چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ سال 2024
قبل از یک قرار کاری یا اولین دیدار دو فرد همواره این سوال مطرح میشود که ما چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ معرفی خوب، دوستان و ارتباطات ما را گستردهتر میکند. شما با یک معرفی خوب از خودتان حس اعتماد و اطمینان را به فرد مقابل میدهید و میتوانید اعتماد کارفرما خود را جلب کنید و در روابط شخصی خود به آدمهای بیشتری اتصال پیدا کنید.
در این مطلب به سوالات زیر پاسخ میدهیم:
- چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟
- چگونه در یک سخنرانی خود را معرفی کنیم؟
- دریک ایمیل خود را چگونه معرفی کنیم؟
- اهمیت یک معرفی خوب چیست؟
اهمیت معرفی خود به دیگران
ممکن است آماده کردن یک متن کوتاه برای معرفی خود از قبل کار سختی به نظر برسد. با این حال، یک معرفی حرفهای آماده میتواند در رویدادها ، جلسات مشتری، مصاحبههای شغلی و موارد دیگر مفید باشد تا به مخاطبین تجاری جدید بگویید که هستید و تأثیر خوبی بگذارید. یک معرفی خوب میتواند:
تصویری درخشان
یک رزومه میتواند تجربه شما را به دیگران نشان دهد، اما یک معرفی خوب میتواند بیش از این کار را انجام دهد. میتواند به کسی نشان دهد که شما فردی با شخصیت و علایق منحصر به فرد هستید. چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ و صرتی خوب برای حرفه و مهارت خود ایجاد کنیم؟ به معرفی به عنوان یک راهحل آسانسور برای شخصیت تجاری خود فکر کنید.
به یاد ماندنی
یک معرفی متمرکز، دقیق و شخصیتی میتواند به شما کمک کند که برجسته شوید. این میتواند به معنای تفاوت بین رد شدن در جستجوی شغل یا یافتن شغل جدید باشد.
افزایش تمرکز
اگر کسی از شما بخواهد که خودتان را معرفی کنید (مثلاً با سؤال مصاحبه شغلی کلاسیک « درباره خودت بگو ») و شما چیزی از قبل آماده نکرده بودید، احتمالاً زمان سختی است که با جزئیات جالب یا هدفمند خود را معرفی کنید. اما اگر طرحی تقریبی از آنچه میخواهید درباره آن صحبت کنید تهیه کنید، احتمالا داستان بهتری را تعریف خواهید کرد.
چگونه حرفه ای به نظر برسیم؟
یک الگو برای معرفی حرفهای وجود ندارد. اما نگران نباشید به پاسخ چالش چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟، خواهیم رسید. یک معرفی مؤثر لازم است که مستقیم و مختصر باشد. در اینجا سه عنصر وجود دارد که به شما کمک میکند. پیشنهاد میکنم مقاله چگونه دوست پیدا کنیم و دوست داشتنی باشیم. را نیز مطالعه کنید.
1. کوتاه و مختصر :
کلید یک معرفی خوب و حرفه ای این است که آن را کوتاه نگه دارید. معرفی با بیش از سه جمله، توجه مخاطبان خود را از دست خواهید داد. سعی کنید توضیحات را به دو تا سه مورد که شما را متمایز میکند محدود کنید و بقیه را حذف یا خلاصه کنید. در یک محیط تجاری بزرگ، ممکن است لازم باشد چندین جمله از یک معرفی را ارائه دهید، در حالی که در یک گذر کوتاه در لابی هتل ممکن است فقط فرصت معرفی چند کلمهای از خود را داشته باشید.
2. تمرکز بر هدف :
هنگام طرح کلی چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟، به هدف آن فکر کنید. آیا در روز اول خود را به یک مدیر استخدام، یک مشتری جدید یا همکاران جدید خود معرفی میکنید؟ هر یک از این موارد هدف خاص خود را دارد. برای مدیر استخدام، هدف شما بدست آوردن شغل است. با این حال، احتمالاً میخواهید با همکاران خود به عنوان فردی دارای شرایط و در عین حال با شخصیت، برخورد کنید.
