چگونه کارآفرین شویم😎 + مبتدی تا پیشرفته
همه ما یکبار به دنیا میآییم و فقط یکبار از نعمت زندگی کردن بهرهمند خواهیم شد. اگر بخواهیم خیلی خوشبین باشیم، نهایتا 80 سال عمر خواهیم کرد. یعنی به عبارتی 80 تا 365 روز.
البته این در نهایت خوشبینی است. اما چیزی که مهم است کیفیت و مطلوبیت دوران زندگی و عمر ماست و کمیت هیچ اهمیتی ندارد. از این رو باید گامهای مهم برای تبدیل شدن به یک کارآفرین بدانیم.
زندگی گذران عمر نیست، این است که ما از تک تک لحظههای آن لذت ببریم و به امنیت مالی برسیم و هر چیزی که خواستیم بتوانیم خیلی زود تهیه کنیم. کارآفرین توانا کسی است که اهداف مالی بعدی را مشخص کند
(ماشین بعدی، خونه بعدی، ویلای بعدی و … ) و باید بگوییم که اینها تنها با کارآفرینی محقق میشود.
ما با خلافکارها و رانتخوارها، کاری نداریم آنها هر شب را با استرس میخوابند، ما از کارآفرینان و عاشقان کارآفرینی و کسانی که ثروت حلال به دست میآورند، صحبت میکنیم.
قرار است رمز و راز و چگونگی کارآفرین شدن را به شما آموزش دهیم. پس تا انتهای مقاله چگونه کارآفرین شویم+مبتدی تا پیشرفته با ما همراه شوید.
در این مقاله قرار است به پرسشهای زیر پاسخ دهیم:
- کارآفرینی چیست؟
- ما چرا باید کارآفرین شویم؟
- اصول مهم کارآفرینی چیست؟
- برای شروع یک کسب و کار چه باید بکنیم؟
تا انتهای مقاله ۳ گام مهم برای کارآفرین شدن، با ما همراه شوید.
کارآفرینی چیست؟
کارآفرینی، یک مسیر هیجانانگیز برای شناسایی، توسعه و اجرای ایدهها و فرصتها به منظور ایجاد کسب و کار جدید و نوآورانه است. کارآفرینان با خلاقیت، ریسک پذیری و تصمیمگیریهای جسورانه، تلاش میکنند تا رویاها را به حقیقت تبدیل کنند و تغییرات مثبتی در جامعه به وجود آورند.
کارآفرینی به تنهایی به ایجاد فرصتهای شغلی برای خود و دیگران کمک نمیکند، بلکه در رشد اقتصادی و اجتماعی نقش مهمی دارد. این مفهوم شامل ارزیابی فرصتها، تدوین استراتژیها، مدیریت منابع، برقراری ارتباط با مشتریان و ایجاد ارزش افزوده برای جامعه است.
کارآفرینان معمولاً ویژگیهایی مانند خلاقیت، ابتکار، تحمل مخاطره، تصمیمگیری قاطع و مهارتهای رهبری دارند. آنها سعی دارند فرصتهای جدید را شناسایی کنند، ایدهها را به عمل بیاندازند و تغییر و نوآوری را به وقوع بپیوندانند.
هدف اصلی کارآفرینی ایجاد ارزش است. کارآفرینان با بهرهگیری خلاقانه و کارآمد از منابع موجود، ارزش افزوده را ایجاد میکنند و برای جامعه سودآوری به ارمغان میآورند.آنها میتوانند در زمینههای مختلفی از اقتصاد، از جمله صنعت، فناوری، خدمات و غیره فعالیت کنند.
ما باید با استفاده از هوش و درایت خود و با شناسایی تمام ابعاد وجودی، مهارتها و اهدافی که برای زندگی خود تعیین کردهایم و همینطور کشف رسالت زندگی خود، کار مناسب خود را تشکیل دهیم و در کنار آن دست چند نفر دیگر را هم بگیریم.
