یک ساعت مشغول به خواندن کتاب بودند. جالب است بدانید که اکثر این 86٪ قوانینی را برای مطالعه خود داشتند. این قوانین را در این مطلب یاد میگیریم و یادمان باشد که کتابها باعث میشوند که ما در جنبههای مختلف زندگی رشد کنیم.
برای زندگی بهتر باید سعی کنیم عادت کتاب خوانی را در سبک زندگی خود اجرا کنیم. برای اینکه ساخت عادت کتابخوانی راحتتر در ما شکل بگیرید، نیاز است که از مطالعه خود مثل افراد موفق دنیا لذت ببریم. پس یک نفس عمیق بکشید و با حال خوب به مطالعه این مطلب بپردازید.
بهترین روش مطالعه در دنیا
روش های گوناگون خوبی برای مطالعه وجود دارد. دانشگاههای برتر دنیا به روش مطالعه اصولی اهمیت بالایی میدهند. آنها سعی میکنند میزان بهرهوری دانشجوهایشان را بیشتر کنند. در این راستا تحقیقات زیادی در دانشگاههای هاروارد و استنفورد صورت گرفته است.
قصد دارم شما را با بهترین روش مطالعه در دنیا که بومی سازه شده برای فرهنگ کشورمان هم هست، آشنا کنم. قبل از یادگیری روش مطالعه کتابها میخواهم قسمت داستانهای بهارمن را به شما مختصراً توضیح دهم. نتایج کسانی که این مقاله را مطالعه کردند و توانستند به دستاوردهای تحصیلی خوبی برسند.
بیشاز 400 داستان موفقیت را عزیزانی چون شما برای ما ارسال کردند. آنها هم روزی از یه مطلب در سایت بهارمن شروع کردند و به لطف خدا توانستند نتایج درخشانی داشته باشند. داستان پایین شروع یکی از داستانهای زندگی شماست.
گام اول روش مطالعه چیست؟
اولین گام بهترین روش مطالعه صحیح این است که حال خودمان را خوب کنیم. احساس ما میزان یادگیری ما را مشخص میکند. بنابراین قبل از هر کاری سطح شادی خودمان را افزایش میدهیم. شما در این مرحله باید به گونهای حال خودتان را خوب کنید که بسیار راحت و کمخرج و بدون دردسر احساس شادی کنید.
مثلا برای احساس خوب میتوانیم یک موزیک شاد و دوست داشتنی گوش دهیم. با خودمان جلوی آینه حرف بزنیم و دهها روش دیگر که شما باید بهترین آن را نسبت به شخصیت خود پیدا کنید. یکی از کارهایی که در این مطلب برای حال خوب انجام میدهیم، نفس عمیق است. لطفا با یک نفس عیمق دیگر به ادامه مطالعه خود بپردازید.
گام 2: پیش خوانی اولیه
گام دوم روش مطالعه به شما کمک بزرگی میکند. در این مرحله متوجه میشوید که کدام بخشهای کتاب از همه مهمتر است. اینکه شما باید کجا توجه و دقت بیشتری داشته باشید و کجا باید سریعتر عبور کنید.
دقیقا مثل این میماند که شما با یک نقشه وارد یک شهر شوید و بدانید که دقیقا از چه مسیرهایی میخواهید عبور کنید. ولی فرض کنید که برای ورود به یک شهر هیچ نقشهای نداشته باشید. مسلماً دلزده میشوید و انگیزه شما کاهش مییابد.
در گام دوم روش مطالعه مختصراً میخواهیم به یک درک کلی از کتاب برسیم. در این مرحله شما باید کتاب خود را در مدت 5 تا 7 دقیقه مطالعه کنید. چه چیزهایی را در این مرحله باید مطالعه کینم؟
شما در این مرحله پشت جلد، فهرست، مقدمه، تصویرها و تیترهای کتاب را مشاهده میکنید. در انتها باید موضوعات مهمی را از آن متوجه شده باشید و بتوانید به فرد دیگری توضیح مختصری دهید. زمانی که این کار را به اتمام رساندید وارد مرحله سوم از روش مطالعه درست و اصولی میشویم.
گام 3: سوال خوانی و طرح سوال
در سومین گام شیوه مطالعه شما باید سوالهای کتاب را مطالعه کنید. تا به حال فکر کردید که چرا در کتابهای درسی سوال وجود دارد؟ رسیدن به جواب های سوالات هدف نویسنده کتاب است. اگر سوالها را بخوانید قلاب ذهنی برای شما ایجاد میشود و موضوعات را بهتر درک خواهید کرد.
اگر کنکوری یا دانشآموز هستید میتوانید به سراغ کتابهای تست یا کتابهای کار بروید و از آن قسمت سوالها را مطالعه کنید. اگر کتابی که میخواهید مطالعه کنید سوالی نداشت، خودتان برای آن کتاب سوال طرح کنید و بعد شروع به مطالعه کنید.
با همین راهکار ساده متوجه میشوید که هنگام مطالعه متن درک بیشتری دارید؛ مخصوصاً از سوالهایی که مطالعه یا طرح کردید. بنابراین از شما میخواهم گام سوم را جدی بگیرید.
گام 4: مطالعه به روش تندخوانی
در این گام شروع به مطالعه میکنیم اما به روشی بهتر از روشهای قبلی که انجام میدادیم. شما باید کتاب را به روش تندخوانی مطالعه کنید. شما میتوانید با سرعت بیشتری مطالعه کنید و درک بیشتری هم داشته باشید. اگر به روش تندخوانی مطالعه نکنیم با مشکلاتی پایین مواجه میشویم.
- حواس پرتی در مطالعه
- خوابآلودگی
- فراموشی
- عدم تمرکز و حواس پرتی
- گُم کردن خطوط و…
تندخوانی مانند رانندگی یک مهارت محسوب میشود. اگر شما این مهارت مهم و کاربردی را یاد بگیرید سرعت مطالعهتان حداقل سه برابر میشود. مثلا اگر یک کتاب از شما یک ماه زمان میگیرد، بعد از یادگیری مهارت تندخوانی میتوانید در 10 روز یک کتاب را به پایان برسانید. آماده هستید مهارت تندخوانی را یاد بگیریم؟
برای مطالعه جامعترین و بهترین مقاله تند خوانی، کلیک کنید.
گام 5: نقشه ذهنی (خلاصه نویسی مبتنی برمغز)
در پنجمین گام ما باید کتابی که خواندیم را خلاصه نویسی کنیم. اما باید بدانید که خلاصهنویسی که در مدرسه یاد گرفتهایم سالهاست که منسوخ شده است. نقشه ذهنی به ما کمک میکند میزان یادگیری خود را تا 5 برابر بیشتر کنیم.
همچنین اگر نقشه ذهنی خوبی طراحی کنیم، سرعت مرور ما تا 10 برابر بیشتر میشود. با این روش انقلابی در یادگیری شما ایجاد میشود فقط کافیست این مهارت را یاد بگیرید. نقشه ذهنی کمک میکند اطلاعات کتابها را در کمترین حجم ممکن خلاصه نویسی کنیم.
برای مطالعه مقاله نقشه ذهنی، کلیک کنید.
گام 6: مرور و زمانبندی مرور
در ششمین گام روش مطالعه ما باید زمان مرور را برای خود مشخص کنیم. هر چیزی که مرور نشود برای مغز بیاهمیت شمرده میشود و آن را حذف میکند. بنابراین شما باید مرور در روش مطالعه خود قرار دهید.
اما چگونه مرور کنیم؟ شما باید قبل از 24 ساعت، دو روز بعد، چهار روز بعد، هشت روز، شانزده روز، سیو دو روز و شصتو چهار روز بعد مرور کنید. این تکنیک مطالعه به شما کمک میکند تا اطلاعات را از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت انتقال دهید.
قبل از مطالعه چه کار کنیم؟
تا به حال نکات خوبی د مورد افزایش یادگیری هنگام مطالعه یاد گرفتیم اما قبل از شروع مطالعه هم باید اقداماتی انجام دهیم. در ابتدا چرایی مطالعه را برای خودتان مشخص کنید. اگر نمیدانید برای چه چیزی دارید مطالعه میکنید و چه هدفی از کتاب خواندن دارید؛ چرا کتاب میخوانید؟
هدفگذاری در مطالعه باعث میشود، نکات مهم و ارزشمند را بیشتر درک کنیم و هنگام کتاب خواندن از دقت بیشتری برخوردار باشیم. پس لطفاً قبل از کتاب خواندن مشخص کنید که این کتاب باید چه تاثیراتی روی من، در حوزه های مختلف شامل اخلاق، شخصیت،علم، درآمد و… بگذارد.!
تکنیک های مطالعه
کتاب نخواندن افراد دلایل مختلفی دارد. یکی از دلایلی که کتاب نمیخوانیم این است که نمیدانیم چطور باید مطالعه کنیم. معمولا بخاطر نداشتن اطلاعات و مهارت های لازم از مطالعه خود لذتی نمیبریم. بنابراین به چندین تکنیک دیگر میپردازیم.
روش فوتوریدینگ
من اخیراً کتاب «PhotoReading» نوشته پل آر. شیل را خواندم تا ببینم که مبتکر این روش خواندن واقعاً چه چیزی پیشنهاد میکند. فوتوریدرها ادعا میکنند که قادر به خواندن بیش از ۲۵۰۰۰ کلمه در دقیقه هستند. این به طور میانگین یعنی یک صفحه کامل نوشته شده را در یک ثانیه بخوانید.
این به این معناست که باید بتوان آن کتاب را با ۱۶۹ صفحه در کمتر از ۳ دقیقه تمام کرد. من با استفاده از تکنیک خواندن سریع با سرعت میانگین ۸۰۰ کلمه در دقیقه حدود ۴۵ دقیقه طول کشید تا آن را بخوانم. پس راز فوتوریدینگ چیست؟ من میگویم هیچ، زیرا خواندن با چنین سرعتی ممکن نیست. حتی خود آقای شیل نیز با این موضوع موافق است. به گفته آقای شیل، ابتدا باید با مواد خواندنی آشنا شد.
این یعنی باید تمام صفحات کتاب را ورق بزنید تا مفهوم کلی آن را بگیرید، فهرست مطالب، عناوین فصلها و متن را مرور کنید. این کار البته زمان میبرد. سپس باید یوگا یا تمرینات مشابه انجام دهید تا آرامش پیدا کنید. این کار هم زمان میبرد. فقط بعد از آن میتوانید صفحات کتاب را با دید «اشعه ایکس» فوتورید کنید. این به این معنی است که به صفحات نگاه کنید با نگاهی که انگار پشت صفحات متمرکز شده است.
بدین ترتیب، قشر راست مغز ما میتواند کل صفحه را در یک لحظه پردازش کند. من با این گفته موافق نیستم، زیرا نمیتوان چیزی را که نمیتوان دید پردازش کرد. این مربوط به آناتومی چشم است، چیزی که من در پست قبلی بلاگ در اینجا دربارهاش نوشتم.
فرآیند فوتوریدینگ ممکن است بسیار سریع باشد و فقط چند دقیقه طول بکشد. سپس باید دوباره صفحات کتاب را ورق بزنید تا آنچه را که تازه «خواندید» فعال کنید، که البته زمان اضافی میبرد. و در نهایت، باید دوباره صفحات کتاب را مرور کنید تا بخشهای مهم و عناوین و تیترها را بخوانید. این کار هم زمان میبرد.
اگر من ۴۵ دقیقه صرف خواندن کامل کتاب کردم، یا به توصیههای آقای شیل عمل کردم، معتقدم که بیشتر وقتتان را میگیرد. بنابراین در نهایت، چیزی به نام «خواندن» با سرعت ۲۵۰۰۰ کلمه در دقیقه وجود ندارد. هر کسی میتواند کتابی را ورق بزند، اما این کار هیچ درکی به شما نمیدهد.
فوتوریدینگ چیست؟
فوتوریدینگ (PhotoReading) یک تکنیک خواندن سریع است که توسط پل آر. شیل (Paul R. Scheele) ابداع شده است. این روش ادعا میکند که میتوان با استفاده از تکنیکهای خاص و بهرهگیری از تواناییهای مغز، سرعت خواندن را به طور قابل توجهی افزایش داد و به سرعتهایی دست یافت که در حالت عادی غیرممکن به نظر میرسند. در ادامه، به توضیح بیشتری درباره این تکنیک میپردازیم:
مراحل فوتوریدینگ
آمادهسازی: ابتدا باید خود را از لحاظ ذهنی و جسمی برای خواندن آماده کنید. این مرحله شامل انجام تمرینات آرامشبخش مانند یوگا، مدیتیشن یا تمرینات تنفسی است تا ذهن و بدن در وضعیت آرام و آماده قرار گیرند.
پیشمرور: در این مرحله، باید به سرعت از طریق کتاب یا متنی که قصد خواندن آن را دارید، گذر کنید. این کار شامل ورق زدن سریع صفحات، نگاه کردن به فهرست مطالب، عناوین فصلها و مرور کلی متن است. هدف این مرحله، آشنایی با ساختار کلی کتاب و موضوعات مطرح شده در آن است.
فوتوریدینگ: این مرحله اصلی تکنیک است. در اینجا باید صفحات کتاب را با نگاهی غیرمتمرکز (با دید «اشعه ایکس») مشاهده کنید. به عبارت دیگر، به جای تمرکز بر روی کلمات و جملات، باید به صفحات نگاه کنید گویی که به پشت آنها مینگرید. این کار به ادعای مبتکران فوتوریدینگ، باعث میشود قشر راست مغز بتواند کل صفحه را در یک لحظه پردازش کند.
فعالسازی: پس از فوتوریدینگ، باید دوباره به کتاب برگردید و صفحات را ورق بزنید تا آنچه را که قبلاً دیدهاید، فعال کنید. در این مرحله، میتوانید بخشهایی که به نظرتان مهمتر است را بیشتر مرور کنید و تلاش کنید تا اطلاعات را به یاد بیاورید.
مرور نهایی: در این مرحله، باید یک بار دیگر کتاب را مرور کنید، به عناوین و تیترهای مهم نگاه کنید و بخشهای مهم را بازخوانی کنید تا مطمئن شوید که اطلاعات به درستی در ذهن شما نشسته است.
نظریات و انتقادات
تکنیک فوتوریدینگ ادعاهای بزرگی دارد، از جمله اینکه میتوان با استفاده از این روش، به سرعتهای خواندن بالای ۲۵۰۰۰ کلمه در دقیقه دست یافت. با این حال، این ادعاها مورد انتقادهای بسیاری نیز قرار گرفتهاند. منتقدان معتقدند که پردازش چنین حجم بالایی از اطلاعات در چنین زمان کوتاهی با توجه به آناتومی و عملکرد مغز و چشم انسان غیرممکن است.
بسیاری از محققان و متخصصان خواندن سریع نیز بر این باورند که اگرچه تکنیکهایی مانند پیشمرور و آمادهسازی ذهنی میتوانند به بهبود تمرکز و کارایی خواندن کمک کنند، اما سرعتهای ادعا شده در فوتوریدینگ بسیار اغراقآمیز و دور از واقعیت هستند.
فوتوریدینگ به عنوان یک تکنیک جذاب و متفاوت مطرح است که میتواند برخی افراد را به خود جذب کند. با این حال، قبل از اتخاذ و استفاده از این روش، بهتر است با دقت بیشتری به بررسی ادعاها و نتایج آن بپردازید و انتظارات واقعی و قابل دستیابی داشته باشید.
افزایش یادگیری هنگام مطالعه برای کنکور و امتحان
مغز انسان تنوع را دوست دارد و اگر ما در یک طیف از کتاب خواندن باشی مغز شما کلافه و خسته می شود. بهترین روش این است که بعد از هر مدت تم های گوناگونی را مطالعه کنیم،
یعنی اگر دائماً کتابهای موفقیت مطالعه میکنید بعد از یکماه محتوای یادگیری خود را تغییر داده و به سراغ کتاب های اقتصادی، تاریخی، داستانی، علمی و… بروید و بعد از مدتی دوباره به سراغ کتاب های موفقیت یا هر نوع کتاب دیگری بروید.
یک سوال خیلی مهم از شما دارم! در طول چه مقدار استرس دارید؟ آیا همین الان که در حال مطالعه این مطلب هستید، عضلات پا و کمر خود را سفت یا منقبض کردهاید؟ دندانهایتان را به هم فشار میدهید یا اخمهای شما در هم گره خورده است؟
اگر چنین مسائلی را دارید، یعنی استرس مزمن دارید. استرس، کیفیت یادگیری را تا حد زیادی کاهش میدهد و خیلی خوب میشود اگر در گامهای روش مطالعه ما بتوانیم با آرامش و حال خوب مطالعه کنیم.
بنابراین اگر مشکلاتی که گفته شد را دارید پیشنهاد میکنم مقاله مدیریت و درمان استرس را مطالعه کنید.
روش های صحیح مطالعه برای دانشجویان و دانشآموزان
سعی کنید بیشتر از چهار نوع کتاب در یک روز مطالعه نکنید. چون مغز شما محتواهای آموزشی را دستهبندی میکند. اگر تعداد کتابهایی که خواندید زیاد باشد مغز شما نمیتواند به خوبی این کار را انجام دهد.
یکی از بهترین کارها بعد از مطالعه خوابیدن و ایجاد خواب مصنوعی می باشد اگر شما این موضوع را رعایت کنید محتوای آموزشی در مغز شما چندین بار تکرار میشود. خواب مصنوعی یعنی اینکه بعد از هر مدت زمانی بعد از مطالعه استراحتی انجام دهید و به صورت خوابیده چشمهای خود را بسته و به محتوای آموخته شده فکر کنید.
یه چیزی که جالبه اینه که مغز انسان شبها نمی خوابد و فعالیت دارد. فعالیت مغز در شب به قسمت ناخودآگاه بر میگردد و به چیزی که قبل از خواب شما به آن فکر کردید کاوش می کند.
مغز این کار را بارها و بارها تکرار میکند. یکی از کارهایی که میتوانید برای از بین بردن فراموشی یا یادگیری بدون فراموشی انجام دهید این است که شبها هنگام خواب محتوای فرا گرفته شده را مرور کنید.
روش SQ4R) / SQ3RT) برای مطالعه
یک روش موثر برای مطالعه و یادگیری است که باعث بهبود درک و حفظ مطالب میشود. این روش به صورت مرحلهبهمرحله میتواند به شما کمک کند تا با موفقیت به متون پیچیدهتر بپردازید. مراحل اصلی این روش به شرح زیر است:
1. بررسی اولیه (Survey):
در این مرحله، متن را به طور کلی مرور میکنید. به دنبال عناوین، زیرعناوین، تصاویر و کلمات کلیدی میگردید تا یک دید کلی از محتوا به دست آید.
2. سوال (Question):
سوالاتی از متن بپرسید که میخواهید در طی مطالعه به آنها پاسخ بدهید. این سوالات به شما کمک میکنند تا فعالانهتر به متن نگاه کنید.
3. خواندن (Read):
متن را با دقت بخوانید و سعی کنید اطلاعات اصلی را استخراج کنید. ایجاد تصاویر ذهنی از مفاهیم و اطلاعات نیز در این مرحله مفید است.
4. بازگویی (Recite):
اطلاعات مهم را بازگو کنید. از یادداشت برداری و تکرار فعالانه استفاده کنید تا مطالب بهتر حفظ شوند.
5.نوت برداری(Record):
هنگامی که مطالب را درک کردید و توانستید آن را با کلمات خود خلاصه کنید، آن را ثبت کنید و روش های متداول عبارتند از برجسته کردن و/یا علامت گذاری متن، یا یادداشت برداری، یا ترکیبی از هر دو.
5. تداوم (Review):
به صورت مرتب مروری بر اطلاعات یادگرفته شده داشته باشید. این مرحله باعث تثبیت و تقویت حافظه مطالب میشود.
6. تست (Test):
خود را با سوالاتی که در مرحله دوم پرسیدهاید، آزمایش کنید. این مرحله به شما کمک میکند تا اطمینان حاصل کنید که مطالب را به خوبی یاد گرفتهاید. با اعمال مراحل SQ4R به دقت، میتوانید مطالب را با تمرکز بیشتری مطالعه کرده و از بهبود یادگیری و حفظ طولانیمدت نتایج بهرهمند شوید.
