عوامل موثر بر یادگیری
خودتان را در حال خواندن یک کتاب در نظر بگیرید، در نظر بگیرید که آن کتاب را بدون هیچ حواسپرتی مطالعه میکنید، هر صفحه را در کمتر از 30 ثانیه تمام میکنید، از خواندن آن لذت میبرید و احساس خیلی خوبی دارید. در این مطلب قصد داریم تا عوامل موثر بر یادگیری را یاد بگیریم. عواملی که امروزه در روانشناسی نوین حائز اهمیت است تا از لحظه به لحظه مطالعه خودمان لذت ببریم.
در این مقاله قرار است به پرسشهای زیر پاسخ دهیم:
- منظور از قلاب در یادگیری چیست؟
- سوال ها چه تاثیراتی روی مغز ما میگذارند؟
- چرا در کتاب های آموزشی از سوالات در شروع و پایان هر فصل استفاده میکنند؟
خودتان را سر جلسه امتحان در نظر بگیرید، جواب یک سوال را به خاطر نمیآورید اما میدانید که جواب سوال را قبلا حفظ کردید. در این زمان از مراقب میخواهید که اول جواب را به شما بگوید و شما مطمئن هستید که یه مقدار آن را بدانید تا انتهای جواب را به درستی میتوانید پاسخ دهید. اما مراقب گند دماغ است و به کمک نمیکند. شما نمیتوانید جواب آن سوال را بدهید اما توانستید پاسخ تمامی سوالات دیگر را بدهید.
اولین کاری که بعد سر جلسه امتحان میکنید چیست؟
طبیعتا به سراغ جواب سوالی میروید که پاسخ آن را ندادید. زمانی که جواب سوال را بررسی میکنید، حسرت میخورید که چرا سر جلسه آزمون به یادتان نیامده است.
نکته جالب اینجاست که تحقیقات نشان داده است بعد از یک سال شما تمامی سوالاتی که به درستی جواب دادهاید را فراموش میکنید و فقط جواب سوالی یادتان است که بعد از امتحان آن را مشاهده کردید.
سوال ها در یادگیری قدرت بسیار زیادی دارند!
از حالا به بعد که متوجه شدید سوال ها چه قدرتی دارند از شما میخواهم که هر آموزشی را که یاد میگیرید از خودتان چندین سوال بپرسید.
این آموزشها میتواند مطالعه یک کتاب باشد، کلاس مدرسه، دورههای حرفهای یا آموزشهای آزادی که توسط مدرسان آموزش داده میشود.
سوالها در ذهن قلاب میشوند
اگر سوالی طرح نمیکنید و برای خودتان بهانه میاورید دو حالت دارد:
حالت اول این است که از خود مدرس بیشتر میدانید و حالت دوم این است که شما از مبحثی که آموزش داده میشود هیچ مطلبی نمیدانید یعنی حتی اسم آن هم به گوش شما نخورده است. طرح سوال را جدی بگیرید و از این به بعد قبل از هر آموزشی سوال های خوب از خودتان بپرسید.
سوال ها باعث قلاب شدن مطالب در ذهن ما شوند و باعث میشوند جوابها در مغز ما گیر بیافتند. یکی از عوامل موثر بر یادگیری دقیقا طرح سوالات است.
سوالهای خوب
هر چقدر سوالهای بهتری از خودتان بپرسید فضای بهتری برای تثبیت محتوایی که یاد گرفتید در مغز شما ایجاد میشود. اگر دقت کرده باشید تمام کتابهای آموزشی تحصیلی که در مدارس آموزش داده میشوند دارای سوالاتی هستند که در پایان و شروع هر فصلی از دانش آموزان پرسیده میشود.
در بسیاری از کشورها که سیستم آموزشی قوی دارند به کتابهایی که در ابتدای آنها سوال نیامده است اجازه چاپ شدن نمیدهند.
سوالهایی که نویسندگان در کتاب خود مینویسند دقیقا مهم ترین نکات کتابها هستند و آنها قصد دارند با طرح سوال، شما محتوا را بهتر در ذهن خود نگهداری کنید.
بدون شک اگر نویسندگان کتاب از این موضوع آگاه باشند همه آنها در ابتدای هر فصل سوالاتی را طرح میکنند.
اگر دقت کرده باشید در این مقاله هم کاملا این موضوع به چشم میخورد.
مطالعه سوال ها
اگر کتابی را مطالعه میکنید که سوال دارد حتما در ابتدا سوالهای آن را مطالعه کنید. حتی اگر کنکوری هستید میتوانید در ابتدا سوالات کتاب های تست خود را مطالعه کنید. خواندن سوالات یکی از مهمترین گام های روش مطالعه حرفهای است.
خودتان سوال طرح کنید
اگر کتابی که مطالعه میکنید سوالی نداشت خودتان چند دقیقهای وقت بگذارید و از فهرست یا تیترهای اصلی آن سوالهایی در بیاورید. انجام این کار کمی زمان میبرد اما زمانی که شما به پاسخ سوالات میرسید مغزتان آنها را به حافظه بلند مدت انتفال میدهد.
عوامل موثر بر یادگیری، ساعت یادگیری
ساعت یادگیری ما فقط 25 دقیقه است. ما برای یادگیری به یک سری هورمونها نیاز داریم. اگر هورمونهای یادگیری وجود نداشته باشند یادگیری برای ما سخت میشود و نمیتوانیم خوب یاد بگیریم.
هورمونهای یادگیری
- دوپامین Dopamine
- نوراپی نفرین Norepinephrine
- استیل کولین Acetylcholine
این هورمونها به روشهای مختلفی ترشح میشوند. برای اینکه چگونگی ترشح این هورمونها را بدانید مقاله هورمون های یادگیری را مطالعه کنید.
سبک زندگی و شخصیت شما بر یادگیری شما تاثیر میگذارد. این که تا چه میزان میتوانید تمرکز اصولی داشته باشید. یا اینکه محیط اطراف شما مثل شلوغیها و صدا تا چه میزان میتواند کیفیت یادگیری شما را تحت تاثیر قرار دهد. خبر خوب این است که با اقداماتی ساده میتوانیم عوامل محیطی مناسب یادگیری را فراهم کنیم. برای این منظور پیشنهاد میکنم مطلب افزایش تمرکز را در سایت آموزشی بهارمن مطالعه کنید.
عوامل محیطی موثر بر یادگیری
میخواهیم مروری بر عوامل موثر بر یادگیری دانش آموزان دوره ابتدایی انجام دهیم. اینکه دقیقا چه بلایی را سر ما آوردند. میانگین سرعت مطالعه ما ایرانیها 100 تا 200 کلمه در دقیقه است. در حالیکه میانگین سرعت مطالعه کشور ژاپن بین 1000 تا 1200 کلمه در دقیقه است. تقریبا میتوانند در یک دقیقه 4 صفحه از کتاب را مطالعه کنند. یکی از اصلیترین مشکلات این است که در مدرسه به ما گفتند کلمات را بلند بلند بخوانید و هیچ اصلاحی بعد از آن برای بهبود سرعت مطالعه صورت نگرفت.
همین عامل سبب شد که ما ایرانیها کتابهای زیادی مطالعه نکنیم و هزاران مشکل دیگر که امروزه کشورمان را در برگرفته است. پیشنهاد میکنم برای اینکه سرعت و درک مطالعه بهتری داشته باشید، مطلب آموزش تندخوانی را در سایت آموزشی بهارمن مطالعه کنید. تندخوانی، یکی از عوامل موثر بر یادگیری است.
یادگیری عمیق
تغییر را زمانی میتوانیم در زندگی خود ایجاد کنیم که آموزههایمان را به صورت عمیق درک کرده باشیم. تبدیل دانستهها به توانستهها کار راحتی نیست. زمانی میتوانیم توانستههای خود را زیاد کنیم که در یک موضوع عمیق شویم. برای درک بهتر موضوع عمیق شدن مثالی میزنم:
اگر میخواهید فروش بیشتری داشته باشید، باید با تمرکز بالا چندین هفته را روی این موضوع کار کنید و اطلاعات خوبی را به دست آورید و تلاش کنید که بتوانید آن را اجرا کنید.
اگر مثل عموم افراد کتابهای مختلف از هر حیطهای را بصورت نامنظم مطالعه کنید و عمیق نشوید، رشد کمی خواهید داشت.
اگر یادگیری عمیق نباشد مغز ما نمیتواند اطلاعات را تجزیه و تحلیل کند. پس از این به بعد در نظر بگیر که در چه جنبهای میخواهید بهتر شوید. بعد از تصمیم گیری حداقل سعی کنید 12 تا 20 ساعت آموزش را به آن اختصاص دهید. یادتان باشد که تمرین و تلاش برای اجرایی کردن آموزشها بسیار مهم است.