ما نباید منتظر شغلهای اداری با درآمد اندک و فرسودگی شغلی بالا باشیم بلکه باید کاری را برای خود تشکیل دهیم که در مدت زمان اندک بهرهوری بالایی داشته باشد.
کارآفرین کیست؟
کارآفرین فردی است که یک کسبوکار جدید ایجاد میکند و بیشتر خطرات را تحمل میکند و از بیشتر پاداشها لذت میبرد. فرایند راهاندازی یک کسبوکار بهعنوان کارآفرینی شناخته میشود.
کارآفرینی چیست و کارآفرین کیست؟ کارآفرینان با استفاده از مهارتها و ابتکارات لازم برای پیشبینی نیازها و ارائه ایدههای جدید به بازار، نقش کلیدی در هر اقتصادی ایفا میکنند.
کارآفرینی که ثابت کند در پذیرش ریسکهای ایجاد یک استارتاپ موفق است، با سود و فرصتهای رشد پاداش میگیرد.
کارآفرین کیست و چه ویژگیهایی دارد؟ کارآفرین به کسی گفته میشود که توانایی و تمایل به ایجاد، مدیریت و موفقیت در یک سرمایهگذاری استارتآپی را همراه با ریسکی که مستحق آن است، برای کسب سود دارد. بهترین مثال برای کارآفرینی، شروع یک کسبوکار جدید است.
کارآفرینان اغلب بهعنوان منبع ایدههای جدید یا مبتکران شناخته میشوند و با جایگزینکردن اختراع جدید بهجای قدیمی، ایدههای جدید را وارد بازار میکنند.
میتوان آن را به مشاغل کوچک یا خانگی تا شرکتهای بزرگ طبقهبندی کرد. در علم اقتصاد، سودی که یک کارآفرین به دست میآورد با ترکیبی از زمین، منابع طبیعی، نیروی کار و سرمایه است.
چرا باید کارآفرین شویم؟
دیگر کسی به عنوان بالاسری برای شما تعیین تکلیف نمیکند. این که دیگر به حقوق کارمندی یا کارگری راضی نیستیم. مکلف به تایم کاری از یک شرکت یا یک فرد و دستگاه خاص نیستیم.
میتوانیم چند نفر را دعوت به کار کنیم و آنها را نیز صاحب کار کنیم که این کار اصلی یک کارآفرین است و خیلی دلایل دیگر که در ادامه این مقاله از بهار من با آنها آشنا میشویم.
سه اصل مهم برای شروع کارآفرینی:
1. تعلل نکنیم
2. ایده پرداز باشیم
3. مسیر را ببینیم
خیلیها چندین و چند سال است به دنبال یک فرصت مناسب یا یک پیشنهاد خوب برای کارآفرینی هستند. باید گفت که اینها تنها دنبال یک معجزه میگردند و باید به شما بگویم که هیچ اتفاقی نخواهد افتاد و این نیست که یک دفعه ما بتوانیم یک کسب و کار موفق راه اندازی کنیم.
اگر ایدهای داریم باید حداقل یکی دو ماهه به یک نتیجه برسیم و تکلیف خودمان را مشخص کنیم فرصت شناس باشیم؟؟!!!
لطفا علاقههای کاری که دارید را بنویسید و بعد از آن دنبال افرادی باشید که در همان حوزه فوقالعاده موفق هستند.
این را به خاطر داشته باشید که ما انسان ها فراموش کار هستیم و باید همه چیز را بنویسیم .
یکی دیگر از موارد مهم این است که نگوییم دست در کار ما زیاد است بلکه اگر به کاری علاقه داشتیم برای شروع بگوییم:
آن را شروع می کنم و باید بهترین در آن باشم.
یادتان باشد اگر هدف، شغل و کاری را با علاقه انتخاب کنید و آن را گسترش دهید مهم نیست چند نفر همانند شما به آن کار مشغول هستند مهم این است که علاقه فردی شما سبب پیشرفت چشمگیر و برتری شما نسبت به سایرین میشود.
