در این مطلب به یادگیری روش های نوین حفظ کردن سریع مبتنی بر مغز، میپردازیم. این که چطور خیلی سریع هر چیزی را حفظ کنیم. یادگیری سریع و به ذهن سپردن بسیار راحت است فقط کافیست یک سری تکنیکهای خیلی سریع را یاد گرفته باشیم. شاید اصلا باورتان نشود ولی یادگیری و حفظ کردن خیلی ساده هست به شرطی که اگر راهش را یاد بگیریم. اگر میخواهید مطالب درسی، شعر، لغت، زبان انگلیسی و قرآن حفظ کنید یا برای امتحانات زود هنگام آماده شوید، این مطلب مناسب شماست.
در واقع هدف از این مطلب این است که شما راهکار های سریع حفظ کردن را فرا بگیرید و هوشمندانه عمل کنید. مشتاقانه و با تمام وجود با هم روش های حفظ کردن سریع مبتنی بر مغز را شروع کنیم. فیلم پایین را مشاهده کنید تا باور کنید حفظ کردن سریع چقدر راحت اتفاق میافتد.
تمرینی که در بالا به شما ارائه شد یکی از بهترین تمرینهای تقویت حافظه هست. پیشنهاد میکنیم کدهای که گفته شد را تا 100 یاد بگیرید تا بتوانید به راحتی حفظیات خود را قوی کنید. این تمرین به فعالیت دونیم کره مغز کمک بزرگی میکند.
در این مطلب پاسخ سوالات پایین را پیدا میکنید:
- چگونه از تکنیک های حفظ کردن سریع استفاده کنیم؟
- چگونه ماندگاری اطلاعات حفظ شده را در ذهن خود بیشتر کنیم؟
- چگونه شعر حفظ کنیم؟
- برای تقویت حافظه چه کار کنیم که زود حفظ کنیم؟
- چگونه با یک بار خواندن حفظ شویم
چگونه سریع حفظ کنیم
فقط کافیست کارهایی ساده ولی هوشمندانه انجام دهید که تا به حال آنها را فرا نگرفتهاید. برای گام اول باید بدانید، زمانی که از دو نیمکره مغز خود استفاده کنید یادگیری شما تا 5 برابر افزایش پیدا میکند. با تلاش خیلی کمتر میتوانیم نتایج خیلی بهتر بگیریم. فرض کنید 5 برابر سریعتر حفظ کنید و ماندگاری مطالب را تا چندین برابر افزایش دهید. در پادکست پایین از امیرحسین حامدی، رتبه 2 کنکور نکات مهمی راجب تند حفظ کردن یاد میگیرد.
با توجه به پادکست و فیلم بالا متوجه شدیم که یکی از روشهای نوین برای حفظ کردن سریع مطالب درگیری دو نیمکره مغز است. اما دقیقا از چه تکنیکی استفاده کردیم؟
تکنیک تصویر سازی برای حفظ کردن سریع مطالب
در فیلم بالا دو نیم کره مغز خود را درگیر کردیم. به این صورت که لغات و اعداد نیم کره چپ مغر را درگیری میکردند و تصویرهای ذهنی و اشکالی که ساختیم نیمکره راست مغز ما را درگیری میکردند. همین کار ساده باعث شد که یادگیری ما تا 5 برابر افزایش پیدا کند. به شما قول میدهم لغاتی که الان یاد گرفتید را تا چندین روز و بدون این که بخواهید تکرار کنید، به خاطر دارید.
قرار هست اصلیترین تکنیکهای حفظ کردن سریع را در این مطلب یاد بگیریم. فقط یادتان باشد که بدون عمل کردن بدون آموختهها شما نمیتوانید نتیجه زیادی بگیرید. برویم سراغ دو عامل اصلی دیگر برای حفظ کردن سریع بصورت علمی و عملی
تکنیک تصویرسازی
مغز ما تصویر را 60.000 برابر سریعتر تصاویر را از متن پردازش میکند. این آماری فوقالعاده هست که فقط با دانستن آن میتوانیم تغییرات بزرگی در یادگیری خود خلق کنیم.
