ایجاد عادت درس خواندن
عادتهای خوب و موثر بسیاری وجود دارد که اگر ما در زندگی بتوانیم آنها را در وجود خود نهادینه کنیم، زندگی موثرتر با کیفیت مطلوبتری خواهیم داشت. یکی از عادتهایی که بر کیفیت و نحوه زندگی ما اثر بیشتری دارد، ایجاد عادت درس خواندن است.
این عادت درس خواندن است که شغل، آینده و کیفیت زندگی ما را مشخص میکند. پس چه چیزی بهتر از سرمایه گزاری و نهادینه کردن عادت درس خواندن؟
ایجاد عادت درس خواندن در وجود ما، یک مزیت فوقالعاده دیگر هم دارد. ایجاد عادت درس خواندن، ایجاد یک عادت مطلوب، موثر و مفید در بهبود شرایط زندگی است. زمانی که ما عادات خوب را در خود و زندگیمان نهادینه کنیم بیآنکه خودمان خواسته باشیم وقت کمتری برای پرداختن به عادتهای نامطلوب و مخرب داریم. این موضوع سبب افزایش بهرهوری ما در طول زندگی میشود. اگر شما هم دوست دارید عادت درس خواندن را در خود نهادینه کنید، تا انتهای مقاله ایجاد عادت برای درس خواندن، با ما همراه شوید.
در این مقاله قرار است به سئوالات زیر پاسخ دهیم:
- عادت چیست؟
- چگونه عادت درس خواندن را در خود ایجاد کنیم؟
عادت چیست؟
انجام یک کار یا فرآیند روتینوار. روتین به کار یا عملی گفته میشود که به صورت ناخودآگاه و در زمان مشخصی، روزانه تکرار میشود. عادت نوعی روتین روزانه محسوب میشود.
چگونه عادت درس خواندن را در خود ایجاد کنیم؟
برای آنکه یک کار، عادت و روتین روزانهمان شود راهکارهای زیادی وجود دارد. که در ادامه به تعدادی از آنها خواهیم پرداخت.
برای مشاهده مقاله قدرت عادت در زندگی روزمره، اینجا کلیک کنید.
راهکار اول: برنامهریزی
برنامهریزی، مشخص میکند در چه زمانی چه کاری باید انجام دهیم. با انجام یک کار طبق برنامه در زمان مشخص میتوانیم آن کار، هدف یا مثلا همین درس خواندن را جزء عادات روزمره خود کنیم.
در ضمن باید سعی کنیم برنامهمان بیش از حد سنگین نباشد، منعطف باشد و نسبت به برنامه خود، متعهد باشیم.
راهکار دوم: انتخاب مکان و زمان مناسب برای درس خواندن
باید سعی کنیم مکانی که برای درس خواندن در نظر گرفتهایم شرایط محیطی مطلوبی چون نور، دما و … داشته باشد و از همه مهمتر ما را به یاد درس خواندن بیاندازد، مثلا وجود یک کتابخانه یا چند پوستر راجع به درس و مطالعه میتواند یک همچین حسی را در ما القا کند.
زمان مطالعه هم که از اصول مهم است زیرا هر فرد تایم یادگیری متفاوتی دارد، بعضیها یادگیری بهتری در شب دارند و بعضی در روز. پس باید سعی کنیم تایم مطالعاتی مطلوب خود را بیابیم.
راهکار سوم: پیوستگی در درس خواندن
اگر قرار است یک عادت در خودمان ایجاد کنیم باید سعی کنیم هر روز یک تایم برای آن در نظر بگیریم. نباید یک روز تمام برای آن وقت بگذاریم و از تمام کارهایمان عقب بمانیم آن وقت تا یک هفته سراغ آن نرویم.
مثلا اگر میخواهیم عادت درس خواندن را در خود به وجود آوریم باید هر روز ده الی بیست صفحه از کتاب درسی خود مطالعه کنیم، ن اینکه یک روز دوازده ساعت مطالعه کنیم آن وقت تا دو هفته سمت کتابهایمان نیاییم.
راهکار چهارم: سبک یادگیری منحصر به فرد خودمان را پیدا کنیم.
هر فردی سبک یادگیری منحصر به فردی دارد و لزوما نباید تمامی انسانها یک شیوه مشخص برای یادگیری داشته باشند. عدهای با مطالعه درس را یاد میگیرند، عدهای با فیلمهای آموزشی، عدهای به صورت گروهی، عدهای فردی و خلاصه هر کس سبک یادگیری مخصوصی دارد. پس در ابتدا باید سبک یادگیری مخصوص به خود را بیابیم.
