8 راه درمان پرحرفی و بررسی سلامت روان
8 راه درمان پرحرفی و بررسی سلامت روان به شما چه کمکی میکند؟ آیا بیش از حد صحبت میکنید، تا جایی که باعث میشود شما احساس طرد شدن یا خجالت کنید؟ برخی افراد طبیعتا پرحرفتر هستند. اگر از شما خواسته شود، آیا می توانید کمتر صحبت کنید؟
صحبت کردن اجباری یا پرحرفی که به آن «حرفگرا» یا «اعتیاد به صحبت» نیز گفته میشود. در این صورت ممکن است از صحبت کردن اجباری رنج ببرید و به دنبال راه درمان پرحرفی و بررسی سلامت روان باشید، که قطعا این مطلب برای شما بسیار یاری دهنده است.
علت پرحرفی و بررسی سلامت روان
اعتماد به نفس پایین
پرحرفی نشانه چیست؟ تا زمانی که خود را با موقعیتهای جدید وفق دهید، زیاد یا خیلی سریع صحبت میکنید؟ اولین فرضی که مردم در مورد افراد پرحرف است این است که این فقط نشانه اعتماد به نفس پایین است.
این کلیشهای است که در فیلمهای نوجوان نشان میدهند، با کلیشهای از دلقک کلاس پر سر و صدا. وقتی با یک گروه یا موقعیت اجتماعی جدید راحت باشیم، اعتماد به نفس پایین متوقف میشود. اگر صحبتهای ما ادامه پیدا کند، یعنی چیزهای بیشتری وجود دارد.
دوران کودکی
احساس میکنید مشکلی عمیقاً در شما وجود دارد؟ تجربهای از کودکی داشتید که شما را رنج میدهد؟ شرم به این معنی است که ما جایی در طول زندگی تجربهای داشته ایم که به عنوان تقصیر خود درونی کردهایم. کلمات به پردهای تبدیل میشوند تا بیارزش بودن خود را در پشت پنهان کنیم، شکلی ناخوشایند از محافظت از خود است.
ریشه اضطراب اجتماعی
وقتی عصبی هستید صحبت میکنید؟ و هر چه بیشتر عصبی میشوید، بیشتر ناسزا میگویید؟ اضطراب میتواند حتی یک فرد درونگرا را مجبور کند که بیش از حد صحبت کند، به خصوص اگر دارای اضطراب اجتماعی باشد (اضطراب ناشی از موقعیت های اجتماعی جدید). حرف زدن بیش از حد یک شخصیت دروغین ایجاد میکند تا خود وحشت زده خود را پشت سر آن پنهان کنیم.
علائم بیش فعالی در بزرگسالان
آیا احساس میکنید که کلمات از دهان شما خارج میشوند قبل از اینکه حتی متوجه شوید که آنها را فکر کردهاید؟ قبل از اینکه متوجه شوید دارید انجام میدهید، تمایل دارید حرف دیگران را قطع کنید؟ آیا دائماً این حس را دارید که ذهن و دهان شما ارتباط معیوب دارند که باعث خجالت و عصبانیت شما میشود؟
گاهی اوقات صحبت کردن اجباری به این دلیل است که مغز ما متفاوت عمل میکند. هنگامی که شما مبتلا به اختلال کمبود توجه بیش فعالی بزرگسالان (ADHD) هستید، مغز شما از چیزی به چیز دیگر میچرخد و ممکن است مشکلاتی مانند صحبت کردن خارج از نوبت و قطع حرف دیگران ایجاد میکند.
پیشنهاد میکنم مقاله 12 نکته کلیدی چگونه مودبانه صحبت کنیم را نیز مطالعه کنید.
سندرم آسپرگر چیست؟
متهم به بی ادبی شدی و نمیفهمی چرا؟ آیا تمایل زیادی به یک موضوع خاص دارید؟ آسپرگر شامل نداشتن استعداد طبیعی برای نشانههای اجتماعی است. این با تمایل به بسیار پرشور بودن و تمرکز روی چیزهایی که دوست دارید ترکیب میشود.
بنابراین، در حالی که دیگران به طور طبیعی به نظر میرسند که میدانند چه زمانی باید صحبت نکنند، یا زمانی که دیگران علاقه خود را نسبت به آنچه گفته میشود از دست دادهاند، شما متوجه نخواهید شد.
