نحوه مطالعه دروس عمومی کنکور
همانطور که برای طبخ یک غذا به مواد غذایی مختلفی نیاز دارید، برای کنکور و نتیجه بهتر و رسیدن به اهدافتان نیز، به مهارتهای نحوه مطالعه دروس عمومی کنکور نیاز دارید.
از جمله: اراده، انگیزه، تمرکز، تندخوانی، برنامهریزی منسجم دروس و… نیاز دارید. کم و زیاد شدن هر کدام از مواد غذایی در طعم و کیفیت غذا تاثیر دارد، پس باید همه مهارتها را همزمان و بهاندازه پیش ببرید. برنامهریزی و نوشتن دقیق هر کار، یکی از رموز موفقیت رتبه برترهای کنکور است. هیچ رتبه برتری را پیدا نخواهید کرد که بدون برنامه، رتبهبرتر شده باشد.
در این مقاله قرار است به سئوالات زیر پاسخ دهیم:
- نحوه مطالعه دروس عمومی کنکور چگونه است؟
- 3 ویژگی یک برنامهریزی مطلوب چیست؟
- دین و زندگی کنکور را چگونه بخوانیم؟
- ادبیات کنکور را چگونه بخوانیم؟
- عربی کنکور را چگونه بخوانیم؟
- زبان کنکور را چگونه بخوانیم؟
نحوه مطالعه دروس عمومی کنکور چگونه است؟
خیلی از شما اهمیت نحوه مطالعه دروس عمومی کنکور را جدی نمیگیرید و تمام وقت خود را صرف مطالعه دروس اختصاصی میکنید و عموما دروس عمومی را برای ماههای آخر میگذارید، در صورتیکه باید زمان بیشتری را به مطالعه این دروس اختصاص دهید تا بتوانید، رتبه بهتری را کسب کنید.
باید بدانید وقت پاسخگویی به سوالات عمومی محدود است. باید به چنان مهارتی در تستزنی این دروس برسید تا بتوانید در وقت تعیین شده، تمام سوالات را جواب دهید. در این مقاله از سایت بهارمن، قصد داریم نحوه مطالعه دروس عمومی کنکور و ویژگیهای یک برنامه مطلوب را بیان کنیم.
3 ویژگی یک برنامهریزی مطلوب چیست:
ویژگی اول: برنامه باید آهسته اما پیوسته باشد
اگر کتاب اثرمرکب نوشته آقای دارن هاردی را مطالعه کرده باشید، اصل مهم این کتاب را میدانید. آقای دارن هاردی بیش از آن که به کمیت یک کار تاکید داشته باشد، به پیوسته و منسجم بودن آن تاکید دارد. در این کتاب بیان شده کارهای کوچک و معمولی اما پیوسته، در طول زمان نتیجه مثبت و بیشتری نسبت به کارهای بزرگ، اما ناپیوسته دارند.
دارن هاردی در این کتاب به داستان ۳ دوستی اشاره کرده که یک نفرشان با پیادهروی هر روز کمتر از یک مایل در طول یک سال، توانست به وزن دلخواهش برسد، اما دو دوست دیگر… . مطمئنا داستان مسابقه خرگوش و لاکپشت را شنیدهاید، که لاکپشت با آهسته و پیوسته حرکت کردن، توانست خرگوش تیزپا را ببرد.
شاید مطالعه روزانه ده کلمه از زبان انگلیسی، روزانه ده دقیقه از زمانتان را بگیرد و شما به این فکر کنید که چه کار حوصلهسربری است و معلوم نیست تا کی تمام شود و بتوانید بر زبان مسلط شوید.
اما در واقع اگر این برنامه را هر روز انجام دهید، در انتهای یک ماه، ۳۰۰کلمه و در انتهای یک سال، ۳۶۵۰ کلمه زبان یاد گرفتهاید، که این فوقالعاده است. ن وقت زیادی از هر روز را به آن اختصاص دادهاید و ن انجام برنامه خستهکننده بوده برایتان. پس آهسته ولی پیوسته حرکت کنید.
ویژگی دوم: جلوگیری از اتلاف وقت
وقتی که یک برنامهریزی اصولی در اختیار شما قرار بگیرد میدانید که دیگر از اتلاف وقت خبری نخواهد شد، چون هرچیزی قرار است سرجای خودش اتفاق بیفتد از جمله مطالعه تکبهتک دروس، مرور آنها، تستزنی و حتی زمان برای خلاصهنویسی. شما میدانید که اگر با این برنامه پیش بروید نهتنها در مطالعه دروس جلو افتادهاید بلکه زمانتان هم هدر نرفته چون که طبق قواعدی پیش رفتهاید.
با برنامهریزی شما میدانید کی باید چه درسی را خوانده و روی چه موضوعی مانور بدهید و دیگر لازم نیست که برای اینکه چه درسی را انتخاب کنید و اینکه آیا حوصله دارید این مطلب را بخوانید یا خیر، زمانتان را هدر دهید و این یعنی صرفهجویی در زمانتان.
