سخنرانی و 7 راه برای شروع طوفانی
چگونه سخنرانی خود را آغاز کنیم؟
به عنوان یک سخنران چه در کلاس درس باشید چه در یک سالن همایش هزار نفره ترجیح میدهیم یک شروع طوفانی داشتهباشید. چرا؟ چون حین سخنرانی مردم مشغول قضاوت در مورد شما هستند و این قضاوت در دقایق اولیه بیشتر از هر زمان دیگری اتفاق میافتد.
برای شروع یک سخنرانی طوفانی باید استرس نداشته باشیم و کاملاً خونسرد مقابل جمعیت ظاهر شویم . برای خواندن مقاله مدیریت استرس و راه های کنترل آن کلیک کنید. پیشنهاد میکنم مقاله آموزش فن بیان و سخنرانی همراه 10 تکنیک اصلی را نیز مطالعه کنید
یک شروع جذاب باید چگونه باشد؟
یک شروع جذاب در سخنرانی وابسته به دو عنصر جذابیت و اهمیت است. نکتهای که با آن صحبت خود را آغاز میکنید باعث میشود افراد تصمیم بگیرند روی صندلیهای خود محکم و راحت بنشینند و گوش کنند.
به یاد داشته باشید که جذابیت لزوما نمیتواند راهکار خوبی باشد. به طور مثال فرض کنید با یک جوک صحبت را شروع میکنید که هیچ ربطی به موضوع ندارد. وقتی مخاطب با چنین موضوعی مواجه شود اصلا جوک به نظرش خندهدار نیست اتفاقا باعث ناامیدی او از این سخنرانی هم میشود.
بهتر است با در نظر گرفتن نیاز و خواسته مخاطب کار خود را آغاز کنیم. این کار کمک میکند کلام عمل و زبان بدن مناسبی هم به خود بگیریم در این مقاله راهکار و ایدههایی برای شروع عالی سخنرانی را به شما خواهیم گفت پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
داشتن اعتماد به نفس به ما کمک میکند تا سخنرانی بهتری داشته باشیم و به خودمان اعتماد داشته باشیم که میتوانیم بهترین سخنرانی را ارائه دهیم برای خواندن مقاله اعتماد به نفس کلیک کنید.
۱. فرض میگیریم شما یک فرد ۵۰ ساله هستید
شما یک فرد ۵۰ ساله هستید که برای مخاطب نوجوان سخنرانی میکند یا اینکه یک جوان هستید و درجمع پزشکان و بانکداران صحبت میکنید. دراین صورت حق دارید از گارد مخاطب نسبت به خودتان نگران باشید چون آنها به احتمال زیاد معتقدند شما درکشان نمیکنید.
چه چیزی میتواند اوضاع را بهتر کند؟ برای چه در آنجا حضور پیدا کردید؟ از آنها بپرسید که: فکر میکنید صلاحیت صحبت در مورد این مسئله را ندارم؟ پس حتما نمیدانید قبلا در موقعیت X و X قرار گرفتید و یا راهکارهای شما به سازمان x و Y کمک کرده از پس مشکلات و چالشها بربیایند.
شاید فکر کنید این یک شروع خصمانه است اما باور کنید گاهی یک شروع طوفانی و اثبات اینکه مخاطب برای حل چالش نیازمند شماست بهترین راه است.
۲. فرض کنید در روز اول مدرسه هستید
در روز اول مدرسه هستید مدیر میکروفون به دست میآید و شروع میکند به صحبت کردن:« به نام ایزد منان که هرچه داریم از اوست. ضمن عرض خوشآمد خدمت حضار گرامی ممنونم از شما که دعوت ما به این را پذیرفتید تا حضر به هم برسانیم….»
خب… خب… خب… چه اتفاقی افتاد؟ مخاطب شما چه دانشآموز باشد چه یک فرد بزرگسال نهایتا بعد بیان مفاهیم انتزاعی زیاد و کلمات قلمبه سلمبه ترجیح میدهد تمرکز خود را به سمت نکات دیگری ببرد چون اساس مغز این است که انرژی زیادی مصرف نکند و مفاهیم انتزاعی حسابی انرژی میسوزانند.
