چگونه از حواس پرتی دوری کنیم؟ ذهن حواس جمع

حواست با منه؟ معلومه حواست کجاست؟ نمیدونم حواسم کجا بود؟ این سئوالاتی است که روزمره با ماست اصلا نمیدانیم حواسمان کجاست و چه میکنیم. بیشتر اوقات حواس پرتی داریم و نمیتوانیم متمرکز شویم و کارهایی که به حواس جمع و تمرکز بالا نیاز دارند را انجام دهیم. حواس پرتی بزرگترین دغدغه این روزهای همه افراد است که نمیدانند برای متمرکز کردن آن به چه کسی مراجعه کنند یا چه کاری انجام دهند. دغدغه اصلی این روزها این است که چگونه از حواس پرتی دوری کنیم؟
گاهی بال بال زدن یک مگس یا صدای تکان خوردن پرد اتاق یا حتی صدای وزش باد حواسمان را از کاری که در حال انجام آن هستیم پرت میکند و تا مدتی اجازه نمیدهد دوباره متمرکز شویم و کارمان را انجام دهیم. گاهی موقع مطالعه یک کتاب علمی با صدای ورق زدن کتاب هم حواسمان پرت میشود و نمیدانیم در حال مطالعه کدام پاراگراف بودهایم یا اصلا موضوع پاراگراف چه بوده است.
گاهی اوقات رو به روی فردی نشستهایم و تظاهر میکنیم که به حرف هایش گوش میدهیم اما وقتی سئوالی میپرسد یا چند بار صدایمان میزند متوجه میشویم که در عالم هپروت به سر میبردهایم و نمیدانیم چه میگفته یا اصلا حواسمان پرت کجا بوده است. حواسپرتی بزرگترین معضل در رسیدن به اهدافمان و در راه رسیدن به موفقیت است. اگر جواب سئوال چگونه از حواس پرتی دوری کنیم را نمیدانید تا انتهای مقاله چگونه از حواس پرتی دوری کنیم با ما همراه شوید.
در این مقاله قرار است به سئوالات زیر پاسخ دهیم:
حواس پرتی چیست؟
چگونه از حواس پرتی دوری کنیم؟
حواس پرتی چیست؟
فرض کنید در حال انجام کاری هستید مثلا پخت یک غذا، همسر یا فرزندتان وارد آشپزخانه میشود شما را مخاطب قرار میدهد و با شما به مصاحبت میپردازد همان لحظه در حال افزودن نمک یا فلفل غذا هستید حواستان پرت صحبت است و نمیدانید یک پیمانه نمک اضافه کردهاید دو پیمانه یا اصلا هنوز چیزی اضافه نکردهاید یا چند پیمانه نمک و فلفل اضافه تر به غذا میزنید یا آنکه با خود میگویید شاید زیاد ریختهاید و دیگر به آن چیزی اضافه نمیکنید.
و این در صورتی است که اصلا چیزی به آن اضافه نکردید و طبق این دو صورت دو امکان پدید میآید که یا غذایتان شور میشود و غیرقابل مصرف و یا غذایتان کم نمک میماند و باز هم غیر قابل مصرف.
این موضوع به قشنگی بیانگر حواس پرتی است. حواس پرتی اجازه فعالیت و انجام دو کار به صورت همزمان را به فرد نمیدهد مثلا در مثال بالا فرد نه متوجه میشود که با غذایش چه کرده و نه متوجه میشود که همسرش چه گفته به نحوی مثال بارز ضرب المثل از اینجا مانده و از آنجا رانده است.
برای آنکه زمانمان را مدیریت کرده و هر کارمان را با تمرکز پیش برده و به نحو احسن آن را به اتمام رسانید بهتر است آن را با تمرکز بالا و حواس جمع انجام دهیم که در این صورت نه تنها نگه داری و تثبیت آن در ذهن مان بیشتر میشود بلکه مدت زمان انجام آن نیز به حداقل میرسد و مدیریت زمان بهتری برای انجام تمامی امور پیدا میکنیم.
برای اطلاعات بیشتر راجب تمرکز و دوری از حواس پرتی در کار ها ، مقاله تمرکز لیزری مطالعه کنید!
بریم با همدیگه یه تحقیق بسیار جالب رو بررسی کنیم. یک تحقیقی بین سه دسته از افراد انجام شد.به دسته اول گفتند اگر شما ورزش کنید خیلی حالتون خوب میشه.
