5 گام تا مدیریت توجه
اگر در انجام کارها به مهارت مدیریت توجه برسیم، شاهد افزایش عملکرد و بهره وری بالا خواهیم بود. تصور کنید در تیم کسب و کار شما همه افراد از مهارت مدیریت توجه برخوردار باشند، یک تیم با راندمان کاری بالا، کسب و کار ر قدرتی برای رقیبان خود است. امروزه مدیریت توجه برای رسیدن به موفقیت در دنیای پر سرعت و شلوغ بسیار لازم و ضروری است، پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
در این مطلب به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- مدیریت توجه چیست؟
- تمرینات افزایش تمرکز چیست؟
- چگونه از حواس پرتی دوری کنیم؟
مدیریت توجه چیست؟
مدیریت توجه تمرین کنترل حواسپرتیها، حضور در لحظه، یافتن جریان و به حداکثر رساندن تمرکز است تا بتوانید پتانسیلهای خود را آزاد کنید. به مدلها و ابزارهایی برای حمایت از مدیریت توجه در سطح فردی یا جمعی و در کوتاه مدت یا بلند مدت اشاره دارد. مدیریت توجه بهتر منجر به بهبود بهره وری و بازپس گیری کنترل بر زمان و اولویتهای شما میشود. در زیر چندین راه برای بهبود دامنه توجه شما بحث شده است.
گام به گام تا مدیریت توجه
1. مدیریت توجه مغز
بسیاری بر این باورند که انجام چند کار یک مهارت شغلی ارزشمند است. با این حال، مطالعات مختلف نشان میدهد که انجام چند وظیفه ای انسان بر بهره وری و سلامت مغز شما تأثیر منفی میگذارد.
انجام چند کار به طور قابل توجهی تولید کورتیزول یا هورمون استرس و همچنین هورمون جنگ یا گریز به نام آدرنالین را افزایش میدهد. این تا حدی توضیح میدهد که چرا افراد چندکاره اغلب از نظر ذهنی مهآلود و پر استرس هستند. در اینجا چند راه برای افزایش توجه خود به وظایف و کاهش استرسی که با چند وظیفه ایجاد میکنید آورده شده است:
برنامه ریزی: برای کار خود برنامه ریزی کنید. مغز شما در صبح خلاقترین خواهد بود، بنابراین کارهای سختتر را صبحها انجام دهید. قبل از رفتن به کارهای بعدی خود استراحتهای کوتاهی داشته باشید. بهارمن مطالعه مقاله «برنامه ریزی صبحگاهی» را به شما پیشنهاد میکند تا از معجزه صبح زود بیدار شدن بهره ببرید.
پاسخ فوری: استرس خود را در پاسخ به ایمیلها و پیامکها کاهش دهید. پاسخهای خود را اولویت بندی کنید تا خیلی تحت فشار نباشید و این امر به دیگران نیز آموزش میدهد که انتظار پاسخهای فوری را نداشته باشند. بهارمن مطالعه مقاله« کاهش استرس» را به شما پیشنهاد میکند.
فناوری به ما این امکان را داده است که در هر مکانی کار کنیم اما به این معنا نیست که در یک زمان همه کارها را باهم پیش ببریم. ایمیل خود را ببندید، تلفن را خاموش کنید و در حین کار، فناوری غیر ضروری را کنار بگذارید. مطالعات نشان میدهد که یک فرد میتواند یک کار را در یک زمان با بهره وری و دقت بهتری نسبت به چندین کار همزمان انجام میدهد.
2. کاهش استفاده از موبایل
ما باید این واقعیت را درک کنیم که فناوری برای خدمت به ما وجود دارد نه برعکس. اگر تمرین مبارزه با حواسپرتیهایی که تکنولوژیکی ایجاد میکند را انجام دهید، میتوانید روی کارهایتان متمرکزتر باشید. این چند مرحله توصیه شده است که میتوانید اثر حواس پرتی موبایل را کاهش دهید:
مزاحم نشوید: از ویژگی «مزاحم نشوید» در دستگاههای خود استفاده کنید. میتوانید تنظیم کنید تلفنتان در دورههایی که انتخاب میکنید زنگ نخورد یا فقط از شمارههای خاصی اجازه تماس داشته باشند.
حالت هواپیما: کمبود خواب نیز با ولع فناوری ما همراه است، جایی که وسوسه میشویم هر زمان که در نیمهشب از خواب بیدار میشویم، تلفنهای خود را چک کنیم. قبل از رفتن به رختخواب، اتصال اینترنت تلفن و سایر دستگاهها را خاموش کنید و موبایل را روی حالت هواپیما بگذارید.
اعلانها: میتوانید برای افزایش تمرکز قسمت اعلانها و هشدارها را خاموش کنید تا از بررسی لحظهای پیام های خود جلوگیری کنید.
