5 اصل پذیرش در زندگی چیست؟ همراه با تمرین
ما انسانها ترکیبی از خوبها و بدیها را در وجود خود پرورش دادهایم؛ برای رسیدن به آرامش لازم است اصل پذیرش در زندگی را درک کنیم. شناخت ویژگیهای منفی، پذیرش آنها به عنوان بخشی از وجود ما و تلاش برای تغییرهای مثبت و برگشتن روح پاک مراحلی هست که برای آرامش در زندگی باید طی کنیم. در این مقاله تمرین برای پذیرش خود نیز خواهیم گفت تا مرحله به مرحله روح و وجود خودمان را وسعت دهیم.
در این مطلب به سؤالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- اصل پذیرش در زندگی چیست؟
- مفهوم پذیرش چیست؟
- افکار و خودگوییهای منفی چیست؟
- چگونه خودمان را ببخشیم؟
مفهوم پذیرش چیست؟
پذیرش خود یعنی پذیرش تمام ویژگیهای شخصیتی دقیقاً همانطور که هستند. شما آنها را بدون توجه به مثبت یا منفی بودن آنها میپذیرید. این شامل ویژگیهای جسمی و روحی شما میشود.مفهوم پذیرش چیست؟ خودپذیری به معنای تشخیص این است که ارزش شما فراتر از ویژگیها و اعمال شخصی شماست.
شما روحی دارید که میخواهد رشد کند و باید در مرحله اول خودش را با نقاط مثبت و منفی بشناسد. پذیرش خود به شما اعتماد به نفس بیشتری میدهد و باعث میشود کمتر در برابر انتقاد آسیب پذیر باشید. این به معنای پذیرش عمیق و کامل همه جانبه از خود بدون قید و شرط و بدون استثنا است.
اصل پذیرش در زندگی چیست؟ برای رسیدن به پذیرش خود، باید یاد بگیرید که بخشهایی از خود را که منفی یا نامطلوب میدانید بپذیرید. همچنین مهم است که ویژگیها و دستاوردهای مثبت خود را به رسمیت بشناسید و آن را جشن بگیرید. مرور اهداف و پیشرفتها کمک میکند تا نقاط قوت را به شما یادآوری کند.
به همین دلیل است که بسیاری از ما با پذیرش خود دست و پنجه نرم میکنیم. ما تمایل داریم قسمتهایی از خود را که غیرقابلقبول میدانیم پنهان کنیم، غفلت کنیم و طرد کنیم. ما ترجیح میدهیم آنها را بپوشانیم تا اینکه آنها را بپذیریم.
بهارمن مطالعه مقاله «چگونه احساس گناه نکنیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
مثال برای پذیرش
برخی افراد به طور طبیعی خردپذیرتر از دیگران هستند. آیا تا به حال فکر کردهاید که چرا اینطور است؟ این به این دلیل است که تجربیات دوران کودکی ما بر سطح پذیرش خود در بزرگسالی تأثیر میگذارد.
والدین یا مراقبان ما اولین کسانی هستند که به ما میآموزند که کدام جنبه از ما قابل قبول است و کدام جنبه قابل قبول نیست. در کودکی، ما یاد میگیریم که فقط بخشهایی از خود را بپذیریم که آنها قابل قبول میدانند. ما قسمتهای دیگر خود را اشتباه میدانیم و آنها را رد میکنیم، سرکوب میکنیم و سعی میکنیم آنها را پنهان کنیم.
اما مشکل اینجاست که این قضاوتها خودسرانه است. آنها به ارزشها و اولویتهای والدین یا مراقبان شما بستگی دارند. مثلاً در خانوادههای مختلف احساسات مختلف قابل قبول تلقی میشود. اگر در خانوادهای بزرگ شدهاید که عصبانیت در آن غیرقابلقبول است، ممکن است نتوانید بخشهایی از خود را که احساس خشم یا عصبانیت میکند، بپذیرید.
سبک فرزندپروری نیز در سطوح خودپذیری شما نقش دارد. کودکان هر انتقادی را که والدین از آنها وارد میکنند پذیرفته و آنها را به عنوان حقیقت میپذیرند. بهارمن مطالعه مقاله «چگونه از ناراحتی در بیاییم؟» به شما پیشنهاد میکند.
تأثیر والدین بر اصل پذیرش در زندگی چیست؟
بنابراین، اگر والدین شما بسیار انتقادگر بودند، صدای منتقد درونی شما نیز احتمالاً قوی خواهد بود و همچنین ممکن است ترس از شکست داشته باشید. از سوی دیگر، آنهایی که والدین دلسوزتری دارند تمایل دارند نسبت به خود شفقت بیشتری نشان دهند. اصل پذیرش در زندگی بسیار با کودکی و نحوه تربیت شما مرتبط است و والدین نقش زیادی در آن دارند.
کودکان همچنین نمیدانند که چگونه بین رفتار و شخصیت خود تمایز قائل شوند. آنها فکر میکنند که اگر رفتار آنها غیرقابلقبول است، به این معنی است که آنها اساساً بد و خطاکار هستند. بنابراین، افرادی که والدینشان انتقادی بودند، بیشتر با پذیرش خود دست و پنجه نرم میکنند. افرادی که والدینشان مثبتتر و مؤیدتر بودند، به احتمال زیاد سطوح بالاتری از خودپذیری دارند.
