8 نکته نحوه گفت و گو با دیگران
یادگیری نحوه گفت و گو با دیگران برای همه ما که میخواهیم ارتباطات خود را تقویت کنیم و یا تاثیر گذاری بیشتری در هنگام گفتگو داشته باشیم؛ بسیار مفید است. همیشه در جمعهای دوستانه کسی وجود دارد که خوب خاطره تعریف میکند و یا در اطراف خود کسی را میشناسیم که مهارت گفتگویی بالایی دارد و صحبت کردن با او برای ما لذت بخش است. حالا وقت آن است که خودمان نیز در ارتقا مهارت گفتگو و ارتباط موثر بکوشیم.
در این مطلب به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- تکنیکهای نحوه گفت و گو با دیگران چیست؟
- چگونه سر صحبت را باز کنیم؟
- اصول یخ شکنی چیست؟
- گوش دادن فعال چیست؟
مهارت گفتگو و ارتباط موثر
فقط سخنران ها نیستند که به گفت و گوی موثر نیاز دارند. مهارت گفتگو به ما در همه مراحل زندگی کمک خواهد کرد تا ارتباط موثری تری را با افراد مختلف برقرار کنیم. در چالش های خانوادگی با خانوده، نحوه گفت و گوی شما با پدر و مادر،خواهر و برادر هایتان میتواند در ارتباط شما با آن ها اثر بگذارد.
مهارت گفتگو با خانواده میتواند باعث شود در خانه حرف شما به طور معمول نادیده گرفته نشود و احترام صمیمیت بیشتری برقرار باشد. همچنین در برقراری یک دوستی پایدار نیز فن بیان خوب شما تاثیر گذار است. اگر برای کار بخواهید مراجعه کنید و یا شغل فعلی خود را به خوبی حفظ کنید، علاوه بر شایستگی کاری باید بتوانید مهارت ها و دستاورد های خود را از طریق گفتگو موثر بیان کنید.
بهارمن مطالعه مقاله «چگونه مودبانه صحبت کنیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
تکنیکهای نحوه گفت و گو با دیگران
1. چگونه سر صحبت را باز کنیم؟
گاهی اوقات سختترین قسمت نحوه گفت و گو با دیگران این است که بفهمید چگونه مکالمه را شروع کنید. این میتواند به خصوص زمانی که میخواهید با کسی صحبت کنید که قبلاً ملاقات نکرده اید، ترسناک باشد. برای شروع گفتگو با یک فرد جدید، سعی کنید نقاط مشترکی پیدا کنید.
به عنوان مثال، اگر در صف غذای دانشجویی منتظر هستید، میتوانید با فرد مقابل تان درباره کیفیت و قیمت غذاها صحبت را آغاز کنید. شما میتوانید با موضوع وضعیت آب و هوا سر صحبت را باز کنید. اگر فرد با لحن خوبی پاسخ میدهد، میتوانید گفتگو را جهت دهی کنید و درباره چیزهایی که بیشتر دوستدارید صحبت کنید.
سر صحبت را باز کردن چه در یک گقتگو، چه در شروع سخنرانی سخت و استرس آور است؛ اما اگر از قبل پیشنهاد هایی برای شروع سخنرانی خود داشته باشید چه؟ اگر در شرایط یک سخنرانی در جمع قرار گرفتید، بهارمن مقاله «سخنرانی و 7 راه برای شروع طوفانی» را یه شما پیشنهاد میکند.
یکی دیگر از آغازگرهای مکالمه که در نحوه گفت و گو با دیگران مفید است، اظهار نظر در مورد شخصی مقابلتان میباشد. به ظاهر، وسایل شخصی و یا ویژگی خاصی در نگاه اول دقت کنید. از همانها برای شروع صحبت استفاده کنید. برای مثال بگویید: “چه کیف زیبا و قشنگی در دست دارید. سلیقه شما را تحسین میکنم”.
