راه های جلوگیری از اهمال کاری و تنبلی در درس خواندن

راه های جلوگیری از اهمال کاری و تنبلی در درس خواندن.در این مقاله برآن شدیم تا یکی از بزرگترین معضل های تنبلی و اهمال کاری در درس خواندن را بیان کنیم پس تا انتهای مقاله ی راه های جلوگیری از اهمال کاری و تنبلی در درس خواندن با ما همراه باشید.
معلم زبان کلی لغت درس داده و قرار فردا از همه بچهها بپرسه، امتحان ریاضی هم دارم، یک آزمایش شیمی هم باید انجام بدم و نتیجهشو در قالب پاور پوینت به کلاس ارائه بدم. ولی حال و حوصله هیچ کاری ندارم. اصلا این چه زندگیه من دارم. الان باید رو کاناپه جلوی تی وی لم میدادم و فیلم مورد علاقهمو نگاه میکردم.
اما از ترس مامان جرأتشو ندارم. حالا نمیشد یک ساعت دیگه تکالیفم رو انجام بدم و درسهامو بخونم؟ بزرگترین معضل دوران تحصیل و مدرسه، اهمال کاری و تنبلی در درس خواندن است.
موکول کردن درس ها به آینده
همه ما علایقی داریم که همسو با تحصیل و درس و مدرسهمان نیست و همین موضوع سبب میشود که نسبت به مسائل تحصیلی خود توجهی نشان ندهیم و آنها را به ساعت و زمانهای دیگری موکول کنیم و متأسفانه این تعویق کار تا زمانی ادامه پیدا میکند که دیگر فرصتی برای انجام کار نداریم. مثلا معلم از یک ماه قبل تاریخ امتحان میانترم را مشخص کرده اما ما با امروز و فردا کردن، شب امتحان کاسه چه کنم چه کنم به دست میگیریم و نمیدانیم با این حجم گسترده از مطالب چه باید کرد.
نه اینکه این معضل من یا شما باشد نه، این یک امر ناخودآگاه است که در همه انسانها وجود دارد، فقط نوع آن متفاوت است. یک مهندس ساختمان در تحویل به موقع سازه خود اهمال کاری میکند، یک فرد مقروض در پرداخت بدهی خود و … . اما واقعا با این حجم از اهمال کاری و امروز و فردا کردنها چه باید کرد؟ چه کنیم که درگیر اضطراب و استرس شبهای امتحان و تحویل پروژههای درسی نشویم. چه کنیم که همیشه آن تایم باشیم؟ اگر این موضوع، دغدغه اصلی شما هم هست، تا پایان مقاله اهمال کاری و تنبلی در درس خواندن با ما همراه شوید.
در این مقاله قرار است به سئوالات زیر پاسخ دهیم:
- اهمال کاری چیست؟
- افراد موفق چه میکنند؟
- چگونه برنامهریزی کنیم و برای چه؟
- چگونه عادات موثر در خود ایجاد کنیم؟
اهمال کاری چیست؟
معلم شیمی ابتدای سال تحصیلی، همان جلسه اول اول، یک فعالیت کلاسی تعیین میکند که تا انتهای سال تحصیلی زمان دارد. حالا فعالیت کلاسی میتواند شامل انجام یک آزمایش شیمی و ارائه نتیجه آن به کلاس، نوشتن یک مقاله درسی یا هر چیز دیگری باشد. ما چه میکنیم؟
ما به امید اینکه زمان و فرصت زیادی برای ارائه فعالیت کلاسی خود داریم، امروز و فردا میکنیم. شب با خود قرار میگذاریم که فردا تحقیقمان را انجام دهیم و چون فردا میرسد، آن را به فردایی دیگر موکول میکنیم. اهمال کاری در درس خواندن به معنی تعویق در درس خواندن است.
اینکه از ابتدای هفته میدانیم که پایان هفته امتحان زبان انگلیسی داریم، اما نمیخوانیم تا شب امتحان. شب امتحان هم با حجم زیادی از مطالب جدید رو به رو میشویم که فرصت کافی برای مطالعه هیچ کدام وجود ندارد.
افراد موفق چه میکنند؟
شاید بسیاری از ما فکر میکنیم افراد موفق جهان، آدم فضایی هستند و از مریخ یا سیارههای دیگر به زمین آمدهاند که اینچنین موفق شدهاند. آیا به راستی این گونه است؟
ما انسانها علاوه بر تفاوتهای ظاهری و فردی که با یکدیگر داریم، در یک سری از صفات با یکدیگر مشترک هستیم. به عنوان مثال تنبلی و اهمال کاری در همه ما به نحوی وجود دارد. تفاوت افراد موفق و ما در این است که برای خود یک پلن یا برنامه دقیق دارند و خود را مجاب میکنند تا در موعد مقرر کار خود را انجام دهد.
هر چند نباید قدرت عادتهای موثر را نادیده گرفت. انسانهای موفق عادتهای خوبی در خود نهادینه کردهاند و اهمال کاری و تنبلی را به عنوان یک عادت یا صفت ناخوشایند انسانی کنار گذاشتهاند.
برنامه ریزی
برنامه ریزی به عنوان اصلیترین عامل موفقیت افراد موفق در عصر حاضر است. یکی از علتهای موفق نبودن افراد در دروس تحصیلی و مدرسهشان، نداشتن برنامه یا بی برنامگی است.
یک برنامه اصولی و منسجم کمک میکند ما تمام فعالیتها و دروس و امتحاناتمان را به موقع بخوانیم و انجام دهیم. یک برنامه اصولی، از بینظمی جلوگیری میکند و کمک میکند تا در انجام امورمان اهمال کاری نکنیم و آنها را به موقع انجام دهیم.
