3 گام موثر در برنامه ریزی ماهانه
شروع یک ماه جدید به معنای اهداف جدید، فرصتهای جدید، چالشهای جدید و برنامه ریزی ماهانه است! شما میتوانید کارهایی که همیشه آرزو داشتید انجام دهید را با یک برنامه ریزی ساده به دست آورید. با برنامه ریزی ماهانه از سر شلوغیها و خستگیهای آخر ماه فرار کنید و روی ریل برنامه ریزی ماهانه کارهایتان را سبکتر کنید.
در این مطلب به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- گام های برنامه ریزی ماهانه چیست؟
- چگونه جدول برنامه ریزی ماهانه داشته باشیم؟
- ارزیابی ماه گذشته چیست؟
1. بررسی ماه گذشته
تامل و بررسی ماه قبل اولین قدم برای برنامه ریزی ماهانه است! در ابتدای هر ماه، مهم است که مدتی را برای مرور اهداف، بودجه، چالشها، موانع، دستاوردها و روال ماه گذشته خود اختصاص دهید و تمامی کارهای ماه پیش خود را ارزیابی کنید.
اهداف ماه گذشته
به اهدافی که تعیین کرده اید نگاه کنید. آیا به همه آنها دست یافتید؟ اگر این کار را کردید، به این فکر کنید که چه چیزی به شما کمک کرد تا آنها را به انجام برسانید. آیا اهداف شما واضح و قابل اندازه گیری بود؟ آیا عادتهای جدیدی برای رسیدن به آنها ایجاد کردید؟ تمام مراحلی که برای رسیدن به آن هدف انجام داده اید را یادداشت کنید. این به شما کمک میکند تا اهداف آینده خود را بسازید!
اگر به برخی از اهداف خود نرسیدید، به این فکر کنید که چه موانعی بر سر راه شما قرار گرفته است. آیا هدف شما غیر واقعی بود؟ آیا به زمان بیشتری نیاز داشتید؟ آیا پیشرفت خود را پیگیری کردید؟ دلایلی را که به اهداف خود نرسیدید و اینکه چگونه میتوانید هدف را برای رسیدن به آنها در ماه آینده بازسازی کنید، به وضوح بیان کنید!
حساب کتاب مالی
کمی زمان بگذارید تا وضعیت مال و بودجه ماه پیش خود را بررسی کنید. آیا به بودجه خود در ماه پایبند بودید؟ درآمد، هزینهها و بدهیهای خود را مرور کنید. آیا به اهداف مالی ماهانه خود میرسم؟ کجا میتوانم هزینهها را کاهش دهم؟ چگونه میتوانم پول بیشتری پس انداز کنم؟
اگر در این زمینه ها نیاز به آموزش و همراهی یک مشاور دارید، میتوانید فرم زیر را پر کنید و از مشاوره رایگان بهارمن استفاده کنید:
چالشها و تنشها
در مورد چالشهایی که با آن روبرو شده اید فکر کنید. در پایان ماه، به مشکلات، تنشها و بی برنامگی هایی که با آن روبرو شده اید فکر کنید. آیا توانستید بر چالشهای خود غلبه کنید و چگونه؟ چه چیزهایی را میتوانید برای ماه آینده بهبود بخشید؟
دستاوردهای ماه قبل
دستاوردهای ماهانه خود را فهرست کنید: هم در مورد زندگی شخصی و هم به شغل خود و هر آنچه به دست آورده اید فکر کنید. آیا مهارت جدیدی یاد گرفتید؟ زمان بیشتری را به مراقبت از خود اختصاص دادید؟ در مورد هر کاری که در این ماه خوب انجام دادید فکر کنید.
عادتهای ماه پیش
روالها و عادات فعلی خود را مرور کنید: به برنامه روزانه صبحگاهی، روتین عصر، برنامه ورزشی، برنامه ریزی روتین، عادات غذایی خود و غیره نگاه کنید. اوضاع چگونه پیش میرود؟ آیا عادات و روال فعلی شما به حمایت از سبک زندگی شما کمک میکند؟ آیا عادات شما به شما امکان میدهد راحتتر به اهدافتان برسید یا حوزههای آنها قابل بهبود هستند؟ شروع یک ماه جدید بهترین زمان برای تغییر عادات بد یا ایجاد عادتهای خوب و جدید است!
2. برنامه ریزی ماهانه شخصی
آماده برنامه ریزی برای ماه آینده هستید!؟ بعد از اینکه ماه گذشته را مرور کردید و در مورد آن فکر کردید، وقت آن است که گام دوم برنامه ریزی ماهانه خود را شروع کنید. برنامه ریزی و سازماندهی کارها را برای یک ماه جدید و فوق العاده طراحی کنید!
