راهنمای داشتن روابط عاطفی پایدار و موفق
راهنمای داشتن روابط عاطفی پایدار و موفق باعث افزایش شادی ما، بهبود سلامت و کاهش استرس میشود. مطالعات نشان میدهد که افراد دارای روابط سالم هستند، شادی بیشتری دارند و استرس کمتری دارند. شرایط یک رابطه موفق و پایدار چیست؟ یک رابطه خوب چه ویزگی هایی دارد؟ راه های اساسی برای سالم سازی انواع روابط وجود دارد. این نکات در مورد انواع روابط صدق میکند: دوستی، روابط کاری و خانوادگی و روابط عاشقانه.
در این مطلب به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- راهنمای داشتن روابط عاطفی پایدار و موفق چیست؟
- رابطه امن و پایدار چه ویژگی هایی دارد؟
- اولویت های مهم یک رابطه چیست؟
شرایط یک رابطه موفق و پایدار
همه روابط عاشقانه از فراز و نشیب هایی برخوردار هستند و همه آنها نیازمند کار، تعهد و تمایل به انطباق و تغییر با همسرتان هستند. اما چه رابطه شما تازه شروع شده باشد و چه سال هاست که با هم هستید، مراحلی وجود دارد که می توانید برای ایجاد یک رابطه سالم بردارید.
حتی اگر در گذشته روابط ناموفق زیادی را تجربه کرده اید یا قبلاً برای شعله ور کردن آتش عاشقانه در رابطه فعلی خود تلاش کرده اید، می توانید راه هایی برای در ارتباط ماندن، رسیدن به رضایت در همکاری و لذت بردن از لحظاتی که با دوستان خود هستید، شادی پایدار را بیابید.
یک رابطه خوب چه ویژگی هایی دارد؟
هر رابطه ای منحصر به فرد است و افراد به دلایل مختلف دور هم جمع می شوند. بخشی از چیزی که یک رابطه سالم را تعریف می کند، اشتراک یک هدف مشترک است که دقیقاً می خواهید رابطه چه باشد و به کجا برسد. و این چیزی است که فقط با صحبت عمیق و صادقانه با شریک زندگی خود خواهید فهمید.
رابطه امن و پایدار چه ویژگی هایی دارد؟ با این حال، برخی از ویژگی ها نیز وجود دارد که بیشتر روابط سالم مشترک هستند. دانستن این اصول اولیه میتواند به معنی دار نگه داشتن رابطه شما کمک کند، هر هدفی را که برای رسیدن به آن تلاش میکنید یا چالش هایی که با هم دچارش هستید را برآورده و هیجان انگیز کنید.
اولویت های مهم یک رابطه
1. انتظار داشتن از دیگران
انتظارات را واقع بینانه نگه دارید. هیچ کس نمی تواند همان چیزی باشد که ما می خواهیم باشد. روابط سالم به این معناست که افراد را همانطور که هستند بپذیرید و سعی نکنید آنها را تغییر دهید. یکی از اولویت های مهم یک رابطه در راهنمای داشتن روابط عاطفی پایدار و موفق است که باید به آن توجه داشته باشید.
2. معجزه گفتگو
با یکدیگر صحبت کنید. گفتگو میتواند دریچه نگاه آدم ها را به هم دیگر نزدیک کند و از سوتفاهم ها و گمان ها ی منفی نسبت به هم دور کند. آدم هایی که با هم از در گفتگو وارد می شوند رابطه پایدارتر و منطقی تری را خواهند داشت. همدیگر را بهتر درک میکنید. بنابراین در راهنمای داشتن روابط عاطفی پایدار و موفق، گفتگو و صحبت کردن میتواند موثر باشد. بهارمن مطالعه مقاله «چگونه تاثیر گذار و حرفه ای صحبت کنیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
3. صداقت در دوستی
صادق باشید و پای حرف خود بمانید. مثلا در قرار کاری باید خوش قول باشید و سر موقع در جلسه حاضر شوید. در روابط عاطفی توجه داشته باشید که فرد مقابل روی حرف شما حساب باز میکند و این یک نشانه از مسئولیت پذیری و اخلاق و آداب معاشرت شماست که چقدر به حرف خود عمل میکنید و چقدر حرف هایتان جدی است.