روش PQRST
یک رویکرد موثر برای مطالعه و درک متون درسی است که به شما کمک میکند اطلاعات را بهتر درک کنید و به خاطر بسپارید. این روش شامل مراحل زیر میشود:
1. تعیین مسئله (Preview):
پیش از شروع مطالعه، یک نگاه کلی به متن بیندازید. به دنبال عناوین، زیرعناوین، نمودارها، و کلمات کلیدی بگردید.
2. پرسش (Question):
سوالاتی از متن بپرسید تا فکر کنید که در دوره مطالعه چه اطلاعاتی نیاز دارید. سعی کنید سوالاتی از اجزای مهم متن بپرسید.
3. خواندن (Read):
متن را با دقت و تمرکز بخوانید. توجه کنید که به دنبال جواب سوالات خود هستید.
4. خلاصهسازی (Summary):
بعد از خواندن هر بخش از متن، یک خلاصه کوتاه از آن بنویسید. این کمک میکند تا اطلاعات در ذهن شما تثبیت شود.
5. آزمون (Test):
خودتان را آزمایش کنید. به سوالاتی که از متن پرسیدهاید، جواب دهید و اطمینان حاصل کنید که مطالب را درک کردهاید.
6. تداوم (Review):
مرتباً مطالعاتتان را مرور کنید. از تکرار منظم برای تثبیت اطلاعات و یادآوری مطالب استفاده کنید.
استفاده از روش PQRST به شما کمک میکند تا مطالب را بهتر درک کنید و به یاد بسپارید. این روش به شما امکان میدهد مطالعه را به یک فرآیند فعال و موثر تبدیل کنید و بهترین استفاده را از زمان و تلاش خود برای مطالعه کنید.
فنون مطالعه آسان
برای این که لذت بیشتری در حین مطالعه داشته باشیم به خودتان بگویید: من هیچی بلد نیستم. یعنی آگاهی خود را ضربِ صفر کنید. یکی از مشکلات بزرگ افراد، مخصوصا ما ایرانیها این است که فکر میکنیم همه چیز را میدانیم؛ این کاملا اشتباه است. مرض همه چیز دانی نداشته باشیم.
زمانی که یک نکته یاد میگیریم خودمان را تشویق کنیم و شکرگزاری کنیم به خاطر یک ایده خوب یا یک جمله خوب که یاد گرفتیم. تصمیم بگیریم که آن ایدهها را در زندگی خود پیاده سازی و اجرا کنیم.
چگونه مطالعه مفید داشته باشیم؟
بهترین روش مطالعه کتاب برای لذت بردن از مطالعه چیست؟ دوست داشتن و لذت بردن از هر چیزی اکتسابی است. پس خودتان را به خاطر بدست آوردن نکتهای که از کتاب آموختید، تشویق کنید (میتوانید از جملاتی چون هورااا، دمم گرم، آخ جونمی جون و… استفاده کنید).
از نویسنده آن کتاب که به شما این نکته را آموخت تشکر کنید. به ارزشی که کتاب خواندن به شما میدهد توجه کنید. همچنین یادتان باشد که برای کتابهای حفظی روش های حفظ کردن سریع گوناگونی وجود دارد.
در نظر بگیرید با اجرای نکتهای که از کتاب آموختید تا چه اندازه میتوانید زندگی خود را بهتر کنید. در زندگی خود چه رفتار و چه اخلاقی را تغییر یا اضافه کنید. با راهکارهای سادهای میتوانیم یادگیری خود را در مطالعه چندین برابر بیشتر کنیم و از آن لذت ببریم.
فواید مطالعه چیست؟
- الهامات و ایدههای ذهنی بیشتر میشوند.
- مهارتهای مختلف زندگی را یاد میگیریم.
- میتوانیم مسائل زندگی را سادهتر حل کنیم.
- نگاه بهتری به دنیا داریم و موثرتر هستیم.
- خوش مشرب و خوش زبان میشویم.
- دایره واژگان بالا داریم.
- رویاهایمان را زندگی میکنیم.
- با بزرگترین دانشمندان و نویسندههای دنیا زندگی میکنیم.
- تمرکز و حافظه بهتری داریم.
برای برنامه ریزی امسال کتابخوندن رو جز اولویتهای خودتان قرار بدهید. سعی کنید مطالعه را جز عادتهای خود قرار دهید و با بهترین روش مطالعه در دنیا کتابها را بخوانید که تاثیر گذاری بیشتری در زندگی شما داشته باشد. اینفوگرافیک فواید مطالعه را در عکس پایین میتوانید مشاهده کنید.
لذت کتاب خوانی در بهترین زمان
یکی از دستاوردهای افزایش یادگیری هنگام مطالعه، لذت بردن از مطالعه است. لطفا به رفتار خود در طول روز فکر کنید. تفکر کنید که در چه زمانی بیشترین انرژی را دارید. همان زمان بهترین زمان برای مطالعه شما است.
زمانی که انرژی بیشتری داشته باشید میتوانید به روش یادگیری مغز محور نزدیک شوید. پس یکی از مواردی که شما باید به عنوان یک مدرس برای خود اجرا کنید این است که مطالعه و یادگیری را زمانی آغاز کنید که بیشترین انرژی را دارید.
نحوه مطالعه افراد معروف و موفق
گاهی با خودمان فکر میکنیم که چگونه یک نفر هم زندگی خوبی دارد، هم با خانواده خود وقت میگذراند، هم به تفریح و گردش خود میپردازذ، هم کار میکند و درآمد بسیار خوبی دارد، هم هدفهای جدیدی را دنبال میکند،
هم ورزش میکند، هم اینکه تمام کارهای شخصی خود را خودش انجام میدهد و از همه مهمتر و در کمال ناباوری به اندازه یک کتابخانه بسیار بزرگ، کتاب مطالعه کرده است و هر آنچه از او بپرسید علم و آگاهی پاسخ به آن را دارد. با خودمان میگوییم چگونه؟ اصلا مگر میشود؟
افراد معروف و موفق با اینکه مشغله کاری بسیاری دارند اما همیشه به خود احترام میگذراند که این همان مقولهای است که به آن عزت نفس میگوییم و با اعتماد به نفس مطلوب و بالایی که دارند و تکیه بر اینکه من توانام و قادر به انجام هر کاری هستم، تمام کارهای خود را پیش میبرند.
راهکار دیگری که استفاده میکنند این است که حتی آب خوردن آنها هم با برنامه قبلی انجام میشود. یعنی برای هر کاری حتی نفس کشیدنشان هم با برنامهریزی است. با برنامه ریزی و مدیریت زمان است که میتوان به تمام امور رسیدگی کرد و در آخر هم زمان اضافه داشت.
نحوه مطالعه افراد معروف و موفق همانند سایر کارهایشان با دیگران متفاوت است. افراد معروف و موفق کارهایشان را به گونهای حرفهای و خوب مدیریت میکنند تا با اینکه زمان کوتاهی را به آن اختصاص میدهند اما بیشترین بهره را از آن میبرند.پیشنهاد می کنم مقاله ی چگونه به کتاب خواندن علاقه مند شویم؟ را مطالعه بفرمایید.
روشی کوچک برای یادگیری مغز محور
حتما زمان مطالعه را برای خودتان مشخص کنید. یعنی این که تا چه زمانی برای مطالعه میخواهید وقت بگذارید. زمان مطالعه و یادگیری خود را مشخص کنید.
همچنین انرژی و ذهنیت خودتان را برای مقداری که مشخص کردهاید، آماده کنید. تحت هر شرایطی متعهد باشید و به ایستگاه آخر برسید. اگر محتوای کتاب شما زیاد است بخش کوچکی از آن را انتخاب کنید. هدف شما این باشد که حتی آن بخش کوتاه را مطالعه کنید.
تکامل را به معنای واقعی جدی بگیرید.
بیشتر از چهار سال پیش من (امیرحسین حامدی) این مقاله را نوشتم. متنهای بالا را تا حدودی ویرایش کردم. در هنگام آپدیت این محتوا متوجه شدم که تا چه اندازه رشد کردم. خواستم باقیمانده این متن را به همان حالت گذشته رها کنم و فقط تغییرات کوچکی در آن اجرا کنم. این کار من دو دلیل اصلی دارد.
مورد اول به مخاطبین عزیزم این مقاله را نشان دهم و بگویم که وقتی شروع کنیم چقدر میتوانیم در مسیر بهتر شویم. کامل گرایی به ما کمکی نمیکند.
دلیل دومم این هست که به خودم یادآوری کنم که نیاز نیست از ابتدا بهترین باشم. امیدوارم که از باقیمانده این متن لذت ببرید و از این قسمت درس بزرگی گرفته باشید. ادامه دهید…
یعنی این رو باید به خاطر داشته باشید که زمان یا صفحه ای که مشخص کردید رو به اتمام برسانید. چون در غیر این صورت مغز شما عادت میکند که هر بار کتابی را شروع کردی به مطالعه و نیمه کاره رها کنی.
درباره مطالعه بیشتر بدانید
نیمه تمام گذاشتن کتاب ها باعث میشود مغز در هر بار که کتاب خوندن رو شروع کردی حس و حالی را در شما ایجاد کند که این مطالعه را رها کنید. چون مغز انسان 101 مکانیزم دارد که هر موقع شما بخواهید از ناحیه امن تان بیرون بیاید و به سمت رشد و موفقیت بروید، جلوی شما را می گیرد. این برای همه افراد صدق میکند پس ما باید اراده کافی برای یک شروع عالی را داشته باشیم.
چگونه سرعت مطالعه خود را اندازه بگیریم
شما باید سرعت مطالعه خود را اندازه گیری کنید. و باید بدانید که در هفته اول و هفته دوم چه تعداد کلمه مطالعه کردید؟ این اندازه گیری را در این فرمول اجرا کنید.
باید تعداد لغاتی که در یک صفحه وجود دارد را تقسیم بر تعداد خطوط آن صفحه کنید و میانگین مورد نظر را به دست آورید. زمانی که سرعت مطالعه شما بالا رفت، به مطالعه کردن علاقه مندتر میشوید و تبدیل به یک عادت روزانه میشود.
احتمالا برای شما سخت باشد که تعداد کلمات کتاب های خود را حساب کنید. برای همین بهارمن در مقاله آموزش تندخوانی برای شما این کار را انجام داده است تا دیگر نخواهید تعداد کلمات کتابهای خود را حساب کنید.
مطالعه موردی
نکته مهم این است که هیچ زمان کتابی را نیمهکاره رها نکنید و به عنوان مثال بخشی از کتاب را خوانده باشید و بروید سراغ کتاب بعدی این کار کاملاً کار اشتباهی است.
بهترین روش این است که شما یک کتاب را تا انتها بخوانید، سپس مواردی که از آن یاد گرفتید را در زندگی خود پیاده سازی کنید و بعد از آن به مطالعه کتاب دیگری مشغول شوید.
بهترین زمان برای کتاب خواندن چه زمانی است؟
همه انسانها ساعت زیستی مختلفی دارند. این که بخواهیم برای شما نسخهای تجویز کنیم کار اشتباهی است. اطلاعاتی به شما میدهم که خودتان بتوانید برای خود بهترین نسخه را بنویسید.
80 درصد افراد صبحها انرژی بیشتری دارند. این انرژی بیشتر به ما کمک میکند تا با حال خوب شروع به مطالعه کنیم. 20 درصد افراد بعد از ساعت 9 شب انرژی زیادی میگیرند و میتوانند کارهای مهم خود را انجام دهند. ساعت زیستی شما چه زمانی است؟
رفع خواب آلودگی هنگام مطالعه
اصلا فرقی نمیکند چند ساعت در طول شبانهروز خوابیدهاید؛ 15 ساعت یا 12 ساعت یا 2 ساعت یا… . بسیاری از ما همین که کتاب را باز میکنیم، انگار که یک داروی خوابآور مصرف کرده باشیم، به خلسهای فرو خواهیم رفت که در آن لحظه مغزمان جز اینکه جایی برای خوابیدنمان پیدا کند، به هیچ چیز دیگری فکر نمیکند.
اصلا شاید باورش هم برایتان سخت باشد، یک نسخه برای کسانیکه از اختلال خواب رنج میبرند، همین است. به آنها توصیه میشود یک کتاب را بردارند و دو سه خط اولش را مطالعه کنند. اما راهحل چیست؟ چه میتوان کرد؟ از چه راهکارهایی میتوان استفاده کرد تا کتاب همچون شربت دیفن هیدرامین، بر بدنمان اثر نکند؟
دلایل خواب آلودگی هنگام مطالعه چیست؟
علت خمارشدن هنگام مطالعه میتواند ناشی از افت قند خون، چرخه ی خواب-بیداری و یا بیماری های جسمی و روحی باشد که در زیر به آنها اشاره میکنیم.
1. چرخه خواب-بیداری
هر روز دو زمان داریم که بدن تمایل به خوابیدن دارد؛ یک دوره در ساعتهای پایانی شب (نیمه شب تا 7 صبح) و دیگری ظهر تا بعد از ظهر (1 تا 4 عصر).
2. بیماریها:
بیماریهای مزمن مثل آرتریت روماتوئید، دیابت، آسم، نارسایی قلبی، آپنه خواب و … میتوانند باعث اختلال در خواب شوند.
3. دمای محیط:
دما که از میزان معینی بیشتر یا کمتر شود، بعضیها احساس خوابآلودگی میکنند. مثلا شاید شنیده باشید که عدهای میگویند:«هوا انقدر سرد شده که فقط میچسبه بخوابی».
البته عده دیگر هم، زمانی که شوفاژ یا بخاری روشن باشد، در نزدیکترین مکان به آن قرار میگیرند و به این مطلب اشاره دارند که گرمای بیش از حد برایشان مطلوبتر است و راحتتر به خواب میروند. دمای مناسب برای مطالعه بدون خوابآلوگی، ۲۴یا ۲۵ درجه سانتیگراد است.
4. وضعیت نامناسب نشستن
بسیاری از افراد در اتاق خواب و در محل استراحتشان، آن هم بهصورت درازکش یا خوابیده، درس میخوانند. این موضوع سبب ایجاد خوابآلودگی بیشتری برای فرد، در هنگام مطالعه میشود.
پس سعی کنید اتاق خوابتان از مکان مطالعهتان جدا باشد و همیشه پشت میز مطالعه به حالت نشسته، مطالعه کنید. در این صورت توجه، تمرکز و یادگیری شما افزایش مییابد.
5. خواب ناکافی به هنگام شب:
دانشمندان این مطلب را به اثبات رساندهاند که هورمونهایی در بدن، از جمله هورمون ملاتونین فقط در زمان خواب و به هنگام شب که تاریکی مطلق است ترشح میشود. پس سعی کنید شبها به اندازه کافی بخوابید.
6. پرخوری کردن
هنگامی که معده در میشود، پیامهای سیری از آن به مغز میرود که مغز پس از آن اخطار خستگی و خوابآلودگی را به بدن میدهد.
7. عدم تنفس دیافراگمی:
سعی کنید آنقدر این تنفس را انجام دهید که ناخودآگاه و بی آنکه سعی در انجام آن بدهید، آن را انجام دهید. این تنفس با اکسیژنرسانی بیشتری به بافتها و سلولهای بدن، شما را شاداب و بانشاط میکند. برای مطالعه مقاله تنفس دیافراگمی، کلیک کنید.
در اینفوگرایک پایین میتوانید دلایل خواب آلودگی را مشاهده کنید.
فواید مطالعه در خواب
یه تحقیق خیلی فوقالعاده دانشمندان انجام دادند. به این صورت که یک فرد را که به دستگاه fmar مجهز بود، مورد آزمایش قرار دادند و تعداد سوال ریاضی از او پرسیدند، دستگاه fmar خونرسانی به نیمکره چپ مغز را نشان میداد.
دانشمندان همین گونه که سوالات ریاضی می پرسیدند، داروی بیهوشی به فرد تزریق کردند و دانشمندان متوجه شدند که نیمکره چپ تا زمان هوشیاری درگیر محتوای ریاضی می باشد و ما از کاربرد این تحقیق می توانیم در یادگیری و آموزش های خودمون استفاده کنیم.
همراهت همیشه یک کتاب باشد!
فردی به نام تام کُرلی روی بیش از 300 نفر از افراد موفق دنیا آن هم در کشورهای مختلف، تحقیقاتی انجام داد. 86 درصد از این افراد موفق، هر روز وقتی را برای مطالعه قرار میدادند. 14 درصد مابقی هم اهل کتاب بودند، اما مطالعه روزانه نداشتند.
زمانی که کتابی را میخوانیم، تمام باورهای مثبت و تجربه نویسنده را به دست میآوریم. هر گاه در زندگیمان به مسئلهای بخوریم، خیلی راحت میتوانیم از پس مسئله خود برآییم. چون کتابهایی که خواندیم تجربه حل مسئلههای متفاوت را به ما داده است. انگار که بارها و بارها آن مسئله را حل کردهایم.
کتاب خواندن تخصصمان را بیشتر میکند و افراد متخصص 10 برابر افراد معمولی درآمد دارند. با مطالعه کتاب، هورمون کورتیزول در بدن کاهش پیدا میکند و احساس شادابی بیشتری داریم.
هر جایی که برویم، حرفی برای گفتن داریم و با داستان و مثالهای مختلف میتوانیم دیگران را متقاعد کنیم. جایگاه اجتماعی بهتر، گسترش بسته کلمات، مزیت رقابتی، پیدا کردن ایده و دههای خوبی دیگر مثل تفکر بهتر؛ پاداش خواندن کتاب است. پس برای مطالعه بهتر هدیهای برای شما آماده کردیم.
👇پادکست پایین از امیرحسین حامدی به شما کمک میکند 3 برابر بهتر یاد بگیرید👇
حرف پایانی مطلب بهترین روش مطالعه در این دنیا
شما در این مطلب روش مطالعه سریع و دقیق، آسان و کاربردی را یاد گرفتید که دقیقاً با چه مراحلی شروع و به پایان میرسد. روش مطالعه دانشمندان در حال حاضر به همین سبک است. مراحلی که گفته شد را فراموش نکنید. باید طبق اولویت، حال خودتان را خوب کنید.
به درک کلی از کتاب برسید، سوالها را مطالعه کنید. در گام چهارم به روش تندخوانی کتابها را مطالعه میکنیم و در نهایت نقشه ذهنی و زمان بندی مرور هم انجام میدهیم. اگر شما دانش آموز هستید از همین روش مطالعه برای کنکور و دروس حفظی استفاده کنید، مطمئن باشید که بهترین نتیجه را میگیرید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1013 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام استاد خیلی ممنونم از مقاله ی خوبتون. تکنیک ها و نکات خیلی مهمی رو یاد گرفتم
یکجورایی خلاصه ای بر مقالات پیشین بود
سلام وقتتون بخیر، ممنونم از مقاله خوبتون خیلی مفید و عالی بود🙏🏻
سوال داشتم اینکه این روش مطالعه میتونیم برای همه دروس) ریاضی فیزیک شیمی و زیس))) استفاده کنیم؟؟؟
سلام دوست عزیز
80 درصد برنامه شما طبق همین روش باید پیش بره.
جزئیات دیگری هم مربوط به درسهای کنکور هست.
مثلا هر روز ما باید تست بزنیم و مرورهای قبلی خودمون رو نگاهی کنیم.
موفق باشید.
مقاله بسیار اموزنده و جذاب بود🙏
جوری نوشته شده بود که فرد را جذب میکرد تا انتها بخواند.
باتشکر از نویسنده🙏
سلاممم و درود
مثل همه مقاله هایی که در اختیارمون گذاشتین عالییییی و مفید و کامل
سلام فاطمه خانم
خوش حال شدم که مجموعه بهارمن تونسته مقاله های خوبی برای شما دوستان انتشار بده.
موفق باشید.
به نام خدا
سلام و عرض ادب و خسته نباشید
مقاله خیلی کاربردی و جامع بود
خیلی ممنونم از استاد حامدی
سلام عبدالله عزیز
خداروشکر که این مقاله برای شما کاربردی و عالی بود.
موفق باشید.
سلام مقاله ی خیلی خیلی خوبی بود و واقعا مفید و عالی بود
من موقع درس خوندن خیلی زیاد خواب الوده میشم و این موضوع باعث میشه بخوابم و از کل درسم عقب بیوفتم.