علاقه در یادگیری
تا به حال دقت کردید که درسهایی که به آنها علاقه بیشتری داریم، خیلی سریعتر و بهتر یاد میگیریم! معمولا در درسهایی را هم که دوستشان نداریم، یادگیری خوبی نداریم. دلیل میزان یادگیری چیست؟ علاقه ماست…
میزان اشتیاق ما مشخص میکند که یک درس را تا چه میزان یاد بگیریم. شما اگر معلم یا مدرس خودتان را دوست نداشته باشید، از او یادگیری خوبی ندارید و بالعکس اگر معلم یا مدرس خود را دوست داشته باشید، میزان یادگیری و تلاشتان برای موفقیت چندین برابر است. اگر به کتاب یا درسی علاقه نداریم، چکار کنیم؟
باید علاقه خودمان را به آن درس، کتاب یا معلم بهتر کنیم. روشهای زیادی برای ایجاد عادت به درس خواندن و علاقه وجود دارد. پیشنهاد میکنیم مقالات دیگر سایت بهارمن را مطالعه کنید. پس علاقه هم یکی از عوامل موثر بر یادگیری هست.
در چه حیطههایی آموزش یاد بگیریم؟
تحصیل در مدرسه و دانشگاه برای رسیدن به رویاهایمان کافی نیست. نیاز داریم که در حیطههای مختلف زندگی آموزشهای خوبی را یاد بگیریم. هر انسان 5 نیاز اساسی دارد. این نیازها همیشگی هستند، مثل آبخوردن. زمانی که آب میخوریم، دوباره تشنگی به سراغمان میآید و نیاز داریم که آب بخوریم. اما 5 نیاز اساسی زندگی چیست؟
- بقا
- آزادی
- تعلق(عشق)
- پیشرفت
- تفریح
همچنین در زندگی 8 چرخ مهم داریم. اگر بخواهیم چرخ زندگیمان خوب بچرخد، باید به این 8 چرخ توجه کنیم. زمان یاد گرفتن 8 چرخ است.
- معنویت
- درآمد
- شغل یا تحصیل
- تفریح
- روابط صمیمی
- فرزند پروری
- سلامت
- خانواده
بهتر است روی کدام نیاز و کدام چرخ زندگی آموزههای بیشتری را یاد بگیری؟ از صفر تا ده به هر کدام نمره بده. هر کدام که نمره پایینی داشت، از همان شروع کن تا رضایت از زندگی بیشتری داشته باشی.
حرف پایانی مطلب عوامل موثر بر یادگیری
عومل مختلفی در میزان یادگیری ما تاثیر دارند. سوالها، ساعت یادگیری و تندخوانی بیشترین تاثیر را در عوامل یادگیری دارند. امروزه در روانشناسی نوین یادگیری تحقیقات بسیار گستردهای صورت گرفته است که باعث افزایش عملکرد و عملگرایی ما میشود. امیدوارم که از خواندن مقاله عوامل موثر بر یادگیری لذت برده باشید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من خودم هیچ وقت سوال های اول فصل رو نمی خوندم… :/ الان دیگه میخونم:)(:
سلام واقعا نکات ارزنده ای رو فرمودید
من متوجه شدم که ۲۵ دقیقه اول بهترین زمان برای یادگیریه و بعدش باید هورمون های خاصی ترشح بشه تا یادگیریمون بهتر بشه و اینکه برای یادکیری بهتر لازمه که حتنما سوالات خوبی رو طرح کنیم و از اونها به عنوان قلابی برای پیدا کردن جواب استفاده کنیم
ممنون از مقاله خوبتون
خیلی عالی بود من اولین بار بود طرح سوال رو خوندم و قبلا فقط مبحث درسنامه رو میخوندم مرسی خیلی نکته های خوبی بودن
واقعا مفید بود
سلام حاجی جان عالی یعنی عالی
مقاله های شما مصداق بارز خلاصه و مفید بودنه
در ضمن در مورد این روشی که گفتید سوالات قلاب یادگیری ذهن هستند نباید غافل شد من خودم زمانی. که با سوال چیزی را یاد میگیرم دیرتر فراموش میکنم اما امان از زمانی که بدون حل مسئله باشد و مغز درگیر نشود این باعث میشود تا انسان هرچیزی را فراموش کند و استاد ما چطور میتوانیم سطح این هورمون ها رو در بدن بالا ببریم؟
سلام عالی بود،طرح سوال رو حتما حین مطالعه ام انجام میدم
سلام به دکتر حامدی و همه پشتیبان های زحمت کش مجموعه بهارمن 🤝🙌🙌🙌
باید برای اینکه محتوای کتاب به خوبی در ذهن مان بماند سوال های خوب طرح کنیم و سوالاتی که در ابتدای کتاب پرسیده شده بخوانیم و سعی کنیم به آنها پاسخ دهیم سوالات خوب و کاربردی بپرسیم من وقت مطالعه 25دقیقه ای رو خیلی مراعات میکنم و واقعا این روش خیلی کاربردیع
این مطلب که وقتی سوالات رو جواب میدیم و سوالات خوب میپرسیم واقعا علمی و ثابت شده و کارآمد هست 👌👌
بازهم ازتون به خاطر زحمات زیادتون تشکر و قدردانی میکنم خسته نباشید ❤️😉❤️🙂😉❤️😉❤️😉❤️😉❤️😉❤️😉❤️😉💥😉😻😉❤️😉😻😉❤️😉😻😉❤️🌺💥😉❤️😉❤️😉❤️😉🙂😉❤️😉😻😉❤️💥❤️💥🌺💥🌺💥🌺🙂🌺🙂😉🙂🌺🙂😉❤️😉💥❤️
ممنون عالی بود😍👌
سپاس از شما و تیم فوق العاده تون 🌹
سلام ممنون خسته نباشید مطلب کوتاه و مختصر و مفید بود
واقعا شما تمامی حرف هاتون رو چندین بار توی تمامی پادکست هاتون تکرار میکنید .
مثلا همین ساعت یادگیریمون.
واقعا روی تک تک حرف هاتون اصرار دارید و برای همین هاست که ما برای خواندن تمامی پادکست هاتون مشتاق هستیم⚘
عالی بود😍👌
سلام خسته نباشید
اوو بله من از زکانی که با بهار من آشنا شدم روش مطالعه ام درست شده از خودم سوال میپرسم راجب کتابا یا سثالای کتاب رو جواب میدم و همین باعث میشه مطالب راحت تر به ذهن من راه پیدا کنند واینکه یادگیری ما 25دقیقه اوله پس بقول استاد حامدی ادم عاقل بجای سه ساعت مطالعه سه تا یکساعت مطالعه میکنه چون در یک ساعت دوتا25دقیقه هست در سه ساعت هم دو تا25دقیقه هست😍🔥
واقعا لرای من کاربردی من جزو اون دسته از افرادی هستم که همیشه سر جلسه امتحان دچار این نشکل میشدم!
با رهایت کردن نکات گفته شده مطمعنم که میتونم این ضعف رو جبران کنم چون بهتون اطمینان دارم استاد!🌸
سلام مقاله تون عالی بود مهم ترین مبحث این مقاله تون طرح سوال و سوال پرسیدن از خودمان است اگر خودمان سوال طرح کنیم این باعث میشود که این سوالات وارد حافظه بلند مدت شود که فراموشی این سوالات خیلی کم میشود
اگر میخواهیم در آینده موفق شویم باید عملگرا باشیم
سلام بازم مثل همیشه عالی بود
سلام وقت بخیر
این مقاله به من یاد داد که وقتی از خودمان راجع به موضوعاتی که یاد می گیریم سوال بپرسیم باعث می شود مه وارد حافظه بلند مدت ما بشود و دیگر آن را فراموش نکنیم. مثلا وقتی سر امتحان سوال برای ما پیش می آید که جواب آن را نمی دانیم، وقتی بعد از امتحان جواب آن سوال را بررسی کنیم، بعد از مدتی از کل مطالبی که خوانده بودیم فقط همان مطلب که درباره اش از خودمان سوال پرسیده بودیم را در ذهن داریم.
پس قدرت سوال پرسیدن را نباید دست کم بگیریم و باید ارزش زیادی را برای آن قائل باشیم
سلام وقت بخیر
مقاله بسیار عالی و کارآمد بود.من همیشه برای هر مطلبی که میخوندم سوالاتی رو طرح میکردم اما بعضی وقت ها به اون ها پاسخ نمیدادم و باعث میشد یادگیری کاملی نداشته اما با خوندن مقاله بسیاری از اشتباهات رو متوجه شدم
ممنون از زحمات شما 🙏🍁
سلام استاد حامدی عزیز
شما توی مقاله اتون گفتید که
ما فقط ۲۵ دقیقه ی اول مطالب رو کامل میفهمیم و یاد میگیریم
اگه مثلاً توی برنامه ریزی برای خودمون ۲۵ دقیقه بخونیم پنج دقیقه استراحت کنیم دوباره اون مدلی بخونیم تاثیری داره توی یادگیری و حافظه امون؟؟
روش برنامه ریزی خوبیه به نظرتون؟؟
واقعاً ممنونم بابت همه ی مقاله هاتون من واقعاً دارن
ازشون استفاده میکنم و خیلی بهتر شدم 😍😍💪🏻
خوشحالم از اینکه با شما و تیم خوبتون آشنا
شدم 😊😍😍😍😍😍😍💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻
سلام استاد حامدی
ممنون از این مقاله ی زیبایتان 🌹🌟🌹🌟🌹🌟
سلام
وقت بخیر
مقاله عوامل موثر بر یادگیری خیلی مفید و کاربردی بود .