برای مشاهده مقاله مدیریت زمان کنکور، کلیک کنید.
ویژگی سوم: مطالعه همه دروس بهطور یکسان:
در ابتدا به پخت یک غذا اشاره کردم، مثلا پخت قورمه سبزی را در نظر بگیرید. اگر نمک زیادی به آن بزنید، شور و غیرقابل مصرف و اگر نمک کم بزنید، شیرین و بیمزه خواهد شد. برنامه شما باید اصولی و ترکیبی باشد. یک ترکیب فوقالعاده و از هر ماده مورد نیاز، به اندازه لازم. ترکیبی از دروس عمومی و اختصاصیتان.
برای مشاهده مقاله چگونه رتبه برتر کنکور شویم، کلیک کنید.
نحوه مطالعه دروس عمومی کنکور :
دین و زندگی کنکور را چگونه بخوانیم؟
دینوزندگی از سال 92 به بعد کاملا تغییر کرده است. دیگر خبری از سوالات آسان و قابل حفظ کردن نیست. یعنی اگر قرار است مطالب را حفظ کنید و به سراغ سوالات بروید، جز یک الی دو سوال قادر نخواهید بود تا به آن ها پاسخ دهید، پس حفظ کردن را کنار گذاشته و ترکیبی بخوانید.
ترکیبی خواندن هم کار آسودهای نیست پس باید سریعتر شروع به مطالعه این درس کرده تا از بقیه رقبای قوی خود، عقب نمانید. دینوزندگی میتواند سکوی پرتاب شما به جمع رتبه برترها باشد.
دینوزندگی در نظام قدیم، بیشتر آیه محور بود. به اینصورت که داوطلب باید رابطه بین آیات، مطالب و مفاهیم را متوجه میشد تا میتوانست به سوال پاسخ دهد، اما در نظام جدید، بیشتر شما با متنها و سرفصلها سروکار دارید تا آیات و روایات!
اما در چند سطر بالا گفته شد که باید ترکیبی خواند یعنی به چه صورت؟ یعنی علاوه بر خواندن متن، آیات، روایات و مفاهیم آنها باید به خوبی ارتباط بین آنها را نیز بلد بوده و حتی ارتباط بین یک آیه در یک پایه با یک مطلب در پایه دیگر را نیز بدانید.
ادبیات کنکور را چگونه بخوانیم؟
ادبیات یکی از آن دسته درسهایی است که باید آن را موضوعی بخوانید. یعنی چه؟ ادبیات سرفصلهای جداگانه دارد. از جمله:
سوالات مرتبط با زبان فارسی و قواعد، املا و معنای لغات، تاریخ ادبیات، قرابت و تقابلهای معنایی و آرایه. برای اینکه شما هم بتوانید نتیجه مطلوبتری را کسب کنید باید مطالعه این درس را موضوعی انجام دهید و با توجه به اهمیت هر موضوع، وقت بیشتر یا کمتری را به آن اختصاص دهید.
مثلا قرابت معنایی یکی از مهمترین بخشهای درس ادبیات است که اغلب ۹ الی۱۰ سوال از ۲۵ سوال کنکور را به خود اختصاص داده است. پس باید تلاش بیشتری در زمینه قرابتمعنایی داشته باشید.
اما نکته دیگر در رابطه با درس ادبیات فارسی این است که؛ درست است که باید دروس را به صورت موضوعی یا قلمرویی بخوانید اما در ابتدا باید روی متن و مفهوم کتاب درسیتان نیز مسلط شوید. پس قبل از موضوعی خواندن مطالب باید مطالب را با استفاده از یک درسنامه جامع و کامل تشریحی و مفهومی بخوانید و یاد بگیرید.
زبان کنکور را چگونه بخوانیم؟
زبان درسی است که میتوانید در آن به درصد بالا برسید درصورتیکه: حتی از زمان های مرده خود نیز برای این درس استفاده کنید.اما چطور ممکن است؟با ما همراه باشید.
زبان از سه قسمت لغات، گرامر و درک مطلب تشکیل شده است. درک مطلب و کلوز تست هم مجموع همان لغات و گرامر هستند، پس هرچه شما در این دو بخش قویتر باشید، موفقترید. در این میان لغات سهم بیشتری را به خودشان در سوالات کنکور اختصاص داده اند.
مطالعه زبان را میتوانید قبل از خواب یا زمانی که در سرویس مدرسه هستید یا زمانهای مرده خود مطالعه کنید یادگیری روزی حتی ده کلمه زبان، دایره معنایی گستردهای برایتان به ارمغان دارد.
اگر در یادگیری زبان مشکل دارید، نگران نباشید آهسته اما پیوسته تلاش کنید. به جز چهار الی ۶ سوال گرامر کنکور، بقیه سوالات فقط و فقط به دایره معنایی زبان شما نیاز دارد، پس ناامید نشوید و پرقدرت ادامه دهید.
