فنون مذاکره در سال 2024

فنون مذاکره به ما در کسب و کار کمک میکند تا یک برد عالی را تجربه کنیم. فنون مذاکره به دقت و به سرعت، روند کار و نتایج جلسههای کاری و قراردادهای خارج از سازمان را جریان میاندازد. شما با یادگرفتن این تکنیکهای مذاکره نتایج خوبی را برای شرکت یا تیم کاری خود به ارمغان میآورید.
در این مطلب به سؤالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- فنون مذاکره چیست؟
- چگونه به توافق دوجانبه برسیم؟
- اهمیت فنون مذاکره چیست؟
- روشهای مذاکره چیست؟
مذاکره چیست؟
شما در یک کنفرانس نشستهاید و به صورت طرف مقابل خیره شدهاید. شما یک چیز میخواهید. آنها چیزی کاملاً متفاوت میخواهند و ازآنجاییکه هر دوی شما در خواستههای خود هستید، به ذهنتان خطور میکند که هیچ یک از طرفین به خواسته خود نمیرسند.
موضوع این است که مذاکره به این معنا نیست که آنچه را که میخواهید به دست آورید یا در برابر خواستههای طرف مقابل تسلیم شوید. این مهارت در مورد این است که هر دو طرف راضی باشند. برای اینکه این پیشرفت اتفاق بیفتد، در اینجا 13 تکنیک مذاکره وجود دارد که به من کمک کرده است تا بیشتر آنچه را که میخواهم به دست بیاورم. بهترین بخش، آنها هرگز شکست نخواهند خورد.
بهارمن مطالعه مقاله «شکست+ راه غلبه بر آن» را به شما پیشنهاد میکند.
توافق دوجانبه
رسیدن به یک توافق و بستن یک معامله، هر دو بهشدت به توانایی مذاکره بستگی دارد. متخصصان کسب و کار از فنون مذاکره هم در گفتگو با کارمندان و هم با سرمایه گذاران استفاده میکنند.
آنها چه در مذاکره درباره حقوق و وظایف باشد و چه در مورد سرمایه گذاریهای آینده به این روشها نیاز دارند. در این مسیر در توافقات برای اجرای صحیح به تکنیک فن بیان در مذاکره و تا حدودی نیاز به درک فرد مقابل دارد تا هر دو طرف به منفعت و سود برسند.
بهارمن مشاهده ” فیلم آموزشی فن بیان و شایستگی ” را نیز به شما پیشنهاد می کند.
فنون مذاکره چیست؟
تکنیک و فنون مذاکره به روشی برای بحث در مورد پیشنهادهای بین طرفین مذاکره برای دستیابی به یک نتیجه تعریف شده اشاره دارد. وقتی در حال بحث در مورد پیشنهاد شغلی، افزایش یا سهم بازار هستید، تکنیکهایی را که استفاده میکنید و تأثیر آنها بر توافقات نهایی را توجه کنید.
در حالی که میتوانید از تکنیکهای مذاکره به طور مستقل استفاده کنید، ترکیب آنها اغلب شانس موفقیت شما را افزایش میدهد. بهعنوانمثال، استفاده از سکوت و حفظ وضعیت بدنی مطمئن و رعایت زبان بدن اغلب مؤثرتر از اجرای مستقل هر یک از این تکنیکها است.
اهمیت فنون مذاکره
با داشتن این دانش ارزشمند فنون مذاکره شما کسب و کار خود را گسترش خواهید داد و همچنین میتوانید یک نتیجه خوب در سرمایه گذاری و یا شراکت خود به دست آورید. بهارمن به شما مطالعه مقاله «رفتارهای اشتباه و منفی در مذاکره» را پیشنهاد میکند.
موفقیت سازمان
وقتی تیم یا سازمان شما با شخص یا سازمانی قرارداد میبندد به همین سادگیها شما به سود خالص دست پیدا نمیکنید. طبیعی هست که دو طرف به دنبال فراهمکردن شرایط ایدهآل خود هستند و به آن سوی میز با تردید نگاه میکنند. فنون مذاکره اجازه میدهد اطمینان آنها را کسب کنید و به یک توافق دوجانبه و برد – برد برسید.
مدیر توانمند
به عنوان یک مدیر یا سرتیم کسب و کار، بسیار مهم است که در مذاکره برای موفقیت شرکت یا کسب و کار خود متخصص شوید. شما دانش عمیق مدیریت کسب و کار، ارتباطات، بازاریابی و امور مالی را به کار میگیرید و فنون مذاکره ابزارهای موردنیاز برای موفقیت در مذاکرات را در اختیارتان قرار میدهد.