3. منحصر به فرد :
چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ معرفی شما باید به مخاطبان مورد نظر شما حس خوبی دهد. شما را منحصر به فرد و مخصوصاً برای کاری که میخواهید انجام دهید مناسب نشان دهد. در حالت ایده آل، معرفی شما بخشی از اطلاعات یا حسی از شخصیت شما را ارائه میدهد که لزوماً در رزومه شما دیده نمیشود.
چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟
شما در موقعیتهای مختلف لازم است بتوانید یک معرفی خوب از خود ارائه دهید. ما برای آسانتر شدن کار شما موقعیتهای مهم را مطرح کرده و نکات را جزئی تر بیان میکنیم. موقعیتها به شرح زیر است:
- معرفی خود به یک فرد
- معرفی خود قبل از سخنرانی
- معرفی خود در یک رویداد حرفهای
- معرفی خود در ایمیل
معرفی خود به یک فرد
ارتباط چشمی برقرار کن
تماس چشمی نشان میدهد که شما درگیر تعامل هستید. تماس چشمی یکی از راههای ارتباط با انسانهای دیگر است و نشان میدهد که طرف مقابل توجه شما را جلب میکند.
- اگر راحت نیستید که مستقیم به چشمان کسی نگاه کنید، به نقطه بین ابروها خیره شوید. او تفاوت را متوجه نخواهد شد.
- اگر در یک محیط گروهی هستید، تماس چشمی دورهای با اطرافیان خود برقرار کنید.
- لبخندبزن
مهم است که هنگام ملاقات با یک فرد جدید، لبخندی واقعی و درخشان داشته باشید. از ملاقات با شخص جدید و به اشتراک گذاشتن یک تجربه مثبت واقعاً خوشحال باشید و این به ایجاد یک لبخند واقعی کمک میکند.
خلاصه ای از زبان بدن
از زبان بدن مناسب استفاده کنید. زبان بدن شما باید نشان دهد که اعتماد به نفس دارید و راحت هستید. از طریق زبان بدن، میتوانید احساسات درونی، سطح اقتدار، مراقبت از موقعیت و موارد دیگر را به اشتراک بگذارید. سرتان را بالا بگیرید و صاف بایستید و مراقب باشید کج نشوید. همچنین سرعت گفتار و لحن گفتار افرادی که در نزدیکی شما هستند را برای ایجاد رابطه منعکس کنید. در جلسات، نمونههای رایج ارتباط زبان بدن عبارتند از:
- ضربه زدن به پاها نشان دهنده اضطراب یا بی حوصلگی است.
- عدم تماس چشمی نشانه ناامنی یا کسالت است.
- برقراری تماس چشمی بیش از حد نشان دهنده اعتماد به نفس بیش از حد است یا میتواند برای دیگرانی که با آنها صحبت میکنید ناخوشایند باشد.
- قرار دادن سر روی دست نشانه خستگی یا عدم مراقبت است.
- تکان دادن سر در امتداد نشانه علاقه و مشارکت است.
- داشتن وضعیت بدنی خوب نشان میدهد که شما هوشیار و متمرکز هستید.
- ضربدری کردن بازوها نشان می دهد که شما ناراضی هستید، از موضوع حمایت نمیکنید یا در حال قضاوت هستید.
تبادل اسامی
اگر معارفه رسمی است، بگویید “سلام، من [نام] نام خانوادگی] هستم.” اگر غیررسمی است، بگویید “سلام، من [نام] هستم. بلافاصله پس از بیان نام خود، با گفتن “اسم شما چیست؟” با لحنی دلپذیر، نام طرف مقابل را بپرسید. هنگامی که نام طرف مقابل را یاد گرفتید نام، آن را با گفتن “از آشنایی با شما خوشحالم، ….” تکرار کنید. تکرار نام شخص به شما کمک میکند تا آن را به خاطر بسپارید و به مقدمه حس شخصیتری ببخشید.