سوالات قدرتمند هستند و هر چه سوالات بهتری از خودمان درباره مطلبی که آموخته ایم بپرسیم ، مطالبی که یاد گرفتیم بهتر در مغزمان تثبیت میشوند و باعث میشود آن سوال در مغزمان قلاب شود .
با عرض سلام
از نظر من مطالبی خونده میشه تنها در یک حالت واقعا یادگیری انجام شده و اون حالت هم اینه مه بعد از مبحثی سوالی از همون مبحث پیدا کنی که دنبال جوابش بگردی اون رو پیدا کنی در غیر این صورت اصلا از مطلب چیز مفیدی رو یاد نگرفتی
سلام به تیم خوب یهارمن
این مقاله به من یاد داد که وقتی از خودمان راجع به موضوعاتی که یاد می گیریم سوال بپرسیم باعث می شود مه وارد حافظه بلند مدت ما بشود و دیگر آن را فراموش نکنیم. مثلا وقتی سر امتحان سوال برای ما پیش می آید که جواب آن را نمی دانیم، وقتی بعد از امتحان جواب آن سوال را بررسی کنیم، بعد از مدتی از کل مطالبی که خوانده بودیم فقط همان مطلب که درباره اش از خودمان سوال پرسیده بودیم را در ذهن داریم.
پس قدرت سوال پرسیدن را نباید دست کم بگیریم و باید ارزش زیادی را برای آن قائل باشیم.
سلام عوامل موثر یادگیری اینکه سوال ها چقدر موثر میتونن باشن و اون ۲ حالت کامل درسته وقتی که اطلاعات ما بیشتر باشه سمت کتاب نمیریم اما این فقط یه حس و اینکه حالت دوم هیچی نمیدونیم سمتش نمیریم سوال ها کاملا از اهمیتی که دارن آگاه شدیم . حتما از این به بعد بیشتر توجه میکنم به سوال ها و کار می کنم .
سلام آنچه ک من ازین مقاله فهمیدم ساعت یادگیری ۲۵ دقیقس و ما باید هورمون های یادگیری رو ترشح کنیم تازهتر یاد بگیریم و اصل این مقاله اهمیت سوالات رو ب ما یاد آور میشه سوالات مهمترین بخش های کتاب هستن و همانند قلاب جواب هارو ب دام می اندازند و باعث تثبیت اطلاعات و انتقال اونها ب حافظه بلند مدت میشن بله همونطور ک گفتین برام پیش اومده ک سر جلسه امتحان پایه نهم تمام سوالات رو جواب دادم و فقط ی سوال نیم نمره ای رو جواب ندادم و بعد چهار پنج سال یادمه
سلام
مطالب خیلی کاربردی بودن ما برای مطالعه بهتر باید قبل از مطالعه یه دید کلی نسبت به اون کتاب یا مقاله داشته باشیم پس اول باید مقدمه و فهرست درس ها رو مطالعه کرد بعد بخش های مهم هر فصل رو تا یه دید کلی از اون کتاب بدست بیاریم . ایده طرح سئوال یکی از کاربرد ترین روش های مهم مطالعاتی هست که تو این مقاله به طور کاملا مفید وجامع بهش اشاره کردین ممنونم از مطالبی که در اختیار ما قرار دادید
سلام..خیلی جالب بود من همیشه باخودم فکرمیکردم که چرا بعداز امتحانات سوالاتی که جوابشون رو نمیدونستم وبعد چک میکردم خیلی خوب توی ذهنم میموند…ممنونم بابت مقاله مفیدتون
باسلام خدمت استاد گرامی
من دراین مقاله آموختم سوال کردن برای تثبیت یادگیری بهترین کار است وسوالات مانند قلاب ذهنی هستند تا جواب ها در مغز ما گیر بیفتد واینکه سوالاتی که نویسندگان در کتاب های خود می نویسند مهم ترین نکات را شامل می شوند .واگر درکتابی سوال مبود خودمان باطرح سوالات درست به تثبیت بیشتر مطالب در ذهنمان کمک کنیم .ممنون ازشما
من عاشق سوال طرح کردن و جواب دادنم ممنون از شما
من عاشق سوال طرح کردن و جواب دادنم ممنون از شما⚘⚘⚘
سلام خسته نباشید
من این نکاتو هیچوقت رعایت نکردم حتی معمولا به فرست کتاب نگاه نمیکنم تا سوالی برآن به وجود بیاد ممنونم از نکاتی که بهش اشاره کردید
سلام ممنون از مقالات خوبتون
خیلی کاربردین
سلام خسته نباشید
مقاله خیلی مفید و مختصر و کاربردی بود و دارای نکات مهمی
ما باید قبل از هر آموزشی که قرارع یاد بگیریم، سوالات خوبی از خودمون بپرسیم چون سوال ها باعث قلاب شدن مطالب در ذهن ما میشن و همچنین باعث میشه که جواب ها در ذهن ما گیر بیفته
هرچقدر سوال های بهتری از خودمون بپرسیم فضای بهتری برای تثبیت محتوایی که یا گرفتیم تو مغز ما ایجاد میشه
در واقع وقتی ما قبل از خوندن مطلبی اول سوال های اون رو نگاه میکنیم و میخونیم وقتی به جواب اون سوال ها می رسیم مغز اون اطلاعات و مطالب رو به حافظه بلند مدت انتقال میده
سلام به دکتر حامدی و همه پشتیبان های زحمت کش مجموعه بهارمن 🤝🙌🙌🙌
باید برای اینکه محتوای کتاب به خوبی در ذهن مان بماند سوال های خوب طرح کنیم و سوالاتی که در ابتدای کتاب پرسیده شده بخوانیم و سعی کنیم به آنها پاسخ دهیم سوالات خوب و کاربردی بپرسیم من وقت مطالعه 25دقیقه ای رو خیلی مراعات میکنم و واقعا این روش خیلی کاربردیع
این مطلب که وقتی سوالات رو جواب میدیم و سوالات خوب میپرسیم واقعا علمی و ثابت شده و کارآمد هست 👌👌
بازهم ازتون به خاطر زحمات زیادتون تشکر و قدردانی میکنم خسته نباشید ❤️😉❤️🙂😉❤️😉❤️😉❤️😉❤️😉❤️😉❤️😉💥😉😻😉❤️😉😻😉❤️😉😻😉❤️🌺💥😉❤️😉❤️😉❤️😉🙂😉❤️😉😻😉❤️💥❤️💥🌺💥🌺💥🌺🙂🌺🙂😉🙂🌺🙂😉❤️😉💥❤️
سلام استادوقتتون بخیر
من هیچ وقت قلاب گیری نمیکردم و مطالب خیلی زودازذهنم پاک میشدن
تازه ساعت یادگیری که ۲۵دقیقه هم رعایت نمیکردم
من کلا سوالات فصل ها رو خیلی نگاه نمیکردم و توجه خاصی نشون نمیدادم خب ک چی ؟ ولی الان متوجه اشتباهم شدم مرسی بهارمن😍💕
سلام استادوقتتون بخیر
من هیچ وقت قلاب گیری نمیکردم و مطالب خیلی زودازذهنم پاک میشدن
تازه ساعت یادگیری که ۲۵دقیقه هم رعایت نمیکردم
من عاشق سوال طرح کردن و جواب دادنم ممنون از شما⚘⚘⚘
سلام
باید برای اینکه محتوا کتاب در ذهن ما تثبیت شود باید سوال طرح کنبم و بهترین زمان برای خواندن ۲۵دقیقه است
خیلی ممنون ازتون
سلااام عالیی مث همیشه❤💫
سوال طرح کردن عالیه چون ذهن ما میره دنبال جواب ها😍🤩
سلام خسته نباشید مقاله بسیار عالی بود محتوا حرف نداشت خیلییی به نکته خوبی اشاره کردید همه ما انسان ها درس میخونم و چیز های مختلفی یاد میگیریم اما چه عاملی باعث فراموشی میشع و برای تثبیت مفاهیمی که یاد گرفتیم باید چیکار کنیم که سوال طرح کردن واقعا عالی بود من نتیجه خیلی خوبی باهاش گرفتم پیشنهاد میکنم حتما همه این روش اجرا کنن چون خیلی نتیجه میده و به درک و فهم ما کمک زیادی میکنه
با آرزو سلامتی و موفقیت همه🙂
مثل همیشه عالی🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
سلام دورود فرااوان خدمت مجموعه بهار من
خیلی خیلی مفید واقع شد برای منی کع کنکوری ام
اللخصوص اون بخش سوالی خوانی کع قبلا ازتون یاد گرفته بودم و انجامش هم دادم و بسیار موثر واقع شده خدا حفظتوت کنه برامون
سپاااااااس فراوان
نکات تکمیلی در کتاب یادگیری ۷ برابری و دورهنخبگان گفته شده سوالات رو خیلی جدی بگیرید ممنون از مجموعه بهار من 🌷🌷
مقاله عالی بود، بنظرم طرح سوال یکی از بهترین راهکار ها هستش و به انسان در یادگیری عمیق خیلی میتونه کمک بکنه، من خودم به شخصه قبل اینکه یه مطلبی رو بخوام آموزش ببینم اول به تستای اون مطلب یه نگاهی ميندازم بعد میرم سراغ یاد گرفتن بنظرم این کار خیلی خیلی میتونه موثر باشه
ممنون 🌹
متن این مقاله تیکه هایی از کتاب یادگیری شماست نه استاد؟
واقعا کتاب فکق العاده ایه پیشنهاد میکنم بقیه هم بخوننش
ممنون از اطلاعات مفیدتون🙏🏼
سوال ها باعث قلاب شدن مطالب در ذهن ما شوند و باعث میشوند جوابها در مغز ما گیر بیافتند. یکی از عوامل موثر بر یادگیری دقیقا طرح سوالات است و ساعت یادگیری ما فقط25 دقیقه است
تو این مقاله یاد گرفتیم که باید اول و اخر خواندن از خود سوال بپرسیم تا مطالب در ذهن ما به قلاب بیوفتد و یاد گرفتیم که چجوری هورمون های یادگیری رو با بازی دستان ترشح کنیم
سلام و عرض خسته نباشید بله دقیقا طرح سوال و خود سوال تو یادگیری خیلی کمک میکنه من خودم بارها برام تفاق افتاده که با طرح سوال از خودم برای کتاب خیلی عالی تر یاد گرفتم ولی خوب متاسفانه سوال های طرح شده خود کتاب رو تا حالا برسی نکرده بودم و از ایم به بعد حتما برسی میکنم😊
یاد گیری ما فقط ۲۵ دیقس یک سری هورمون های یادگیری وجود دارد ک در صورت عدم ترشح انها نمیتوانیم خوب یاد بگیریم. طرح سوال در یاد گیری بسیار مهمه
واقعا عالی بود من میدونستم یابد سوال بپرسیم ولی در اين صورت مطالبتون عالی و من خیلی چیزا فهمیدم
سلام ممنونم بابت مقاله خوبتون ساعت یادگیری ما فقط 25 دقیقه است. ما برای یادگیری به یک سری هورمونها نیاز داریم. اگر هورمونهای یادگیری وجود نداشته باشند یادگیری برای ما سخت میشود و نمیتوانیم خوب یاد بگیریم.
