چگونه کتاب بخوانیم؟
سئوالی که این روزها جواب آن دغدغه افراد زیادی است این اینه که چگونه کتاب بخوانیم؟ کتاب خواندن یک خصلت خوب انسانی است که در عصر حاضر بسیار مورد توجه و تحسین افراد مختلف در هر شغل و صنفی قرار گرفته است.
این روزها اگر افراد در حیطه های گوناگون به خصوص حیطه اصلی کاری که به آن مشغول است، اطلاعات گوناگون و درجه یک نداشته باشد صد-هیچ از سایر افراد عقب است و جز با کتاب خواندن نخواهد توانست خودش را به قافله کاری خود نزدیک کند چه برسد به آنکه بخواهد از دیگران پیشی بگیرد. یک سئوال به نظر شما چگونه کتاب بخوانیم؟
کتاب خواندن صرفا برای مشاغل خاص یا دانشجویان و دانش آموزان نیست؛ بلکه همه افراد برای آگاهی بیشتر، برای گذران مفید اوقات فراغت، برای ورود به دنیایی جذابتر، برای گذران هر چه بهتر کار و زندگی، تربیت اصولی فرزندان، کیفیت روابط اجتماعی و … باید کتاب بخوانند. در این مقاله قرار است بگوییم چگونه کتاب بخوانیم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.
در این مقاله قرار است به سئوالات زیر پاسخ دهیم:
- چگونه کتاب بخوانیم؟
- چگونه به کتابخوانی علاقهمند شویم؟
- چگونه کتابخوان شویم؟
چگونه کتاب بخوانیم؟
سئوالی که اکثر اوقات ذهن همه افراد را به خود مشغول کرده است این است که چگونه میتوانند یک رمان هزار صفحهای را در زمانی کمتر از سه ساعت بخوانند اما نمیتوانند یک کتاب درسی، یک مجله علمی یا یک کتاب مفید و علمی را در ماهها یا سالها مطالعه کنند؟
اصلا چرا همه ما به جای آنکه لقب کتابخوان را به خود اختصاص دهیم، لقب کتابخر را جذب کردهایم؟ چرا همهمان یک کتابخانه سرشار از کتب مفید علمی، شعر و … داریم که آنقدر خاک خوردهاند گویی کتب عتیقه یافت شده در موزه باستان شناسی هستند؟ چرا رغبت مطالعه نداریم؟ واقعا چرا؟
مطالعه کتاب، همانند بازی دارت است. فکر کنید که یک فرد برای اولین بار یکی از پارتها را سمت صفحه دارت پرتاب میکند، نتیجه چگونه است؟ آیا مطمئنا دارت پرتابی او به سیبل مورد نظر برخورد میکند؟ شما بهتر از هر کسی میدانید که دارد یک بازی کاملا تکنیکی است که نیاز به تکرار و تمرین فراوان دارد و مطمئنا بین فردی که هر روز نیم ساعت به تمرین پرتاب دارت پرداخته و کسی که برای اولین بار دارت را به دست میگیرد تفاوت فراوان دارد.
اما آیا فرد مبتدی همیشه مبتدی باقی میماند؟ مطمئنا که نه فقط به زمان، تلاش، تمرین و تکرار نیاز دارد تا در این زمینه قوی شود. آنگاه حتی قادر است از دورترین نقطه و با چشمهای بسته دارت را به هدف بزند.
فردی که میخواهد لقب کتابخوان را به خود اختصاص دهد، از مطالعه لذت ببرد، با میل و رغبت مطالعه کند، هدف و قصد نویسنده را از نگارش کتاب بفهمد و نکات مهم کتاب را استخراج کند باید در این زمینه تمرین و تکرار فراوان و مدام داشته باشد و کتاب را طبق اصول تندخوانی، مطالعه فعال، نکتهبرداری، مرور و … مطالعه کند تا به هدف خود برسد.
چگونه به کتابخوانی علاقهمند شویم؟
متأسفانه باید بگویم ما به کارهای بیهوده علاقهمندی بیشتری نشان میدهیم تا کارهایی که در راستای اهدافمان اهمیت دارند و ما را در رسیدن به موفقیت یا ی میدهند. مثلا اینکه میتوانیم همین الان یک رمان را شروع کرده و بی آنکه پلک بزنیم آن را مطالعه کنیم یا ساعتها بدون چشم بر هم زدنی در برنامههای مجازی چون اینستاگرام مقامات را هدر دهیم اما نمیتوانیم یک کتاب چند صفحهای را مطالعه کنیم. چون جذابیت کافی برایمان ندارند. چاره چیست؟
کشف رسالت زندگی: در وهله اول باید بدانید چه ارزشهایی در زندگی دارید و برای چه نیازمند مطالعه کتاب مورد نظرتان هستید. آیا کتب درسی است؟ کتب بهبود فردی است؟ منظور شما از مطالعه کتاب چیست؟ اصلا پس از مطالعه کتاب میخواهید به چه دست پیدا کنید؟ چرا آن کتاب را انتخاب کردهاید؟ اگر هدف، معنا و چرایی کاری که قصد انجام آن را بدانید، آسانتر میتوانید به انجام آن کار بپردازید.
