چگونه با اعضای خانواده خود تعامل بهتری داشته باشیم؟

هر چه روز به روز شاهد پیشرفت علم، دانش و تکنولوژی هستیم و انتظار داریم جوامع انسانی حال بهتری را تجربه کنید نتیجه عکس میدهد. در گذشتهای نه چندان دور نه به اختلالات روانی نظیر افسردگی، استرس، خلق افسرده، مانیا و … فکر میکردیم و نه حتی به آنها دچار میشدیم.
همه در کنار هم به بهترین شکل ممکن و در بهترین حالت ممکن زندگی میکردیم و از این کنار هم بودن ها نهایت لذت را هم میبردیم. همهگیری اختلالات روانی در جامعه کنونی سبب شد در رابطه با چگونه با اعضای خانواده خود تعامل بهتری داشته باشیم بگوییم. چگونه با اعضای خانواده خود تعامل بیشتری داشته باشیم؟
مطمئنا شما هم مثل افراد بسیار دیگری در تعاملات خانوادگی خود دچار مشکل هستید در این مقاله میخواهیم به شما کمک کنیم تا در خانواده تعامل بیشتر و بهتری با همدیگر داشته باشید. پس تا انتهای مقاله چگونه با خانواده خود تعامل بهتری داشته باشید، با ما همراه شوید.
تعاملات در گذشته به چه صورت بوده است؟
در گذشته حال و احوال بهتری داشتیم و شاید بتوانیم یکی از دلایل بسیار مهم آن را به تعامل بیشتر و بهتر با خانواده نسبت دهیم. ما انسانها موجوداتی با تعامل اجتماعی و زندگی اجتماعگونه هستیم و نمیتوانیم در شرایطی سکونت یابیم که از جوامع انسانی و خانواده دوری گزیند.
ما انسانها نیازمند ارتباط با همدیگر هستیم و قادر نخواهیم بود به صورت انفرادی زندگی کنیم و این موضوعی است که بسیار در جوامع امروزی بولد شده است و البته این را هم نمیدانیم که این موضوع در وهله اول بزرگترین ظلم به خودمان و سپس به جامعه بشریت است.
مطمئنا شما یا خانوادههایتان زمانی را به یاد دارید که برای انجام کوچکترین کارهای روزمرهتان دور همدیگر جمع میشدید و گاها منتظر بهانهای برای این با هم بودن ها بودید. عید نوروز و شب یلدا و مراسمات و آیین های دیگر نیز صرفا برای همین به وجود آمده است برای در کنار هم بودن و تعامل بهتر و بیشتر با عزیزان و خانوادهام اما به جامعه کنونی که مینگریم علاوه بر ماشینی شدن همه کارها دیگر کسی علاقهای به تعامل با دیگری حتی نزدیکترین افراد خانوادهاش را ندارد و آن را به فضای کوچکی همچون فضای مجازی بسط داده است.
برای مطالعه مقاله چگونه دوست داشتنی باشیم، کلیک کنید.
چرا باید با همدیگر در تعامل باشیم؟
اولین موضوع مهمی که در جواب این چرایی وجود دارد نیاز انسان است. ما انسانها نیازمند ارتباط موثر و تعامل با دیگران بالاخص عزیزان و خانواده خود هستیم و همین قطع ارتباط با بهتر بگوییم قطع صله رحم است که جوامعمان روز به روز به سمت کسلی و خمودگی بیشتر پیش میرود.
مطلب مهم دیگر پیرامون این موضوع کاهش اختلالات روانی و امراض گونه است. ما باید برای اینکه حال روحی بهتری داشته باشیم، برای آنکه از خمودگی و افسردگی دوری گزینیم و برای آنکه زندگی با کیفیت بهتر و بیشتری را تجربه کنیم باهم یگر و با خانواده مان در تعامل باشیم. کاهش تعاملات با خانواده سبب افزایش سرانه بیماریهای روانشناختی گردیده است.
چگونه با اعضای خانواده خود تعامل بهتری داشته باشیم؟
همانطور که در سایر مقالات هم به این موضوع اشاره کردیم دانستن چرایی هر کار از چگونگی انجام آن ضروریتر است. پس بعد از اینکه دانستیم چرا باید با خانواده خود تعامل بهتری داشته باشیم بهتر است به این موضوع بپردازیم که چگونه با اعضای خود تعامل بهتری داشته باشیم. در زیر به چند نکته و راهکار بسیار مهم اشاره خواهیم کرد.