احوال پرسی مودبانه
احوالپرسی مناسب با فرهنگ ارائه دهید. بیشتر فرهنگها نوعی تماس فیزیکی برای همراهی با سلام دارند. از تفاوتهای فرهنگی آگاه باشید. اغلب مناسب است که با در آغوش گرفتن احوالپرسی کنید، به خصوص اگر با یکی از دوستانتان ملاقات میکنید. در آغوش گرفتن، گشاده رویی بیشتری نسبت به دست دادن نشان میدهد. زنان بیشتر از مردان ممکن است بغل کردن را به دست دادن ترجیح دهند.
اگر در مورد احوالپرسی مناسب مطمئن نیستید، از طرف مقابل پیروی کنید یا مراقب باشید که دیگران در اطراف شما چگونه احوالپرسی میکنند.
سوالات کوتاه و جالب
این مهم است که به طرف مقابل علاقه نشان دهید. بپرسید اهل کجاست، برای امرار معاش چه میکند، یا در مورد پیوندهای مشترکی که ممکن است داشته باشید بپرسید. در مورد کارهایی که دوست دارد انجام دهد و علایق او در زندگی بپرسید. نشان دهید که درگیر و علاقه مند به صحبتهای او هستید.
- ممکن است کمی از پیشینه خود بگویید تا درگیر مکالمه شوید و درباره خود به اشتراک بگذارید. اینکه به کسی بگویید در کجا کار میکنید یا عاشق فوتبال هستید مناسب است و ممکن است به موضوعات گفتگویی بیشتری منجر شود.
- در پاسخ چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ باید بدانید که اتفاقا فقط در مورد خودتان نباید صحبت نکنید. اینگونه شما را فردی خودخواه یا بیعلاقه خواهند دید.
پایان گفتگو
بعد از اینکه برای اولین بار با کسی ملاقات کردید، باید گفتگو را با بیان اینکه از ملاقات لذت بردهاید پایان دهید. اگر تعامل رسمی بود، چیزی مانند “خانم (نام خانوادگی)، خوشحالم که شما را ملاقات کردم. امیدوارم به زودی دوباره صحبت کنیم.” اگر مکالمه شما غیررسمی بود، میتوانید بگویید ” ملاقات با شما عالی بود، (نام). امیدوارم باز هم ببینمت.”
معرفی خود قبل از سخنرانی
به مخاطبان سلام کنید و نام خود را بیان کنید. اگر در حال سخنرانی هستید، مهم است که نام و نام خانوادگی خود را ذکر کنید. همانطور که سلام میکنید و نام خود را میگویید، به یاد داشته باشید که واضح و با اطمینان صحبت کنید. برای مثال
بگویید: “صبح بخیر، من (نام ، نام خانوادگی) هستم” یا “حال همه امروز چطور است؟ نام من ……. است”.
ارائه و اشتراک گذاری اطلاعات
بعد از اینکه نام خود را ارائه کردید، دلیل مرتبط بودن شما و سخنرانی را به اشتراک بگذارید و مطمئن شوید که اعتبار خود را ارائه میدهید. نوع اطلاعاتی که به اشتراک میگذارید به مخاطب و موضوعی که در مورد آن صحبت میکنید بستگی دارد. هرگونه اطلاعات مرتبط دیگر را ارائه دهید.
به عنوان مثال، میتوانید پیشینه مختصری از تجربه معتبر خود ارائه دهید. “اسم من (نام و نام خانوادگی) است . من استاد علوم زیست محیطی در ……هستم. پس از انجام تحقیقاتم در ………، متوجه شدم که چقدر مهم است که راههای محافظت از این سرزمین را به اشتراک بگذارم.”
ارتباط موثر با دیگران
از همان ابتدا مطمئن شوید که صدای شما به اندازهای بلند است که همه بشنوند. حتی میتوانید از حضار بپرسید که آیا آنقدر بلند صحبت میکنید که همه آن را بشنوند. اگر مردم نتوانند صدای شما را به خوبی بشنوند، نمیتوانند شما را درک کنند یا به آنچه به اشتراک میگذارید احترام بگذارند.
چگونه رفتار کنیم؟
تکنیکهای چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ فقط در گفتار نیست؛ بلکه طرز راه رفتن و ایستادن شما هنگام سخنرانی نیز مهم است. با حالت خوب بایستید و در حین صحبت آزادانه حرکت کنید. شانههای خود را به جای خمیدگی به عقب ببرید و دستان خود را آزاد نگه دارید و در صورت لزوم از آنها برای اشاره استفاده کنید.
