نحوه صحیح یادداشت برداری چگونه است؟
نحوه صحیح یادداشت برداری چگونه است؟ کتابهای زیادی مطالعه کردهایم شاید به اندازه تارهای موهایمان، شاید هم دورههای متفاوت و بسیاری در حوزههای گوناگون ثبتنام کرده باشیم، کلاسهای متعدد با اساتید متعدد و به نام و مشهور در سطح استان یا کشور و یا هر چه…
البته جدیدا بعلت آنلاین شدن کلاسها تعدد ثبتنام و یادگیری و آموزش نیز افزایش یافته اما یک سئوال؛ چه میزان از هر یک را یادمان است و در زندگی آن را به کار میبریم؟ از چند درصد دانستههایمان استفاده میکنیم؟ پس از چه مدتی مطالب در ذهنمان موجود است؟ نحوه صحیح یادداشت برداری چگونه است؟
همانطور که میدانید صرف شرکت در کلاس، یا خواندن یک کتاب یا رفتن به یک دوره یا ورکشاپ یا هر چه اصلا با بهترین و به نام تربیت اساتید موجود در دنیا هیچ نتیجهای برای ما در پی نخواهد داشت تا زمانی که مطالب موجود در هر کدام را در زندگی روزانه خود به کار ببریم و آنها را به درجه عملکرد برسانیم. پس میتوان گفت که مهمترین کار در فرایند یادگیری این است که مطالب به درد بخور و مهم را اجرایی کنیم اما چگونه؟
نکته مهمی که وجود دارد این است که مطالب تایم زیادی در ذهنمان باقی نخواهند ماند. بعد از بیست و چهار ساعت گذشت زمان از مطالعه یک مطلب فقط و فقط ده درصد از مطالب در ذهن مان باقی مانده و بقیه را فراموش میکنیم باید با بازیابی مجدد و مرور مطالب آنها را در ذهن خود ثبت کنیم اما چه زمانی میتوانیم مطالب مهم را به ذهنمان بسپاریم؟ چگونه؟ بهترین راهکار یادداشت برداری صحیح از نکات بسیار مهم است.
برای بهتر و تاثیرگذاری بیشتر مطالعه مقاله «بهترین روش مطالعه در دنیا» توصیه می شود
در این مقاله قرار است به سئوالات زیر پاسخ دهیم:
- چگونه مطالب را در حافظه بلند مدت خود بسپاریم؟
- چگونه مطالبی که یاد گرفتهایم برایمان کارایی پیدا میکنند؟
- یادداشت برداری صحیح چگونه است؟
چگونه مطالب را در حافظه بلند مدت خود بسپاریم؟
همانطور که در بالا نیز به آن اشاره کردم روزانه هزینه زیاد و گزافی را صرف یادگیری خود میکنیم اما نمیتوانیم آنگونه که باید در رشته و زمینه تحصیلی و کاری خود موفق شویم، به نظر شما علت چیست؟
علت یادگیری ناقص یا فراموشی آن چیزهایی است که فرا گرفتهایم. زمانی میتوانیم بگوییم یک مطلب را یاد گرفتهایم که از آن در زندگی استفاده کنیم مثلا فرض کنید من به یک کلاس کیکپزی یا شیرینیپزی رفتهایم تا زمانی که فقط مطالب را میدانم هیچ اهمیتی ندارد ولی زمانی این موضوعات اهمیت مییابد که من با آنچه که میدانم یک کیک یا شیرینی پخته و از دانستههایم در پخت آن کیک یا شیرینی استفاده کنم. تا قبل از آن با فردی که مطالب را نمیداند هیچ تفاوتی ندارم.
اما خب خیلی اوقات مطالب مهم را از یاد میبریم. مطالب در حافظه کوتاه مدت ما بیشتر از چند ساعت دوام پیدا نمیکنند و پس از گذشت بیست و چهار ساعت از زمان یادگیریمان به میزان کمی از مطالب در ذهنمان باقی مانده است. باید سعی کنیم به کمک بازههای مروری صحیح و به جا آنها را به خاطر بسپاریم.
