توماری از کار هایی که باید انجام دهیم. برنامه ریزی سختی که توان انجام آن را نداریم. بهترین برنامه ریزی دنیا هم که باشد وقتی ما توان اجرای آن را نداریم دیگر کارایی ندارد. انگار فراموش میکنیم که ما ربات نیستیم! گاهی در طول هفته باید جلو آینه بایستیم و به خود بگوییم که ما انسانیم و مثل یک کامپیوتر یا ربات نمیتوانیم تحمل یک برنامه خشک را داشت باشیم. برنامه ریزی موفق، برنامهای هست که منعطف و مطابق با تغییرات و روحیات انسانی باشد، برنامه ریزی ساده که به آن پایبند باشیم. پیشنهاد میکنم مقاله مدیریت زمان و برنامه ریزی را مطالعه کنید اما همواره در برنامه ریزی اشتباهات و خطاهای رایجی وجود دارد که ما را در رسیدن به اهدافمان گمراه میکنند.
در این مطلب به سوالات زیر پاسخ داده میشود:
1.مهم ترین اشتباهات ما در برنامه ریزی چیست؟
2.برنامه ریزی موفق چگونه بوجود می آید؟
3.بایدها و نبایدهای یک برنامه ریزی اصولی چیست؟
4.چرا برنامه ریزی ما به نتیجه مطلوب نمیرسد؟
1.برنامه های کلی و مبهم
برنامه های کلی و مبهم سم مهلک و خطرناکاند!.وقتی تصویر دقیق و با جزئیات از برنامههای خود نداشته باشید؛ نمیدانید از کجا و چطور کارها را شروع کنید. ممکن است از انجام آن کار صرف نظر کنید. اما یکی از اصول برنامه ریزی، تقسیم کارها به بخش های کوچکتر است. به جای چند گام بلند، قدم های کوچکتر با تعداد بیشتر بردارید. اینگونه شما قطعا توانایی رسیدن به هدفهای وسیع و بزرگ را خواهید داشت.پیشنهاد می کنم اصول پرکابرد برنامه ریزی در زندگی را نیز مطالعه کنید
2.غیر منطقی بودن
اشتباه رایج در برنامه ریزی و اتفاقات در زندگی روزمره به مراتب رخ میدهد. باید برنامه ریزی خود را به گونهای طراحی کنید که امکان جا به جایی و تغییر در برنامهها وجود داشته باشد. عدم انعطاف در برنامه ریزی موجب شکست قطعی آن میشود. شما هرگز نمیتوانید تمام پیش آمدها را پیش بینی کنید پس لازم است با آنها تا حدی همراهی کنید.
پیشنهاد میکنم مقاله برنامه ریزی موفق ترین افراد دنیا را نیز مطالعه کنید
3.کنترل توهم
وقتی برنامه ریزی میکنیم، ناخودآگاه این تصور ایجاد میشود که همه چیز تحت کنترل است.فراموش نکنید که وقایع خارجی میتواند در روند و نتیجه برنامه شما اخلال ایجاد کند.
آنها را جدی بگیرید و اگر لازم بود برنامه خود را متناسب با شرایط، بروز رسانی کنید.
4.تکرار اشتباهات
بعد از هر پروژه، نقاط ضعف و قوت برنامه ریزی خود را بررسی کنید. در اکثر مواقع همین که کاری به پایان میرسد، فراموش میکنیم که آن را ارزیابی کنیم. و قطعا در کارها و پروژه های بعدی نیزبه همان خطاها دچار میشویم.راه حل عدم تکرار اشتباهات، بررسی برنامه ریزیهای گذشته و نتایج آن است. از تجربههای پیشین خود درس بگیرید.
5.نداشتن یا افزایش اولویت بندی
شما به عنوان یک مدیر مجموعه یا کسی که هدفی کوتاه یا بلند مدت دارید؛ باید اولویت های خود را مشخص کنید. اولویتها در تصمیم گیری و چیدمان برنامه ریزی ما اثر بسیاری دارد. وقتی هیچ اولویتی نداشته باشید نمیتوانید برنامه دقیقی طراحی کنید. همچنین وقتی بسیار ایده آل نگر باشید و تعداد زیادی از اولویت ها را لیست کنید، هرگز نمیتوانید در برنامه ریزی خود دست به انتخاب مشخصی بزنید.
6.ما ربات نیستیم
همیشه این را در برنامه ریزی خود لحاظ کنید که نیاز به استراحت و تفریح دارید. این نیاز همواره در برنامه ریزی نادیده گرفته میشود.شما کامپیوتر یا ربات نیستید و در کنار داشتن کار مداوم باید با تفریح خود را بازسازی کنید.
راهکار ما به شما
پیشنهاد میکنم مقاله بهترین کتاب های مدیریت زمان و برنامه ریزی در قرن 21 را نیز مطالعه کنیدشما می توانید با مهندسی معکوس،اشتباهات رایج به یک برنامه ریزی موفق را بدست آورید، علاوه بر آن نکاتی را ما به شما توصیه میکنیم:
- همواره سعی کنید برنامه ریزی منعطف، با جزئیات و بخشهای کوچک داشته باشید.
- انعطاف برنامه شما در مقابل اتفاقات و رویدادهای جدیدی که همواره رخ می دهد، بسیار مهم و ضروری است.
- برنامه شما وقتی با جزئیات همراه باشد تصور دقیقتری از آنچه میخواهید دارید.اما فراموش نکنید که گاهی لازم است برنامه ریزی خود و روند انجام آن را از بالا ببینید.و یا از افرادی که خارج از پروژه شما هستند، بخواهید کار شما را به طور کامل ببینندو بدون تعصب و یا خوش بینی نظر خود را بیان کنند. این اظهار نظر فرد معتمد میتواند دید کلی و نگاهی خارج از پروژه را به شما بدهد.
- همواره هدفهای خود را دسته بندی کنید به اهداف کلان و خرد و ملاک هایتان را اولویت بندی کنید. تا در طراحی برنامه خود به مشکل برنخورید.
- تفریح و استراحت را در برنامه ریزی خود قرار دهید تا کارایی و بازدهی بالاتری داشته باشید.
برای رفیقی که براتون رشد و موفقبت اش اهمییت دارد، این مطلب را بفرستید.
ما سعی کردیم در این مطلب برای افرادی که دوست دارند بهترین برنامه ریزی را داشته باشند نکات مهم و حیاتی را بیان کنیم. مهم ترین اشتباهات در برنامه ریزی و راه حل آن ها را بیان کردیم تا برنامه ریزی موفقی داشته باشید ونتایج مطلوب برای کسب و کار، کنکور، پروژه و کارهای شما و… اتفاق افتد.مهارت برنامه ریزی در عین حال که بسیار راه گشا هست؛ باید به تله ها و اشتباهات رایج آن نیز توجه کرد.تا در هنگام نهایت تلاش و کوشش، انرژی ما هدر نرود!
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.