چگونه بر نگرانی های خود غلبه کنیم؟
چگونه بر نگرانی های خود غلبه کنیم؟دغدغهها و نگرانیهای افراد در عصر جدید آنقدر زیاد شده که باید فکری به حال غلبه کردن بر آنها کنیم. این روزها نگرانی افراد شاید آنقدر کوچک باشد که پس از مدتی گذشت از آن با فکر کردن مجدد به آن فرد خنده اش گرفته و با خود بگوید من برای این موضوع سطحی و پیش پا افتاده این حجم از نگرانی را متحمل شدهام؟
گاه نیز خود را بابت این موضوع شماتت کرده و خود را دیوانه لقب میدهد. اما باید بدانید که این موضوع وجود دارد و هر کدام از ما آن را تجربه کردهایم. پس این موضوع که چگونه بر نگرانیهای خود غلبه کنیم، موضوع بسیار مهمی در عصر امروز است که من و شما نیز متحمل آن شدهایم. چگونه بر نگرانی های خود غلبه کنیم؟
اگر مثلا از یک خانم خانهدار بپرسید که یکی از نگرانیهای بزرگتان در ابتدای ازدواج چه بوده مطمئنا وا رفتن کتلت و شور شدن غذا و شفته شدن برنج میتوانسته از دغدغهها و نگرانیهای بزرگش بوده باشد. یا مثلاً اگر از یک کودک دبستانی بپرسید که نگرانیش چه بوده مطمئنا درست نوشتن حروف و کلمات و اعداد از بزرگترین دغدغه ها و نگرانیش بوده است.
اما اگر این موضوع را از یک آشپز حرفهای یا از یک خانمی که چندین سال خانهداری و آشپزی کرده یا از فردی که دوران دبستان خود را پشت سر بگذارید مطمئنا ساعتها به دغدغهها و نگرانیهای زمان مبتدی بودنش میخندد و خود را یک دیوانه خطاب کرده که چرا خود را عذاب داده است.
همه ما از کوچک و بزرگ گرفته تا پیر و جوان، از فقیر گرفته تا پولدار یا هر چه که تصور کنید به نوبه خود نگرانیهای داریم که روزانه با آنها دست و پنجه نرم میکنیم. اما فرد موفق کسی است که بداند چگونه این نگرانیها را شکست داده و از آنها یک پل به سوی موفقیتهایش بسازد. فرد موفق کسی است که یک پوئن مثبت برای خود ساخته و هر نگرانی را به حال خوب تبدیل کند. چگونه بر نگرانی های خود غلبه کنیم؟
اگر شما نمیدانید که چگونه با نگرانی های خود غلبه کنید تا انتهای مقاله چگونه بر نگرانی های خود غلبه کنیم، با ما همراه شوید.همچنین مقاله «چگونه استرس را مدیریت کنیم؟» میتواند به شما در امر غلبه برنگرانی خود کمکتان کند پیشنهار می شود مطالعه کنید.
در این مقاله قرار است به سئوالات زیر پاسخ دهیم:
- نگرانی چیست؟
- نگرانی های ما ریشه در چه دارد؟
- چگونه بر نگرانی های خود غلبه کنیم؟
نگرانی چیست؟
با اینکه نگرانی فراگیر است و همه افراد آن را به طور روزانه یا هر چند وقت یکبار تجربه میکنند ولی تفریغ جامع و معمولی از آن در دست نیست و نمیتوان آن را به درستی بیان کرد.
شلید فقط بتوان گفت نگرانی یک احساس است که در اثر افکار و تفکر به وجود میآید. فکر به اتفاقات گذشته و اتفاقات و حوادثی که در آینده قرار است ایجاد شود و یا داشتن تغکری منفی نسبت به اتفاقات معمول، سطحی و پیش پا افتاده.
به طور مثال فکر کنید که یک اتفاق در گذشته شما افتاده است، مثلا اینکه شما خودکار دوستتان را بی اجازه او برداشتهاید حالا که مدت زمان زیادی گذشته و به اشتباه خود واقف گشتهاید دائما نگران این موضوع هستید که اگر دوستم بفهمد، اگر متوجه شود و اگر و اگرهای بسیار دیگر که خود موجبات نگرانی شما را فراهم میکنند.
یا مثلاً فکر کنید شما قرار است به یک مهمانی، تولد یا اصلا عروسی بروید که هیچ خوشایندتان نیست. مثلا با خود میگویید اگر لباسم تکراری باشد، اگر قدیمی باشد، اگر در حین راه رفتن زمین بخورم و… . شما هنوز به آن مهمانی گرفتهاید اما دایما نگرانی حضور در آن مهمانی را دارید و به نحوی نشخوار فکری انجام میدهید.
نمیدانید نشخوار فکری چیست؟ ما این موضوع را به صراحت در مقاله نشخوار فکری توضیح دادهایم اگر مایل به مطالعه این مطلب و فراگیری آن هستید، اینجا کلیک کنید.
