10 تکنیک چگونه از ناراحتی در بیایم؟
در زندگی دلایل زیادی برای ناراحتی، ناامیدی و خستگی پیدا میشود؛ اما هنر چگونه از ناراحتی در بیایم؟ بسیار ارزشمند است. وقتی دچار غم و اندوه میشویم چه کنیم؟ هر انسانی باید بداند که وقتی ناراحت چگونه خود را شاد کند؟ چگونه مشکلات را حل کرده و یا با آنها سازگاری و انعطاف بیشتری پیدا کند. مهارتهای چگونه از ناراحتی در بیایم؟ میتواند در کمک به دوستان غمگین یا افسرده خود نیز راهگشا باشد.
در این متن به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- چگونه از ناراحتی در بیایم؟
- روانشناسی غم چیست؟
- چگونه حواس خود را غم پرت کنیم؟
روانشناسی غم
غم و اندوه یک احساس رایج در انسانها است. ممکن است به دلایل مختلف احساس غمگینی کنید. شاید به دلیل از دست دادن شغل خود غمگین هستید. یا عزیزی را در زندگی از دست داده اید. شاید از آخرین باری که دوستان و خانواده خود را دیدهاید مدت زیادی میگذرد. در زندگی همه انسانها مقداری غم و ناراحتی پیدا میشود. این طبیعت انسان و دنیاست که سختیها مدام با انسان کشتی میگیرند و در این میان ما با تلاشهایمان میتوانیم رشد کنیم و شخصیت قوی داشته باشیم.
غم و اندوه ممکن است باعث شود از نظر عاطفی احساس بیحسی یا کمبود انرژی کنید. شما ممکن است:
- بیشتر گریهکردن
- مشکل در خوابیدن و یا زیاد خوابیدن
- اشتها نداشتن و یا پرخوری بیش از حد
- مصرف قرص و یا الکل
- بی رغبتی و بی علاقگی به فعالیتهایی که قبلاً دوست داشتید
چگونه غم و اندوه را از خود دور کنیم؟
1. مراقبت از خود
مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید. هرگز اجازه ندهید وقتی ناراحتید تغذیهتان به هم بریزد. چگونه از ناراحتی در بیایم؟ استراتژیهای سادهای مانند خوب غذا خوردن، ورزش کردن، و وقت گذاشتن برای استراحت را در نظر بگیرید. وقتی ناراحتم چیکار کنم؟ برای خودتان وقت بگذارید تا بتوانید آن ناراحتی را زودتر برای خود حل کنید.
2. تمرکز و زمان حال
وقتی از موضوع ناراحتکنندهای فاصله میگیردید، بازهم تکههایی از غم در قلب باقی مانده است. برای آنکه اجازه ندهید آنها دوباره رشد کند به فعالیتهایی که از آن لذت میبرید بپردازید و در لحظه به جای فکر و خیال به جزئیات آن کار دقت و تمرکز کنید.
توجه داشته باشید که چگونه هر بخش از یک فعالیت به شما رضایت، امید، شادی، کاهش استرس و… میدهد. این میتواند به سادگی توجه و تمرکز روی آماده سازی و پخت وعده غذایی و لذت بردن از هر مرحله از آشپزی باشد.
3. خانوده و دوستان
ارتباط خود را با نزدیکان خود حفظ کنید. معاشرت با افرادی که دوستشان داریم معمولاً راهکار خوبی برای چگونه از ناراحتی در بیایم؟است. با دوستان، خانواده، همسایگان و همکاران قرار حضوری بگذارید، تماس بگیرید، پیامک ارسال کنید و یا نامه یا کارت پستال بنویسید.
بهارمن مطالعه مقاله «9 کلید چگونه آرام باشیم؟» را پیشنهاد میکند.
4. یادداشتبرداری
نمیتوانید مشخص کنید که چرا غمگین هستید؟ سعی کنید احساسات خود را بنویسید. وقتی ناراحتم چیکار کنم؟ چگونه از ناراحتی در بیایم؟ گاهی اوقات به راحتی میتوان دلیل ناراحتی خود را مشخص کرد؛ اما در مواقع دیگر، ممکن است بدون هیچ دلیل قابل تشخیصی غمگین باشید.
در هر صورت، یک خودکار و یک تکه کاغذ بردارید و بدون توقف برای پنج دقیقه یا بیشتر بنویسید. نه تنها ممکن است به طور طبیعی آنچه را که باعث غم و اندوه شما شده است، کشف کنید، بلکه فقط عمل نوشتن ممکن است به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید.
5. خندیدن و شادی واقعی
آنچه شما را خوشحال میکند را پیدا کنید و یک دل سیر بخندید. یک کتاب نشاطآور و طنز انتخاب کنید، آهنگهای شاد گوش دهید یا چند فیلم با احساس خوب تماشا کنید. از طرف دیگر، میتوانید در فعالیت یا سرگرمیای شرکت کنید که واقعاً از آن لذت میبرید، کار کردن بر روی یک پازل چالشبرانگیز، یا مراقبت از گل و گیاه سرسبزتان. حتی بهتر از همه اینها؟ انجام کاری که باعث خنده شما شود.
چگونه از ناراحتی در بیایم؟ خندیدن در پاسخ به درد و غم میتواند مکانیزم مقابلهای فوقالعاده باشد. مطمئناً، روند سوگواری زمان میبرد، بنابراین هیچ شرمی نیست که نخواهیم مدتی بخندیم. خودتان را بابت این موضوع سرزنش نکنید، بعضی غم ها زمان سوگواری بیشتری دارند اما آنچه مهم است بعد از آن است. شما نباید در سوگواری غم و ناراحتی متوقف شوید.
