15 راه برای کنترل خشم
اکثر اشتباهات در برقراری ارتباط با دیگران زمانی رخ میدهد که از ما موفق به کنترل خشم خود نمیشویم و با عصبانیت برخورد میکنیم. اگر مشغول خواندن این مقاله هستید یک قدم به کنترل خشم خود نزدیک شدید چون شما به این احساس خود آگاهید و آگاهی قدم اول و ضروری کنترل خشم است.
خشم یک احساس طبیعی است و به ما کمک میکند از حقوق خود دفاع کنیم و از پس مشکلات خود بربیاییم. با این حال اگر خشم باعث پرخاشگری یا حتی درگیری فیزیکی شود دردسرهای بزرگی را برای ما ایجاد میکند.
در این مقاله قرار است با 15 راهکار زیر برای کنترل خشم آشنا شویم:
- شمارش معکوس
- نفس عمیق
- قدم زدن
- داشتن عبارت تاکیدی
- تجسم
- توقف صحبت
- اقدام کردن
- یادداشت برداری
- پیدا کردن راه حل
- تصور تابلوی ایست
- پیدا کردن دوستان وفادار
- سرگرم شدن و خندیدن
- شکرگزاری
- نوشتن نامه
- ابراز کردن عصبانیت خود
۱۵ راهکار برای کنترل خشم :
شمارش معکوس:
یک عدد را انتخاب کنید مثلا ۱۰ یا ۱۰۰ و شروع کنید به طور معکوس از بالا به پایین بشمارید.
در این مدت زمان ضربان قلب شما کاهش پیدا میکند و بخش منطقی مغز فعال میشود و احتمالا خشم شما فروکش میکند.
نفس عمیق بکشید:
در زمان عصبانیت تنفس شما سطحی و سریعتر میشود. این روند را با نفس آهسته و عمیق از بینی و بازدم از طریق دهان تغییر دهید.
اکثر افراد جامعه روش تنفس صحیح را بلد نیستند، به همین دلیل تاثیر موثبتی را نمیگیرند، برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله « تنفس دیافراگمی » مراجعه کنید..
قدم بزنید:
در این مواقع حضور در جمع یا بحث با دیگران بدترین انتخاب ممکن است. سعی کنید بیرون از محوطه خانه به پیادهروی بروید؛ حتی میتوانید کمی ورزش کنید چون هر چیزی که باعث پمپاژ خون به مغز و دیگر اعضای بدن شود مفید است.
یک عبارت تاکیدی داشتهباشید:
کلمه یا جملهای را پیدا کنید که در این مواقع به شما کمک میکند. وقتی ناراحت هستید بارها و بارها با خودتان تکرار کنید که آرام باش یا همه چیز خوب خواهد شد یا هر جمله دیگری که به شما کمک میکند.
میتوانید از مقاله « جملات انگیزشی » کمک بگیرید ..
تجسم:
وارد یک اتاق ساکت شوید و چشمان خود را ببندید، تجسم کنید این مسئله آسانتر از چیزی که فکرش را میکردید با کمی صبر و حوصله حل شده. بعد از آن یک محیط آرامبخش تصور کنید و به جزییات آن فکر کنید.
صحبت خود را متوقف کنید:
وقتی که از فرط عصبانیت مانند اسفند روی آتش بالا و پایین میپرید بهتر است سکوت کنید. در این مواقع وسوسه میشویم کلمات اشتباهی را به زبان بیاوریم. وانمود کنید لبهایتان به هم چسبیده یا اصلا نمیتوانید حرفی بزنید و با این کار به خودتان فرصت فکر کردن میدهید.
اقدام کنید:
حین عصبانیت میل زیادی به مصرف انرژی داریم. سعی کنید از راه درستی این انرژی را تخلیه کنید. میتوانید یک یادداشتی بنویسید یک طومار امضا بکنید و یک کار خوب برای یک فرد دیگر انجام دهید. انرژی و احساسات خود را برای چیزی سالم و سازنده صرف کنید.
در دفتر بنویسید:
آن چیزی که نمیتوانید به زبان بیاورید را بنویسید. آنچه را احساس میکنید و واکنش و افکار خود را بنویسید. پردازش اطلاعات در زمان نوشتن آسانتر است و منطق را فعال میکند به همین دلیل شما آرامتر میشوید و رویدادهایی را که باعث ناراحتی شما شده ارزیابی میکنید.