به دسته دوم گفتند اگر شما ورزش کنید در آینده مشکلات جسمی ندارید.
به دسته سوم گفتند اگر شما ورزش کنید هم سلامتی جسمانی دارید و هم حالتون بهتره.
به نظر شما کدوم این دسته ها بیشتر از همه ورزش کردند؟
جالبی این تحقیقات این هست که دسه اول که بهشون گفته بودند اگر ورزش کنید حال بهتری دارید، بیشتر از همه ورزش کردند.
اینجا متوجه میشیم که مغز، فقط الان رو کار داره و به آینده کاری نداره. بخاطر همین هست که آدمها دوست دارند موفق باشند ولی زمانی که متوجه میشوند بهای موفقیت چیست، دست از تلاش برمیدارند.
اما تا زمانی تلاش میکنیم که متوجه بهای اون نشدیم و خیلی از ما اینجا تسلیم میشیم و متوجه میشیم که خیلی باید تلاش کنیم، باید سحرخیز باشیم، باید ارادهمون رو بهتر کنیم، باید مهارتهای مختلف مثل انگیزه، تصمیم گیری و مطالعه رو یاد بگیریم و به این راحتی نیست.
چگونه از حواس پرتی دوری کنیم؟
از آنجایی که حواس پرتی و تمرکز پایین به عنوان یک غیب بسیار بزرگ برای افراد محسوب میشود همه افراد به دنبال راهی برای بهبود و به حداقل رساندن آن هستند. در این مقاله قرار است چند راهکار برای پاسخ به پرسش چگونه از حواس پرتی دوری کنیم، بیان کنیم پس تا انتها با ما همراه شوید.
اولین راهکار: عوامل مزاحم را در درون و برون خود پیدا کنید
یک زمان زیادی را اختصاص دهید برای دانستن این موضوع که چه عواملی برهنه زننده تمرکز و عامل حواس پرتی شما میشوند حالا فرقی ندارد چه عوامل درونی چه عوامل بیرونی همگی را پیدا کرده و در نهایت سعی کنید تا آنجا که ممکن است آن را از خودتان دور کنید. مثلا اگر گوشی موبایلتان را به عنوان بزنم زننده درونی تمرکزتان یافتید سعی کنید استفاده از آن را به حداقل رسانده و آن را در دورترین نقطه به خود قرار دهید.
دومین راهکار: برنامه ریزی کنید
یکی از عاملهای مهمی که تمرکزمان را بهم میزند و دائما حواسمان را پرت میکند است که هیچه ف یا برنامه مشخصی برای گذران زندگی خود نداریم و اینکه در لحظه انجام هر کار مهم به فکر این هستیم که آیا فرصت انجام سایر کارها را داریم یا نه ذهن مان را مشوش کرده و حواسمان را از انجام آن کار بسیار مهم پرت میکند. پس سعی کنید از شب قبل برای فردای خود برنامه ریزی کنید تا دغدغه انجام شدن یا نشدن کارهایتان نداشته باشید.
برای اطلاع از روش برنامه ریزی موفق ترین افراد دنیا،مقاله برنامه ریزی به سبک موفق ترین افراد دنیا را مشاهده کنید!
سومین راهکار: خودتان را جریمه کنید
برای خود تنبیه و جریمه در نظر بگیرید و هر گاه به حواس پرتی دچار شدید خودتان را با جریمه یا تنبیه مجازات کرده که این مطلب سبب میشود دفعات بعد برای جلوگیری از تنبیه یا مجازات تمرکزتان را بالا برده و از حواس پرتی دوری کنید.
امیدواریم که در جهت بهبود فردی شما موثر بوده باشیم. هدف کادر آموزشی بهارمن بهبود فردی شما و جامعه است. با بهارمن به بهار زندگیتان نزدیک شوید. شاد و پیروز باشید.
سلام وقت بخیر
عالییییی بود ممنونم💙
سلام و درود 🧡
ممنونم بابت این مقاله عاالی و مفید 🤞🏻🌼
سلام
ممنون از این مقاله مهم که در زندگی کاربرد فراوان دارد ……
برای جلوگیری از حواس پرتی باید تمرکز حواس را بالا ببریم …..
که به نظر من برای افزایش تمرکز که نقطه مقابل حواس پرتی است باید مقاله های مربوط به تمرکز لیزری رو نیز مطالعه کنید …
🌹🌱🌱🌱
اینروزها چقدر به اینچنین مقاله هایی نیاز داریم ممنون از مجموعه بهارمن 🌹