سلام 🤗
وقت بخیر
بازم ممنون استاد بابت مقاله ی پر نکته و مفیدتون که باعث شد که من هر مبحثی از هر کتابم می خونم براش سوال طرح کنم که در مغزم بیشتر جا بگیره
سلام، خدا یا شکرت. 💐💐💐💐💐❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
سلام، وقتتون به خیر باشه انشالله، سپاس بابت این مقاله که به یک نکته ای پررنگ یعنی سوال پرسیدن اشاره کرده بود. من خودم همینطور بودم که وقتی از جلسه برمیگشتم و دنبالش میگشتم تا مدت ها خداراشکر توی ذهنم بود، ما باید تلاش کنیم تا استفاده درست از نعمت. های خدا داشته باشیم و این نعمت در راه هدف هاهمون (از جمله مهمترین آن خدا) برسیم.
یک سوال، اون جایی که. فتید سوال های کتاب تست خودتون رو بخونید منظور چیه؟
سلام وقتتون بخیر
سوالی خوانی واقعا خیلی موثره و فک کنم یکی از دلایلی که مقاله های شما بهتر از مقاله های دیگه تو ذهنم میمونه اینه که دائما سوالاتی داخل متن طراحی میشه و ذهن رو کنجکاو میکنه🤩🌹
شدیدا عااالی بود
من هم هنگام اتمام مطالعه ی یک درس چندین سوال از خودم میپرسم واقعا در تثبیت اون مطلب نقش زیادی داره
در مقاله های قبل ذکر شده بود که ۲۵ دقیقه ی اول و ۲۵ دقیقه ی آخر مطالعه بازدهی بیشتری داره
واقعا همین طور بود چون این کار رو انجام دادم
و سعی میکنم بحث های سخت دروس رو ۲۵ دقیقه ی اول مطالعه کنم
خوندن سوال و طرح سوال و یاد دادن به دیگران به یادگیری خودمون خیلییی کمک میکنه
سلام و درود 🌸🌸
بی نهاااایت مطلب عاااالی بود
بخش هورمونهای یادگیری فوق العاده بود
واقعا زمانیکه خوشحالیم راحتر و بهتر درک میکنیم و البته سوالات هم خیلی میتونن موثر باشن
ممنون بابت مطالب عاااالیتون 🦋
خداقوت🧿
هورمون های یادگیری با خنده به نظرم بیشتر ترشح میشن
سلام مرسی ازتون
دقیقا با ۲۵ دقیقه موافقم خودم شهصا میفهمم که بازدهم در این ۲۵ دقیقا خیلی بالاس
و همچنین با سوال پرسیدن و امتحان گرفتن از خودمون باعث میشه مدت زمان زیادی موضوع در ذهنمون بمونه
سلام مرسی ازتون
دقیقا با ۲۵ دقیقه موافقم خودم شهصا میفهمم که بازدهم در این ۲۵ دقیقا خیلی بالاس
سلام
از مقاله خوب و کم حجمتون سپاسگزارم.🙏🌼🍃
با در نظر گرفتن عوامل موثر بر یادگیری می توانیم با زمان کمتر بهتر نتیجه بگیریم. در این محتوا از سوالات به عنوان قلاب یادگیری یاد شد و به اهمیت طرح سوال (در صورت نداشتن) و مطالعه سوالات ابتدایی و پایانی کتاب اشاره گردید. ساعت یادگیری ما ۲۵ دقیقه هست و هورمون های یادگیری شامل دوپامین، نوراپی نفرین و استیل کولین است.
باتشکر فراوان مطالب زیادی یادگرفتم وازاهمیت سوال آگاه شدم سوال در ذهن مثل قلاب هستن جواب راگیر میاندازند بهترین کتاب ها کتاب های هستن ک اول فصل سوال طرح شده قبل مطالعه فصل ابتدا ب سوالات ی نگاهی بیندازید سوالات مهم ترین نکات اون فصل اگر سوال طرح نمیکنید یا ازدبیر بیشتر میفهمیم یا اصلا موضوع را نفهمیدید و ساعت یادگیری 25پقیقه هست و اینک هورمون یادگیری استیل کولین دوپامین است
سلام ممنون از شما و تیم بهار من، خیلی مطلب جذاب و فوق العاده بود.🧡
گن فهمیدم که سوال کردن مهم ترین بخش یادگیری است اگر ما ُوال طرح نمی کنین با دلیل: ۱) بیشتر دانستن از دبیران ۲)نفهمیدن آن مطالب که آموزش دادند .
بهترین سوالات باعث تثبیت و در مغز ایجاد میشود.
اگر کتابی خواندید ۱) سوال دارد آن را بخوانید ۲)سوال ندارد آن سوال را طرح کنید.
ساعت یادگیری، فقط ۲۵ دقیقه است و یکی از این هورمون ها،دوپامین است.
عالی استاد.
۲۵ دیه یا ۵۲ دقه مطالعه و ۱۷ دقه استراحت که فرمودید با سحر خیزی فوق العادس. من سعی دارم همینو حفظش کنم.
خیلی خوبه واقعا، چون همه چی به اندازه میشه
سلام و وقت بخیر استاد سخت کوش گرامی
خدا حفظتون کنه
این مطلب هم مثل همیشه عالی بود😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
این روش را چند بار به کار برده و به نتایج آن پی برده بودم.ولی باز متوجه اهمیت آن نبودم.مقاله عالی بود👏
سلام استاد.مقاله امروز درباره عوامل موثربریادگیری بودکه از درس یامطلب که اموزش میبینیم حتما سوال بپرسیم که مطالب بهتر درذهن قلاب شوند.ساعت یادگیری که ۲۵دقیقه اس وهورمونهای یادگیری که دراین مقاله ازانها نام برده شدکه مثل همیشه عالی وکاربردی بود ممنون ازشما
سلام استاد ممنون از اطلاعات خوبی که در اختیارمون میزارید
یک. سوال داشتم سوالات کلی باید بپرسیم چون باتوجه به تیتر میتونیم سوال بپرسیم از خودمون
سلام و تشکر
دراین مقاله من به نقش سوال ها دریادگیری پی بردم واینکه سوال همانند قلاب درذهن باعث می شود جواب ها درمغز ما گیر کند ، هنگام مطالعه کتاب خودمان سوال طرح کنیم تا وقتی به پاسخ سوالات دست پیداکردیم مغز آن را به حافظه بلند مدت انتقال دهد ،درهرآموزش ۲۵ دقیقه اول سطح یادگیری بالاست .همچنین نقش هورمون های دوپامین ،نوراپی نفرین واستیل کولین وتاثیر آنها بریادگیری را متوجه شدم
ممنون🌷
باسلام خدمت همکاران بهارمن .کاشکی نوع آموزش وتکنیکهایی کە در مجموعە بهارمن ارائە میشود همگانی میشد یعنی درک مسئولین بی مسئولیت ووزارت آموزش وپرورش درمدارس ازٱن استفادە میکردند ومافیای کنکوربرچیدە میشدتابیش ازاین جوانان ما افسردەومایوس نشوند بە امیدروزیکه متدآقای حامدی الگوشود
باسلام خدمت استاد حامدی عزیز
دراین مقاله من به نقش سوال ها دریادگیری پی بردم واینکه سوال همانند قلاب درذهن باعث می شود جواب ها درمغز ما گیر کند ، هنگام مطالعه کتاب خودمان سوال طرح کنیم تا وقتی به پاسخ سوالات دست پیداکردیم مغز آن را به حافظه بلند مدت انتقال دهد ،درهرآموزش ۲۵ دقیقه اول سطح یادگیری بالاست .همچنین نقش هورمون های دوپامین ،نوراپی نفرین واستیل کولین وتاثیر آنها بریادگیری را متوجه شدم سپاس از شما
مثل همیشه عالی
دقیقا منم هر سوالی که مشکل دارم و بعد میام بررسی میکنم رو دیگه فراموش نمی کنم ولی نمی دونستم که برای تثبیت مطالب باید باید سوال از درس طرح کنیم ولی قطعا از این به بعد برای درس خواندن اول سوال طرح میکنم بعد آموزش
وتشکر از اموزه های مفیدتون 😍🍁
سلام وقت بخیر
این مطلب هم جز مطالبی بود که در اولویت مطالعه ای من نبود و حتما برای یکبار هم که شده عملیش میکنم که بازخوردشو روی یادگیری خودم ببینم. مقاله ها تون اندوخته های زیادی داره و مهم تر از اندوخته ها شیوه بیانشون برای فهم و درک مخاطبتون و خواننده مقاله هستش که به قابل فهم ترین نحو ممکن بیان شده و ذهن رو به بشدت برای یادگیری جذب خودش میکنه.
