چگونه خودمان برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟
سوال اینجاست که چگونه خودمان برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟ مهم نیست کجا و در چه عرصهای همه ما به دنبال این هستیم که در راه انتخابی خود، در مسیر و دستیابی به مقصد خود موفق باشیم و موفقیت را کسب کنیم.
کنکور یکی از راههایی است که هر ساله افراد زیادی آن را برای رسیدن به مقاصید و آرزوهای خود آن را انتخاب کرده و با تلاش و کوشش فراوان سعی میکنند به آنچه که میخواهند برسند. اما برخیها توان مالی پایینی داشته و نمیتوانند از پس مخارجهای سنگین آکادمیک کوچ و مشاوران تحصیلی برآیند به همین دلیل خودشان میخواهند برای خود، یک برنامه جامع و کامل داشته باشند.
ما در این مقاله به شما کمک میکنیم خودتان برای خودتان برنامهریزی کنید و نه تنها از مخارج سنگین مشاور و آکادمیک کوچ خلاصی یابید بلکه بهترین و جامعترین برنامه ریزی را که شما را به رتبه برتر شدن میرساند، داشته باشید. اگر میخواهید خودتان برای خودتان برنامه ریزی کنید تا انتهای مقاله چگونه خودمان برای کنکور برنامه ریزی کنیم، با ما همراه شوید.
در این مقاله قرار است به سئوالات زیر پاسخ دهیم:
- برای کنکور در روز چند ساعت باید مطالعه داشته باشیم؟
- تایم های مطالعه را چگونه باید قرار دهیم؟
- چه زمان هایی را باید برای استراحت قرار دهیم؟
- چگونه خود را برای کنکور آماده کنیم؟
- چگونه خودمان برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟
چگونه خودمان برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟
برای کنکور در روز چند ساعت باید مطالعه داشته باشیم؟
دانش آموزان کنکوری انگار که در توی ماراتون شرکت میکنند هر کدام یک کرنومتر به گردنشان وصل کرده یا در دست گرفته و ثانیه ثانیه و دقیقه دقیقه مطالعهشان را یادداشت میکنند. جالب است بدانید که این کار از دیدگاه خودشان بسیار مطلوب و اصولی است و آنها را به موفقیت نزدیک میگرداند. اما این موضوع در حالیست که کاملا اشتباه است و این جمله که ما را به خیر تو امید نیست، شر مرسان را هجا میکند.
خوب است که حدودی بدانیم چه میزان مطالعه داشتهایم، چه میزان است کار کردهایم و یا چه میزان دروسمان را مطالعه کردیم اما اینکه همچون زمان سنج فقط کارمان، توجه و تمرکزمان به زمان باشد اصلا درست نیست. زیرا توجه و تمرکز خود را در جایی دیگر خرج میکنیم که این موضوع سبب عدم تمرکز و یا اتمام تمرکز برای مطالعه دروس است.
از طرفی دیگر این محاسبه زمان و قیاس آن با میزان مطالعه دوستان، همکلاسیها و سایر کنکوریها سبب میشود یا از این طرف بوم بیفتیم یا از آن طرف بوم. خب این یعنی چه؟ یعنی اینکه اگر میزان مطالعه ما نسبت به دوستان، همکلاسیها و سایر افراد بیشتر باشد سبب مغرور شدن نسبت به خودمان و کاهش یافتن یک دفعهای میزان مطالعهمان گردد.
اما اگر میزان مطالعه ما نسبت به آنها کمتر باشد سبب میشود یک استرس و اضطراب ناگهانی گرفته و این استرس و اضطراب بیش از اندازه ما را از ادامه مطالعه وا داشته و موجب میشود ما امیدمان را از دست داده و دیگر نخوانیم. پس دانستن تایم مطالعه به نفع ما نیست.
اما اگر بخواهیم حدودا بدانیم که چه مقدار مطالعه روزانه کفایت میکند باید بگویم میزان یادگیری و مطالعه هر فرد متفاوت است و شما باید با توجه به میزان یادگیریتان که حالا ضعیف یا قوی است، با یک دور مطالعه مطالب را میفهمید یا با چند دور مطالعه و یا … ساعت مطالعه خود را تخمین بزنید و برای خواب و استراحت خود نیز زمان مطلوبی را در نظر بگیرید.
