روش صحیح یادگیری مطالب کنکور بدون فراموشی
بهترین روش های یادگیری مطالب بدون فراموشی در کنکور چیست؟
یکی از مشکلات کنکوریها در دوران قبل از کنکور و سوالی که عمدتا برای آنها پیش میآید، این است که میگویند ما مطالب را تا کنکور فراموش میکنیم، پس چرا باید یک الی دو سال قبل از کنکور به مطالعه آنها بپردازیم؟ علاوه بر کنکوری ها این مشکل در سایر عموم مردم هم وجود دارد و البته نمیدانند که چه باید کنند. در این مقاله به روش صحیح یادگیری مطالب کنکور میپردازیم.
در کتاب اثر مرکب اثر دارن هاردی که یکی از پرفروشترین کتابها در بهبود و توسعه فردی افراد شناخته شده، به این موضوع اشاره میکند. که انجام کارها بهطور پیوسته و مداوم، اما به میزان اندک، تاثیر چشمگیرتری نسبت به انجام همان کارها، بهصورت نامنظم و تایمهای بسیار طولانی و کسلکننده دارد. دارن هاردی یکی از دلایل موفقیت افراد را پیوستگی در انجام امور، حتی در مدت زمان کم میداند.
از طرفی خواندن مطالب و مرور آنها در بازه زمانی گسترده، سبب فهم بیشتر مطالب و تسلط بیشتر نسبت به آنها و مسائل درسی خواهد شد. پس اینکه شما از یک الی دو سال قبل از کنکور مطالعه را شروع کنید و هر روز بهطور پیوسته، به مقدار اندک، مطالعه کنید؛ نتایج فوقالعادهتری را کسب خواهید کرد.
نسبت به وقتی که سعی دارید؛ در بازه زمانی کوتاه، با حجم بالایی از مطالب، رو به رو شوید. این کار سبب میشود که کمتر احساس خستگی کنید و هم امکان اینکه نزدیک زمان کنکور خسته شوید. و از ادامه خواندن جا بزنید و کشش مطالعه را نداشته باشید، کمتر شود.
پس اصل پیوستگی و آهستگی دارن هاردی را نتنها در مطالعه و کنکور، بلکه در تمام امور زندگی اولویت قرار دهید، تا بتوانید باصلابت و جدیت و بدون خستگی، جا زدن و پرقدرت ادامه دهید تا نتیجه مطلوب تان را کسب کنید.
سعدی استاد سخن در این باره میفرماید:
رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود
برای خواندن مقاله آخرین روزهای مانده به کنکور 1403 و اطلاعات بیشتر درباره اقدامات قبل از کنکور روی لینک زیر کلیک کنید!!
((آخرین روزهای مانده به کنکور 1403))
در این مقاله قرار است به سئوالات زیر پاسخ دهیم:
- بهترین روش های یادگیری مطالب بدون فراموشی در کنکور چیست؟
- مراحل سیستم حافظه چیست؟
- منحنی فراموشی چیست؟
- برای ماندگاری و جلوگیری از فراموشی مطالب چه کنیم؟
مراحل سیستم حافظه چیست؟
برای اینکه بدانید چگونه از فراموشی مطالب جلوگیری کرده و آنها را به خاطرتان بسپارید، اول باید مراحل حافظه را خوب بشناسید. روانشناسان معتقدند که انسان دارای سیستم حافظهای با سه مرحلهی مجزا است:
- حسی
- کوتاهمدت
- بلندمدت
حافظه حسی:
حافظه فرار است و مدتزمان ذخیره سازی اطلاعات، در آن کمتر از ۱ ثانیه است.
حافظه کوتاه مدت:
گنجایش بسیار محدودی دارد و پس از فیلتر کردن، اطلاعات را به سرعت به حافظه بلند مدت، منتقل میکند.
حافظه بلند مدت:
دارای ظرفیت نامحدودی است و اطلاعات را با ماندگاری زیاد ثبت میکند. شما میتوانید چند صد میلیون کتاب را در حافظه بلند مدت خودتان به خاطر بسپارید.
فراموشی به این دلیل است که مطالب از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت منتقل نمیشوند. در واقع هر اطلاعاتی که در حافظه حسی و کوتاهمدت است،اگر ارزشمند باشد به حافظه بلندمدت برای زمان نامحدود انتقال مییابد.
برای مشاهده مقاله هورمونهای یادگیری، اینجا کلیک کنید.