فوریترین راهحل را پیدا کنید:
ممکن است دیدن یک عکس که ثابت میکند همسر شما موردی را از شما پنهان میکرده شما را خشمگین کند، سریع عکس را از جلوی چشم خود بردارید و برای یک مدت کوتاه از راه حل کوتاه مدتی استفاده کنید تا با اعصاب آرام و رفتار مناسبی به این اشتباه او واکنش نشان دهید.
یک تابلوی ایست تصور کنید:
این نماد جهانی همیشه برای ما معنای ایست را دارد و به شما کمک میکند هنگام عصبانیت آرام شوید. این یک راه سریع برای کمک به شما است. شما نیاز دارید موقت و سریع از آن لحظه دور شوید و اعمال خود را بررسی کنید.
دوستان وفاداری پیدا کنید:
حوادثی که شما را ناراحت و خشمگین میکنند را بارها با خودتان مرورش نکنید. صحبت کردن با یک دوست قابل اعتماد و همدل احتمالا میتواند نگرش جدیدی را ارائه دهد و به شما کمک کند آسانتر آنچه اتفاق افتاده بپذیرید.
خودتان را سرگرم کنید و بخندید
هیچ چیز به اندازه یک روحیه خوب خلق وخوی بد را تغییر نمیدهد. خشم خود را با جستجوی راههای مناسب برای خندیدن، خشم خود را پراکنده کنید. خواه بازی با بچههایتان باشد یا تماشای یک ویدئوی جالب و…
شکرگزاری را تمرین کنید:
زمانی که به نظر میرسد همه چیز اشتباه است بهتر است روی آنچه هست و درست است تمرکز کنیم. درک این که چقدر خوبی در زندگی ما وجود دارد کمک میکند خشم ما را خنثی کند و شرایط را تغییر دهد.
نامه بنویسید:
برای شخصی که شما را ناراحت کرده است نامه بنویسید و سپس آن را دور بیاندازید یا پاک کنید. اغلب ابراز احساسات تنها راه مهار کردن خشم است. در هر صورت شما نیاز دارید ناراحتی خود را ابراز کنید.
عصبانیت خود را ابراز کنید:
گفتن احساسات هیچ عیبی ندارد. به شرطی که آن را به روشی درست ابراز کنیم. از کسی کمک بخواهید تا در این مسیر مراقب شما و حواسش به رفتار شما باشد. از کوره در رفتن هیچ مشکلی را حل نمیکند بهتر است با گفتگوی عاقلانه و شناخت احساسات خود اقدام به عمل کنید تا از مشکلات بعدی هم جلوگیری کنید.
تا اینجا با راهکارهای کنترل خشم آشنا شدید، اما خب کنترل خشم تنها کافی نیست، ما باید بتوانیم خشم مان را نیز مدیریت کنیم، برای آموزش چگونگی مدیریت به مقاله « مدیریت خشم » مراجعه کنید.
کلام آخر
خشم یک احساس عادی است که هر کسی هر از گاهی آن را تجربه میکند. اگر متوجه شدید که عصبانیت شما به پرخاشگری تبدیل شده باید راههای سالم بالا را با جدیت زیاد اجرا کنید.
خشم همانند هر احساس دیگری به صورت کاملا غریزی در انسانها وجود دارد اما اگر میزان آن از حد معینی فراتر برود آن هم به گونهای که موجب آزار و اذیت خود و اطرافیان واقع شود آنگاه دیگر بک احساس معمولی به حساب نمیآید بلکه از دیدگاه روانشناختی نوعی اختلال روانی محسوب میشود که هر چه سریعتر برای بهبود آن باید اقدام کرد.
اگر این نکات به شما کمک نکرد میتوانید از یک مشاور و یا یک متخصص سلامت روان برای بهبود کنترل خشم خود مشورت بگیرید.امیدواریم که این مقاله به رشد و بهبود فردی شما کمک کرده باشد.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام و درود خدمت مجموعه بهارمن🌹مقاله کنترل خشم واقعا مفیده و راهکاراش کمک کنندس مخصوصا شمارش معکوس، نفس عمیق و نوشتن روی کاغذ.
