چگونه شخصیت خود را بسازیم؟11 گام موثر
جوانان که در سن تغییرات و تحولات فکری هستند همواره این سوالات را دارند که چگونه قوی شویم؟ چگونه مقتدر باشیم؟ و چگونه شخصیت خود را بسازیم؟ قطعا جوانی مناسب ترین زمان برای پاسخ به این سوالات است. اما هرگز تنها زمان ممکن نیست و هر انسانی در هر سنی میتواند دست به ساختن خود بزند. ما در مطلب چگونه شخصیت خود را بسازیم؟ درباره ساختن شخصیت قوی و محکم صحبت خواهیم کرد.
در این مطلب به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- چگونه شخصیت خود را بسازیم؟
- چگونه شخصیت قوی داشته باشیم؟
- چرا شخصیت خود را تغییر دهیم؟
- دیگران چه تاثیری بر شخصیت ما دارند؟
پله موفقیت
مفهوم “پله موفقیت” به تدریج پیشرفت کردن و دستیابی به هدفهایتان را نشان میدهد. همانند صعود پله به پله، برای رسیدن به موفقیت نیز باید مراحل کوچک را طی کنید. این معمولاً شامل مراحل آموزش، تجربهی عملی، رشد شخصی و ارتقاء مهارتها است.
پله موفقیت همچنین به مفهوم اهداف کوچک و قابل دستیابی اشاره دارد. با تعیین اهداف قابل اندازهگیری و تقسیم بندی آنها به مراحل کوچکتر، شما میتوانید انگیزه و اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. هر گام کوچکی که به سمت هدف حرکت میکنید، به شما اطمینان میدهد که در مسیر درست قرار دارید.
به طور خلاصه، پله موفقیت به معنای پیشرفت تدریجی، رسیدن به اهداف کوچک و ساختن اعتماد به نفس است که در نهایت به دستیابی به موفقیت بزرگتر و هدف نهایی شما منجر میشود.
چگونه از نارارحتی پله موفقیت بسازیم؟؟
تشخیص و قبول ناراحتی: ابتدا نیاز دارید ناراحتی و ترس خود را تشخیص دهید و آن را قبول کنید. بیان احساسات و نگرانیهای خود به شکل صادقانه و باز دلچسبی میتواند شما را به سمت حل مشکلات و پیشرفت هدایت کند.
تغییر نگرش: سعی کنید نگرش منفی را با نگرش مثبت و سازنده جایگزین کنید. برای مثال، به جای فکر کردن به احتمال شکست، به فرصتهای یادگیری و رشد تمرکز کنید.
تعیین هدفهای کوتاه مدت و بلند مدت: تعیین هدفهای قابل اندازهگیری و قابل دسترس میتواند انگیزه شما را افزایش دهد. هدفهای کوچک و مرحله به مرحله به شما کمک میکنند تا به طور مداوم پیشرفت کنید.
برنامهریزی و اقدام: برنامهریزی دقیق و اتخاذ اقدامات متناسب با هدفهایتان به شما کمک میکند در مسیر موفقیت پیشروی کنید. برنامهریزی هفتگی یا روزانه میتواند به شما کمک کند تا ساختار و تنظیمات لازم را برای دستیابی به هدفهایتان داشته باشید.
ایجاد شبکه حمایت: احاطه خود را با افرادی که از شما حمایت میکنند و انرژی مثبت را به شما منتقل میکنند، تقویت کنید. میتوانید از دوستان، خانواده یا گروههای حمایتی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات و دریافت راهنمایی استفاده کنید.
مراقبت از خود: مراقبت از سلامت جسمی و روانی خود اهمیت بالایی دارد. به خواب کافی، تغذیه سالم، ورزش منظم، مدیتیشن و استراحت روانی توجه کنید.
برای مشاهده دوره های رایگان استاد امیر حسین حامدی کلیک کنید.
1. نقش الگو در زندگی انسان
برای ساختن یک شخصیت ایده آل یک تصویر خوب از شخصیتی که میخواهید از خود بسازید، داشته باشید. زندگی نامه افراد مختلف که فکر میکنید به عقاید و افکار شما نزدیک تر هستند را بخوانید. کدام خصوصیات آن ها را تحسین میکنید؟ چه ویژگی های را از آن شخص میپسندید؟ شخصیت ایده آل خود را در ذهن تجسم کنید. چگونه شخصیت خود را بسازیم؟ ممکن است شخصیت ایده آل شما چندین ویژگی الهام گرفته از افراد مختلف باشد.