از این به بعد شما هر چیزی که خواستید سریع حفظ کنید یا آن را خلاصه نویسی کنید سعی کنید به صورت تصویر در بیاروید. هر چقدر هم در تصاویر خود از رنگها استفاده کنید، به نفعتان هست. نقشه ذهنی یکی از روش هایی هست که خیلی راحت با آن میتوانید از مطالب عکس برداری کنید. دقیقا همان محتوایی که روی کاغذ میکشید را میتوانید در ذهن خود ثبت و نهادینه کنید و در جلساتی مانند امتحان، آن تصاویر را بخاطر آورید. برای یادگیری و آموزش رسم نقشه ذهنی کلیک کنید.
تند حفظ کردن
بعضی از افراد میگویند نمیتونم حفظ کنم؛ در صورتی که از روشهای اشتباهی برای تند حفظ کردن استفاده میکنند. یک از بهترین روشهای تند حفظ کردن همان نقشه ذهنی است که در کنار تمرینهای تقویت حافظه به ما کمک میکند.
برای مطالعه مقاله چطور رتبه برتر کنکور شویم، کلیک کنید.
چرا اکثر انسانها کتاب رمان را بیشتر دوست دارند؟
سوالی از شما دارم؟ ایا تا به حال کتابهای رمان را خواندهاید؟ چرا در دنیا کتابهای داستان و رمان بیشترین طرفدار را دارند؟ چون افراد زمانی که دارند کتاب رمان را مطالعه میکنند، داستان کتاب را در ذهن خود به تصویر میکشند. رمانها داستانهایی را در ذهن ما خلق میکنند. ذهن ما عاشق به تصویر کشیدن مطالب است و به همین خاطر خیلیها به مطالعه کتابهای رمان علاقهمند هستند.
شما الان به یک فیل سبز رنگ فکر نکنید. به یک جاروبرقی قرمز رنگ فکر نکنید. طبیعتا نتوانستید به موارد قبل فکر نکنید. اینکار بصورت اتوماتیک انجام میشود.
مثلا زمانی که یک نفر به دیگری میگوید طرف مثل میمون میمونه شما سریعا تصویر بالا را در ذهن خود مجسم میکنید. (این حرفها زشت است، نزنید:) پس یکی از 3 روش نوین برای حفظ سریع مطالب را یاد گرفتیم و وقت آن رسیده است که شما به صورت کاربردی بتوانید مطالب دیگر را تصویر سازی کنید.
چگونه کتاب و درس را سریع حفظ کنیم
دومین روشی که باید به زندگی خودتان اضافه کنید نقشه ذهنی یا mindmap است. این روش خلاصه نویسی و یادگیری هم مبتنی بر مغز است. دقیقا نقشه ذهنی دو نیمکره مغز ما را در آموزش درگیری میکند. به صورت خلاصه نقشه ذهنی قسمتهایی از مغز را درگیر میکند که ما به صورت معمولی از آنها استفاده نمیکنیم. به شما پیشنهاد میکنم مهارت کشیدن نقشه ذهنی را به سبک زندگی خود اضافه کنید. چون نه تنها در یادگیری بلکه در روش تفکر و سخنرانی و بارش فکری به شما کمک میکند.
یادگیری و حفظ کردن سریع در خواب
آخرین روش از 3 روش نوین برای حفظ کردن مطالب یادگیری در خواب است. موضوعی که به شما کمک میکند خیلی سریع نتیجه بگیرید. جالب است بدانید که شما خیلی راحت میتوانید در خواب هم یاد بگیرید و یا مطالب را حفظ کنید. یادگیری خیلی ساده هست اما باید روشهای آن را بدانیم. بهتر است از این تکنیک زمانی استفاده کنید که حجم زیادی از اطلاعات را میخواهید در مدت کوتاهی حفظ کنید. برای یادگیری کامل یادگیری در خواب که به حفظ کردن سریع ما به شدت کمک میکند، روی متن زیر کلیک کنید.
