پارادایم شیفت چیست؟ + آشنایی با مفهوم پارادایم
لفظ پارادایم به انگلیسی ( Paradigm ) که از واژه یونانی ( παράδειγμα )، “پارادیگما” گرفته شده، به معنی الگو، نمونه، سرمشق، چهارچوب راه و روش، و لفظ شیفت ( Shift ) به معنی تغییر، تعویض و معکوس میباشد.
حال که معنای لفظی پارادایم را فهمیدیم به مفهوم آن میپردازیم :
توماس ساموئل کوهن کیست؟
توماس ساموئل کوهن مدرس، جامعه شناس، فیزیکدان و فیلسوف آمریکایی که در سال 1962 کتابی به نام “ساختار انقلابهای علمی” و بر پایه پارادایم نوشته شده را منتشر کرد. در این کتاب کوهن معتقد بود، پارادایم اصلی است که انجمن علمی جامعه باهم و هرکدام به تنهایی در آن سهیم هستند.
منظور از پارادایم، اصولی است که محدودهای را برای افراد یک جامعه مشخص میکنند که بهنوعی نشانگر موفقیت فرد در حوزه مربوطه در صورت تبعیت از پارادایم حاکم است. به عبارت دیگر، وقتی پارادایمی در جامعه شکل میگیرد، عدم تبعیت از آن پارادایم، که در بیشتر مواقع هم نادرست است، میتواند منجر به طرد شدنتان از جامعه شود و یا در بهترین حالت، برچسبهایی همچون ساختارشکن بر شما خواهند زد. پارادایمها بسیار در زندگی مهم هستند. پارادایم چیست؟ پارادایم شیفت به چه معناست؟
توماس کوهن بر این باور بود که پارادایمِ یک علم، تا مدت طولانی تغییر نمیکند و دانشمندان در آن چهارچوب مشغول به کار و تحقیقات خود هستند و پس از گذشت مدتی آن پارادایم در هم میشکند و پارادایم جدیدی به وجود میآید و دوره دگرگونی علمی جدیدی در دنیا آغاز میشود.
پارادایم چیست؟ به زبان ساده
معنی پارادایم به زبان ساده تر یعنی مجموعهای از مفروضات، باورها و نگرشها که در نهایت خود را به شکل قوانین، نظریهها، ابزارها و کاربردها نشان میدهند که انواع پارادایم را پدیدار میکنند. زمانی که ما در مورد بخش هایی نظیر کار، درس، ورزش و .. بحث کنیم موضوع به شبه پارادایم تغییرشکل میدهد چون چیزی است که امکان دارد در هر جایی از دنیا عقیده ای خلاف آن را داشته باشند ویژگی پارادایم این است که تقریباً همهی متخصصان و کارشناسان یک حوزه، آن را پذیرفتهاند.
به همین علت، اگر تحقیق انجام میدهند، در تأیید و تکمیل همان پارادایم است. و اگر سوالی مطرح میکنند، میخواهند جنبههای بیشتری از همان پارادایم برایشان شفاف شود. به عبارت دیگر میتوان گفت: زمانی که یک پارادایم حاکم است، کسی در مفروضات و زیربنای آن پارادایم تردید نمیکند.
برای مشاهده مقاله“ چگونه سحرخیز شویم “، اینجا کلیک کنید.
پارادایم شیفت
تغییر پارادایم معمولا با مقاومت افراد روبهرو میشود، چراکه به نوعی ساختار قالب ذهن آنهاست و تغییر آن تا حدودی غیر منطقی به نظر میرسد. همیشه تغییر سخت است، همانند اولین هفتهای که سعی میکنید سحرخیز شوید یا عادت ورزش را در خود نهادینه کنید.
تغییر عادت همانند حرکت در دریا بر خلاف حرکت امواج آب است ن که نشدنی باشد، شدنی است اما سخت و زمانبر است نیاز به صبر و اراده دارد.پارادایم شیفت نگاه ما را نسبت به جهان، اعتقادها و ارزشها تغییر میدهد و آنچه تا پیش از آن غیر منطقی یا حتی غیرممکن میپنداشتیم، ممکن و عادی جلوه میدهد.
زمانی که شما مخالف پارادایمی که در جامعه شکل گرفته است باشید، سعی در ایجاد تغییر در آن دارید که این موضوع را پارادایم شیفت گوییم.در تمام زندگی، انسانها یا در حال ایجاد پارادایم جدید بودهاند یا در حال تغییر پارادایمهای موجود.