همیشه افراد معمولی قلهای را مشاهده میکنند که فرد موفق روی آن ایستاده است و توجه نمیکنند که آیا این فرد از اول روی قله بوده یا او هم از کوه پایه شروع کرده تا به قله رسیده!
پس بدانید اگر کسی یک کاری را انجام داد و از طریق آن به ثروت رسید، شما هم میتوانید به خوبی همان کار را انجام دهید. این یک قانون است که شما هم ۱۰۰% میتوانید. به خاطر داشته باشید که این یک قانون است!
اولین قدم برای شروع هر کسب و کاری داشتن یک ایده است.
۱.قهرمان به چه معناست؟
در این بخش ما باید به این نکته دقت داشته باشیم که سعی نکنیم که اولین کسب و کار را راه بیندازیم و مطمئن باشید افراد قبل از شما هم شاید آن کار را انجام دادهاند.
بهتر است ما ببینیم افراد چه کار هایی انجام دادند و به ثروت رسیدند و ما هم همان کار را بهتر از آن انجام دهیم . باید کار جدید و کم ریسک باشد.
به طور مثال اگر کار جدیدی را می خواهید شروع کنید؛ که کسی قبل از شما انجام نداده باشد دقیقا مثل یک جنگل می ماند که برای شما ناشناخته و ترسناک است. کمتر کسی می تواند از این جنگل تاریک جان سالم به در ببرد .
باید بررسی کنیم و ببینیم آن کاری که میخواهیم شروع کنیم به طور دقیق چیست، برای افراد قبل از ما چه اتفاقی افتاده و چه دارایی هایی دارند و بعد شروع کنیم.
۲ .دومین راه برای ایده:
کسب و کاری را شروع کنید که مناسب با علاقه و سلایق شما باشد، مطمئن باشید اگر کاری را شروع کنید که در آن مهارت و دانسته های کافی از قبل را داشته باشید، موفق ترین کسب و کار شما می شود .
۳ .سومین قدم برای ایده :
الگوی خوبی داشته باشید تا به الگوی خوبی تبدیل شوید. ما در هر کاری نیاز به یک راهنما و مرشد داریم. یک فرد ممکن است ده سال برای استارت کسب و کارش زحمت کشیده و بعد از ۲۰ سال شروع به درآمد خوب کرده باشد.
ولی به شما در طول شش ماه الی یک سال می گوید. مطمئن باشید اگر اقدام به استارت کسب و کار خود کنید، این چنین فردی هم پیدا میشود.
این نکته خیلی مهم را به یاد داشته باشید که مهمترین چیز در یک کسب و کار برای ما فروش است. اینکه ما بتوانیم بفروشیم، تقریبا ۸۰% ما را جلو می اندازد. پس قبل از شروع کار ببینید می توانید آن کالا را بفروشید و بعد استارت کسب و کار را بزنید.
نکته خیلی مهم این است که ۸۰ درصد انرژی شما باید روی فروش و ۲۰ درصد انرژی را روی بحثهای دیگر بگذارید مانند دفتر کار، مشخصات منشی، میز و…
اگر کارمند هستید، بهترین کار برای ترک کار کارمندی این است که بتوانید کار دوم خود را راه اندازی کنید و بعد از یک یا دو سال که درآمد این کار دوم به کار اصلی شما رسید می توانید کارمندی را کنار گذاشته و به کار دوم خود برسید و بازدهی آن را زیاد کنید.
امیدواریم از مقاله چگونه کارآفرین شویم+مبتدی تا پیشرفته استفاده کافی را برده باشید، در مقالات بعدی به طور مفصل درباره استارت و مراحل کسب و کار همراه شما خواهیم بود.
