ریتالین دستساز برای کنکور
تحقیقات آماری نشان داده است مصرف ریتالین برای کنکور در ماههای قبل از کنکور بهنسبت ماههای دیگر سال، تا ۴ برابر افزایش مییابد. متأسفانه دانشآموزان کنکوری با تکیه بر این باور غلط که ریتالین برای کنکور معجزهآساست و میتواند آنها را مدتزمان بیشتری بیدار و شاداب نگه دارد و از بیتمرکزیشان جلوگیری کند، بدون نسخه پزشک یا روانپزشک، خودسرانه اقدام به مصرف ریتالین میکنند.
در واقع تمام شرکتکنندگان کنکور، قصد دارند با روشهایی سریع و کارآمد، نتیجهای منحصربهفرد و بهینه بگیرند تا علاوه بر کنترل استرس و اضطراب، سرعت بالا، تمرکز و شادابی فوقالعادهای برای ادامه داشته باشند. بخاطر بسپارید که مصرف بیش از حد ریتالین باعث مرگ ناگهانی میشود.
در این مقاله قرار است به سئوالات زیر پاسخ دهیم:
- دوپامین چیست؟
- برای ترشح دوپامین چه کارهایی میتوان انجام داد؟
- ریتالین درد است یا درمان؟ استرسزا یا استرسزدا؟
- اما اگر این حس و حال کاذب و حتی پرخطر باشد چه عواقبی دارد؟
- عوارض ریتالین برای کنکور چیست؟
- تمرکز واقعی چیست؟
- از چه راهکارهایی میتوان برای افزایش و تقویت تمرکز استفاده کرد؟
دوپامین چیست؟
دوپامین هورمونی است که بههنگام انجام کارهای لذتبخش در مغز ترشح میشود. در واقع ریتالین نوعی محرک ترشح هورمون دوپامین در مغز است. ترشح دوپامین در مغز سبب میشود فرد احساس شادابی و نشاط بیشتری پیدا کند و مدتزمان بیشتری بیدار بماند و تمرکز بیشتری در حین انجام کارهایش داشته باشد.
ما میتوانیم بصورت طبیعی دوپامین را در مغز خود ترشح کنیم. دانشگاه هاروارد آمریکا یکی از دانشگاههایی است که به شدت روی روش مطالعه دانشجویانش تحقیق میکند. این دانشگاه در سال 2014 اولین گام روش مطالعه را احساس خوب بیان کرد. یعنی ما قبل از مطالعه باید احساسمان را خوب کنیم تا اطلاعات را بهتر درکن کنیم.
برای ترشح دوپامین چه کارهایی میتوان انجام داد؟
- انجام کارهای خلاقانه
- نوشتن با دست مخالف
- نقاشی
- انجام حرکتهایی که جنبه بازی دارد با دو دست مخالف
- و بهصورت کلی انجام کارهایی که سبب درگیری دو نیمکره شما بهطور همزمان گردد، سبب ترشح دوپامین می شود. با انجام این کارها میتوانید ریتالین دستساز برای کنکورتان بسازید.
ریتالین درد است یا درمان؟ استرسزا یا استرسزدا؟
نمیتوان تاثیرات مثبت قرص ریتالین را در ایجاد سطح بالای انرژی نادیده گرفت. تاثیر روانی این قرص گاهی آنقدر زیاد است که عدهای عقیده دارند ترک شیشه با ریتالین امکانپذیر است. شاید این حسوحال پرشور و خستگیناپذیر از مهمترین ویژگیهایی باشد که شما بعنوان یک دانشآموز کنکوری به آن نیاز دارید.
اما اگر این حس و حال کاذب و حتی پرخطر باشد چه عواقبی دارد؟
اگر از دانشآموزان و دانشجویانی که قرص ریتالین را مصرف میکنند درباره تاثیرات آن بپرسیم، جوابهایی مشابه را دریافت میکنیم: بالابردن تمرکز، بالابردن سطح انرژی، شببیداری و فرصت بیشتر برای مطالعه، یادگیری سریع و پایدار.
اما ریتالین هم مانند هر داروی محرک دیگر عوارضی دارد. اگر بدون تجویز پزشک به این دارو روی آوردهاید با بخشی از این عوارض آشنا شوید.
برای مشاهده مقاله چگونه رتبه برتر شویم، کلیک کنید.
عوارض ریتالین برای کنکور چیست؟
همانطور که گفتیم ایجاد حس شادابی در مغز یکی از تاثیرات ریتالین است. دانشآموزان کنکوری تصور میکنند با بیشترشدن فعالیت مغز، میتوانند حس اضطراب خود را کنترل کنند؛ اما کاهش اضطراب تاثیر مستقیم این دارو نیست. در حقیقت بیدارماندن در طول شب و استفاده از زمان بیشتر برای مطالعه، باعث میشود که فرد اعتمادبهنفس بیشتری بهدست آورد و تصور کند که مصرف دارو باعث کاهش اضطراب او شده است.
جالب است بدانید که با گذر زمان این اتفاق کاملا برعکس خواهد شد؛ زیرا افزایش اضطراب و بیقراری یکی از اصلیترین عوارض مصرف ریتالین برای کنکور است.