به طور مثال: یک دانشمند را در نظر بگیرید، که تمام عمرش را صرف اثبات نظریه یا ایده خود میکند، بعد یک نفر دیگر بعد از او میآید و تمام عمرش را صرف اثبات نادرستی نظریه دانشمند قبل و اثبات نظریه جدید خود میکند.
شاید دموکریت، تالس یا جان دالتون را بشناسید، که به ترتیب نادرستی نظریات دانشمند قبل را اثبات و نظریه خود را به ثبت رساندند. صرفا هر چه که از قبل بوده، نباید که درست باشد، امکان خطا هم وجود دارد پس اگر در درستی یا نادرستی یک مسئله شک دارید، سعی کنید آن را تغییر دهید. هر چه که گفتند را نباید پذیرفت.
سعی کنید قبل از پذیرفتن هر مسئله، دیدگاه و یا هر نظری ابتدا به آن موضوع تفکر کنید، اگر برایتان قابل هضم بود، آن را بپذیرید. اگر تا کنون کلمه پارادایم یا پارادایم شیفت به گوشتان نخورده و با آن ناآشنا هستید، برای آگاهی و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پارادایم و پارادایم شیفت، تا انتهای مقاله پارادایم چیست، پارادایم شیفت به چه معناست با ما همراه شوید.
آداب و رسوم و پارادایمها چگونه بهوجود آمدند؟
مسئله مهمی که وجود دارد عادتها، آداب و رسوم قدیمی و بهجامانده از نسلهای قبل، امثال و حکم، اعتقادات بیپایه و بنیاد و… . بگذارید برای شفافتر شدن مطلب، برایتان یک داستان بگویم:
زمانی که همسر آلیس در حال آشپزی و درست کردن سوسیس سرخ شده معروف بود، آلیس مشاهده کرد که همسرش ابتدا و انتهای سوسیسها را برش میزند و دور میاندازد، سپس آنها را در روغن سرخ میکند، آلیس دلیل آن را از همسرش جویا شد. همسرش گفت نمیدانم آنچه به یاد دارم این است که مادرم همیشه این کار را انجام میداد.
آلیس که قضیه برایش جذاب شده بود، همان لحظه با مادر همسرش تماس گرفت و علت را جویا شد، مادر هم گفت نمیدانم فقط دیده بودم که مادرم این کار را انجام میدهد، من هم آموختم. آلیس رفت و دلیل را از مادربزرگ پرسید، مادربزرگ پس از مدت طولانی که خندید، جواب داد: در حقیقت آن زمان، ماهیتابهای که داشتم کوچک بود، برای اینکه سوسیسها در آن جا بگیرد، سروته آنها را جدا میکردم.
در واقع بسیاری از عقاید، آداب و رسوم یا عادتهایی که در ما نهادینه شده دلیل خاصی نداشته و ما بدون دانستن دلیل، سعی در به کاربردن آنها داریم، هرچند به اشتباه. باید رفتار، عادات، آداب و رسوم بهجامانده را ریشهیابی کنید، سپس اگر درست بود آن را بپذیرید وگرنه سعی در تغییر آن دهید.
از جمله مهمترین پارادایمهایی که حتی عقل و خرد انسانی هم نمیتواند آن را بپذیرد خرافاتی است که به اشتباه از دوران قدیم و از افراد قدیمی به جای مانده که متأسفانه بسیاری از آنها هنوز که هنوز است میان انسانها رواج دارند.
عادت بد نهادینه شده در شما چیست؟
همین الان تصمیم بگیرید یک عادت بد را از خود دور کنید. شما برای پارادایم شیفت یا همان تغییر عادت بد به خوبتان فقط به ۲۱روز زمان احتیاج دارید. فقط ۲۱ روز، پس با تلاش و پشتکار و صبر و اراده عادتهای بد خود را ترک کنید. اصلا از زود بیدار شدن و سحرخیزی شروع کنید.
برای تغییر عادت یا پارادایم شیفت چه باید کرد؟
برای اینکه انگیزه و شوروشوق تغییر عادتها را در خود بهوجود آورید پیشنهاد انجام 4 اصل را برای شما داریم:
1. برای خودتان چالش بذارید
سعی کنید برای خودتان چالشهای جذاب مدتدار بگذارید، مثلا یکی از روشهایی که در دوره سحرخیزی موسسه بهارمن، پس از حضور شرکتکنندگان در دوره صورت گرفت، یک چالش بسیار جذاب سحرخیزی به مدت چهل روز بود، که عادت سحرخیزی را در همه افراد دوره نهادینه کرد.
