راهکار های موثر افزایش علاقه فرزند به مطالعه
میتوان گفت اکثر بچه ها از جمله برو درستو بخون متنفر هستند پس چگونه علاقه فرزند به مطالعه را افزایش دهیم؟
تا حالا زیاد شنیده ایم که والدین به فرزندانشان چنین حرف هایی میزنند:
- بچه جون برو درستو بخون تا شبیه من نشی
- من هیچی نشدم حداقل تو یه چیزی بشی
- من حاضرم برای تو خونمون هم بفروشم
- من حاضرم برای بچم زندگیمو بفروشم
- و از این مدل صحبتها…
در واقع این موارد رفتارهای اشتباهی هستند که تعداد زیادی از والدین، امروزه استفاده می کنند و نکته جالب توجه اینجاست که فرزند با تکرار این رفتارها بعد از مدتی هیچ انگیزه ای نمی گیرند. پس باید برای افزایش علاقه فرزند به درس و مطالعه چکار کرد؟
در این مطلب به سوالات پایین پاسخ داده میشود:
- درس خواندن بچه های امروزی چگونه راحتتر میشود؟
- با بچههای بی علاقه به درس چه رفتاری کنیم؟
- روشهای ترغیب به مطالعه و درس خواندن چیست؟
- چگونه کودکان و نوجوانان را به مطالعه علاقه مند کنیم؟
بهارمن مطالعه مقاله “استعداد چیست؟+15 راهکار ساده کشف استعداد درونی” را به شما پیشنهاد می کند.
چه کار کنیم بچه ها به درس علاقه مند شوند؟
درس نخواندن فرزندان یکی از مشکلات اساسی والدین به حساب میآید و عموماً موجب ناراحتی و نگرانی آنها میشود. همه ما میدانیم که پدر مادرها سلاح بچه هایشان را می خواهند و دوست دارند در تمام عرصه های زندگی شان موفق شوند اما راهکار مناسبی برای یادگیری مهارتهای مطالعه فرزندشان ندارند و از روشهای کاملاً اشتباهی استفاده می کنند در مقاله افزایش علاقه فرزند به مطالعه ، بهترین روش درس خواندن کردن فرزند را می خواهیم بازگو کنیم. پیشنهاد میکنم مقاله تقویت حافظه کودکان را نیز مطالعه کنید.
راهکار چیست؟
راهکاری که می خواهم ارائه کنم بسیار ساده است و به راحتی و بدون هزینه می توان انجام داد اما اجرای این راهکار ساده باید مداوم و به صورت صحیح باشد.
جیم ران، یکی از موفق ترین انسان های کره زمین می گوید:
کارهایی که انجام دادنشان ساده است انجام ندادنش آن هم ساده است.
نکته مهم اینجاست که بچه ها از طریق دیدن یاد می گیرند نه از طریق شنیدن؛ اجازه بدید چند مثال برای شما بزنم تا درک بهتری از این موضوع داشته باشید:
- همه ما تا به حال دیده ایم که اگر فرزند سیگار دست دیگران ببینند، مخصوصاً والدین به سرعت کارهای آنها را تقلید می کنند.
- یا اگر پدر و مادر با گوشی زیاد کار کنند بچه هم میخواهد آن کارها را تکرار کنند
- و اگر پدر و مادر در حال ورزش کردن باشد شروع به تکرار از روی حرکات پدر و مادرش می کند.
- اگر پدر و مادر کتابخوان باشند بچه ها یک کتاب برمیدارند و شروع میکنند به مطالعه
پس این نکته ساده را به خاطر بسپارید:
- ما نمی توانیم هیچ کسی را تغییر دهیم. بهتر از این جمله را اینگونه بگویم ما نمی توانیم هیچ کسی را اگر خودش نخواهد تغییر دهیم.
- چرا بچه ها تا وقتی که خودتون کاری انجام ندادید باید به حرف شما گوش کنند.
- ” پس اول خودت انجام بده تا فرزندت انجام بده. “
- بچه ها چیزی که می بینند را یاد میگیرند.
چطور کودکان کتاب خوان داشته باشیم؟
اول شما باید کتاب بخوانید و مطمئن باشید با این رفتار فرزندتون هم این کار رو انجام میدهد. اگر واقعا موفقیت فرزندتان برای شما مهم است کتاب خواندن را شروع کنید و با تغییر رفتار خودتون رفتار او را هم تغییر دهید. این گونه آنها عملگرایی بیشتری برای درس خواندن و مطالعه دارند.
نکته دوم این است که زمانی که فرزندتان در حین مطالعه است از او تشکر کنید. سعی کنید احساسات او را درگیر کنید به عنوان مثال بگویید عزیزم وقتی درس میخونی من خیلی خوشحال میشم.
