خلاصه کتاب اثر مرکب دارن هاردی

به نظر شما تفاوت انسانهای موفق و عادی در چیست؟ چه چیزی سبب شده که عدهای را موفق مینامند و عدهای معمولی؟ چه چیزی سبب شده که برخی افراد حتی از تک تک ثانیههای زندگیشان درآمد دارند و آن را به بطالت نمیگذرانند؟ دارن هاردی در کتاب اثر مرکب به این موضوع پرداخته است.
این هفته قرار است خلاصهای از کتاب اثر مرکب دارن هاردی بیان کنیم. کتاب اثر مرکب یکی از پرفروشترین کتابهایی است که سبب ایجاد تغییرات موثری در افراد شده است. کتاب اثر مرکب دارن ها دی یکی از بهترین کتابها در حوزه بهبود فردی است که مطالعه آن را به تمام افراد توصیه میکنیم. برای مطالعه خلاصهای از این کتاب تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.
موضوعاتی که دارن هاردی در این کتاب به آنها پرداخته است:
- اثر مرکب در عمل
- انتخابها
- عادتها
- امکانش
- تاثیرها
- شتاب
فصل اول کتاب اثر مرکب: اثر مرکب در عمل
این فصل از کتاب در واقع حکایت همان داستان معروف مسابقه خرگوش تنبل و لاک پشت مقاومی این که قدمهای کوچک و کندش را به طور مداوم و مستمر بر میدارد و با تلاش و پشتکار فراوان بر خلاف تصور همگان پیروز مسابقه میشود.
دارن هاردی در این فصل از کتاب تاکید فراوانی به کنار گذاشتن بهانهها و به خود مغرور شدنهای بی جا و در عوض توسل به نیروی اراده، پشتکار و واقعبینی و رسیدن به مقصود از طریق کارهای کوچک ولی اثرگذار کرده است.
در واقع منظور دارن هاردی اصلی است که در بیت زیر هم به آن اشاره شده است:
رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود
دارن هاردی در فصل اول کتاب اثر مرکب بیان میکند که قدمهای کوچک اما مستمر و دراز مدت اثرگذاری بیشتری از قدمهای بزرگ اما آنی و موقتی دارند. مثلا پیادهروی و ورزش روزانه به مدت ۲۰ دقیقه اما مداوم و همیشگی بسیار اثرگذارتر از این است که ماهی یا هفتهای یکبار یک قله چندین هزار متری را فتح کنیم.
فصل دوم: انتخابها
دارن هاردی در دومین فصل از کتاب اثر مرکب به بیان این موضوع میپردازد که انتخابهای ما هر چند کوچک و بی اهمیت قدرت این را دارند که بتوانند مسیر زندگی ما را دچار تغییر و تحول نمایند. دارن هاردی در این فصل تاکید بسیار زیادی به خودآگاهی امور هر چند سطحی و کوچک دارد.
طبق گفته دارن هاردی باید در مقابل تصمیمات کوچک و پیش پاافتادهای که ناخودآگاه و از سر عادت در ما شکل گرفته است و در مواقع حساس با برآیند تصمیمات کوچک و ساده سرنوشت ما را دچار تغییر میکند بشدت مقابله کنیم.
یکی دیگر از راز و رمزهای موفقیتی که دارن هاردی در این فصل به معرفی آن میپردازد پذیرفتن مسئولیت صد در صدی شرایطی است که در آن به سر میبریم بدون آنکه به دنبال مقصری بیرونی باشیم و همه چیز را به محیط یا دیگران مرتبط کنیم.
فصل سوم: عادتها
مهمترین فصل از کتاب اثر مرکب را میتوانیم عادتها بنامیم. عادتها شکلدهنده زندگی روزمره فرد و دلیل موفقیت یا عدم موفقیت آن هستند. این عادتها هستند که کیفیت زندگی افراد را مشخص میکنند و البته این افراد هستند که تصمیم میگیرند خودآگاه عادتهای خود را بسازند یا نسبت به ساخت عادت، اجاره دهند ناخودآگاهشان برای آنها کسب تکلیف کند.
به زندگی تمام افراد موفق که نگاه کنیم مثلا دارن هاردی یا زاکر برگ یا وارن بافت و یا بیل گیتس و … در میابیم که تمام آنها برای خود و خودآگاه عادتهای خوب و موثری برای خود ایجاد کردهاند مانند عادت به سحرخیزی و… . برای ایجاد عادتهای موثر و ترک عادتهای مخرب و زیان آور نیاز به یک انگیزه قوی یا ایجاد یک چرایی داریم، باید چرایی رسیدن به هدف یا رسالت زندگیمان را مشخص کنیم تا بتوانیم قدرت بیانتهای عادتهای مخرب را شکست دهیم.