اگر مجبور نیستید پشت تریبون بایستید، در اطراف قدم بزنید تا به جمعیت نشان دهید که چقدر راحت هستید و خود را کمتر سفت نشان دهید.
معرفی خود در یک رویداد حرفهای
نام کامل خود را بگویید
نام کامل خود را بگویید تا فرد بتواند نام شما را به خاطر بسپارد. می توانید بگویید: “سلام، نام من(نام، نام خانوادگی) است” یا “سلام، من (نام، نام خانوادگی) هستم”
کارتان را معرفی کنید
اگر در یک رویداد شبکه هستید، احتمالاً در مورد کاری که انجام میدهید با افراد مختلف صحبت میکنید. بنابراین، وقتی یک اتصال جدید میپرسد، چه کاری انجام می دهید، چه میگویید؟ چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ آیا به یک داستان ده دقیقهای در مورد مسیر شغلی خود میپردازید؟ آیا فهرستی از دستاوردهای خود در زمینه کاری خود تهیه میکنید؟
قطعا نه. مگر اینکه مکالمه طولانی تری داشته باشید، باید آماده باشید که توضیحی یک جملهای از کاری که انجام می دهید ارائه دهید که اطلاعات زیر را شامل شود:
- شما از نظر حرفه ای کی هستید؟ آیا شما یک معلم، یک مدیر پروژه، یا یک متخصص معماری هستید؟
- با کی کار می کنید؟ آیا با کودکان، تیم های پروژه بین فرهنگی یا سازمان شهرداری کار میکنید؟
- چه کار میکنید؟ آیا به بچههای کلاس دوم کمک میکنید مهارتهای نوشتاری خود را توسعه دهند، آیا به تیمهای بینفرهنگی کمک میکنید تا با حفظ بودجهشان، به اهداف خود برسند، یا به شهرداری کمک میکنید که نقشه ساختمانهای اداری و پارکهای جدید را طراحی کنند؟
- حالا جمله خود را کنار هم بگذارید. بیان کنید که چه کسی هستید، با چه کسی کار میکنید و چه کار میکنید.
به فضای مردم احترام بگذارید
اگر آیتمهایی دارید، آنها را روی میز استخدامکننده یا مجری قرار ندهید. پس چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ به فضای آنها احترام بگذارید و آنها را در برگهها و وسایلتان غرق نکنید. همچنین میتوانید مطالب آنها را مختل کنید، مانند ضربه زدن به پوستر یا بهم ریختن جزوهها. منتظر بمانید تا از شما کارت ویزیت، رزومه و …خواسته شود.
با یک سوال پیگیری کنید
اگر آن شخص ابتدا از شما پرسیده است که چه کاری انجام می دهید، فقط کنار نروید و خودتان را به خاطر کار خوبی میتوانید انجام دهید، تحسین نکنید. در عوض، از فرد بپرسید که در مقابل چه کاری انجام میدهد. این نه تنها مؤدبانه است، بلکه نشان میدهد که شما علاقه واقعی به مسیر شغلی دارید و میخواهید ارتباط معناداری ایجاد کنید.
مثل یک حرفهای خداحافظی کنید
نکات چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ فقط در یک قرار رسمی خلاصه نمیشود. در ارتباط با افراد فقط دست تکان ندهید و بگویید: “از ملاقات با شما خوشوقتم” و از آن شخص دور شوید. هرکسی را که در یک رویداد شبکه ملاقات میکنید، میتواند این پتانسیل را داشته باشد که در آینده به شما کمک کند، از این فرصت خوب استفاده کنید؛
بنابراین مطمئن شوید که تماس چشمی برقرار میکنید، نام آن شخص را تکرار میکنید، کارتهای ویزیت یا هر اطلاعات مرتبط دیگری را قبل از اینکه دور شوید، مبادله کنید.