عاالی مثل همیشه 👏👏❤
بله دقیقا من خودم بارها امتحان کردم ودیدم که طرح سوال چقدرروی یادگیریمون مؤثره حتی بیشتر ازتست زدن ،ووقتی هم که جواب سوالی رو اشتباه بدیم خیلی بیشتر ازباقی سوالات یادمون میمونه👌
سلام و درود محدثه عزیز
خوشحالم که روش مطالعه درستی دارید
موفق باشید.
سلام استاد ممنون بابت رهکارهاتون🤩🌷
استاد من خیلی زمان کم میارم وقتی که میخوام درست درس بخونم😖💔
میشه بگید باید چیکار کنم که زمان کم نیارم☹🙏🏻
دقیقا منم جواب سوالاتی که بعد امتحان سراغشان میرم بهتر یادم میمونه
و اینکه الان متوجه شدم قبل از خوندن نگاهی به سوالات بیاندازم و آن هارا بررسی کنم 👌🏻
چون الان با مطالعه مقاله متوجه شدم سوال قدرت زیادی در یادگیری داره و باعث قلاب شدن مطالب در ذهن میشه😍
سلام ملیکا عزیز
خوشحالم که این مطالب بهت کمک کرده
شاد و سلامت و ثروتمند باشی
سلام استاد
این مقالتون در مورد طرح سوال کردن بود که چقدر روی یادگیری تاثیر داره
اگر در کتابی طرح سوال نشده بود بهتره که خودمون قبل خوندن از تیتر یا .. اون طرح سوال کنیم و این باعث میشه موقع خوندن وقتی به جواب رسیدیم سوال تو ذهن به حافظه بلند مدتمون بره
مرسی عالی بود خداقوت 💕
سلام استاد
این طرح سوال واقعا واسه درسی مثل زیست عالیه
چون سوالاتی که طراح آورده دقیقا مطالب مهمی هستن که بیشترین سهم در کنکور دارن و اگر کسی پاسخ کاملی واسه اون سوالات ابتدای درس داشته باشه واقعا درس فهمیده
سلام و درود سمیه عزیز
عالیه که مقاله رو به این خوبی مطالعه کردی
حتما به نکته هایی که گفته شده عمل کن و انجامشون بده دختر
موفق باشی
از وقتی این روشو از کتابتون خوندم انجاممیدم وقتی قبل خوندن سوالایه اون بخشو میخونم واقعا خیلی بهتر میمونه تو حافظم 👌🏻😍
فرشته عزیز خیلی خوشحالم که مطالب بهت کمک کرده
موفق باشی دختر✌🏼
با سلام هر روز یه چیز جدید و مفید و آموزنده یادمون میدید خیلی ممنون از این به بعد سعی میکنم از روش سوال کردن و طرح کردن استفاده کنم برای اینکه من وقتی مطالب پیچیده میبینم اون رو به طور توضیحی میخونم و سوال رونمیخوندم و این باعث میشه که تو امتحان گیج بشیم و بگیم این رو قبلاً خوندم اما یادم نمیاد و به معلم میگیم اولش رو بگو ادامه اش رو خودم مینویسم اما بهمون کمک نمیکنه و اون موقع خیلی ناراحت میشیم و از دست خودمون ناراحت میشیم که چرا خوب نخوندیم و الان کم میاریم
خیلی ممنون بابت نوشتن این مقاله های مفید و آموزنده
من میخواستم یه سوال راجب مقاله های قبلی بپرسم تو یکی از مقاله هاتون نوشته بودید ارزوهامون رو به کسی نگیم ،بعضی وقت ها میگن که ارزوهاتون رو بنویسید تا اتفاق بیفتد مثلاً اگه جایی بنویسیم که تو دید بقیه باشه اونوقت تکلیف چیه؟
یکی از روش های خیلیی خوب برای یادگیری سوال طرح کردن و جواب دادن به اوناهست وتوی سرعت یادگیری و وقتایی زمان کم داری خیلی کمک میکنه به ادم و اگر همون سوالاتت رو به یکی توضیح بدی خیلی بیشتر یاد میگیری
درسته مبینا عزیز
ایننکه مطالبی رو که یاد گرفتی رو به دیگران توضیح بدی
خیلی میتونه توی یادگیری بهتون کمک کنه
شاد باشید
سلام استاد وقتتون بخیر
واقعا سوال طرح کردن و جواب دادن به سوال خیلی تو مطالعه درس هام بهم کمک میکنه و باعث میشه دنبال جواب سوال بگردم و اون مطلب رو بهتر متوجه بشم،ممنون از شما🌹
خواهش میکنم مهسا عزیز
ما در کنارت هستیم
موفق باشی دختر
سلام و عرض ادب دقیقا سوال نوشتن تاثیر خیلی بیشتری در یادگیری داره من خودم قبلا از همین روش برای درسام استفاده میکردم ولی متاسفانه اون موقعه نمیدونستم جریانش رو و از این روش فاصله گرفتم چون دلیلش رو نمیدونستم از باید دوباره شروع به استفاده از این روش بکنم و این مقاله هم مثل مقاله های دیگه واقعا عالی بود
سلام مثل بقیه مقالاتتون عالی بود خیلی ممنون که وقتتونو برای ما میذارین واقعا سوالات توی یادگیری خیلی تاثیردارن من توی امتحاناتم همیشه برام پیش میاد که جواب یک سوال یادم بره واگه اولشو بهم بگن یادم میاد ودرغیراین صورت اصلا هیچی یادم نمیاد برای همین دلیل توی امتحانات گاهی اوقات بااینکه سوالی روخونده بودم نمیتونم جوابش بدم واین خیلی بدهست آقای حامدی توی کتابهاشونم قبل ازهرمطلبی سوال طرح کردن چون سوال خوب خیلی توی یادگیری تاثیر داره وبایدبهش توجه کنیم همونطورکه گفتین همیشه سوالاتی رو که اشتباه میکنیم بیشتریادمیگیرم وبرای دفعه بعداون سوال یادمون میمونه
سلام سلام استاد بزرگوار☺😉
مثل همیشه عالی بودید و چیزی ک پیشم جالب بود ،این بود ک ما سوالاتی رو همیشه یادمون میمونه ک سر جلسه امتحان بلدشون نبودیم جون بعد از امتحان سریع میریم نگاه جواب میکنیم و اینکه دیگه ان شا الله از این روش استفاده میکنم.
سلام استاد حامدی عزیز
وقتتون بخیر…❤️
امیدوارم که حالتون عالی باشه
و در صحت و سلامت کامل باشید.
در رابط با عوامل موثر بر یادگیری…
مقالهای عالی و پر از نکات کاربری
با اینکه مقالههای شما کامل و بدون نقص هستن و جای هیچ گونه نقد و نظری نیست اما میخوام هر انرژی که از صحبتاتون گرفتم رو به خودتون منتقل کنم.
خب چه مواردی رو ما از مقالتون یاد گرفتیم؟
اینکه…
ما اگه عوامل موثر یادگیری رو بدونیم و رعایتشون کنیم؛ میتونیم خیلی بهتر از قبل عمل کنیم.
اینکه بعد از امتحان میریم و سوالاتی که مشکل داریم رو میبینیم و در آخر همون سوالات هسا که توی ذهنمون میمونه خیلی خیلی برام جالب بود!
چون من همیشه بعد از امتحاناتم این کار رو میکنم و الان متوجه شدم به چه دلیلِ.
منظور از قلاب در یادگیری چیه؟
سوالها چه تاثیراتی روی مغز ما میذارن؟
چرا توی کتابهای آموزشی از سوالات توی شروع و پایان هر فصل استفاده میکنن؟
ما توی این مقاله به جواب این سه تا سوال مهم رسیدیم.
این نکته خیلی مهم و جالب بود که سوالها توی ذهن ما قلاب میشن.
