با 3 حرکت جادویی چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟
همه ما مهربانی، جذابیت، اخلاق خوب، ابهت و قدرت و… را دوست داریم اما چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟ و این صفات و ویژگی های اخلاقی را کسب کنیم؟ چگونه عادت ها بد خود را ترک کنیم؟ و تغییرات مثبت را در خود و رفتارمان ایجاد کنیم؟ برای ساختن زندگی بهتر همین هر لحظه باید به فکر تغییر مثبت بود. در مقاله «چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟» به این سوالات پاسخ خواهیم داد تا زندگی خود را به زیبایی بسازید. با ما همراه باشید.
در این مطلب به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟
- چگونه می توانم رفتارهایم را تغییر دهم؟
- چگونه بهترین خودمان باشیم؟
- 3 حرکت جادویی در تغییر شخصیت چیست؟
می خواهم بهترین خودم باشم
همه می خواهند بهتر و قویی تر باشند. مهم نیست که چه رویایی داشته باشیم و چه برنامه ای برای رسیدن به آن بریزیم. رفتارهای ما در تک تک قدم های مسیرمان موثر هستند. به همین دلیل خیلی مهم است که بدانیم ریشه این رفتارها چیست؟، چطور می توانیم آن ها را کنترل کنیم؟ و از همه مهم تر، رفتارهایمان را به نفع خودمان تغییر بدهیم.
بهارمن به شما پیشنهاد میکند مقاله «چگونه شخصیت کاریزماتیک و جذاب داشته باشیم؟» را بخوانید.
چگونه تغییر کنیم؟
چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟ چگونه رفتارها و عادت های منفی خود را برای همیشه از بین ببریم؟ در همین ابتدا باید به صراحت بگویم که هیچ کس نمیتواند ما را به تغییر وادارد مگر اینکه خودمان بخواهیم در این زمینه کاری انجام دهیم. بسیاری از مواقع با وجود شناخت خودمان به دلیل اینکه روش درست تغییر رفتار را نمیدانیم و عوامل تاثیر گذار در آن را نمیشناسم شکست میخوریم و به رفتار مطلوب نمیرسیم.
مقاله«چگونه شخصیت خود را بسازیم؟» کمک می کند از پس این کار دشوار برایید و رفتارهای ناخودآگاه یا خداگاه نامطلوبی را که گاهی به عادت تبدیل شدن بهبود دهید.
چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟
چطور میتوانم رفتارهایم را تغییر دهم و به برنامه که میریزم پایبند باشم؟ برای شروع تغییر قبل از هر چیزی باید لحظات حیاتی را پیدا کنیم. لحظات حیاتی زمانها یا شرایطی هستند که انتخاب های ما بیشترین اهمیت را دارند. برای مثال، وقتی میخواهید رژیم بگیرید لحظهای که بیش از حد غذا میخوری یا لحظاتی که در حال تمرینات ورزشی هستید لحظات حیاتی شماست.
زمانی که لحظات حیاتی خود را پیدا کردید می توانید وارد مرحله بعدی شوید. در این قسمت باید از خودتان بپرسید: من در این لحظات حساس باید از چه قوانینی پیروی کنم؟ یا چه رفتاری داشته باشم؟ چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟ پس از پیدا کردن لحظات حیاتی و قوانین و رفتار های موثر، باید تغییر ایجاد شده را تثبیت کنید. در این قسمت، شما به شش منبع تاثیر نیاز دارید:
منبع یک: هدفگذاری
سعی کنید داستان هدف و موفقیتی را که می خواهید اول از همه در ذهن خودتان مرور کنید. اگر میخواهید شخصیت قوی داشته باشید؛ از خود بپرسید که چرا می خواهید این کار را انجام دهید؟ و با جزئیات به آن پاسخ دهید. پس از هدفگذاری در قدم بعدی استفاده از کلمات ارزشی است. هر زمانی به عادات قبلی خود باز گردید یا وسوسه شدید به خودتان جملات تاکیدی مثبت بگویید.
منبع دوم: توانایی شخصی یا بررسی مهارت ها
مهارت هایتان را بررسی کنید. به این فکر کنید برای اجرای تغییرات در خودتان از کدام یک از مهارتهایتان میتوانید بهره ببرید. سپس از تمرین عمدی استفاده کنید. در لحطات حیاتی که شناسایی کردید روش هایی را برای تغییر عادت خود طراحی کنید و نتایج تمرین و تلاش خود را ارزیابی کنید.
در کنار تمام مهارت هایی که دارید مهارت اراده را فراموش کنید یاد بگیرید که افکار منفی را سرکوب کنید و تصمیمات بهتری بگیرید. وقتی رژیم دارید می توانید پیاده روی کنید، یک لیوان آب بنوشید یا چند شعر بخوانید و حواس خود را از میل به خوردن دور کنید.