چرایی مطالعه کتاب: باید بدانید چرا از بین کتب مختلف با ژانرهای متفاوت و نویسندههای گوناگون چرا آن کتاب. چرایی انتخاب آن کتاب و ژانر به خصوص را بیابید.
ایجاد انگیزه و اراده: سعی کنید پس از دانستن چرایی انجام کار و ارزشها و خواستههای که از زندگی دارید؛ انگیزه و اراده لازم برای مطالعه کتاب مورد نظرتان را در خود ایجاد کنید و این مهم را بدانید که انگیزه و اراده همانند یک باتری که به شارژ مجدد نیاز دارد، به شارژ مجدد نیاز دارد و هر چند وقت یکبار باید باتری آن را شارژ نمایید.
چگونه کتابخوان شویم؟
مطمئنا این اصطلاح را کم و بیش و با بیانها و لقبهای متفاوت و متعدد از افراد شنیدهاید و یا حتی علاقهمند به کسب این القاب و ویژگیها شده باشید و با خود بگویید چگونه میتوان کتابخوان شد؟ کتابخوانی یکی از خصایل ویژه و تحسینبرانگیز انسانی است که افراد زیادی در کسب این لقب در تلاش و کوشش هستند اما متأسفانه از میانه راه جا میزنند. ما چگونه میتوانیم کتاب بخوانیم؟ برای تقویت این حسن در زندگی تنها داشتن یک هدف کافیست. هدفتان را بیابید.
حرف پایانی مقاله چگونه کتاب بخوانیم
هدف کادر آموزشی بهارمن، پیشرفت، توسعه و بهبود فردی شما دوستان و همراهان بهارمن است. راز و رمز اینکه چگونه کتاب بخوانیم را فرا بگیرید و هر کتاب را یک پله به سمت موفقیت بدانید. امیدواریم مقاله فوق مثمر ثمر واقع شده باشد. با بهارمن به بهار زندگیتان نزدیک شوید و یا تان باشد زندگی یک بازیست، قوانین این بازی را یاد بگیرید. موفق و موید باشید.
4 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام وقت تون بخیر از مطالعه ی مقاله لذت بردم چگونه کتابخوان شویم با هدف داشتن و علاقه مندی و با مهارت بودن میشه کتابخون شد یادگیری مهارت تند خوانی خیلی میتونه هم به انگیزه و هم بهبود یادگیری کمک کنه پیشنهاد میکنم دوره ی نخبگان بهار من بسیار خوب آموزش دادن ممنونم
باسلام خدمت استاد گرامی وتیم خوب بهارمن
درمقاله “چگونه کتاب بخوانیم” خیلی مختصرومفید به نکات جالبی اشاره شده است .فردی که می خواهد کتابخوان شود باید از مطالعه لذت ببرد،هدف نویسنده رادرک کند وضمن مطالعه فعال ،نکته برداری کندوسپس مطالب را مرور نماید .واقعا فردباید درابتدابداند از زندگی خودچه می خواهدودرآن راستا مطالعاتش را زیاد کند تا بتواند به اهداف عالی دست پیدا کند .ممنون ازاستادحامدی عزیز
باسلام خدمت استادعزیز
در این مقاله به نکته بسیار جالبی اشاره فرموده بودید واینکه کتاب خواندن جزو خصلت های خوب انسانی درعصرحاضر می باشد ومخصوص شغل خاصی نیست .برای آنکه به کتاب خوانی علاقمند شویم باید رسالت زندگی خود را کشف کنیم وچرایی خواندن آن کتاب را بیابیم وبعدازآن انگیزه واراده لازم برای مطالعه را در خود ایجاد کنیم .ممنون از شما 🌹
سلام به استاد زندگی
ممنونم از مطالب ارزشمندی که ارائه کردین
من خودم هم از تکنیک های مطالعه که شما گفتین دارم استفاده میکنم به صورت معجزه آسا توانستم کتاب ها را تا آخر بخوانم و نکته برداری کنم