انواع سبک یادگیری
از آنجایی که انسانها با همدیگر متفاوت هستند و هیچ دو انسانی شبیه نیست. در برخی از صفات و ویژگیها نیز با همدیگر متفاوت هستند. پس افراد در سبک یادگیری هم با یکدیگر تفاوتهایی دارند و الزاما همه افراد به یک شکل و با یک سبک یادگیری مطالب را یاد نخواهند گرفت.
به همین علت ما انواع سبک یادگیری را داریم. به علت تنوع در سبک یادگیری و همینطور تفاوت انسانها و یادگیری متفاوت آنها در این مقاله قرار است انواع سبک یادگیری را عنوان کنیم. پس تا انتهای مقاله انواع سبک یادگیری با ما همراه شوید.
در این مقاله قرار است به سئوالات زیر پاسخ دهیم:
- انواع سبک یادگیری چگونه هستند؟
- مدالیتی چیست؟
- چند نوع مدالیتی داریم؟
- چگونه مدالیتی خود را تشخیص دهیم؟
انواع سبک یادگیری چگونه هستند؟
حال که با مدالیتیهای گوناگون آشنایی پیدا کردید میخواهیم راجع به سبک یادگیری افراد صحبت کنیم. همانطور که متوجه شدید افراد با داشتن مدالیتیهای مختلف نحوه و سبک یادگیری متفاوتی هم دارند مثلا فردی که مدالیتی دیداری است سبک یادگیری او با دیدن است. اینکه استاد را ببیند، آنچه که به او آموزش میدهید را ببیند، پاور پوینت ببیند یا از فیلم آموزشی استفاده کند و یا … .
اما فردی که مدالیتی شنیداری دارد با شنیدن احساس راحتی بیشتری دارد و حتما نباید به استاد توجه کند تا مطالب را بفهمد، ارتباط خوبی هم با پاور پوینت ایجاد نمیکند، گوش کردن پادکست، رادیو، ویس و… حالش را بهتر میکند و کمک میکند مطالب را بهتر بفهمد.
و اما فردی که سبک یادگیری احساسی یا حسی دارد با دیدن یک فیلم، پاور یا خود استاد و یا با شنیدن صدا و پادکست نمیتواند مطالب را بفهمد و نیاز به لمس کردن دارد تا برخی چیزها را متوجه شود، نیاز دارد که گفتهها و مطالب را احساس کند.
پس هر فرد بنا به مدالیتی که دارد حال یا مدالیتی دیداری، شنیداری و یا حسی و یا داشتن هر دو یا هر سه با هم سبک یادگیری و برخورد متفاوتی هم دارد که معلمها و والدین باید به آن توجه ویژهای داشته باشند.
1. سبک یادگیری بصری (Visual)
2.سبک یادگیری شنیداری (Auditory)
این افراد از طریق شنیدن اطلاعات بهتر یاد میگیرند. آنها به سخنرانیها، پادکستها و مکالمات گروهی توجه بیشتری دارند.
فراگیران شنیداری باید بیشترین اطلاعات را پس از شنیدن آن حفظ کنند. برای گوش دادن به این رسیتال سبکهای مختلف یادگیری، روی زیر کلیک کنید: آیا بیشتر از خواندن متن به یاد میآورید؟
یادگیرندگان شنیداری افرادی هستند که وقتی اطلاعات شنیده یا شنیده می شود، بهتر یاد می گیرند. آنها تمایل دارند که ایده های خود را بعد از صحبت کردن مرتب کنند نه اینکه قبل از آن به ایده ها فکر کنند.
3. سبک یادگیری خواندنی-نوشتنی (Reading/Writing)
این افراد با خواندن و نوشتن بهتر یاد میگیرند. آنها عاشق یادداشتبرداری، مطالعه متون و نوشتن مقالات هستند. یادگیرندگان خواندن/نوشتن، اطلاعات را زمانی که به صورت کلمات باشد، بهتر مصرف می کنند، چه با نوشتن یا خواندن آن.