با خوندن بخش دلایل خواب الودگی و رفع کردنشون کمک خیلی زیادی به خودم میتونم بکنم.
فواید مطالعه واقعا زیادن و کمک خیلی زیادی به ادم میکنن
مرسی از مقاله ی عالیتون❤
سلام ب مجموعه بهارمن از خوندن این مقاله لذت بردم با بهترین روش مطالعه در دنیا اشنا شدم ک ۶ گام کاربردی داره گام اول حال خودمون رو خوب کنیم گام دوم پیش خوانی گام سوم سوالی خوانی و طرح سوال گام چهارم مطالعه ب روش تندخوانی گام پنجم نقشه ذهنی و گام ششم مرور و زمان بندی مرور این ۶ گام کامل ترین روش مطالعه هستن😍
و اما دلایل خواب آلودگی🥴
یک:چرخه خواب-بیداری دو:بیماری ها
سه:دمای محیط چهار:وضعیت نامناسب نشستن
پنج:خواب ناکافی هنگام شب شش:پرخوری
هفت:عدم نتفس دیافراگمی
استاد حامدی دمتون گرم
سلام استاد خداقوت
چقدر نکات خوبی از این مقاله یاد گرفتم مخصوصا که خودم تو کتاب خوندن خیلی مشکل داشتم و خوابم میگرفت
سلام استاد حامدی بزرگوار وقتتون بخیر ممنونم از مطالب کاربردی و مفیدتون ما از بدو تولد تقریبا تا نوجوانی اکثرا با مطالعه سر و کار داریم هر چی جلوتر حرکت میکنیم حجم دروس بیشتر و پیچیده تر میشه ویادگیری تسلط دشوارتر به همین علت استفاده از روش های نادرست و منسوخ شده گذشته نتیجه مطلوبی نداره استفاده از نقشه ذهنی مایند مپ خیلی به درسی مثل زیست کمک میکنع و حجم عظیم مطالب کاهش پیدا میکنه یا روش های تند خوانی که معجزه میکنه و فوقالعاده است امیدوارم بتونم آز داشته هاتون نهایت بهره رو ببرم
ممنونم ❤️
سلام به نظرم این مقاله یکی از بهترین مقاله های سایتتون هست ( شاید بهترین )
نحوه مطالعه که خیلی مهم بود یعنی اول حال خوب بعد فهمیدن مقدمه و کلیت ماجرا بعد سوالات مطلب که قلاب های ذهنی هستند بعدش مطالعه به صورت تند خوانی بعد خلاصه به روش نقشه ذهنی و سر آخر هم زمانبندی مرور
بعد برای لذت بیشتر آگاهی در صفر ضرب بشه
با بهترین ساعت برای مطالعه آشنا شدیم که همون ساعت زیستی ما هست
دلایل خواب آلودگی گفته شد در مطالعه و اینکه کتاب ها را هیچوقت نیمه تمام رها نکنیم و کلی نکته خفن که گفته شد و واقعا خیلی کامل بود
سلام دوست خوبم
تمام تلاشمون رو میکنیم که تمامی مطالب سایت مثل این مطلب غنی بشه از محتوای خوب
شاد باشید و موفق
سلام نکته تنوع بدم در مطالعه کتاب ها و یادگیری در خواب رو برام لذت بخش بود ممنونم از مطالعه ی مقاله لذت بردم
سلام زهره خانم عزیز
خداروشکر که این مقاله برای شما مفید و عالی بود انشالله که موفق و پیروز باشید.
سلام وقت بخیر
مقاله مفید با روش های خوبی بود متشکرم
سلام استاد مطالب عالی و درجه یک بود مخصوصا خواب مصنوعی من یک بار تست کردم و واقعا شد فقط یک سوال اگه توی خواب مصنوعی اگه یکم حواسمان پرت شود کیفیت میاد پایین؟
سلام
هر کاری کنیم باز هم حواسپرتی خواهیم داشت.
اما با مدیتیشن میتونیم تسلط بر ذهن بیشتری داشته باشیم.
انجامش بدید.
ممنون
من موقع کتاب خوندن حس خیلی خوبی بهم دست میده چیزای جدیدی یادمیگیرم راحتر میتونم مسائل زندگیمو حل کنم از مزایای کتاب خواندن آگاهی دارم خیلی دوست دارم کتاب خواندن جزئی از عادت هام باشه شادبودن ،طرح سوال قبل از خواندن کتاب ،خلاصه کردن و…بهترین روش هستن برای مطالعه باکیفیت❤👌
سلام وقت بخیر عالی مقاله بسیار مفید برای کسانی تمایل به شرکت دردوره نخبگان یادگیری استاددارند
سلام الناز خانم خداروشکر که این مقاله برای شما مفید و عالی بود.
انشالله که موفق و پیروز باشید.
خیلی مقاله جامع و کاربردی بود ممنون ازتون
سلام سیده خانم
خواهش میکنم انجام وظیفه است.
موفق باشید.
سلام مقاله خیلی خوبی بود و اصول مطالعه که باید اول حالمون خوب باشه و بعد یه مرورکلی داشته باشیم و بعد سوال هارو طرح یا مطالعه کنیم وبعد از ان به روش تندخوانی مطالعه کنیم و نقشه ذهنی و زمان بندی برای مرور و بقیه نکاتی که میتواند بر یادگیری ما تاثیر بگذارد خیلی کاربردی بودند
سلام،نکات کاملی در مورد مطالعه گفته شده ،مهمترین مراحل مطالعه:افزایش سطح شادی،درک موضوعات مهم،پاسخ به سوالات کتاب،تندخوانی کتاب،خلاصه نویسی به صورت نقشه ذهنی ومرور مطالب هست،خواب مصنوعی،توجه به خواب ها ونکات دیگری که در مقاله بودند،کمک زیادی برای مطالعه به من خواهد کرد،انشالله با عمل به آنها بتونم مسیر موفقیت رو طی کنم،استاد حامدی،حالم رو خوب کردی وقتی که صحبت هاتون رو گوش دادم،انشالله حالتون خوب باشه،وشاداب باشین،هم شما وهم همه مردم عزیزم که لایق همیشه شادی بودن هستند
سلام به بهارمن
اطلاعات بسیار مفید در قالبی صمیمی و دوس داشتنی
از یادگرفتن این مطالب لذت بردم
خداقوت به استاد حامدی🪷🪷
ممنون که پادکست این بخش رو گذاشتین🙏🏻
سلام دوست عزیز
انجام وطیفس
انشالله که موفق و پیروز باشید.
سلام
مثل همیشه جامع و کامل 👌
سلام امیر عزیز
خداروشکر که از همه مطالب سایت برای شما مفید بود انشالله که موفق باشید.
✔
سلام من تازه سایتتونو پیدا کردم
من تو حفظ کردن مطالب و کلا یادگیری یا حل سوالات و تست ها خیلی خیلی کندم
مثلا 4 تا صفحه دینیو اگه بخام بخونم 5ساعت یا بیشتر طول میکشه و خب فرداش چیزی یادم نیست و الان که دبیرستانم و حجم درسام بیشتر شده خیلی برام مشکل به وجود اورده و دیگه وقتی برای تست زدن و اینا برام باقی نمیمونهه
اینجوریم حفظ نمیکنم که فقط حفظ باشه ،درکنارش اون مطلبو میفهمم
اما با این حال فردا صبحش مطالبو یادم رفته
به نظرتون باید کدوم دورتون ببینم و دقیقا از کجا شروع کنم ؟
سلام و درود دوست عزیز
به شما شرکت در دوره رایگان تندخوانی و تقویت حافظه را پیشنهاد میکنم
شاد و سلامت باشید.
اصول درست مطالعه بقدری مفید و تاثیر گذار بود که من در ازمون های ازمایشی تراز های بالای میزنم استاد عزیز
نمیدونم چطوری لطفی که شما در حقمون کردید جبران کنیم سپاس از شما🙏🙏❤️
سلام و درود سارا عزیز
ما از موفقیت شما خوشحال میشیم و باعث افتخار ما هست که تونستیم در این مسیر شمارو همراهی کنیم
به بهار زندگیتون نزدیک و نزدیکتر بشید.
(به نام خداوند علیم و حکیم و رحیم و بسیط)
سلام✋🏻
با خواندن ابن متوجه میشیم که باید چه کارهایی رو قبل و بعد و حین مطالعه انجام بدیم:
باید از کتاب سوال طرح کنیم و سوال ها را مطالعه کنیم تا قلاب ذهنی برای ما تیجاد شود مهارت تند خوانی را یاد بگیریم برای خلاصه نویسی از نقشه ذهنی استفاده کنیم
و مرور های قبل از:
بیست و چهار ساعت● ۲روز بعد● ۴روز بعد●۸روزبعد●۱۶روز بعد●۳۲روز بعد● انجام بشه.
میتونیم با خوندن این مقاله یاد بگیریم که باید به این صورت مطالعه کنیم و از این به بعد این روش رو به یک عادت تبدیل کنیم:
1_قبل از مطالعه حال خودمو خوب کنم و هدف از مطالعه رو برای خودم یادآوری کنم
2_یبار کلی کتاب رو در مدت 5 الی 7 دقیقه مطالعه کنم و متوجه مطالب مهم بشم
3_کتاب رو به روش تندخوانی بخونم(که البته باید مهارت تندخوانی رو یاد بگیریم)
4_کتاب رو در یک صفحه به روش نقشه ذهنی خلاصه کنم و در مدت های تعیین شده مرور کنم تا مطالب به حافظه بلندمدتم برن
امیدوارم از مطالعه این مقاله لذت ببرید🌹
یاعلی مدد✍🏻
سلام امیرعلی عزیز
وقت بخیر
ممنون که خلاصه خوبی از مقاله روش مطالعه ارائه دادید.
دمتونگرم که به بقیه دوستان هم کمک میکنید.
خیلی عالی بود مثل همیشه ممنون از همه زحماتتون همه این نکته ها تو دوره نخبگان هست و من از همشون نتیجه گرفتم
سلام
خداروشکر که نتیجه گرفتید از این دوره
انشالله موفق و شاد باشید.
اولاً إن شاء الله را صحیح به کار ببرید.
ثانیاً در اثنای مقاله نوشته بود که وقتی بخشی از کتب را که مطالعه می کنید دیگه نصفه اش را رها نکنید که به کتب دیگر بروید؛ به طرز فکر من اینه که بعد هر چند ساعتی به کتب دیگر مطالعه داشته باشیم، بالفرض مثال آیا شما اگر کتب های عقیدتی یا تاریخی مطالعه کنید دیگه یه جا تا آخرش می خوانی یا آن را با وقت مشخص می کنی ..❔
من به شخصه قبلا زیاد علاقه ای به مطالعه نداشتم ولی از وقتی در سایت عضو شدم سعی میکنم بهتر از قبل عمل کنم اگه روش مطالعه درست رو یادبگیریم اشتیاق بیشتری برای مطالعه خواهیم داشت ممنونم💕
سلام درود هانیه عزیز
ممنونم ازتون که به فکر بهبود روش مطالعه خودتون هستید
شاد و سلامت و ثروتمند باشید.
بسیار زیبا جذاب
مقاله ای خیلی جالب فقط اینکه آقای حامدی خواب مصنوعی و خواب شبانه باعث میشود اطلاعات از حافظ کوتاه مدت به بلند مدت برود ؟
سلام دوست عزیز
یکی از زمانهایی که مغز ما اطلاعات را به حاظه بلند مدت میفرستد، هنگام خواب است.
پردازش اطلاعات هنگام خواب انجام میشود.
پیشنهاد مقاله یادگیری در خواب بهارمن را مطالعه کنید.
خیلی ممنون از مطالب آموزنده تون به راستی که من از تکنیک مرور مطالب در خواب مصنوعی خیلی استفاده کردم
این مقاله یک خلاصه ی مفید و مختصر از دوره ی عالی نخبگان هست و بهتون در یادگیزی بهتر و بیشتر کمک میکنه
سلام امیررضا عزیز
خوشحالم که در دوره نخبگان همراه شما هستیم.
موفق باشید.
باسلام وعرض ادب خدمت تیم خوب بهارمن
واقعا مطالعه زندگی را تغییر می دهد چون باعث رشد در جنبه های مختلف زندگی می شود با انجام چندکار می توان میزان بهره وری از مطالعه راافزایش دادوضمن لذت بردن ازآن ، ماندگاری اطلاعات را نیز در ذهن افزایش داد.مانباید بدون مقدمه شروع به کتاب خواندن نماییم بلکه باید درابتدا حالمان را خوب کنیم وسپس به یک درک کلی از کتاب برسیم ودرادامه باید سوال های کتاب را بخوانیم واگر سوال نبود خودمان باطرح سوال ایجاد قلاب ذهنی نماییم .سپس باروش تندخوانی کتاب را خوانده ونقشه ذهنی آن را رسم نماییم ودرنهایت باید درزمان بندی مرور کنیم تا اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلندمدت انتقال پیدا کند .سپاس از مطالب بسیار خوبتون
من خیلی وقته دارم کتاب میخونم
ولی تا الان اصولی خوندن رو نمیدونستم
روش مطالعهای که شما در این مقاله بیان کردین برای من واقعاً جالب و جذاب بود.
مرسی از مقاله خوبتون😍
بسیار عالی بود. مخصوصا که کنار مقاله از فیلم هم برای اموزش استفاده شده بود.
سلام یاسین عزیز
یادگیری با کیفیت دانشجویان بهارمن برای ما خیلی مهم هست.
امیدوارم در این مطلب، بهترین روش مطالعه رو به خوبی یاد گرفته باشید.
موفق و شاد باشید.
سلام بسیار عالی
یک سوال دارم درختواره رو چه زمانی رسم کنیم یعنی بلافاصله بعد از مطالعه مثلاً یک ساعت مطالعه داشته باشیم و ۱۵ دقیقه درختواره یا یک روز مطالعه کنیم و روز بعد درختواره بکشیم؟
سلام محمدی عزیز
بله درختواره یا همون نقشه ذهنی رو هر چی زودتر بکشید بهتره
چون بر اساس نمودار ابینگهاوس شما بعد از 24 ساعت 67 درصد اطلاعات رو فراموش میکنید.
اما با کشیدن نقشه ذهنی، اولین مرور خودتون رو انجام دادید و محتوا بهتر در ذهنتون باقی میمونه….
موفق باشید.
ممنون بابت مطالب کابردی و مفیدتان.
سلام و درود امیر عزیز
خوشحالم که مطلب بهترین روش مطالعه در دنیا برای شما مفید بود
به بهار زندگی تون نزدیک و نزدیک تر بشید….
سلام وقت بخیر..من واقعا عاشق مطالعه کردن هستم،اما خب وقتی کتاب میگیرم دستم،کل حواسم پرت میشه،نمیدونم از کجای کتاب میخام شروع کنم ،و فوری کتاب رو میبندم میزارمش کنار.و واقعا درکم از مطالب هم خیلی خوبه..فقط تنها مشکلم حواس پرتیه.که بابتش سرچ کردم و با این سایت آشنا شدم.ایده های خیلی خوب و دلنشینی توی این سایت هست.که من با خوندنشم حس خوب گرفتم.امیدوارم که از اینجا ببعد هم برام مفید باشه..ممنون از سایت مفیدتون..
سلام نرجس عزیز
خیلی ممنونم از حس خوبی که به ما میدید.
خوشحالم که روند مطالعهتون راحت تر شده…
موفق باشید.
واقعا مفید بود برام ممنونم از این مطالب ارزشمند💚
سلام نجمه عزیز
وقت بخیر
امیدوارم از این به بعد روش مطالعه بهتری رو تجربه کنید.
موفق باشید.
ممنون ازتون مقاله عالی و مفید بود
کتاب خوندن رو اگه بلد باشیم چجوری بخونیم خیلی حس خوبی داره😍
سلام و درود 🌸
مقاله خیلی عاااالی و مفید بود 💚
ممنون بابت مطالب عالیتون 🦋
سلام یاسمن جان وقتت بخیر باشه
خوشحالیم که دوست داشتی و برات مفید بود
شاد و ثروتمند باشید.
سلام وقت بخیر💖
بسیار فوق العاده ممنونم😉
واقعا خیلی مفید و کمک کننده بود همچنین من از مقاله تندخوانی هم کلی نکته یادگرفتم که الان سرعت مطالعم 5 برابر شد .واقعا عالی بود…
خواهش میکنم، از خودتون تشکر کنید که تصمیم گرفتید شروع به تغییر کنید.
خیلی از افراد حتی حال خوندن مطالب رو هم ندارند.
با افتخار در خدمت شما هستیم.
خیلی مقاله خوبی بود 😍😍
یه سوالی داشتم چطوری کتاب بخونم که تمام نکات زیر دستم باشه ؟ یعنی خیلی اوقات سر ریز نکات نمره از دست دادم چطوری دقیق بخونم؟
سلام محیا عزیز
همین که روش مطالعه خودتو مطابق این مطلب کنی، یادگیری با کیفیت تری داری و نمرات بهتری میگیری.
اما بهت پیشنهاد میکنم که تمرین شمارش معکوس رو روی کاغذ انجام بدی…
در این تمرین عدد 200 رو مینویسی و با سرعت زیاد 3 تا 3 تا از این عدد کم میکنی.
این تمرین رو لطفا با کرنومتر انجام بده و سعی کن هر بار رکورد دفعه قبل خودت رو بشکنی…
هرزگاهی هم عدد 200 رو تغییر بده. به عنوان مثال عدد 300 بذار و 4 تا 4 کم کن.
اینجوری هم حافظه و هم تمرکزت بهتر میشه.
موفق باشید
سلام بسیار خوب بود
سلام
ای کاش زودتر این مقاله رومیدیدم وازابتدا روش مطالعم به این صورت بود.
به شدت به ساعت زیستی معتقدم وسعی میکنم مطالعه خودم رو طبق اون بذارم،چهارماه این روش رو پیش گرفتم ونتیجه خیلی عالی گرفتم،تندخوانی ونقشه ذهنی خیلی خیلی کمکم کرد👌
سلام
حال خوب با موزیک و …
ننشستن زیاد
آب خوردن
عاااالی بود
🌹🙏🌹🙏🌹
سلام وقتتون بخیر مقاله بسیار مفیدی بود😍😍
در این مقاله یاد گرفتیم که اگر روش مطالعه درستی داشته باشیم : ۱. از مطالعه لذت میبریم ۲. خستگی در مطالعه کاهش پیدا میکنه ۳. اطلاعات مدت زمان بیشتری در ذهن ماندگار میشه ۴. با سرعت و با کیفیت بهتری کتاب تمام میکنیم
حالا اقداماتی که برای مطالعه اصولی داشتن باید انجام بدیم اینکه اول حال خودمون رو با هرچیز کوچیکی مثل موسیقی شاد، خوب کنیم دوم اینکه به درک کلی از کتاب مورد نظر برسیم در گام سوم باید با ایجاد پرسش و پاسخ ذهن خود را به چالش بکشیم تا مطالب رو بهتر درک کنیم و چهارم کتاب را به روش تند خوانی مطالعه کنیم پنجم با نقشه ذهنی مطالبی که خواندیم را خلاصه نویسی کنیم و در اخر در بازه های زمانی مشخص مرور کنیم
بعد از یادگیری خود را تشویق کنیم تا از مطالعه لذت ببریم و در زمانیکه بیشترین انرژی را داریم مطالعه کنیم و کتاب هارو نیمه کار ول نکنیم و بیشتر از ۴ نوع کتاب در روز مطالعه نکنیم و برای تثبیت اطلاعات در مغز چشمانمان را ببندید اطلاعاتی که فرا گرفتیم رو مرور کنیم …💙✌🏼
سلام مطالب مفیدی گفته شدو از زحمات شما بسیار ممنونم💙🍃
آب خوردن،بیشتر از ۶۰ دقیقه ننشستن
بعداز ۲۵دقیقه یادگیری سعی کنیم کار جدید باتمرکزو خنده آور را انجام دهیم تا یادگیری ما بهتر شود
احساس خوب قبل از مطالعه ایجاد کنیم
استرس خود را از بین ببریم قبل از مطالعه
و…..