حالا اینکه ما سوالی طرح نمیکنیم و برای خودمون بهانه میارییم دو تا حالت داره:
۱. حالت اول اینه که از خود مدرس بیشتر میدونیم.
۲. و حالت دوم اینه که ما از مبحثی که آموزش داده میشه هیچ مطلبی نمیدونیم یعنی حتی اسم اون هم به گوش ما نخورده.
” طرح سوال را ما باید جدی بگیریم و از این به بعد قبل از هر آموزشی سوال های خوب از خودمون بپرسیم.”
سوال ها باعث قلاب شدن مطالب توی ذهن ما میشن و باعث میشن جوابها توی مغز ما گیر بیوفتن.
یکی از عوامل موثر بر یادگیری دقیقا…
(طرح سوال هست).
هر چقدر که ما سوالهای بهتری از خودمون بپرسیم فضای بهتری برای تثبیت محتوایی که یاد گرفتیم توی مغز ما ایجاد میشه.
توی تمام کتابهای آموزشی که توی مدرسهها آموزش داده میشن یه سوالاتی مطرح شده که توی پایان و شروع هر فصلی از دانش آموزها پرسیده میشن.
و توی خیلی از کشورها که سیستم آموزشی قوی دارن به کتابهایی که توی ابتدای اونها سوالی نیومده و مطرح نشده؛
اجازهی چاپ شدن نمیدن.
و سوالهایی که نویسندهها توی کتاب خودشون مینویسند دقیقا مهم ترین نکات کتابها هستن و اونها قصد دارن که با طرح سوال، ما محتوا را بهتر توی ذهن خودمون نگهداری کنیم.
قطعا اگر نویسنده ها هم این موضوع رو بدونن اونها هم توی اول کتاب خودشون سوالهایی رو مطرح میکنن.
و این خیلی خیلی نکته کاربردی بود برای من که نویسنده هستم و علاقهی خاصی به نویسندگی دارم…
که اگر قصد چاپ کتاب داشتم حتما و حتما در اول و آخر کتاب سوالاتی رو برای تثبیت محتوای کتاب توی ذهن خواننده مطرح کنم.
ما حتما سوالات کتابها رو باید مطالعه کنیم.
اگر کتابمون سوال نداشت سعی کنیم خودمون براش سوال مطرح کنیم…
درسته که زمان میبره ولی وقتی ما به جواب اون سوالات میرسیم؛ مغز ما اونهارو به حافظهی بلند مدت انتقال میده.
ما باید بدونیم که ساعت یادگیری ما فقط ۲۵ دقیقه هست.
که ما برای یادگیری به ترشح هورمونهای یادگیری نیاز داریم اگه هورمونهای یادگیری ترشح نشن؛ نمیتونیم خوب یاد بگیریم و یادگیری برای ما سخت میشه.
هورمونهای یادگیری چی هستن؟
۱. دوپامین
۲. نوراپی نفرین
۳. استیل کولین
خیلی خیلی ممنونم بابت مقالهی فوقالعادتون.
برقرار باشید.❤️
سلام استاد حامدی عزیز ✨🌸
این مقاله خیلی عالی و کاربردی بود👌
واقعا سوال درآوردن یادگیری رو افزایش میده
من وقتی نتونم یک متن طولانی رو بخونم از متن سوال که در بیارم از هرقسمت، هم بیشتر میفهمم هم کامل متن رو میتونم حفظ کنم.
و این روش برای همه موثر وتأثیر گذار هست بیشتر برای متوسطه دوم و کنکوریا که حجم مطالب زیاده و سخته با طرح سوال میتوانند یادگیری قوی و کمک به ارسال مطالب به حافظه بلند مدت کنند🌹
سلام استاد ،ممنون بابت این مقاله کاربردی
تاثیر طرح سوال رو واقعا من تونستم در یادگیری ام احساس کنم و روش فوق العاده ای است 😍👏👏
سلام و درود 🌹
به نظرم خیلی مفید و کاربردی بود این مقاله
اگر ما یاد بگیریم که چگونه بازدهی یادگیری در زمان کم اما کیفیت بالای بیشتری داشته باشیم هم در زمان صرفه جویی کرده هم لذت بیشتری میبریم
سپاس 🌞
سلام و درود
بنظرم روش طرح سوال یکی از بهترین روش های یادگیریه که تو کتاب نتیجه هفت برابری خیلی جامع تر توضیح بدید
چون وقتی به جواب سوالات دست پیدا میکنیم همونطور که گفته شد تو ذهنمون مثل قلاب عمل میکنه و باعث تثبیت مطالب میشه
ممنون از مقاله مفیدتون
سلام استاد
استاد این روش قلاب ذهنی از نظر من بهترین عوامل موثر برای یادگیریه ، برای مثال برای کنکوری ها ، اگر قبل از خوندن درسنامه چند تا تست رو نگاه کنن و بعد درسنامه رو بخونن ، خیلی بهتر جاهای مهم درس رو یاد میگیرن و مطالب به حافظه بلند مدت انتقال پیدا می کنه .
سلام خدمت استاد عزیز و تیم بهارمن
خیلی ممنون بابت این مقاله💐🦋
واقعا طرح کردن سوال به یادگیری خیلی کمک میکنه من قبلا قلاب گیری رو یاد گرفته بودم و ازش استفاده میکنم و واقعا خیلی خیلی به من کمک میکنه و باعث میشه تو امتحانات نمرات خیلی خوبی بگیرم 🤗
من
همیشه سعی میکنم موقع درس خوندن فضایی رو که توش درس میخونم شاد نگهدار دارم و این شادی باعث ترشح هورمون دوپامین میشه که باعث میشه بهتر یاد بگیرم😁
بازم مممنون بابت مقاله🏵
سلام وعرض ادب خدمت شما استاد عزیز.
این مقاله فوق العاده بود ممنونم ازتون.
اینکه بتونیم همراه درس خوندن سوال مطرح کنیم .
به یادگیری خیلی کمک میکنه .
ودر مرور زمان باعث یادگیری بیشتر میشه
ممنونم از وقتی که میذارید برای نوشتن مقاله ها🌹🙏🙏🙏🌹
سلام و خداقوت
مطالب مثل همیشه مفید و ارزنده بود
حتما در یادگیری ما تاثیر گذار است
عالی بودید ممنونم از زحماتتون
انشاالله سلامت و پیروز باشید
استاد حامدی میشه درباره ۲۵ دقیقه زمان یادگیری توضیح بدین؟ اگه ما برای مطالعمون ساعت خاصی تعیین نکرده باشیم چطور مغز میتونه ۲۵ دقیقه اخر رو خوب یاد بگیره
و در اخر ممنون از مقاله خوبتون😍😍❤️
سلام
با تشکر از مطلب خیلی خوبتان
بله واقعا باهاتون موافقم پرسیدن سوال باعث درگیری ذهن با مطلبی میشه که قرار است بخواند و چیزی راجب ان نمیدادن این سوال ها به درگیری ذهنی تبدیل میشن و تا مغز پاسخ آن ها رو پیدا نکند آرام نمیگیرد در نتیجه فرد با دقت و تمرکز بیشتری مطالعه میکند تا پاسخ سوال ها رو پیدا کند و اون مطالب بهتر در ذهنش میماند .
و همانطور در مقالات قبل گفتین و من هم استفاده کردم و به معنای واقعی نتیجه دیدم ۲۵دقیقه اول+۲۵ دقیقع اخر یادگیری صورت میگیرد❤
و همان مطلبی که راجب سوالات بدون پاسخ سر جلسه و نتیجه بعد از ان که مطلب کامل یادمان میماند را تجربه کرده ام و به خوبی مطلبی که به این صورت خوانده ام را به یاد دارم .
سوال سازی و خواندن سوالات قبل از مطالعه بسیار اثر بخش و مفید است
ممنون از نکته مهمی که یاد دادید🌱💕
سلام استاد خسته نباشید خدا قوت
خیلی عالی بود مطلب این مقاله
که برای ما که دانش اموز هستیم واقعا ضروریه
دقیقا همون طور که گفتید خیلی برام اتفاق افتاده که یگسر امتحان سوالی رو که قبلا خوندم یادم رفته ووقتی ذهنم تشنه اون جوابه ،جواب رو که میبینم تو حافطه بلند مدتم میره
پس عواملی که بر یادگیری موثر هست :
سوال پرسیدن قبل و بعد یادگیری .که اگر سوال طرح نکنیم دوحالت داره اینکه از مدرس بیشتر میدونیم یا اینکه اصلا چیزی نمیدونیم
وسوال خوب از خودمون بپرسیم
اگه کنکوری هستیم میتونیم تست هارو قبل مطالعه ببینیم
اگر کتابی سوال نداشت از روی فهرست سوال طرح کنیم
وساعت یادگیری که ۲۵دقیقه هیت وترشح هورمون ها همچنین مهمه
سلام استاد
دقیقا درست میگین که همون جوابایی تو ذهنمون میمونه که بعدش میریم نگاه میکنیم کتاب رو و یا حتی وقتی تست میزنی و بعدش برمیگردی درسنامه رو نگاه میکنی اون نکته اون مبحث بیشتر تو ذهنت میمونه…
پس باید مطالب رو قلاب کنیم به ذهنمون و طرح سوال اول باشه!