برای آنها، متن از هر نوع نمایش دیداری یا شنیداری یک ایده قدرتمندتر است. این افراد معمولاً در تکالیف کتبی بسیار خوب عمل می کنند. به عنوان مثال، بهتر است از آنها تکالیف کتبی بخواهیم.
روشهای مناسب: مطالعه کتابها، نوشتن یادداشتها، تهیه خلاصهها و بازنویسی مطالب به زبان خود.
4. سبک یادگیری حرکتی-جنبشی (Kinesthetic)
آنها از یک تجربه عملی لذت می برند. آنها معمولاً بیشتر با واقعیت در تماس هستند و بیشتر با آن ارتباط دارند، به همین دلیل است که برای درک بهتر چیزی نیاز به استفاده از تجربه لمسی دارند.
روشهای مناسب: انجام پروژههای عملی، شبیهسازیها، آزمایشها و کارهای گروهی فعال.
5. سبک یادگیری منطقی-ریاضی (Logical-Mathematical)
6. سبک یادگیری انفرادی (Intrapersonal)
این دانش آموزان برعکس یادگیرندگان اجتماعی هستند. فراگیران انفرادی ترجیح می دهند به تنهایی و بدون نیاز به تعامل با دیگر زبان آموزان مطالعه کنند. این افراد از طریق کار بهتنهایی و بازتابهای شخصی یاد میگیرند. آنها تمایل دارند به صورت مستقل مطالعه کنند و به خودآگاهی برسند.
روشهای مناسب: مطالعه مستقل، یادداشتبرداری شخصی، خودآزمایی.
مدالیتی چیست؟
شاید تعداد کمی از ما با مفهوم مدالیتی آشنایی داشته باشید و یا اینکه اصلا برای اولین بار این که این کلمه را دیده یا دیدهاید. مدالیتی به چگونگی درک ما از جهان هستی و اطرافمان مربوط میشود. بدین معنی که هر فرد چگونه یادگیری دارد. چگونه جهان اطراف را درک میکند.
مدالیته یا مدالیتی نوع سبک درک ما از جهان اطراف است که از طریق حواس پنجگانه امکان پذیر است. مدالیتهها و آشنایی با آنها کمک بسیار شایانی در بهبود و کیفیت زندگی ما دارند که در این مقاله قرار است به اختصار به توضیح مدالیتیها و انواع آن بپردازیم پس تا انتهای مقاله سبک یادگیری با ما همراه شوید.
چند نوع مدالیتی داریم؟
حال که با مفهوم مدالیتی آشنایی پیدا کردید میخواهیم انواع مدالیتی را نام ببریم ما در کل سه نوع مدالیتی داریم: مدالیتی دیداری، مدالیتی شنیداری و مدالیتی حسی.
هر فرد میتواند یک، دو و یا همه مدالیتیها را با همدیگر داشته باشد که این موضوع از بعضی جهات مفید و از جهات دیگر گاهی زیانبار است. در زیر بعضی نشانههای مدالیتیها را عنوان خواهیم کرد:
مدالیتی دیداری:
برخی افراد مدالیتی دیداری دارند که این موضوع را افراد متخصص میتوانند از چهره و نوع رفتار و کردارشان تشخیص دهند البته بعضی اوقات میتوان از برخی تستها هم برای دانستن این موضوع استفاده کرد اما چه کسانی مدالیتی دیداری دارند؟
افرادی که توجه دیگران برایشان اهمیت ویژهای دارد، دیدگاه و تفکر دیگران راجع به نوع لباس، نوع برخورد، نوع راه رفتن و یا هر چیز ظاهری دیگری برایشان بسیار اهمیت دارد، افرادی که یادگیریشان زمانی اتفاق میافتد که به تخته، به استاد یا اصلا به یک پاور پوینت نگاه کنند و در غیر این صورت توانایی یادگیری ندارند مثلا اگر برای این افراد یک پادکست یا وویس بگذارید امکان ندارد آنها بفهمند که در وویس یا پادکست چه گفته میشود.