2. اصول یخ شکنی چیست؟
جملات یخ شکن یکی از تکنیکهای خوب نحوه گفت و گو با دیگران است و کمک میکند به کسی که میشناسید نزدیکتر شوید. همه ما در موقعیتی و ملاقاتی قرار گرفته ایم که برای صحبت کردن فضا سنگین بوده است. در این موقعیتها باید بدانیم چگونه یخ گفتگو را بشکنیم. یکی از رویکردهای مؤثر این است که از آن شخص چیزی در مورد خودش بپرسید. سوالات راه بسیار خوبی برای به دست آوردن توپ مکالمه هستند.
“آخر هفته چطور بود؟ آیا از آب و هوای عالی استفاده کردی؟” شاید دوست دارید با همسایه جدید خود بیشتر آشنا شوید. بگویید: “چطور با محله جدید خود سازگار میشوید؟ اگر دوست داشتید یک پیتزافروشی خوب این اطراف هست اگر دوست داشتید بگویید به شما معرفی کنم.”
همچنین برای تقویت مهارت گفتگو با دیگران، بهارمن مطالعه مقاله «ارتباط موثر چیست؟» را به شما پیشنهاد میکند.
3. مهارت گوش دادن چیست؟
گوش دادن فعال به اندازه صحبت کردن مهم است. برای تبدیل شدن به یک گفتگو کننده خوب، باید گوش دادن فعال را تمرین کنید. شما میتوانید به صورت شفاهی نشان دهید که گوش میدهید و درگیر هستید. در خلال صحبت طرف ساکت نباشید و حرف های او را با کلماتی مثل: چه جالب، نمیدانستم، بعد چه شد؟ دنبال کنید و فرد مقابل را برای صحبت کردن تشویق کنید.
میتوانید از روشی به نام پژواک برای نشان دادن اینکه در حال گوش دادن هستید استفاده کنید. بگویید: “وای، شگفت انگیز است که شما به بیشتر کشورهای اروپا سفر کرده اید.” در واقع در تایید حرف او بخشی از جمله او را استفاده میکنید تا دقت خود را در شنیدن و توجه به فرد را نشان دهید.
هنگامی که در حال مکالمه هستید، زبان بدن شما میتواند به اندازه کلماتی که میگویید مهم باشد. یکی از مؤثرترین راههای برقراری ارتباط، ارائه لبخند به کسی است. لبخند زدن راهی موثر برای نشان دادن حمایت است. اگر یکی از همکارانتان کنار میزتان ایستاد تا داستانی را برایتان تعریف کند، لبخند زدن به او نشان میدهد که به حرفهای او علاقه دارید.
4. کجا باید سکوت کنیم؟
یکی از مهارت های گفتگو این است که بدانیم در چه شرایطی و کجا سکوت کنیم؟ برای یادگرفتن نحوه گفت و گو با دیگران این موضوع یک نکته کلیدی و مهم است. گاهی اوقات سکوت ممکن است احساس ناخوشایندی داشته باشد. میل طبیعی شما ممکن است این باشد که آن سکوت را با گپ زدن از بین ببرید. با این حال، مواقعی وجود دارد که بهتر است سکوت کنید.
اگر در هواپیما و وسایل عمومی نشسته اید و دوست دارید با بغل دستی خود تا رسیدن به مقصد صحبت کنید. حتما به تمایل فرد مقابل برای حرف زدن توجه داشته باشید. به زبان بدن او در هنگام حرف زدن با او دقت کنید.
آیا با حوصله و لبخندد به صحبت شما گوش میدهد؟ اگر کسی از برقراری تماس چشمی اجتناب میکند، این نشانه آن است که او تمایلی به صحبت کردن ندارد. کسی که در حال خواندن یا با استفاده از هدفون موسیقی گوش میدهد احتمالاً سکوت را ترجیح میدهد.
بهارمن مطالعه مقاله «13 نکته چرا خسته کننده صحبت می کنیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
5. شناخت عمیق
برای شناخت بیشتر و ایجاد یک گفتگو گرم و جذاب لازم است که سوالاتی را بپرسید. افرادی که سوالات بیشتری در گفتگو میپرسند مورد پسند مخاطب خود قرار میگیرند. یک سوال خوب میتواند یک مکالمه را شروع کند یا آن را ادامه دهد. توجه داشته باشید که سوالاتتان بسته به نسبت آن فرد با شما و رابطه ای که دارید طراحی شود.
