در زمان کنکور چگونه با فرزند خود رفتار کنیم؟
استرس، اضطراب، فشار روحی و جسمی که کنکور به دانشآموز متحمل میکند، بسیار سنگین است و همین موضوع سبب شده تا دانشآموز رفتار مناسبی با والدین، دوستان و آشنایان خود نداشته باشد و پرخاشگر، زودرنج و به قولی نازک نارنجیتر از قبل باشد. یکی دیگر از دلایل این برخورد، تفکر دانشآموز نسبت به والدین خود است که آنها مرا درک نمیکنند، آنها هستند که مسبب اوضاع بد و شرایط روحی و جسمانی تا به سامان من هستند. حال موضوع اصلی ما این است که در این برهه حساس، چگونه با فرزند خود رفتار کنیم؟
متآسفانه مهارتهای زندگی و ارتباط موثر را به ما یاد ندادهاند. نحوه برخورد صحیح با فرزندانمان را به ما آموزش ندادهاند. یک بچه برای اینکه بتواند درس بخواند به یک جسم سلامت نیاز دارد و سلامتی جسم هم که در گرو سلامتی روح است.
آیا نیازهای فرزند ما فقط به خانه و خوراک و پوشاک ختم میشود؟ فرزند ما نیاز به مهر، محبت و نحوه برخورد صحیح و معقول با او نیاز ندارد؟ فرزند ما به یک خانه پر از اسباب رفاه نیاز دارد یا به یک سرپناه سرشار از عشق و آرامش و محبت؟
والدین عزیزی که برایتان دکتر و مهندس و وکیل شدن فرزندتان از هر چیزی مهمتر است حتی روح لطیف فرزندتان، آیا دغدغه شرایط جسمی و روحی او را هم دارید؟ یا ن فقط یک کلمه دکتر و مهندس که به ابتدای اسمشان اضافه شود کفایت میکند؟ حال به هر قیمتی.
والدین عزیز اگر نحوه ارتباط صحیح با فرزندتان را نمیدانید، اگر نحوه ابراز محبت و علاقه نسبت به فرزندتان را یاد نگرفتهاید، اگر رفاه جسمی و روحی فرزندتان را فراهم نکردهاید و اگر نمیتوانید احساسات فرزندتان را درک کنید، تا انتهای مقاله در زمان کنکور چگونه با فرزند خود رفتار کنیم، همراه ما باشید.
نکته اول رفتار والدین با فرزند کنکوری
دوران کنکور علاوه بر شرایط سخی که دارد، هم زمان با ورود دانشآموزان به برهه بلوغ است که نوجوان به بلوغ جسمی، فکری و روحی میرسد و تغییراتی در جسم، روح و روان او پدید میآید.
دوران بلوغ یکی از سرنوشتسازترین برهههای زندگی نوجوانان است. نوجوان هنوز در دنیای کودکی خود به سر میبرد، اما والدین توقع رفتار بزرگمنشانه را از آنها دارند و این ناهماهنگی که به اجبار باید میان آنچه که میخواهند و آنچه که میخواهید بهوجود آورند، تأثیر بسیار زیادی بر خلق و خو و به ویژه احساسات آنها میگذارد.
مهمترین کاری که در این زمان باید انجام دهید، درک شرایط روحی و جسمانی نوجوان است. باید اجازه انجام یک سری کارها را به آنها بدهید، رفتار شما و اطرافیانشان و جسمی که بلوغ یافته احساس بزرگی را در آنها به وجود آورده است. اینکه شما بگویید علی یا زهرا یا مریم یا … درسهاتو خوندی؟ مشقهاتو نوشتی؟ اگه درس نخونی فردا میام مدرسه؟ همه و همه این موارد سبب بروز رفتارهای خشن و پرخاشگرانه از سمت آنها میشود.
همزمانی برهه حساس بلوغ و نوجوانی با دوران کنکور، شرایط بسیار ویژه و حساسی را بهوجود میآورد که مهمترین کار شما والدین در این برهه بسیار حساس، این است که جو آرامی را در محیط خانه ایجاد کنید و فرزندتان را درک کنید. آرامش روحی و روانی آنها را ایجاد کنید و علاقه خود را به آنها ابراز کنید.