صفحه نمایش: زمان صفحه نمایش خود را کاهش دهید. صفحه گوشی میتواند تمام توجه شما را از بین ببرند. کتاب بخوانید یا برای پیاده روی بیرون بروید که به شما کمک میکند روی کارها تمرکز بهتری داشته باشید.
3. حواس پرتی و عدم تمرکز
یک مطالعه در دانشگاه هاروارد بیان کرد که ما تقریباً 50 درصد از زمان بیداری خود را صرف فکر کردن به چیزی غیر از آنچه که قرار است انجام دهیم، میکنیم. این میتواند شامل موارد زیر باشد:
اندیشیدن به رویدادهایی که در گذشته اتفاق افتاده است، ممکن است در آینده اتفاق بیفتد یا ممکن است هرگز اتفاق نیفتد. اولین قدم در مدیریت حواسپرتیهای درونی شامل شناخت عاملی است که باعث میشود ذهن شما از ریل خود منحرف شود و سپس سعی کنید آن عوامل را کاهش دهید و یا متوقف کنید.
میتوانید با روش پومودورو شروع کنید. ایده این است که یک تایمر 20 دقیقه تنظیم کنید و برای این 20 دقیقه کاملاً متمرکز بمانید. سپس با هر دور تمرکزی که کارتان را با دقت انجام دادید، یک دوره زمانی کوچک 5 دقیقه ای به خود پاداش دهید و بدین ترتیب چرخه را تکرار کنید.
شما میتوانید هر زمانی را که میخواهید به کار اختصاص دهید و متمرکز بمانید. ذهن شما مانند یک ماهیچه است، مانند هر ماهیچه دیگری در بدن شما باید به تمرین آن و ورزش دادن آن ادامه دهید.
4. تمرینات تمرکز
مطمئناً نمیتوانید یک شبه توجه خود را جمع کنید. این مهارت نیاز به تمرین دارد و برخی تمرینات تمرکز وجود دارد که میتواند به یک عادت تبدیل شود:
مدیتیشن:
مدیتیشن به شما کمک میکند تا آرام باشید. مطالعات نشان میدهد که مدیتیشن ذهن آگاهی میتواند به طور قابل توجهی دامنه توجه شما را افزایش دهد. 10 تا 20 دقیقه مدیتیشن خوب ذهن شما را تازه میکند و تنها در عرض یک هفته شاهد بهبودی خواهید بود. از این برنامههای مدیتیشن برای شروع سفر استفاده کنید. بهارمن مطالعه مقاله «چگونه ذهنی آرام داشته باشیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
تمرینات تنفسی:
یک موقعیت راحت برای نشستن با پشت صاف پیدا کنید. برای چهار شمارش از طریق بینی نفس بکشید. لبهایتان را جمع کنید و به آرامی هوا را رها کنید، انگار که در حال دمیدن در نی هستید. این روند را به مدت پنج تا 10 دقیقه تکرار کنید تا اضطراب خود را از بین ببرید. بهارمن مطالعه مقاله «تنفس دیافراگی» را به شما پیشنهاد میکند.
تمرینات چشم:
با یک دیوار خالی روبرو شوید، انگشت شست خود را به اندازه طول بازو نگه دارید و به مدت 10 تا 15 ثانیه روی آن تمرکز کنید. سپس به مدت 10 تا 15 ثانیه روی جسمی در فاصله 20 فوتی تمرکز کنید. این تمرین به شما کمک میکند از صفحه نمایش فاصله بگیرید و سطح توجه خود را افزایش دهید.
5.
توجه خود را کنترل کنید تا زندگی خود را کنترل کنید. اجازه ندهید حواس پرتی آرزوها و نیات شما را از مسیر موفقیت خارج کند. باید شروع به ساختن «عضلات توجه» خود از طریق عاداتی مانند گام های بالا کنید. همچنین بیشتر وقت خود را صرف کارهای ضروری خود کنید و از کارهای غیر ضروری که مخل توجه و تمرکز هستند دوری کنید. گام آخر یعنی شما شروع به بازیابی زندگی خود و ساختن زندگی بهتر میکنید.
بهارمن مطالعه مقاله «آرام کردن ذهن با 4 تمرین طلایی» را به شما پیشنهاد میکند.
سخن پایانی مدیریت توجه
برای تقویت مدیریت توجه 5 گام بالا را در طول روز و مخصوصا ساعت های کاری خود اجرا کنید. با داشتن تمرکز و توجه کافی به کار، به بهره وری بالاتر و مدیریت بهتر زمان خواهید رسید. برای رسیدن به کارهای خود علاوه بر مدیریت توجه ما به شما مقاله «5 تکنیک جادویی افزایش عملکرد» را نیز پیشنهاد میکنیم. شاد و موفق باشید.
دیدگاهتان را بنویسید