دیداری ها در ابراز احساسات هم متفاوت هستند و از طرف مقابلشان ابراز علاقه متفاوتی را انتظار دارند. مثلا فرض کنید که یک فرد با مدالیتی دیداری دوست دارد که همسرش هر روز در ملا عام و به بچههای مختلف او را سورپرایز کند و این را به عنوان ابراز علاقه میداند و هزار بار هم که در روز همیشه به او دوستت دارم بگوید را باور نمیکند.
مدالیتی شنیداری:
برخی افراد مدالیتی شنیداری دارند حتما باید موضوعات را بشنوند تا آن را بفهمند این افراد کاملا برعکس افراد با مدالیتی دیداری هستند شما اگر هزار بار هم که آنها را سورپرایز کنید اما به آنها نگویید دوستشان دارید امکان ندارد که چنین چیزی را باور کنند.
مدالیتی های شنیداری نیاز به پاورپوینت و یا دیدن استاد یا کتاب ندارند که متوجه در چند و آن را یاد بگیرند آنها با صدا و شنیدن رابطه بهتری دارند و اگر برایشان یک صدا یا یک پادکست بگذارید راحتتر مطالب را میفهمند. این افراد ارتباط بهتری با رادیو دارند.
مدالیتی حسی:
اما برخی افراد مدالیتی حسی دارند. اگر قرار است یک مطلب را بفهمند حس کردن آن، باعث سریع فهمیدن آنها میشود. مثلا اگر میخواهید به آنها بگویید که کره گرد است. سعی کنید یک کره را به دست آنها بدهید و بگذارید آنها کره را لمس کنند. مدالیتی احساسی بشدت به فکر راحت خود است و نظر و دیدگاه دیگران برایش ذرهای اهمیت ندارد.
لباسی را میپوشد که در آن راحت است و آنگونه برخورد و رفتار میکند که احساس بهتری داشته باشد یا گاه بی توجه به دیگران بر لبه جدول راه میرود چون حس بهتری را به او القا میکند و یا کف زمین روی خاکها مینشیند تا خستگیاش را رفع کند و اصلا به دید دیگران راجع به خود بها نمیدهد.
مدالیتی احساسی در دوست داشته شدن و برای آنکه متوجه شود که همسرش آن را دوست دارد نیاز به نوازش، بوسیدن و ابراز علاقهای دارد که آن را حس کند و نیاز به رفتار یا گفتار خاصی ندارد.
چگونه مدالیتی خود را تشخیص دهیم؟
حال که با انواع مدالیتی آشنایی پیدا کردید مطمئنا به دنبال اینکه چگونه مدالیتی مرتبط با خود را تشخیص دهید میگردید. برای اینکه بدانید مدالیتی شما چگونه است باید چند وقت نسبت به کارهای خود، رفتار خود، شیوه و سبک یادگیریتان خودآگاهی پیدا کرده و همه را به دقت مورد بررسی قرار دهید و یا اگر این کار برایتان قدری دشوار است و توانایی انجام آن را ندارید از یک فرد متخصص در این زمینه همانند یک آکادمیک کوچ کمک بگیرید.
سخن پایانی
مدالیتی چیست؟ چند نوع مدالیتی داریم؟ چگونه مدالیتی خود را تشخیص دهیم؟ انواع سبک یادگیری چگونه هستند؟ امیدواریم با مطالعه مقاله فوق به فکر یافتن مدالیتی و سبک یادگیری مخصوص خود افتاده باشید. هدف ما موفقیت شماست. با بهارمن به بهار زندگیتان نزدیک شوید. موفق و موید باشید.
2 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام استاد وقتتون بخیر.
خیلی ممنونم که در پیدا کردن سبک یادگیری مخصوص خودمون بهمون کمک میکنین🙏🏻
بسیار هم عالی 👍👌