6عادت جادویی در برنامه ریزی صبحگاهی
یکی از چالشهای ما برای موفقیت، برنامه ریزی صبحگاهی است. چگونه صبحهای خود را با کیفیت بگذرانیم و انرژی کافی داشته باشیم؟ روتین صبحگاهی چیست و چه کمکی میکند؟ ما در مقاله برنامه ریزی صبحگاهی به همه این نکات میپردازیم و به شما راهکارهای مناسب و کاربردی را برای داشتن یک روتین صبحگاهی خوب پیشنهاد میکنیم.
در این مطلب به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- چرا روتین 5 صبح داشته باشیم؟
- چگونه روتین صبحگاهی را آغاز کنیم؟
- فرمول 202020 چیست؟
- چگونه به برنامه ریزی صبحگاهی پایبند باشیم؟
چگونه روتین صبحگاهی را آغاز کنیم؟
اگر هر روز تنها یک ساعت را به هدفتان اختصاص دهید در یک سال ۳۶۵ ساعت بر روی موضوع مورد نظر کار کردهاید که اصلاً زمان کمی نیست. یک ساعت اول بیداری یکی از مهمترین لحظاتی است که هر کدام از ما در اختیار داریم و خیلی مهم است که آن را با چه کاری شروع میکنیم.
نحوه آغاز کردن روز با چگونگی پایان روزی که در پیش دارید در ارتباط است. افراد زیادی سحرخیز هستند اما متاسفانه وقت خود را به وب گردی و خواندن اخبار تلف میکنند.
روتین 5صبح
بیدار شدن در ساعت ۵ صبح باعث میشود که توجه شما بیشتر جلب موضوع شود که قصد متمرکز شدن در آن را دارید. اگر بتوانید راس ساعت ۵ صبح هر روز از خواب بیدار شوید در فضای خلوت و ساکت سپیده دم به راحتی بر روی کارتان تمرکز کافی خواهید داشت.
در واقع وقتی همه در خواب خوش هستند، شما در محیط ساکت و به دور از اخبار و رسانهها مشغول انجام کار مهمتان هستید. این فرصت طلایی است که منجر به یک خروجی با ارزش و خارقالعاده خواهد شد.
چرا به هدف گذاری نیاز داریم؟
در صورتی که هدفی در زندگی نداشته باشیم دائما مسیر زندگی ما عوض میشه و از این شاخه به اون شاخه میپریم.
افرادی که در طول زندگی به صورت مداوم مسیر زندگیشون عوض میشه افراد موفقی نخواهند شد.
در صورتی که می خوایم به هدفمون برسیم باید به صورت مداوم هدف رو جلوی چشم خودمون نگه داریم.
هر روز باید اهداف رو به خودمون یاد آوری کنیم و باید حداقل یه گام در جهت رسیدن به اهداف برداریم.
بهارمنی عزیز حواست باشه اگر نمی دونی هدفت چیه دیگه فرقی نداره از کدوم مسیر میری، ممکنه دور خودت بچرخی وقتتو تلف کنی و فرصت های زیادی رو توی زندگی از دست بدی.
شما عزیزان برای مشاهده کامل ویدیو می توانید دوره هدف گذاری و مدیریت زمان را مشاهده کنید.
فرمول 202020 در برنامه صبحگاهی
یکی از روشهای برنامه ریزی صبحگاهی فرمول ۲۰ ۲۰ ۲۰ است. شما باید یک ساعت اول صبحتان را به سه بخش تقسیم کنید:
چگونه فعال باشیم؟
در بخش اول باید تحرک داشته باشید البته تحرکی که باعث عرق ریختن شما شود. تحرک باعث ترشح پروتئینهایی میشود که به کار مغز سرعت میبخشد. به شکلی ارتباطهای جدید عصبی و در نتیجه ذهن شما سریعتر فکر میکند. با این کار سرعت پردازش ذهنی و تحلیلتان بسیار بیشتر خواهد شد، که خود نیز آن را حس خواهید کرد.
چرا نمیتوانیم فکر کنیم؟
۲۰ دقیقه دوم زمان آرامش و اندیشیدن به چیزهایی است که الهام بخش شما میباشد. ما معمولا برای کار و تلاش وقت زیادی خرج میکنیم اما کمتر با خود خلوت کرده و هوشمندانه فکر میکنیم. به رویاها، اهداف و افکار الهام بخش خود فکر کنید. خود را از افکار منفی رها کنید و تنها به چیزهایی که میخواهید متمرکز شوید و همچنین بابت چیزهایی که در زندگی دارید از صمیم قلب شکرگزاری کنید.
یادگیری مهارت جدید
۲۰ دقیقه آخرین مربوط به رشد و یادگیریتان است. تصور نکنید که این زمان محدود و ناچیز است زیرا قرار است که هر روز ۲۰ دقیقه از وقتتان را صرف یادگیری مهارت جدیدی کنید. خواندن یک مقاله علمی، مطالعه مطلب آموزشی در مورد حرفهتان یا گوش کردن به یک فایل صوتی انگیزشی از جمله کارهایی است که میتوانید در این مرحله انجام دهید.