مجموعه بهارمن برای برنامه ریزی بهتر مقاله «برنامه ریزی روزانه موفق ترین افراد دنیا (آپدیت 2022)» پیشنهاد میکند
روی کاغذ بنویس
قبل از اینکه اهداف ماهانه خود را تعیین کنید، بودجه بسازید یا یک تقویم ماهانه بسازید، با قلم و کاغذ بنشینید و همه چیزهایی را که در سرتان میگذرد جمع آوری کنید. همه چیز را روی کاغذ بیاورید. آیا رویدادهایی وجود دارد که باید در این ماه شرکت کنید؟ تولد، برنامه سفر یا اقلامی که باید بخرید؟ کارهایی مثل نوبت دکتر و قرار کاری و… همه را بنویس!
هدفگذاری ماهانه
تعیین اهداف ماهانه جدید! تعیین اهداف ماهانه بسیار مهم است. اهداف به شما کمک میکنند زمان خود را سازماندهی و اولویت بندی کنید، آنها به شما انگیزه میدهند و کمک میکنند تا خواستههای مهم خود را شفاف کنید و به رویای خود برسید!
هدفهای ماهانه نباید بسیار بزرگ باشند مثلاً یاد گرفتن نقاشی حرفه ای. این یک هدف بزرگ و نیازمند برنامه ریزی بلندمدت است. در هدفگذاری ماهانه به صورت جز های کوچکتر باید آن را تقسیم کنید. برای مثال این ماه با خود قرار بگذارید که کلاس طراحی چهره شرکت کنید و یا تا پایان ماه فلان تکنیک نقاشی را به خوبی یاد بگیرید.
مجموعه بهارمن برای هدفگذاری بهتر مقاله «زندگی هدفمند» پیشنهاد میکند
دسته بندی اهداف
دسته بندی هدفهای شما دید واضحتر و منظمتری به کارهایتان میدهد. اهداف شما شامل چه بخشهایی میشود؟ برای مثال اهداف درسی، تفریحی، خانواده و دوستان، رویدادهای مهم، تقویت معنویت و… در هر بخش یک یا چند هدف نسبت به توان و زمان یک ماهه خود تعیین کنید.
مقاله «7 راز برنامه ریزی موفق» میتواند به شما در انجام گام های برنامه ریزی کمک و راهنمایی کند.
برنامه ریزی مالی
بودجه خود را برای ماه تعیین کنید. پس از تعیین اهداف ماهانه، بودجه ماهانه جدید خود را برنامه ریزی کنید. در دفتر برنامه ریزی خود هزینههایی که پیش بینی کنید. بدهی و قسطهای خود را جمع بزنید و مطمئن شوید که از پس پرداخت آنها بر خواهید آمد. همچنین وسایل، پوشاک، کتا و.. را که این ماه لازم دارید تعیین کنید.
لیست کارهای ماهانه
حالا وقت آن است که به کاغذی که مغزتان را روی آن ریخته اید نگاه کنید. فعالیتها و وظایفی را که باید در این ماه انجام دهید، بیرون بکشید. آنها را در یک فرم فهرست یادداشت کنید و موارد اولویت اول را تیک بزنید .
بهارمن به شما «پکیج دوره برنامه ریزی تا مدیریت زمان» را پیشنهاد میکند.
3. تقویم کارهای ماهانه
اکنون که تمام کارهای آماده سازی برنامه ریزی ماهانه خود را انجام داده اید، وقت آن است که برنامه ریزی خود را با وارد تقویم کنید. یک نمای کلی از کارهای خود در طول ماه داشته باشید.
اگر اهل دفتر برنامه ریزی بولت ژورنال هستید به این کار «آینده نگار» میگویند. صفحه که تمام روزهای ماه در آن قرار دارد و مشخص است که در چه تاریخهایی چه کارهایی دارید.
برای پر کردن تقویم ماهانه میتوانید از Google Calendar برای سازماندهی کل ماه خود استفاده کنید و یا این که ترجیح میدهید از یک تقویم دیواری ماهانه استفاده کنید، یک برنامه ریز دیجیتال یا برنامه ریز کاغذی این به خود شما بستگی دارد! بهارمن مطالعه مقاله «چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
برنامه ریزی در تاریخهای مهم
اولین چیزی که به تقویم ماهانه خود اضافه میکنید، تاریخهای مهم است. هر گونه تولد، تعطیلات، رویدادهای شخصی، جلسات مهم، قرار ملاقاتها، تاریخهای سررسید برای صورتحساب ها، مهلتهای پروژه بزرگ وهر چیز مهم دیگری.
برنامه ریزی کارهای تکراری هفتگی و ماهانه
در مرحله بعد، کارهای هفتگی تکرار شونده و کارهای ماهانه تکرار شونده را در تقویم خود برنامه ریزی کنید. سفرها، خرید هفتگی مواد غذایی، روزهای ملاقات پدر و مادر، روزهای نظافت، روزهای عکاسی، کارهای هفتگی و…
چرا ما باید روتین در زندگیمون داشته باشیم؟
بعضیها هستند که این کلمه رو مسخره میکنند یا فکر میکنند کلمه خیلی شیکای هست ولی میخوام به شما بگم که روتین چیزی هست که افراد موفق جهان دارند. یعنی اگر شما بتونید روتینهای خیلی خوبی توی زندگیتون بسازید، اتوماتیک موفق میشوید.
