روش مطالعه دروس اختصاصی کنکور ریاضی 1403
در این مقاله نحوه مطالعه دروس اختصاصی کنکور ریاضی 1403، را عنوان کردیم. تا انتهای مقاله با ما همراه شوید. بسیاری از افراد در عبور و جهش از مانع کنکور، موفق نیستند و گاها سالهای خوب و دوران جوانی و نوجوانی خود را پشت این سد بزرگ به سر میبرند. جالب این است که بسیاری از افراد تلاش کافی برای رسیدن به هدف خود را دارند.
اما بموضوع به تلاش و کوشش و … مرتبط نیست بلکه « کار از بیخ مشکل داره». یعنی اینکه افراد با اصول، روش و چگونگی مطالعه درست آشنا نیستند. این موضوع سبب ناکامیهای پی دی وی افراد در کنکور است.
روش مطالعه دروس اختصاصی کنکور ریاضی
بسیاری فکر میکنند دروس کنکور ریاضی-فیزیک را هم همانند انسانی باید مقابلمان بگیریم و شروع به خواندن کنیم. یکبار، دوبار، سه بار و… آنقدر بخوانیم تا به محتوا مسلط شویم در صورتی که این راهحل بشدت اشتباه است.
در این مقاله قرار است به پرسشهای زیر پاسخ دهیم:
- نحوه مطالعه دروس حسابان، آمار، گسسته و دیفرانسیل چگونه است؟
- نحوه مطالعه درس هندسه چگونه است؟
- نحوه مطالعه درس فیزیک چگونه است؟
- نحوه مطالعه درس شیمی چگونه است؟
نحوه مطالعه دروس حسابان، آمار، گسسته و دیفرانسیل چگونه است؟
مطالعه درسنامه
در واقع تمامی این دروس مباحث پیشرفته درس ریاضی هستند. پس نحوه مطالعه همه آنها یکی است. برای مطالعه هر کدام از این دروس، باید از یک روش مطالعهای استفاده کنیم. اولین کاری که باید انجام دهیم مطالعه درسنامه یک کتاب کمک درسی است که استادتان با توجه به سطح درسی شما معرفی کرده است.
بعد از مطالعه درسنامه مطمئنا فقط فرمولها را یاد گرفتهایم و درک درستی از حل مسئله و کاربرد فرمول و چگونگی استفاده از آن در مسائل و تستها را نمیدانیم. پس دومین کاری که باید انجام دهیم کار کردن تستهای آموزشی است.
تست آموزشی
اگر نمیدانید تست آموزشی یعنی چی باید بگویم تست آموزشی همان تستهای معمول هستند که صرفا با نیت یادگیری فرمولها و کاربردشن، آنها را تمرین میکنیم. در تمرین تستهای آموزشی هدف صرفا یادگیری است و زمانی که برای هر تست هدر میدهیم اهمیت چندانی ندارد. پس از حل کردن هر تست باید به پاسخنامه مراجعه کنیم و حل تمرین کتاب را هم مشاهده کنیم. شاید راهکار کتاب از راهکار ما برای حل سادهتر باشد.
تست سنجشی
پس از انجام دو مرحله بالا، مرحله سوم تست سنجشی است. نحوه کار کردن تست سنجشی با آموزشی کمی متفاوت است. در اینجا هم یادگیری مهم است، هم تسلط به تست و صورت سئوال و هم زمان. البته ناگفته نماند که زمان در تست سنجشی اهمیت ویژهای دارد. پس از حل تست یک دسته ۲۰، الی ۳۰ تایی تست به پاسخنامه مراجعه کرده و درست و غلط هر کدام را بررسی و تحلیل میکنیم.
روش مطالعه درس هندسه چگونه است؟
نحوه مطالعه درس هندسه تشابه بسیار زیادی با دروس ریاضی دارد البته با این تفاوت که سئوالات متنوعی دارد و امکان تسلط روی تمامی مدلهای سئوال امکانپذیر نیست. برای حل تستهای هندسه نیاز به دید ظریفی است که یک سئوال را از جنبههای متفاوت نگاه کند.
برای حل سئوالات هندسه و ریاضی فقط تسلط زیاد مهم است و تمرین و تمرین و تکرار. باید آنقدر سئوالات متفاوتی کار کنید و آنقدر دست خود را با حل کردن آشنا کنید که تسلط کافی برای حل تستهای متفاوت را داشته باشید و با دیدن شکل وحشتناک یک سئوال انگیزه و اعتماد به نفس خود را از دست ندهید.
نحوه مطالعه درس فیزیک چگونه است؟
درس فیزیک تقریبا مشابه درس ریاضی است با این تفاوت که نکات حفظی هم دارد که در حل مسائل کاربردی هستند که البته بسیاری از افراد از آنها چشمپوشی میکنند که همین بزرگترین ضربه را به آنها میزند زیرا بسیاری از مسائل با دانستن همین نکات حفظی و جزئی حل میشوند.
در درس فیزیک کافیست تسلط کافی روی نکات و فرمولهای پیدا کنید و سپس همانند درس ریاضی تستهای آموزشی و سنجشی را کار کنید. البته بهتر است میان مطالعه درسنامه و کار کردن تستهای سنجشی چندروزی فاصله زمانی بگذارید زیرا اگر همان موقع تست سنجشی کار کنید مطالب در حافظه کوتاه مدت شما وجود دارند و به راحتی قادر به پاسخگویی هستید که این اصلا خوب نیست و توصیه نمیشود.
روش مطالعه درس شیمی چگونه است؟
شیمی معمولا آخرین درس دفترچه آزمون کنکور است و سئوالاتش به نسبت سختتر و مفهومی تر از سایر سئوالات کنکور هستند. البته خستگی آزمون هم در حل این سئوالات بیتأثیر نخواهد بود.
سئوالات شیمی هم به دو دسته سئوالات حفظی و محاسباتی تقسیم میشوند. سئوالات حفظی هم خود به دو دسته سئوالاتی که نکته آنها عینا در کتاب آمده است و سوالاتی که به نکته آنها به طور غیر مستقیم در کتاب آمده تقسیم میشوند. که راهحل جواب این سئوالات تسلط کافی روی متن و خط به خط کتاب درسی است.
اما دسته دوم سئوالات که سئوالات محاسباتی هستند به روش مطالعه دروس ریاضی، هندسه و فیزیک قابل پاسخگویی هستند. برای پاسخ به این دسته از سئوالات باید قدرت ذهن و حافظه بالایی داشته باشیم که برخی از محاسبات را به ذهن سپرده و بقیه را به آسانی ذهنی محاسبه کنیم.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
3 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام وقت تون بخیر از مطالعه ی مقاله لذت بردم ممنونم من با درس ریاضی مشکل داشتم حالا میخوام یه فرصت دوباره به خودم بدم و اصولی و بهتر تلاش کنم
سلام، تشکر بابت این مقاله، بیزحمت برای رشته ی تجربی هم مقاله ای بنویسید.
ما باید این اصول خواندن رو یادبگیریم که یک مهارت است، و اینکه بعضی ها میگند توی حالا درس های دیگه اول یک دور روزنامه وار بخونیم بعد…. اون چی جوری هست؟
ان شاء الله عنه با تلاش و کمک خدا موفق بشیم، خدایا شکرت. 💐💐💐❤️❤️❤️❤️
سلام آقای محمدی مقاله روش مطالعه دروس تجربی نوشته شده و توی قسمت مقالات دسته کنکوری موجود