2. انتخاب همراه
داشتن یک همراه که همان عادت بد را دارد و قصد به تغییر آن عادت را دارد، به شما انگیزه لازم را برای ادامه مسیر و حرکت میدهد. مثلا اگر قرار است سحرخیز شوید باید یک فرد همسو با خودتان که با آن رقابت دارید انتخاب کنید. البته منظور از رقابت، رقابتی است که نتیجه مثبت و مطلوب به همراه دارد.
3. خودتان را جریمه کنید
هر زمان که به هر دلیلی عادت قبل خود را تکرار کردید، خودتان را جریمه کنید. البته باید یک جریمه سنگین برای خودتان در نظر بگیرید تا در زمان انجام عادت بد قبلیتان، مانع از انجام آن توسط شما گردد. جریمه سنگین انتخاب کنید.
4. افزایش خودآگاهی
علت بسیاری از عادتهای اشتباهی که در ما رخنه کرده است ناآگاهی ما نسبت به آنهاست. چند وقت پیش یک مراجع داشتیم که ناخودآگاه پاهای خود را تکان میداد و این یک کار اشتباه و نشان دهنده استرس ایشان بود.
یکبار به او گفتیم که این کار را انجام ندهد از دفعات بعد به سان تکان دادن پاهایش حرف ما در ذهنش تداعی میشد و حرکت پایش را متوقف میکرد تا اینکه به کلی این عادت را کنار گذاشت. پس سعی کنید نقاط ضعف و عادتهای اشتباه خود را بشناسید.
بهارمن مشاهده فیلم ” مدیریت و درمان استرس ” را به شما پیشنهاد می دهد.
پارادایم شیفت در یک سازمان
سازمان های موفق به طور پیوسته در حال تکامل هستند. پیروی از چرخه ای که با سیاست رویکردی و سنتی شروع میشود دیگر موثر و موفق نیست. این سازمان ها باید به دنبال پارادایمی جدید یا چهارچوبی نو برای درک و استفهام باشند.
مراحل تغییر پارادایم در یک سازمان به موازات تغییرات در درک نظری است که نظریه پرداز علمی توماس کوهن که در مطالب فوق در مورد آن صحبت کردیم توضیح داد.
1.مرحله پیش پارادایم
مرحله پیش پارادایم، که در کتاب کوهن به عنوان مرحله پیش آگاهی شناخته می شود، زمینه ای را فراهم می کند که تغییر از آن شروع می شود. ممکن است سازمانی بدون مأموریت مشخص تأسیس شده باشد، یا ماموریت آن ممکن است بسته به شرایط حال تغییر و یا شروع به تکامل کند.
نبود درک و فقدان ماموریت روشن بین قالب فعلی سازمان و توانایی آن برای پیشرفت زمینهای برای ظهور یک الگوی جدید و موثر کمک میکند.
2.مرحله علم عادی
در این مرحله یک سازمان تلاش میکند با رویکرد کاری و بر اساس یک ایده رایج شروع به فعالیت کند بدون هیچ بررسی و آزمایشی اما این ایده ها باید در عمل آزمایش شوند تا کمیها و کاستیهای آن آشکار شود.
3.مرحله رانش و بحران
همانطور یک سازمان با ایده هایی شروع به کار میکند ناگزیر به مشکلات سیستمی و ناآرامی هایی روبرو میشود. هیچ ایده و پارادایمی کامل نیست حتی اگر نشانده پیشرفت چشمگیر باشد.مرحله رانش و بحران شامل دوره ای است که در آن مشکلات آشکار میشوند.
4.مرحله انقلاب
زمانی که یک پارادایم در یک سازمان رخ میدهد مشکلاتی که در مرحله رانش و بحران نمایان میشود را نمیتوان تنها از طریق سرهم بندی کردن رفع کرد. در مرحله انقلاب اعضای وفاداری نبست به مدل قدیمی را حفظ میکنند برعکس برخی دیگر از اعضا تغییر را پذیرفته و باعث اصطکاک داخلی میشوند.
5.مرحله تغییر پارادایم
هنگامی که توده مهمی از اعضای یک سازمان ایده های معرفی شده در مرحله انقلاب را پذیرفتهاند، یک تغییر پارادایم رخ میدهد، ایده هایی که قبلا بدیع و بحث برانگیز بودند رایج و پذیرفته میشوند.این پذیرش زمینه را برای چرخه های آینده فراهم میکند؛
زیرا پارادایم های جدید در نهایت به علم عادی تبدیل میشوند. همانطور که پاردایم های جدید به علم عادی تبدیل میشوند به نوبه خود مورد بازنگری دوباره قرار میگیرند.