کارآفرین فردی است که یک کسبوکار جدید ایجاد میکند و بیشتر خطرات را تحمل میکند و از بیشتر پاداشها لذت میبرد. فرایند راهاندازی یک کسبوکار بهعنوان کارآفرینی شناخته میشود.
کارآفرینی چیست و کارآفرین کیست؟ کارآفرینان با استفاده از مهارتها و ابتکارات لازم برای پیشبینی نیازها و ارائه ایدههای جدید به بازار، نقش کلیدی در هر اقتصادی ایفا میکنند.
کارآفرینی که ثابت کند در پذیرش ریسکهای ایجاد یک استارتاپ موفق است، با سود و فرصتهای رشد پاداش میگیرد.
کارآفرین کیست و چه ویژگیهایی دارد؟ کارآفرین به کسی گفته میشود که توانایی و تمایل به ایجاد، مدیریت و موفقیت در یک سرمایهگذاری استارتآپی را همراه با ریسکی که مستحق آن است، برای کسب سود دارد. بهترین مثال برای کارآفرینی، شروع یک کسبوکار جدید است.
کارآفرینان اغلب بهعنوان منبع ایدههای جدید یا مبتکران شناخته میشوند و با جایگزینکردن اختراع جدید بهجای قدیمی، ایدههای جدید را وارد بازار میکنند.
کارآفرین کیست و چه ویژگیهایی دارد؟ به طور خلاصه، هر کسی که اراده و ارادهای برای راهاندازی یک شرکت جدید داشته باشد و با تمام خطرات ناشی از آن مقابله کند، میتواند یک کارآفرین شود.
با وجود این ویژگی شما به آشنایی بیشتر درباره تعریف کارآفرین و کشف راه و چاه شروع کسبوکار خود دارید.
چگونه برای کسب و کار خود انگیزه داشته باشیم؟
اشتیاق همه چیز است. به همین دلیل است که هنگام انتخاب یک ایده کارآفرینی، بسیار مهم است که بدانید به چه چیزی علاقه دارید. اگر کاری را که انجام میدهید دوست نداشته باشید،
هیجان زده شدن در مورد آن هر روز دشوار خواهد بود؛ بنابراین، مهم است که فهرستی از چیزهایی تهیه کنید که واقعاً به اشتیاق و علایق شما دامن میزند.
بهارمن مطالعه مقاله «5 راهکار ایجاد انگیزه برای ادامه دادن» را به شما پیشنهاد می کند.
مثال برای کارآفرینی
همه کارآفرینان یکسان نیستند و همه اهداف یکسانی ندارند. در اینجا چند نوع کارآفرین آورده شده است تا تعریف کارآفرینی به درستی شکل بگیرد:
1. سازنده
سازندگان به دنبال ایجاد مشاغل در یک بازه زمانی کوتاه هستند. این افراد با استخدام بهترین استعدادها و جستجوی بهترین سرمایهگذاران به دنبال ایجاد زیرساخت قوی هستند. بهارمن مطالعه مقاله «کارآفرینی چیست و چگونه کارآفرینی شویم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
2. فرصتطلب
کارآفرینان فرصتطلب، افرادی خوشبین هستند که میتوانند فرصتهای مالی را انتخاب کنند، در زمان مناسب وارد شوند، در طول زمان رشد خود را حفظ کنند و زمانی که یک کسبوکار به اوج خود میرسد، از آن خارج شوند.
این نوع از کارآفرینان به سود و ثروتی که خواهند ساخت توجه دارند، بنابراین جذب ایدههایی میشوند که در آن میتوانند سرمایه از دست رفته را زنده کنند. ازآنجاکه آنها به دنبال یافتن فرصتهای بهموقع هستند، کارآفرینان فرصتطلب نام دارند.
3. مبتکر
مبتکران آن دسته از افراد نادری هستند که ایده یا محصولی عالی ارائه میدهند که هیچکس قبلاً به آن فکر نکرده است. به توماس ادیسون، استیو جابز و مارک زاکربرگ فکر کنید. این افراد روی چیزی که دوست داشتند کار کردند و از طریق دیدگاه و ایدههای خود فرصتهای تجاری پیدا کردند.