مغز ما محتاج دوپامین است و هر زمان که ما فرزندانمان را تشویق می کنیم دوپامین در مغز ترشح می شود و باعث می شود مطالعه را دوباره تکرار کنند.
پیشنهاد میکنیم مقاله چگونه مطالعه مفید داشته باشیم را مطالعه کنید.
از این رفتارها به صورت جدی خودداری کنید:
- فرزندتان را به هیچ عنوان سرزنش نکنید و آنها را به هیچ عنوان از کاری که انجام میدهند یا نمیدهند نترسانید.
- فرزندانتان را مجبور به مطالعه نکنید این کار حس بهتری در آنها ایجاد میکند.
- به هیچ عنوان او را با دیگران مقایسه نکنید.
- مقایسه در هر حالتی چه مثبت چه منفی، اشتباه است.
- یادتان باشد که اگر قولی به او دادهاید چه تنبیه باشد چه تشویق، حتماً آن را اجرایی کنید تا متوجه شوند اگر حرفی میزنید به آن عمل میکنید و حرفهای شما دیگر بی ارزش نمی شود.
تربیت فرزند برای موفق شدن او
چرا فکر میکنیم که تربیت فرزند را بلد هستیم؟ و به یادگیری هیچ نوع آموزشی در رابطه با این حیطه بسیار مهم نمیپردازیم؟ تک تک رفتارهایی که ما انجام میدهیم شخصیت فرزندمان را شکل میدهد. قطع کردن آموزش و یادگیری بعد از اتمام تحصیلات باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی میشود. ما به نحوی فرزند خودمان را تربیت میکنیم که از والدین خود یا دیگران یاد گرفتیم.
اکثر ما دوست داریم فرزندهایمان دنیای ما را زندگی کنند. به آنها شکل و فرم میدهیم که بر اساس خواستهها و قوانین ما بزرگ شوند. در صورتی که خیلی از این فرامین و قوانینی که به فرزندمان تحمیل میکنیم، از پایه و اساس مشکل دارند و به آینده آنها ضربه میزند.
روی حافظه فرزندتان سرمایه گذاری کنید
ما انسانها هوشهای مختلفی داریم. اکثر این هوشها در دوران کودکی به رشد و شکوفایی میرسند. بنابراین اگر برای فرزندمان چالشهای مختلفی ایجاد کنیم، آینده موفق او را تضمین کردهایم. اگر فرزند ما حافظه کوتاه مدت و بلند مدت خوبی نداشته باشد، یا نیم کره چپ یا راست او ضعیف باشد، از درس خواندن فرار میکند و به آن بی اعتنایی میکند. بنابراین باید به فکر حافظه فرزند خود باشیم. پیشنهاد میکنیم مقاله تقویت حافظه را حتما مطالعه کنید.
حرف پایانی مطلب راهکار های موثر افزایش علاقه فرزند به مطالعه
یادتان باشد عادتهای خوبی که در کودکی در فرزندانتان ایجاد میکنید، زمینه ساز موفقیت آنها در آینده است. بذر موفقیت را از کودکی در فرزند خود بکارید تا در آینده آن را درو کنید. روش صحیح مطالعه و کتابخوانی بزرگترین هدیهای است که میتوانید در اختیار فرزندتان قرار دهید. هنوز هم دیر نشده، از الان شروع کنید. این مقاله را با بهترین افراد زندگیتان به اشتراک بگذارید.نظرات، پیشنهادات و راهکارهای خود را کامنت کنید. موفق باشید.
8 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بچه ها از کارهای ما الگو میگیرند،پس اگه میخوایم اهل مطالعه باشن، در وهله ی اول خودمون باید به مطالعه علاقمند باشیم، نباید بچه ها رو به کاری مجبور کنیم یا با بقیه مقایسه کنیم چون نتیجه ی عکس داره
من خواهرم نویسنده س و خیییلی کتاب میخونه کلی کتاب خوب هم برای بچه هاش گرفته که استفاده کنن ولی دریغ از یک بار مطالعه🤦🏼♀️
مررررسی استاد واقعا از استرس آدم خیلی کم تر میشه ز
مانی که یک کار رو شروع نکردی خیلی از استرس داری و ازش میترسی منتها وقتی از مطالب شما کمک میگیریم میفهمیم که کار چندان سختی هم نیست و روش های اسونی رو هم جلو پامون میذارید👌👌👌👌💜💜💜
سلام
واقعا عالیه که کلی سوال توی ذهن ما ایجاد میشه 🌹
🙂
خدا خیرتون بده اقای حامدی
perfect
thank you
سپاس فراوان اقای حامدی
چقدر دنبال همچین موضوعی میگشتم برای دخترم
خدا خیرتون بده الهی
مطمینم براش تاثیر عالی داره