ممنون از نکات عالی
بسم الله الرحمن الرحیم
هر زمانی که فکر کردید انرژی بیشتری دارید شروع به مطالعه کردن بکنید
خداقوت
سلام خداقوت خسته نباشید😊
ممنون که این همه تلاش میکنید و مقاله های کاربردی در اختیارمون میزارید نکات خیلی خوبی در مورد اصول مطالعه بود به نظر من مهارت تندخوانی و نقشه ذهنی خیلی عالی و پرکاربرد هستش
و اینکه قبل خواندن یه مبحث پیش خوانی کنیم و سوالات و تیتر های اول کتاب رو قبل شروع کتاب یه نگاهی بندازیم و عکس و نمودار ها رو تماشا کنیم.
موفق و سربلند باشید💕
سلام واقعا مقاله خوبی بود یاد گرفتم که اول باید حالمو خوب کنم بعد برای متن سوال در بیارم مهارت تندخوانی راباید یاد بگیرم از نقشخ ذهنی استفادهکنم
سلام وقت بخیر خدمت شما ممنون از این مقاله ی مفید
نکته ای که جالب بود اینه که ما نباید بیشتر از چهار نوع کتاب در طول روز مطالعه کنیم و نکته ای دیگه اینه خواب مصنوعی به ما کمک میکند که مطالب بیشتر در مغز تکرار شود ممنون از تیم بهارمن
سلام و خسته نباشید 🦋
مقالعه فوق العاده ای بود 🦋💓
من یاد گرفتم برای مطالعه باید حالمون خوب باشه تا بهتر بتونیم کتاب بخونیم .
برای مطالعه کردن باید تند خوان باشیم وقتی با با سرعت کمتری مطالعه می کنیم هواسمون پرت میشه و یادگیری گاهش پیدا میکنه.
بهترین زمان برای مطالعه بعضی از افراد صبح انرژیه بیشتری دارند ولی بعضیام ۹ شب به بعد انرژی دارن .
خیلی ممنون عالیییی بود💕💓🦋🪴🙂😍
سلام و درود خدمت مجموعه بهارمن🌹نکاتی که توی این مقاله گفته شد واقعا عالی بود. خوندن سوالات کتاب یا طرح سوال توسط خودمون نکته ای که من اجراش کردم و مطالب بهتر توی ذهنم موند. سعی میکنم نکات دیگه روهم حتما اجرا كنم
باتشکر از مقاله خوبتون
واقعا مطالعه کلید گمشده در زندگی خیلی از ما ایرانی هست
مطالعه ای که به صورت تندخوانی باشد نه بلند خوانی و …….
این نکته که مغز انسان طیف های مختلفی رو دوست داره خیلی برام جالب اومد
دیگه نباید برا کنکور از یک طیف کتاب استفاده کنم
ممنون از شما .
سلام علی آفا عزیز
خوشحالم که میخواید شیوه مطالعهتونو هنگام درس خوندن تغییر بدید.
شاد و سلامت و ثروتمند باشید.
سلام استاد خداقوت مقاله عالی بود و همه ماها باید با روش مطالعه اشنا بشیم.
تا از اون کتابی که داریم میخونیم
لذت ببریم و اینکه نباید فکر کنیم همه چی رو میدونیم و
و اینکه یادگرفتم هرموقع یک کتابی رو میخوام شروع،
به خوندن کنم حتما قبلش هدف داشته باشم😍💙🙏🏻
ممنونم از شما و تیم بهار من که همیشه همراه ما هستین😍💙
با عرض سلام و درود،مقاله بسیار خوبی بود .قبل از یادگیری یه کتاب یا هر مطلبی باید ابتدا هدفمون از مطالعه رو بدونیم که من برا چی میخوام این کتاب بخونم .بعضی مواقع هم چون مهارت های مطالعه رو نمیدونیم نمیریم به سمت مطالعه .پس بهتره روی خودمون سرمایهگذاری کرده و مهارت های مطالعه از جمله تندخوانی تمرکز نقشه ذهنی و… رو فرا بگیریم.اما در هنگام مطالعه ابتدا باید حالمون رو خوب کنیم در قدم بعدی به مدت پنج تا هفت دقیقه سریع مطلب بخونیم بعدش سوال های مربوط با آن رابخونیم .سپس مطلب رو با روش تندخوانی مطالعه کنیم .بعد از تندخوانی باید نقشه ذهنی برای آن تهیه کنیم و طبق بازه های زمانی مرور (قبل ۲۴ساعت،۲روز بعد،۴روز بعد…) مطالب مرور کرده و آن هارا تثبیت کنیم چرا که مرور مهمتر از یادگیری هستش😊
سلام
وقت بخیر
ممنون از مطالب مفید و کاربردی که در مقاله بود.
اولین گام بهترین روش مطالعه صحیح این است که حال خودمان را خوب کنیم.. احساس ما میزان یادگیری ما را مشخص میکند.
درگام دوم روش مطالعه به یک درک کلی از کتاب برسیم.سومین گام روش مطالعه شما باید سوالهای کتاب را مطالعه کنید.در گام چهارم روش مطالعه باید کتاب را به روش تند خوانی مطالعه کنیم.در پنجمین گام ما باید کتابی که خواندیم را خلاصه نویسی کنیم.
در ششمین گام روش مطالعه ما باید زمانبندی مرور را برای خود مشخص کنیم.
هدفگذاری در مطالعه باعث میشود، نکات مهم و ارزشمند را بیشتر درک کنیم.
برای این که لذت بیشتری در حین مطالعه داشته باشیم،آگاهی خود را ضربِ صفر کنید. 80 درصد افراد صبحها انرژی بیشتری دارند20درصد افراد بعد از ساعت 9 شب انرژی زیادی میگیرند مغز انسان تنوع را دوست دارد و اگر ما در یک طیف از کتاب خواندن باشی مغز شما کلافه و خسته می شود.سعی کنید بیشتر از چهار نوع کتاب در یک روز مطالعه نکنید
سلام آقای حامدی ممنونم که این مقاله خوب رو در اختیار ما قرار دادید.
من با انجام تکنیک ها و نکته هایی که در متن بالا گفته شد کیفیت مطالعه خودم رو بالابردم و خیلی خیلی بیشتر از مطالعه لذت میبرم .هیچکس نمیتواند بهترین زمان کتاب خواندن رو برای افراد مشخص کند ولی دربیشتر انسان ها این زمان صبح است و با استفاده از نقشه ذهنی و مرور کردن های سر تایم کیفیت مطالعه من چند برابر شد هرچند هنوز در کسیدن نقشه ذهنی نمیتوانمرخیلی خوب عمل کنم.
سلام بهار عزیز
خوشحالم که تونستی یادگیری خودتونو بهتر کنید.
بله زمانی که از خواب بیدار میشیم تمرکز بهتری داریم و همین موضوع باعث میشه که از مطالعه لذت ببریم.
موفق باشید.
دقیقا من هم حدود دوسال پیش این نکات رو از دوره نخبگان یاد گرفتم و الان که یه نگاه انداختم دیدم که چقدر این روش مطالعه من رو در مطالعه کردن جلو انداخته مخصوصا نقشه ذهنی که دیگه حرف نداره با یه نگاه کل کتاب مرور میشه. ممنون از مجموعه بهار من و استاد حامدی عزیز بابت زحماتشون 🌹🌹🌹
سلام مطالب مفیدی گفته شدو از زحمات شما بسیار ممنونم💙🍃
آب خوردن،بیشتر از ۶۰ دقیقه ننشستن
بعداز ۲۵دقیقه یادگیری سعی کنیم کار جدید باتمرکزو خنده آور را انجام دهیم تا یادگیری ما بهتر شود
احساس خوب قبل از مطالعه ایجاد کنیم
استرس خود را از بین ببریم قبل از مطالعه
و…..
ممنون از نکات عالی
سلام امیدوارم حالتون خوب باشه مطالعه کردن یکی از لذت های هست که میتونیم تجربه کنیم حالا چیکار کنیم که مطالعه بهتر بشه ؟!حالمونو خوب کنیم مرور کنیم کتاب رو قسمتهای مهم این کتاب رو بدونیم .در ساعت زیستی بدن ما کتاب را مطالعه کنیم چرایی نویسنده از نوشتن این کتاب را بفهمیم.
سوال تو ذهنمون ایجاد کنیم چرا که باعث قلاب انداختن تو مغزمون میشه و مغزمون تا به جواب این سوال نرسه این سوال رو ول نمیکنه
همین نکات به ظاهر کوچیک میتونه واقعاً تاثیر مثبتی در مطالعه ما ایجاد بکنیم کتابها واقع زندگی ما را تغییر میدهند حالا در هر جنبه ای مثلاً موفقیت مثلاً مالی
سلام وقت بخیر
بهترین مقاله ای ک خوندم
من خودم کنکوری هستم و خب این مقاله مختص من بود 😊🤗
بهترین روش های مطالعه گفته شده در این مقاله
ممنون از استاد حامدی عزیز
یکی از نکاتی که برای مطالعه باید رعایت کنیم این است که مطالعه یک کتاب را بی مقدمه شروع نکنیم.
هنگامی که به روش درست و اصولی مطالعه میکنیم،میزان خستگی کاهش پیدا میکنه.از مطالعه لذت میبریم.ماندگاری اطلاعات در ذهن بیشتر میشود.با کیفیت و سرعت بیشتر کتاب را تمام کرده و دیگر فراموش نمیکنیم.
بهترین روش مطالعه درست و اصولی:۱-حال خودمان را خوب کرده و با حال خوب مطالعه کنیم ۲-نقشه مطالعه خودمان را بدانیم و به یک درک کلی از مطالعه برسیم(در مدت ۵-۷ دقیقه). ۳-سوال های کتاب را مطالعه کنیم
۴-شروع مطالعه به روش تندخوانی ۵-خلاصه نویسی به روش نقشه ذهنی برای ماندگاری اطلاعات در ذهن ۶-مرور مطالب و زمان بندی مرور.
قبل از شروع مطالعه ما باید بدونیم برای چه چیزی و چه هدفی میخواهیم مطالعه کنیم و چرایی خودمان را پیدا کنیم و فنون مطالعه آسان این است که خودبزرگ بینی را کنار گذاشته و دانسته های خود را ضرب در صفر کرده و با اشتیاق و لذت مطالعه کنیم و یا بگیریم و از چیزهایی که به دست میآوریم و از نویسنده کتاب و… سپاسگزار باشیم بابت دست آورد هایی که به لطف آنها کسب کردیم.
خلاصه ای از بهترین روش مطالعه در دنیا.
سلام زهرا عزیز
دقیقا مقاله روش مطالعه رو به درستی متوجه شدید.
نکته مهم این هست که باید این روش رو تبدیل به یک عادت مطالعه برای خودتون کنید.
شاد و موفق باشید.
🌸سلام و درود 🌸
مقاله عاااااالی بود
سوالات ابتدای فصل یا مبحث در کتابها باعث میشه ما خیلی بهتر مطلب رو مطالعه کنیم و اونو بخاطر بسپاریم
برای مطالعه دروس مدرسه یا کنکور این سوالات واقعا موثرن همچنین مرور کردن با مایندمپ خیلی کمک کنندست و باعث میشه تا مدتها اون مطلب رو فراموش نکنیم
البته نباید کمالگرا باشیم و انتظار داشته باشیم که همون روز اول بهترین باشیم اگه اصولی تندخوانی مایندمپ مرور هارو انجام بدیم رفته رفته بهتر و بهتر میشیم
ممنون از مطالب خوبتون🦋
خداقوت 🧿
سلام خدمت استاد حامدی و تیم بزرگ بهارمن 😎
این مقاله عالیییییییی بود و واقعا بهترین نکات مطالعه و یادگیری رو گفته بودید.
الان فهمیدم که چرا اول کتاب ها سوال طرح شده و معلما قبلا سوال طرح میکردند🤩
سلام وقت بخیر💝
هانیه براهوئی مقدم هستم.
در مقاله بترین روش مطالعه در دنیا پنج گام یاد گرفتیم که عبارتند از(۱ـ حال خودمان را خوب کنیم ۲ـ فهمیدن اینکه کدام بخش کتاب مهم تر است ۳ـ مطالعه سوالات کتاب ۴ـ مطالعه به روش تند خوانی ۵ـ خلاصه نویسی کتاب خوانده شده ۶ـ مشخص کردن زمان بندی مرور).
و موارد دیگری شامل(تکنیک های مطلعه، فنون مطالعه آسان، مطالعه موردی و…) که همگی موثر و کاربردی هستند و میتونن کمک زیادی بهمون بکنن ممنونم😍💕
سلام هانیه جان
امیدوارم که خوب خوب باشی
و نسبت به تمام مطالبی که یاد گرفتی، عملگرا باشی
زنده باشی
سلام
بهتره درطول روز بیشتر از چهار کتاب مختلف رو نخونیم
چون همون طور که خوندیم مغز ما این مطالب رو دسته بندی میکنه و اگر تعداد اون ها زیاد باشه نمیتونه این کار رو به خوبی انجام بده!!
بایدکارهای روز خودمون رو به انجام برسونیم چون میتونیم فردا رو با انرژی بیشتری بریم سراغ درس و حسرت اینکه دیروز درس نخوندم رو نداشته باشیم
باید استرس رو از خودمون دور کنیم و با برنامه ریزی که قبل از درس خوندن انجام دادیم پیش بریم
من خودم یه دانش آموز هستم و این مطالب واقعا مفید بود برام خیلی ممنون💜
سلام محدثه جان
خداروشکر که براتون مفید بوده
موفق باشید
در مقاله بترین روش مطالعه در دنیا پنج گام یاد گرفتیم که عبارتند از(۱ـ حال خودمان را خوب کنیم ۲ـ فهمیدن اینکه کدام بخش کتاب مهم تر است ۳ـ مطالعه سوالات کتاب ۴ـ مطالعه به روش تند خوانی ۵ـ خلاصه نویسی کتاب خوانده شده ۶ـ مشخص کردن زمان بندی مرور).
و موارد دیگری شامل(تکنیک های مطلعه، فنون مطالعه آسان، مطالعه موردی و…) که همگی موثر و کاربردی هستند و میتونن کمک زیادی بهمون بکنن ممنونم😍💕
من خودم دانش آموز پشت کنکوری ام این مطلب برای سودمند بود اینکه سعی کنم بیشتر از چهار نوع کتاب در یک روز مطالعه نکنم. چون مغز من محتواهای آموزشی را دستهبندی میکنه. اگر تعداد کتابهایی که خواندم زیاد باشه مغز من نمیتونه به خوبی این کار را انجام دهد.
یکی از بهترین کارها بعد از مطالعه خوابیدن و ایجاد خواب مصنوعی هست اگر من این موضوع را رعایت کنم محتوای آموزشی در مغز من چندین بار تکرار میشه خواب مصنوعی یعنی اینکه بعد از هر مدت زمانی بعد از مطالعه استراحتی انجام دهید و به صورت خوابیده چشمهای خود را بسته و به محتوای آموخته شده فکر کنم
یه چیزی که جالبه اینه که مغز انسان شبها نمی خوابد و فعالیت دارد. فعالیت مغز در شب به قسمت ناخودآگاه بر میگردد و به چیزی که قبل از خواب شما به آن فکر کردید کاوش می کند. مغز این کار را بارها و بارها تکرار میکند. یکی از کارهایی که میتوانم برای از بین بردن فراموشی یا یادگیری بدون فراموشی انجام بدم این است که شبها هنگام خواب محتوای فرا گرفته شده را مرور کنید
سلام وقتتون بخیر مثل همیشه عالی ومفید بود کتابها میتونند زندگی ما رو تغییر بدهند پس روش مطالعه صحیح بسیارمهمه، کتابها باعث میشوند که ما در جنبههای مختلف زندگی رشد کنیم. برای زندگی بهتر باید سعی کنیم عادت کتاب خوانی رو در سبک زندگی خود اجرا کنیم وهمچنین باید روش مطالعه خوبی داشته باشیم که از مطالعه کتاب بیشترین استفاده رو ببریم. ما باید زمانبندی مرور رو برای خودمون مشخص کنیم. هر چیزی که مرور نشه برای مغز بیاهمیت به حساب میاد و اون رو حذف میکنه. بنابراین ما باید مرور کنیم؛ قبل از 24 ساعت، دو روز بعد، چهار روز بعد، هشت روز، شانزده روز، سیو دو روز و شصتو چهار روز بعد باید مرور کنیم😊🌸
سلام خداقوت خیلی ممنونم از مقاله ی خوبتون👌🌹🌹
گام اول برای مطالعه صحیح اینه که حال خودمون رو خوب کنیم با گوش کردن موزیکی شاد و یا ایستادن جلوی آینه و گفتن سخنان مثبت و خیلی از روش های دیگر .در گام دوم باید 5 تا 7 دقیقه کتابی رو بخونیم و بعد از خوندن کتاب توضیح مختصری از اون رو برای دیگران بازگو کنیم.گام سوم:مطالعه سوالات کتاب برای درک بیشتر مطالب گام چهارم:خواندن کتاب به روش تندخوانی گام پنجم:خلاصه نویسی به روش نقشه ذهنی گام ششم:زمان بندی مرور مطالب=قبل از 24 ساعت،دو روز بعد،چهار روز بعد،هشت روز بعد،شانزده،سی و دو و شصت و چهار روز بعد این کار باعث میشه که مطالب از حافظه کوتاه به مدت به حافظه بلندمدت انتقال یابد.کارهایی که باید قبل از مطالعه انجام بدیم:1)هدفگذاری در مطالعه و پیداکردن چرایی 2)برای اینکه لذت بیشتری در حین مطالعه داشته باشیم باید آگاهی خود را ضربدرصفر کنیم یعنی بگوییم که من هیچی بلد نیستم.برای اتمام کتاب یا دستاوردی کوچک خودمون رو تشویق کنیم و شکرگزاری کنیم.
3)ساعت زیستی:پیداکردن ساعتی از روز که انرژی بیشتری داریم %80 افراد صبح ها انرژی بیشتری دارن %20 افراد شب ها بیشتر انرژی دارند ما باید ساعت زیستی خودمون رو پیدا کنیم تا در آن زمان کارهای مهم رو انجام بدیم.4)مشخص کردن زمان مطالعه و یادگیری و آماده کردن انرژی و ذهنیت 5)از بین بردن کامل گرایی 6)به پایان رساندن کتاب و یا بخش مطالعه و نیمه کاره نذاشتن کتاب ها 7)اندازه گیری سرعت مطالعه 8)خواندن کتاب و مطالعه ی کامل آن،پیداه سازی روی زندگی و سپس مطالعه کتاب بعدی 9)تنوع در خواندن کتاب ها 10)خوابیدن و ایجاد خواب مصنوعی بعد از مطالعه 11)مرور محتوا و مطالب قبل از خواب
سلام و درود
این مقاله خیلی خیلی خوب بود
شش مرحله مطالعه عالی بودش حال خوب درک کلی کتاب سوالات
این مقاله نکات خیلی زیادی داشت و من هم خیلی زیاد شکر کردم این هم یکی از نکات مهم هست که دانش خودمون را ضرب در صفر کنیم
قسمت یادگیری در خواب هم جالب بود خصوصا آزمایش با دستگاه fmar
تنوع موم چهارتا باشه و …. نکات این مقاله آنقدر زیاد هستند که واقعا آدم لذت میبرم پادکست آخر هم خیلی خوب بود
خیل ممنون 🌹
سلام خیلی ممنون از نکات مفیدی که گفتین.
متاسفانه ایرونیا زیاد اهل مطالعه نیستن و چه خوبه که فرهنگ سازی کنیم.
سلام لاله عزیز
تک تک ما تاثیر گذار هستیم روی میزان مطالعه کشورمون
خود ما باید فرهنگ سازیش کنیم.
شاد و سلامت و ثروتمند باشید.
مقاله خیلی عالی و کاربردی بود 🌹. خیلی از نکاتی که گفتید برام جالب بودن و اولین باره می شنوم . امیدوارم روز به روز مطالب مفید و رایگان بهارمن بیشتر بشن .
سلام سیده اسما عزیز
امیدوارم از این به بعد خیلی راحت تر کتابهارو مطالعه کنید.
روش مطالعهای که گفته شد یه مقدار نیاز به عملگرایی داره.
ممنون که نظرتون رو به اشتراک گذاشتید.
موفق باشید.