برای مشاهده مقاله کشف رسالت زندگی، کلیک کنید.
فصل چهارم: تکانش
یکی از قدرتمندترین و مرموزترین نیروی موفقیت، تکانش است که دیده یا احساس نمیشود ولی بعد از پیمودن مسیر و دستیابی به موفقیت کاملا قابل مشاهده است. در حقیقت نیروی تکانش بیانگر این است که هر فرد در ابتدا برای حرکت، یک نیروی بسیار زیادی دارد که سبب میشود او را از حالت سکون خارج و به حرکت درآورد که این نیرو در ادامه مسیر کاهش پیدا کرده و طی کردن این مسیر را دشوارتر میکند.
این همان نیروی تکانشی است که دستیابی به موفقیت را تضمین نمیکند. طبق این فصل از کتاب اثر مرکب، دارن هاردی بیان کرده که هر کس باید بکوشد تا تکانشهای خود را شناسایی نماید و سعی کند رویههای منظمی را برای دستیابی یا رفع آنها ایجاد کند.
فصل پنجم: تاثیرها
این فصل از کتاب بسیار مهم است. در این فصل از کتاب دارن هاردی به خودآگاهی و برخورد خودآگاهانه نسبت به ورودیهای مغز، ارتباط با آدمهایی که با آنها وقتمان را سپری میکنیم و محیطی که در آن زندگی میکنیم تاکید میکند.
ارتباطات ما بشدت مهم و اثرگذار هستند تا جایی که بیان شده رفتار، موفقیت یا عدم موفقیت و سایر ویژگیهای ما برآیند پنج انسان اطراف ماست که با آنها ارتباط بیشتری داریم. هر چند که ساختن ارتباط کار پسندیده و خوبی است اما بعضی از ارتباط ها هستند که باید از آنها دوری کرد برای آشنایی با این مورد میتوانید به مقاله « از چه نوع ارتباط هایی باید فرار کرد؟ » رجوع کنید.
فصل ششم: شتاب
و فصل آخر کتاب که معیاری است برای بیان تفاوت میان انسانهای قوی و موفق با سایر افراد که تنها ارادههای قوی توانایی استقامت در آن را دارند. این قیمت از مسیر است که تفاوتها را عیان میکند و لحظات نابی را شکل میدهد. لحظاتی که فقط ارادههای قوی توانایی عبور از آن را دارند.
آیا اراده شما قوی است؟ مثلا اگر رژیم غذایی دارید توانایی این را دارید که با وجود شیرینیهای تازه مورد علاقهتان که مقابل شما قرار گرفتهاند و گویی به شما چشمک میزنند استقامت کنید و آنها را نخورید؟ باید بگویم برای تقویت اراده میتوانید از برخی تمرینها استفاده کنید و در این امر به موفقیت برسید.
میدانید مطالعه کتابها یکی از بهترین عادتهایی است که طبق کتاب اثر مرکب میتوانیم در خود ایجاد کنیم؟ یکی از راهکارهایی که به آسانی و آهستگی ما را به هدفمان و به موفقیت نزدیک میکند.
خبر خوب این است که از این بعد قرار است مصالعه کتابهایی که همیشه برایتان سخت بوده و از مطالعه آنها فراری بودهاند یا هیچگاه آنها را به سرانجام نمیرساند در سایت بهارمن فقط در عرض چند دقیقه مطالعه کنید. به شما تبریک میگوییم زیرا همین الان موفق به مطالعه یکی از بهترین و پرفروشترین کتابهای جهان یعنی کتاب اثر مرکب شدهاید که تأثیر بسزایی در بهبود فردی شما و هموار کردن راه موفقیتتان دارد. خوشحالیم که در این راه قدم به قدم در کنار شماییم و این باعث افتخار کادر آموزشی سایت بهارمن است.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
5 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون بابت خلاصه کتاب
خیلی عالی بود
سلام و ورود
خیلی عالی بود
ممنون
عالی بود ممنون از مجموعه بهارمن بابت مقاله های بسیار مفید و کاربردی 🌹🌼
خسته نباشید استاد ممنون از خلاصه کردن این اثر زیبا
یکی از اثرات دارن هاردی هم ک من خوندم و توجهمو جلب کرد ۱۰ هفته تا موفقیت بی چون و چرا بود که واقعا اثر خوب و مؤثری هستش به بقیه دوستان هم پیشنهاد میکنم.