چگونه به تقویت فن بیان و اعتماد به نفس برسیم؟
آیا شما هم در هنگام صحبت کردن در جمع دچار استرس و اضطراب می شوید؟ افراد چگونه می توانند در جمع های بزرگ به راحتی و بدون ترس صحبت کنند؟ حتی اگر هزاران هنر نیز داشته باشید در صورتی که اعتماد به نفس صحبت کردن در جمع را نداشته باشید نمی توانید توانایی های خود را به خوبی معرفی کنید.
در صورت داشتن فن بیان قوی و اعتماد به نفس صحبت کردن در جمع فرصت های کمتری را در زندگی خود از دست می دهید. آیا شغل شما به شکلی است که باید به صورت مداوم در جمع های بزرگ، کنفرانس ها و… صحبت کنید. این مقاله مخصوص شماست در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
در این مطلب به سؤالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- تکنیکتقویت فن بیان و اعتماد به نفس چیست؟
- تصویر سازی ذهنی مثبت چیست؟
- چگونه استرس سخنرانی را مدیریت کنیم؟
اعتماد به نفس و سخنرانی در جمع
تخمین زده میشود که 75 درصد از بزرگسالان از ترس از سخنرانی در جمع رنج میبرند .وقتی هورمونهای استرس ترشح میشوند، ممکن است رفتار متفاوتی از خود نشان دهیم؛ اغلب، ذهنمان خالی میشود، کنترل صدایمان سختتر میشود، ممکن است به وضوح بلرزیم و…
حتی سخنرانان عمومی حرفهای نیز دچار هیجان و تپش قلب میشوند، اما آنها تکنیکهایی برای مقابله دارند. ما چگونه به تقویت فن بیان و اعتماد به نفس برسیم؟در این مقاله به روشهای صحبت با اعتماد به نفس در جمع میپردازیم.
1. آماده سازی و سازماندهی
برای ارائه خود از قبل آماده و سازماندهی کنید، زیرا این امر آرامش و تسلط شما را افزایش میدهد و کمتر نگران خواهید بود. برای مثال: از محل و اتاقی که در آن ارائه خواهید کرد، بازدید کنید. اطمینان حاصل کنید که حداقل یک روز قبل هر گونه مواد موردنیاز خود را چاپ کردهاید. برای خطاهای فنی، مانند داشتن پشتیبان در صورت پخش نشدن ویدئو، آماده شوید. زودتر برای سخنرانی خود حاضر شوید. به انداز کافی سخنرانی را با خود تمرین کنید.
2. تصویرسازی ذهنی مثبت
چگونه به تقویت فن بیان و اعتماد به نفس برسیم؟ خود را در حال یک گفتگوی موفق و مؤثر تصور و تجسم کنید؛ زیرا این کار اعتماد به نفس شما را تقویت میکند. واقعاً حضور در آنجا را تصور کنید و از تمام حواس خود برای شکل دادن به تصویر استفاده کنید. اگر متوجه شدید که تجسمات شما منفی است، با استفاده از تجربیات قبلی ارتباط موفق، این سناریوها را به چالش بکشید. تصاویر منفی را با تصاویر واقعیتر جایگزین کنید.
بهارمن مطالعه مقاله «گویندگی و فن بیان» را به شما پیشنهاد میکند.
3. مدیریت استرس و اعصاب
از مصرف بیش از حد کافئین از قبل خودداری کنید؛ زیرا این یک محرک است و میتواند باعث ایجاد احساس عصبی و لرزش بیشتر شود. یک تمرین تمرکز حواس را انجام دهید که قبل از گفتگو در جمع یا جلسه کاری احساس راحتی کنید. بهارمن مطالعه مقاله «افزایش تمرکز» را به شما پیشنهاد میدهد. از قبل بر تنفس کنترل شده مسلط شوید تا بتوانید درست قبل از صحبت کردن آماده باشید و شروع صحبتتان با صدایی آماده و خوش آهنگ باشد.
چگونه به تقویت فن بیان و اعتماد به نفس برسیم؟ برای حفظ آرامش اگر وقت دارید، از قبل ورزش کنید. ورزش باعث ترشح اندورفین میشود که سطح استرس را کاهش میدهد و باعث میشود احساس بهتری داشته باشید. بدانید که بعید است که مخاطب بداند که شما عصبی هستید. شما آنقدر که احساس میکنید مضطرب به نظر نمیرسید.
4. مکث کردن
در طول صحبت کردن، اگر متوجه شدید که خیلی سریع حرف میزنید، کمی مکث کنید و نفس عمیق بکشید. این کار عجیب به نظر نمیرسد. به نظر میرسد که شما به آنچه میگویید فکر میکنید. همچنین میتوانید برخی از مکثهای خود را به طور استراتژیک برنامهریزی کنید، مانند بعد از سؤالات و در پایانبخشها، زیرا این به شما فرصتی برای آرام شدن میدهد و همچنین به مخاطب فرصت تفکر و تأمل میدهد.
چگونه به تقویت فن بیان و اعتماد به نفس برسیم؟ مکث همچنین به شما کمک میکند تا از کلمات پرکننده مانند “اوممم” اجتناب کنید که باعث میشود مطمئن به نظر نرسید.
بهارمن مطالعه مقاله «چگونه با هرکسی صحبت کنیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
5. چگونه شروع به صحبت کنیم؟
پنج دقیقه اول برای جذب مخاطب و واداشتن آنها به گوش دادن به شما حیاتی است. داستانی را در مورد اشتباهی که مرتکب شدهاید یا شاید زندگی در گذشته برای شما خوب پیش نمیرفت، تعریف کنید، اگر با موضوع بحث مرتبط باشد همه را متوجه خود میکند.
