پارادایم چیست؟ پارادایم شیفت به چه معناست؟
منظور از پارادایم، اصولی است که محدودهای را برای افراد یک جامعه مشخص میکنند که به نوعی نشانگر موفقیت فرد در حوزه مربوطه در صورت تبعیت از پارادایم حاکم است. پارادایمها بسیار در زندگی مهم هستند. پارادایم چیست؟ پارادایم شیفت به چه معناست؟
به عبارت دیگر، وقتی پارادایمی در جامعه شکل میگیرد، عدم تبعیت از آن پارادایم ،که در بیشتر مواقع هم نادرست است، میتواند منجر به طرد شدنتان از جامعه شود و یا در بهترین حالت، برچسبهایی همچون ساختار شکن بر شما خواهند زد.
زمانی که شما مخالف آن پارادایم باشید، سعی در ایجاد تغییر در آن دارید که این موضوع را پارادایم شیفت گوییم.
در تمام زندگی، انسانها یا در حال ایجاد پارادایم جدید بودهاند یا در حال تغییر پارادایمهای موجود. به طور مثال: یک دانشمند را در نظر بگیرید، که تمام عمرش را صرف اثبات نظریه یا ایده خود میکند، بعد یک نفر دیگر بعد از او میآید و تمام عمرش را صرف اثبات نادرستی نظریه دانشمند قبل و اثبات نظریه جدید خود میکند.
شاید دموکریت، تالس یا جان دالتون را بشناسید، که به ترتیب نادرستی نظریات دانشمند قبل را اثبات و نظریه خود را به ثبت رساندند. صرفا هر چه که از قبل بوده، نباید که درست باشد، امکان خطا هم وجود دارد پس اگر در درستی یا نادرستی یک مسئله شک دارید، سعی کنید آن را تغییر دهید. هر چه که گفتند را نباید پذیرفت.
سعی کنید قبل از پذیرفتن هر مسئله، دیدگاه و یا هر نظری ابتدا به آن موضوع تفکر کنید، اگر برایتان قابل هضم بود، آن را بپذیرید. اگر تا کنون کلمه پارتیم یا پارادایم شیفت به گوشتان نخورده و با آن ناآشنا هستید، برای آگاهی و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پارادایم و پارادایم شیفت، تا انتهای مقاله پارادایم چیست، پارادایم شیفت به چه معناست با ما همراه شوید.
اما هدف ما از بیان پارادایم و پارادایم شیفت چیست؟
آداب و رسوم و پارادایمها چگونه بهوجود آمدند؟
مسئله مهمی که وجود دارد عادتها، آداب و رسوم قدیمی و بهجامانده از نسلهای قبل، امثال و حکم، اعتقادات بیپایه و بنیاد و… . بگذارید برای شفافتر شدن مطلب، برایتان یک داستان بگویم:
زمانیکه همسر آلیس در حال آشپزی و درست کردن سوسیس بندری معروف بود، آلیس مشاهده کرد که همسرش ابتدا و انتهای سوسیسها را برش میزند و دور میاندازد، سپس آنها را در روغن سرخ میکند، آلیس دلیل آن را از همسرش جویا شد. همسرش گفت نمیدانم آنچه به یاد دارم این است که مادرم همیشه این کار را انجام میداد.
آلیس که قضیه برایش جذاب شده بود، همان لحظه با مادر همسرش تماس گرفت و علت را جویا شد، مادر هم گفت نمیدانم فقط دیده بودم که مادرم این کار را انجام میدهد، من هم آموختم. آلیس رفت و دلیل را از مادربزرگ پرسید، مادربزرگ پس از مدت طولانی که خندید، جواب داد: در حقیقت آن زمان، ماهیتابهای که داشتم کوچک بود، برای اینکه سوسیسها در آن جا بگیرد، سروته آنها را جدا میکردم.
در واقع بسیاری از عقاید، آداب و رسوم یا عادتهایی که در ما نهادینه شده دلیل خاصی نداشته و ما بدون دانستن دلیل، سعی در به کاربردن آنها داریم، هر چند به اشتباه.
باید رفتار، عادات، آداب و رسوم بهجامانده را ریشهیابی کنید، سپس اگر درست بود آن را بپذیرید وگرن سعی در تغییر آن دهید.
از جمله مهمترین پارادایمهایی که حتی عقل و خرد انسانی هم نمیتواند آن را بپذیرد خرافاتی است که به اشتباه از دوران قدیم و از افراد قدیمی به جای مانده که متأسفانه بسیاری از آنها هنوز که هنوز است میان انسانها رواج دارند.
پارادایم شیفت:
تغییر پارادایم معمولا با مقاومت افراد روبهرو میشود، چراکه به نوعی ساختار قالب ذهن آنهاست و تغییر آن تا حدودی غیر منطقی به نظر میرسد. همیشه تغییر سخت است، همانند اولین هفتهای که سعی میکنید سحرخیز شوید یا عادت ورزش را در خود نهادینه کنید. تغییر عادت همانند حرکت در دریا بر خلاف حرکت امواج آب است ن که نشدنی باشد، شدنی است اما سخت و زمانبر است نیاز به صبر و اراده دارد.