راهکار پنجم: مرور و ساخت material
ما دارای سه حافظه حسی، کوتاه مدت و بلند مدت هستیم که پس از خواندن و مطالعه دروس اطلاعات به حافظه کوتاه مدت ما وارد میشوند. یکی از معایب حافظه کوتاه مدت که از اسم آن هم عیان است این است که مطالب مدت زمان اندکی در آن وجود دارند و پس از مدت زمان کمی مطالب به فراموشی سپرده میشود. برای آنکه از این کار جلوگیری کنیم و مطالب را به حافظه بلندمدت وارد کنیم باید حتما حتما بازههایی برای مرور دروس در نظر بگیریم.
بازههای مرور زمان مشخص خود را دارند. اما نکته مهم این است که برای مرور یک درس، نباید آن را به همان دقت و ظرافت دفعه اول بخوانیم. باید از خلاصهنویسیها، نقشههای ذهنی، فلش کارتها و مواردی از این قبیل استفاده کنیم.
برای مشاهده مقاله نقشه ذهنی، اینجا کلیک کنید.
راهکار ششم: استراحت
یکی از عواملی که از ایجاد عادت در ما جلوگیری میکند، نبود استراحت، خستگی و کسلی بیش از حد است. اگر ما زمانهایی را برای استراحت خود در نظر بگیریم، هیچ وقت از انجام کار دلخواهمان دلزده نخواهیم شد و آن به عنوان یک عادت در ما نهادینه میشود.
راهکار هفتم: درخواست کمک کردن
گاهی غرور بیش از حدمان سبب میشود برای دانستن یک موضوع وقت زیادی هدر دهیم و ندانستن آن حس بدی به ما القا میکند که منجر به ترک عادت میشود. برای اینکه این موضوع پیش نیاید هر جا مشکلی داشتیم و مطلبی را نفهمیدیم نباید بیش از حد اصرار کنیم، باید از کسی بخواهیم آن را توضیح دهد. یادتان باشد ندانستن عیب نیست، نپرسییدن عیب است. پس در درس خواندن غرور را کنار بگذارید.
راهکار هشتم: بالا نگه داشتن سطح انگیزه
همانند باتری گوشی موبایل که هر چند ساعت یا چندروز یکبار نیاز به شارژ مجدد دارد، جسم شما نیز هر چند وقت یکبار نیاز به ایجاد و شارژژ حس انگیزه دارد. پس حواستان به میزان شارژ باتری انگیزهتان باشد.
در نظر داشته باشید فردی که هیچ هدفی ندارد، انگیزهای هم برای رسیدن ندارد. نباید انگیزه داشته باشید بعد یک هدف را شروع کنید. باید یک هدف باشد که برای آن انگیزه پیدا کنید و برای رسیدن به آن اقدام کنید. پس در ابتدا هدفگذاری کنید.
برای مشاهده مقاله افزایش انگیزه در درس خواندن، اینجا کلیک کنید.
راهکار نهم: یادگیری مهارتهای مطالعه
وقتی ما یک کاری را بلد نیستیم از انجام آن هیچ لذتی که نمیبریم هیچ بلکه یک ترس، واهمه و استرس خاصی در وجودمان احساس میکنیم. کسی که اسکیت سواری بلد نیست، لذت نمیبرد، بیشتر از هر زمانی دچار ترس و وحشت از زمین خوردن است یا اینکه اتفاقی بیفتد. اما زمانی که اسکیت سواری را یاد بگیرد و آن به شکل یک مهارت فردی در او تقویت شود. سرشار از شادی و لذت خواهد شد. به درس خواندن و مطالعه به چشم یادگیری یک مهارت نگاه کنید و پس از یادگیری مهارت یادگیری، از آن استفاده کنید و غرق لذت شوید.
برای آگاهی از مهارتهای مطالعه، اینجا کلیک کنید.
امیدواریم با عملگرایی نسبت به راهکارهای بالا، عاداتی موثر از جمله عادت درس خواندن را در خودتان ایجاد کنید.
اگر انگیزه کافی برای این کار ندارید باید بگویم یکی از راهکارهای ایجاد انگیزه در خود، انتخاب یک همراه است. پس میتوانید این مقاله را به یک فرد هم هدف خود ارسال کنید و با او این روند را ادامه دهید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید. موفق باشید.
سلام
ممنون از توضیحات خوبتون🌸 واقعا عالیه که برای راهکار هایی که شاید کسی توضیح بیشتری نیاز داره لینکش رو همون قسمت گذاشتین 🦋🌼
2
سلام ۹ راهکار ساخت عادت برای مطالعه واقعا عالی بود ممنون از مطالعه لذت بردم و تلاش میکنم برای ساخت این ۹ عادت خیلی ولی مقاله هاتون پر از انگیز و روحیه هست بسیار مفید 😊
4