توجه داشته باشید که با وجود اینکه هنوز یک اصطلاح رایج است، سندرم آسپرگر دیگر یک تشخیص رسمی نیست. در حال حاضر تحت ” اختلال طیف اوتیسم ” گروه بندی میشود و تشخیص این موضوع با دکتر متخصص است.
همبستگی
با سکوت احساس ناراحتی میکنید؟ نگران باشید که طرف مقابل صحبت نمیکند زیرا ناراحت است یا چیزی اشتباه است؟ شما در تلاش برای خوشحال کردن دیگران در اطراف خود هستید، سکوت را با گفتگوی شاد پر میکنید، اما ممکن است آنها فقط حس و حال صحبت کردن و ایجاد یک گفتگو گرم را ندارد.
پیشنهاد میکنم مقاله 13 نکته کلیدی چرا خسته کننده صحبت میکنیم را نیز مطالعه کنید.
بیماری PTSD
آیا در بزرگسالی یک تجربه آسیب زا را تجربه کردید؟ یا یک سری تجربیات سخت در کودکی؟ اختلال اضطراب پس از سانحه (PTSD) یکی از علائم آن استرس است که میتواند منجر به حرف زدن بیش از حد شود.
استرس و اضطراب پس از سانحه ناشی از مجموعه ای مداوم از تجربیات استرسزا مانند جنگ، تصادف و…، اغلب با شرم همراه است. شرم میتواند به این معنا باشد که برخی از ما خود را روشن و پرحرف نشان میدهیم تا خود واقعی خود را که به اندازه کافی خوب نمیبینیم پنهان کنیم.
اختلال شخصیت مرزی
استاد مکالمات طولانی و شدیدی که ساعتها ادامه دارد تا دنیای بیرون را فراموش کنید، هستید؟ اما گاهی اوقات با چیزهای پست و زشتی که دیگران را از خود دور میکند، منفجر میشوید؟ و بعدا تو را در گودال پشیمانی رها میشوی؟ اختلال شخصیت مرزی به این معنی است که شما فاقد تنظیم هیجانی هستید و با احساس طردشدگی شدیداً تحریک می شوید که باعث میشود خود را سرزنش کنید.
پیشنهاد میکنم مقاله چگونه خودمان را معرفی کنیم را نیز مطالعه کنید.
شیدایی
شیدایی، که اغلب بخشی از اختلال دوقطبی است، شامل یک حالت انرژی بالا و افکار متلاطم میشود، که برای بسیاری میتواند منجر به صحبت بسیار سریع و از دست دادن نشانههای اجتماعی در مورد میزان صحبت کردن شود.
چگونه کم حرف باشیم؟
زیاد حرف میزنم چیکار کنم؟ زیاد حرف زدن باعث چه چیزی میشود؟ این ها ممکن است سوالات شما باشد. تحقیقات نشان میدهد که تا 40 درصد از صحبتهای یک فرد در مورد خودش است. صحبت کردن در مورد خود میتواند مراکز پاداش مغز را فعال کند.
بنابراین، اگر چه از نظر اجتماعی ممکن است لازم باشد بیش از حد صحبت نکنید، ممکن است مخالفت با سیم کشی مغز چالش برانگیز باشد و نیازمند رعایت نکاتی است. در اینجا چند راه درمان پرحرفی و بررسی سلامت روان آورده شده است.
1. چرا باید مثبت فکر کنیم؟
هر چیزی یک مثبت و یک منفی دارد. پیدا کردن جنبه خوب صحبت کردن اجباری میتواند عزت نفس ما را افزایش دهد . برای مثال، اگر بیش از صحبت کردن نبود، ما پادکستهای عالی نداشتیم. پس بدانید یک راه درمان پرحرفی و بررسی سلامت روان توجه به مزایای آن و خرج کردن آن در راه مفید و سودآور است.
پیشنهاد میکنم مقاله چگونه صدای بهتری داشته باشیم را نیز مطالعه کنید.
2. اضطراب و پرحرفی
یک راه درمان پرحرفی و بررسی سلامت روان این است که ذهن آگاهی به اضطراب کمک میکند. به جای اینکه خود را به خاطر گذشته سرزنش کنید یا در مورد آیندهای که نمیتوانید کنترل کنید، استرس داشته باشید، بیشتر در لحظه حال باشید.