بسیار عالی و کاربردی ممنون که راهنماییمون کردی💙
تا امروز من چیزی نمیتونستم بخونم :/
خواهش میکنم دوست عزیزم
خوشحالم که این مطلب براتون مفید بوده
به بهار زندگیتون نزدیک و نزدیکتر بشید.
مقالاتتون خیلی خوبه ای کاش به صورت پی دی اف بود
سلامت باشید عرفان عزیز
برای گرفتن کتابهای الکترونیک مجموعه که بصورت pdf هست به واتساپ مجموعه بهارمن پیام بدید.
موفق باشید.
سلام و عرض ادب بره درسته حجم زیادی از مطالعه هم صحیح نیست چرا که مغز گنجایششو نداره و زود فراموش میشه
سلام مهسا عزیز
ما باید مغزمون رو به ورودی اطلاعات عادت بگیم وگرنه یا اطلاعات قبلی پاک میشن یا حس و حالی در ما ایجاد میشه که سراغ کتاب خوندن نریم. بنابراین باید به روش درستی مطالعه کنیم.
امیدوارم که نکات مهم این مطلب رو در روش و سبک یادگیری خودتون اجرا کنید.
موفق باشید.
نقشه ذهنی و تند خوانی دو اصل مهم برای این مطلب است که باید انها رو بلد باشیم ما باید بتونیم قلاب ذهنی رو فعال کنیم و راه آن طرح سوال از کتاب است💙💙💙
سلام و درود فرزاد عزیز
کاملا درسته امیدوارم با عملگرایی بهترین نتیجه رو کسب کنی
شاد و سلامت باشی
باید از کتاب سوال طرح کنیم و سوال ها را مطالعه کنیم تا قلاب ذهنی برای ما تیجاد شود مهارت تند خوانی را یاد بگیریم برای خلاصه نویسی از نقشه ذهنی استفاده کنیم
و مرور های قبل از بیست و چهار ساعت ۲روز بعد ۴روز بعد ۸روزبعد۱۶روز بعد۳۲روز بعد را انجام بدیم تا از حافظه کو تاه مدت به بلند مدت انتقال پیدا کند
سلام شکریه جان
امیدوارم حالت عالی باشه
خیلی خوبه که با دقت و پر تلاش برای هدفهای خودت گام برمیداری
موفق و تندرست باشی
فوق العاده بود
واقعا با گفتن اینجمله ب شدت موافقم که من از ابتدا بهترین نیستم یعنی ما میتونیم خودمون رو رشد و نمو بدیم تا بتونیم بهترین خودمون باشیم💓
سلام فاطمه جان
امیدوارم که بری بهترین شدن خودت تلاش کنی
هر چند که الان هم در راه رشد و پیشرفت قرار گرفتی
موفق باشی
سلام.بهارمن.بیشترین خلاصه نویسی را هم داشتم.بویژه با پاکستهای قشنگت .در خودآزمایی متوجه شدم..ویژگیهای آموزشی شما را ندارم…یک شبه کسب نمیشه..باید مدیریت ذهنی ام را عادت بدهم به توصیههای سازنده شما…عالی بود.خداخیرتون بده🤲🏻🌹☀️
سلام علیرضا جان
خداروشکر که براتون مفید بوده
امیدواریم با عملگرایی به اهدافتون برسید
موفق باشید
بسیار مفید و اموزنده مثل همیشه تکنیک خواب مصنوعی را امتحان کرده ام و عالیست
سلام هستی جان
ممنون که نسبت ب مطالب عملگرایی دارید
موفق باشید
سلام ممنون ازتون اقای حامدی مثل همیشه راهکار های خوبی ارائه دادین ❤💛
من خودم واقعا با روش خلاصه نویسی خیلی نتیجه میگیرم معمولا واسه در خوندن بعد از خوندن یه خلاصه نویسی مبکنم که باعث میشه مطلب بهتر تو ذهنم بمونه.بازم ممنون ازتون
سلام رویا جان
امیدوارم حالت عالی باشه
موفقیت شما آرزو و هدف ماست
شاد باشید
سلام ممنون ازتون اقای حامدی مثل همیشه راهکار های خوبی ارائه دادین ❤💛
من خودم واقعا با روش خلاصه نویسی خیلی نتیجه میگیرم معمولا واسه در خوندن بعد از خوندن یه خلاصه نویسی مبکنم که باعث میشه مطلب بهتر تو ذهنم بمونه.
سلام رویا جان
امیدوارم حالتون عالی باشه
ممنون که برای خودت ارزش قائلی
شاد و سلامت باشی
سلام خیلی ممنون از مقاله مفیدتون.منم صبح ها یادگیری بهتری دارم.و از روش خلاصه نویسی به شددددت نتیجه میگیرم و به همه پیشنهاد میکنم حتما حتما انجامش بدن. همچنین روشی که خودم اجرا کردم اینه میز و صندلیم رو به در دیوار هست(به جای رو به در و یا یه جای باز). اینجوری باعث میشه حواستون به روبروتون پرت نشه و ذهنتون متمرکز بشه
سلام زهرا جان
امیدوارم که خوب خوب باشی
ممنون که با ما همراهی و برای خودت ارزش قائلی
شاد باشی
یکی از مقاله های خوبتون بود … ب شدت جامع … و دارای کلی مطلب … روشای مختلفی مطرح شد … ممنون بابت زحماتتون
سلام دوست عزیز
امیدوارم که خوب باشی
ممنون که با ما همراهی
موفق باشی د
بسیار عالی حتما از نکات آموزنده تون استفاده میکنم و ممنونم از اینکه این همه نکات عالی رو به ما یادادید😻✌
سلام فاطمه جان
یادگیری به تنهایی کفایت نمیکنه بلکه باید همراه با عملگرایی باشه تا به بار بشینه
موفق باشی
روش مطالعه فوق العاده ای بود که برای همه درسا کاربدیه!
و من یاد گرفتم که باید به این صورت مطالعه کنم از این به بعد و این روش رو به یک عادت تبدیل کنم:
1_قبل از مطالعه حال خودمو خوب کنم و هدف از مطالعه رو برای خودم یادآوری کنم
2_یبار کلی کتاب رو در مدت 5 الی 7 دقیقه مطالعه کنم و متوجه مطالب مهم بشم
3_کتاب رو به روش تندخوانی بخونم(که البته باید مهارت تندخوانی رو یاد بگیریم)
4_کتاب رو در یک صفحه به روش نقشه ذهنی خلاصه کنم و در مدت های تعیین شده مرور کنم تا مطالب به حافظه بلندمدتم برن
و دیگه مطالب به حافظه بلند مدتم میرنو تمامツ✨
سلام حنانه جان
ممنون که برای موفقیت خودت تلاش میکنی
مطمئنم که موفق میشی ما رو در جریان موفقیتهای خودت قرار بده
زندگیت توام با آرامش و حس خوب
با سلام
عرض خسته نباشید و تشکر دارم به استاد حامدی عزیز
در این مقاله یکی از کاربردی ترین مهارت ها رو یاد گرفتیم. گام های مطالعه از جمله تندخوانی مرور داشتن دربازه های زمانی مشخص وقتی حالمان خوب است مطالبه کنیم و در هنگام استرس مطالعه نکنیم.
اینها مواردی بود که در گام های مطالعه به آن اشاره شد.
همچنین بهتر است که برای مطالعه هدفمون را از قبل مشخص کنیم
و نیز بازه زمانی مطالعه را مشخص کرده و به آن متعهد باشیم
و یک نکته بسیار مهم اینکه بعد از هر مدت نوع کتاب مطالعه مان را عوض کنیم. مثلاً اگر داریم داستانی میخونیم اون رو به یکی از انواع دیگر کتابها عوض کنیم.
سلام مهدی جان
ممنون که با ما همراهی و برای بهروزی خودت گام بر میداری
شاد و سلامت باشی
سلام خیلی مقاله خوب و مفیدی بود ممنونم
من گام دوم مطالعه رو متوجه نمیشم ربط بین متن و مثالی که زدین رو
و تو روش یادگیری مغز محور گفتید اول یه کتابو تموم کن بعد برو سراغ یه کتاب دیگه ینی مثلا برای یه کنکوری اول زیستو بخونه بعد بره سراغ ریاضی؟
ممنون از استاد عزیز بخاطر زحماتشون مثل همیشه مطالبی که ارائه دادن واقعا عالی بود مخصوصا نقشه ذهنی که به همه پیشنهاد میکنم یادش بگیرن که نه تنها فقط در آزمون و کنکور بلکه تو همه مراحل زندگی میشه باهاش بهترین نتیجه ها رو گرفت
سلام فرشته جان
امیدوارم که حالت عالی باشه
موفق باشی
سلام و خداقوت.
بابت شش گام مطالعه تشکر میکنم همین الان که این مقاله رو مطالعه کردم چیزهای زیادی یاد گرفتم اینکه باید حالم برای مطالعه خوب باشه و اینک ۱۰۱ مکانیزم مغزم داره که هرموقع من بخوام به سمت رشد و موفقیت برم جلوم رو میگیره و اینکه کتابی که شروع کردم رو نصفه رها نکنم و…
از استادبزرگ و مجموعه بهارمن بابت مقاله های مفید سپاسگزارم🌹🌹😍😍
سلام مینو جان
ممنون که با ما همراهی
موفق باشی
سلام وقتتون بخیر
حال خوب خیلی مهمه واقعا من به شخصه وقتی حالم خوب نیس یادگیریم به زیر ۵۰ درصد میرسه و کلافه میشم😐💔
سلام .
خلاصه نویسی به روش نقشه ذهنی و همچنین تند خوانی کمک زیادی به یادگیری میکنند .
همچنین رعایت نکاتی مثل آب خوردن حین تشنگی ، مرور کردن ،انجام کار هایی که یادگیری رو افزایش مدن مثل کشیدن تصویر دیگران یا دست چپ مطالب بسیار مفیدی هستند.
سلام استاد حامدی عزیز
مثل مقاله های دیگ عالی بود
بنده یاد گرفتم مطالعه باید به روش های درست صورت بگیرد
اول: حال خوب
دوم : مرور ۵ تا ۷ دقیقه ای
سوم: سوال نوشتن
چهارم : تند خوانی
پنجم: خلاصه نویسی( به روش های جدید نقشه ذهنی)
ششم: زمان بندی مرور
به نظر من حال خوب خیلی تاثیرگذاره
تو هر کاری
سلام آقای حامدی این مقاله بهم خیلی کمکم کرد و تونستم روش مطالعه درست رو بفهمم ممنون از شما
واقعا عالی بود هوش مصنوعی خیلی چیز عجیبیه تکنیک کتاب خوانی به روش های افراد موفق هم خیلی لذت بخشه ❤❤
سلام
برای من که هرروز در حال مطالعه هستم خیلی مقاله مفیدی بود و خواب مصنوعی واقعا جالب است من چند بار انجام دادم و نتیجه خوبی داشته .
ممنون از سایت بهارمن
سلام وقتتون بخیر
امیدوارم که حالتون عالی باشه.❤️
خیلی ممنونم بابت مقالهی فوق العادتون
عالی بود.
ذهن من همیشه درگیر این مسئله بود که چرا یه مطلب رو به سختی میخونم و یاد میگیرم ولی در نتیجه به آسونی و راحتی هم فراموشش میکنم!
که با خوندن مقاله متوجه شدم که اشکالات کارم کجاست.
من به خوندن کتاب خیلی علاقه دارم ولی چون روش مطالعه صحیح رو بلد نبودم نمیدونستم چجوری با لذت و علاقه مطالعه کنم.
با خوندن این مقاله یاد گرفتم که:
روشهای مطالعه صحیح چیه! مثلِ خوب کردن حالمون، داشتن نقشهی راه، خوندن سوالات، تندخوانی، خلاصه نویسی، مشخص کردن زمانبندی مرور…
۶ روش برای مطالعه صحیح بود که واقعا فوق العادس.
یاد گرفتم که چطور آسونتر مطالعه کنم و از مطالعه لذت ببرم؛ اینکه اصلا باید قبل از مطالعه چکار کنم و بهترین زمان مطالعه چیه.
یادگیری مغز محور برای من جالبه و واقعا کاربردی؛ چون خودم وقتی یکی از کتابام رو به انتها نمیرسونم مثل این میمونه که مغزم به اینکار عادت کرده باشه در نتیجه بقیهی کتابهام علاقهای ندارم که تا انتها مطالعه کنم ولی باید حتی شده یک بخش کوچیک هم به انتها برسونیم و مطالعش کنیمو نیمه کار رها نکنیم. (یعنی مطالعه موردی)
نحوهی اندازه گیری سرعت مطالعه رو یادگرفتم.
و خیلی ممنونم که درمورد روشهای صحیح مطالعه برای دانش آموزان توضیح دادید چون واقعا من که یک دانش آموزم به یادگیری این روشها نیاز داشتم؛ عالی بود.
به همهی عزیزان هم پیشنهاد میکنم حتما و حتما مقالههای استاد حامدی عزیز رو مطالعه کنید چون خیلی روی یادگیری مهارتها و نحوهی زندگی و مدیریت زمانتون میتونید کار کنید و واقعا فوق العادس.
خیلی ممنونم، خدا قوت.❤️
با تشکر از مقاله خیلی عالی که ارائه کرده بودید و هرکدام از گام هایی در مقاله عنوان شده بود مطالب مفید و آموزنده ای داشت که ما میتوانیم در مطالعات درسی و حتی غیر درسی از آن استفاده کنیم که بتوانیم در مطالعه خود ۶ گامی که در مقاله عنوان فرموده بودید از اولین گام که روش مطالعه صحیح این است که حال خود را خوب کنیم تا گام ششم که در روش مطالعه باید زمان بندی مرور را برای خود مشخص کنیم به کار ببندیم و همچنین از این مقاله متوجه شدم که چگونه مطالب خود را مرور کنم و در این مقاله تکنیک های مطالعه هم یاد گرفتیم که قبل از مطالعه چه کار کنیم و چگونه از مطالعه خود لذت ببریم و همچنین چه زمانی را برای خواندن استفاده کنیم
با تشکر از مطالب عالی شما
سلام ممنون از شما عابی بود لطف میکنید
تا الان جایی ندیدم همچین مقالعه بزاره عالی هست
سلااام
خیلی عالی بود
هر کدوم از گام ها رو به طور مفصل در دوره نخبگان یاد گرفتیم و الان با خوندن این مقاله برام مرور شد.
مطالعه اصول مشخصی داره که باید یاد گرفته بشن ، نه اینکه خودمون رو سرزنش کنیم که نمیفهمیم یا چیزی بلد نیستیم .
هر کدوم از روش ها رو یک هفته انجام بدیم کاملا برامون واضح میشه که چرا انقدر تاکید وجود داره برای به کار بردن این روش ها.
من از شما ممنونم که این ها رو در اختیارمون قرار میدین و باعث میشه ما درک بیشتری از زندگیمون داشته باشیم.
سلام و درود
بعد از خوندن این متن متوجه شدم که چرا دوران دبستان دبیران مدام برامون سوال طرح میکردن..همچنین متوجه شدم که چرا بیشتر کتب با سوال شروع میشدن
واقعا مطالعه نقش موثری تو رشد فردی و پیشرفت زندگی انسانها داره به همین دلیل افراد ثروتمند حداقل روزی یک ساعت مطالعه رو در برنامه خودشون دارن
راستش من تجربه این رو داشتم که مطلبی رو شب میخوندم و متوجه نمیشدم وزمانیکه همون مطلب رو صبح میخوندم هم سریع تر به اتمام میرسوندم هم درکم بیشتر بود و الان متوجه شدم که جزو 80 درصد افرادی هستم که صبح ها یادگیری بیشتری دارند
تشکر بابت مطالب خوبتون 🙂
با سلام و عرض ادب
مهم ترین چیزایی که توی این مقاله یاد گرفتم این بود که برای مطالعه خوب اول باید حال خودمو خوب کنم بعد اینکه کتابو به روش تند خوانی بخونم روی بخشای مهمش بیشتر تمرکز کنم و سوالای کتابو بخونم تا قلاب ذهنی ایجاد بشه اگه هم کتاب سوال نداره خودم دربیارم و خلاصه نویسی کنمو مرورفراموش نشه
ممنون از مقاله خوبتون
سلام خسته نباشید .
ممنونم به خاطر مقاله مفیدتون . روش های مطالع ای که گفتید کاربردی و مفید بودن مخصوصا خوب کردن حال خودمون قبل از مطالعه ،خلاصه نویسی به روش نقشه ذهنی ، توضیح مطلب به دیگران ، پرسیدن سوال هایی در مورد متن کتاب از خودمون و..
همین طور کار هایی که قبل از مطالعه باید انجام بدیم اینکه چرا دارم مطالعه میکنن ؟ یا تصور کنم که چیزی بلد نیستم و همین طور لذت بردن از مطالعه ام .
نکته ای هم که در مورد مطالع کتاب با موضوعات مختلف گفتید واقعا مفیده .
ممنونم از زحماتتون .
سلام
واقعا یکی از بهترین مقالات بود برای من دانش آموز👍🌹
سپاس فروان از استاد حامدی🙏🌹
سلام متشکرم مقالهی خوبی بود. جالبه من به طور اتفاقی خودم قبلا اینو کشف کرده بودم که اگه بعد از مطالعه کمی بخوابم، نه تنها یادم نمیره بلکه انگار ذهنم روی اون مسئله تسلط بهتری پیدا میکنه.
سلام
برای من که هرروز در حال مطالعه هستم خیلی مقاله مفیدی بود و خواب مصنوعی واقعا جالب است من چند بار انجام دادم و نتیجه خوبی داشته .
ممنون از سایت بهارمن
استاد حامدی عزیز
مقالات شما در موفق شدن ما نقش بسزایی داره
تشکر…
یه جمله قشنگی هست که میگه شما به اندازه کتاب هایی که میخوانید ، میتوانید بر مشکلات زندگیتان غلبه کنید .
ممنون از مقاله عالی تون
خداقوت🌹🙌
سلام
راستش من چون قبل از مطالعه این مقاله از آموزشای بهارمن استفاده کردم روش تند خوانی رو اجرا کردم و خیلی بهم کمک کرد مخصوصا تو سرعت تست زنی
ولی روش کلی مطالعه اینکه اول حالت خوب باشه بعد درک کلی از متن و سوالا و…. رو نمیدونستم
ممنون بابت اموزشهاتون استاد حامدی💜
مثل همیشه عالی و مفید بود…هدفگذاری برای مطالعه بهترین کار هست و خیلی جواب میده 😉
سلام استاد حامدی امیدوارم حالتون خوب باشه.💙
بازم یک مقاله محششرررر👌🏼💙
من فهمیدم برای بهترین روش مطالعه باید اول حال خودمون رو خوب کنیم و به درک خوبی از کتاب برسیم.در گام بعدی باید سوال های کتاب را مطالعه کنیم و اگر کتاب سوال نداشت،خودمون سوال طرح کنیم.در گام بعدی باید به روش تند خوانی مطالعه کنیم و بعد به روش نقشه ذهنی خلاصه نویسی کنیم و در آخر مرور در بازه های قبل از ۲۴ ساعت،۲،۴،۸،۱۶،۳۲،۶۴ روز داشته باشیم.
در زمانی که اترژی داریم مثلا صبح مطالعه داشته باشیم.