یک تعریف کارآفرینی را افراد مبتکر و نوآور ایجاد می کنند. نوآوران بهجای تمرکز بر پول، بیشتر به تأثیر محصولات و خدماتشان بر جامعه اهمیت میدهند.
این افراد در اداره یک کسبوکار بهترین نیستند؛ زیرا افرادی ایدهپرداز هستند، بنابراین اغلب عملیات روزانه را به افرادی که در این زمینه توانمندتر هستند واگذار میکنند.
4. متخصص
این افراد تحلیلگر و ریسکگریز هستند. یک تعریف کارآفرینی را افراد مبتکر و نوآور ایجاد می کنند. آنها دارای یک مجموعه مهارت قوی در زمینه خاصی هستند که از طریق آموزش یا کارآموزی بهدستآمده است.
یک کارآفرین متخصص کسبوکار خود را از طریق شبکهسازی و تحقیقات ایجاد میکند که گاهی باعث رشد کندتر از یک کارآفرین سازنده میشود.
بهارمن مطالعه مقاله «3 گام مهم برای تبدیل شدن به یک کارآفرین» را به شما پیشنهاد میکند.
اصول کارآفرینی در منزل
- ثبت کسب و کار خانگی خود
وقتی نوبت به راه اندازی یک کسب و کار در خانه میرسد، باید چند نکته را در نظر گرفت. یکی از آنها ثبت کسب و کار شماست . این مهم است؛ زیرا شما میخواهید بدانید که باید تحت چه نوع شکل گیری کسب و کار ثبت نام کنید.
با انواع شکلگیریهای کسبوکار و فرایندهای مالیاتی، دانستن اینکه چه چیزی برای کسب و کار شما بهترین است باید تحقیق و پیگیری کنید.
- تأمین مالی کارآفرینی
ممکن است برای راه اندازی کسب و کار خود نیاز به تأمین مالی داشته باشید. این ممکن است شامل درخواست برای وام تجاری، درخواست کمک هزینه یا جستجوی سرمایه گذار باشد. اگر پول نقد زیادی در دست ندارید، ممکن است گزینه خوبی برای گرفتن وام شرایط را فراهم کنید.
- محیط کار در منزل
شما به فضای اختصاصی در خانه خود برای اداره کسب و کار خود و تجهیزات لازم نیاز دارید و به عنوان یک کسب و کار کوچک، فضای مشخصی را آماده کنید. این محیط می تواند یک میز کار و یا یک اتاق و حتی حیاط خانه یا شیروانی و… باشد.
یک جای مشخص به کارهایتان نظم می دهد و وسایل کارتان جای مشخصی دارد.
بهارمن برای موفقیت در کسب و کارتان، مطالعه مقاله «پیشرفت در شغل، درآمد و سرمایه گذاری» را به شما پیشنهاد می کند.
کارآفرینی در منزل با سرمایه کم
در این قسمت ایدههایی برای کارآفرینی در منزل برای خانمها و برای آقایان پیشنهاد میکنیم. در مورد نحوه راه اندازی یک کسب و کار از خانه و اینکه چگونه دولا میتواند به شما در دستیابی به اهدافتان کمک کند را خواهید دید.
اگر نمیدانید کارآفرینی در منزل را از کجا شروع کنید و چالش چه چیزی در خانه درست کنیم و بفروشیم؟ دارید و به دنبال کار دائمی در منزل با حقوق خوب هستید، ایدههای کارآفرینی در منزل برای شماست.
بهارمن مطالعه مقاله «شغل برای خانم ها در منزل» را به شما پیشنهاد میکند.