چطور حفظیاتمان را قوی کنیم
1. آب بنوشید:
بیشتر حجم مغز ما را آب تشکیل داده است. اگر به میزان کافی آب به مغز نرسد نمیتواند خوب عمل کند. پیشنهاد میکنم هنگام یادگیری همیشه بطری آبی کنار خود بگذارید. این کار باعث میشود دائما به فکر آبخوردن باشید و از تنبلی برای نوشیدن آب جلوگیری کنید. مصرف آب شما باید به اندازهای باشد که رنگ ادرار شما به رنگ سفید در بیاید. رنگ زرد ادرار نشان دهنده کم آبی بدن است.
برای مطالعه مقاله آموزش تندخوانی ،کلیک کنید
2. برای یادگیری حفظ نکنید
تا به این قسمت راهکارهایی خوب در رابطه با حفظ کردن سریع با هم یاد گرفتیم. اما کدام یک به معنای واقعی حفظ کردن بود؟(مثلا تصویر سازی حفظ کردن نیست) حفظ کردن برای مغز مفید است و باعث پویایی آن میشود. اما یادگیری حفظ کردن نیست. حفظ کردن مطالب درسی و کتاب اثرات منفی خود را دارد.
این که یک نکته را درک کنیم با اینکه مدرک آن را داشته باشیم، زمین تا آسمان متفاوت است. به عنوان مثال در درس دینی یاد گرفتیم که دروغگو دشمن خداست، اما در امتحان همان درس خیلیها تقلب میکردند. حفظ کردن باعث یادگیری نمیشود.
چه چیزهایی را حفظ کنیم
برای این که حافظه بهتری داشته باشیم و از ظرفیت مغز خودمان به خوبی استفاده کنیم نیاز است که آن را آکبند نگه نداریم و از آن استفاده کنیم. بهترین مطالبی که میتوانیم حفظ کنیم، چیست؟
برای مطالعه مقاله تقویت حافظه، کلیک کنید.
- لغات زبانهای مختلف
- اسامی دیگران
- نویسنده کتابها
- شماره تلفن نزدیکان زندگی
- شعر و ضربالمثل
- رمزها و پسوردهای خود
چگونه شعر حفظ کنیم
شعر حفظ کردن، گام بسیار سادهای است به شرطی که یک سری تکنیکهای ساده و کاربردی را اجرا کنیم؛ یکی از این تکنیکها را تا به اینجا در این مطلب یاد گرفتیم که آن هم تصویر سازی بود. قبل از این که بخواهیم شعری را حفظ کنیم بهتر است، کل آن را بخوانیم و سعی کنیم آن را به تصویر بکشیم. زمانی که مرحله به مرحله شعر را به تصویر بکشیم یادگیری آن برای ما ساده میشود.
راهکارهایی تاثیر گذار برای حفظ کردن سریع مطالب
چند نکته را با هم سریعا مرور کنیم که روی سرعت و کیفیت یادگیری شما به شدت مفید است:
1. خواب مناسب
مغز شما به استراحت و خواب با کیفیت احتیاج دارد. زمانی که آن را از مغز خود بگیرید، خوب عمل نمیکند و به مشکل میخورید. افراد موفق دنیا به شدت روی خواب خود سختگیر هستند و دائما مواظب هستند خواب خود را به هم نریزند.
2. ورزش کردن
اولین تاثیر مثبت ورزش کردن روی مغز است. یعنی بیشتر از این که روی بدن و جسم شما تاثیر بگذارد، روی مغز شما تاثیر میگذارد. پس به فرآیند زندگی خود نگاه کنید و ببینید که چه زمانهایی میتوانید ورزش کنید.
3. تمرکز برای حفظ کردن
تمرکز کلیدی مهارت قرن 21 است. تمرکز مهارت است و در دنیای امروزی به آن به شدت نیاز داریم. فرد موفقی را میشناسید که بدون تمرکز توانسته باشد، به دستاوردی برسد؟ تمرکز مثل یک ماهیچه میماند و ما تمرین کردن میتوانیم آن را تقویت کنیم.