2. لیست ارزش های زندگی
ارزش های خود را مرور کنید. چه ویژگی های ارزشمندی در اعتقادات شما قرار دارد؟ برای چه چیزی احترام قائل هستید؟ داشتن ارزش های فکری به شما کمک میکند تا شخصیت خود را با انگیزه بیشتری بسازید و در واقع ارزش های ذهنی شما چارچوب اصلی شخصیت شما را خواهند ساخت. گاهی میدانیم دروغ گفتن یک ضد ارزش است اما در عمل به آن پایبندی نداریم. سعی کنید ارزش های خود را زندگی کنید و فاصله آنچه نیک میپندارید با رفتارتان را کاهش دهید.
3. چرا شخصیت خود را تغییر دهیم؟
لیستی از ویژگی هایی که دوستدارید در خود ایجاد کنید، داشته باشید. چگونه شخصیت خود را بسازیم؟ پیش از هر کاری، از خود بپرسید چرا؟ چرا دوستدارید فرد قوی شوید؟ دلیل انتخاب یک ویژگی شخصیتی خیلی به مسیر رسیدن به آن کمک میکند. گاهی احساس نیاز، کاذب است و از کمبود اعتماد به نفس یا تاثیر حرف دیگران منشا گرفته است که راه حل آن تغییر شخصیت شما نیست.
به شما توصیه میکنم مقاله «اعتماد به نفس چیست؟» را مطالعه کنید.
4. شخصیت قوی و محکم
به خودتان اجازه دهید خلوت کنید. هیچ کس، مهم نیست که چقدر شخصیت قوی داشته باشد، نمیتواند از یخ ساخته شود. شما عصبانی، ناامید و ناراحت خواهید شد، این بخشی از زندگی است.
دفن این احساسات در اعماق شخص به شما کمکی در ساختن شخصیت نمی کند، بنابراین چگونه شخصیت خود را بسازیم؟ مهم است که گاهی اوقات فضایی برای تخلیه ایجاد کنید، اما به روشی خصوصی که شخصیت عمومی شما را ایمن نگه دارد. یک فعالیت آرامش بخش پیدا کنید تا به شما در پردازش ناامیدی و عصبانیت کمک کند تا بتوانید آن را رها کنید.
ناراحتی و عصبانیت خود را در یک دفترچه بنویسید، سپس آن را پاره کنید. ورزش در و یا دویدن، یک راه فیزیکی و سالم برای از بین بردن ناامیدی است. همه به راهی برای تخلیه خشم های کوچک خود نیاز دارند. مال خودت را پیدا کن.
به شما خواندن مقاله «چگونه محکم حرف بزنیم؟ 3 نکته طلایی» را پیشنهاد میکنم.
5. به چالش کشیدن یعنی چه؟
خود را با اهداف دشوار به چالش بکشید. یک فرد با شخصیت باید با الگوبرداری از چالشهایی که به راحتی پیش نمیآیند، رهبری کند. پس چگونه شخصیت خود را بسازیم؟ چه در مدرسه، چه در محل کار و چه در هر کجا که هستید، پروژه های دشواری را انجام دهید و متعهد شوید که آنها را به روش صحیح انجام دهید.
در مدرسه، خود را به چالش نکشید تا «نمرات خوب» بگیرید، خودتان را به چالش بکشید تا بهترین کاری را که میتوانید انجام دهید. شاید نمره 20 برای آنچه میتوانید به دست آورید به اندازه کافی بالا نباشد.
در محل کار، برای مسئولیتهای اضافی داوطلب شوید، ساعات بیشتری را در اداره وقت بگذارید و هر بار که کار خود را انجام میدهید، از آن فراتر بروید. هر کاری انجام میدهید، آن را درست انجام دهید.
در خانه، متعهد شوید که در اوقات فراغت خود را بهتر کنید. رمانی که همیشه میخواستید بنویسید، یا درست کردن آن ضبط قدیمی باشد. سرگرمی های مفید خود را جدی بگیرید.
6. شکست تجربه است!
خود را برای نتیجه بهتر آماده کنید، و در موقعیت های حساس با خود فکر کنید، چه کاری میتوانید انجام دهید. اگر شرکتی را راهاندازی کردید که در نهایت ورشکست شد، یا گروهتان به تازگی از هم پاشید، یا اگر کارتان را از دست دادید، از شکست استقبال کنید.
به یاد داشته باشید که اغلب از سفر بیشتر از مقصد بدست میآورید. سعی کنید از پیشرفتی که به دست میآورید، از جمله شکست ها، کاستی ها و شروع های نادرست که شما را به آنجا میرساند لذت ببرید.
7. ترس از تایید نشدن
از نگاه کردن به دیگران برای تایید خودداری کنید و در تله تایید طلبی نیافتید . گاهی اوقات روانشناسان در مورد منبع کنترل درونی و بیرونی صحبت می کنند. افرادی که دارای “منبع درونی” هستند، از درون راضی هستند، به دنبال ارضای خود هستند و کمتر در مورد آنچه دیگران فکر می کنند نگران هستند.
