چگونه در امتحان نمره ۲۰ بگیریم؟
یکی از مهمترین مسائل روز در مباحث درسی و مدرسه، نمره و نمره گرایی است. خانواده، معلمهای و … نگاهی به یادگیری و سطح سواد دانشاموز و بهره علمی او ندارند و تنها چیزی که دانشاموزان را از یکدیگر متمایز میکند نمره است.
هیچ فردی به دانش آموز نمیگوید همین که این مبحث را فرا گرفتهای کافیست بلکه در مواجه با او میگویند نمرهات چند شد؟ حتی نمره نوزده و هفتاد و پنج صدم هم نمره دلخواه اطرافیان نیست. چگونه در امتحان نمره ۲۰ بگیریم؟ آیا نمره ۲۰ گرفتن کافیست؟ کمالگرایی به چه معناست؟
کافیست در جواب نمره امتحانت چند شد نمرهای به جز ۲۰ بگویید آن وقت است که با سیل عظیمی از کلمات و جملاتی چون پس تو چیکار میکردی که این نمره رو گرفتی، تو چرا درس نمیخونی، تو هیچی نمیشی و … مواجه شوید. حال این نمره هر چه میخواهد باشد.
اصلا هیچکس تلاش و زحمت شما را نمیبیند و بیگمان بیاهمیتترین مسئله ممکن تلاش و پشتکار شماست. در این مقاله قرار است بگوییم چگونه در امتحان نمره ۲۰ بگیریم پس تا انتهای مقاله چگونه در امتحان نمره ۲۰ بگیریم، با ما همراه شوید.
اول راهکار هایی برای گرفتن نمره بالا رو باهم بررسی میکنیم بعد میریم سراغ بحث جذاب کمالگرایی که خیلی میتونه روی دیدتون در مورد درس خوندن تاثیر بذاره:
برای گرفتن نمره بالا باید برنامه ریزی درسی داشته باشید و طبق اون عمل کنید تا بازدهی یشتری داشته باشید؛حالا قدم به قدم برای داشتن برنامه ریزی خوب پیش میریم:
برنامه ریزی درست
1-شناخت زمانهای پربازده:
بررسی کن که در چه زمانی از روز بهتر میتوانی تمرکز کنی. برای مثال، برخی افراد صبحها بازدهی بیشتری دارند، در حالی که برخی دیگر شبها بهتر مطالعه میکنند بعد زمان مطالعه را به بخشهای ۲۵ تا ۵۰ دقیقهای تقسیم کن و بین هر بخش استراحت کوتاهی داشته باش (مثلا ۵ تا ۱۰ دقیقه).
2-ایجاد برنامه ریزی روزانه و هفتگی:
هر روز به صورت مشخص برنامهای برای مطالعه خود داشته باش. درسها را به زمانهای خاصی اختصاص بده و سعی کن در آن زمانها تنها روی همان درس تمرکز کنی. در ابتدای هر هفته، بررسی کن که چه دروس و مباحثی را باید مطالعه کنی و برنامه هفتگی خود را تنظیم کن. سعی کن تنوعی از دروس مختلف را در طول هفته داشته باشی. در ادامه نمونه ای برنامه ریزی استاندارد رو مشاهده خواهید کرد.