حرف پایانی مقاله حفظ کردن سریع
چگونه تند حفظ کنیم که دیگر یادمان نرود؟ حفظ کردن سریع یکی از تواناییهایی که در زندگی و تحصیل شما را خیلی جلو میاندازد. برای ساختن این توانایی قدرتمند نیاز است که حافظه و تمرکز خود را بیشتر کنید و استرس خودتان را مدیریت کنید. اما چگونه با یک بار خواندن حفظ شویم؟ همانطور که در پادکست و فیلم این مطلب توضیح داده شد میتوانیم از تکینک یادگیری در خواب و نقشه ذهنی استفاده کنیم. این تکنیکهای حفظ کردن قدرتمند را به کار بگیرید تا در کوتاه مدت نتیجه بگیرید. اگر سوالی داشتید میتوانید در بخش کامنتهای همین مقاله از ما بپرسید. پیشنهاد میکنم از مشاوره رایگان بهارمن برای یادگیری مهارتهای مطالعه استفاده کنید.
خیلی بد بود اصلا تو ذهن من نرفت
3
حقیقتا قبل از خوندن این مقاله اهمیت حفظ کردن و روشهای حفظ کردن صحیح و سریع و تاثیر حفظ کردن رو نادیده میگرفتم و توجهی بهش نداشتم.
4
با سلام این مقاله بسیار مفید مکمل مقاله های قبلی بود و تشکر میکنم که تمام مقاله های سایت بهار من سعی دارند که به همه کمک کنند. مخصوصا دانش آموزان. چون راهایی و تکنیک هایی رو یاد میدن که دانش آموز میتونه از اونها برای بهبود خودش و عملکردش استفاده کنه و نتیجه خیلی بهتری نسبت به قبل بگیره و زندگی بهتری داشته باشه، بهار من کمک میکنه هر فردی از مسیر زندگیش لذت ببره و زندگیش رو بهبود ببخشه.
یک سوال از تیم بهار من ، من مقاله یادگیری در خواب رو از کجا میتونم پیدا کنم؟ روی متن کلیک کردم ولی لینکش در این مقاله نبود.
5
سلام روزتون بخیر
خیلی ممنونم از مقاله ی خوبتون
چند وقتی هست که مطالب درسی به قدری زیاد شده که به خاطر سپاریشون خیلی سخت شده و من امروز یادگرفتم که ورزش و خواب هم توی این امر دخیل هستن و من تا به امروز خیلی بهش کم توجهی کردم و اصلاحش میکنم .
4
عالی مغز مارا بیشتری اب هست و بهتره اب بخوریم درخواب مصنوعی میتوانیم حفظ کردنمون رو بالا ببریم ممنون بابت مطالب عالی تون شکر حضورتون
7
سلام و وقت بخیر
مقاله خوبی بود و چندین تکنیک برای حفظ کردن سریع یاد گرفتیم ازجمله مایند مپ و …. البته من از مایندمپ تو زیست نمیتونم استفاده کنم
تو کتابهایی مثل زیست چگونه باید از مایند کم استفاده کنیم ؟؟
با تشکر❤💎💥
4
سلام استاد مثله همیشه عالی❤️❤️❤️
دستتون درد نکنه بابت مطالب عالیتون
باورم نمیشه ۱۴ روز شد🥺
خیلی چیزا یاد گرفتم تو این مدت
ممنونم واقعا ازتون
انشاالله در همه ی عرصه های زندگیتون موفق باشید و بهترین هارو براتون آرزومندم❤️❤️❤️🌹🌹🌹
2
سلام وقت بخیر
عرض خسته نباشید دارم به آقای حامدی عزیز بابت این مقاله ارزشمندشون
خوب بله در این مقاله یکی از نیازهای رایج هر شخصی رو یاد گرفتیم به اسم حفظ کردن سریع.
در این مقاله یاد گرفتیم که برای اینکه یادگیری بهتری داشته باشیم بهتر است از دو نیمکره مغزمان به واسطه تصویرسازی استفاده بکنیم که این کار باعث می شود یادگیری و حفظ نمودن ما سریع تر شود.
همچنین متوجه شدیم که نوشیدن آب ،خواب مناسب، ورزش کردن و تمرکز داشتن نیز برای حفظ کردن لازم است.
و در آخر آموختیم برای اینکه بتوانیم حفظ سریعی را داشته باشیم باید حافظه و تمرکزمان را بیشتر و استرس مان را کنترل و کاهش دهیم.