مهارتهای مذاکره
1. ارتباطات
برای دستیابی به نتیجه ایدئال خود در میز مذاکره، ضروری است ارتباط برقرار کنید. مهارتهای ارتباطی مؤثر به شما این امکان را میدهد که در یک بحث و گفتگو با دیگر مذاکرهکنندگان شرکت کنید و به سمت یک راهحل توافقی بروید.
معاملهکردن به طور طبیعی نیازمند دادن و گرفتن و اصطلاحاً تبادل است، بنابراین مهم است که افکار خود را بیان کنید و فعالانه به ایدهها و نیازهای دیگران گوش دهید.
2. هوش هیجانی
احساسات، چه خوب و چه بد، در مذاکره نقش دارند. اجازه دهید آنها در مسیر رسیدن به یک معامله سودمند دوجانبه قرار گیرند، میتوانید از آنها به نفع خود استفاده کنید. بهعنوانمثال، نشاندادهشده است که احساسات مثبت باعث افزایش احساس اعتماد در میز مذاکره میشود، احساسات اضطراب یا عصبی بودن را میتوان به سمت هیجان هدایت کرد.
برای خواندن احساسات طرفین به هوش هیجانی بالایی نیاز است. این میتواند شما را قادر سازد تا به جای بیان صریح، به راحتی آنچه را که آنها توضیح میدهند، درک کنید. علاوه بر درک آنچه شما و دیگران در طول یک مذاکره تجربه میکنید، هوش هیجانی میتواند به شما در مدیریت و استفاده مفید از احساسات کمک کند. برای یادگیری بیشتر بهارمن مطالعه مقاله «هوش هیجانی» را به شما پیشنهاد میکند.
3. برنامه ریزی
برنامه ریزی توسط ایده و هدف روشن از آنچه که امیدوارید به دست آورید و مرزها و خطقرمزهای شما شکلگرفته است و یک گام اساسی در هر مذاکره است. بدون آمادگی و عدم برنامه ریزی کافی، ممکن است شرایط مهم معامله خود را نادیده بگیرید.
بهارمن مطالعه مقاله «برنامه ریزی چیست؟ 7 گام برنامه ریزی موفق» و «برنامه ریزی سالانه» را به شما پیشنهاد میکند.
استراتژی اول
ابتدا منطقه توافق احتمالی (ZOPA) بین شما و سایر طرفهای مذاکره را در نظر بگیرید. ZOPA که گاهی به آن منطقه چانهزنی نیز میگویند، به محدودهای در مذاکره اشاره دارد که در آن دو یا چند طرف میتوانند نقاط مشترکی پیدا کنند.
یک منطقه چانه زنی مثبت زمانی وجود دارد که شرایطی که هر دو طرف مایل به توافق هستند با هم اشتراک داشته باشند. از سوی دیگر، زمانی که شرایط هیچ یک از طرفین با هم مشترک نباشد، منطقه توافق احتمالی مذاکره منفی است.
استراتژی دوم
در مرحله بعد، درک بهترین جایگزین شما برای یک توافق مذاکره شده (BATNA) سودمند است. اگر بحث شما در یک منطقه چانه زنی منفی قرار گرفت، BATNA شما مسیر اقدامی است که قصد دارید در صورت ناموفق بودن مذاکره انجام دهید. شناخت BATNA خود از قبل میتواند به شما کمک کند تا در صورت عدم دستیابی به توافق، یک برنامه پشتیبان داشته باشید و از ترک میز با دستخالی خودداری کنید.
روش مذاکره BATNA به معنای “Best Alternative to a Negotiated Agreement” است و بهترین گزینه جایگزین برای یک توافق مذاکره شده را نشان میدهد. این مفهوم مهم در فرآیند مذاکره به شما کمک میکند تا از توانمندیها و ضعفهای خود آگاه شوید و تصمیمهای بهتری بگیرید. در زیر چند مرحله برای توسعه و استفاده از BATNA خود آورده شده است:
تحلیل موقعیت: بررسی همه جوانب موقعیت مذاکره، از جمله شرایط، محدودیتها، و اهداف شما. شناسایی گزینهها و مواردی که میتوانند به عنوان گزینه جایگزین برای توافق مذاکره شده مطرح شوند.
تعیین BATNA: شناسایی گزینههای ممکن برای شما. ارزیابی مزایا و معایب هر گزینه به منظور تعیین ارزش آنها.