برنامهریزی تحصیلی یعنی اینکه ما درسها و فعالیتهایمان را به کارها و حجم کمتری تقسیم کنیم و سپس آن را به مرور زمان انجام دهیم. به نظر شما قورت دادن یک قورباغه بزرگ آسانتر است یا اینکه آن را تکه تکه کنیم و سپس قورت دهیم؟ خواندن روزی پنج صفحه از یک مبحث شیمی یا زیست سادهتر است یا خواندن یک کتاب دویست صفحهای حجیم آن هم درست شب قبل امتحان؟
توصیه میکنم مقاله «مدیریت زمان برای درس خواندن و مطالعه» را نیز مطالعه کنید..
ایجاد عادتهای موثر
برای کسی که سحرخیزی را به عنوان یک عادت در خود نهادینه کرده است، ساعت چهار صبح بیدار شدن نیاز به تنبلی کردن و اهمال کاری ندارد. حتی اگر خود فرد هم بخواهد بیش از اندازه بخوابد، سیستم بدنیاش بهگونهای تنظیم شده و عادت کرده که این اجازه را به فرد نمیدهد.
اگر ما یک کار را به صورت منظم و طبق یک برنامه اصولی حداقل یک ماه در یک ساعت خاص انجام دهیم و نسبت بدان پایبند باشیم، بدن ما نسبت به انجام آن عادت پیدا میکند و ناخودآگاه آن را انجام میدهد و دیگر نیازی به دخالت خودآگاه و اهمال کاری در انجام آن نیست.
برای اینکه در مطالعه درسهایتان کاهلی نکنید کافیست بعد از نوشتن یک برنامه اصولی، هر شب یک مقدار از درسهای خود را مطالعه کنید، پس از گذشت یک مدت زمان ن چندان زیاد ناخودآگاه آن را انجام خواهید داد و این کار برایتان دشوار نیست که بخواهید در انجام آن تنبلی کنید.
برای مشاهده مقاله «چگونه هنگام درس خواندن زمان بیشتری را بیدار بمانیم» کلیک کنید.
برای جلوگیری از اهمال کاری در مطالعه و دروس تحصیلی دو عامل برنامه ریزی و ایجاد عادتهای موثر کفایت میکند، سعی کنید اصول زندگی افراد موفق را در زندگیتان پیاده کنید. انسانهای موفق راههای زیادی را آزمایش کردهاند و پس از تجارب زیاد یک راه را انتخاب کردهاند.
پس ما نباید وقتمان را صرف آزمون و خطای راههایی کنیم که تباهیشان قبلا به اثبات رسیده است. ما باید روی راههای درست سرمایهگذاری کنیم. دوست عزیز بهارمن اگر که اهمال کاری و تنبلی در امور تحصیلیتان زیاد است، به طوری که دغدغه شما شده و شما را نگران کرده است، حرف پایانی این مطلب را مطالعه کنید.
حرف پایانی مطلب تنبلی در درس خواندن
اگر چرایی قوی برای انجام کارهایتان داشته باشید، چگونگی انجام آن کار را پیدا میکنید. اگر واقعا چیزی برایمان مهم باشد، حتما به سمت آن حرکت میکنیم. پس اگر تنبلی در درس خواندن داریم باید دلیل و چرایی درس خواندن را پیدا کنیم. توصیه میکنم در گام اول روی کاغذ بنویسید که چرا باید درس بخوانید و در گام دوم تکنیکهایی که در این مطلب ارائه شد را انجام دهید و در گام سوم هدفگذاری تحصیلی کنید. موفق باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
7 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام
خیلی ممنون بابت مقاله خوبتون
یکی از چیزی های جالبی که یاد گرفتم اینکه اگر چرایی قوی برای کارمون داشته باشیم چگونه انجام اونو پیدا میکنم
❤️❤️
خیلی ممنون که برای اهمال کاری در درس خوندن هم مقاله گذاشتید
سلام
خیلی خوب بود
سلام خودم یکی از افراد اهمال کار هستم اما همون طور که با مطالعه مقاله متوجه شدم نوشتن برنامه ریزی و عادت سحر خیز شدن بتونم به کار های عقب مونده تموم کنم چون کار های عقب مونده باعث حس بد هم در آدم میشن. ممنون از مطالعه مقاله لذت بردم .
سلام عرض ادب خیلی عالی بود مقاله مطالب مفید و دقیق
فرمودین ک باید یک ماه یک کار رو تکرار کنیم تا برامون عادت بشه برای بیشتر کردن علاقه به کتاب های درسی چکار کرد؟ یا برای عادت کردن به خوندن کتب درسی باید چکار کرد؟؟کتاب های داستان و غیره رو میخونم ولی حس خوندن کتب درسی رو ندارم
سلام میلاد عزیز
کاری که بهتون میگم شاید کمی خنده دار باشه ولی کاملا علمی هست.
با کتابهای خودتون احساسی رفتار کنید. باهاشون صبحبت کنید، حتی شبها کنار بالش بذارید و قبل از خواب باهاشون صحبت کنید.
اینجوری میتونید با احساس بهتری سراغ مطالعه کتابهای درسی خودتون برید.
سلام خدمت شما همراه بهارمن …
کاری که بهتون پیشنهاد میدیم اینه که یه مدت خیلی کوتاهی فعالیت درس خوندن رو به همراه کار مورد علاقه تون انجام بدید، مثلا اگه موسیقی گوش دادن فعالیت مورد علاقه شما محسوب میشه یه مدت، زمان مطالعه آهنگ مورد علاقه خودتون رو گوش کنید …موفق باشید