2
سلام خسته نباشید
راهکارهایی برای حفظ کردن دائمی
کشیدن نقشه ذهنی
تصویر سازی
یادگیری و حفظ کردن در خواب
راهکار های تاثیر گذار برای حفظ سریع مطالب
۱)خواب مناسب(مغز ما باید استراحت کند و مطالبی را که در طول روز مطالعه کرده دستع بندی و سازماندهی بکند. زمانیکه ما خواب رو از مغزمون بگیریم خوب عمل نمیکند و به شدت به مشکل میخورم. افراد موفق دنیا به شدت روی خواب خود سختگیر هستند و دائما مواظب هستند خواب خود را به هم نریزید.)
۲)ورزش کردن (اولین ثاثیرش رو مغز هست💪)
۳)تمرکز کنم برای حفظ کردن( که نیاز به تمرین دارد و مهمترین مهارت در قرنن 21)
3
خیلی دوست دارم از روش mind map استفاده کنم . واقعا تعریف هایی که ازش شده بود عالی بودن . انگار یه کلید طلایی برای تموم در های بسته است . هر چه سریعتر دنبالش هستم تا یادش بگیرم و ازش استفاده کنم . . …
ممنون از سایت بهار من 🌹🙏💫
1
با سلام و خداقوت به تیم عالی بهارمن
چیزهای مفیدی که از این مقاله یاد گرفتم
دو نیمکره مغز رو فعال کنم (با کدگذاری و….)
که این کار به یادگیری پنج برابر ما کمک میکنه
که استاد حامدی اومدن در فیلم با کد گذاری کلمات رو حفظ کردند
تصویر سازی، تند حفظ کردن، نقشه ذهنی،
درگیر کردن ذهن با موضوع و داستان مطلبی که داریم میخونیم به همین خاطر هست که بیشتر افراد به رمان و داستان بیشتر علاقه دارند چون ذهن خود را با موضوع ان رمان درگیر کرده اند
کشیدن نقشه ذهنی در طول روز برای کارهایی که انجام میدهیم
یادگیری و حفظ کردن در خواب
راهکارهای تقویت حافظه: ۱)خوردن اب۲)حفظ نکنم برای یادگیری، چون بجای اینکا تاثیر خوبی داشته باشه درعوض تاثیر منفی میزاره و بدونم اینکه یه مطلب رو حفظ کنم تا درکش کنم زمین تا آسمون فرق میکنه
راهکار های تاثیر گذار برای حفظ سریع مطالب
۱)خواب مناسب(مغز ما باید استراحت کند و مطالبی را که در طول روز مطالعه کرده دستع بندی و سازماندهی بکند. زمانیکه ما خواب رو از مغزمون بگیریم خوب عمل نمیکند و به شدت به مشکل میخورم. افراد موفق دنیا به شدت روی خواب خود سختگیر هستند و دائما مواظب هستند خواب خود را به هم نریزید.)
۲)ورزش کردن (اولین ثاثیرش رو مغز هست💪)
۳)تمرکز کنم برای حفظ کردن( که نیاز به تمرین دارد)
ممنونم از مقاله مفید و خوبتون 🌸❤🌺
5
واقعا دوره بسیار عالی بود هر شب مثل یه روتین و عادت یه تایم خاصی وارد میشدم مقاله هارو بادقت میخوندم نکته برداری میکردم و بعدش ازمون میزدم .به معنای کلی عالی بود و سپاس فراوان بابت وقتی که برامون تو این دوره کوتاه گذاشتید ومطالب مفید قرار دادید.
نکات کلی درباره این مقاله که من فهمیدم:
۱) تکنیک تصویر سازی : در تصاویر خود از رنگها استفاده کنید ؛
۲) نقشه ذهنی : دو نیمکره مغز ما را در آموزش درگیر میکند ،
۳) یادگیری در خواب : زمانی استفاده کنید که حجم زیادی از اطلاعات را میخواهیم در مدت کوتاهی حفظ کنیم.
چگونه حفظیاتمان را قوی کنیم:
۱) نوشیدن آب ۲) برای یادگیری حفظ نکنید .
لغات زبانهای مختلف/اسامی دیگران/نویسنده کتابها/شماره تلفن نزدیکان زندگی/شعر و ضربالمثل/رمزها و پسوردهای خود ، آن ها را بهتر است حفظ کنید.