برای مطالعه مقاله زندگی هدفمند کلیک کنید.
عادت بد نهادینه شده در شما چیست؟
همین الان تصمیم بگیرید یک عادت بد را از خود دور کنید. شما برای پارادایم شیفت یا همان تغییر عادت بد به خوبتان فقط به ۲۱روز زمان احتیاج دارید. فقط ۲۱ روز، پس با تلاش و پشتکار و صبر و اراده عادتهای بد خود را ترک کنید. اصلا از دور بیدار شدن و سحرخیزی شروع کنید.
برای مشاهده مقاله چگونه سحرخیز شویم، اینجا کلیک کنید.
برای تغییر عادت یا پارادایم شیفت چه باید کرد؟
برای اینکه انگیزه و شوروشوق تغییر عادتها را در خود بهوجود آورید ۳ پیشنهاد برای شما داریم:
1. برای خودتان چالش بذارید: سعی کنید برای خودتان چالشهای جذاب مدتدار بگذارید، مثلا یکی از روشهایی که در دوره سحرخیزی موسسه بهارمن، پس از حضور شرکتکنندگان در دوره صورت گرفت، یک چالش بسیار جذاب سحرخیزی به مدت چهل روز بود، که عادت سحرخیزی را در همه افراد دوره نهادینه کرد.
2. انتخاب همراه: داشتن یک همراه که همان عادت بد را دارد و قصد به تغییر آن عادت را دارد، به شما انگیزه لازم را برای ادامه مسیر و حرکت میدهد. مثلا اگر قرار است سحرخیز شوید باید یک فرد همسو با خودتان که با آن رقابت دارید انتخاب کنید. البته منظور از رقابت، رقابتی است که نتیجه مثبت و مطلوب به همراه دارد.
3. خودتان را جریمه کنید: هر زمان که به هر دلیلی عادت قبل خود را تکرار کردید، خودتان را جریمه کنید. البته باید یک جریمه سنگین برای خودتان در نظر بگیرید تا در زمان انجام عادت بد قبلیتان، مانع از انجام آن توسط شما گردد. جریمه سنگین انتخاب کنید.
ویژگی پارادایم چیست؟
پارادایم یعنی مجموعهای از مفروضات، باورها و نگرشها که در نهایت خود را به شکل قوانین، نظریهها، ابزارها و کاربردها نشان میدهند.
ویژگی پارادایم این است که تقریباً همهی متخصصان و کارشناسان یک حوزه، آن را پذیرفتهاند. به همین علت، اگر تحقیق انجام میدهند، در تأیید و تکمیل همان پارادایم است. و اگر سوالی مطرح میکنند، میخواهند جنبههای بیشتری از همان پارادایم برایشان شفاف شود.
به عبارت دیگر میتوان گفت: زمانی که یک پارادایم حاکم است، کسی در مفروضات و زیربنای آن پارادایم تردید نمیکند.
مطلب پایانی
در این مقاله با پارادایم و پارادایم شیفت آشنا شدید اما پیشنهاد ما به شما چیست؟
همین الان که این مطلب را مطالعه کردید در ذهنتان یک عادت بد خودتان را جستجو کنید و درست در همین لحظه برای تغییر آن به یک عادت خوب در زندگیتان راهحل بیابید و اقدام کنید. تا زمانیکه عملگرا نباشید هیچ بهبودی در زندگیتان نخواهید یافت و از این مطلب تقریبا تا ۲۴ساعت آینده، ۳۳درصد را بهیاد خواهید آورد و بعد از گذشت چند روز، انگار این مطلب را نخواندهاید، پس درست در همین لحظه تصمیم بگیرید. هدف ما رشد و بهبود زندگی شماست.
آیا با پارادایمهای زندگیتان آشنایی پیدا کردهاید و آنها را میشناسید؟ در جهت تغییر پارادایمها یا پارادایم شیفت چه کردهاید؟ برای تغییر پارادایمهای موجود در جامعه و خود از چه راهکارهایی استفاده کردهاید؟ آنها را با ما به اشتراک بگذارید.
اگر مطالب این مقاله موثر و کارآمد بود، نظرات و پیشنهادات خود را برایمان کامنت کنید. اگر فردی را میشناسید که توانایی تغییر پارادایمها را ندارد و در گیر و دار انهاست، این مقاله را با او به اشتراک بگذارید. نظرات و پیشنهادات خود را برای ما کامنت کنید. موفق باشید.