گام های هوشیاری در روتین صبحگاهی
پیشنهاد ما برای آنکه برنامه ریزی خوبی در روز داشته باشید آن است که 9 شب به بعد گوشی همراهتان را خاموش کنید و سراغ لپ تاپتان نروید. علاوه بر این در برنامه ریزی صبحگاهی سعی کنید که تجربه لذت بخشی برای خود ایجاد کنید. مانند صحبت کردن با کسی که دوستش دارید یا بازی با بچهها، همچنین دیرتر از ساعت 10 شب به رختخواب نروید.
انجام این کار باعث میشود در هنگام صبح با انرژی بیشتری بیدار شوید و احساس کسالت نخواهید کرد. علاوه برآن، راهکارهایی برای افزایش انگیزه بیدار شدن و هوشیاری به شما توصیه میکنیم:
- شب قبل، پیش از خواب به خود بگویید که صبح روز بعد انرژی و سرحال از خواب بیدار میشوید. هدفی برای روز بعد از آن مشخص کنید که به شما انگیزه و اشتیاق دهد تا از خواب برخیزید.
- موبایل یا ساعت زنگ دارتان را دور از تختتان قرار دهید، تا زمانی که زنگ بیداری را میشنوید، مجبور شوید واقعا از تخت بیرون بیاید تا بتوانید آن را خاموش کنید.
- پس از آنکه زنگ را خاموش کردید، مستقیم به دستشویی بروید و دندان هایتان را مسواک بزنید. به چنین کارهایی که احساس طراوت و هوشیاری بیشتری در شما ایجاد میکند، اهمیت دهید.
- در گام بعد به آشپزخانه بروید یک لیوان آب بنوشید. بعد از یک شب طولانی آب زیادی را از دست دادهاید. احساس خستگی مفرط نیز به خاطر همین از دست دادن آب است.
- در گام آخر میتوانید دوش بگیرد، لباس ورزشیتان را بپوشید و برای انجام تمرین ورزشی آماده شوید با این کار بدون شک دیگر به تخت خوابتان باز نمیگردید.
6 عادت خوب در برنامه ریزی صبحگاهی
با پیروی از 5 گام قبل، هوشیارتر میشوید و با آمادگی بالا به سراغ اجرای روش صبح جادویی و انجام عادتهای صبحگاهی موثر میروید. حالا به صبح جادویی و 6 عادت در برنامه ریزی صبحگاهی میپردازیم:
عادت اول: مدیتیشن برای کاهش استرس
همه ما دچار استرس میشویم به خصوص در دنیای سریع و پردغدغه امروز، اولین عادت در برنامه ریزی صبحگاهی برای کاهش استرس مفید است. پیش از شروع، نگرانیهایتان را به کنار بگذارید و تنها به خودتان بیندیشید. محلی آرام و راحت مانند یک بالش یا مبل را برای نشستن انتخاب کنید، چهار زانو و صاف بنشین آرام نفس بکشید و هوا را به طرف شکمتان هدایت کنید.
سرعتی برای نفس کشیدنتان تعیین کنید. مثلاً سه ثانیه دم و بعد ثانیه بازدم داشته باشید. ذهنتان را از هر فکری خالی کنید. اگر فکری هم به ذهنتان خطور کرد آن را بپذیرید و دوباره تنفس و تمرکزتان را ادامه دهید.
عادت دوم: خود تلقینی با جملات تاکیدی مثبت
برای اینکه بتوانیم از یک زندگی عادی و معمولی به سمت زندگی پر ثمر و سعادتمند حرکت کنیم توجه به گفتگوی درونی مهم است. انسان ها معمولاً از کلماتی که در گفتگوی با خودشان استفاده میکنند آگاه نیستند و کلمات و اندیشهها از ناخودآگاهشان جاری میشود. راه حل مشکل، تلقین با استفاده از عبارات تاکیدی مثبت است.
کاغذی بردارید و به طور کامل بنویسید که میخواهید زندگیتان چه شکلی باشد، سپس از خود بپرسید که برای رسیدن به آنچه میخواهید، حاضرید چه کارهایی انجام دهید. خواسته هایتان را در قالب عبارات تاکیدی بنویسید، مثلاً من عهد می کنم که هر روز دو ساعت کتاب مطالعه کنم.
عادت سوم: تجسم یا تصویر سازی ذهنی
سومین عادت در برنامه ریزی صبحگاهی تجسم یا تصویر سازی ذهنی نام دارد. بسیاری از ورزشکارهای حرفهای در جهان از همین روش برای موفقیت و پیروزی در مسابقه استفاده میکنند. برای مثال فرض کنید که میخواهید کتاب بنویسید برای رسیدن به این هدف میتوانید خود را تصور کنید که با شور و شوق زیاد مشغول نوشتن هستید و با رضایت خاطر صفحه به صفحه مینویسید و به پیش میروید. تلقین و تجسم دو ابزار بسیار قدرتمند در راه رسیدن به اهداف هستند.