معرفی خود در ایمیل
موضوع ایمیل
یک خط موضوعی چشم نواز بنویسید. برای پاسخ سوال چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ باید بدانید که در ایمیل عنوانی را انتخاب کنید که در بین چندین ایمیل ارسالی واضح و مشخص باشد. سعی کنید موضوعی بیابید که قابل توجه باشد اما به نظر اسپم نباشد. “استعلام در مورد موقعیت حسابداری” کار خواهد کرد زیرا خاص است.
همچنین میتواند به گنجاندن کمی زمینه کمک کند، با چیزی مانند «[نام شخص] من را برای موقعیت به شما ارجاع داد» یا «پیگیری از نمایشگاه شغلی هفته گذشته».
مخاطب ایمیل
از نام خواننده استفاده کنید. اگر یک ایمیل برای یک مدیر استخدام یا نماینده منابع انسانی ارسال می کنید، سعی کنید از احوالپرسی های عمومی مانند “آقا یا خانم عزیز” یا “به هر کسی که ممکن است مربوط باشد” اجتناب کنید، اینها میتوانند احساس غیرشخصی داشته باشند و ایمیل غیرحرفهای یا بدتر از آن مانند هرزنامه به نظر میرسند.
تلاش بیشتری کنید و از نام آنها استفاده کنید تا نشان دهید که تحقیقات خود را انجام دادهاید و به جزئیات اهمیت میدهید. اگر آدرس ایمیل یک آدرس استخدام عمومی است، سعی کنید از جزئیات خاصی مانند «به بخش منابع انسانی [نام تجاری]» استفاده کنید.
ایمیل نویسی
ارتباط خود را توضیح دهید. در حالی که معرفی خود به صورت حضوری معمولاً با یک زمینه مشخص همراه است. به عنوان مثال، شما در حال ملاقات با فرد در یک جلسه کاری یا در یک ناهار اداری هستید؛ معرفی ایمیل ممکن است به نظر برسد که در یک خلاء حضور دارید.
برای خواننده محتوایی را درج کنید – به عنوان مثال، “من با [همکار] صحبت کردم و آنها گفتند که شما فردی هستید که باید با او صحبت کنید” یا “همکار من، [نام]، به من پست شغلی در شرکت شما را معرفی کرد و گفت فکر میکند همکاری متناسبی خواهیم داشت»؛ بنابراین آنها بدانند که چرا شما به آنها کمک میکنید.
نام و نام خانوادگی
در پاسخ چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ از نام کامل خود استفاده کنید. نام شما بخش مهمی از معرفی خودتان است. این نحوهی است که مردم شما را به یاد میآورند و بعداً با شما تماس میگیرند. نام و نام خانوادگی خود را در ابتدا در ایمیل خود بنویسید ، حتی اگر در پایان با آن امضا کنید.
جزئیات خاص
چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ جزئیات خاص را ارائه دهید. برخلاف معرفیهای حضوری مختلف، معرفی ایمیلها میتواند کمی طولانیتر باشد (در حدود طول یک پاراگراف کوتاه)، زیرا نوشتن کمی رسمیتر است و خوانندگان میتوانند در صورت نیاز با خیال راحت از آن استفاده کنند. با این حال، به طور کلی، سعی کنید مقدمهای بنویسید که خواننده آن را کوتاه نکند.
مطمئن شوید که هر جزئیاتی که وارد میکنید خاص و مشخص باشد. مثلاً «من چهار سال در صنعت کار کردهام» به جای «من چیزهای زیادی از تجربه کار در صنعت دارم.»
پایان ایمیل
چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ و متن را پایان دهیم؟ بعد از معرفی خود جملات مودبانه را در ایمیل خود بگنجانید، مانند «از وقتی که گذاشتید متشکرم» و نام کامل خود. بسته به موقعیت، میتوانید رزومه یا نامه حمایتی را پیوست کنید.
نمونه متن معرفی خود در گروه
ما قالب کلی چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ را در گروه ها و موقعیتهای مختلف بیان کردیم. حال نوبت بیان سه نمونه ساده است تا بدانید که اصلا کار سختی نیست.
1. معرفی حضوری خود برای یک مصاحبه شغلی :
«اسم من [نام و نام خانوادگی] است، و شش سال گذشته را در میزهای خدمات مشتریان زنجیرههای اصلی هتلها، از جمله ……. و……کار کردهام. من مشتاق هستم که مهارتهای ارتباطات مردمی خود را به سمت مدیریت خدمات مشتری در شرکت شما بیاورم.»