ویژگیها و آثار کارآفرینی چیست؟
کارآفرینان شغل ایجاد میکنند: بدون کارآفرینان، شغل وجود نداشت. کارآفرینان ریسک استخدام خود را میپذیرند. جاهطلبی آنها برای رشد کسبوکار خود در نهایت منجر به ایجاد مشاغل جدید میشود. با ادامه رشد تجارت آنها، مشاغل بیشتری ایجاد میشود.
کارآفرینان نوآوری میکنند: برخی از بزرگترین فناوریها در جامعه امروزی از کسبوکارها نشئتگرفتهاند. پیشرفتهای تکنولوژیکی ناشی از نیاز به حل مشکلات، ایجاد کارایی یا بهبود جهان است.
در دورههایی که پیشرفت فناوری بیشتر است، معمولاً یک کارآفرین وجود دارد که از آن تشکر کند.
کارآفرینان تغییر ایجاد میکنند: کارآفرینان رؤیای بزرگی دارند. بسیاری از آنها قصد دارند با محصولات، ایدهها یا کسبوکار خود، جهان را بهتر کنند؛ بنابراین به طور طبیعی، برخی از ایدههای آنها تغییری در سراسر جهان ایجاد خواهد کرد.
آنها ممکن است یک محصول جدید ایجاد کنند که یک مشکل سوزان را حل کند یا چالش کاوش در چیزی را که قبلاً هرگز کاوش نشده است، بپذیرد.
کارآفرینان به جامعه کمک میکنند: کارآفرینان با ایجاد یک کسب و کار به اشتغال افراد زیادی کمک می کنند و باعث استقلال مالی در زندگی خانواده های زیادی می شوند.
کارآفرینان به درآمد ملی میافزایند: کارآفرینی ثروت جدیدی در اقتصاد ایجاد میکند. ایدههای جدید و محصولات یا خدمات بهبودیافته از سوی کارآفرینان امکان رشد بازارهای جدید و ثروت جدید را فراهم میکند.
سخن پایانی تعریف کارآفرینی
به اهمیت کارآفرینی در توسعه اقتصادی و اجتماعی اشاره میشود. نقش کارآفرینان در ایجاد شغل، رشد اقتصادی، نوآوری و ارزش افزوده برجسته است.
از طریق خلاقیت، ریسک پذیری و تصمیمگیریهای جسورانه، کارآفرینان توانستهاند به تحقق رویاها و تغییرات مثبت در جامعه برسند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
11 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام.
آموزنده و علمی بود این مقاله.
سلام مقاله عالی و پر کاربردی هست
و اطلاعات خوبی درباره چگونه کارآفرین شویم دارد.
سلامت باشید عباس عزیز
ممنون بابت بازخوردتون
سلام ممنون از اطلاعات خوبی که در اختیار ما گذاشتید چه خوبه که ما بتونیم ایده هامونو به مرحله اجرا بذاریم یعنی شجاعتِ شروع داشته باشیم و توانایی گذورندن مراحل اولیه هرکاری رو داشته باشیم
سلام امیدوارم ایده هاتون رو به اجرا بگزارید و همواره موفق باشید.
سلام ممنون از اطلاعات خوبی که در اختیار ما گذاشتید چه خوبه که ما بتونیم ایده هامونو به مرحله اجرا بذاریم یعنی شجاعتِ شروع داشته باشیم و توانایی گذورندن مراحل اولیه هرکاری رو داشته باشیم
سلام نرگس جان
ممنون از شما که با ما همراه شدین
زنده و سلامت باشید
توی این مقاله نکات خیلی خوبی بود و یه نکته طلایی این بود که ما نباید قهرمان باشیم برای من که این نکته مفید بوده
سلام ازتون ممنون که روی رشد فردیتون دارید تلاش می کنید.
توی این مقاله نکات خیلی خوبی بود و یه نکته طلایی این بود که ما نباید قهرمان باشیم برای من که این نکته مفید بوده
سلام ربابه جان
کاملا درسته
ولی میتونید قهرمان زندگی خودتون باشید