سعی کنید در صحبتهای خودتان شفاف باشید از توصیف کمتری استفاده کنید. مخاطب عاشق دلداده ما نیست پس حوصله توصیف و استعارههای ما در خودش و ما را ندارد.
۳. یادتان میآید چه چیزی تغییر اصلی را در شما ساخته؟
مثلا میگویید یک دیالوگ از فیلم یا یک جمله از یک کتاب یا نصیحت یک کعلم باعث تغییر شگفتانگیز شما شده است. این کدل داستانها را برای خودتان نگه ندارید و حتما به حضار بگویید این داستان کمک میکند درمورد خودتان خودافشایی درست و به جایی داشته باشید و توجه حضار را به خود جلب کنید.
۴ .هرگز از جمله من میخواهم امروز برای شما یک داستانی تعریف کنم استفاده نکنید.
هرگز از این جمله در سخنرانی خود استفاده نکنید به جای این کار میتوانید یک داستان که در روزنامهها خواندید بگویید و به نحوی با موضوع سخنرانی خود ارتباط بسازید و یک مفهوم و نکته از دل داستان بیرون بکشید. داستانها شنونده را سرگرم میکنند و این باعث میشود با انگیزه بیشتری ادامه صحبتهای شما را گوش دهد.
۵ از مخاطبان سوال بپرسید
سعی کنید در سخنرانی های خود از مخاطبان سوال بپرسید اما این سوالها نباید معمولی باشند. ملا به جای اینکه بگویید:حالتون چطوره؟ یا هوا خیلی سرد بود؟ بپرسید: شما فکر میکنید آلودگی هوای تهران به خاطر زیاد بودن کارخانه و اتومبیلهاست؟… به نظرم این دیدگاه کاملا غلط است و علت اصلی آلودگی هوای تهران…..
با این کار نگاه افراد به مسئله را به چالش میکشید و این کار همیشه برای خریدن توجه مخاطب جواب میدهد. فقط کافی است سوال مناسبی بپرسید پاسخهای وارد شده را نقض کنید و نهایتا ایده خود را به میدان بیاورید.
۶. لغتنامهها را به چالش بکشید.
در هر حوزهای که فعالیت کنید تعاریف ثابت و جا افتادهای وجود دارند که همه از آنها استفاده میکنند. تعاریف جدید و کاربردیتری بسازید یا مثلا بگویید درست است که کلمه مدیر فلان تعریف جا افتاده علمی را دارد اما هر وقت دراین سخنرانی کلمه مدیر را شنیدید منظورم مشتریان شما هستند.
۷. به مخاطبان خود در مورد خطری که تهدید میکند هشدار دهید.
مثلا اگر متخصص تغذیه هستید بگویید که چند درصد مرگهای ناگهانی به خاطر چاقی مفرط است؟ یا اگر محقق نوروساینس هستید در مورد مشکلاتی که آلزایمر هشدار دهید. این کار توجه شنوده را به شما جلب میکند از طرفی او صلاحیت صحبت را در ذهنش به شما میدهد.
شما تجربهای از آغاز خاص جالب یا ناامید کنندهای از سخنرانی دارید؟ نگویید نه چون هر کدام حداقل یکبار این اشتباه را کردیم. اگر اینطور است در بخش داستانها برای ما بنویسید.امیدواریم این مقاله روی بهبود فردی شما تأثیر گزار بوده باشد.
هدف ما در مجموعه آموزشی بهارمن پیشرفت، توسعه و بهبود شما در تمامی جنبههای بهبود فردی است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید بهترین میتواند در زمینه تقویت فن بیان، علم بیان و سخنوری به شما کمک کند. با بهارمن به بهار زندگیتان نزدیک شوید. موفق و موید باشید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون واقعا
سلام؛
خیلی نکات خوب و آموزنده ای در این مقاله یادگرفتم. لطفا مطالب بیشتری با این موضوع برایمان قرار بدید.😍🙏
خدا قوت بهارمن💚🍃