منبع سه و چهار: انگیزه و توانایی اجتماعی
سعی کنید دوستان جدیدی پیدا کنید کسانی که به شما انگیزه بدهند و به شما کمک کنند. در مسیر چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟ اطرافیانتان را از یک شریک جرم به دوست واقعی تبدیل کنید. بهارمن مطالعه مقاله «چگونه شخصیت قوی داشته باشیم؟» را به شما توصیه میکند.
منبع پنج و شش: انگیزه و توانایی ساختاری
مشوق ها را فراموش نکنید اگر می خواهید هر هفته به وزن مشخصی برسید، هر بار که به این هدف رسیدید در دفترچه یادداشت خود ستاره بکشید. بعد از چهار ستاره میتوانید به خود جایزه دهید. برای مثال لباس جدیدی را به خود هدیه دهید.
چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟ برای تغییر عادات میتوانید نشانه هایی را در اطراف خود نصب کنید. تا اگر فراموش کردید به شما یادآوری شود. در نهایت می توانید رویاهای خود را محقق کنید. عادات بد خود را کنار بگذارید و با ساختن عادت خوب به نسخه بهتری از خودتان تبدیل شوید.
حرکت های جادویی در مسیر تغییر
1. معذرت خواهی
معدرت خواهی حرکتی جادویی است. فقط سنگدل ترین افراد نمی توانند فردی را که به اشتباهش معترف است ببخشند. عذرخواهی محل آغاز تغییر رفتار ماست. رفتارهای غلط و عادت های بد، در ابتدا به خود ما صدمه میزنند و بعد به نزدیکان و اطرافیانمان. پس در مرحله اول باید بپذیریم که اگر کار اشتباهی مرتکب شدیم عذرخواهی کنیم و این کار به ما نیرو و اراده تغییر را میدهد.
چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟ برای انجام این حرکت جادویی، مقاله «چگونه مغرور نباشیم؟» نیز میتواند راهنمای خوبی برایتان باشد.
2. درخواست کمک
درخواست کمک نیز حرکتی جادویی است. افراد اندکی درخواست صمیمانه شما برای کمک را رد خواهند کرد. کمک طلبی فرآیند تغییر را تدوام میبخشد و حرکت رو به جلو آن را حفظ میکند. گاهی ما با پیگیری یک دوست میتوانیم عادت ورزش کردن یا عادت سحر خیزی را در خود ایجاد کنیم. دوستان خود را در جهت کمک و انگیزه بیشتر، از تصمیمات خود برای تغییر مطلع کنید.
3. مثبت اندیشی
مثبت اندیشی و خوش بینی نه فقط احساس آن در درون، بلکه نمایش آن در بیرون هم حرکتی جادویی است. چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟ مردم به طور طبیعی دور شخص خاطر جمعی که معتقد است همه چیز درست خواهد شد جمع میشوند. آن ها برای موفق شدن این فرد ساعت های اضافی کار خواهند کرد.
خوش بینی تقریبا فرایند تغییر را طبق مراد پیش میبرد، هر تغییری از دهن آغاز میشود، مثبت اندیشی مثل تیز کردن چاقو است و کار را سهل میکند. اگر اندیشه و فکر مثبت نداشته باشید، فعل و نتیجه مثبت بسیار سخت و کند به دست خواهد آمد.
حقایق تغییر ناپذیر تغییر رفتار
حقیقت یک: تغییر رفتار چشمگیر بسیار دشوار است.
حقیقت دو: هیچ کس نمی تواند ما را به تغییر وادارد، مگر اینکه خودمان واقعا بخواهیم تغییر کنیم.
با دانستن این دو حقیقت در میدان عمل بهتر عمل خواهیم کرد. برای تغییر بزرگ لازم است که از بعضی چیز ها دست بکشیم و با حس وسوسه خود مبارزه کنیم. هیچ کس قرار نیست به جای ما کاری انجام دهد. این خود ما هستیم که باید اراده کنیم و برای تغییرات شخصیتی خود برنامه ریزی کنیم.
تخریب کننده های تغییر
برای تغییر کردن به انگیزه نیاز داریم؛ برخی از انگیزه ها باعث میشود که تغییر در جا متوقف شود. در ادامه برخی از این انگیزه های عقیدتی مخرب را بیان می کنیم.
اگر بفهمم حتما انجام خواهم داد…
افراد لزوما فقط آنکه بفهمند چه چیزی را می خواهند و یا به چه چیزی نیاز دارند تغییر نخواهند کرد. این عقیده می تواند گاهی برانگیزاننده سردرگمی باشد.