ارزیابی BATNA: برآورد احتمالات موفقیت هر گزینه. تعیین سطح قدرت و ضعف هر گزینه.
تقویت BATNA: بررسی راههایی برای بهبود گزینههای جایگزین. ایجاد استراتژیها برای افزایش ارزش BATNA.
استفاده از BATNA در مذاکره: استفاده از اطلاعات به دست آمده از تحلیل BATNA به عنوان محور تصمیمگیری در فرآیند مذاکره. اطلاع رسانی به طرف مقابل در مورد BATNA خود به منظور افزایش قدرت مذاکره.
تصمیمگیری: تصمیمگیری بر اساس موقعیت مطلوب شما و ارتباط آن با BATNA. توجه به احتمالات و مخاطرات مرتبط با هر تصمیم. یادآوری کنید که BATNA یک ابزار استراتژیک است و باید به صورت دقیق و مستند توسعه یابد.
این روش به شما کمک میکند تا در مذاکرات با اطلاعات کاملتری و با قدرت تصمیمگیری بیشتری حضور یابید.
بهارمن مطالعه مقاله «هوش اجتماعی چیست؟» را به شما پیشنهاد میکند.
4. ایجاد ارزش
ایجاد ارزش در مذاکره یکی از قدرتمندترین مهارتهایی است که میتوانید به جعبهابزار فنون مذاکره خود اضافه کنید. برای نشاندادن اهمیت آن، این مثال را در نظر بگیرید: هنگام شرکت در یک مذاکره، هر یک از طرفین معمولاً نگران بهدستآوردن بزرگترین «تکه کیک» ممکن است. با رقابت هر یک از طرفین برای به حداکثر رساندن برش کیک خود، این ذاتاً به این معنی است که برخی مجبور خواهند شد با یک قطعه بسیار کوچکتر را ترک کنند.
برای رهایی از این ایده سنتی مذاکره، کارشناسان پیشنهاد میکنند که اهداف خود را از رشد بخشیدن به کل کیک تغییر دهید. مزایا دو چیز است: اول، هر یک از طرفین میتوانند ارزش بیشتری را درک کنند. دوم، یک حس ارتباط و اعتماد ایجاد میشود که میتواند برای بحثهای آینده مفید باشد.
بهارمن برای شناخت ارزش ها در مذاکره و زندگی مطالعه مقاله «ارزش های زندگی» را به شما پیشنهاد میکند.
5. استراتژی و راهبرد
علاوه بر آمادگی کامل و توانایی خلق ارزش، به درک روشنی از تاکتیکهای مذاکره مؤثر نیاز دارید. دانستن اینکه چه چیزی مؤثر است و چه چیزی میتواند مذاکره را به هم بریزد توجه کنید. برای ایجاد یک استراتژی قوی مذاکره، مراحل زیر را در نظر بگیرید:
- نقش خود را مشخص کنید
- ارزش خود را درک کنید
- نقطهنظر طرف مقابل را درک کنید
پیروی از این فرایند قبل از هر مذاکره میتواند شما را قادر سازد تا یک برنامه اقدام واضح برای میز مذاکره تدوین کنید. با درک نقش افراد درگیر، ارزشی که هر یک از طرفین ارائه میدهد و مزایای طرف مقابل خود، بهتر میتوانید برای کار در جهت یک هدف مشترک آماده شوید. بررسی استراتژی در طول بحث همچنین میتواند به شما کمک کند تا در مسیر موفقیت باقی بمانید. بهارمن مطالعه مقاله «مدیریت تعارض» را به پیشنهاد میکند.
6. ارزیابی
در نهایت، برای تکمیل مهارتهای مذاکره و توسعه مهارتهای خود، باید به مذاکرات گذشته فکر کنید و زمینههای بهبود را شناسایی کنید. پس از هر مذاکره – موفقیتآمیز یا نه – در مورد آنچه خوب پیش رفت و چه چیزی میتوانست بهتر باشد فکر کنید.
انجام این کار به شما این امکان را میدهد که تاکتیکهایی را که به نفع شما بوده و آنهایی که کوتاهی کردهاند ارزیابی کنید. پس از ارزیابی نقاط قوت و ضعف خود، زمینههایی را که میخواهید روی آنها کار کنید را شناسایی کنید و یک برنامه اقدام ایجاد کنید.
بهارمن مطالعه مقاله «آموزش درون سازمانی» را به شما برای پیشرقت و توسعه شرکت و کسب و کار گروهی پیشنهاد میکند.
