چگونه ذهنی آرام داشته باشیم؟

چگونه ذهنی آرام داشته باشیم؟زمانیکه مسائل و مشکلات و دغدغهها از یک حد فراتر روند، ذهن ما آرامش قبلی خود را ندارد و دائما کلافه، بیقرار، خسته و ناآرام است. با گذشت زمان کلافگی ما فراتر میرود و به مرزی میرسد که قابل تحمل نیست و قرار و آرام زندگی را از ما میگیرد. به طوریکه دغدغه بسیاری از انسانها این است که چگونه ذهنی آرام داشته باشیم و به زندگی خود آرامش را برگردانیم.
حتی گاهی اوقات دنبال روزهای بیدغدغه کودکیمان هستیم. اگر شما هم از این مشکل رنج میبرید، تا انتهای مقاله چگونه ذهنی آرام داشته باشیم، با ما همراه شوید.
ذهن بچه گونه
یک بچه را در نظر بگیرید. یک تولد بزرگ و هیجانانگیز برای او گرفتهاید و تمام اعضای خانواده را دعوت کردهاید. کلی به او خوش گذشته و در راس توجه همه قرار گرفته است، یک عالمه خندیده و با هم سن و سالانه خود بازی کرده است و یک عالمه هدیههای مورد علاقه خود را دریافت کرده است اما ساعت دوازده نشده از ته ته سر خود جیغ میزند، گریه میکند و لجبازی بچهگانه از خود نشان میدهد.
شما فقط یک کلمه میگویید که تایم خواب و استراحتش بهم ریخته است. او را میخوابانید و او روز بعد با انرژی برمیخیزد. پس از گذشت زمان و رسیدن به بلوغ و بزرگسالی ذهن ما هنوز همانند یک بچه عمل میکند که در مواجه با بسیاری از کارهای سخت، هیجانانگیز و زیاد همین ریاکشن را از خود نشان میدهد، منتها با این تفاوت که دلیل را نمیداند.
دلیل واضح است، تحمل چیزی فراتر از حد تصور و گنجایش جسم و روح. که با ندانستن ما سبب خستگی، ناآرامی، کلافگی، عصبانیت و … میشود. بیشتر تصمیمهای اشتباه را در همین مواقع میگیریم که زندگی ما را تحتالشعاع قرار میدهد.
ما آدم بزرگها این احتیاطها را درباره خود و زندگیمان نداریم، بیش از حد تصور و ظرفیت جسم، روح و روان خود کار میکنیم، بیش از حد تصور تلاش میکنیم، بیش از حد تصور جسم و روح را متحمل هیجان میکنیم و هر روز انتظار بیشتری از خود داریم که آرام باشد و آرامش داشته باشد. در صورتیکه خلاف آرامش در حرکتیم. اضطراب، التماس منطقی و خشمآلود ذهن ماست به طوریکه به طور مداوم مغز را تحریک نکنیم.
5 راهکار فوقالعاده برای اینکه چگونه ذهنی آرام داشته باشیم؟
-
اولین راهکار برای اینکه چگونه ذهنی آرام داشته باشیم: آدمها و تعهدات خود را کمتر کنیم.
از لحاظ روانشناختی دوستی، تعهد و احاطه اطراف آدم با افراد متنوع و زیاد، اشتباهی بیش نیست. زیرا هر کدام از انسانهای اطراف دغدغهها و افکارشان حجمی اضافه بر گنجایش و ظرفیت ذهنی ما دارد. پس تا جایی که میتوانیم باید از تعهدات و افراد اطرافمان بکاهیم.
سخن قدیمی و معروف نیچه در این باره که میگوید:« امروز و همه انسانها 2 دسته هستند 1- بردگان 2- آزادمردان، هر کس که مالک 2 ثلث از روز خود نباشد، برده است.» ما باید برای خودمان وقت بگذاریم و ذهن خود را فارغ از هر گونه دغدغه ودرگیری کنیم.
-
دومین راهکار برای اینکه چگونه ذهنی آرام داشته باشیم: استراحت و خواب کافی داشته باشیم.
سیستم جسمانی ما به گونهای طراحی شده که اگر خواب ما کم و بیش شود، اثرات نامطلوبی بر سیستم روانی بدن متحمل میکند. نباید با کار و تلاش و فعالیت ذهنی بیوقفه بدان، آن را متضرر کنیم.