خیلی مطلب به درد بخور و جالبی بود
ممنون از شما🌸
2
سلام خیلی جالب بود ،تاحالااسمش رو هم نشنیده بودمممنون
2
سلام و طول ادب خسته نباشید مقاله بازم قشنگ و زیبا بود واقعا فکر کردن به تغییر به سوی کامل شدن و بهتر شدن و پیشرفت کردن هم قشنگه و باتغییر عادات بد به خوب بدون شک در زندگی انسان تحول بزرگی ایجاد میشه ممنون از مقاله زیبا و کاربردیکاربردیتون ان شاءالله بتونیم عمل کنیم و هر لحظه قدمی ب سوی پیشرفت برداریم
1
من تا به حال اسم پارادایم و پارادایم شیفت به گوشم نخورده بود و نمیدونستم چیه
اما الان که دربارش خوندم خیلی به نظرم جالب اومد و موضوع مقاله برام جدید بود
این خیلی خوبه ما بتونیم عادت های بد زندگیمون رو کنار بذاریم و اون هارو به عادت های خوب تغییر بدیم
و خیلی مهمه که باور های و نگرش های اشتباه در ذهنمان نهادینه نشوند و همه چیز را بدون دلیل قبول نکنیم و نپذیریم
2
ممنون از مقاله تون خیلی عالی بود خیلی چیز ها یاد گرفتم
1
سلام خسته نباشید
به نظر من این مهمه که درستی یا نادرستی عادت هامون رو تشخیص بدیم و هر چیزی رو به سرعت قبول نکنیم و اول از همه لحاظ برسیش کنیم
1
سلام
خیلی عالی بود واقعا دست مریزاد
تغییر میتونه خیلی خوب باشه پس از تغییر کردن نترسیم و از اون دوری نکنیم و عادت های خوب رو جایگزین عادت های بد کنیم👌✨
لایک
سلام
خیلی عالی بود واقعا دست مریزاد
تغییر میتونه خیلی خوب باشه پس از تغییر کردن نترسیم و از اون دوری نکنیم و عادت های خوب رو جایگزین عادت های بد کنیم👌✨
1
چه قدر جالب تابحال ازاین دید نگاه نکرده بودم به موضوع 👌👏خداقوت🥰
1
با عرض سلام
پارادایم شیفت برای تک تک ما الزام داره و به نظرم اگه هرروز حداقل یه دونه پارادایم شیفت داشته باشیم در نهایت به مرور زمان به آدم موفق و فوق العاده ای تبدیل میشیم
1
Mersi💥💥💥💥
1
سلام وقتتون بخیر
خیلی مفید و انگیزشی بود و من اولین بارم بود اسم پارادایم رو میشنیدم و تفسیرش برام جالب بود😃🌹
1
سلام واقعا عالی بود باید هر چیزی رو که گفتند نباید بپذیریم عالی بود
برای اینکه موفق باشیم باید عملگرا باشیم
1
ممنون
1
سلام خیلی جالب بود برام تاحالا چیزی به اسم پارادایم نشنیده بودم و الان بکلی باهاش آشنا شدم و تصمیم دارم در خودم یه پارادایم شیفت تغییری ایجاد کنم🌝 میتونم به جرعت بگم یکی از بهترین بهترین بهترین مقالهای استاد هست چون مارو با چیزی آشنا کرد که تاحالا نشنیده بودیم. و برای ایجاد اون باید خودمونو به چالش بکشیم و یا یه همراه داشته باشیم که مانند ما قصد تغییر را داشته باشد. مقالهای استاد همیشه عالی است
1
سلام، مطلب جالبی بود و اولین بار راجع بهش مطلب خوندم.
سپاس از شما❤🙏
1
ممنون خیلی جالب بود ممنون از علم و آگاهی که در اختیار عموم قرار میدهید. 🌹🌷
1
سلام
خداقوت
جالبه🤔🤔
1
باسلام خدمت استاد گرامی
مقاله پارادایم وپارادایم شیفت خیلی جالب بود والبته یک از دغدغه های همیشگی بنده بوده ،راهکارهای ارائه شده برای پارادایم شیفت خیلی کاربردی هستند ۱)چالش گذاشتن برای خودمان ۲)انتخاب همراه ۳)جریمه کردن خودمان ،عملگرا باشیم وازهمین الان تصمیم بگیریم یک عادت بد را در طی ۲۱روز از خودمان دور کنیم .سپاس از مطالب مفیدتان
1
سلام
مقاله باحالی بود اولین بار بود پارادایم را می شنیدم
برای ساختن یه عادت باید ۲۱روز آن را انجام بدیم
راهکارها برا پارادیم شیفت
۱.خودمون را به چالش بکشیم
۲.انتخاب همراه
۳.جریمه خودمان
1
سلام و درود 🌸🌸
مقاله خیلی جالب و مفید بود
من تا حالا مطلبی با عنوان پارادایم نخونده بودم
خیلی جالب بود بخصوص داستان که مطرح شد واقعا عااالی بود
ممنون از مطالب عالیتون 🌟
خداقوت 🧿
1
سلام استاد حامدی متشکرم از شما و نویسنده ی عزیز بسیار مقاله ی جالبی بود 😍🌹
1
سلام استاد حامدی متشکرم از شما و نویسنده ی عزیز بسیار مقاله ی جالبی بود 😍
1
سلام استاد حامدی عزیز
این مقاله خیلی جالب بود.تا بحال اسم پارادایم رو نشنیده بودم و فقط یک سری از افکار و عقاید رو در قالب «فرهنگ نهادینه در جامعه» میشناختم.
با تشکر از شما🌹🌹
1