زمان | فعالیت |
---|---|
06:30 – 07:00 | صبحانه بخور |
07:00 – 09:00 | یه درس عمومی راحت بخون |
09:00 – 09:30 | قهوه بخور و موزیک گوش بده |
09:30 – 11:30 | درس تخصصی بخون |
11:30 – 12:00 | میوه یا سبزیجات بخور |
12:00 – 13:15 | درس تخصصی بخون |
13:15 – 14:45 | ناهار بخور و چرت بزن |
15:00 – 16:45 | درس عمومی بخون |
16:45 – 17:45 | عصرونه بخور و ورزش کن / گوشیتو چک کن |
17:45 – 19:45 | درس تخصصی بخون |
19:45 – 20:15 | حل تمرینات و مطالعه مفاهیم پیشرفته |
20:15 – 21:00 | شام بخور و استراحت کن |
21:00 – 21:45 | مرور نکات اصلی روز و آمادهسازی برای فردا |
21:45 – 22:00 | آماده شدن برای خواب |
22:00 | خواب |
استفاده از تکنیک درست مطالعه
برای مطالعه روش های زیادی وجود داره که شما باید با توجه درسی که دارید میخونید از بهترین روش مطالعه مربوط به اون موضوع رو استفاده کنید، مثلا برای دروس حفظی از تندخوانی استفاده کنید یا برای دروس فیزیک یا ریاضی از روش های فوتوریدینگ، SQ3RT یا حتی PQRST استفاده کنید. برای اینکه با این روش ها آشنا شوید مقاله روش مطالعه بهارمن رو مطالعه کنید تا بتونید بر اساس هر درس از تکنیک مربوط همان دروس استفاده کنید.
مرور منظم
به جای اینکه همه مطالب را در روزهای نزدیک به امتحان مرور کنی، مرورهای کوتاه و منظم داشته باش تا مطالب در ذهن تو تثبیت شوند و خودت را در معرض شرایط واقعی امتحان قرار بده و به حل سؤالات امتحانی گذشته بپرداز.
ارزیابی و اصلاح
هر هفته پیشرفت خود را ارزیابی کن و ببین که آیا به اهداف خود نزدیک شدهای یا نه. در صورت نیاز، برنامه خود را با توجه به شرایط و نیازها تغییر بده.
در این مقاله قرار است به سئوالات زیر پاسخ دهیم:
- کمالگرایی به چه معناست؟
- معایب توجه به نمره ۲۰ گرفتن چیست؟
- چگونه با فرزندانمان رفتار کنیم؟
- چگونه در امتحان نمره ۲۰ بگیریم؟
- سخن پایانی
کمالگرایی چیست و به چه معناست؟
یک خصلت ذاتی و خدادادی نهفته در انسانهاست که فرد را تشویق میکند در هر کاری به دنبال بهترین نتیجه باشد و به هنگام خرید و کسب هر چیزی بهترین آن را کسب کند. این خصلت و ویژگی اگر به طور کاملا نسبی از آن بهره گرفته شود یعنی نه بسیار زیاد و نه بسیار کم، نه تنها برای فرد و جامعه بد نیست بلکه باعث رشد و پیشرفت افراد و جوامع بشری میگردد.
مثلا کمالگرایی در زمینه نمره درسی تا اینجا که فرد برای کسب نمره خیلی خوب تلاش و پشتکار دارد و سعی میکند مطالعه و آگاهی و بینش خود را بالا ببرد و به هنگام کلاس درس با دقت به مطالب گوش دهد بسیار خوب است اما اگر این کمالگرایی به اندازهای باشد که تلاش فرد مشاهده نشود و پس از گرفتن نمرهای کمتر از ۲۰ فرد دچار سرزنش دیگران، ناراحتی، افسردگی و دلزدگی فرد شود و یا برای کسب این نمره به راههای سوء همانند تقلب، پارتی و … متوسل شود اهمیت خود را از دست میدهد.پیشنهاد می کنم مقاله ی نحوه مطالعه دروس حفظی را مطالع بفرمایید.
معایب توجه به نمره ۲۰ گرفتن چیست؟
همانطور که گفتیم هر چیزی اندازهای دارد و شما باید سعی کنید کنترل برخی چیزها را در دست خود بگیرید مثلا باید میزان کمالگرایی خود را در دست داشته باشید که فقط در بهبود زندگی و بهبود فردی شما موثر واقع شود نه اینکه سبب شود شما از راه و هدف و مقصدی که داشتهاید دور شوید.
هر نکته خوبی دو آستانه دارد و یک میانه؛ آستانه اول آن شامل موفقیت روز افزون و پیشرفت چشمگیر شماست. آستانه دوم آن شما را به پرتگاه و سقوط از آنجایی که هستید میرساند و تباهی مطلق است؛ همانند یک الاکلنگ.