هر چیزی که از لحاظ فیزیکی در یک روز قابل اجرا باشد، از لحاظ روانشناختی عاقلانه نیست در یک روز انجام شود.
بهار من مشاهده “(فیلم)چگونه راحت بخوابیم؟ 😴 (5 مرحله سیکل خواب)” را به شما پیشنهاد می کند.
-
سومین راهکار برای اینکه چگونه ذهنی آرام داشته باشیم: دوری از رسانهها
رسانهها مهمترین تک عامل بیماری روانی هستند. اطلاعات ورودی بیش از اندازه از طریق رسانهها، بزرگترین خطر سلامت روان است.
هر ثانیه و دقیقه زندگی یک انسان، شامل اتفاقاتی است که ذهن را درگیر خود میکند و آرامش روحی و قرار و آرام را از فرد میرباید. ذهن انسان بسیار شکننده است و توانایی و ظرفیت دغدغه و درگیری اطرافیان را ندارد. پس نباید این اجازه را به رسانهها داد که با اخبار گوناگون ذهن را دچار تشویش و اضطراب کنند.
-
چهارمین راهکار برای اینکه چگونه ذهنی آرام داشته باشیم: تفکر.
بیخوابی و اضطراب در واقع انتقام ذهن ما هستند برای همه فکرهایی که در خودآگاه در طول روز به آنها نپرداختهایم. برای دستیابی به آرامش باید در هر ساعت ده دقیقه از زمان را به تفکر اختصاص دهیم.
به ویژه تفکر در سه مسئله مهم: اول اینکه چی مضطربم میکنه؟ دوم اینکه چه چیزی برام هیجانانگیز و جذابه؟ و سوم اینکه چه کسی و چه جوری باعث درد و رنج منه. باید محتویات ذهن را غربال کنیم هر آنچه که به آن نیاز داریم را در آرشیو قرار دهیم و هر کدام که نیاز نداریم را دور بریزیم.
پیشنهاد ما به شما دیدن انیمیشن زیبای درون و برون است، برای مشاهده این انیمیشن جذاب اینجا کلیک کنید.
-
پنجمین راهکار برای اینکه چگونه ذهنی آرام داشته باشیم: کم کردن انتظارات از خود.
البته که خارقالعاده بودن، مشهور بودن و نامبر وان بودن جزء محسنات است و خوشایند همگان ولی شاید این دستاورد بزرگترین باشد که عاقل و مهربان بمانیم.
شاید لازم است دنبا را فتح نکنیم و بهجای آن عمر طولانیتر، با زندگی آرامتری را تجربه کنیم. این به معنای فرار از چالش نیست، این تغییر ذهنیت درباره چالشهای واقعیست.
از آن مهمتر پاداش واقعی زندگی کجاست؟ یک زندگی بی سر و صدا و آرام، سرشار از آرامش نسبی، الزاما نشانه عقبنشینی و یا فرار نیست شاید علامت یک درک عمیقا خردمندانه باشد از اینکه چیزهای واقعا رضایتبخش همیشه دور از نور صحنه و شهرهای بزرگ است. شاید یک درآمد نسبی در دورترین فاصله از رقابت دیوانهوار برای برنده شدن در مسابقه حرفهای جاه و مقام است.
همانطور که میدانید هیجان برای مدتی جالب و جذاب است و در عین حال کشنده و مهلک. خرد واقعی در سادگی است. شاید نیاز داشته باشیم بیشتر استراحت کنیم و به خودمان بها دهیم.
راستی شما برای اینکه ذهنی آرامتر و زندگی با آرامش نسبی بیشتری داشته باشید چه کارهایی انجام میدهید؟ آن را با ما به اشتراک بگذارید. شاد و پیروز باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
4 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی عالی بود ممنون
سلام مرسی از مقاله خوبتون♥️
بسیارمفید و عالی بود ❤️
سلام وقت تون بخیر
ممنونم از مقاله ی آموزنده و عالی تون
راهکار های موثرتون
دوره ی تمرکز رو پیشنهاد میکنم خودم از شرکت در دوره نتایج بسیار خوبی داشتم