نیروی اراده دارم و تسلیم وسوسه نخواهم شد.
ما با عدم پیش بینی چالش های پیش رو وارد کار میشویم.در نتیجه نیروی اراده فرضی ما با آنچه در میدان عمل به اجرا در می آید تفاوت دارد. این عقیده اعتماد بیش از حد به خود را در ما بر می انگیزد.
امروز روز خاصی است!
ما اگر واقعا بخواهیم تغییر کنیم باید این حقیقت را بپذیریم که ما مجاز نیستیم به لهانه های مختلف خارج از تعهد و برنامه مان عمل کنیم. تغییر موفقیت آمیز یک شبه اتفاق نمی افتد و لازمه آن تداوم هر روزه است. بهانه هایی مثا امروز روز خاصی است و می توانم رژیمم را بشکنم را کنار بگذارید.
« حداقل از… بهترم.»
در لحظات پس از شکست یا زیان به خود می گوییم: « حداقل از… بهترم.» به خودمان مجوزی مجانی میدهیم و این توجیه ما سهل گیری و پایین آوردن مانع به وجود آمده بر سر راه انگیزش و انضباط مان است.
به کمک و سازماندهی نیاز ندارم.
یکی از ناکارآمد ترین عقاید ما در مسیر چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟، سبک شمردن سازماندهی است. اعتقاد داریم داشتن برنامه ای مو به مو برای کمک به ما در انجام دادن کارهای به ظاهر ساده کسر شان است.
همه تخریب کننده های تغییر موارد بالا و بیش از این ها؛ اعتماد بیش از حد، لجاجت، طرز فکر ، سردرگمی، آزاردگی خاطر و تعلل و… این ها بارهای سنگینی را در سفرمان به سوی تغییر روی دوشمان می اندازد. از این افکار و احساسات مسموم جلوگیری کنید تا آسان تر به تغییر دلخواه در شخصیت خود دستیابید.
چگونه تغییر کنیم و موفق شویم؟
تغییر شخصیت کار غیر ممکنی نیست. اگر اندک انگیزه ای انسان برای رشد خودش داشته باشد، تغییرات ریز و درشت در زندگی او خواه نا خواه اتفاق می افتد و او باید با هوشیار این تغییرات را هدفمند کند و در مسیر موفقیت آن ها را خرج کند.
برنامه تغییر شخصیت جادویی است، وقتی خودتان را با سال قبل مقایسه کنید، میبینید تجربه هایی که کسب کردید و سختی هایی که به جان خریدید و آدم هایی که در زندگی تان آمده اند و یا رفته اند و… همه و همه باعث شده شما بزرگتر شده باشید، صبور تر فکر کنید، عاقلانه تر تصمیم بگیرید و قوی تر عمل کنید. حرکت جادویی تغییر رفتار آدمها میتواند آن ها را تا قله موفقیت برساند، فقط کافیست از ته دل آن را بخواهید.
پارامتر هایی برای موفقیت وجود دارد که شما در مسیر تغییر خود باید آن ها را به یاد داشته باشید.
محدودیت و فرصت
دچگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟ به یاد داشته باشید که محدودیت ها هیچ وقت سد راه موفقیت شما نیستند بلکه آن ها را به چشم یک فرصت برای رشد و برای اثبات خود بنگرید و به آن به عنوان یک چالش خوب نگاه کنید. اگر در آن موفق شوید قوی تر شده اید و اگر شکست بخورید تجربه مثبتی کسب کرده اید.
تلاش شبانه روزی
آرزوها و رویاهای زیبا در ذهن همه آدم ها چرخ میزند اما نقطه تفاوت انسان های موفق در تلاش آن ها برای رسیدن به آرزو ها تعریف میشود. شب بیداری کشیدن ها، خستگی ها، سر درد ها و کنایه شنیدن ها و… نتایج کوتاه مدت برای تلاش بی وقفه شماست که نباید از آن ها بترسید بلکه بدانید این ها نشانه ای مثبت است که هر لحظه به آرزوهای خود نزدیک و نزدیک تر میشوید.
سخن پایانی چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟
واقعیت این است که تغییر سخت نیست اما زمان بر است . اگر عوامل موثر بر رفتارهای ما را بشناسیم و برای تغییر آنها تلاش کنیم، کم کم با جهان تازهای روبرو میشویم؛ دنیایی که در آن رسیدن به رویاها غیرممکن نیست، دنیایی که در آن سری عقبنشینی نمیکنیم، از کوره در نمیرویم و بالغ زندگی میکنیم.