خیلی ممنون بابت مقاله واقعا بی نظیر هستین💙
سلاااام استاد حامدی
همونطور که قبلن استاد خودتون گفتین ما انسان ها اصلن نمیتونیم به چیزی فکر نکنیم و ذهن به همه چیز فکر میکنه برای همین تند خوانی خیلی راه خوبی باشه برای افزایش تمرکز…
سلام وقت بخیر 6 روش خوب برای روش مطالعه وجود داره که همه برای یک یادگیری عالی به ما کمک میکنه 86 درصد افراد موفق دنیا روزی یک ساعت مطالعه میکنن 80 درصد افراد در اوایل صبح و 20 درصد دیگر از ساعت 9 شب به بعد یادگیری خوبی دارن باید مهارت های تندخوانی و نقشه ذهنی رو خوب یاد بگیریم
سلام مثل همیشه که من لذت بردم و یادگرفتم که اول حالم خوب شه بعد شروع به مطالعه کنم
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت استاد حامدی عزیز و تیم فوق العادتون🌹
مقاله بسیار مفیدی بود 🌹
یادگیری انسان توی ۲۵ دقیقه است
و ما از خوراکی هایی برای یادگیری بهتر می توانیم از خوراکی های مفیدی مثلا عسل، توت خشک ،انجیر خشک و خرما استفاده کنیم به جای شکلات و شیرینی ها چون باعث میشوند بدن انسولین زیادی ترشح کند و به جای عملکرد مثبت عملکرد منفی برای ما دارند🌹
حالم خوب باشه موقعی که عصبانی هستم و استرس دارم نباید مطالعه کنم 🌹
بعد یه پیش زمینه ای از کتاب داشته باشم و مطالعه کردن را شروع میکنم🌹
وسط مطالعه آب خوردن و خندیدن و مابقی کار ها و نوستن افکار مزاحم روی کاغذو فراموش نکنم
در کنار مطالعه باید تمرکز داشته باشم و روش تند خوانی هم اجرا کنم زمانی که مطالعه تموم شد سوالات کتاب را جواب بدم و مرور کنم به روش مایندمپ 🌹
و سعی کنم این کار هارو زمانی ک بیشترین بازده مغز هست انجام بدم که معمولا صبح ها عالیه 🌹
و اینکه حداکثر ۴ کتاب در طول روز مطالعه بشع نه بیشتر 🌹
سلام خدمت استاد حامدی عزیز
مقاله روش مطالعه مانند مقاله های قبلی تون عالی بود
اینکه همه افراد موفق و ثروت مند دنیا توی روزشون مطالعه دارین یه مطلب جالب بود
چند تا روش گفتید برای مطالعه که یکیش طرح سوال بود بنظرم این یه روش کاربردیه و خیلی به مطالعه کمک میکنه
روش دیگه ای که اشاره کردید مطلب کتاب رو در پنج الی هفت دقیقه بخونیم روشی که برای خوندن زیست هم خیلی ها میگن استفاده کنید خیلی روش خوبیه پیشنهاد میکنم به همه استفاده کنن خیلی کمک میکنه
از فنون مطالعه به لذت بردن گفتید خیلی خوبه ادم واقعا انرژی میگیرع به ادم خیلییی کمک میکنه
ازمایش fmar خیلی ازمایش جالبی بود اینکه هین خاب هم مغزمون کار میکنه واقعا جالب بود
ممنون از مقاله عالی تون این مقاله به ما دانش اموزا بخصوص ما ک پشت کنکوریم خیلی کمک میکنه
خدا قوت و خسته نباشید به تیم پرقدرت بهار من خدا قوت💛💛😍😍😍
سلام خدمت استاد حامدی عزیز و مجموعه بهار من
بازهم تشکر میکنم از استاد حامدی که وقت خود را برای افزایش آگاهی مردم جامعه صرف میکند تا همه بتوانند از همه چیز بهترین استفاده را بکنند
مقاله روش مطالعه به نظر من یکی از بهترین و جامع ترین مقاله ای بود که من دیده بودم چون شامل حال همه افراد جامعه می شود
هرکسی که در زندگی اش میخواهد در نهایت موفق شود و یا اینکه حداقل به آرزوهای خود برسد لازم هستش که هر روز مطالب جدید را از طریق کتاب یاد بگیرد و این شش گامی که شما برای مطالعه فرمودید واقعا خیلی دقیق و مفید هستش و اگر کسی اجرایش کند بعد از یک مدتی مثل بعضی از کارها (غذا خوردن و راه رفتن و…)دیگه به عادت تبدیل میشود
سلام خسته نباشید
واقعا مقاله ی خوبی بود
یادگیری مهارت مطالعه یکی از مهمترین مهارت های دنیا است. من تا قبل از اینکه با مجموعه ی بهار من آشنا بشوم زیاد مطالعه نمیکردم و مطالعه کردن هم برایم سخت بود. اما از وقتی که با مجموعه ی بهار من آشنا شدم و در دوره ی نخبگان یادگیری و حافظه شرکت کردم کتاب های بسیاری را مطالعه کردم و شخصیت من ۱۸۰ درجه تغییر کرده و خوب شده.
من به شما هم پیشنهاد میکنم که در دوره ی نخبگان یادگیری و حافظه شرکت کنید .
خیلی ممنونم از این مقاله ی خوبتون. امیدوارم همیشه تنتون سالم و لبتون خندون باشه
سلام خیلی ممنون به خاطر مطالب مفید و پر کاربرد تون 🥰
من از این مقاله چیز های خیلی خوبی یاد گرفتم مثلا یاد گرفتم که یادگیری انسان توی ۲۵ دقیقه است و برای یادگیری بهتر ما می توانیم از حوراکی های مفیدی مثلا عسل توت خشک و انجیر خشک و خرما استفاده کنیم به جای شکلات و شیرینی ها چون این جور شیرینی ها که شیرینی خیلی زیادی دارند باعث نی شوند بدن انسولین زیادی ترشح کند و به جای عملکرد مثبت عملکرد منفی برای ما دارند
تمرکز ،خندیدن، اب خوردن و بلند شدن هر چن دقیقه یک بار موقع درس خوندن و کتاب خوندن باعث میشه که ما عملکرد بهتری داشته باشیم چون بدن ما برای نشستن طراحی نشده است برای راه رفتن و خوابیدن طراحی شده است انسان های اولیه این کار را انجام می دادند اما بعد ها فهمیدن می تواند کار های خود را نشسته هم انجام دهند و امروز در میان ما رایج شده و حدود ۵ ملیون نفر در جهان به همین علت نشستن می میرند و حتی راننده شوفر ها به همین علت چاق هستند زیرا هنگام نشستن مغز ما دستور لازم برای تجزیه چربی ها را نمی دهد
تند خوانی و خلاصه نویسی هم به روش نقشه ای ذهنی برای بالا رفتن کیفیت مطالعه بسیار مفید هستند 🙏🏻🌻
باسلام خدمت استادگرامی وتیم خوب بهار من
یکی از نکات جالبی که درابتدا دراین مقاله خواندم این بود که درصدزیادی از افراد موفق وثروتمند روزانه حداقل یک ساعت کتاب می خوانند وافرادی که کتاب نمی خوانند نمی دانند چگونه مطالعه کنند ومهارت کافی دراین مورد ندارند درنتیجه از مطالعه کردن لذت نمی برند ،ساعت زیستی خود را درنظر بگیریم وبراساس آن درزمانی که بیشترین انرژی را داریم درآن زمان مطالعه انجام دهیم وهیچ کتابی رانیمه کاره رها نکنیم وبیش از چهار نوع کتاب در یک روز نخوانیم بعداز مطالعه استراحت کنیم وبا ایجاد خواب مصنوعی مطالب خوانده شده را بیشتر به حافظه بسپاریم والبته شش گام ذکر شده در مقاله که واقعا عالی وکاربردی بود را هرگز فراموش نکنیم .باسپاس از شما 🌹
سلام؛
سپاس فراوان که بهترین روش مطالعه دروس رو به ما در این مقاله آموزش دادید.
مراحل مطالعه:
۱. حالم خوب باشه،
۲. به درک کلی از کتاب برسم،
۳. سوالات کتاب را بخوانم،
۴. مطالعه به روش تندخوانی،
۵. خلاصه برداری به روش مایندمپ،
۶. مرور در ۷ زمان مناسب،
خداقوت بهارمن 💚🍃
برای مطالعه الزاما کمیت مد نظر نیست و شاکله اصلی کیفیت است که مشروط به استفاده از روش درست مطالعه است به طور کلی برای مطالعه باید پنج مرحله پیش مطالعه،سوال گذاری،مطالعه،نقشه ذهنی و مرور را در کار خود اعمال کنیم و بدانیم فقط یاد گرفتن یک مطلب کافی نیست و تا وقتی که آن مطلب را به اجرا درنیاوریم هیچ بهبود و پیشرفتی در روند کار ما ایجاد نمی شود و در هر کاری نه فقط مطالعه حال خوب به بهتر پیش رفتن کارها کمک می کند.
سلام و خسته نباشید خدمت آقای حامدی
من امسال یازدهم هستم و دارم از الان برای کنکور میخونم و از پادکست های شما استفاده میکنم
امروز من با روش خوبی برای مطالعه یاد گرفتم که دروس انسانی رو با این روش ها لقمه میکنم
اول حال خودم رو خوب کنم با یک موسیقی یا یک شکل خنده دار حال خودم رو خوب کنم
دوم من باید سوال هایی از کتاب کمک درسی استفاده کنم
سوممن با استفاده از کتاب درسی برداشت کلی از کتاب بردارم
چهارم به روش تند خوانی سریع کتاب رو بخونم ولی باید درک من بیشتر بشه
پنجم نقشه ذهنی برای مرور سریع مطالب
ششم مرور به موقع قبل از ۲۴ ساعت ، ۲ روز بعد و ….
خلاصه دستتون درد نکنه
سلام
بسیار عالی مثل همیشه
یکی از کارایی که خیلی اعجاب انگیز جواب میده همین خواب مصنوعیه … موثره البته در همه موارد هم بهتره که انجام نشه…
یاد دادن مطالب یاد گرفته شده هم از تکنیکهای بینظیره که البته تو این مقاله بهش اشاره نشده بود 😉
در کل من استراتژی یادگیریم رو از کتاب فوق العاده یادگیری ۷ برابری دارم و از استاد حامدی سپاسگزارم 🌹
سلام
مثل همیشه عالی بود و من که لذت بردم
مقاله رو چند بار مطالعه کردم مخصوصا یه جاهای مهمش مثل فنون مطالعه آسان یا مثلا ساعت زیستی خودمون تو زندگی
من که استفاده کردم
ممنونم از وقتی که گذاشتید برای نوشتنش😍
سلام وقتتون بخیر بسیار عالی وکاربردی بود خیلی ممنون بابت مقاله های خوبتون کتابها میتونند زندگی ما رو تغییر بدن پس روش مطالعه صحیح بسیار مهمه اولین گام بهترین روش مطالعه این هست که حال خودمون رو خوب کنیم احساس ما میزان یادگیری ما رو مشخص میکنه پس قبل از هر کاری سطح شادی خودمون رو باید افزایش بدیم گام دوم روش مطالعه به ما کمک بزرگی میکنه توی این مرحله متوجه میشیم که کدوم بخشهای کتاب از همه مهمتره در سومین گام روش مطالعه ما باید سوالهای کتاب رو مطالعه کنیم اگه سوالها رو بخونیم قلاب ذهنی برای ما ایجاد میشه و موضوعات رو بهتر درک میکنیم ما در مرحله بعد باید کتاب رو در مدت 5 تا 7 دقیقه مطالعه کنیم در آخر باید موضوعات مهمی رو از اون متوجه شده باشیم و بتونیم به فرد دیگری توضیح مختصری بدیم پنجمین گام ما باید کتابی که خوندیم رو خلاصه نویسی کنیم و در ششمین گام روش مطالعه ما باید زمانبندی مرور رو برای خودمون مشخص کنیم، ما باید قبل از 24 ساعت، دو روز بعد، چهار روز بعد، هشت روزبعد، شانزده روزبعد، سیو دو روز و شصتو چهار روز بعد مرور کنیم این تکنیک مطالعه به ما کمک میکنه تا اطلاعات رو از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت انتقال بدیم 🍃🌸
مثل همیشه عالی متشکرم از سایت بهارمن بابت مقاله های بسیار عالی که میزارن
یکی از بزرگترین دلایل کتاب خواندن، کسب دانش است. کتاب ها یک منبع غنی از اطلاعات هستند. خواندن کتاب با موضوعات متنوع اطلاعات و عمق دانش را افزایش میدهد و مهمترین مطلب که در این مقاله تندخوانی هست
حتی فکر کردن به تند خوانی هم شیرین است، اصلاً تندتر خواندن و سریعتر به حافظه سپردن همیشه جذاب بوده است.با تندتر خواندن یک متن میتوان مطالب بیشتری را در زمان کوتاهتر خواند، البته باید این مسئله را هم در نظر داشته باشیم که تندخوانی با تقویت حافظه رابطهای جدانشدنی دارد. این مهارت برای مترجمان هم اهمیت دارد؛ هر چقدر در استفاده از این تکنیک ماهرتر باشند، توانایی ترجمه متن بیشتری خواهند داشت
سلام وقتتون بخیر بسیار عالی وکاربردی بود خیلی ممنون بابت مقاله های خوبتون کتابها میتونند زندگی ما رو تغییر بدن پس روش مطالعه صحیح بسیار مهمه اولین گام بهترین روش مطالعه این هست که حال خودمون رو خوب کنیم احساس ما میزان یادگیری ما رو مشخص میکنه پس قبل از هر کاری سطح شادی خودمون رو باید افزایش بدیم گام دوم روش مطالعه به ما کمک بزرگی میکنه توی این مرحله متوجه میشیم که کدوم بخشهای کتاب از همه مهمتره در سومین گام روش مطالعه ما باید سوالهای کتاب رو مطالعه کنیم اگه سوالها رو بخونیم قلاب ذهنی برای ما ایجاد میشه و موضوعات رو بهتر درک میکنیم ما در مرحله بعد باید کتاب رو در مدت 5 تا 7 دقیقه مطالعه کنیم در آخر باید موضوعات مهمی رو از اون متوجه شده باشیم و بتونیم به فرد دیگری توضیح مختصری بدیم پنجمین گام ما باید کتابی که خوندیم رو خلاصه نویسی کنیم و در ششمین گام روش مطالعه ما باید زمانبندی مرور رو برای خودمون مشخص کنیم، ما باید قبل از 24 ساعت، دو روز بعد، چهار روز بعد، هشت روزبعد، شانزده روزبعد، سیو دو روز و شصتو چهار روز بعد مرور کنیم این تکنیک مطالعه به ما کمک میکنه تا اطلاعات رو از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت انتقال بدیم
سلام
ت این مقاله یاد گرفتم ک مطالعه صحیح چزوره اول اینک حالم خوب باشع موقع ک عصبانی و استرس دارم نباید مطالعه کنم بعد یه پیش زمبنه ای از کتاب داشته باشم و درک کنم و مطالعه کردنو شروع میکنم وسط مطالعه آب خوردن و خندیدن و مابقی کار ها و نوستن افکار مزاحم روی کاغذو فراموش نکنم در کنار مطالعه باید تمرکز داشته باشمو و روش تند خوانی هم اجرا کنم زمانی ک مطالعه تموم شد سوالات کتابو جواب بدم و مرور کنم به روش مایندمپ و سعی کنم این کار هارو زمانی ک بیشترین بازده مغزم دارم انجام بدم ک معمولا صبح ها عالیه و اینک حداکثر ۴ کتاب در طول روز مطالعه بشع ن بیشتر …
عالی بود🌸🤓
سلام وقتتون بخیر من کنکوری هستم و همیشه ذهنم درگیر اینه که جچوری درس بخونم و الان یادش گرفتم و از الان میخوام شروع کنم همینجوری که در مقاله گفته شده درس بخونم اول حال خودمو خوب میکنم بعد ۵_۷ دقیقه مطالعه کل کتاب انجام میدم و هر چیزی که یاد گرفتم رو برای دیگران توضیح میدم بعد سوال های کتاب میخونم بعد تندخوانی انجام میدم بعد خلاصه نویسی میکنم و مرور صبح شروع به درس خواندن کنم و زمان مشخص کنم و بیشتر ۴ تا کتاب هم نخونم ممنون از مقاله مفیدتون🙏☺️❤️
سلام خسته نباشید
بنظرم حقیقت همینه که درست مطالعه نکردن باعث کند خوانی و یادنگرفتن بشه.
تند خوانی باید مثل حرف زدن باشه ما از حرف زدن خسته نمیشیم ومعمولا توذهنمونم میمونن وخوب تکرارش باعث تثبیت مطالب میشه
ولی خوب این میون هدف گزاری هم خیلی مهم هست..
توی خوندن کتاب به درک کلی برسیم…
سلام
مثل همیشه حرف نداشت
من خودم کتاب یادگیری ۷ بربری را دارم و در حال خواندن آن هستم
خوب بود که بسیاری از نکات در اینجا یاد آوری شد
طبق گفته خود کتابتون هم یاد آوری مهم تر از یادگیریه
من تقریبا مثل همین دارم مطالعه میکنم فقط گاهی سوال نوشتن را فراموش میکنم واغلب وقت برای مایند مپ کشیدن ندارم ولی از طرفی تند خوان خوبی هستم😁
البته این مطالبی که گفتید تنهاباادامه دادن انهاست که میشه ازش نتیجه گرفت و غیر این امکان ندارد
بقولی همان اطلاعات مهارتی است
تندخوانی خیلی خوبه
باعث میشه کل متن برات تصویر سازی بشه و مانند یک داستان عمل کنه
و ماهم با تصویر سازی ذهنی بهتر این رو میفهمیم
یک برنامه ای است به نام prana breath که مخصوص مراقبه است من پیشنهاد میکنم که نصبش کنید
در بالا بردن دقت بسیار عالی است
سلام وعرض ادب به همه
یکی از مشکلات نداشتن خواب کافی و به اتمام نرسوندن کتاب و بی انگیزشیه
که اول باید حال خودمان را خوب کنیم.
بعدبه درک کلی از کتاب برسیم.
بعد سوالها را مطالعه کنیم.
بعد به روش تندخوانی مطالعه میکنیم
ودر اخر
نقشه ذهنی و زمان بندی مرور هم انجام میدهیم.
برای خواب هم قبل از خواب سه وسایل رو سرجاش میزاریم انتخاب برنامه فردا مدیتیشن واب قبل از خواب انجام میدیم وهمچنین گوشی رو درجایی که میخوابیم نمیبریم
سلام ممنون از مطالب مفیدی که در اختیار ما قرار می دید . مطالبی که در خلال اون فیلم، پادکست و مقالات دیگه ای گنجانده شده و مقاله رو تاثیر گذار تر میکنه و البته کامل تر . در این مقاله چیزهایی که من قبلا نمیدونستم رو آموختم مثل اینکه سه مرحله بسیار مهم قبل از شروع مطالعه داریم یعنی حال خوب نگاه کلی و سوال های کتاب یا متن که هدف اصلی اون کتاب و چیزی هست که میخاد به ما یاد بده، و اینکه این سوالات برای من خیلی جالب هست چون به یاد دوران دبستان می افتم که معلما به عنوان تکلیف از ما میخواستند که سوالاتی رو از متن طراحی کنیم و به اونها پاسخ بدیم . مسئله ی هدفگذاری برای مطالعه جالب توجه هست چون دقت بیشتری میکنیم به چیزهایی که یاد میگیریم و با به کار بستن آموخته ها در زندگی پیشرفت میکنیم. چیز بسیار مهم دیگه ای که در این مقاله بهش اشاره شد اینه که ما هر چقدر هم که بیاموزیم دانش ما قطره ایست دربرابر دریا و همین امر باعث میشه که ما به سمت مطالعه بریم وقتی خودمون رو دانای کل نمیدونیم. و بهتر هست که به زمان و مقدار مطالعه توجه داشته باشیم و مشخص کنیم چقد میخوایم وقت بذاریم و این همون مسئله هدفگذاری هست که مطلبی رو نیمه رها نکنیم و حتما یک کتاب رو تمام کنیم و سراغ بعدی بریم. به مطالب دیگه ای مثل تندخوانی و نقشه ذهنی که راهگشا هست در مسیر یادگیری اشاره شد. و در پادکست حتی به خوراکی هایی که به ما کمک میکنند هم اشاره شد. و در کل خلاصه این بود که با راهکارهای بسیار ساده میتونیم نتایج بهتری بگیریم چه در مطالعه و یادگیری چه موضوعات مقالات قبلی مثل افزایش تمرکز که نیاز به عملگرایی و توجه به نکات ساده دارند.
ممنون…
سلام و خسته نباشید خدمت آقای حامدی
من امسال یازدهم هستم و دارم از الان برای کنکور میخونم و از پادکست های شما استفاده میکنم .
راستش انگیز درس خوندن نداشتم ولی امروز فهمیدم حرکت به سمت هدف است که انگیزه میاره .
