کنکوری عزیز از شروع کردن نترس!!!
کنکوری عزیز از شروع کردن نترس!!!
حتما شما هم این جمله رو شنیدید که میگن:«کسی که بخواد یه کاری رو انجام بده، دلیلشو پیدا میکنه و کسی که نخواد یه کاری رو انجام بده، بهانشو» منم قبول دارم که شروع و استارت انجام هر کاری خیلی خیلی سخته، اراده قوی و انگیزه بالا نیاز داره، اما حواستون باشه که هیچ کاری نشد نداره.
مهم نیست که تابستونتون رو از دست دادید یا پایه خیلی ضعیفی دارید یا هزار و یک بهانه دیگه… حتما حتما این جمله رو هم شنیدید که میگن:« جلوی ضرر را از هر جا که بگیرید، منفعت است» کنکوری عزیز از شروع کردن نترس، هر جا که هستی، هر اندازه که خوندی مهم نیست. مهم اینه که بین بد و بدتر، بد و انتخاب کنی. اگه از شروع واهمه دارید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
در این مقاله قرار است نکات زیر را بیان کنیم:
- کنکوری عزیز از شروع کردن نترس!!!
- بزرگترین دلیل ترس و واهمه کنکوریها از شروع کردن
- تفکر افرادی که پایه ضعیف دارند
- اشتباه بزرگ افرادی که فکر میکنند پایه ضعیفی دارند
- عوامل به موقع تمام کردن مباحث دروس کنکور
بزرگترین دلیل ترس و واهمه کنکوریها از شروع کردن
پایه ضعیف:
بسیاری از کنکوریها پایه ضعیفی دارند؛ زیرا از همان سالهای ابتدایی دبیرستان، اهمیت دروس و مطالعه پیوسته را جدی نگرفتهاند. دلیل ترس و واهمه آنها از شروع کردن این است که فکر میکنند زمان کافی برای اتمام تمامی دروس ندارند. به همین علت شروع نمیکنند. این دسته از کنکوریها به 4 گروه تقسیم میشوند که در ادامه به مختصر راجع به هر کدام توضیح خواهیم داد.
« یادتان باشد اگر شروع کنید، میتوانید به موفقیت برسید. اما اگر از ترس موفق نشدن هیچ وقت شروع نکنید، احتمال موفقیت شما صفر است.»
تفکر گروه اولی که پایه ضعیف دارند:
مدرسه عادی درس خواندهام، پس نمیتوانم قبول شوم و به هدفی که دارم برسم!!!
نوع مدرسهای که در آن تحصیل کردهاید، هیچ ربطی به موفقیت یا عدم موفقیت شما ندارد. تحصیل در مدارس خاص یا غیر دولتی به مقدار خیلی اندکی در پایه تحصیلی موثر است. تاثیر این مدارس آن هم در دروس پایه شاید 20 درصد باشد و این همه کنکور نیست.
این تلاش شماست که مشخص کننده نتیجه کنکور است. بهترین معلمها، مشاورها، مدارس، کتابها، منابع کمک درسی و … زمانی ارزش پیدا میکنند که خود فرد با جدیت هر چه تمام و با اشتیاق به مطالعه بپردازد و بقیه موارد همه از فرعیات است. تا خود فرد نخواهد هیچکدام از موارد بالا در قبولی شما تاثیری ندارد.
افراد زیادی وجود دارد که نقض این ماجرا را بیان میکند. هر ساله تعداد بسیار زیادی از رتبهبرترها از مدارس معمولی هستند.
تفکر گروه دومی که پایه ضعیف دارند:
دروس پایه یعنی دروس سال دهم و یازدهم را خوب نخواندهام، پس قادر نیستم نتیجه خوبی کسب کنم!!!
این گروه دو اشتباه بزرگ دارند:
1. صفر مطلق فرض کردن خودشان:
شما حتی اگر هیچ کدوم از درسهایتان را مطالعه نکرده باشید و سر کلاسها حضور داشته باشید یک پیش زمینه و تسلط به مبتچاحث درسیتان دارید، پس صفر مطلق نیستید.
صفر مطلق کسی است که تغییر رشته داده و هیچ تسلطی به محتوای دروس ندارد.
2. درس خواندن در سالهای پایه میتواند کمک کننده باشد اما تعیین کننده نیست!!! پس نباید آن را به کنکور ربط داد.
مطمئنا افراد زیادی دیدهاید که نقض این موضوع را بیان کند. افرادی که معدل بسیار خوبی داشتهاند اما نتیجه خوبی در کنکور کسب نکردهاند و یا حتی بالعکس!!!
زیرا روش درس خواندن برای پایه و کنکور کاملا با یکدیگر متفاوت است و بسته به تلاش شما در این یک سال است.
تفکر گروه سومی که پایه ضعیف دارند:
در یک یا چند درس ضعیف هستم،پس نتیجه خوبی نمیگیرم!!!
همانطور که تمام انسانها در تمام فنون مهارت کافی ندارند و در بعضی حرفهها میلنگند، باید گفت در واقع کنکور هم به همین نحو است.
بسیاری از رتبه برترها هم وجود دارند که در یک یا دو درس عملکرد بسیار ضعیفی داشتند و عملکرد آنها در تمامی دروس یکسان نبوده است. پس این چیزی نیست که از آن بترسید.
این به چه معناست؟ اینکه باید آن درس را ایرادیابی کنید و تلاش و جدیت بیشتری در مطالعه آن درس داشته باشید.
تفکر گروه چهارمی که پایه ضعیف دارند:
کمبود وقت تا کنکور و به اتمام نرساندن مباحث تمامی دروس!!!
به موقع تمام کردن مباحث دروس کنکور به 3 عامل بستگی دارد:
- برنامه مناسب و اصولی
- ساعت مطالعه مناسب
- سرعت مطالعه مناسب و کندخوان نبودن
البته نگران نباشید چون ما برای تمام این موارد راهحل داریم. در رابطه با مورد اول اگر توانایی نوشتن یک برنامه اصولی را دارید، که هیچ اگر ن که میتوانید این مورد را به بهارمن بسپارید.
برای مطالعه مقاله نوشتن برنامه اصولی، کلیک کنید.
در رابطه با مورد دوم و سوم هم میتوانید روی دوره نخبگان یادگیری سایت بهارمن سرمایهگذاری کنید و نگران هیچ چیز نباشید.
سخن پایانی
چیزی که خیلی خیلی خیلی مهم هست اینه که از الان شروع کنید. دقیقا از همین الان. هیچ زمان هیچ زمان فردا یا شنبه یا اول ماهی که منتظرش هستیم برای شروع نمیآید پس اگر هدفتان جدی است، اگر مصمم هستید برای رسیدن به موفقیت و آن هدف آرمانی درون ذهنتان از همین الان شروع کنید.
حتی یک ساعت تأخیر هم میتواند اراده شروع را از شما بگیرد. قانون پنج ثانیه مل رابینز به این موضوع اشاره دارد که اگر دوست داری کاری را انجام دهی، کمتر از پنج ثانیه برای شروع آن اقدام کن وگرنه آن کار هیچ زمان شروع نخواهد شد.
3 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی ممنون که ما رو در این قضیه اگاه کردین
عالی بود ممنون از سایت شما
عااااااااالی
من که واقعا از خوندن این مقاله لذت بردم