مردم با این موضوع ارتباط برقرار میکنند؛ زیرا همه ما اشتباهات و شکستها را تجربه کردهایم. هرچه مخاطبان بیشتر با شما ارتباط برقرار کنند، احتمال بیشتری وجود دارد که درگیر باقی بمانند که اعتماد به نفس شما را افزایش میدهد.
6. چهرههای دوستانه
چگونه به تقویت فن بیان و اعتماد به نفس برسیم؟ عضوی از مخاطبهای خود را پیدا کنید که بادقت گوش میدهند، سر تکان میدهند یا لبخند میزنند. وقتی احساس ناراحتی کردید، میتوانید چشمان خود را به چهره دوستانه آنها نگاه کنید و متمرکز شوید.
بهارمن مطالعه مقاله «چرا خسته کننده صحبت میکنیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
7. چرا از صحبت کردن و سخنرانی فرار میکنید؟
وقتی از صحبت کردن در یک جلسه اجتناب میکنید یا وقتی ارائه یک سخنرانی را رد میکنید، افکاری را که دارید بنویسید. این افکار مشخص میکند که شما به طور خاص از چه چیزی میترسید، مانند اینکه نگران باشید که مخاطب شما را ناتوان قضاوت کند.
این گفتگوی درونی منفی اعتماد به نفس شما را کاهش میدهد و باعث میشود فکر کنید نمیتوانید در جمع صحبت کنید. چگونه به تقویت فن بیان و اعتماد به نفس برسیم؟ این افکار را با مشاهده شواهد ارتباط موفق خود به چالش بکشید و متوجه شوید که افکار تا چه حد میتوانند غیرواقعی باشند.
8. تمرکز و فن بیان
هنگامی که در حال ارائه هستید، بر آنچه میگویید تمرکز کنید و چرا این پیام باید به مخاطبان ارائه شود. این کار شما را با سخنرانیتان در ارتباط نگه میدارد و از پرت شدن حواستان به دلیل به خواب رفتن یکی از مخاطبان یا ارزیابی شما از نحوه ارائه، جلوگیری میکند. در عوض با شنوندگانی که ارائه شما را ارزشمند میدانند ارتباط برقرار میکنید.
بهارمن مزالعه مقاله «اهمیت فن بیان» را به شما پیشنهاد میکند.
9. تقویت فن بیان و سخنرانی
برای تقویت فن بیان و اعتماد به نفس میتوانید از سخنرانان حرفهای تقلید کنید و تکنیک های آنها را تمرین کنید، اما بهتر است وقتی به مهارت اولیه رسیدید، دست از تقلید بردارید و ویژگیهای خود را بهعنوان یک سخنران مشخص کنید و سپس آنها را تقویت کنید. برای ایجاد یک شخصیت ویژه و اختصاصی از خود بپرسید:
بهترین ویژگیهای من به عنوان یک سخنران چیست؟ به عنوان مثال آیا من همدل هستم؟ طنز؟ آیا من پرانرژی هستم؟ آیا من به متن پایبند هستم یا بداهه میگویم؟ و …
10. شوخ طبعی
سخنرانان عمومی باتجربهتر و با اعتماد به نفس تر در ارائههای خود از طنز استفاده میکنند. اگر تماشاگران را بخندانید به طرز باورنکردنی درگیر میشوند و این باعث میشود که شما احساس راحتی بیشتری کنید.
اما در استفاده از طنز باید احتیاط کرد؛ زیرا یک شوخی ممکن است اشتباه تعبیر شود و حتی مخاطب را آزار دهد. فقط در صورتی از جوک استفاده کنید که به این تکنیک اطمینان دارید و برای موقعیت مناسب است. مسخره کردن خود معمولاً روشی مطمئن برای استفاده از طنز است و اعتماد را پرورش میدهد؛ زیرا برای مخاطب ارتباط بیشتری دارد.
11. بازبینی سخنرانی خود
پس از یک ارائه، برای برخی افراد معمول است که فقط بر روی نکات منفی ارائه تمرکز کنند. با انجام این کار، شما نکات مثبت را نادیده میگیرید، حتی اگر در مقایسه با مقدار منفی، احتمالاً تعداد آنها بیشتر باشد. بعد از هر سخنرانی نکات مثبت را بنویسید تا بتوانید در آینده به خود یادآوری کنید و پیش بینیهای منفی خود را به چالش بکشید.
این مهم است که بپذیرید که احتمالاً هنگام ارائه عصبی خواهید بود، اما اکثر مردم این احساس را تجربه میکنند و ارائهها را خراب نمیکند. به آنچه میگویید اعتماد داشته باشید و استرس خود را مدیریت کنید.
بهارمن مطالعه مقاله «راهکار فوری چگونه استرس خود را کنترل کنیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
حرف پایانی
مقاله حاضر به ما یادآوری میکند که تقویت فن بیان و اعتماد به نفس امری چند جانبه است. از آمادهسازی و سازماندهی تا مدیریت استرس و اعصاب، از تصویرسازی ذهنی مثبت تا مکث کردن و تمرکز، و از شوخ طبعی تا بازبینی سخنرانی خود، همه این عوامل جمع شدهاند تا در نهایت بتوانیم به دیگران پیامی روشن و مؤثر منتقل کنیم.
به یاد داشته باشید که هرچه بیشتر به این موضوعات توجه کنیم و تمرین کنیم، بهبود بیشتری در فن بیان و اعتماد به نفس خواهیم داشت. بنابراین، با اعتماد به خود و پیگیری مداوم، ما قادر خواهیم بود تا در هر زمینهای که فعالیت میکنیم، تأثیرگذاری و موفقیت بیشتری را به دست آوریم.🌻
دیدگاهتان را بنویسید