مطلب پایانی
در این مقاله با پارادایم و پارادایم شیفت آشنا شدید اما پیشنهاد ما به شما چیست؟
همین الان که این مطلب را مطالعه کردید در ذهنتان یک عادت بد خودتان را جستجو کنید و درست در همین لحظه برای تغییر آن به یک عادت خوب در زندگیتان راهحل بیابید و اقدام کنید. تا زمانیکه عملگرا نباشید هیچ بهبودی در زندگیتان نخواهید یافت و از این مطلب تقریبا تا ۲۴ساعت آینده، ۳۳درصد را بهیاد خواهید آورد و بعد از گذشت چند روز، انگار این مطلب را نخواندهاید، پس درست در همین لحظه تصمیم بگیرید. هدف ما رشد و بهبود زندگی شماست.
آیا با پارادایمهای زندگیتان آشنایی پیدا کردهاید و آنها را میشناسید؟ در جهت تغییر پارادایمها یا پارادایم شیفت چه کردهاید؟ برای تغییر پارادایمهای موجود در جامعه و خود از چه راهکارهایی استفاده کردهاید؟ آنها را با ما به اشتراک بگذارید.
اگر مطالب این مقاله موثر و کارآمد بود، نظرات و پیشنهادات خود را برایمان کامنت کنید. اگر فردی را میشناسید که توانایی تغییر پارادایمها را ندارد و در گیر و دار انهاست، این مقاله را با او به اشتراک بگذارید. نظرات و پیشنهادات خود را برای ما کامنت کنید. موفق باشید.
75 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی بود. برای پارادایم شیفت باید خودمونو به چالش بکشیم و رفیق راهی انتخاب کنیم تا به هم انگیزه بدیم و همچنین هروقت عادت قبلیمونو تکرار کردیم جریمه سنگینی بذاریم تا مانع انجام آن بشه
سلام وقت تون بخیر از مطالعه ی مقاله لذت بردم چطور عادت تغییر پارادایم رو ایجاد کنیم ۷ گام رو از سحرخیزی شروع میکنم یک دوست خوب دارم و چالش برای خودم در نظر گرفتم و جریمه هم گذاشتم و با مدیتیشن و آموزش دیدن ذهن آگاهی رو تجربه میکنم بقیه اجرای برنامه است که به هدفم برسم
بسیاررر ممنونم ازتون بخاطر مقالات مفیدتون من اصلا نمی دونستم پارادیم شیفت یعنی چی استاد شما خیلی چیزا هارو بهمون اموزش دادید
مفید و کارامد
سلام و درود سارا عزیز
خوشحالم که آموزشهای بهارمن برای شما کابردی بوده و به اطلاعاتتون اضافه کرده
شاد و سلامت و موفق باشید.
ما از این مقاله فهمیدیم که پارادایم مجموعهای از باورها، نگرشها و الگوهای ذهنیست. پاردایم شیفت به معنای تغییر و جایگزینی یک الگوی قدیمی با الگوی جدید است به راستی که من یک واژه جدید رو اولین بار به کمک استاد حامدی در زندگی شخصی خودم تجربه میکنم تشکر از بهار من
سلام و درود رامان عزیز
خوشحالم که مطلب پارادایم شیفت به اطلاعات شما نکاتی رو اضافه کرده
به بهار زندگیتون نزدیک و نزدیکتر بشید.
با عرض سلام و درود خدمت مجموعه ی بهار من.