برای آگاهی و مطالعه بیشتر، مقاله«ساعت مطالعه رتبه های برتر کنکور» را مطالعه کنید.
تایم های مطالعه را چگونه باید قرار دهیم؟
این موضوع یکی از موضوعاتی است که هیچ کدام از افراد بر سر آن به تفاهم نرسیده و البته بعید میدانم که بتوانند بر سر این مسئله توافق کنند و بگویند مثلا این تایم برای مطالعه بهتر است و اینگونه مطالعه کردن مفیدتر و بهرهورتر است. بیگمان این موضوع را خودتان باید کشف کنید تا بتوانید به آن هدفی که مدنظرتان هست برسید.
البته بعضیها میگویند از شیوه پومودورو استفاده کردن بسیار بهتر است. شیوه پومودورو اینگونه است که شما سه تایم بیست دقیقهای درس خوانده و میان هر کدام از این تیمها پنج دقیقه را استراحت صحیح میکنید و بعد از اتمام این سه تایم نیم ساعت به استراحت سالم میپردازید.
یکی دیگر از نظرات در این باره این است که یک ساعت مفید درس خوانده و پس از گذشت یک ساعت، ربع ساعت استراحت مفید داشته باشید که البته این نظر از تمامی نظرات پرطرفدار کار است.
و البته یک شیوه دیگر هم برای تایمهای مطالعه وجود دارد و آن هم این است که دو ساعت زمان را به مطالعه اختصاص داده و دی از گذشت دو ساعت، نیم ساعت استراحت مفید و سالم داشته باشید. که البته این شیوه زیاد توصیه نمیشود چون شاید دو ساعت زمان برای مطالعه سخت و طاقت فرسا باشد و میزان بازدهی را کاهش دهد.
برای دانستن مطالب بیشتری راجع به استراحت صحیح و سالم، مقاله استراحت بعد از درس خواندن را مطالعه کنید.
چه زمان هایی را باید برای استراحت قرار دهیم؟
در بالا به این موضوع که تایمهای مطالعه و استراحت خود را چگونه قرار دهیم صحبت کردیم و شما باید با توجه به ساختار و مکانیسم یادگیری و استراحت خود این موضوع را تنظیم نمایید اما موضوع دیگری که در اینجا وجود دارد این است که که زمان هوایی را باید برای استراحت قرار دهیم. تفاوت این استراحت و استراحتی که در بالا گفتیم در چیست؟
استراحتی که در بالا بدان اشاره کردیم استراحت بین مطالعه است. اما در واقع ما باید یک زمان و تایم را برای استراحت ذهن و بدن خود قرار دهیم که از کنکور و درس و مشق به دور بوده و فقط و فقط استراحت کنیم. این گونه استراحت به فرد کمک میکند که ذهنش آرامش بیشتری یافته و برای مطالعه دوباره آمادگی پیدا کند که این سبب میشود افراد عملکرد و بازدهی بهتری داشته باشند.
بهترین زمان برای این استراحت هر دو هفته یکبار است. بسیاری از شما در آزمونهای آزمایشی شرکت میکنید و برنامههای دو هفته یکبار دارید. پس میتوانید پس از آزمون و تحلیل. آزمون زمانی را برای تفریح و گشت و گذار با دوستان و آشنایان خود در نظر گرفته و در این تایم به دور از فکر کنکور و درس و مشق واقعا تفریح کنید.
چگونه خود را برای کنکور آماده کنیم؟
مهم نیست که سال دهم هستید، یازدهم یا دوازدهم. در هر سنی که قرار دارید باید خود را برای شرکت در آزمون کنکور آماده کنید. باید مهارتهای فراوانی را یا از اژرفیان، یا مشاور و یا خودتان با جستجو و تحقیق فرا بگیرید. مهارتهایی چون: مهارت تستزنی،مهارت مدیریت آزمون، مهارت مدیریت استرس و اضطراب، مهارت مدیریت زمان و مهارتهای اینچنینی که در کنکور بسیار بااهمیت هستند.