راهکار هایی برای حفظ سریع:
۱) خواب مناسب ۲) ورزش کردن ۳) تمرکز برای حفظ کردن
1
سلام بر تیم موفق بهارمن
امروز اخرین مقاله رو درباره روش اصولی حفظ کردن مبتنی بر مغز خوندم
مثل همیشه اطلاعات خوبی به دست اوردم
توی مقالات گذشته نقشه ذهنی رو معرفی کردید که یکی از روش های مرور سریع و تصویر سازی ذهنی برای حفظ سریع بود
تکنیک مطالعه در خواب هم عالی بود
با تشکر از تیم عالیتون
منتظر چالش های جدید هستیم
3
سلام
بین سا روش یادگیری ( تصویرسازی ، نقشه ذهنی و یادگیری در خواب ) با روش یادگیری در خواب مشکل دارم چون سعی میکنم به درس فکر کنم ولی بازهم قبل خواب حواسم به موضوعات دیگه پرت میشه
ولی استفاده از دو نیمکره مفز رو دوست داشتم
ممنون 🙂
2
سلام و درود به شما استاد عزیز
واقعا دوره بسیار عالی بود هر شب مثل یه روتین و عادت یه تایم خاصی وارد میشدم مقاله هارو بادقت میخوندم نکته برداری میکردم و بعدش ازمون میزدم .به معنای کلی عالی بود و سپاس فراوان بابت وقتی که برامون تو این دوره کوتاه گذاشتید ومطالب مفید قرار دادید.
نکات کلی درباره این مقاله که من فهمیدم:
۱) تکنیک تصویر سازی : در تصاویر خود از رنگها استفاده کنید ؛
۲) نقشه ذهنی : دو نیمکره مغز ما را در آموزش درگیر میکند ،
۳) یادگیری در خواب : زمانی استفاده کنید که حجم زیادی از اطلاعات را میخواهیم در مدت کوتاهی حفظ کنیم.
چگونه حفظیاتمان را قوی کنیم:
۱) نوشیدن آب ۲) برای یادگیری حفظ نکنید .
لغات زبانهای مختلف/اسامی دیگران/نویسنده کتابها/شماره تلفن نزدیکان زندگی/شعر و ضربالمثل/رمزها و پسوردهای خود ، آن ها را بهتر است حفظ کنید.
راهکار هایی برای حفظ سریع:
۱) خواب مناسب ۲) ورزش کردن ۳) تمرکز برای حفظ کردن.
1
سلام .مقالتون واقعا عالیه استاد حامدی خیلی ازتون ممنونم 🌷🌷🌷🌷🌷❤❤❤❤❤❤
من از این مقاله یاد گرفتم که یادگیری و حفظ کردن خیلی ساده هست به شرطی که راهش را یاد بگیریم و هوشمندانه عمل کنیم .باید بدانیم زمانی که از دو نیم کره مغز خود استفاده می کنیم یادگیری تا ۵ برابر افزایش پیدا می کند .درواقع یکی از روش های نوین برای حفظ کردن سریع مطالب درگیری دو نیم کره مغز است .یکی از تکنیک های حفظ کردن سریع تکنیک تصویر سازی است .مغز ما تصاویر را ۶۰/۰۰۰برابر سریع تر از متن پردازش می کند .نقشه ذهنی یکی از روش هایی است که از آن می توان برای حفظ کردن سریع استفاده کرد .نقشه ذهنی دو نیم کره مغز را درگیر می کند (یادگیری را ۵ برابر و سرعت را ۱۰ برابر می کند ).یکی دیگر از روش هایی که با آن می توانیم هر چیزی را در زمان کمتری یاد بگیریم ،یادگیری در خواب است می توانیم هر چیزی را ۲۰ دقیقه مطالعه کنیم و بعد از ۲۰ دقیقه خواب مصنوعی ایجاد کنیم و به چیزهایی که یاد گرفتیم فکر کنیم .همچنین مغز ما شب ها نمی خوابد و می توانیم از یادگیری در خواب به طور کلی هم استفاده کنیم (میتونیم قبل از خواب پادکست گوش بدیم ).چند نکته را باید هنگام یادگیری رعایت کنیم :کنترل استرس -تمرکز و تقویت حافظه .برای اینکه حفظیاتمان را قوی کنیم آب بنوشیم و حفظ نکنیم .بیشتر حجم مغز ما از آب تشکیل شده و اگر به میزان کافی آب به مغز نرسد نمی تواند خوب عمل کند .ویادگیری حفظ کردن نیست باید مطالب را درک کنیم .اما برای اینکه حافظه بهتری داشته باشیم می توانیم مطالبی را حفظ کنیم مثلا لغات زبان های مختلف ،نویسنده کتاب ها -شعر وضرب المثل و ….(برای حفظ کردن شعر می توان از روش تصویرسازی استفاده کرد ).چند مورد که روی سرعت و کیفیت یادگیری ما خیلی مفید است شامل خواب مناسب ،ورزش کردن و تمرکز (مهارتی که در دنیای امروز به شدت به آن نیاز داریم )می باشد .