بله همانطور که استاد گفتن، پارادایم ها، معمولا آداب و رسوم، ارزش ها، باورها و عقاید و خرافاتی هستند که از زمان های دور برجای ماندنند و هیچ دلیل محکم و علمی نمیتواند از آنها دفاع کند.پس در گام اول ما می آییم عادت های بد نهادینه شده ی خود را شناسایی میکنیم. و برای خودمان، چالش میگذاریم تا پارادایم شیفت خودمان را بزنیم .و در مرحله ی بعدی، برای خودمان همراه و رقیب تمرینی پیدا میکنیم که اون هم مثل ما، همان عادت بد را دارد تا انگیزه مان، ناخودآگاه بیشتر شود.و در صورت شکست در حذف یک عادت، خود را جریمه میکنیم و سعی کنیم که جریمه هم سنگین باشد. و آگاهی خود را افزایش دهیم و بر ساخت عادت های جدید، پافشاری کنیم؛ مسئولیت پذیر باشیم؛ و در لحظه ی حال زندگی کنیم.و سختی کار، در این ۲۱ روز هست، این قانون به ما میگه که اگه یک کاری را ۱۷ بار انجام بدهیم، برای مغز ۰ بار انجام شده. ۱۸ بار انجام بدیم، برای مغز،۱ بار انجام شده.۱۹ بار، به معنی ۲ بار برای مغز.۲۰ بار انجام بدیم، یعنی ۳ بار انجام آن کار برای مغر و اگر ۲۱ بار انجام بدهیم، برای مغر، انگار ۲۱ بار آن را انجام داده است
بسیار ممنون و متشکرم از بهار من.
سلام و درود امیرحسین عزیز
ممنون بابت خلاصهای که برامون نوشتی
به بهار زندگیتون نزدیک و نزدیکتر بشید.
مقاله بسیار جالبی بود به خاطر اینکه عنوان این مقاله اول دیده بودم برای من ناآشنا بود ولی زمانی که خوندم مقاله بسیار جالب و آموزندهای برای من بود
سلام و درود دوست عزیز
خوشحالم که پارادایم شیفت براتون مفید و آموزنده بوده
به بهار زندگیتون نزدیک و نزدیکتر بشید.
خیلی عالژ بود من چون تو یه محیط بسته و روستا زندگی میکنم پارادیم ها یا همون عادت های بی پایه و اساس زیاد دارم که باید تغییرشون بدم سخته ولی میتونم با راهکارهایی که ارائه دادین به این امر مهم هم دست پیداکنم سپاس از استاد عزیز
سلام و درود فرشته عزیز
همیشه قدم اول سختترین قدم هست و امیدوارم که پارادایم شیفت رو توی زندگیتون کاربردی کنید
به بهار زندگیتون نزدیک و نزدیکتر بشید.
ممنونم عالی بود
خب راستش من پارادایم شیفت رو برای بار اول شنیدم😅 و یه چیز کاملا جدید رو یادگرفتم و بابتش ممنونم💕
سلام و درود هانیه عزیز
خوشحالم که مفهوم پارادایم شیفت به اطلاعاتتون اضافه شده
به بهار زندگیتون نزدیک و نزدیکتر بشید.
سلام به بهار من
من یه عادت بدی که دارم با خودم حرف میزنم
تا آلان که با تیم شما بودم همیشه برای من شامل فواید بوده و اصولی بوده واقعا مچکرم از تمام مطالب خوب و مفید و جنبه عملگرایی
امیدوارم و مطمئنم از خودم و از روشی که شما پیش روی من قرار دادید موفق خواهم شد
خیلی ممنون که شفاف و به زبان ساده توضیح دادید خیلی عالی بود افراد زیادی از پارادایم شیفت مطلع نیستند
سلام و درود دوست عزیز
ممنونم ازتون که به فکر پارادایم شیفت خودتون هستید
شاد و موفق و پیروز باشید
جالب و مفید بود.ممنون
سلام و درود آقای حامدی مطالب تون بسیار آموزنده و عالی هستن
سلام و درود دوست عزیز
خوشحالم که مطلب پارادایم شیفت برای شما مفید و آموزنده بوده
به بهار زندگیتون نزدیک و نزدیکتر بشید.
خیلی مطالبش مفید بود
واقعا مطلب قشنگی بود در سوئد تدریس می کنم به دلایلی به دنبال پارادایم شیفت به زبان ساده برای تدریس می گشتم که به نوشته زیبای شما برخوردم و بسیار کمک گرفتم واقعا دستتان درد نکنه
سلامت باشید اقا رضا عزیز
همراهی شما باعث افتخار ماست.
خیلی جالب بود، قبل از خوندن باید بگم که با کلاس شما به سحرخیزی رسیدم و این برای من معجزه بود، مرسی
همراهی شما باعث افتخار ماست آزاده خانم عزیز
موفق باشید.
من یک عادت بدی دارم اینکه همیشههه پاهامو تکون میدم بعضی موقع ها خود به خود وقتی تو مدرسه ام انقدر پاهام با شدت زیاد تکون میخوره دوستم از دستم خسته شده 😅
امیدوارم که بتونم این عادت بد رو ازخودم دور کنم
سلام و درود فاطمه عزیز
خوشحالم که مطلب پارادایم شیفت براتون مفیع بوده و شروع به تغییر عادتهای بد خود کردید
به بهار زندگیتون نزدیک و نزدیک تر بشید….