از کسی که برای اولین بار او را میبینید نباید به سرعت سوالات شخصی و خصوصی بپرسید. بهارمن به شما مطالعه مقاله «چه چیزهاییی حریم شخصی هستند؟» را پیشنهاد میکند. از سؤالات ناراحت کننده صرف نظر کنید و سؤالاتی بپرسید که طرف مقابل مکالمه شما را به فکر وادار کند و جذاب باشد.
6. نقاط مشترک
در مورد چیزی که هر دوی شما مشترک هستید صحبت کنید. حداقل، شما در یک مکان هستید و آب و هوای مشابهی را تجربه میکنید. اما از کاوش عمیقتر و یافتن اشتراکات جالب نترسید: شاید شما اهل یک محل هستید، شاید یک دوست مشترک دارید، شاید یک سرگرمی مشترک دارید، یا شاید در نقشهای مشابهی قرار دارید.
برای تقویت بیشتر نحوه گفت و گو با دیگران بهارمن مطالعه مقاله «چگونه تاثیر گذار و حرفه ای صحبت کنیم؟» را به شما توصیه میکند.
7. تمرین مهارت گفتگو در خانواده
با اعضای خانواده خود صحبت کنید و موضوعات اجتماعی، ورزشی و … را به چالش بکشید. گفتگو با خانواده و دوستان میتواند تمرینی برای روش گفت و گو باشد. همچنین هرچقدر با افراد جدید بیشتر صحبت کنید ترس شما از گفتگو در جمع یا صحبت کردن با افراد غریبه کمتر خواهد شد. نحوه گفت و گو با دیگران بیش ازآنکه اموزشی تئوری باشد، نیازمند تجربه عملی میباشد.
هرچه بیشتر صحبت کنید و از تکنیک های فن بیان به کار ببرید، احتمال بیشتری وجود دارد که مکالمات خوبی داشته باشید. شما در پرسیدن سوالات بهتر و گفتن پاسخهای جالبتر بهتر میشوید .
8. ترس از صحبت کردن
ما برای شروع یک گفتگوی گرم و خوب نگرانی هایی داریم. برای مثال فرد پاسخ مثبتی به ما ندهد یا ما را نادیده بگیرد. در حالی که در جمعی سخنرانی میکنیم افراد بای کدیگر صحبت کنند و… با این حال، تحقیقات برعکس این را نشان میدهد که مردم بیشتر مایلند که از سوی شخص دیگری تشویق شوند تا وارد گفتگو شوند. دانستن چگونه با هرکسی صحبت کنیم؟ میتواند این استرس و نگرانی را از بین ببرد.
سخن پایانی نحوه گفت و گو با دیگران
اداب گفتگو، مهارت گفتگو و ارتباط موثر را در این مقاله با 8 نکته طلایی نحوه گفت و گو با دیگران بیان کردیم. برای ارتباط خوب لازم است، تمرین فن بیان و آموزش سخنرانی در جمع را یاد بگیرید. بهارمن برای یادگیری بیشتر مطالعه مقاله «تکنیک های روان صحبت کردن» را به شما پیشنهاد میکند.
اگر میخواهید که شیرینی یک رابطه خوب را با همکاران و یا هم دانشگاهی های خود بچشید، اولین قدم این است که همین حالا سر صحیت را باز کنید و سعی کنید در حین گفت و گو گرم و صمیمی باشید. لذت یک گپ دوستانه میتواند شادی را مهمان وجودتان کند. شاد و موفق باشید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام و درود خسته نباشید خداقوت⛄️
نکته های خوبی بود ولی اگه تمرین نکرده باشیم سر باز کردن صحبت ممکنه گند بزنیم مخصوصا اگه ملاقات خاصی باشه😶🌫️
این مقاله برام مفید سعی میکنم اجراشون کنم😇
موفق باشید.
سلام و درود شایان عزیز
بله تمرین کردن روش گفت و گو بسیار موثر هست و خوشحالم که این مطلب براتون مفید بوده
به بهار زندگیتون نزدیک و نزدیکتر بشید.