بازههای مروری صحیح را میتوانیم از فرمول دو به توان n به دست آوریم. که n همان تعداد از صفر به بعد هستند. مثلا اولین بازه مروری بیست و چهار ساعت پس از یادگیری، دومین بازه مروری چهار روز بعد، سومین بازه مروری هشت روز بعد و همینجوری الی آخر است.
اما نکته دیگری که وجود دارد این است که زمان نکته بسیار بسیار مهم و بااهمیتی در جامعه کنونی است که هر فرد به آن بهای بسیار زیادی میدهد پس باید آن را غنیمت شمرد و از آن نهایت استفاده را برد. برای اینکه در هر بار مرور زمان زیادی را به این موضوع اختصاص ندهیم باید مطالب را به صورت خلاصه بخوانیم. برای اینکار باید نحوه یادداشت برداری صحیح را بدانیم.
مقاله «چگونه مطالعه مفید داشته باشیم؟» خود باعث می شود که مطالب را در حافظه بلند مدت خود بسپاریم
چگونه مطالبی که یاد گرفتهایم برایمان کارایی پیدا میکنند؟
مطالبی که یاد گرفتهایم حالا از هر طریقی چه مطالعه چه کلاس چه کارگاه و یا هر چیز دیگر زمانی کارایی پیدا میکنند که آنها را در زندگیمان به کار ببریم. برای اینکار در ابتدا باید مطالب را به خوبی به ذهن بسپاریم که بهترین راهحل همان مرور است که در قسمت قبل به آن اشاره کردیم.
یادداشت برداری صحیح چگونه است؟
برای اینکه مطالب را به خوبی خلاصه و یادداشت برداری کنیم باید همیشه در کلاس، هنگام مطالعه و یا دیدن یک کلیپ یا فیلم آموزشی یک برگه در کنار خود داشته باشیم و مطالب را که برایمان جدید است یا حائز اهمیت است یا فکر میکنیم در زندگی بدان نیاز پیدا میکنیم یا اگر آن را انجام دهیم زندگی بهتری خواهیم داشت را روی آن یاداشت کنیم.
مهمترین نکته در یادداشت مطالب این است که شما باید بدانید مطالبی را باید یادداشت کنید که حتما و حتما قرار است آنها را اجرایی کرده و از آن استفاده کنید و از مطالبی که میدانید هیچگاه بدان نیاز ندارید استفاده نکنید.
مطالبی که یادداشت کردهاید را باید در بازههای مروری به جا و مناسب مطالعه کنید تا آنها به حافظه بلند مدتتان راه یابند. نکته مهم بعدی هم این است که باید سعی کنید آنچه را که یاد گرفتهاید و آنچه را که به ذهن سپردهاند را در روزمره خود عملی کنید.
مثلا اگر قانون بیست بیست بیست را فرا گرفتهاید باید هر روز صبح بیدار شوید بیست دقیقه پیاده روی و ورزش کنید، بیست دقیقه شکرگزاری کنید، بیست دقیقه از زمانتان هم به انجام یک کار مهم بسپارید. وقتی این کار را انجام دهید یعنی آنکه شما هم نحوه صحیح یادداشت برداری را فرا گرفتهاید و آن را نیز عملی کردهاید.
حرف آخر مقاله نحوه صحیح یادداشت برداری چگونه است؟
چگونه مطالب را در حافظه بلند مدت خود بسپاریم؟ چگونه مطالبی که یاد گرفتهایم برایمان کارایی پیدا میکنند؟ یادداشت برداری صحیح چگونه است؟ هیچ چیز به اندازه یادگیری و به کارگیری مهارتهای گوناگون اهمیتی ندارد. هدف ما یادگیری شما و استفاده از مطالبی است که در ذهنتان سپردهاید. امیدواریم مطالب را در ذهن خود سپرده و در زمان مناسب از آن استفاده کنید. با بهارمن به بهار زندگیتان نزدیک شوید. موفق و موید باشید.
5 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با یادداشت برداری میشه به خیلی نکات ریز پی برد و اونا رو فراموش نکرد حتما باید انجام بشه
ممنونم از مقاله ی خوبتون. موقع نت برداری باید مطالب مهم رو بنویسیم و در بازه های زمانی مختلف،مرور کنیم و در روزمره هم عمل کنیم
خیلی خوب بود
ممنون از مقاله خوبتون
جالب بود و مفید
عالی بود