سلام و درود خدمت مجموعه بهارمن🌹این مقاله به من که حتی نمیدونستم پارادیم چی هست خیلی کمک کرد. از این به بعد سعی میکنم چیزاییو که روی درستیشون شک دارم ریشه یابی کنم و روی تغییرعادت های بد و پارادیم های اشتباه کار کنم
سلام شادی جان
درود به شما
امیدوارم که خوب باشی
ممنون که با ما همراهی
موفق باشی
سلام ممنون از راهنماییتون
استاد قبل از چالش ۲۱ روز مطالعه تو وبینار گفته بودید
که این تغییرات برای هرکسی متفاوته، مثلا بعضی ها ۲۱ روز، بعضی ها ۴۴ روز،۶۴ یا ۶۶ روز و… طول میکشه، آیا این تغییراتی که گفتین با اون یکی که تو متن فقط روز هست فرق میکنه؟
سلام امیرحسین عزیز
عادت در 21 روز ساخته میشه و تا 66 روز تکمیل میشه…
خیلی از کارها رو باید بیشتر از یکسال انجام بدیم تا تبدیل به هویت ما بشه…
بنابراین منظور از 21 روز ساخت عادت هست.
شاد و سلامت و ثروتمند باشید.
سلام ممنون از مقاله خوبتون…. توی یکی از مقاله های قبلی مگه نگفتین که یک عادت حتی ممکنه تا 90 روز هم شکل بگیره؟! چطور اینجا روی 21 روز تاکید شده.؟!
سلام حدیث عزیز
در کامنتهای دیگه مقاله پاسخ دادم
به بهار زندگی نزدیک و نزدیکتر بشیم:)
سلام
من نمیدونستم پارادایم یعنی چی؟ وقتی مقالع را خوندم برام خیلی جالب بود که همین عادتهایی که خیلی اوقات برای منم بصورت ناخوشایند هستن بصورت یک قانون درآمدن ، مثل داستان همسر آلیس
سعی میکنم از همین امشب برای تغییر عادت شروع کنم
سلام صدیقه عزیز
ممنون از همراهی و عملگرایی شما
شاد باشی
سلام و وقت بخیر
من بار اولم بود که کلمه ی پارادایم رو شنیدم و البته که بسیار عالی توضیح داده شد!♡
چطور میتونم اخلاق ها یا باور های اشتباه خودم رو پیدا کنم و مهم تر از همه اون ها بپذیرم؟؟؟؟
سلام مبینا عزیز
سعی کن در ابتدا چرایی انجام هر کاری رو پیدا کنی، مقاله چرایی زندگی رو مطالعه کن
شاد باشی
سلام
ممنون بابت مقله خودتون
صادقانه میگم پارادایم شیفت رو اولین بار شنیدم
و ممنون بابت مثال خوبی زدین
سلام امالبنین عزیز
ممنون از همراهی تون
موفق باشی
این عبارت رو شنیده بودم ولی معنای دقیق و عمیقش رو نمیدونستم و کنجکاو بودم برلی خوندن این مقاله 😍 خیلی مچکرم از این مقاله پر سود . من از مقاله قبلی تصمیم گرفتم ک مدیتیشن رو پارادایم شیفت کنم و این پارادایم رو وارد لایف استایلم کنم . خسته نباشید😃💫
سلام دوست عزیز
امیدوارم به بهترین چیزی که مدنظر داری برسی
خوشحالیم که باعث آگاهی شما شدیم
ممنون که با بهارمن همراهی
موفق باشی
برخی از پارادایم هایی که از گذشته تا به حال بجا مانده را میشه مثال بزنید تا اگر به صورت ناخودآگاه و نادانسته به یک سری از آنها عمل میکنیم سعی کنیم پارادایم شیفت کنیم و آن عادت مخرب را درخودمان از بین ببریم .