و این هورمون هایی که گفتین دوپامین، نوراپی نفرین، استیل کولین من اصلا نمیدونستم وجود دارن 😅 و اینکه باید کاری کنیم که ترشح بشن ث تو یکی از پادکست هاتون به ترشح هورمون دوپامین اشاره کرده بودین که اگه یکاری کنیم بعد 25 دقیقه که توش خنده باشه خلاقیت باشه انرژی باشه باعث میشه این هورمون ترشح بشه و ما بتونیم بقیه درس یا مبحث رو خوب خوب یاد بگیریم…
طبق معمول خیلی مقاله مفیدی بود خداقوت 😊😍
سلام خسته نباشید استاد خسته نباشید
مثل همیشه عالی بود
طرح سوال😍
هورمون های یادگیری😍
خیلی عالیه این اطلاعات و میتونه کمک کننده باشه
ولی بنظر من همونطور ک قبلا گفتین مرور هم میتونه تاثیر گذار باشه بنظرم😍
سلام
مثل همیشه عالی بود😍
من خودم هم این روش قلاب گیری رو انجام میدادم و واقعا بسیار در یادگیری مطالب موثر است و باعث میشه مطالعه و یا تدریس مطالب بازده بیشتری داشته باشن
قلاب ذهنی روش خیلی خوبیه استفاده کردم ردیف شدم ولی برای بعضی درس ها قلاب ذهنی ندارند و نمیتونم بسازم مثل ریاضی و فیزیک چیکار کنم؟
سلام خسته نباشید
مثل همیشه بسیار عالی بود
روش قلاب ذهنی روش خیلی خوبیه و به نظرم برای درس های حفظی خیلی میتونه کمک بکنه
سلام واقعا خیلی خوب و آموزنده بود…..واقعا طرح سوال خیلی مهمه و باعث تثبیت اطلاعات در ذهن میشه منم همیشه این کار رو انجام میدم…..از اونجایی که مدت یادگیری ما فقط ۲۵ دقیقه است الان میفهمم که چرا فقط ۳۰ دقیقه اول تو مدرسه خوب یاد میگیرم…..
مرسی از مطالبتون💜
سلام استاد عالی بود این بخشی از مقاله رو داخل کتابتون خوندم و واقعا قلاب گیری در ذهن مهم است و ساعت مطالعه هم باید یکساعت باشد چون انسان فقط 25 دقیقه اول و آخر رو خوب متوجه میشه و به مرور زمان کسالت زیاد میشه و طرح سوال هم واقعا برای من موثره و یک روش شناخته شده است و با فهمیدن سوال در امتخان هم موفق تر میشیم💪 خسته نباشید
سلام اقای حامدی
جا داره تشکر کنم از شما و تمام کسانی که این همه مطالب پرکاربرد و زیبا در اختیارمون قرار میدید🌹
من قبل از خواندن این مطلب اصلا سوال نمیکردم و درست متوجه دروسی که معلم میداد نمیشدم ولی وقتی الان که دارم دوباره مطالب معلم رو مرور میکنم میبنم که با سوال کردن(سوال کردن از خود و دنبال گشتن جواب،یا بعضی اوقات از معلم سوال میکنم) خیلی بهتر درس رو فرا میگیرم
واقعا دستتون درد نکنه که اینقدر زحمت میکشید❤🌹
ممنون اقای حامدی من ی سوال پیش اومد واسم
اون هورمون هایی ک باعث یاد گیری میشن
اونا ب شکلی هستن ک توی میوه ها یا خوراکی ها یافت بشن یا چیزی هست که با خوردنش یا حالا هرچی باعث بشه این هورمون ها توی بدنمون ترشح بشن؟
سلامم استاد
خیلیییی عالی بود 😍🦋
سوال طرح کردم یکی از بهترین روشها برای یادگیری و تثبیت مطالب تو ذهنمونه در واقع با این کار مطالبی که خوندیمو برای خودمون دوباره بازگو میکنیم و کاملا یاد میگیریم
این کار باعث میشه خیلی سریعتر مطالب تو ذهنمون حک بشه و هر چه زودتر مطلب تموم بشه….
ممنونم از شما:)💚
سلام ممنون خیلی خوب بود حتما قبل خوندن هرکتاب سوال طرح می کنم تا یادگیری ام بیشتر بشه
سلام و صد سلام اومدیم با یه چالش جدید خیلی از گروه اقای حامدی و خودشون ممنونم که این چالش رو دوباره برگذار کرد شک نکنید کمه کم ۱۰ تا نکته خییییییلی حیاتی یاد میگیرین که مطمینم زندگیتون رو از این رو به اون رو میکنه همونطور که اقای حامدی هم عرض کردن تا این حرفارو توی زندگیتون عملی نکنید هیییییییچ فایده ای نمیتونه داشته باشه چون همینطور که هزاران هزاااار ادم خیلی چیزا میدونن و چون انجام نمیدن ادم موفقی نیستن پس اجرا کنید عاشق باشین و عاشقانه هدفتون رو دنبال کنید❤🥰💪
استاد از شما متشکرم که وقتتون رو میزارید برای ما مقاله هایی به این خوبی رائه میدهید ، مفاهیم خیلی شیرینی داشت و من اینارو یه ماه پیش از کتاب شما خونده بودم و برام مرور شد بااین سوالات و مقاله
زندهو سربلند باشید
سلام خیلی ممنون عالی مثل همیشه🌿
سلام وقتتون بخیر
اینکه ما سوال مطرح کنیم درمورد چیزی که خوانیدم از خودمان سوال بپرسیم چیز خیلی مهمیه و به ما کمک می کنه که بهتر یاد بگیریم خیلب من برای مقالات خوبتون♥️
سلام و خسته نباشید به تیم بهارمن میخواستم تشکر کنم بابت مقاله خوبتون به من خیلی کمک کردم و من فهمیدم که سوال نقش خیلی مهمی در یادگیری داره و سوالات به ما خیلی کمک میکنند تا سوالات رو به خاطر بسپاریم ممنون از اینکه وقت گذاشتید و مقاله را برامون نوشتید
سلام
وقت بخیر و خدا قوت
مقاله جالبی بود
من می خوام از سوالات استفاده کنم اما خیلی وقت میگیره که هم سوال رو طرح کنم و هم پاسخش رو بدم و اینطوریه که دلسرد میشم از استفاده از این روش
اما سعی می کنم از این به بعد از طرح سوال غافل نشم چون می خوام یادگیری مو بالا ببرم
متشکرم
سلام استاد عزیز خداقوت خسته نباشید.بابت مقالهٔ عالیتون خیلی ممنونم.محتويات بسیار آموزنده و موثر در یادگیری هستن طرح سوال باعث یادگیری بهتر میشه و اینکه زمان یادگیری ۲۵دقیقه است خیلی جالب بودن همچنین اسامی هورمون های یادگیری مثل دوپامین ونوراپی نفرین بسیار قابل توجه هستن.🌹🌹🙏
سلام و عرض ادب خدمت استاد حامدی بزرگوار
مقاله امروز مثل مقاله های قبلی خیلی خوب بود
عوامل موثر توی یادگیری ما واقعا نیازه مخصوصا اون قسمتی که گفتید اگر کنکوری هستید اول به سوالا یه نگاه بندازیم من توی ازمون های درسیم زمانی درصدم پیشرفت کرد که اول رفتم سراغ سوالا و باهاشون کلنجار رفتم بعد اومدم کتاب درسیو مطالعه کردم.. 😃خوبی این کار چیه؟ خوبیه این کار اینه….زمانی که سوالارو بررسی کردم و رفتم سراغ کتاب درسی کلمات کلیدی و مباحثی که توی سوالات آزمون تکرار شده بودو بهتر متوجه میشدم و راحت متوجه این میشدم که کدوم مبحث مهمه وقتی به اون کلمه یا جمله میرسیدم سعی میکردم با دقت بالاتری اون مبحثو بخونم و برای خودم تحلیل کنم ✨😉 و همین موضوع با تکرار و تمرین نتیجه درخشانی نشونم داد… (: برای زمان یادگیری که 25 دقیقه هست من همیشه از این تکنیک استفاده میکنم البته درسایی که فکر میکنم برام سنگین هستن 25 دقیقه مطالعه… 5 دقیقه استراحت و اینجدری مغز گول میخوره…. 🧠💪🏻 مرسی از لطفتون استاد 🙏🏻🙂🌻
سلام خسته نباشید به تیم بهارمن، میخواستم تشکر کنم بابت مقاله خوبتون به من خیلی کمک کرد فهمیدم که سوال نقش خیلی مهمی در یادگیری داره و سوالات به ما خیلی کمک میکنند تا اون درس رو بخاطر بسپاریم ممنون از اینکه وقت گذاشتید و مقاله رو برامون
درود و خدا قوامین با مطالعه این مقاله به این نتیجه رسیدم که برای یادگیری هر متنی که درسی و چه خارج از درس باید قبلش پیش زمینه سوالاتی داشته باشیم و این به روند یادگیری کمک میکنه که اکثر کتاب های من در ابتدای فصل این سوالات رو گذاشته و اول ذهن رو درگیر میکنه بعد با توضیح مطالب درس به جواب سوالات ابتدای درس می رسیم و میره حافظه بلند مدتمان. خیلی ام وقتمون رو نمیگیرد دراوردن سوال.سه تا هورمون یادگیری داریم ۱- دوپامین ۲-نوراپی نفرین ۳-استیل کولین . سرعت یادگیری ما هم فقط بیست و پنج دقیقه هست
درود و خدا قوامین با مطالعه این مقاله به این نتیجه رسیدم که برای یادگیری هر متنی که درسی و چه خارج از درس باید قبلش پیش زمینه سوالاتی داشته باشیم و این به روند یادگیری کمک میکنه که اکثر کتاب های من در ابتدای فصل این سوالات رو گذاشته و اول ذهن رو درگیر میکنه بعد با توضیح مطالب درس به جواب سوالات ابتدای درس می رسیم و میره حافظه بلند مدت. خیلی ام وقتمون رو نمیگیرد دراوردن سوال.سه تا هورمون یادگیری داریم ۱- دوپامین ۲-نوراپی نفرین ۳-استیل کولین . سرعت یادگیری ما هم فقط بیست و پنج دقیقه هست
درود و خدا قوامین با مطالعه این مقاله به این نتیجه رسیدم که برای یادگیری هر متنی که درسی و چه خارج از درس باید قبلش پیش زمینه سوالاتی داشته باشیم و این به روند یادگیری کمک میکنه که اکثر کتاب های من در ابتدای فصل این سوالات رو گذاشته و اول ذهن رو درگیر میکنه بعد با توضیح مطالب درس به جواب سوالات ابتدای درس می رسیم و میره حافظه بلند مدت. خیلی ام وقتمون رو نمیگیره دراوردن سوال.سه تا هورمون یادگیری داریم ۱- دوپامین ۲-نوراپی نفرین ۳-استیل کولین . سرعت یادگیری ما هم فقط بیست و پنج دقیقه هست
درود و خدا قوامین با مطالعه این مقاله به این نتیجه رسیدم که برای یادگیری هر متنی که درسی و چه خارج از درس باید قبلش پیش زمینه سوالاتی داشته باشیم و این به روند یادگیری کمک میکنه که اکثر کتاب های من در ابتدای فصل این سوالات رو گذاشته و اول ذهن رو درگیر میکنه بعد با توضیح مطالب درس به جواب سوالات ابتدای درس می رسیم و میره حافظه بلند مدت. خیلی ام وقتمون رو نمیگیره دراوردن سوال.سه تا هورمون یادگیری داریم ۱- دوپامین ۲-نوراپی نفرین ۳-استیل کولین . سرعت یادگیری ما هم فقط بیست و پنج دقیقه است.