عادت چهارم: ورزش صبحگاهی کوتاه
اهمیت ورزش صبحگاهی در سلامت و موفقیت بسیار پررنگ است. احتمالاً شما که در جستجوی موفقیت هستید هر روز به خود می گوید که:« دیگر امروز بعد از کار ورزش میکنم.» اما باز عصرهنگام برای جلسه کاری برایتان پیش میآید، قول خود را فراموش میکنید. پیشنهاد ما این است که ورزش کردن را به صبحها موکول کنید. ویدیوهای آموزش یوگا برای افزایش انرژی روزتان مناسب است.
عادت پنجم و ششم: خواندن و نوشتن گامی مهم برای رشد فردی
خواندن و نوشتن دو عادت موثر در برنامه ریزی صبحگاهی هستند که به شما کمک میکند تا هرچه بیشتر به سوی خواستههایتان در زندگی پیش بروید و موفقیتها و دستاوردهای اصلی را از یاد نبرید.
خواندن:
امروزه افراد موفق بسیاری تجربههای خود را در قالب کتابهای رشد فردی و موفقیت با مردم به اشتراک گذاشتهاند. میتوانید برای مطالعه کتابهایی که به موفقیت و رشدتان کمک میکند، برنامه ریزی و هدف گذاری کنید.
برای مثال تصمیم بگیرید هر روز حداقل ۱۰ صفحه کتاب بخوانید که بسته به سرعت مطالعهتان ۱۰ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد. هنگامی که کتاب را مطالعه میکنید، جملات مهم و با ارزش را علامت گذاری کنید و بخوانید تا آنها را خوب یاد بگیرد و بتوانید بهترین بهره را از آنها ببرید.
نوشتن:
شما میتوانید نوشتن را در برنامه ریزی صبحگاهی خود قرار دهید. با این کار مروری بر آموختهها و تجربیات خودتان داشته باشید، مشکلات دستاوردهایتان را به خوبی بشناسید و پیشرفتتان را زیر نظر قرار دهید.
چگونه برنامه صبحگاهی را عادت سازی کنیم؟
اصل مهم اجرای 6 عادت صبحگاهی، انجام آنها به صورت مداوم است. میزان آن و نحوه اجرا به خودتان بستگی دارد. میتوانید بخشی را در خانه و بخشی را در محل کار انجام دهید. اگر شما یک ساعت وقت دارید تا به برنامه صبحگاهیتان اختصاص دهید، میتوانید آن را به شیوههای گوناگون میان ۶ عادت صبحگاهی تقسیم کنید.
برای مثال میتوانید ده دقیقه برای هر عادت وقت بگذارید و اگر فکر میکنید نیاز دارید که بیشتر ورزش کنید میتوانید نیم ساعت را به ورزش و زمان باقیمانده را به هرکدام ۵ دقیقه اختصاص دهید. اگر این تمرینها را برای خود شخصی سازی کنید برنامه صبحگاهی برایتان ملکه و عادت همیشگی خواهد شد.
چگونه به برنامه ریزی صبحگاهی متعهد باشیم؟
همراهی دوستان :همه ما چنین تجربهای داشتیهایم، تصمیم میگیریم به باشگاه برویم و ورزش کنیم اما زمانی که موقع عمل میرسد، حوصله نداریم و آن را به روز دیگر موکول میکنیم. معمولا زمانی که با شخص دیگری عهد و پیمان میبندیم، به برنامه ریزی خود بیشتر وفادار میمانیم.
چله گرفتن : میتوانید حدود ۴۰ روز یک کار را که از آن فرار میکنید، مستمر انجام دهید، معمولاً به این شکل عادت شکل میگیرد. شاید روزهای اول سخت باشید اما به مرور برایتان آسان میشود.
سخن آخر در مطلب برنامه ریزی صبحگاهی
اگر میخواهید توانمندیهایتان را شکوفا کنید و در زندگی به هر آنچه که میخواهید برسید از اهمیت برنامه صبحگاهیتان غافل نشوید. اولین دقایق روزتان را به رشد فردی اختصاص دهید و با استفاده از روش صبح جادویی زندگیتان را متحول کنید.
روش صبح جادویی از ۶ عادت صبحگاهی موثر تشکیل شده از سکوت، خود تلقینی، تجسم، ورزش کردن، خواندن و نوشتن است. این کارها به ظاهر بسیار ساده اما اگر آنها را به طور روتین منظم انجام دهید و به آنها پایبند و متعهد باشید تاثیرشان را در ادامه روز و به طور کلی در زندگیتان میبینید. شاد و سلامت باشید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی ممنونم از تکنیک هایی که برای برنامهریزی صبحگاهی آموزش دادین 🙏🏻
باتشکر از تیم خوب بهارمن