4
سلام و خسته نباشد این مقاله هم مثل مقاله های دیگر که خواندم آموزشی و مهم تر آن کاربردی هست و من بخوام چند تا تجربه که از این مطالب مقاله دارم بگم اینه من خودم زمان تست میزنم آب کنارم گذاشتم و میخورم توی تست زدنم خیلی تاثیر گذاشته و نقشه ذهنی که نگم اصلا توی چند دقیقه یه فصل سخت زیست مرور می کنم و یادگیری در خوابم شب ها به تمام مطالب که توی طول روز یاد گرفتم فکر میکنم 💪💜👸
3
سلاااام
خیلی عالی و کاربردی بود و میتونم بگم که منظور از حفظ کردن و تقویت حافظه درک کردن مطلب یا نکته ای هست و این حفظ کردن که موجب به کارگیری دو نیمکره مغز میشود؛ یادگیری را تا ۵ برابر بیشتر میکند،سوال اینجاست که چگونه سریع حفظ کنیم؟!!
مشخص کنیم که چه چیزی را میخواهیم حفظ کنیم،زیرا هر چیزی روش حفظی مخصوص به خود را دارد برای مثال حفظ یک کتاب با مطالب زیاد از روش نقشه ذهنی استفاده میشود.و یک تکنیک مهم یادگیری در خواب است در واقع وقتی ما استراحت میکنیم مغزمان نمیخواد بلکه فعالیت بیشتری نیز دارد و اطلاعات را دسته بندی میکند و آنها را به حافظه بلند مدت انتقال میدهد .
ما برای اینکه مطلبی را حفظ کنیم باید هردو نیمکره مغزمان را به کار بگیریم و یکی دیگر از تکنیک ها تصویر سازی که تصاویر ۶۰۰۰۰ برابر سریعتر در مغزمان پردازش می شود.برای مثال وقتی یک کتاب را میخوانیم بهترین روش نقشه ذهنی است که بهتر است از رنگ های گوناگون استفاده کنیم تا سریعتر مطالب را درک کنیم.
بهتر است لغات زبان های مختلف،اسامی دیگران،نویسنده کتاب ها،شماره تلفن نزدیکان،شعر و ضرب المثل،رمزها و پسوردهای خود را حفظ کنیم که موجب تقویت ذهن ما میشود و برای حفظ کردن بهتر است از تکنیک های گفته شده و مهارت های دیگر استفاده کرد.
3
سلام خدمت استاد حامدی عزیز
☘️🍀💞
از تکنیک اول تون خیلی لذت بردم استفاده کردم،
خیییلی شیرین بود و جذاب،
فقط یک سوال
ما این تکنیک رو تا عدد ده یاد گرفتیم از ده به بالا چطور حفظ کنیم؟؟منظور عصا که یک هست با تاس که شش هست باتم اومده با یه کلمه مثلاا دوره موفق بهارمن 🤭😁
اینجا چه کنیم 🤔😅😅
مچکرم از این مقاله های خیلی عالی و پر محتوا ارائه میدید..
امیدوارم همیشه در اوج و چون ۸ ها😉 استوار باشید.