پس بهتر است با بررسی و شناخت این عوامل موثر یک بار برای همیشه به سوال چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم؟ پاسخ صحیح دهیم و در مسیر درست قدم برداریم. همچنین میتوانید مقاله «چگونه شخصیت قوی داشته یاشیم؟» را مطالعه کنید. در نهایت فراموش نکنید که اگر دیگران میتوانند این کار را انجام دهند شما نیز میتوانید. شاد و موفق باشید.
2 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از مقاله خوبتون. تغییر شخصیت یک مسیر طولانیه که باید صبر و تلاش داشته باشیم و زود خسته نشیم.
با سلام مطالب ارزنده بود پند آموز خودم خیلی بهره بردم و دوست دارم اطرافم هم تغییر کند محال نیست واقعیت هست یک چیز و دستور منفی خواهان نابودی او وجدان و انسانیت هست این انرژی منفی خواهان از حیوان پست شدن انسان هست به این نیروی منفی بایستی گفت گمشو برو بیرون همین انرژی منفی خواهان گناه و پستی هست میخواهد انسان بدی دیگران را رقم بزند پس میگوئیم دست بکش خجالت بکش شرم کن حیا کن انسانیت را حفظ کن فارغ از دینی که داری بهش بگو شکست خوردی جواب نمیده زیبایی در چهره ها نیست در دل پاک هست دلی بزرگ بخشنده در خداوند را کنار دلهای صاحب حق بیابید دلهای شکسته دلهای نگران برای خوب بودن نه بدی خداوند متعال را کنار آنهایی جستجو کنید که نگران آخرت شما هستند و عاقبت به خیر بودنتان نه پرت کردنتان در ورطه ی بی اخلاقی نامیدی یأس دلهای خدا باور تغییر میکنند چون میدانند در سخت ترین شرایط جنگ ایمانیات و کفر خداوند رحمن هست که به هفتاد نظر رحمت و بخشش به بنده ی در خطرش نگاه میکند غمش را میداند درد دلش را میشوند و اونی که سرش کلاه نمیره و بهترین مکر کنندگان هست خدا هست پس جلویش و در برابرش بایستی تسلیم شد و بگوئیم خدایا من نمیدونم چجوری خودت مشکلات را حل و فصل کن من ناتوانم تو قوی من عاجزم تو توانا و بخشنده من ضعیفم یک مریضی بیاوری از پای در میام سلامت عقلم را بگیری چپ راستم را نمیدانم اگر دوستم نداشتی الان باهات حرف نمیزدم تایپ نمیکردم شکر گذار چشم و دست هایم هستم و عقلم که سالم هستند و روز به روز و لحظه به لحظه معجزاتی که قدر دان نبودم را یاد آوری میکنی فرصت زندگی ایی که دارم و مزاحم زندگی دیگران نیستم حسودی نمیکنم دلسوز خودم زندگی ام و عزیزانم هستم و از توهم و شخصیت سازی دست کشیده ام مسخره نمیکنم فحش نمیدم فحش تایپ نمیکنم گناه نمیگویم در گوش کسی نجوای شیطانی ندارم این یعنی تغییر این یعنی برد این یعنی در مسیر درستی هستم بدی آدمی را نمیخواهم معجزه همین هاست که دعا میکنم هم نوعان خودم هم چنین باشند اول از همه خودم را میبخشم و تغییر میکنم مسلما دنیای اطرافم تغییر میکند چه بخواهند چه نخواهند تغییر شکل گرفته چون خودم را که بشناسم و تغییر کنم از حسادت دیگران حرصم نمیگیره و کمتر روی مخشان هستم و توجهی به دلشوره های الکی ندارم وجدانم راحت آسوده هست،سر یکی کلاه نمیذارم و قدر دان اونهایی هستم که وقتی در مسیر درست هستم نمیترسانمشان و اونها هم نمیترسند چون لااقل دیگر دعوا ها کمتر شده و لااقل پروردگارم میبیند که هرچی بگن من درست بشو نیستم من حقیر و خدایم میدانیم خدا را در آسمان ها ندیدم درون خودم بود و هرزگاهی فراموش میکردم و شهر به شهر دنبالش بودم غافل ازینکه همراهم بود و نمیدیدمش مراقبم بود و الکی میترسیدم و بابت فهماندن اشتباهاتم از خداوند منان حنان و مهربان شکر گذارم و مهمتر تکرار نداشتن اشتباهاتم ازش بیشتر سپاس گذارم و از آنهایی که مراقب و نگرانم بودند که فراموشش نکنم بیشتر قدر دانم و شرمنده ی دنیا و آخرت آنها هستم امیدوارم رب پاک و آنها من را هم ببخشند آمین یا رب متعال و جلیل قدر