سلام وقتتون بخیر
واقعا هم همینطوره من خودم که کنکوری هستم وقتی میخوام درس رو شروع کنم به خوندن یا اینکه مرور کنم با سوال شروع میکنم
سوال پرسیدن علاوه بر اینکه باعث به حافظه بلند مدت سپرده شدن که میشه هیچ، دلیلی برای داشتن زمینه ذهنی هم میشه که این متنی که میخوای بخونی درمورد چیه
سلام و خسته نباشید ممنون بابت امتحانات
من چند تا سوال دارم : چرا وقتی که من دیدگاهم رو میفرستم میگن که این را شما یکبار نوشتید در حالی که من اولین بارمه که توی ازمون بهار من شرکت میکنم
بعضی از جاهای متن در مورد یادگیری نوشتین از انا هم میخواین یوال در بیارین
دیدگاه من :من چند تا سوال از مقالات شما در اوردم اقای حامدی امید وارم که امتیاز خوبی کسب کنم باز هم تشکر میکنم درباره ی ازمون ها
لطفا به سوالات من خم رسدگی کنید
دیدگاه تکراری شناسایی شد؛ شما پیش از این هم چنین چیزی گفته بودید!
« بازگشت همین رو میگن و نمیزارن برم توی چالش.
سلام و خسته نباشید ممنون بابت امتحانات
من چند تا سوال دارم : چرا وقتی که من دیدگاهم رو میفرستم میگن که این را شما یکبار نوشتید در حالی که من اولین بارمه که توی ازمون بهار من شرکت میکنم
بعضی از جاهای متن در مورد یادگیری نوشتین از انا هم میخواین یوال در بیارین
دیدگاه من :من چند تا سوال از مقالات شما در اوردم اقای حامدی امید وارم که امتیاز خوبی کسب کنم باز هم تشکر میکنم درباره ی ازمون ها
لطفا به سوالات من خم رسدگی کنید
سلام و خسته نباشید ممنون بابت امتحانات
من چند تا سوال دارم : چرا وقتی که من دیدگاهم رو میفرستم میگن که این را شما یکبار نوشتید در حالی که من اولین بارمه که توی ازمون بهار من شرکت میکنم
بعضی از جاهای متن در مورد یادگیری نوشتین از انا هم میخواین یوال در بیارین
دیدگاه من :من چند تا سوال از مقالات شما در اوردم اقای حامدی امید وارم که امتیاز خوبی کسب کنم باز هم تشکر میکنم درباره ی ازمون ها
سلام وقتتون بخیر
واقعا هم همینطوره من خودم که کنکوری هستم وقتی میخوام درس رو شروع کنم به خوندن یا اینکه مرور کنم با سوال شروع میکنم
سوال پرسیدن علاوه بر اینکه باعث به حافظه بلند مدت سپرده شدن که میشه هیچ، دلیلی برای داشتن زمینه ذهنی هم میشه که این متنی که میخوای بخونی درمورد چیه
سلام خسته نباشید ممنون بابت امتحانات دیدگاه من از این موضوع اینکه :
من از این مقالات سوالاتی در اوردم وتمرین کردم
چالش های بهار من خوبه
من یک سوالی داشتم وقتی دیدگاهم رو میفرستم میگه این تکراریه و یک بار این رک نوشتین ولی من اولین بارمه که توی ازمون بهارمن شرکت میکنم؟؟؟
ممنون بابت امتحانات
من از مقالات سوال در اوردم من اولین بارم توی امتحان بهار من شرکت میکنم
امید وارم که امتیاز خوبی کسب کنم
سلام عرض میکنم.ممنون بابت مقاله، من این مطالب رو توی کتاب یادگیری هفت برابری شما که به تازگی تهیه اش کردم مطالعه کردم اما وقتی دوباره که مطالعه میکنم خسته نمیشم به دلیل اینکه این مطالب خیلی ساده وقابل فهم هستن.🌼🌹
خیلی مفید بود ، مخصوصا موضوع طرح سوال ، یا هرمون های یا گیری
استاد ببخشید فکر میکنم قبلا گفتید ۴۵ دقیقه بخونیم و ۱۷ دقیقه استراحت کنیم!
یعنی یارگیری ما فقط تو ۲۵ دقیقه اول هستش؟
سلام وقتتون بخیر و خوشی
دفعه پیش چالش رتبه دل چسبی نگرفتم ولی خودم عاشق این کار شدم😅خیلی رو روش درس خوندم و یادگیریم تاثیر داشته .
از اون روزی که این مقالات و میخونم انرژیم چند برابر شده و اینکه یه خیلی از کارام میتونم برسم
و اینکه این جملتون و خیلی دوست داشتم که تو مقالات قبلی بودش (آنقدر خوب باش که نتونن نادیدت بگیرن 🙂
سلام استاد
عااااالی بود
بعله این روش قبلا هم گفته بودید؛واقعا هم کاربردی است.
دقیقا در ابتدای همه ی مقاله های شما چند سوال مطرح شده که قلاب ذهنی ایجاد کردید👌👌
و اینکه آدم با مطالعه سوال ها متوجه میشه
که مطالب مقاله چقدر مهم و کاربردی هستند و انگیزع و عشق خوندن مقاله پیدا میشه😍♥️
و اون قسمت مقاله که راجب امتحان بود و سوالی که جوابش رو فراموش کردم بعد از امتحان نگاه کردم
وقتی مرور میکردم خیلی زودتر یادم میومد😊
خدا خیرتون بده🤩
منتظر ادامه ی مقاله ها هستیم✌🙏🏻
🙂
من تازه ب کمک یکی از دوستان با سایت شما اشنا شدم
میگفتن تصمیم دارین همایش برگزار کنید درسته؟؟؟؟
سلام و درود وقت بخیر
بله اطلاع رسانی خواهد شد✌
ممنون بابت امتحانات
من از مقالات سوال در اوردم من اولین بارم توی امتحان بهار من شرکت میکنم
امید وارم که امتیاز خوبی کسب کنم
سوال مهم
قرار هست سمینار یا همایشی تو قم برگزار کنید؟؟؟
یاد کتابی افتادم که به تازگی خوندم “پرسشهای کوانتومی”
تو اون کتابم میگه با طرح سوالهای درست به جوابهای درست راه پیدا میکنید ودر شرایط مختلف سوالهای مختلف و درست مطرح کنید
یاد کتابی افتادم که به تازگی خوندم “پرسشهای کوانتومی”
تو اون کتابم میگه با طرح سوالهای درست به جوابهای درست راه پیدا میکنید ودر شرایط مختلف سوالهای مختلف و درست مطرح کنید