7. سؤال پرسیدن
به قول قدیمیها، تا زمانی که نپرسید، نمیدانید. اگر یک رهبر استدلال معتبری ارائه کند، این احتمال وجود دارد که مشتری بپذیرد. سؤالات خوبی بپرسید و واقعاً گوش دهید تا بدانید که آنها دقیقاً چه چیزهایی را میخواهند.
وقتی میدانید چه چیزی آنها را هیجانزده میکند، میتوانید مکالمه را بهگونهای تنظیم کنید که به بهترین شکل پیش برود و نیازها و مخالفتهای احتمالی آنها را بهتر پیشبینی کند.
بهارمن مطالعه مقاله «چگونه شخصیت کاریزماتیک و جذاب داشته باشیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
8. کوتاه صحبتکردن
مختصر و کوتاه نگهداشتن بیانیه بخشی از گوشدادن فعالانه است و نشان میدهد که شما توجه به مخاطب دارید. حتی کلمات نسبتاً ساده مانند “بله”، “خوب” یا “متوجهم” به طور مؤثر نشان میدهد که مذاکرهکننده به موضوع توجه دارد.
این پاسخها طرف مقابل را تشویق میکند که به صحبت ادامه دهد و بهتدریج کنترل بیشتری بر موقعیت را به مذاکرهکننده واگذار کند.
بهارمن مطالعه مقاله «چگونه با هرکسی صحبت کنیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
9. تعهد به توافق و قرارداد
یکی از مهمترین جنبههای یک معامله، تعهد و پایبندی به قول است. حفظ توافقنامهها شهرت مذاکرهکننده را افزایش میدهد که میتواند به توافقات آینده کمک کند. برای یادگیری ااین مهارت مهم شما را دعوت به مطالعه مقاله «چگونه متعهد باشیم؟» میکنیم.
10. تحقیقات
یکی دیگر از فنون مذاکره تحقیق در مورد نکات بحث است که میتواند به شما در تصمیمگیری آگاهانه در طول مذاکرات کمک کند. انجام تحقیقات گسترده شامل یادگیری در مورد طرفهای مذاکره میشود و آگاهی از قیمت بازار و… است، بهخصوص اگر قصد دارید سؤالات مرتبط بپرسید بسیار ضروری است.
برای یادگیری بیشتر بهارمن مطالعه مقاله «تکنیک سخنرانی انگیزشی» را به شما پیشنهاد میکند.
مهارتهای مذاکره کننده
چه کسی فرد مناسب برای مذاکره در تیم شماست؟ کسی که نحوه گفتگو با دیگران را بلد باشد و تکنیک های فن بیان با همه را بداند. در اینجا ویژگیهای ضروری دیگری وجود دارد که فرد مذاکرهکننده باید آنها را دارا باشد:
مهارت ارتباط
ارتباط توانایی تبادل اطلاعات با دیگران است. این شامل تشخیص علائم غیرکلامی، نوشتن واضح، و صحبت مختصر در طول مذاکرات است. بهبود مهارتهای ارتباطی میتواند به شما کمک کند تا در طول مذاکرات اعتمادبهنفس بیشتری نشان دهید. بهارمن مطالعه مقاله «تسلط کلامی» را به شما پیشنهاد میکند.
مهارت اقناع
یکی دیگر از مهارتهای مذاکره کننده متقاعدسازی است. اقناع توانایی تأثیرگذاری بر افکار و عقاید دیگران با استفاده از حقایق و استدلالهای قانعکننده است. برای تبدیلشدن به یک مذاکره کننده موفق لازم است، نحوه ارائه پیشنهاد خود به شیوهای تأثیرگذار را بلد باشید. این مهارت حیاتی میتواند تصمیم بگیرد که آیا طرفهای دیگر با راهحل شما موافق هستند یا خیر.
بهارمن مطالعه مقاله «فن بیان جوانان و روش اقناع» را به شما پیشنهاد میکند.
مهارت برنامه ریزی استراتژیک
برنامه ریزی استراتژیک فرایند فعال شناسایی اهداف و راهبردهای لازم برای دستیابی به آنها است. توسعه این مهارت میتواند به شما کمک کند تا عواقب طولانیمدت شرایط مذاکره را در نظر بگیرید. همچنین میتواند به شما کمک کند تا برنامههای اضطراری را برای مسائل مذاکرهای که ممکن است رخ دهد ایجاد کنید.
بهارمن مطالعه مقاله«برنامه ریزی» را به شما پیشنهاد میکند.