از سوی دیگر، افرادی که جایگاه بیرونی دارند، خشنود هستند. در حالی که از خودگذشتگی می تواند یک ویژگی شخصیتی مطلوب به نظر برسد، اما راضی کردن دیگران برای خشنود کردن خود باعث می شود دیگران به جای شما تصمیم گبرنده باشند. اگر میخواهید کنترل زندگی و شخصیت در حال رشد خود را به دست بگیرید، یاد بگیرید که نگران انجام کاری باشید که فکر می کنید درست است، نه آنچه که رئیس، شریک زندگی تان یا سایر نیروهای زندگی تان به شما می گویند.
8. اهداف بزرگ
بزرگ فکر کنید ، رویاپردازی کنید و اهداف اساسی را برای خود تعریف کنید. بهترین نسخه ممکن از زندگی شما چه خواهد بود؟ بهانه نیاورید اگر میخواهید نویسنده شوید، شغلی پیدا کنید که به شما زمان کافی برای تمرین حرفهتان بدهد و هر روز برای رمانتان هدفی مشخص تعیین کنید.
فرد با شخصیت کسی است که از داشته های خود راضی باشد و با توانمندی خود به آرزوهایش دست یابد. شاید برای شما ماندن در زادگاهتان، ازدواج و داشتن چند فرزند بهترین زندگی ممکن باشد که میتوانید تصور کنید. به دنبال همان بروید.
9. مسیر زندگی من
یک نردبان پیدا کنید و شروع به بالا رفتن از آن کنید. گام دیگر چگونه شخصیت خود را بسازیم؟ این است که تصمیم بگیرید که چه میخواهید و مسیری را که شما را به آن میرساند پیدا کنید.
اگر میخواهید پزشک شوید، بفهمید که کدام دانشکدههای پزشکی بهترین شانس را برای یافتن شغل به شما میدهند و متعهد شوید که دوره پزشکی و پروسه رزیدنسی را پشت سر بگذارید. خودتان را به کار و یادگیری بیندازید. هنگامی که در تلاش برای هدف گذاری و یافتن هدف خود هستید، به این فکر کنید که چگونه میخواهید به آن برسید و مراحل آن چگونه خواهد بود.
10. بیکاری سم است!
چگونه شخصیت خود را بسازیم؟ مشغول بمانید و از بیکاری بپرهیزید. افراد با شخصیت، عملگرا هستند نه سخنگو. وقتی تصمیم به عمل میگیرید، برنامهتان را جایی در آینده فرضی قرار ندهید، آن را همین الان، در همین ثانیه، به حرکت در آورید. کاری را که می خواهید انجام دهید از امروز شروع کنید.
خوابیدن در روز، بیرون ماندن در تمام طول شب و نوشیدن بی دلیل، معمولاً رفتار افراد با شخصیت نیست. سعی کنید تا حد امکان سرگرمی ها و کارتان را با هم هماهنگ کنید. اگر از خواندن کتاب و خیال پردازی لذت میبرید، به تحصیلات دانشگاهی بروید و از حواس شاعرانه خود به خوبی استفاده کنید. اگر به مشت زدن کیسه های سنگین علاقه دارید، ورزشکار شوید و کار را در باشگاه شروع کنید.
11. دوستی و کمال هم نشین
ما برای ساختن شخصیت خود بیشتر از هرکسی به خودمان متکی هستیم. ما با نیروی اراده قوی این کار را میکنیم. اما تاثیر دوست را نمی توان نادیده گرفت اگر به دنبال ساختن یک شخصیت قوی، صبور و… هستید با افرادی با همین ویژگیها معاشرت کنید و بی شک کمال همنشین نیز به شما در این مسیر کمک میکند.
سخن پایانی در چگونه شخصیت خود را بسازیم؟
ساختن یک شخصیت ایده آل کار آسانی نیست اما با اراده و تصمیم جدی میتوان به آن رسید ما در این مقاله 11 نکته طلایی در مورد چگونه شخصیت خود را بسازیم؟ مطرح کردیم و بهترین راهکارها را برای ساختن شخصیت قوی و محکم پیشنهاد دادیم. بهارمن «دوره جامع شخصیت جذاب در ارتباط حرفه ای» را به شما پیشنهاد میکند. به امید موفقیت شما.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
3 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مسایل مهم و کلیدی رو اشاره نمودید
استاد ممنون
با این مقاله شخصیت خودم رو تقویت کردم
سلام
خوش حال شدم که موفق به درک این مقاله شدی و تونستی به خواسته ات برسی