اولین راهکار: خودمان خوب باشیم
در بسیاری از خانوادهها و اجتماعات افراد نمیتوانند با همدیگر رابطه خوبی برقرار کنند و این موضوع علتی جز این ندارد که خودمان خوب نیستیم.
اگر خودمان خوب باشیم و خوب با دیگران برخورد کنیم دلیل و خصومتی نمیماند که دیگر اعضا با ما برخوردی ناشایست داشته باشند پس همه چیز به خودمان و رفتارمان برمیگردد. خودمان خوب باشیم و خوب برخورد کنیم.
برای مطالعه مقاله اصول زندگی مشترک، کلیک کنید.
دومین راهکار: به همدیگر احترام بگذاریم
نکته بسیار مهم و حائز اهمیت در تعامل با خانواده نگه داشتن احترام است. هر چند که همه میگویند احترام باید متقابل باشد اما بهتر است بدانیم که این احترام است، که احترام میآورد.
زمانی که ما به اطرافیانمان فارغ از توجه به سن، شغل یا موقعیت اجتماعیشان احترام بگذاریم آنها نیز برای ما احترام خاصی قائل میشوند و این موضوع سبب بهتر شدن ارتباطات و تعاملات در خانواده و همینطور جامعه که خانواده بزرگتر ما محسوب میشود میگردد.
سومین راهکار: بخشش زود هنگام و فراموشی
راهکار بسیار مهم دیگر این است که زود ببخشیم و البته بسیار زود فراموش میکنیم. مطمئنا برای همه ما پیش آمده که گاهی اوقات به هر دلیلی حال و احوال مطلوبی نداشته باشیم و این موضوع سبب ایجاد ناملایمتی با افراد خانوادهمان بگردد، این در حالیست که بعد از این موضوع خودمان بشدت اندوهگین میشویم و در صدد جبران برمیآییم.
در چنین مواقعی بهتر است حال همدیگر را درک کرده و طرف مقابلمان را ببخشیم و این موضوع را به فراموشی بسپاریم قبل از آنکه قلبمان را کدر کرده و به کینه مبدل کند.
چرا باید دیگران را ببخشیم؟
با داشتن کینه و نفرت از دیگران زندگی را برای خودتان خراب نکنید. زمانی که از دیگران دلخور باشید، 24 آسیب روحی و جسمی برایتان رخ میدهد. با بخشیدن؛ بزرگترین لطف را به خودتان میکنید. داشتن کینه مثل این است که کیسههای زباله متعفنی را با خودتان به هر جایی حمل کنید، حتی در رخت خواب…
بخشیدن، فراموشی نیست. یعنی ما نمیتوانیم به خود بگوییم که چنین اتفاقی اصلاً نیافتاده است و من چشم پوشی میکنم. آمیگدال مغز ما اتفاقات بد را سریعاً به حافظه بلند مدت انتقال میدهد.
اصلا شاید اگر فردی را ببخشیم، دوباره خطای خود را تکرار کند. پس نیازی نیست بخشش خود را به او بگویید. فقط آرام باشید و با بخشش به خودتان اجازه دهید که از زندگی لذت ببرید.
یکی از تفاوتهای انسان موفق و انسانهای معمولی در بخشیدن است. افراد معمولی ناراحتیهای خود را به دنبال میکشند ولی افراد موفق هر چه زودتر دیگران را میبخشند و تصمیم درست میگیرند.
ما به دنیا آمدهایم که صفتهای خدا را زندگی کنیم. یکی از صفتهای بزرگ خدا، بخشنده بودن آن است. پس اگر میخواهیم مثل خدا باشیم، بهتر است دیگران را ببخشیم.
برای اینکه چگونه دیگران را ببخشیم از مقاله « چگونه باید دیگران را ببخشیم؟ 6 گام مهم » کمک بگیرید.
حرف پایانی مطلب چگونه با اعضای خانواده خود تعامل بهتری داشته باشیم؟
چرا باید با خانواده تعامل بهتری داشته باشیم؟ چگونه باید با خانواده تعامل بهتری داشته باشیم؟ چرا به تعامل با دیگران نیازمندیم؟ سعی کنید همیشه و در هر زمان خانوادهتان را در صدر زندگیتان قرار دهید این یکی از رازهای موفقیت است. هدف مجموعه آموزشی بهارمن، حال خوب، توسعه و بهبود فردی شماست. با بهارمن به بهار زندگیتان نزدیک شوید. موفق و موید باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالیی بود😍