با تشکر از مقاله مفیدتون
سلام
تشکر از شما استاد عزیز❤
این راهکارها عالی بودن💎
حرف ندارید👌💐
سلام استاد بسیار عالی بود راهکارهایی خوبی گفته شد 💚😍
ممنونم عالی بود سعی میکنم هنگام عصبانیت این نکات رو رعایت کنم🌹🌼
باسلام خدمت استاد گرامی
درمقاله کنترل خشم راهکارهای ارائه شده عالی هستند وباتکراروتمرین می توانیم در مواقعی که خشمگین هستیم با اقدام به موقع وانتخاب رفتار صحیح مانع از پشیمانی بشویم بعضی از این راه ها درعین ساده بودن بسیار مفید هستند مانند نفس عمیق، شمارش معکوس ،قدم زدن ،تجسم کردن و…که درزمان بسیار اندک کمک بزرگی به ما می کند ممنون از مقالات خوبتون
ممنون استاد راهکارهای ارائه شدتون واقعا مفید بود و در حین حال خیلی ساده و کاربردی امید وارم که بتونم این مطالب رو عملی کنم 🌺
من خیلی کم عصبی میشم
ولی وقتی عصبی میشم چیزای کمی برای آروم شدن بهم کمک میکنن
مثل راه رفتن
بقیه رو تا حالا تجربه نکردم
ممنون از راه کارای عالی تون🙏
در این مقاله 15 راه کنترل خشم خوندیم شمارش معکوس.قدم زدن .پیدا کردن دوستان وفادار.نامه نوشتن .نفس عمیق کشیدن.شکرگزاری و… راهکاراتون جالب بود ممنون
سلام
وقت بخیر
خسته نباشید
مطالب مقاله کنترل خشم خیلی مفید و عالی بودند ممنون از شما .
از راه های کنترل خشم ،
شمارش معکوس ،نفس عمیق، قدم زدن ، داشتن دوستان وفادار، تمرین شکر گزاری ، نوشتن نامه …. هستند که در این مقاله مطالب مفیدی درباره این روش ها مطالعه کردم .
سلام و خداقوت
من خودم از اونایی هستم که یکی از نقاط خشمه که درحال ترک کر
سلام خیلی ممنون واقعا راحلهای جالبی بودند حتما امتحان میکنم
سلام عالی بود.
ممنون از شما که مطالب را در اختیار ما قرار می دهید.
ان شاءالله این راهکارها را در زندگی استفاده می کنم.
عالی بود اثر گذار بود چیزی که مهمه عملگرا بودن است
خیلی ممنونم عالی بود🤩😍
خیلی ممنونم عالی بود
سلام
راه حل نامه نوشتن رو من موقع دلخوری از افراد و خشم انجام میدم. خیلی جواب میده😊
سپاس فراوان از راهکارهای خوبی که به ما آموزش میدید🧡🦋
سلام استاد عزیز بسیار کاربردی بود من خودم میگم که آدم خشمگینی هستم و بعضی وقتا از نهایت خشمم نمیتونم کنترلش کن. راهکارهای اولی که گفتید شمارش معکوس و توی دفتر نوشتن بنظرم عالی هست فقط باید تمرین کنم تا بتونم موفق بشم خیلی ممنون💚
سلام ودرود 🌸🌸
مقاله عااالی بود
من خودم خیلی سعی میکنم موقع عصبانیت راه برم ٬ یه متن راجب موضوعی که عصبانیم کرده بنویسم و آب بنوشم
نوشیدن آب هم میتونه برای کنترل خشم موثر باشه
ممنون از مطالب خوبتون ✨
خداقوت 🧿
سلام و عمق ادب خسته نباشید آقای حامدی مقاله مفیدی بود واقعا اگ کسی بتونه خشمش رو کنترل کنه خیلی از مشکلاتش حل میشن خصوصا تو روابط زناشویی و تربیت فرزند آدم باید خیلی صبور باشه تشکر فراوان ان شاءالله همیشه موفق و پیروز و سربلند باشید
۱۵راه برای کنترل خشم
عصبانیت خود را مطرح کنیم
شمارش معکوس
صحبت خود را متوقف کنید
نامه بنویسید
اقدام کنید
شکر گزاری
و……