من تقریبا سه یا چهار تا عادت منفی بزرگ که میدونم اگر آنهارا از بین ببرم رشد فوق العاده ای دارم در زندگی ام را شناسایی کردم و قول دادم به خودم که تا آخر چالش 21روزه بهار من این عادت هارا سعی کنم از بین ببرم و این قول رو به استاد عزیزم آقای امیر حسین حامدی هم میدهم و خبرش را تا آخر دوره به ایشان هم میدهم
خیلی ممنون بابت زحماتتون 🌹🌹🙏
سلام و درود آقای ربیعی
ممنون از حس مسئولیت پذیری که نسبت به آموختههای خودتون دارید،
پارادایمهای زیادی از گذشتگان وجود داره و خیلیهاش در حال تغییر مثلا اینکه تحصیلات و شغل و کارهای بیرون برای خانوم ها نیست، آشنایی و شناخت قبل از ازدواج نباید باشه یا مسائل اینچنینی
ما هم در این ۲۱ روز با شما همراهیم
موفق باشید
یه عنوان گنگ و نا آشنا که وقتی میخوانی تازه میفهمی زیادم نا آشنا نیست همین اعمال و عادت هایی که در طول روز از اطرافیانم میبینم و رد میکنم یه مقاله جالب بود و من را تشویق کرد که در حذف کردن این عادات در دل و ذهن خودم و اطرافیان مصممتر باشم ممنون 🌹
سلام شیوا عزیز
خوشحالم که مطلب پارادایم شیفت براتون مفید واقع شده، امیدوارم که بهشون عمل کنی تا نتایخ خوبش رو ببینی
به بهار زندگیتون نزدیک و نزدیکتر بشید.
سلام و عرض ادب
این مقاله ما را از کار های زندگیمان باخبر می کند و مار را با توجه به عادت های گذشته و مفروضاتی که هست انها را برسی میکنیم و اگر درست بود بود انها را ادامه و اگر غلط بود ان را تغییر داده یا ترک می کنیم
همه ما در زندگی کار هایی انجام میدیم که اصلا دقتی نداریم به اینها میگن عادت
بعضی از انها خوب هست و بد
بعضی ها جدید بعضی ها قدیم
ما باید همه را برسی کنیم و در صورت اشتباه بودن انها را تغییر بدیم
اگر پارادایم شیفت را انجام ندید به شما برچسب های را. میزنند و در جامعه طرد خواهید شد پس حواستان به این موضوع باشد
من که تا قبل از خواندن این مقاله هیچ شناختی نسبت به این موضع نداشتم و اعتقاد دارم که با شناخت این موضوع کم کم کارها برسی می کنم و تغیبری در انها انجام میدم
بعد یک سوال اینکه منظور از اینکه یکی از ویژگی. های پارادیم پذیرش کارشناسان است و انها سعی می کنند کاری برای پیشرفت انها. انجام بدهند چیست؟!؟!
سلام یاسین عزیز
امیدوارم حالت عالی باشه
منظور از تأیید پارادایم توسط کارشناسان اینه که مسئولین هم به نادرستی و آسیب اون تفکر یا پارادایم موجود پی بردن و به دنبال برطرف کردن این موضوع هستن
موفق باشی
مقاله ی بسیار جذابی بود
تا حالا چیزی به اسم پارادایم شیفت به گوشم نخورده بود 🤦♀️ ولی کلی یادش گرفتم.
ب شدت میتونم بگم ک همه ی ما در زندگیمون ب پارادایم شیفت نیاز داریم
سلام عاطفه جان
چه خوب که در کنار هم به رشد میرسیم
شاد و سلامت باشی
مقاله ی بسیار جذابی بود
تا حالا چیزی به اسم پارادایم شیفت به گوشم نخورده بود 🤦♀️ ولی کلی یادش گرفتم.