با دسته بندی کنکوری بهارمن همراه شوید تا همه این مهارتها را به صورت یک پکیج یکجا و دقیق و فرا بگیرید.
برای مشاهده دوره رایگان چهار گام موفقیت بهارمن اینجا کلیک کنید.
چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟
حال که دانستید چه زمانهایی را برای مطالعه و چه زمانهایی را برای استراحت خود قرار داده و مهارتهای مورد نیاز برای شرکت در جلسه کنکور را یاد گرفتید میخواهیم به شما بگوییم که چگونه خودتان برای کنکور برنامه ریزی درسی کنید. این سوالی است که برای یافتن جواب آن این مقاله را باز کردهاید پس با ما همراه شوید.
حالا که عمومیها از کنکور حذف شدهاند و نمیتوانید با مطالعه دروس عمومی بین مطالعه دروس اختصاصی به خودتان استراحت دهید باید دروس اختصاصی خود را به دو قسمت دروس اختصاصی خواندنی و حل کردنی تقسیم کرده و سپس یک در میان هر کدام را با توجه به تایمهای مطالعه و استراحت قرار دهید.
اصلا به خودتان فشار نیاورید و هر مدتی که هسته شدید دست از مطالعه بردارید ولی این را بدانید که هر روز باید یک رشد مثبت و یک حرکت رو به جلو داشته باشید. مثلا اگر امروز فقط یک درس را مطالعه کردید آن هم در یک تایم محدود، فردا دو درس یا دو مبحث را مطالعه کنید با کمی تایم مطالعه بیشتر.
تست زدن را در برنامه روزانهتان بگنجانید البته با توجه به تستهای سنجشی و تستهای آموزشی که آنها را در مقاله انواع تست بیان کردیم. این را بدانید که است زدن بسیار تا بسیار بااهمیتتر از مطالعه جدید است.
یک تایم برای مرور خود قرار دهید و البته مرور به این منوال است که مثلا اگر شما امروز درس را خواندید؛ پس از بیست و چهار ساعت، دو روز، چهار روز، هشت روز، شانزده روز و همینطور طبق فرمول دو به توان n، آن را مطالعه کنید تا مطالب از حافظه کوتاه مدتتان به حافظه بلندمدتتان راه یابند.
برای آن دسته از دانش آموزانی که محصل رشته تجربی هستن مطالعه مقاله«چگونه با رشته تجربی به موفقیت برسیم؟» پیشنهاد می شود.
برای آن دسته از دانش آموزانی که محصل رشته ریاضی هستن مطالعه مقاله« چگونه با رشته ریاضی در کنکور به موفقیت برسیم؟» پیشنهاد می شود.
اگر به یک برنامه ریزی دقیق و منظم مخصوص خودتان احتیاج دارید و توانایی برنامه ریزی برای کنکور را کسب نکرده اید، میتوانید با پر کردن فرم زیر، با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید و به یک برنامه ریزی حرفه ای برای کنکور تان دست پیدا کنید:
هیچ چیز در این دنیا به اندازه موفقیت شما برای ما اهمیت ندارد و البته ما هیچ هدفی جز کمک به شما در جهت بهبود فردیتان، رسیدن به تمام اهدافتان که بیشک یکی از آنها کنکور است، نداریم و در این مسیر تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست. موفقیت شما آرزوی قلبی ماست. با بهارمن به بهار زندگیتان نزدیک شوید. موفق و موید باشید.
6 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از مقاله خوبتون🙏🏻🌹
عالی بود.
ممنون از اینکه به فکر کنکوری ها هستید.یه کمی به ویرایش اشتباهات تایپی دقت کنید😅 باتشکر
ممنون از مقالتون مثل مقاله های قبل موثر و مفید بود خداقوت بهتون🌺
انشالا در کنکور نتیجه های مورد توجه خودمون رو بگیریم
سلام شایان عزیز
خوشحالم که این مطلب برات مفید بوده،به امید موفقیتهای شما
شاد و سلامت و ثروتمند باشید.
ممنون از مقاله خوبتون. لطفا درمورد منابع مطالعاتی خوب رشته تجربی هم بگذارید. با تشکر