ما اگر یک سری کارها را انجام بدهیم مثلا روتین کتاب خوندن، روتین عملگرایی و روتین ارتباطات داشته باشیم بعد از چند سال به صورت اتوماتیک موفق خواهید شد.
-حالا چرا روتین اهمیت داره؟
-آرامش فکری و افزایش تمرکز
با داشتن روتین ذهنمون آرامترهست و نیازی به تصمیم گیریهای زیادی نداریم و تمرکزمون روی یک موضوع به شدت بالا هست و روی هرچیزی بهتر میتونیم تمرکز کنیم. وقتی که ما یکسری کارها رو برای خودمون مشخص کردیم و به طور منظم آنها را انجام میدیم، مغز ما میتونه روی کارهای بعدی تمرکز بهتری داشته باشه.
-ایده پردازی و افزایش بهره وری
وقتی که ما از ذهن زیاد کار نکشیم، یعنی اگر کارهای کوچیک زیادی با ذهن انجام ندیم، ذهن میتونه کارهای بزرگ انجام بده.
همین الان به کارهای روزانه توی زندگیتون فکر کنید. آیا کارهای کوچیک زیادی انجام میدهید یا کارهای بزرگ انجام میدهید؟
هرکاری که در طول روز انجام میدیم مثل این هست که داریم یک دونه رو توی خاک میکاریم و اگر جنس اون دونه خوب باشه، در آینده به ما میوه خوبی میده. هرکاری که داریم انجام میدیم یک نتیجهای خواهد داشت.
اگر شما موفق بشید که روتینهای خوبی برای خودتون بسازید، مراحل زندگیتون خیلی راحت میشه.
-کاهش استرس و افزایش اراده
با روتین آرامش بهتری داریم و هورمون کورتیزول توی بدن ما خیلی کمتر هست و اراده قویتری داریم، برای ساخت عادتها و انجام کارهای مختلف استقامت بیشتری داریم و زود خسته نمیشیم.
-انظباط شخصی و برنامه ریزی بهتر
کار درست رو در زمان درست انجام میدیم. به خودمون نمیگیم من حال ندارم بعدا این کار رو انجام میدم، اراده مون قوی شده و اون کار رو انجام میدیم.
-از قلم نیافتادن چیزی و لذت بیشتر از زندگی
شما متوجه میشید که چقدر صبحتون رو میتونید خوب و با لذت شروع کنید.
ما اصلا حواسمون به زندگی کردن نیست و فقط همینطوری زنده هستیم، روز و شب رو سپری میکنیم، نه خندهای، نه سلامتیی، نه خوشحالیی، نه روابط موثری، میریم خونه یه سلام به خانواده میکنیم و هیچ رابطه موثری با اونها نمیگیریم و عموم افراد هیچ کاری انجام نمیدهند، در صورتی که همه اینها میتوانند روتین بشوند و روز به روز ارتباطاتمون بهتر بشه، روز به روز لبخند رو لبهامون داشته باشیم و روز به روز رضایت از زندگیمون رو بهتر کنیم.
برنامه ریزی برای عادتهای جدید
برای انجام عادتهای خوبی که میخواهید این ماه به آن پایبند باشید برنامه ریزی کنید. میتوانید با طراحی جدول برنامه ریزی ماهانه مشخص کنید که در طول 30 روز چقدر به روتین جدید خود پایبند بوده اید. یادداشت این قرار در جدول
برنامه ریزی کارهای ماهانه
آن لیست ماهانه کارهایی را که تهیه کرده اید به خاطر دارید؟ اکنون زمان آن رسیده است که زمانی را در تقویم خود به تکمیل واقعی آنها اختصاص دهید. هر مورد در لیست خود را مرور کنید و برای هر یک زمان بندی کنید. برخی ممکن است چند روز طول بکشد، و برخی یک روز، این را در تقویم ماهانه خود مشخص کنید.
بهارمن مطالعه مقاله «برنامه ریزی برای داشتن زندگی موفق» به شما پیشنهاد میکند.
سخن پایانی در برنامه ریزی ماهانه
چه چیزی شیرینتر از یک ماه فعالیت و تلاشی است که به خوبی نتیجه دهد؟ با برنامه ریزی ماهانه و طراحی جدول برنامه ریزی ماهانه به کارهای خود نظم دهید و متناسب با توان خود به سوی موفقیت، رشد و پیشرفت حرکت کنید. انعطاف و در نظر گرفتن نقاط ضعف و قوت خود را هنگام برنامه ریزی فراموش نکنید. امیدواریم با برنامه ریزی ماهانه یک ماه فوق العاده داشته باشید. شاد و موفق باشید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی 👌