منحنی فراموشی چیست؟
آیا میدانید روز بعد از درس خواندن چقدر از مطالب را فراموش میکنید؟ بعد از یک ماه چطور؟
مسئله فراموشی سالها قبل توسط روانشناسی به نام هرمان ابینگهاوس به صورت تجربی و علمی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیقات او به صورت منحنی فراموشی ارائه شد.
منحنی فراموشی نشان میدهد در صورتی که شما عالی مطالعه کرده باشید، بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت تقریبا نصف مطالبی که خواندید فراموش میشود و پس از حدودا یک ماه، ۸۰ درصد آن از یاد میرود.
ابینگ هاوس به این نتیجه رسید که بهترین زمان برای مرور یک خاطره، درست قبل از زمانی است که آن را فراموش کنید.
منحنی فراموشی میتواند برای شما توضیح دهد که چرا معمولا وقتی شب امتحان اطلاعات زیادی در مغزتان فرو میکنید، مدت کوتاهی بعد از امتحان (یا خدای نکرده همان سر جلسهی امتحان!)، چیزی از آن اطلاعات را بهیاد نمیآورید. چون کل یادگیری فقط در مدت زمان بسیار کم انجام میشود و بعد از آن مرور نمیشود و بلافاصله بعد از یادگیری، فراموش شدن هم آغاز میشود.
برای مشاهده مقاله نحوه برنامهریزی کنکور1403، اینجا کلیک کنید.
برای ماندگاری و جلوگیری از فراموشی مطالب چه کنیم؟
1. مرور و تکرار:
بسیاری از شما علاقه به خواندن مطالب و کتابهای جدید دارید، در صورتیکه دقیقا مشکل اصلی شما همین است. جای اینکه وقت خود را صرف مرور و تکرار مطالبی که از قبل خواندهاید، کنید؛ تمام وقتتان را صرف خواندن مطالب جدید میکنید و ورودیهای مغزتان بسیار زیاد میشود. مغز شما ورودیهای بسیار زیادی دارد که به مرور زمان مطالب هر یک تحلیل رفته، به صورتی که پس از گذشت مدتی درصد بسیار کمی از آن را بهخاطر میآورید.
در این صورت، ذهنتان سرشار از مطالب پراکنده است؛ که هیچ کدام برای شما کارآیی ندارد، زیرا اطلاعات شما راجع به هر یک ناقص است. چاره چیست؟؟ مرور و تکرار مطالب در بازه صحیح. بیشترین میزان فراموشی دقیقا در 24 ساعت اول پس از مطالعه مطلب است. پس اولین مرور روز بعد از مطالعه است و سپس از فرمول دو بهتوان n استفاده کنید. یعنی مرور بعدی، روز دوم و مرور بعدی روز چهارم و بعد روز هشتم و الی آخر…با استفاده از این فرمول مطالب به حافظه بلندمدت شما وارد خواهد شد.
برای مطالعه مقاله چه گونه رتبه برتر کنکور شویم، اینجا کلیک کنید.
2. توضیح دادن برای دیگران:
معمولا اگر مطلبی را به کسی آموزش دهید، دیرتر آن را فراموش میکنید. شما میتوانید متن کتاب را برای خودتان با صدای بلند بازگو کنید انگار میخواهید، به فرد دیگری تدریس کنید. تحقیقات هم نشان دادهاند که اگر مطالب را با صدای بلند بیان کنید، آنها را بهتر به خاطر میسپارید. بر اساس هرم یادگیری، آموزش به دیگران باعث میشود ۹۰ درصد یادگیری شما افزایش یابد.
3. تست و تمرین فراوان:
سعی کنید پس از خواندن هر مطلب، از همان سرفصل به میزانی که آن مطلب برای شما کاملا جا بیفتد تست و تمرین کار کنید. زدن تستهای آن سرفصل را در روزهای بعد و برای مرورها فراموش نکنید. مطلبی که تمرین و تستهای آن را کار نکنید، امکان فراموشی آن چند برابر افزایش میابد.
شما میتوانید با تکمیل فرم زیر از مشاوره خصوصی به صورت رایگان برخوردار شوید.
رفقای کنکوری بهارمن، لطفا و لطفا و لطفا جدیت، پشتکار و عملگرایی را فراموش نکنید. خواندن بهترین مقالات زمانیکه عملگرا نباشید ذرهای ارزش ندارد.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سپاس از استاد حامدی عزیز❤️
خداقوت 🙂