عربی کنکور را چگونه بخوانیم؟
عربی از جمله دروسی است که خیلی از داوطلبان با آن مشکل دارند یا اصلا به آن علاقهای ندارند ولی دقیقا برگ برنده شما همین درس است، پس به هیچوجه از آن غافل نشوید!
عربی به سه قسمت عمده تقسیم میشود: ترجمه، قواعد و درک مطلب یا همان مفهومهای سخت که بسیار سنگین بهنظر میرسند. اما داوطلبی که قصد دارد برای عربی برنامهریزی کند، باید در ابتدا پیشنیازها را رعایت کند تا بتواند با قدرت پیش رفته و خود را به درصدهای بالا در این درس برساند.
برای نظام قدیم قواعد عربی اهمیت بسیار بالایی داشت، مثلا داوطلب باید تفاوت تمییز یا مفعول مطلق را میدانست تا میتوانست متن را ترجمه میکرد. حتی باید تفاوت مفعول مطلق نوعی و تأکیدی را هم میدانست تا متن سوال را ترجمه کند، اما در نظام جدید دایره معنایی کلمات از اهمیت بالاتری برای پاسخگویی برخوردار است.
چارت درسی ویژه شما چیست؟
بعضی از افراد دربعضی از دروس از تبحر بالایی برخوردارند، مثلا زبان یا دینوزندگی و … و برای پاسخگویی به تایم کمتری نیاز دارند و پاسخ دادن به آنها اعتمادبهنفس و انگیزه شما را بالا میبرد و البته میتوانید وقت باقیمانده را به بقیه دروستان اختصاص دهید.
یعنی میتوانید اول دینی یا زبان را جواب دهید بعد به سراغ درسهایی بروید که نیاز به زمان و تمرکز بیشتری دارند، که در اینصورت خیالتان از دروس دیگر هم راحت است و آرامش بیشتری برای پاسخگویی ب درسهای باقیمانده دارید.
البته در صورتیکه در درس خاصی تبحر بالایی دارید و در آزمونهای آزمایشیتان این روش را به مرحله اجرایی و پیادهسازی رسانیدهاید و به موفقیت رسیدهاید این راهکار را به شما پیشنهاد میکنم در غیر اینصورت حتی به ضررتان هم است. پس برای خودتان چارت پاسخگویی مشخص کنید. الزامی نیست که طبق دفترچه کنکور جلو بروید.
و اما نکته مهم:
تلاش کنید و تلاش کنید و ناامید نشوید و بدانید هر کجا خسته و کلافه شدید، گربه موفقیتتان دقیقا همانجاست. با تلاش و پشتکار، آزمون و خطا شما هم قادر خواهید شد رتبه برتر شوید. رتبهبرترها از کره مریخ نیامدهاند پس با امید هرچه تمام قلههای موفقیت را آهسته و پیوسته فتح کنید.
نظرات و پیشنهادات خود را برای ما کامنت کنید. شاد و پیروز و ثروتمند باشید.🌻
14 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خوب بود
عالی نظرمو عوض کرد😍😍استاد لطفا در مورد تخصصی ها هم بزارید
عالی استاد لطفا در مورد تخصصی ها هم بزارید
عالی بود😍🔥
ممنون مقاله واقعا خوبی بود پر از انرژی مثبت در مورد مطالعه دروس عمومی کنکور شروع که کنی قدم ها یکی بعد از دیگری نتیجه ام میبینی در آخر اما تو لحظه ی حال مهم اینه بهترین کاری که میتونی رو انجام بدی انجام دادن مهم فکر رو که همه میتونن بکنن برای رسیدن به مهارت و تبحر در هر چیزی اول بری در حد استادی براش وقت و تلاش کنی بعد اگه نشد به قول استاد حامدی با من 😉 تلاش و زحمت ببین بعضی وقتا اصلا ناخواسته فقط چون مستمر برای کاری وقت گذاشتی میبینی عه من تونستم این مهارت رو یادبگیرم چی شد اینجا علاقه هم چاشنی کارت کنی عالی میشه ممنون همش به خاطر مقاله مفید شماست لذت بردم .کلی چیز یادگرفتم .سپاس
مقاله واقعا مفیدی بود…تشکر 🙏
عاللییییی👌👌❤❤❤
مقاله واقعا مفیدی بود…تشکر 🙏
خیلی خوب بود ممنون
خدا قوت
خیلی خوب بود ممنون
خدا قوت
عالییی بود واقعا ممنونم
فقط بنده نمیدونم که برای کنکور ۱۴۰۲ آیا دروس عمومی حذف میشند یا خیر
متشکرم خیلی مفید بود
عالییی بود واقعا ممنونم
فقط بنده نمیدونم که برای کنکور ۱۴۰۲ آیا دروس عمومی حذف میشند یا خیر
متشکرم خیلی مفید بود
ضرایب پنهان ادبیات و عربی چقدره؟
من در این مقاله راجب نحوه خواندن درسا و برنامه ریزی خوندم
ضرایب پنهان ادبیات و عربی چقدره؟
من در این مقاله راجب نحوه خواندن درسا و برنامه ریزی خوندم