بهارمن مطالعه مقاله «چه چیزهایی باعث شادی میشود؟» را به شما پیشنهاد میکند.
6. دوری از خودگوییهای منفی
افراد افسرده تمایل دارند دنیا را منفی ببینند. وقتی همه چیز بد پیش میرود، خود را از درون سرزنش میکنند و وقتی درست پیش میرود، آن را به شانس واگذار میکنند. افسردگی باعث تقویت اعتماد به نفس و احساس بی ارزشی میشود.
چگونه از ناراحتی در بیایم؟ خودگوییهای منفی خود را زیر نظر داشته باشید و و به دنبال ریشه یابی در درون خود باشید. وقتی احساس ضعف میکنید افکار منفی خود را جدی نگیرید. با افکار خود نجنگید تا تشدید نشوند، اما این معنا نیست که باید آنها را باور کنید.
7. حواسپرتی
در صورت امکان، تمام تلاش خود را بکنید تا حواس خود را از فکر کردن بیش از حد دور کنید. وقتی افسردگی شروع میشود، افکار شما دشمن شما هستند. چگونه از ناراحتی در بیایم؟ با موبایل خود بازی کنید یا به پیاده روی بروید، به خصوص پیاده روی در طبیعت. اگر قادر به تمرکز هستید، کتاب بخوانید یا یک پازل را تمام کنید.
8. ورزش و فعالیت پرتحرک
ورزش منظم فوایدی برای کمک به غلبه بر افسردگی دارد. ورزش باعث ترشح اندورفین میشود که باعث بهبود ایمنی طبیعی و بهبود خلق و خو میشود. ورزش منظم علاوه بر بهبود خلق و خوی شما، فواید دیگری نیز برای سلامتی دارد، مانند کاهش فشار خون، محافظت در برابر بیماری قلبی و سرطان و افزایش عزت نفس…
چگونه از ناراحتی در بیایم؟ کارشناسان توصیه میکنند حداقل سه تا چهار بار در هفته 30 دقیقه تا یک ساعت ورزش متوسط مانند پیاده روی تند داشته باشید. هر کاری که ذهن شما را از ترسها و نگرانیهایتان دور کند انجام دهید. داشتن مشغولیت و فعالیت پر تحرک یک راه مؤثر برای غلبه بر افسردگی است.
9. سورهای برای رفع غم و اندوه
معنویت میتواند حال انسان را بهتر کند و از غم اندوه مضر شما را فاصله دهد. همین که وقتی سرشار از غم و ناراحتی هستید، خود را متصل به خداوند بدانید و از او کمک بخواهید بسیار آرامش دهنده است. چگونه از ناراحتی در بیایم؟ با خدای خود با صمیمی ترین کلمات صحبت کنید. خداوند دوست دارد که بندگانش با او حرف بزنند و از او یاری بخواهند؛ قطعا او قدرتمند ترین و توانمند ترین است. او گرهگشا سخت ترین مشکلات است.
همچنین در احادیث زیادی و از جمله در کتاب (مکارمالاخلاق) توصیه شده که برای رفع اندوه و دلتنگی، سوره انشراح را بعد از نماز صبح و نماز مغرب و عشا بخوانید تا آرامش دلهای خود را به دست آورید.
10. مشاوره
افسردگی میتواند باعث شود که احساس کنید در سیاهچالهای زندگی میکنید که هرگز از آن فرار نخواهید کرد. خوشبختانه، این درست نیست، و شما میتوانید یاد بگیرید که چگونه غمگین نباشید. یک روز، از پس آن بر میآیید و متوجه میشوید که زندگیتان عظمت زیادی برای ارائه به شما دارد. برای آنکه زمان بیشتری را از دست ندهید از امروز نکات کاربردی بالا را اجارا کنید.
اگر حس میکنید موضوع احساس غم و اندوه و ناراحتی شما شدید تر است به یک مشاوره متخصص مراجعه کنید. چگونه از ناراحتی در بیایم؟ بهخاطر داشته باشید که اگرچه توصیههای بالا میتواند مؤثر باشد، اما افسردگی که ادامه دارد باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد و مراجعه به پزشک برای صحبت در مورد علائم و دریافت توصیههای پزشکی گامی در مسیر درست است.
سخن پایانی چگونه از ناراحتی در بیایم؟
در این مقاله از راهکارهایی گفتیم که پاسخ کاربرذی به این سوال “وقتی ناراحتم چیکار کنم؟” میدهد. برای برنامه ریزی بلند مدت کنترل ناراحتیها و غمها در زندگی و چالش “چطور غم را فراموش کنیم؟” برای شما دوره رایگان و فوق العاده «اصول شاد زیستن» را پیشنهاد میکنیم. برای حال و احوال خود وقت بگذارید و اجازه ندهید غم و انده شما را از پا درآورد. تمام لحظه لحظه زندگیتان سرشار از عشق و شادی باد.
4 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام مطلب بسیار کاربردی و جالبی بود. مشخص بود کپی برداری نیست و روش کار سده. ممنون
از استاد تشکر میکنم بابت این مقاله
و دوره اصول شاد زیستن خیلی به من کمک کرد ممنون استاد
سلام
خیلی خوش حال هستم که این مطالب به کار شما آمده است
من مشکلم با خانواده ام هست