2
عالی وفوق العاده مثل همیشه 😍🥰
خب من چون کنکوری هستم وبه دبیری زبان علاقه دارم خیلی با حفظکردن لغات درگیر میشم و به این راهکارها احتیاج داشتم .
بابه کار گیری هر سه تکنیک تصویر سازی ،مایندمپ،یادگیری درخواب قطعا میتونم نتیجه ی خیلی بهتری بگیرم و سرعت مرورم رو ۱۰ برابر وحفظکردنم رو ۵ برابر بیشتر کنم .
این تکنیکها برای یادگیری هستن ونه برای حفظکردن چون حفظکردن ممکنه نتیجه ی عکس بدن.
اما حفظ کردن لغات واسامی وقرآن وشماره تلفنها میتونیم باعث تقویت حافظمون هم بشیم.
آب خوردن، خواب مناسب وورزش کردن هم فراموش نشه👌💗💗
2
سلام من از این مقالهی پر نکات فهمدیم که:؛
اگر بخواهیم مطالب درسی، شعر، لغت، زبان انگلیسی و قرآن را حفظ کنیم یا برای امتحانات آماده شویم؛
زمانی که از دو نیمکره مغز خود استفاده کنیم یادگیری تا ۵ برابر افزایش پیدا میکند. با تلاش خیلی کمتر میتوانیم نتایج خیلی بهتر بگیریم؛
لغات و اعداد نیم کره چپ مغر را و تصویرهای ذهنی و اشکالی نیمکره راست مغز ما را درگیر میکنند؛
۱) تکنیک تصویر سازی : در تصاویر خود از رنگها استفاده کنید ؛
۲) نقشه ذهنی : دو نیمکره مغز ما را در آموزش درگیر میکند ،
۳) یادگیری در خواب : زمانی استفاده کنید که حجم زیادی از اطلاعات را میخواهیم در مدت کوتاهی حفظ کنیم.
چگونه حفظیاتمان را قوی کنیم:
۱) نوشیدن آب ۲) برای یادگیری حفظ نکنید .
لغات زبانهای مختلف/اسامی دیگران/نویسنده کتابها/شماره تلفن نزدیکان زندگی/شعر و ضربالمثل/رمزها و پسوردهای خود ، آن ها را بهتر است حفظ کنید.
راهکار هایی برای حفظ سریع:
۱) خواب مناسب ۲) ورزش کردن ۳) تمرکز برای حفظ کردن.
ممنون ازتون به خاطر راهکار های خوبتون.🌹🙏
2
سلام و درود خدمت شما 🌹
۳ روش حفظ کردن سریع هست
اولی تصویرسازی ✨
دومی نقشه ذهنی ✨
سومی یادگیری در خواب ✨
مغز ما قدرت پردازش و تصویرسازی تا 60000 برابر داره
در یادگیری دو نیمکره مغز درگیر میشه
چپ برای آمار و منطق و تجزیه و تحلیل و
راست برای شعر و داستان و احساس هست✨
2
سلام روش تصویر سازی خیلی عالی هست
من همیشه به اینکه کاش نظام آموزشی رو بر اساس اصولی مدرن یادگیری و حافظه تغییر بدن و آپدیت کنن
واقعا این تکنیک ها برای یادگیری و حفظ فوق العاده است
همون طور که رمانی رو که پنج شش سال پیش خوندم با جزییات یادمه 🙂
درسته نمی تونیم نظام آموزشی رو تغییر بدیم اما می تونیم خودمون مهارت های یادگیری و حافظه رو پرورش بدیم
ممنون از تیم بهارمن❤️
1
سلام
مثل همیشه عالی و کاربردی بود
ممنونم ازتون
مبحث دو نیمکره مغز برای من جذاب بود و کاربردی😍
بازهم ازتون تشکر میکنم که وقت میزارید
4
مطلب امروز واقعا خیلی خوب بود لذت بردم و واقعا دید من رو نسبت به حفظ کردن تغییر داد و شیوه ی یادگیریمو گسترده تر کرد واقعا ممنونم🌹👍👍
3
مقاله بسیار مفید بود اینکه چطور دونیمکره رو با تصویر سازی درگیر کنیم ومطالب رو حفظ کنیم واقعا لذت بخش بود
2