5 تمرین و اصل پذیرش در زندگی
پذیرش واقعی خود یک شبه اتفاق نمیافتد. تمرین روزانه و مراقبت از خود میتواند به شما در افزایش تدریجی سطح پذیرش خود در طول زمان کمک کند. در این قسمت ما 5 تمرین را خواهیم گفت که به 5 اصل پذیرش در زندگی اشاره دارند. این تمرینهای خودپذیری به شما یاد میدهد که چگونه هر روز عشق به خود و پذیرش خود را تمرین کنید:
1. چگونه شکرگزار باشیم؟
هر روز چند مورد از نعمتهایی که پیش چشمتان میبینید را یادداشت کنید و درباره آن فکر کنید. این میتواند در ابتدا چالش برانگیز به نظر برسد، به خصوص زمانی که عادت ذهنی تمرکز بر موارد منفی دارید.
اما تمرین شکرگزاری هر روز میتواند به شما کمک کند مغزتان را دوباره آموزش دهید تا روی چیزهای مثبت تمرکز کند. اصل پذیرش در زندگی میگوید: به دنبال نیمه پر لیوان هر موقعیت به ظاهر منفی باشید. اگر در کاری شکست خوردید، به خاطر درسهایی که آموخته اید سپاسگزار باشید.
بهارمن مطالعه مقاله «چگونه آرام باشیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
2. افکار و خودگوییهای منفی چیست؟
باورهای منفی صدای منتقد درونی شماست. آنها باعث رنج زیادی میشوند و شما را از رسیدن به خودپذیری بی قید و شرط باز میدارند. با یادداشت کردن باورهای منفی خود در مورد خود، آنها را مجدداً تنظیم کنید. به عنوان مثال، اگر فکر میکنید برای کاری که در گذشته انجام داده اید، فرد بدی هستید، آن را یادداشت کنید.
هنگامی که فهرست خود را کامل نوشتید، هر مورد را بررسی کنید و هر جمله را به چالش بکشید تا به اطلاعات عمیقتری درباره خود برسید. از خود بپرسید “آیا این درست است؟ چرا؟” سپس، هر عبارت را با خود گفتاری مثبت بیشتری جایگزین کنید. این یکی از تمرین های مهم اصل پذیرش در زندگی است.
بهارمن مطالعه مقاله «خودگویی چیست؟» را به شما پیشنهاد میکند.
3. معاشرت با دوستان
فهرستی از افرادی که بیشترین زمان را با آنها میگذرانید تهیه کنید. به نحوه صحبت آنها با شما فکر کنید. آیا آنها بیشتر مثبت هستند یا منفی؟ کسانی که عمدتاً منفی هستند را شناسایی کنید و از خود بپرسید که آیا میتوان زمان کمتری را با آنها سپری کرد؟ شاید حتی بتوانید آنها را به طور کامل از زندگی خود حذف کنید.
این همیشه امکان پذیر نیست، مثلاً در مورد یکی از اعضای نزدیک خانواده. اما سعی کنید تا حد امکان افراد منفی را از زندگی خود حذف کنید و یا تأثیرپذیری خود را نسبت به حرفها و نظرات آنها کاهش دهید.
بهار من مطالعه مقاله «چگونه رابطه عاطفی خوبی داشته باشیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
4. مدیتیشن و ورزش
یک تمرین مدیتیشن منظم میتواند به شما کمک کند از خودگویی منفی خود جدا شوید. این میتواند خلقوخوی شما را بهبود بخشد و به احساسات مثبت بیشتری منجر شود. هدف مدیتیشن، آرام کردن ذهن و فکر شماست.
با آرامش و فکری خالی از انتقاد و ترس و هیجان و… میتوانید خودتان را بهتر و شفافتر درک کنید. تمرینات ذهن آگاهی، مانند مدیتیشن، آرامش درونی را افزایش میدهد. این به شما کمک میکند انتقاد از خود را کاهش دهید و تصویر خود را بهبود بخشید.
5. چگونه خودمان را ببخشیم؟
بخشش برای اشتباهات و پشیمانیهای گذشته گامی اساسی به سوی پذیرش خود است. از این تمرین خودبخشی برای غلبه بر اشتباهات گذشته استفاده کنید. این به شما یادآوری میکند که شما فقط یک انسان هستید و بهترین کاری را که میتوانستید انجام دادید. این به شما کمک میکند پشیمانی را رها کنید و ادامه دهید.
به موقعیت، عمل یا اشتباهی فکر کنید که دوست دارید خود را به خاطر آن ببخشید. هر گونه قضاوت از خود را در رابطه با آن موقعیت شناسایی کنید و آنها را یادداشت کنید. برای مثال، ممکن است بنویسید: “من نباید فلان کار را انجام میدادم. من خیلی احمق هستم.”
بعد، خودتان را به خاطر این باور ببخشید. چیزی مانند این را بنویسید: من خودم را میبخشم. حقیقت…” و جای خالی را پر کنید. به آنچه ممکن است یک دوست دلسوز به شما بگوید فکر کنید. این میتواند چیزی شبیه به این باشد: “من استرس داشتم زیرا… ” یا “آزار میدیدم و تصمیم بدی گرفتم.”
حرف پایانی اصل پذیرش در زندگی
در این مطلب به 5 تمرین اصل پذیرش در زندگی پرداختیم. در زندگی باید به آرامش و پذیرش خود برسیم تا با آرامش درونی هم حال بهتری داشته باشیم و هم در ارتباطات خود مدیریت بهتری داشته باشیم. بهارمن پیشنهاد میکند مقاله «چگونه دیگران را ببخشیم؟» را نیز مطالعه کنید؛ زیرا در پذیرش خود یکی از گام های مهم بخشیدن خود و دیگران است. شاد و موفق باشید.
دیدگاهتان را بنویسید