برای مطالعه نحوه مدیریت زمان در کنکور 1401، اینجا کلیک کنید.
نکته دوم رفتار والدین با فرزند کنکوری
درسهاتو خوندی اومدی فیلم میبینی؟ درسهاتو خوندی سرت همش تو گوشیته؟ مباحث آزمونو تموم کردی میخوای با دوستات بری بیرون؟ تو چرا از اتاقت اومدی بیرون؟ تو چرا گرفتی خوابیدی؟ اصلا تو چرا داری نفس میکشی؟ مادر و پدر عزیز، والدین گرامی کنکوریها لطفا و لطفا و لطفا بدونید که کنکوریها هم انسان هستند و همانند همه انسانها و طبق یک خصلت انسانی خسته میشوند، چه از لحاظ روحی، چه از لحاظ جسمی. خستگی جسم با خواب و استراحت از بین میرود و خستگی روح با تفریح، گردش و جمع صمیمی دوستانه.
برای اینکه فرزند کنکوری شما تا انتهای دوران کنکور با اراده، انگیزه و انرژی بالا به هدف خود ادامه دهد نیاز به استراحت، تفریح و گردش دارد. ن هر روز و هر ساعت، ولی باید یک تایم ویژه برای این مورد در نظر گرفت. حتی اگر خودش هم اجتناب کرد، برای اینکه با تمام قوا تا انتهای مسیر حرکت کند، شما باید شرایطی برای تفریح و استراحت او در نظر بگیرید.
نکته سوم رفتار والدین با فرزند کنکوری
بچه شهین خانوم پزشکی دانشگاه تهران قبول شده اونم دانشگاه ملی روزانه، پسر آقای فلانی مهندسی دانشگاه اصفهان قبول شده ..اون وقت تو با این درس خوندنت هیچی نمیشی!!! والدین گرامی مقایسه ممنوع!!
شاید با خود فکر میکنید با گفتن این موارد و مقایسه فرزند خود با دیگران، در او ایجاد انگیزه میکنید و این موضوع کمک میکند که فرزند شما بهتر و بیشتر از قبل درس بخواند اما این در حالی است که با این کار، شما بزرگترین ضربهای را که میتوانستید به روح و آینده تحصیلی و شغلی فرزندتان وارد کردهاید.
شما تحت هیچ شرایطی نباید فرزند خود را مقایسه کنید زیرا ظرفیت ذهنی و تواناییهای جسمی افراد با همدیگر. متفاوت است و این کار سبب ایجاد استرس، اضطراب و از بین رفتن آرامش فرزندتان میشود.
سعی کنید از جملات مثبت استفاده کنید و با به کارگیری جملات انگیزشی، انگیزه لازم را در فرزندتان ایجاد کنید. اگر آینده فرزندتان برایتان اهمیت دارد که مطمئنا با مطالعه این مقاله این موضوع را اثبات کردهاید باید بگویم اگر 40 درصد میزان موفقیت فرزند شما در کنکور به تلاش و مطالعه خودش بستگی دارد، 60 درصد بقیه آن به نوع رفتار و شرایطی وابسته است که شما برای او ایجاد میکنید.
برای مشاهده مقاله مهار استرس کنکور، اینجا کلیک کنید.
برای رسیدن به موفقیت، بیش از هر چیز به انگیزه و اراده کافی نیازمندیم و برای ایجاد انگیزه نیازمند همراهی و برخورد صحیح والدین با خود هستیم. والدین عزیز نحوه صحیح رفتار با فرزندانتان را فرا بگیرید.
اگر این مقاله برای شما مفید بوده است، آن را با افرادی که میدانید فرزند کنکوری دارند و به اشتباه این موارد را رعایت نمیکنند به اشتراک بگذارید. هدف مجموعه بهارمن، موفقیت شما و فرزندتان است.
امیدوارم همه ی والدین این دسته از آموزش هارو جدی بگیرند . . .
3