از دیگر عوارض ریتالین میتوان به:
- عصبانیت خارج از کنترل و مستمر
- عدم تمرکز در طولانی مدت
- ایجاد اختلالات شناختی
- ایجاد مشکل در روند طبیعی خواب
- بیقراری و اضطراب
- حالت تهوع و استفراغ
- سرگیجه و سردرد
- افزایش ضربان قلب و فشار خون
- از بین رفتن اشتها
- و….اشاره کرد.
ریتالین برای کنکور
ریتالین و تمرکز، دو عنصر ترکیبنشدنی
یکی از مهم ترین دغدغههای افراد کنکوری، نداشتن تمرکز است. تمرکز، همان عنصری است که میتواند اضطراب و عوامل پیرامونی را کنار بزند و به فرد برای فراگیری یک مطلب مهم، کمک کند. یکی از دلایل شیوع مصرف ریتالین برای کنکور، همین مسئله است.
افزایش تمرکز تصور نادرستی است که درباره مصرف این دارو درمیان دانشآموزان رایج است. در طول تحقیقات دارویی در سال های اخیر مشخص شد که مصرف طولانیمدت این محرک باعث ایجاد اختلالات شناختی، کاهش روند یادگیری و از بین رفتن عنصر خلاقیت در فرد میشود.
امکان ندارد دو عنصر ریتالین و تمرکز قابلیت ترکیبیافتن را پیدا کنند، این فقط یک باور غلط ساخته دست افراد سودجو است که میخواهند در گیرودار کنکور از آب گل آلود برای خود شاه ماهی صید کنند.
برای مشاهده مقاله نابودگرهای تمرکز، اینجا کلیک کنید.
تمرکز واقعی چیست؟
تمرکزحواس، توانایی متمرکز کردن ذهن نفقط بر روی چیزها و موضوعات دلچسب مورد علاقه تان، بلکه بر روی کارها، وظایف، مطالعات و چیزهایی خستهکننده و غیرجذابی است که مجبور به انجامشان هستید.
پس علاقه به یک موضوعی را با تمرکز کردن روی کاری اشتباه نگیرید.
برای مشاهده مقاله افزایش تمرکز، اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده مقاله تفکرات اشتباه در تمرکز، اینجا کلیک کنید.
ریتالین برای کنکور
راهکارهای افزایش تمرکز برای کنکوریها:
- مرتب درس بخوانید: یعنی اگر میخواهید زیست مطالعه کنید فقط و فقط کتابهای مربوط به زیست روی میز مطالعه و در مقابل چشمتان قرار داشته باشد و اینگونه نباشد که کتابهای دینی و ادبیات و ریاضی و فیزیک پیش رویتان باشند. این سبب میشود در لحظه متمرکز باشید و ذهنتان سیگنالهای همان موضوع را دریافت کند.
- تنظیم خواب: از تاثیر و نقش خواب کافی و مفید نباید چشمپوشی کنید. بدونشک خواب کافی در طول ساعات شب تاثیر بسزایی روی افزایش راندمان و کیفیت مطالعه شما خواهد داشت که مطمئنا سبب افزایش تمرکز شما هم میشود.
- تغذیه: گرسنگی طولانیمدت تمرکز را کم میکند، از نظر زمان و کیفیت تغذیه باید به خودتان برسید.
استفاده از قند های طبیعی
از قندهای طبیعی همانند کشمش، مویز، خرما و … استفاده کنید و سعی کنید ویتامینهای مورد نیاز بدنتان را به آن برسانید.
- از حاشیهها دوری کنید: سایتها، پیجها و رسانههای خبری کنکوری زیادی وجود دارد که برای اینکه اخبار و حواشی داغتری را جلوه دهند، سعی میکنند اخبار را با آبوتاب بیشتری بگویند، سعی کنید نسبت به آنها بیتوجه باشید.
- ایجاد عادت: ذهن خودتان را به درسخواندن عادت دهید و سعی کنید با آن خو بگیرید. عادتهای مثبت در خود بهوجود آورید. با این روش اگر پس از مدتی درس نخوانید، احساس میکنید یک جای کار میلنگد و تلاش میکنید که توجه بیشتری نسبت به آن داشته باشید و از پرش افکار در زمان مطالعه جلوگیری میکند.
- استراحت بین مطالعه: شواهد و تحقیقات نشان داده است که استراحت کافی در حین مطالعه گ، توانایی شما را برای تمرکز افزایش میدهد. در واقع پس از هر ۵۲ دقیقه مطالعه مفید باید ۱۷ دقیقه استراحت با کیفیت داشته باشید.
استراحت کردن را با وقت گذراندن در رسانههای اجتماعی و گوشی اشتباه نگیرید. استراحت باید در فضایی خارج از فضای مطالعاتی باشد و اگر باتحرک باشد اثری چند برابر برایتان دارد.
برای مشاهده مقاله ۳راهکار افزایش تمرکز، اینجا کلیک کنید.
امیدواریم که با رعایت کردن مسائل فوق، نتایج مطلوبی کسب کنید.
نظرات و پیشنهادات خود را برای ما کامنت کنید.
نویسنده: الهه اسماعیلزاده
مثل همیشه
فووووق العاده مفید ،ممنونم…:)
1