و اما میانه این الاکلنگ یک تعادل نسبی است. جایی که نه شما را به سمت پرتگاه سوق میدهد و نه به بلندی، بلکه کمک میکند پله پله و قدم به قدم به آنچه که میخواهید دست پیدا کنید.
اینکه چگونه در امتحان نمره ۲۰ بگیریم سبب شود شما از خواب و خوراک بیفتید، حال مساعدی نداشته باشید، دچار انواع و اقسام اختلالات روانی چون افسردگی شوید و سلامت جسمی و روحی خود را در معرض خطر قرار دهید هیچ سودی برایتان ندارد. نمرهای که اینگونه به دست میآورید به چه دردتان میخورد؟
سعی کنید هدفتان در مطالعه و درس خواندن نمره نباشد بلکه هدفتان را یادگیری قرار دهید. وقتی یادگیری را هدف قرار میدهید آنقدر در آن غوطهور خواهید شد تا ناخودآگاه نمره ۲۰ را هم کسل کنید، بی آنکه خواسته باشید و یا برای آن اندکی تلاش کرده و آرامش خود را تحتالشعاع قرار دهید.
چگونه با فرزندانمان رفتار کنیم؟
شما به عنوان والدین یک دانشآموز باید بدانید همین که فرزندتان در جهت صحیح گام برمیدارد و تلاش میکند تا بهترین خودش را به نمایش بگذارد و برای بهترین شدن خودش تلاش و پشتکار دارد نه تنها کفایت میکند بلکه این بستر و زمینه پیروزی و موفقیت را برای او ایجاد میکند.
پس جای آنکه مدام از بزنید و فرزندتان را با همسن و سالهایش به مقایسه بگذارید تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا در راه رسیدن به هدفش گام به گام و پله به پله او را همراهی کنید و با حرفهای به ظاهر درست اما در باطن اشتباه خود مانع کسب موفقیتهای او نشوید.پیشنهاد می کنم مقاله ی والدین در رشد فرزندان خود چقدر نقش دارند مطالعه بفرمایید.
چگونه در امتحان نمره ۲۰ بگیریم؟
انتخاب هدف صحیح: اولین موردی که در چگونه در امتحان نمره ۲۰ بگیریم باید انجام دهیم این است که هدف خود را خالص کنیم. منظور از خلوص هدف چیست؟ یعنی اینکه نه برای خودنمایی، نه برای کسب رضایت خانواده و نه برای هیچ چیز دیگه به دنبال کسب این نمره باشیم بلکه هدف اصلی شما باید این باشد که درس بخوانید تا بهترین عملکرد و یادگیری را داشته باشید.
انتخاب منبع مناسب: باید سعی کنید قبل از مطالعه یک منبع جامع و کامل برای خود فراهم کنید و با همان منبع گام به گام پیش بروید تا موفق شوید. نه اینکه چندین کتاب انتخاب کرده و ندانید کدام را بخوانید و مدام در گیر و دار آنها باشید.
تلاش و پشتکار مستمر: یادتان باشد برای موفقیت و کسب نمره دلخواه و یادگیری کامل شما راهی جز تلاش و پشتکار مستمر ندارید. باید همه روزه و در تایمهای از قبل تعیین شده و از روی برنامه و با هدف معین مطالعه کنید تا نمره دلخواهتان را به دست آورید.
مشورت با یک راهنما: صحبت کردن با فردی که بر اساس خصوصیات فردی شما، بتواند راه حل های مناسبی را به شما بدهد، میتواند بسیار کمک کننده باشد. برایم مشورت گرفتن میتوانید به مشاور مدرسه، معلمتان یا مشاوران بهارمن مراجعه کنید تا راهکار های مناسبی برای پیشرفت تحصیلیتان به شما ارائه دهند.
سخن پایانی درباره مقاله چگونه در امتحان نمره 20 بگیریم؟
چگونه در امتحان نمره ۲۰ بگیریم؟ مزایا و معایب توجه به نمره ۲۰ گرفتن چیست؟ چگونه با فرزندانمان رفتار کنیم؟ چگونه در امتحان نمره بالا بگیریم؟ چگونه شاگرد اول شوم؟ امیدواریم پلکان موفقیت را طی کرده و بر فراز قله موفقیت بایستید. با بهارمن به بهار زندگیتان نزدیک شوید. موفق و موید باشید.