یا نگرانی میتواند محصول افکار منفی شما باشد مثلا فکر کنید صدای رعد و برق را میشنوید، یک نفر با شوق و ذوق فراوان بیرون رفته و منتظر باران میماند و شما اندوهگین و ترسیده شده به خانه خود پناه برده و منتظر سیل و سونامی و نمیدانم چه و چه میمانید. خب این افکار منفی شماست که نمیتواند رعد و برق را به منزله یک باران زیبای بیازار تجسم کند و آن را هولناک جلوه میدهد.
نگرانی های ما ریشه در چه دارد؟
همانطور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم، نگرانی محصول افکار بیپایه و اساس است که در شما شکل گرفته، به شما چسبیده و اجازه نمیدهند که شما آرامش و آسایش داشته باشید و مدام با خود درگیرید و نشخوار فکری و ذهنی دارید.
چگونه بر نگرانی های خود غلبه کنیم؟
و حالا که دانستیم نگرانی چیست و ریشه در چه دارد بهتر است به این فکر کنیم که چگونه میتوان از شر این نگرانیهای بی پایه و اساس رهایی یافت، چگونه میتوان با خیالی آسوده زندگی کرد و از زندگی خود لذت برد. به نظر شما چگونه میتوان بر نگرانی های خود غلبه کرد؟
مثبت اندیشی
اولین راهکار و مهمترین راهکار در غالبه بر نگرانی میتواند این باشد که سعی کنیم مثبت اندیشی را به ذهنمان یاد دهیم. قرار نیست همیشه به دنبال یک رعد و برق سیل باشد، قرار نیست همیشه در فلان جاده تصادف کنیم، قرار نیست همیشه بعد از خوردن مثلا بادمجان صورتمان جوش بزند و واقعا بزرگترین نعمت دید مثبت و فکر مثبت است که میتواند به میزان بسیار زیادی به افکارمان سمت و سو دهد.مقاله «همه چیز درباره منفی گرایی و مثبت اندیشی» میتواند دید شما را در ضمینه مثبت اندیشی باز کند.سایت بهارمن پیشنهاد میکند آن را مطالعه کنید.
مدیتیشن
راهکار دیگر میتواند مدیتیشن و مراقبه باشد. مدیتیشن و مراقبه با آرام کردن ذهن و فکر و بدن باعث میشود به این موضوع کمک کند همیشه در زمان حال زندگی کنیم و به فکر روزهای رفته و نیامده نباشیم. بلکه لحظات را دریابیم تا بتوانیم به بهترین شکل ممکن زندگی کنیم.مقاله «چگونه آرام باشیم؟» و مقاله «چگونه استرس را به آرامش تبدیل کنیم؟»میتواند در این ضمینه به شما خیلی کمک کند.
سرگرم کردن خود
راهکار دیگری که میتواند به ما کمک کند سرگرم کردن خود با کارهایی است که بدان علاقه دارید و ذهن شما را از تفکر به قمار بیهوده و موضوعات در حاشیه دور نگه میدارد و کمک میکند به جای این بیهودهانگاریها شما از زمان و وقتتان به خوبی استفاده کنید.
اما موضوع دیگر این است که اگر پس از انجام تمام راهکارهای بالا شما هنوز هم نگرانی دارید و مدام ذهن و فکرتان مشغول است و استرس و اضطراب و نگرانی شما را نمیرهاند سعی کنید از یک مشاور یا روانشناس کمک بگیرید تا با راهنمایی صحیح و به موقع شما از آسیب جدی به شما جلوگیری کند.
سایت بهارمن برای درک بیشتر و موفقیت بیشتر در کنترل و غلبه بر نگرانی های خود پکیج «مدیریت استرس»این را بهشما پیشنهاد میدهد.
سخن پایانی
نگرانی چیست؟ نگرانی های ما ریشه در چه دارد؟ چگونه بر نگرانی های خود غلبه کنیم؟ امیدواریم که شاهد حال خوب و موفقیتها و بهرهمندی هر چه بیشتر شما در زندگی باشیم. حال خوب شما آرزوی قلبی مجموعه و کادر بهارمن است. با بهارمن به بهار زندگیتان نزدیک شوید. موفق و موید باشید.
5 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی مثل همیشه🌷🌺
به نظر من نگرانی از ندونستن نشات میگیره
نگران آینده ای چون نمیدونی چی پیش میاد
نگران چیزهای کوچک هم همینطور، نگران شور شدن غذایی که باز اول داری از روی دستورپخت میپزی نمیدونی چطور از آب درمیاد
نمیشه نگرانی رو به طور کامل از زندگی حذف کرد ولی باید کنترلش کرد تا زندگیمونو فلج نکنه
اگه به گذشته نگاه کنین متوجه میشین بیشتر از نیمی از چیزهایی که براش نگران بودین ،اونقدری که شما بزرگش کردین،بزرگ نبودن 🌸
سلام مقاله ی بسیار ارزشمندی از مطالعه لذت بردم وقتی مشغول کاری میشم و کمتر نشخوار فکری یا اصلا سراغم نمیاد چون از لحظه لذت میبزم و فرصت نمیکنم به افکار منفی و نشخوار های فکری بپردازم و مدیتیشن واقعا موثر در پایداری حال خوب برای خودم ممنونم محتوای ناب و بی نظرتون 😍🌱
خیلی عالی❤
عالی
بی نظیر مثل همیشه