مهارت تطبیقپذیری
درحالیکه برنامه ریزی استراتژیک برای مذاکرات مهم است، یک مذاکره کننده ماهر میتواند در صورت نیاز به سرعت استراتژی جدیدی را طراحی کند.
تطبیق و انعطاف پذیری توانایی تنظیم سبک خود متناسب با موقعیت یا مهمانی خاص است. ازآنجاکه هر مذاکره منحصر به فرد است، توسعه این مهارت میتواند به اطمینان از پیشرفت مذاکرات طبق برنامه کمک کند. بهعنوانمثال، شما میتوانید سبک ارتباطی خود را با خواستههای شنونده تطبیق دهید تا از ارتباط مؤثر اطمینان حاصل کنید.
مهارت حل مسئله
حل مسئله فرایند یافتن علت وقوع یک مسئله و ایجاد راهحلهای مؤثر است. توسعه مهارتهای حل مسئله میتواند به اطمینان از موفقیت مذاکره کمک کند. به جای پاک کردن مشکل و یا عقل نشینی از خواسته ها وقتی در جست و جوی یک راه حل مناسب باشیم و بهترین راه ممکن را انتخاب کنیم، یعنی به توانایی حل مسئله رسیده ایم.
بهارمن مطالعه مقاله «حل مسئله چیست؟» را به شما پیشنهاد میکند.
روشهای مذاکره
مدیران و مسئولان شرکت اگر پنج روش و راهبرد مذاکره و زمان استفاده از آنها را بدانند، موفقیت بیشتری را رقم خواهند زد. برخی از مذاکرات ممکن است نیاز به استفاده از روشهای ترکیبی داشته باشد تا نتایج مثبت روی دهد.
سازگار Accommodating
(I lose-you win)
تمرکز این سبک حفظ روابط است. زمانی که شما مقصر هستید، موقعیت شما ضعیف است یا آمادگی ندارید باید از آن استفاده کنید. قبل از انجام این کار مطمئن شوید که عواقب تسلیمشدن را میدانید.
اجتناب Avoiding
(I lose-you lose)
از این روش مذاکره زمانی استفاده کنید که موضوع مورد مذاکره پیشپاافتاده است یا زمانی که ارزش حل تعارض بیشتر از سود آن است. هنگام استفاده از این سبک مذاکره، انتظارات هر دو طرف را تعیین کنید.
همکاری Collaborating
(I win-you win)
این باید سبک اصلی مذاکره باشد. این راهبرد نیاز به درک دیدگاه و انگیزههای طرف مقابل دارد. توجه داشته باشید که این سبک به زمان بیشتری نیاز دارد و ممکن است با مذاکره کنندگانِ رقابتی جواب ندهد.
رقابت Competing
(I win-you lose)
این سبک اغلب در مواقعی استفاده میشود که روابط حیاتی نیستند و باید سریع اقدام کنید. در طول مذاکرات، به جای زبان ضعیفتر (مثلاً «میخواهیم») از زبان واضح (مثلاً «باید داشته باشیم») استفاده کنید.
سازش Compromising
(I lose/win some-you lose/win some)
در این سبک مذاکره، هر دو طرف برای حل منصفانه و برابر ارزش قائل هستند. هر دو طرف میتوانند به نتایج سریعی دست یابند، اما میتوان بدون توجه به تمام جنبههای مذاکره، خیلی زود به شرایط خاصی تن داد.
قاعده طلایی فنون مذاکره
” هرگز اجازه ندهید یک مذاکره به یک موضوع ختم شود… هرگز!” چرا؟ زیرا نتیجه یک موضوع ممکن است در آخر به نفع شما پایان نیابد و برای راضی بودن بهتر است که سر موضوعات متعددی به توافق برسید و هر دو برنده و در حال رفع چالشهای خود باشید. چند قانون که باید رعایت شود:
- برای هر امتیازی دلیل داشته باشید
- مطمئن شوید که طرف مقابل ارزش امتیاز را دارد
- امتیازات کوچک بدهید
- آرام آرام امتیاز دهید
- کاری کنید که هر امتیازی بسیار مهم به نظر برسد
تحقیق در مورد اصول و فنون مذاکره
اگر میخواهید درباره این موضوع بیشتر بدانید و یا تحقیق در مورد اصول و فنون مذاکره انجام دهید پیشنهادهای زیر را مطالعه کنید. هیچ منبعی غنیتر از کتاب خوب نیست. در ادامه مطالعه چند کتاب خوب درباره اصول مذاکره حرفهای به شما توصیه میکنیم.