امروز من با روش خوبی برای مطالعه یاد گرفتم که دروس انسانی رو با این روش ها لقمه میکنم
اول حال خودم رو خوب کنم با یک موسیقی یا یک شکل خنده دار حال خودم رو خوب کنم
دوم من باید سوال هایی از کتاب کمک درسی استفاده کنم
سوممن با استفاده از کتاب درسی برداشت کلی از کتاب بردارم
چهارم به روش تند خوانی سریع کتاب رو بخونم ولی باید درک من بیشتر بشه
پنجم نقشه ذهنی برای مرور سریع مطالب
ششم مرور به موقع قبل از ۲۴ ساعت ، ۲ روز بعد و ….
خلاصه دستتون درد نکنه
سلام خسته نباشید استاد خیلی عالی بود
بهترین روش مطالعه رو یادگرفتم:به ترتیب
حالمونو خوب کنیم،درک کلی از کتاب داشته باشیم،سوالاشو بخونیم تا قلاب ذهنی ایجاد شود،تند خوانی،خلاصه نویسی،مرور داشته باشیم.نکات دیگه ای مثل لذت بردن هنگام مطالعه،هدفگذاری و….مطالعه مارو بهبود میبخشه.سپاس
من بامطالعه این مقاله فهمیدم که اولین گام برای مطالعه صحیح باید حالمون خوب باشه ودر کنار مطالعه باید تمرکز کافی داشته باشیم و روش تند خوانی هم باید اجرا بشه و مهم ترین نکته بعد خواندن کتاب باید به سوالات ان پاسخ بدهیم
و مرور کنیم و همیشه دانشمندان میگیوند بهترین ساعت مطالعه صبح می باشد ❤
سلام متشکرم از استاد امیر حسین حامدی و تیم بهارمن
حال خوب و نقشه ذهنی در کنار تند خوانی از اهميت بالایی برخوردارند، و نقشه ذهنی روشی جذاب برای خلاصه نویسی هست.
به نظرم مهم ترین نکته در مطالعه و رسیدن به هدف اراده هستش.
و حال خودتان را خوب کنید.
-2 به درک کلی از کتاب برسید.
3- سوالها را مطالعه کنید.
4- به روش تندخوانی مطالعه میکنیم.
5-نقشه ذهنی و زمان بندی مرور هم انجام میدهیم.
واقعا این ها بهترین تکنیک هایی هستند برای مطالعه و رسیدن به هدفمون👌🏻❤
به نظر من مهمترین بخش این مقاله همون قسمت تندخوانی بود
وقتی یک مطلب رو سریعتر میخونیم اونو بیشتر میفهمم و به درک بالاتری ازش میرسیم به دلیل اینکه مغز ما لابهلای خوندن اون مطلب به فکرای دیگه نمیپردازه و تمرکزش رو همون متنه…
مرسی بابت به اشتراک گذاشتن این مقاله مفید🌱
سلام و خسته نباشید خدمت آقای حامدی
یکی از بزرگترین مشکلات اکثریت ما اینه که نمیتونیم درست مطالعه کنیم و همین باعث کند شدن ما میشه زمانمونو زیاد ار از آنچه که باید روی یه درس میزاریم مطالب به مرور از یادمون میره ولی الان با نکاتی که گفتید مثل اینکه خواب مصنوعی داشته باشیم تا اطلاعات رو مرور کنیم به حافظهی بلند مدت انتقال بدیم ، تند خوانی داشته باشیم ، بیشتر از ۴ تا کتاب درسی مطالعه نکنیم و موضوعاتی گه مطالعه میکنیم رو به مروز عوض کنیم خیلیی میتونه کمکم کنه ممنونم ازتون
سلام و خسته نباشید خدمت استاد حامدی عزیز و تیم فوق العاده شون 🌺
حال خوب و نقشه ذهنی در کنار تند خوانی از اهميت بالایی برخوردارند، و نقشه ذهنی روشی جذاب برای خلاصه نویسی هست.
به نظرم مهم ترین نکته در مطالعه و رسیدن به هدف اراده هستش.
و حال خودتان را خوب کنید.
-2 به درک کلی از کتاب برسید.
3- سوالها را مطالعه کنید.
4- به روش تندخوانی مطالعه میکنیم.
5-نقشه ذهنی و زمان بندی مرور هم انجام میدهیم.
واقعا این ها بهترین تکنیک هایی هستند برای مطالعه و رسیدن به هدفمون
ممنونم ازتون بابت مقاله و تکنیک هایی که ارائه میدید
گام اول مطالعه به خود بگوییم که هیچی بلد نیستیم ببینید قبل همیشه باید حالمان را خوب کنیم و بعد از نکات و مقدمه کتاب تا یک ذره از کتاب به فهمیم که موضوع چیست تا یک درک کلی از بالا سر داشته باشیم و بعد می رویم سوال هایش را می خوانیم اگر سوالی نداشت سوال ته می کنیم هیچ وقت توی مطالعه به عقب برنگردیم و یک مداد زیر مطالعه ها بگیریم همیشه با لذت مطالعه کنید همیشه ۵ تا ۷ دقیقه درک کلی کتاب را بخوانید
تندخوانی تمرین: سریع همیشه با درک بخوانیم
هدفگذاری خیلی کمک میکنه من انجامش میدم
و اینکه
و اگر مطالعه ما بدون فراموشی باشد خیلی به پیشرفت کمک میکند
سلام و وقت بخیر خدمت دوستان و مجموعه بهار من
من تو این مقاله یه نکته خیلی جالب یاد گرفتم و اون اینکه کمال گرا نباشم و در روز بیش از ۴ نوع کتاب مطالعه نکنم
این دو نکته دو تا از بزرگترین اشتباهات طول روزم رو ازبین برد چون من هر روز بیش از ۴ نوع کتاب مطالعه میکردم و بسیار کمال گرا بودم در زندگیم
با تشکر از آقای حامی بزرگوار❤💎💥
با عرض سلام و خداقوت
ممنون از اینکه در این مقاله به یادگیری و مطالعه اصولی توجه کردید.
حال خوب و نقشه ذهنی در کنار تند خوانی از اهميت بالایی برخوردارند، و نقشه ذهنی روشی جذاب برای خلاصه نویسی هست.
به نظرم مهم ترین چیز اراده، اراده و اراده هست.
وقتی بتونیم عملگراییمون رو تقویت کنیم قطعا موفق خواهیم شد.
ممنون از تلاش استاد حامدی برای آموزش این نکات مفید.
شمس باشید.
سلام واقعا مقاله مفیدی بود
نقشه ی ذهنی یکی از مطالب جالبی بود که من در این مقاله مطالعه کردم.
1- حال خودتان را خوب کنید.
-2 به درک کلی از کتاب برسید.
3- سوالها را مطالعه کنید.
4- به روش تندخوانی مطالعه میکنیم.
5-نقشه ذهنی و زمان بندی مرور هم انجام میدهیم.
واقعا این ها بهترین تکنیک هایی هستند برای مطالعه که میشه گفت من خودم این کارهارو میکنم وقتی درس میخونم ممنونم بابت اطلاعات ارزشمندی که در اختیار ما قرار میدید.
با سلام و خدا قوت، در این مقاله آموختیم که ۶ گام برای مطالعه ی اصولی وجود دارد اول اینکه حال خودمان را خوب کنیم بعد مطالعه را شروع کنیم زیرا با استرس و حال بد نمیشه نتیجهی خوبی گرفت ۲_ در ۵ تا ۷ دقیقه به طور کلی کتاب را بخوانیم تا مختصری نقشهی راه را بدانیم ۳_ به سوالات کتاب فکر کنیم یا سوال بنویسیم ۴_ مطالعه کنیم با روش تند خوانی ۵_ خلاصه نویسی کنیم ( رسم نقشه ذهنی) ۶_ زمان های مرور را برای انتقال اطلاعات به حافظه ی بلندمدت رعایت کنیم. (۲۴ ساعت بعد. و ۲_ ۴_ ۸_ ۱۶_ ۳۲_ ۶۴ روز بعد). توجه به ساعت زیستی بدن، متعهد بودن به هدفگذاری مطالعه، نیمه کاره رها نکردن مطلب و مطالبی که در پادکست گفتید یعنی خوراکی های مفید به جای شیرینی و شکلات. توجه به آب خوردن و توجه به این موضوع که بدن ما برای نشستن طراحی نشده است پس حداکثر بعد از یک ساعت نشستن حتما وضعیت بدنی مان را تغییر دهیم؛ بسیار مفید بودند. سپاس از شما🌹🌹🌹🙏
من همیشه کتابی رو که میخوندم بعد از یک مدت خسته میشدم و رهاش میکردم و نميدونستم که کار خوبی نیست و تازه متوجه شدم …
روش های مطالعه دقیق و بهتر هم که خیلی کاربردي و عالی هستن .. ممنون از مطالب بسیار مفیدتون ❤❤
روش صحیح مطالعه
اول حال خودتان را خوب کنید.
دوم به درک کلی از کتاب برسید.
سوم سوالها را مطالعه کنید.
چهارم به روش تندخوانی مطالعه میکنیم.
پنجم نقشه ذهنی و زمان بندی مرور هم انجام میدهیم.
سلام استاد عزیز..
استاد، مقاله یی ک تایپ کردین خیلییی خوب بود واقعا من بعضی از فرمول های حفظیات و طریق مطالعه و… رو تازه متوج شدم..
و اینک میدیدم چطور اشتباه مطالعه میکردم.
ممنون از توضیح مفیدتون ک سعی کردین مارو آگاه کنین
ک چطور درس مطالعه کنیم.
مثلا یکی از نکته های شما این بود ک اول باید یکبار خلاصه درس و بخونیم. و وقتی محتوای اون و متوج شدیم.
بعد ب طور کامل بخونیم.
سلام ، تند خوانی ، نقشه ذهنی ، کنترل استرس و… از جمله نکته های خوب در مقاله بود .
سلام شبتون بخیر
همون طور که اشاره کردید سبک زندگی بهتر گرو کتابخوانی است. مطالعه دارای ۶ تا گام هستش که مهم ترین آنها مطالعه سوال های کتاب است که باعث درک بهتر و ایجاد قلاب سوالی میشه
یه زمانی بود متن کتاب رو کلی خط خطی میکردم و باز هم نمیفهمیدم درس رو …. مطالب موقع امتحانات زیاد بود و من همیشه فراموششون میکردم … یبار که داشتم فیلم اموزشی میدیم دیدم که درس رو بخش بخش و به صورت نمودار درختی جزوه کرده بودن و توضیح میدادم .. اون موقع خیلی دوست داشتم اینجوری جزوه هام رو بنویسم تا بتونم بهتر درس رو بفهمم از اون به بعد خودم مطالب رو توی اوقات فراغتم توی ذهنم دسته بندی میکردم و بعد از فکر به این که دقیقا چی میخوام توی جزوم به صورت نمودار درختی بنویسم شروع میکردم … اوایل خیلی اشتباه کردم اما کم کم یاد گرفتم و الان میتونم همه درس هام رو خودم خلاصه کنم و مطالب مهم رو که توی کتاب ها پخش هستن و حتی یک نکته مال سال دهمه ادامش دوازدهم رو تونستم یجا توی یک صفحه بنویسم و واقعا روش خوبیه … به کسایی که هنوز از روشای قدیمی استفاده میکنن پیشنهاد میکنم روش های این مقاله رو امتحان کنن چند تاشون رو من انجام میدم و واقعا معجزن …. ممنونم بابت این مقاله ی مفید 🤍🤍🌼
سلام خسته نباشید
واقعا تنها چیزی که هیچ کدوم از ما دانش آموزان یاد نگرفتیم اینه که نمیدونیم چجوری مطالعه کنیم ….
توی مطلب شما چیز هایی که بهشون فکر میکنیم رو اینجا میبینیم و فوایدش رو میفهمیم
تا حالا همه روش های مطالعه رو میدونستم ولی عمیقا بهش فکر نکرده بودم
واقعا ممنون ازتون
سلام خسته نباشید وقتتون بخیر🤍
مقاله واقعا مفیدی بود و واقعا من رو از روش های صحیح مطالعه آگاه کرد
همه افراد موفق حداقل یک ساعت مطالعه در طول روز دارند، باید عادت کتاب خوندن رو در خودمون بهوجود بیاریم.
)اولین گام برای روش صحیح مطالعه این هست که حالمون رو خوب کنیم با روش هایی که کمترین خرج و هزینه را دارند مثلا اهنگ گوش کنم، جلوی آینه به خودم حرف های مثبت بزنم.
) گام دوم مطالعه اینکه تشخیص بدم کجای کتاب مهم هست (برای ۵تا ۷ دقیقه مطالعه کنم اون درس رو تا موضوعات مهم رو به طور خلاصه متوجه بشم و بتونم برای کسه دیگه بگم).
) گام چهارم با روش تند خوانی کتاب رو مطالعه میکنم زیرا با روش تندخوانی درک بیشتری از مطالب پیدا میکنم
)گام پنجم خلاصه نویسی کن از مطالبی که میخونی. همون روش ذهنی که استاد گفتن
گام ششم اینکه مرور کنیم درسها رو، تایم های مرور: قبل از ۲۴ساعت، دو روز قبل، چهار روز بعد، هشت روز، شانزده روز، سی و دو روز و شصت و چهار روز بعد این تکنیک کمک میکنه تا حافظه کوتاه مدت رو به بلند مدت تبدیک کنم.
)روش های تکنیک مطالعه رو یادگرفتم اینکه چراجویی کنم قبل از مطالعه، هنگام مطالعه بگویید من هیچی بلد نیستم تا کمالگرا نشوید، از مطالعه خودم لذت ببرم، زمانیکه انرژی بیشتری دارید کارهای دشوارتان را انجام بدهید، تحت هر شرایطی به برنامه خودت متعهد باش و انجامش بده تا آخر
)سرعت مطالعه خودم رو اندازه گیری بکنم، مطالعه موردی نداشته باشم،، هنگام مطالعه استرس را کنار بگذاریو با آرامش و ذهنی باز مطالعه بکنم
)سعی کنم بیش از چهار نوع کتاب نخونم
ج)یکی از بهترین کارها بعد ازمطالعه خوابیدن و فکر کردن به موصعات مطالعه شده است، شب ها هنگام خواب محتواهای فرا گرفته شده رو مرور کنم
امیدوارم به این چیزهایی که یاد گرفتم عمل کنم 🌺
سلام خسته نباشید وقتتون بخیر🤍
مقاله واقعا مفیدی بود و واقعا من رو از روش های صحیح مطالعه آگاه کرد
همه افراد موفق حداقل یک ساعت مطالعه در طول روز دارند، باید عادت کتاب خوندن رو در خودمون بهوجود بیاریم.
)اولین گام برای روش صحیح مطالعه این هست که حالمون رو خوب کنیم با روش هایی که کمترین خرج و هزینه را دارند مثلا اهنگ گوش کنم، جلوی آینه به خودم حرف های مثبت بزنم.
) گام دوم مطالعه اینکه تشخیص بدم کجای کتاب مهم هست (برای ۵تا ۷ دقیقه مطالعه کنم اون درس رو تا موضوعات مهم رو به طور خلاصه متوجه بشم و بتونم برای کسه دیگه بگم).
) گام چهارم با روش تند خوانی کتاب رو مطالعه میکنم زیرا با روش تندخوانی درک بیشتری از مطالب پیدا میکنم
)گام پنجم خلاصه نویسی کن از مطالبی که میخونی. همون روش ذهنی که استاد گفتن
گام ششم اینکه مرور کنیم درسها رو، تایم های مرور: قبل از ۲۴ساعت، دو روز قبل، چهار روز بعد، هشت روز، شانزده روز، سی و دو روز و شصت و چهار روز بعد این تکنیک کمک میکنه تا حافظه کوتاه مدت رو به بلند مدت تبدیک کنم.
)روش های تکنیک مطالعه رو یادگرفتم اینکه چراجویی کنم قبل از مطالعه، هنگام مطالعه بگویید من هیچی بلد نیستم تا کمالگرا نشوید، از مطالعه خودم لذت ببرم، زمانیکه انرژی بیشتری دارید کارهای دشوارتان را انجام بدهید، تحت هر شرایطی به برنامه خودت متعهد باش و انجامش بده تا آخر
)سرعت مطالعه خودم رو اندازه گیری بکنم، مطالعه موردی نداشته باشم،، هنگام مطالعه استرس را کنار بگذاریو با آرامش و ذهنی باز مطالعه بکنم
)سعی کنم بیش از چهار نوع کتاب نخونم
)یکی از بهترین کارها بعد ازمطالعه خوابیدن و فکر کردن به موصعات مطالعه شده است، شب ها هنگام خواب محتواهای فرا گرفته شده رو مرور کنم
امیدوارم به این چیزهایی که یاد گرفتم عمل کنم 🌺
سلام خسته نباشید وقتتون بخیر🤍
مقاله واقعا مفیدی بود و واقعا من رو از روش های صحیح مطالعه آگاه کرد
۱)همه افراد موفق حداقل یک ساعت مطالعه در طول روز دارند، باید عادت کتاب خوندن رو در خودمون بهوجود بیاریم.
۲)اولین گام برای روش صحیح مطالعه این هست که حالمون رو خوب کنیم با روش هایی که کمترین خرج و هزینه را دارند مثلا اهنگ گوش کنم، جلوی آینه به خودم حرف های مثبت بزنم.
۳) گام دوم مطالعه اینکه تشخیص بدم کجای کتاب مهم هست (برای ۵تا ۷ دقیقه مطالعه کنم اون درس رو تا موضوعات مهم رو به طور خلاصه متوجه بشم و بتونم برای کسه دیگه بگم).
۴) گام چهارم با روش تند خوانی کتاب رو مطالعه میکنم زیرا با روش تندخوانی درک بیشتری از مطالب پیدا میکنم
۵)گام پنجم خلاصه نویسی کن از مطالبی که میخونی. همون روش ذهنی که استاد گفتن
۶گام ششم اینکه مرور کنیم درسها رو، تایم های مرور: قبل از ۲۴ساعت، دو روز قبل، چهار روز بعد، هشت روز، شانزده روز، سی و دو روز و شصت و چهار روز بعد این تکنیک کمک میکنه تا حافظه کوتاه مدت رو به بلند مدت تبدیک کنم.
۷)روش های تکنیک مطالعه رو یادگرفتم اینکه چراجویی کنم قبل از مطالعه، هنگام مطالعه بگویید من هیچی بلد نیستم تا کمالگرا نشوید، از مطالعه خودم لذت ببرم، زمانیکه انرژی بیشتری دارید کارهای دشوارتان را انجام بدهید، تحت هر شرایطی به برنامه خودت متعهد باش و انجامش بده تا آخر
۸)سرعت مطالعه خودم رو اندازه گیری بکنم، مطالعه موردی نداشته باشم،، هنگام مطالعه استرس را کنار بگذاریو با آرامش و ذهنی باز مطالعه بکنم
۹)سعی کنم بیش از چهار نوع کتاب نخونم
۱٠)یکی از بهترین کارها بعد ازمطالعه خوابیدن و فکر کردن به موصعات مطالعه شده است، شب ها هنگام خواب محتواهای فرا گرفته شده رو مرور کنم
امیدوارم به این چیزهایی که یاد گرفتم عمل کنم 🌺
سلام خسته نباشید وقتتون بخیر🤍
مقاله واقعا مفیدی بود و واقعا من رو از روش های صحیح مطالعه آگاه کرد
۱)همه افراد موفق حداقل یک ساعت مطالعه در طول روز دارند، باید عادت کتاب خوندن رو در خودمون بهوجود بیاریم.
۲)اولین گام برای روش صحیح مطالعه این هست که حالمون رو خوب کنیم با روش هایی که کمترین خرج و هزینه را دارند مثلا اهنگ گوش کنم، جلوی آینه به خودم حرف های مثبت بزنم.
۳) گام دوم مطالعه اینکه تشخیص بدم کجای کتاب مهم هست (برای ۵تا ۷ دقیقه مطالعه کنم اون درس رو تا موضوعات مهم رو به طور خلاصه متوجه بشم و بتونم برای کسه دیگه بگم).
۴) گام چهارم با روش تند خوانی کتاب رو مطالعه میکنم زیرا با روش تندخوانی درک بیشتری از مطالب پیدا میکنم
۵)گام پنجم خلاصه نویسی کن از مطالبی که میخونی. همون روش ذهنی که استاد گفتن
۶گام ششم اینکه مرور کنیم درسها رو، تایم های مرور: قبل از ۲۴ساعت، دو روز قبل، چهار روز بعد، هشت روز، شانزده روز، سی و دو روز و شصت و چهار روز بعد این تکنیک کمک میکنه تا حافظه کوتاه مدت رو به بلند مدت تبدیک کنم.