10 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
باید هدفمونو یادگیری قراربدیم،نه نمره ی ۲۰
کمال گرایی بیش از حد باعث دلسردی میشه و بی علاقگی رو به دنبال داره. همچنین والدین نباید فرزندانشونو با بقیه مقایسه کنن و بهشون حس عدم کافی بودن بدن
سلام وقت تون بخیر
از مطالعه ی مقاله لذت بردم هدفمند مطالعه کرد و انتخاب منبع مناسب و پشتکار و تلاش و مشورت با مشاور همه نکات مفیدی بود بهشون توجه میکنم ممنونم آموزنده بود
سلام استاد خدا خیرت بده .ممنونم از اطلاعات مفیدتون جناب حامدی♥️
سلام
من پایه نهم هستم قبل کرونا حفظیات من خیلی خوب بود ولی از وقتی گوشی اومد و اینا من کلا به نظر خودم مغزم قفل کرده
اولا من یک صفحه رو توی کمترین زمان جکلا حفظ بودم و شاگرد اول کلاس بودم ولی الان ن میتونم حفظ کنم و ن شاگرد اول کلاسم و امسالم کلا با همه سال هام فرق کرده نمیدونم چیکار کنم مغزم دیگه نمیکشه وقتی میخوام درس بخونم مغزم درد میکنه به نظر شما چیکار کنم ؟! ( لطفا نظرتون رو بگید )
با تشکر 💙🧸
سلام دوست عزیزم
شرایط یادگیری شما تغییر کرده بنابراین نیاز هست روش یادگیری شما هم تغییر کنه…
پیشنهاد میکنم حتما دسته مقالات مهارتهای مطالعه و دسته مقالات تقویت حافظه رو مطالعه کنید.
موفق باشید.
سلام وقت بخیر💖
بله واقعا ذهن همه ما مقایسه گر شده و فقط معیار سنجش خودمون و دیگران رو مقایسه قرار دادیم که بالاخره وقتش این سبک اشتباه رو کنار بزاریم
مرسی از شما💕
سلام و درود خسته نباشید⚘️ممنون از محتوا 💕
واقعا این موضوع ۲۰ گرفتن همه رو کلافه کرده
همه از دیگران انتظار نمره نتیجه کامل دارند ولی انتظار ندارند که چقدر تلاش داشتن فقط
نتیجه بین هستن البته اکثر افراد نه همه!
موفق و سربلند باشید✨️
سلام و درود فراوان خدمت مجموعه بهارمن🌹من خودم جز کسایی هستم که کمالگرایی بیش از حد دارم و اینجوری بود که اگر بجای نمره بیست مثلا نوزده میگرفتم خودمو سرزنش میکردم و بخاطر نمره از خواب و خوراکم میزدم. توی این مقاله یادگرفتم که هدفمو یادگیری بیشتر قرار بدم و اینجوری مطمئنا عملکردم هم بهتر میشه
باتشکر از مقاله خوبتون.
سلام
وقتتون بخیر …
این مقاله برای دانش آموزانی که برای نمره ۲۰ درس میخونند واقعا ضروری است و بسیار نکات ارزشمندی داره 💫
این نکات رو هیچ جای کشور به این خوبی توضیح نمیدن ….من واقعا افتخار میکنم که با بهارمن زندگی میکنم.❤
ما فقط باید هدفمان یادگیری باشد تا به جاهای بزرگی برسیم چون کسی برای آرزو هایمان چیزی نمیدهد ، بلکه برای یادگیری ما شغل و پول و… میدهند .👌
امیدوارم والدین از مقایسه فرزندان دست بردارند تا بچه ها راه درست رو پیش بگیرند و زمینه درگیری بین بچه ها رو فراهم نکنند .
از آقای حامدی و بهارمن بسیار ممنونم 🙏🙏
ممنون. این نکته که هدف یادگیری باشه خیلی مهم بود.