2. معرفی خود در ایمیل :
«سلام، نام من [نام و نام خانوادگی] است. [نام فرد معرف] اطلاعات شما را به من داد و گفت که به دنبال استخدام یک توسعه دهنده وب سایت جدید هستید. من یک توسعه دهنده وب با هفت سال تجربه به علاوه مدرک لیسانس در هنرهای زیبا و مهندسی هستم، بنابراین احساس میکنم واجد شرایط منحصر به فردی برای طراحی وب سایتهایی هستم که هم زیبا و هم کاربردی هستند. من رزومه خود را برای اطلاعات بیشتر اضافه کردهام و مشتاقانه منتظر شنیدن نظر شما هستم.»
3. معرفی حضوری خود در یک ناهار کاری :
«سلام، من [نام و نام خانوادگی] از بخش بازاریابی هستم. من در تبلیغات کوتاه کار می کنم . به خصوص بیلبوردها و تبلیغات رادیویی. کمپین مورد علاقهام که طراحی کردهام، ابتکاری در سال گذشته بود تا افراد بیشتری را به دوچرخهسواری تشویق کند، زیرا من یک دوچرخهسوار مشتاق هستم.»
نکته طلایی را فراموش نکنید!
نکات چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟ بسیار در موقعیت اجتماعی و کاری شما اثر گذار است. همچنین آرامش و عدم استرس در این شرایط بسیار اهمیت دارد. سعی کنید با رعایت نکات بالا خود را صادقانه معرفی کرده و نگرانی به دل راه ندهید. موقعیت پیش رویتان میتواند موقعیت خوبی برای زندگی شما باشد پس در حفظ آن تلاش کنید.
بهارمن مشاهده فیلم ” مدیریت و درمان استرس ” را به شما پیشنهاد می دهد.
اما بدانید این تنها موقعیت شما نیست؛ بلکه هرچه تلاش کنید میتوانید موقعیتهای بیشتری را رقم بزنید. بنابراین فراموش نکنید شما به میزان تلاش مفیدتان لایق پاداش هستید و این را کسی جز خداوند نمیتواند به شما عطا کند. برای کسی که نیازی به هیچ معرفی نامهای برای شناخت شما ندارد و تک تک ما را با نام کوچک میشناسد.
سخن پایانی
معرفی خوب میتواند مرز بین گرفتن یک شغل یا از دست دادن آن باشد. میتواند مرز بین پیدا کردن شبکه دوستان و همکاران خوب یا نداشتن آنان باشد. پس در زندگی اجتماعی ما مدام به این سوال مواجه هستیم که چگونه خودمان را به دیگران معرفی کنیم؟
میتوان گفت که بهترین راه برای معرفی خود به دیگران، ایجاد یک تصویری ماندگار و مثبت از خود است. با تمرکز بر ارتباط چشمی و ابراز احترام حرفهای در خداحافظی، میتوان به دیگران اعتماد به نفس و محبوبیت خود را نشان داد. با استفاده از روشهای بیان شده در این مقاله و با ایجاد ارتباطهای مثبت، میتوان به بهبود روابط شخصی و حرفهای خود کمک کرد.🌻
2 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار جامع و کامل و کاربردی بود، و در کنار مطالب کاربردی، بخش اخر مقاله به من آرامش زیادی داد، از شما بابت نگارش این مطالب ممنونم.
چقد خوشحالم از خوندن این مقاله که نیاز خیلی ها هست ولی به ندرت میدونن چطور ارتباط خوب و موثر برقرار کنن من در محیطی کار میکنم که همه تحصیلکرده و متخصص هستن اما می بینم کسانی رو که تحصیلات کلاسیک بالا دارن اما سواد اجتماعی و توانایی برقراری یک ارتباط خوب رو ندارن کاش کنار همه درسهای این مدرسه ودانشگاه این درس هم اضافه میشد تا نسل جدید یا آدمهای کمرو و خجالتی بهتر از هر زمانط بتونن با مخاطبانشون ارتباط خوب و موثر بگیرن