کتاب اصول و فنون مذاکره
کتاب اصول و فنون مذاکره شما را در مسیر مذاکرات و رسیدن به پاسخ بله از طرف مقابل همراهی میکند. این کتاب اثر راجر فیشر، ویلیام اوری و بروس پاتن است. این کتاب به مدیران، اعضای هیات مدیره و تیم مذاکره کننده شرکتها و هرکسی که به دنبال یک تعامل برد – برد است پیشنهاد میکنیم.
کتاب مذاکره غیرممکنها
برای یادگیری بیشتر و عمیقتر فنون مذاکره کتاب مذاکره غیرممکنها اثر دنیل شاپیرو مفید و کاربردی است. این کتاب بیشتر راهحل مصالحه و آشتی در بحثها و جدلها میپردازد. این کتاب به تقویت ارتباطات شما کمک میکند و حول اختلافنظرهای جنجالبرانگیز و نحوه تعامل با اعضای دیگر و یا شرکتهای دیگر را به شما میآموزد.
کتاب مذاکره غیر ممکن ها را میتوانید در طاقچه بخوانید.
کتاب هر چیزی قابلمذاکره است
هرب کوهن یک مذاکره کننده حرفهای است که سه دهه تجربه در مذاکرات شرکت و مذاکرات سیاسی و دیپلماتیک دولت آمریکا حضوری فعال داشته است. او معتقد است انسان در همه زندگی خود یک مذاکره کننده است، در تعامل با همسر، دوستان و یا همکاران نیاز است که اصول و فنون مذاکره را بلد باشد.
همچنین اصول و فنون مذاکره در کسب و کار و بازاریابی یک نیاز ضروری شده است تا بتوان در رقابت با شرکتهای دیگر خریدارها و سرمایهگذارها را راضی کرد و به آنها برای رشد و پیشرفت توافقات اطمینان خاطر داد. این کتاب را با نام دیگر «این مورد را مذاکره کنید!» را هم میتوانید بخوانید.
کتاب هنر مذاکره
کتاب پرفروش هنر مذاکره از اصول و فنون قدیمی مذاکره فاصله گرفته و ما را در راه موفقیت با اصول جدید مذاکره آشنا میکند. همه ما در حیطههای زندگی شخصی، شغل و حرفه خود مذاکراتی انجام دادهایم.
نویسنده این کتاب، مایکل ویلر سعی دارد با آموزش رویکرد جدید برای دستیابی به بهترین نتیجه آشنا کند. روشی پویا که شامل مراحل کسب اطلاعات مفید در طول فرایند مذاکره، وفقدادن خود با شرایط موجود و تأثیرگذاری روی طرف مقابل مذاکره میشود و در تمامی شرایط کاربرد خود را حفظ میکند.
این کتاب را به تمام کسانی که میخواهند از حق و حقوق خود به درستی دفاع کنند، خواهان ارتقای مهارت مذاکره در محل کار و زندگی هستند و کسانی که روزانه یا افراد بسیار زیادی صحبت و مذاکره میکنند، پیشنهاد و توصیه میکنیم.
بهارمن مطالعه مقاله «بهترین کتاب های زبان بدن» را به شما پیشنهاد میکند.
اصول و فنون مذاکره
به یاد داشته باشید، ما فرایند فروش را از ابتدا تا انتها کنترل میکنیم و بسته به استراتژیهای مذاکره خود میتوانیم مشتریان خود را با نتایج مفید یا مضر هدایت کنیم. بردهای سریع همیشه به معنای سود پایدار نیست. تمرین تکنیکهای صحیح مذاکره به هر فروشندهای در طول فرایند خرید/فروش پایه محکمی میدهد. این چکلیست را در طول هر مذاکرهای در دسترس داشته باشید.
بهارمن مطالعه مقاله «سخنرانی چیست؟» را به شما پیشنهاد میکند.
حرف پایانی فنون مذاکره
در این مقاله به اصول و فنون مذاکره در کسب و کار اشاره کردیم و تکنیکها و روشهای مذاکره چیست و انواع آن را شرح دادیم. بهارمن برای توانمندی بیشتر شما مطالعه مقاله کاربردی «چگونه حرفهای و تاثیرگذار صحبت کنیم؟» را پیشنهاد میکند. برای یک کسب و کار خوب و توانمند شدن در روابط خارج از سازمان نکات بالا را یادداشت کنید و تمرین کنید. شاد و موفق باشید.
دیدگاهتان را بنویسید