۷)روش های تکنیک مطالعه رو یادگرفتم اینکه چراجویی کنم قبل از مطالعه، هنگام مطالعه بگویید من هیچی بلد نیستم تا کمالگرا نشوید، از مطالعه خودم لذت ببرم، زمانیکه انرژی بیشتری دارید کارهای دشوارتان را انجام بدهید، تحت هر شرایطی به برنامه خودت متعهد باش و انجامش بده تا آخر
۸)سرعت مطالعه خودم رو اندازه گیری بکنم، مطالعه موردی نداشته باشم،، هنگام مطالعه استرس را کنار بگذاریو با آرامش و ذهنی باز مطالعه بکنم
۹)سعی کنم بیش از چهار نوع کتاب نخونم
۱٠)یکی از بهترین کارها بعد ازمطالعه خوابیدن و فکر کردن به موصعات مطالعه شده است، شب ها هنگام خواب محتواهای فرا گرفته شده رو مرور کنم
سلام استاد مثله همیشه عالی ❤️
یکی از مشکلاتی که من داشتم و تا به الان نمیدونستم اینکه گفتید کتاب رو به صورت نیمه کاره ول نکنید
من بیشتر موقع ها اینکار رو میکردم
و یه چیز دیگه هم که گفتید بیشتر از ۴ نوع کتاب نخوانید واقعا نمیدونستم و الان فهمیدم
ممنون از مطالب عالیتون
کم کم داره چشمام وا میشه 😅
بازم ممنونم ازتون❤️❤️❤️🌹🌹🌹
سلام
وقت بخیر
اولین گام برای مطالعه صحیح این هست که حال خودمان را خوب کنیم . احساسات ما میزان یادگیری را مشخص میکند . گام دوم در مطالعه این هست که ما به درک کلی از مطلبی که می خواهیم مطالعه کنیم ، برسیم .
در مرحله سوم باید سوالات کتاب را مطالعه کنیم و اگر سوال نداشت خودمان سوال طرح کنیم .
در گام بعدی باید به روش تند خوانی مطالعه کنیم و در مرحله بعد به روش نقشه ذهنی خلاصه نویسی کنیم و در مرحله ششم باید زمان بندی مرور داشته باشیم .
ما باید قبل از مطالعه هدف گذاری کنیم که باعث میشود نکات ارزشمند و مهم را بیشتر درک کنیم .زمانی که یک مطلب جدید یاد میگیریم خودمان را تشویق کنیم و از نویسنده کتاب برای مطالبی که در این کتاب قرار داده تشکر کنیم .
سلام این مقاله هم مثل مطالب قبلی خیلی مفید و عالی بود
یادگرفتم که قبل خواندن کتاب حال خودمو خوب کنم و در حد ۵ الی۷ دقیقه مطالعه داشته باشم و بعد سوالات رو بخونیم که باعث میشه به ذهن ما جهت دهد و بعد به صورت تند خوانی میخوانیم و بعد نقشه ذهنی رو رسم میکنیم و زمان بندی مرور رو مشخص کنیم و سعی کنیم استرس و کامل گرایی رو توی مطالعه خود خیلی کم کنیم و یک نکته مهم دیگر این هست که زمانی بهره وری بالایی در روز داریم رو برای خودمان مشخص کنیم
ممنونم از اینکه مطالب جدیدی رو به ما آموختین
سلام بسیار عالی بود روش درست مطالعه را یادگرفتم که می تونم باروش درست، مطالعه برام لذت پخش بشه ویاد گرفتم باید مطلب رو که خوندم مرور کنم در ۲روز بعد مطالعه و۴و۸و۱۶ و۳۲و۶۴ مرورکنم
وفهمیدم در مغز ما۱۰۱مکانیزم وجود داره که اگر بخواهیم از ناحیه خودمون بیرون بیاییم جلوی مارو میگیرند وما بااین آگاهی می تونیم برآن غلبه کنیم
سلام و عرض خسته نباشید خدمت استاد حامدی عزیز
موضوعاتی که امروز بهشون اشاره شدن واقعا مفید و عالی بودن و من به شخصه نمیدونستم که انجام کار های ساده ای مثل آب خوردن یا به طور مداوم ننشستن میتونه کمک زیادی به یادگیری بکنه. از پادکست خیلی لذت بردم و علاوه بر اون ۶ مرحله ی مطالعه که عبارت است از حال خوب،درک کلی از مطالب،جواب به سوالات،مطالعه به روش تند خوانی و در آخر زمان بندی برای مرور و توضیحاتشون هم خیلی مهم و مفید بودند.
سپاس از شما♡
سلام خسته نباشید
به نظرم واقعا لذت بردن از درس خوندن خیلی میتونه موثر باشه من خودم چند بار شده وقتی بی حوصله بودم و رفتم برای مطالعه نه بازدهی داشته نه چیزی فهمیدم ، سعی کردم یه کتاب غیر درسی که دوستش دارم بخونم تا بتونم برم سراغ درس خوندن یا اگه حالم بد بوده کاری که دوست داشتم رو انجام دادم تا حالم خوب تر بشه. وقتی کتابی میخونم که سوال درش هست بهتر میتونم یاد بگیرم و مطالب بیشتر در ذهنم میره ولی خب حتی اگه سوال هم نباشه به گفته شما ، در ذهنم سوال میکنم. متاسفانه خلاصه نویسی نمیکنم ولی خب نکات مهم در ذهنم میمونه و ازش استفاده میکنم. اینکه گفته بودید ما همیشه منفی باف هستیم درست است و این خیلی میتونه برامون بد باشه. درسته که باید درس زیاد خوند ولی نه اینکه از خواب و خوراکمون بزنیم. خوراکی و خواب میتونه خیلی بهمون کمک کنه. مثلا صبحونه خوردن کامل و مقوی واقعا برای مطالعه میتونه کمک دهنده باشه. کلی مطالب خوب خوب خوب خوب در این مقاله بود که من واقعا خیلی یاد گرفتم خیلی متشکرم.
کسی که مطالعه نمی کند نسبت به کسی که خواندن بلد نیست هیچ برتری ندارد. “مارک تواین”
سلام وقتتون بخیر بازم مثل همیشه عالی بود🌷🌺💐
کتاب بهترین دوست مااست و میتونه تجربیات خیلی خوبی برامون داشته باشه
اکثر افراد موفق و ثروتمند اهل مطالعه هستند
اکثر افراد به این خاطر کم مطالعه میکنند که روشهای اصولی و درست مطالعه رو بلد نیستند ولی با یک سری کارهای ساده میشه مطالعه رو لذتبخش کرد:
1-قبل از مطالعه حال خودمون رو خوب کنیم.
2-به درک کلی از کتاب برسیم.
3-سوالها را مطالعه کنیم.
4-در گام چهارم به روش تندخوانی مطالعه کنیم.
5-نقشه ذهنی و زمان بندی مرور هم انجام دهیم.
اهل مطالعه و یادگیری باشیم🙏🏻📖📚
سلام مث همیشه عالی و مفید بود من از این روش مطالعه استفاده می کنم بخصوص قسمت نقشه ذهنی کمک زیاد بهم میکنه 😇👸
سلام شب خوش.
این اولویت بندی ای که اول چکاری و چجوری خیلی کمک میکنه و اگه تبدیل به عادت بشه عالی تر.
نکته جالب شیشمین گامه که آقای حامدی تو همه مقاله های مربوطه ازش گفتن مروره که قبل از ۲۴ساعت باشه و دو چهار شیش و… روز بعد و واقعا بهش ایمان دارم. و یه مشکل همیشگی که وسطه یچیزی پیش میاد ول میکنی میری مغزتم درحال تحزیه تحلیل ول میکنی! درکل مفید، مچکرم.
سلام .ممنونم بابت مقاله عالیتون❤❤❤❤
از این مقاله یاد گرفتم برای داشتن روش صحیح مطالعه اولین گام این است که حال خودمان را خوب کنیم .در گام بعدی به درک کلی از کتاب برسیم (کتاب رو در مدت ۵ تا ۷ دقیقه مطالعه کنیم )در گام سوم سوالات کتاب را مطالعه کنیم و گام چهارم این است که به روش تند خوانی کتاب را مطالعه کنیم و گام پنجم نیز خلاصه نویسی می باشد به روش نقشه ذهنی و گام ششم این است که زمانبندی مرور داشته باشیم (قبل از ۲۴ ساعت .۲روز ،۴روز،۸روز،۱۶روز،۳۲روزو ۶۴ روز بعد مرور کنیم).قبل از مطالعه بهتر است چرایی مطالعه را مشخص کنیم و هدف داشته باشیم.و فرض کنیم آگاهی ما صفر است و وقتی نکته جدیدی یاد گرفتیم خود را تشویق کنیم .و زمانی که بیشترین انرژی را داریم شروع به مطالعه کنیم .و همچنین هیچ وقت کتابی را نیمه کاره رها نکنیم .روش صحیح مطالعه این است که بیشتر از ۴ نوع کتاب در یک روز مطالعه نکنیم در غیر اینصورت مغز نمی تواند به خوبی محتواهای آموزشی را دسته بندی کند .یکی از بهترین کارهابعد از مطالعه خوابیدن و ایجاد خواب مصنوعی است و برای جلوگیری از فراموشی شبها هنگام خواب محتوای فرا گرفته شده را مرور کنیم .
سلام واحترام .مقاله عالی بود ونکات مهمی رو گفته بودین سپاس
سلام ممنونم استاد خیلی خوشحالم ک با مجموعه بهار من آشنا شدم و روش های مطالعه رو یاد گرفتم مخصوصا تند خوانی ک در زمان کمتری میتونم مطالعه کنم و مقاله هایی ک در اختیارمون قرار میدین عالیه
سلام میتونم بگم این مقاله هم مثل همه ی مقالاتی که تا به حال خوندم عالییییی بود❤️
بهترین روش مطالعه در دنیا شش گام دارد که گام اول اینه که در ابتدا حال خودمان خوب باشد و پرانرژی مطالعه را شروع کنیم،دومین گام اینه که در مدت ۵_۷ دقیقه کتاب را مطالعه و از بخش های مهم و غیر مهم که میشه اونها رو سریعتر خوند و رد شد مطلع بشیم و به نوعی نقشه راه خودمون رو تعیین کنیم،در سومین گام میرویم سراغ بررسی سوالات کتاب برای درک بهتر،در چهارمین کام می رویم سراغ مطالعه که باید از روش تند خوانی در آن استفاده کنیم تا از مطالعه خود لذت ببریم و مطالعه برایمان خسته کننده نباشد،گام پنجم برای فراموش نکردن مطالب خلاصه نویسی میکنیم البته به روش نقشه ذهنی در یک صفحه،و گام نهایی مرور مطالب قبل از ۲۴ ساعت بعد از مطالعه و ۲٫۴٫۸٫۱۶٫۳۲٫۶۴ روز بعد از مطالعه هست و باید یادآور باشم که بیشترین زمان فراموشی مطالب در روزهای اول اتفاق میافتد.ما برای لذت بردن از مطالعه باید تکنیک هایی را آموزش ببینیم و همچنین دانش آموزان و دانشجویان نیز باید روش مطالعاتی مناسب برای خود تعیین کنند و همچنین برای یادگیری بهتر زمان مطالعه ۲۵ دقیقه است و بیشتر از آن یادگیری کاهش پیدا میکند و برای یادگیری بهتر سه هورمون مربوط به خنده،کارهای تمرکزی و کارهای جدید باید فعال باشند. خوراکی هایی که میخوریم نباید موجب گلوکز بیشتر و انسولین بیشتر شود و خوراکی هایی نظیر خرما،توت خشک،انجیر،و مغزیجات کمک کننده هستند و حتماً به یاد داشته باشید که آب خوردن تا ۲۰درصد عملکرد.مغزرا بهتر میکند .با رعایت این مطالب و انجام آنها در هنگام مطالعه میتوان مطالعه بهتر و یادگیری بیشتر و با کیفیت بیشتری داشته باشیم.
سلام مقالتون خیلی عالی بود
ما برای اینکه بتوانیم یادگیری خوبی از کتاب خواندم داشته باشیم باید تکنیک های روش مطالعه بلد باشیم از جمله روش های مطالعه: تند خوانی، حالم خودمان را با چیزهای ساده مثل گوش دادن به آنگ های شاد خوب کنیم، در روز بیشتر از چهار کتاب را مطالعه نکنیم، زمان مرور بندی درست داشته باشبمو در زمان های مناسب مرور کنیم تا مطالب وارد حافظه بلند مدت شود بعد از مطالعه خواب مصنوعی داشته باشیم و هر چه را خواندیم مرور کنیم. 🌹
سلام مرسی برای من کنکوری واقعا مفید بودش .
یک سوالی که دارم اینه که اگه میخوایم درسی رو شروع کنیم بخونیم باید قبلش نمونه سوال حل کنیم ؟ چون هنوز هیچ ایدهای از اون درس نداریم بنظرم انجامش سخت باشه .
درمورد فکر کردن به مطالب قبل از خواب هم من قبلا امتحان کرده بودم ولی تا یه حدی میشه فکر کرد و چون ممکنه به خواب رفتن یه مقداری طول بکشه ذهن ناخودآگاه میره سراغ افکار دیگه ، نمیدونم دقیقا باید چطوری انجامش بدم .
سلام خدمت مجموعه خوب بهار من
واقعا در این مقاله به نکاتی اشاره شده که برای یادگیری بدون فراموشی عالی هستند
به خصوص نقشه ذهنی که کمک بزرگی در راستای یادگیری داره
و با این جمله که همه قرا نیست از اول عالی باشند خیلی موافقم
و طبق صحبت ها و گفته های مقاله نباید هنگام مطالعه کتابی رو نیمه کاره رها کردچون باعث میشه مغز عادت کنه
وبازهم مثل همیشه عالی 🤩🤩خداقوت
من خودم کنکوری هستم واگه به نکات این مقاله عمل کنم قطعا خیلی به رشدخودم کمک کردم ،
پس طبق الویت اول حال خودمون باید خوب باشه تا بتونیم کتاب رو درک کنیم ،سوالاتش رو بخونیم یاخودمون طرح کنیم یادماندنی کنیم ومرور درست داشته باشیم، وبعداز مطالعه بخوابیم یا خواب مصنوعی ایجاد کنیم برای خودمون تا اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت منتقل بشه وبتونیم نتیجه ی بهتری بگیریم👌
سلام استاد ممنونم از شما و تیم بهار من؛
من فهمیدم که؛ مطالعه درست و اصولی باعث میشود : لذت بردن از مطالعه / بیشترین ماندگاری اطلاعات در ذهن /تمام کردن کتاب با سرعت و کیفیت بیشتر
گام اول روش مطالعه: حال خودمان را خوب کنیم؛موزیک شاد گوش دهیم. با خودمان جلوی آینه حرفهای مثبت بزنیم. / کدام بخشهای کتاب از همه مهمتر است؛ کتاب خود را در مدت 5 تا 7 دقیقه مطالعه کنید. / سوالهای کتاب را مطالعه کنید؛ اگر سوالها را بخوانید قلاب ذهنی برای شما ایجاد میشود و موضوعات را بهتر درک خواهید کرد / به روش تندخوانی مطالعه کنید / خلاصه نویسی کنیم ؛ نقشه ذهنی کمک میکند / زمانبندی مرور را برای خود مشخص کنیم؛ 24 ساعت، ۲ روز،۴روز،۸روز،۱۶روز،۳۲روز،۶۴روز بعد /
ما باید سرعت مطالعه خود را اندازه گیری کنیم ؛ هیچ زمان کتابی را نیمهکاره رها نکنیم ؛ بیشتر از چهار نوع کتاب در یک روز مطالعه نکنیم؛ یکی از بهترین کارها بعد از مطالعه خوابیدن و ایجاد خواب مصنوعی می باشد.
ممنون تشکر🌹❤
با سلام وخدا قوت به استاد عزیز ممنون بابت مقاله خوبتون ما برای مطالعه درگام اول باید حال خودمان را خوب کنیم مثلا یک موسیقی خوب گوش کنیم در گام دوم باید یع درک کلی از کتاب داشته باشیم در گام سوم باید سوال های کتاب را مطالعه کنیم اگه سوال نداشت هم خودمان سوال طرح کنیم در گام چهارم تند خوانی ودر گام پنجم خلاصه نویسی کنیم و در گام ششم مرور را در زمان بندی های مناسب انجام دهیم .
سلام، تشکر و خداقوت بابت این مقاله، بعضی از ما فکر میکنیم مطالعه نیاز به آموزش نداره در حالی که مهارت مهمی است و در وقت که واقعا نعمت ارزشمند خدا است صرفه جویی میشود. یادگرفتیم که برای مطالعه:
۱_حالمون رو خوب کنیم، البته در و دل با خدا یا خواندن نماز و قرآن… خیلی بیشتر تاثیر داره، الا باالذکر الله تطمئن القلوب.
۲_برای خودمون هدف و زمان مشخص کنیم و آن کتاب را نصفه کاره رها نکنیم.
۳_تندخوانی داشته باشیم.
۴_یک دور سریع اون بخش از کتاب رو بخونیم تا مطلب دستمون بیاد.
۵_از کتاب برای خودمون سوال طرح کنیم.
۶_مدام یک نوع کتاب رو نخونیم.
۷_استفاده از خلاصه نویسی و نقشه ی ذهنی.
و… اون مطقه ی امن ذهن هم یک سازو کار خدا ای است و به طور حتم حکمتی دارد.
ان شاء الله با کمک خدا موفق باشیم. اللهم عجل لولیک الفرج، اللهم اشفع کل مریض، اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
الهی آمین. توکل بر خدا چه او صلاح ما را میخواهد.
خدایا شکرت. ❤️❤️💓💔💝🧡💛💚💙💜🤎🌹🏵️🌺🌿☘️🍂🌵💐🌻🍃💐💮🌳
سلام، تشکر و خداقوت بابت این مقاله، بعضی از ما فکر میکنیم مطالعه نیاز به آموزش نداره در حالی که مهارت مهمی است و در وقت که واقعا نعمت ارزشمند خدا است صرفه جویی میشود. یادگرفتیم که برای مطالعه:
۱_حالمون رو خوب کنیم، البته در و دل با خدا یا خواندن نماز و قرآن… خیلی بیشتر تاثیر داره، الا باالذکر الله تطمئن القلوب.
۲_برای خودمون هدف و زمان مشخص کنیم و آن کتاب را نصفه کاره رها نکنیم.
۳_تندخوانی داشته باشیم.
۴_یک دور سریع اون بخش از کتاب رو بخونیم تا مطلب دستمون بیاد.
۵_از کتاب برای خودمون سوال طرح کنیم.
۶_مدام یک نوع کتاب رو نخونیم.
۷_استفاده از خلاصه نویسی و نقشه ی ذهنی.
و… اون مطقه ی امن ذهن هم یک سازو کار خدا ای است و به طور حتم حکمتی دارد.
ان شاء الله با کمک خدا موفق باشیم. اللهم عجل لولیک الفرج، اللهم اشفع کل مریض، اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
الهی آمین.
خدایا شکرت. ❤️❤️💓💔💝🧡💛💚💙💜🤎🌹🏵️🌺🌿☘️🍂🌵💐🌻🍃💐💮🌳
سلام استاد مثل همیشه عالی 💙من از این مقاله خیلی از اشتباه ام در درس خوندن رو یاد گرفتم اینکه چه طور بشینم زمان نشست ۶۰ دقیقه است براي اينکه کار مفید انجام بدیم
غذا ها ی مثل خرما و عسل و توت خشک و .. رو فهمیدم که این ها بهتر هستند از شکلات و .. و خیلی چیزای دیگه رو یاد گرفتم ممنون یه خاطر مقاله خوبتون
استاد خیلی عالی آموزش دادید واقعاً لذت بردم❤️❤️❤️
سلام استاد عزیز ، مثل همیشه مقالتون عالی بود روش های که میگن عالی هستن و واقعا تاثیر فوق العاده ای رو من گذاشتن من دوره نخبگان هم تهیه کردم و واقعا محشره مرسی که هستین، خدایا شکرت که با تیم بهار من آشنا شدم