3. با خودمون مهربون باشیم
مهربانی به خود، هنر رفتار با خود مانند یک دوست، عزت نفس ما را بالا میبرد. در برقراری ارتباط نیز کمک میکند. هر چه بیشتر با خود مهربان و باز باشیم، مهربانی و گشاده رویی با دیگران آسانتر است و یک راه درمان پرحرفی و بررسی سلامت روان میباشد.
4. نویسندگی
اگر احساس کردید که بیش از حد احساسات و افکار خود را برای اطرافیان بیان میکنید، سعی کنید آنها را روی کاغذ بیان کنید. نوشتن میتواند به شما که در جست و جوی راه درمان پرحرفی و بررسی سلامت روان هستید، کمک کند. همچنین بیشتر در مورد اینکه واقعاً چه کسی هستید به شما آگاهی میدهد و میتوانید اعتماد به نفس و ارزش خود را دریابید.
5. چگونه شنونده خوبی باشیم؟
بیشتر از آنچه صحبت میکنید گوش کنید. برای بهبود مهارتهای شنیداری خود کمی سکوت کنید و از صحبت کردن خودداری کنید. سعی کنید زمانی را برای توجه به جزئیاتی که طرف مقابل صحبت میکند، در نظر بگیرید که معمولاً ممکن است، فراموش شود. این تمرین یک تکنیک تاثیر گذار از راه درمان پرحرفی و بررسی سلامت روان است.
6. دو طرف گفتگو
هر صحبت و گفتگویی دو طرف دارد، یک راهکار خوب، فکر کردن به بازی تنیس است. مکالمات نباید یک تجربه یک طرفه باشد، بلکه بیشتر شبیه یک مسابقه تنیس است و دو طرف گفتگو باید در آن فعالیت داشته یاشند. با مکالمه، مانند توپ تنیس، رفت و برگشت بین افراد، برخورد کنید تا به ششمین راه درمان پرحرفی و بررسی سلامت روان دست یابید.
7. ساعت مچی
یک تایمر ذهنی تنظیم کنید. در چند ثانیه اول مکالمه شما توجه کامل یک نفر را به خود جلب میکنید، اما هر چه بیشتر ادامه دهید، به خصوص با نزدیک شدن به یک دقیقه، ممکن است توجه او را از دست بدهید، یا حتی بدتر از آن، آزاردهنده شوید. در جلسات کاری و برای تشخیص پایان سخنرانی در جمع داشتن یک ساعت مچی میتواند یک راه درمان پرحرفی و بررسی سلامت روان باشد.
8. نشانه های اجتماعی
به نشانههای اجتماعی توجه کنید. اگر تمایل به حرف زدن زیاد دارید و به دنبال راه درمان پرحرفی و بررسی سلامت روان هستید، در حین صحبت به نشانه های اجتماعی توجه بیشتری داشته باشید. اگر مردم شروع به نگاه کردن به اطراف، بی قراری، چک کردن ساعت یا تلفن خود کنند، ممکن است استقبال و شوق مخاطبین را از بین برده باشید.
بررسی سلامت روان
افرادی که بیش از حد صحبت می کنند، میتوانند با مراجعه به یک مشاور یا روانشناس به پاسخ زیاد حرف زدن باعث چه چیزی می شود و در صورت نیاز مصرف قرص برای درمان پرحرفی با توصیه دکتر انجام دهند. بله، درمان را امتحان کنید، چون بررسی سلامت روان با پزشک متخصص است.
این به شما کمک میکند تا احساس خودآگاهی و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. و به شما کمک میکند تا مسائل اصلی را که باعث پرحرفی شما میشود، مانند شرم و آسیبهای دوران کودکی، شناسایی کرده و روی آن کار کنید.
پیشنهاد میکنم مقاله آموزش فن بیان و سخنرانی همراه 10 تکنیک اصلی را نیز مطالعه کنید.
سخن پایانی
گفت و گو یکی از راههای برقراری ارتباط در اجتماع است و بسیار کمک کننده اما اگر درآن افراط و زیاده روی شود ممکن است تاثیر منفی داشته باشد. ما در این مقاله به شما کمک کردیم تا 8 راه درمان پرحرفی و بررسی سلامت روان را بشناسید. همچنین اگر به موضوعات فنبیان علاقهمند هستید، میتوانید مطلب «چرا خسته کننده صحبت میکنیم؟» مراجعه کنید.🌻
دیدگاهتان را بنویسید