ب شدت میتونم بگم ک همه ی ما در زندگیمون ب پارادایم شیفت نیاز داریم
خیلی مطلب به درد بخور و جالبی بود
ممنون از شما🌸
سلام خیلی جالب بود ،تاحالااسمش رو هم نشنیده بودمممنون
سلام و طول ادب خسته نباشید مقاله بازم قشنگ و زیبا بود واقعا فکر کردن به تغییر به سوی کامل شدن و بهتر شدن و پیشرفت کردن هم قشنگه و باتغییر عادات بد به خوب بدون شک در زندگی انسان تحول بزرگی ایجاد میشه ممنون از مقاله زیبا و کاربردیکاربردیتون ان شاءالله بتونیم عمل کنیم و هر لحظه قدمی ب سوی پیشرفت برداریم
من تا به حال اسم پارادایم و پارادایم شیفت به گوشم نخورده بود و نمیدونستم چیه
اما الان که دربارش خوندم خیلی به نظرم جالب اومد و موضوع مقاله برام جدید بود
این خیلی خوبه ما بتونیم عادت های بد زندگیمون رو کنار بذاریم و اون هارو به عادت های خوب تغییر بدیم
و خیلی مهمه که باور های و نگرش های اشتباه در ذهنمان نهادینه نشوند و همه چیز را بدون دلیل قبول نکنیم و نپذیریم
ممنون از مقاله تون خیلی عالی بود خیلی چیز ها یاد گرفتم
سلام خسته نباشید
به نظر من این مهمه که درستی یا نادرستی عادت هامون رو تشخیص بدیم و هر چیزی رو به سرعت قبول نکنیم و اول از همه لحاظ برسیش کنیم
سلام
خیلی عالی بود واقعا دست مریزاد
تغییر میتونه خیلی خوب باشه پس از تغییر کردن نترسیم و از اون دوری نکنیم و عادت های خوب رو جایگزین عادت های بد کنیم👌✨
سلام
خیلی عالی بود واقعا دست مریزاد
تغییر میتونه خیلی خوب باشه پس از تغییر کردن نترسیم و از اون دوری نکنیم و عادت های خوب رو جایگزین عادت های بد کنیم👌✨
چه قدر جالب تابحال ازاین دید نگاه نکرده بودم به موضوع 👌👏خداقوت🥰
با عرض سلام
پارادایم شیفت برای تک تک ما الزام داره و به نظرم اگه هرروز حداقل یه دونه پارادایم شیفت داشته باشیم در نهایت به مرور زمان به آدم موفق و فوق العاده ای تبدیل میشیم
Mersi💥💥💥💥
سلام وقتتون بخیر
خیلی مفید و انگیزشی بود و من اولین بارم بود اسم پارادایم رو میشنیدم و تفسیرش برام جالب بود😃🌹
سلام واقعا عالی بود باید هر چیزی رو که گفتند نباید بپذیریم عالی بود
برای اینکه موفق باشیم باید عملگرا باشیم
ممنون
سلام خیلی جالب بود برام تاحالا چیزی به اسم پارادایم نشنیده بودم و الان بکلی باهاش آشنا شدم و تصمیم دارم در خودم یه پارادایم شیفت تغییری ایجاد کنم🌝 میتونم به جرعت بگم یکی از بهترین بهترین بهترین مقالهای استاد هست چون مارو با چیزی آشنا کرد که تاحالا نشنیده بودیم. و برای ایجاد اون باید خودمونو به چالش بکشیم و یا یه همراه داشته باشیم که مانند ما قصد تغییر را داشته باشد. مقالهای استاد همیشه عالی است
سلام، مطلب جالبی بود و اولین بار راجع بهش مطلب خوندم.
سپاس از شما❤🙏
ممنون خیلی جالب بود ممنون از علم و آگاهی که در اختیار عموم قرار میدهید. 🌹🌷
سلام
خداقوت
جالبه🤔🤔
باسلام خدمت استاد گرامی
مقاله پارادایم وپارادایم شیفت خیلی جالب بود والبته یک از دغدغه های همیشگی بنده بوده ،راهکارهای ارائه شده برای پارادایم شیفت خیلی کاربردی هستند ۱)چالش گذاشتن برای خودمان ۲)انتخاب همراه ۳)جریمه کردن خودمان ،عملگرا باشیم وازهمین الان تصمیم بگیریم یک عادت بد را در طی ۲۱روز از خودمان دور کنیم .سپاس از مطالب مفیدتان
سلام
مقاله باحالی بود اولین بار بود پارادایم را می شنیدم
برای ساختن یه عادت باید ۲۱روز آن را انجام بدیم
راهکارها برا پارادیم شیفت
۱.خودمون را به چالش بکشیم
۲.انتخاب همراه
۳.جریمه خودمان
سلام و درود 🌸🌸
مقاله خیلی جالب و مفید بود
من تا حالا مطلبی با عنوان پارادایم نخونده بودم
خیلی جالب بود بخصوص داستان که مطرح شد واقعا عااالی بود
ممنون از مطالب عالیتون 🌟
خداقوت 🧿
سلام استاد حامدی متشکرم از شما و نویسنده ی عزیز بسیار مقاله ی جالبی بود 😍🌹
سلام استاد حامدی متشکرم از شما و نویسنده ی عزیز بسیار مقاله ی جالبی بود 😍
سلام استاد حامدی عزیز
این مقاله خیلی جالب بود.تا بحال اسم پارادایم رو نشنیده بودم و فقط یک سری از افکار و عقاید رو در قالب «فرهنگ نهادینه در جامعه» میشناختم.
با تشکر از شما🌹🌹