4. مسئولیت پذیری چیست؟
مسئولیت اشتباهات خود را بپذیرید. اگر کار اشتباهی انجام داده اید عذرخواهی کنید؛ خیلی ها این تصور غلط را دارند کسی که دارای شخصیت قوی است هرگز خطا و اشتباه نمی کند و در روابط با این پیش فرض غلط احساس ضعف و کوچکی میکنند اگر بابت کار اشتباه خود عذرخواهی کنند.
در حال که در راهنمای داشتن روابط عاطفی پایدار و موفق به شما این نکته مهم را می گوییم که کسی دارای شخصیت قوی است که بتواند مسئولیت خطای خود را بپذیرد و برای جبران آن تمام تلاش خود را انجام دهد.
5. چگونه اختلافات را حل کنیم؟
در راهنمای داشتن روابط عاطفی پایدار و موفق باید بدانید برخی از مشکلات به راحتی حل نمیشود و حتی همه اختلافات یا مشکلات را نمیتوان حل کرد. شما افراد متفاوتی هستید و ممکن است ارزشها، باورها، عادات و شخصیت شما همیشه در یک جهت نباشند.
ارتباط موثر به شما کمک میکند تا یکدیگر را درک کنید و نگرانیها را برطرف کنید، اما برخی چیزها عمیقاً ریشه دارند و ممکن است تغییر قابل توجهی نداشته باشند. مهارت حل مسئله در این موقعیت به این شکل است که خودتان بفهمید و تصمیم بگیرید که چه اختلافی را همانطور که وجود دارد در رابطه خود بپذیرید یا چه زمانی آن رابطه دیگر برای شما سالم نیست.
6. شخصیت جذاب
خودت باش! اصیل بودن بسیار ساده تر و جذاب تر از تظاهر به چیزی یا شخص دیگری است. روابط سالم از افراد واقعی ساخته شده است و اگر که برای شخص مقابل خود فیک بازی کنید او این را به راحتی متوجه میشود و این کار ایجاد یک مانع برای تحقق رابطه پایدار خواهد بود.
راهنمای داشتن روابط عاطفی پایدار و موفق به شما میگوید برای داشتن شخصیت جذاب سعی کنید نقاط مثبت خود را رشد و ارتقا دهید و نقاط ضعف ارتباطات خود را بهبود بخشید اما هرگز از شخص دیگری تقلید نکنید. خودتان باشید و بدانید که نمی توانید تا ابد یک بازیگر بمانید.
7. زبان بدن در روابط
بسیاری از ارتباطات ما با آنچه که نمیگوییم منتقل میشود. نشانههای غیرکلامی، که شامل تماس چشمی، لحن صدا، وضعیت بدنی و حرکاتی مانند خم شدن به جلو، روی هم زدن بازوها یا لمس دست کسی است، بسیار بیشتر از کلمات ارتباط برقرار میکنند. وقتی بتوانید نشانه های غیرکلامی یا «زبان بدن» شریک زندگی خود، دوستان و همکاران خود را تاحدودی دریافت کنید، میتوانید احساس واقعی آنها را بدانید و بر این اساس پاسخ دهید.
نکات جالب زبان بدن
برای اینکه یک رابطه عاطفی خوب کار کند، هر فرد باید نشانه های غیرکلامی خود و شریک زندگیاش را درک کند. پاسخ های شریک زندگی شما ممکن است با پاسخ شما متفاوت باشد. به عنوان مثال، ممکن است یک نفر بعد از یک روز پر استرس، در آغوش گرفتن را به عنوان یک روش ارتباطی دوست داشتنی بداند، در حالی که دیگری ممکن است بخواهد با هم قدم بزند یا بنشیند و گپ بزند.
همچنین مهم است که مطمئن شوید آنچه می گویید با زبان بدن شما مطابقت دارد. اگر بگویید «من خوبم»، اما دندانهایتان را به هم فشار دهید و به دور نگاه کنید، بدنتان به وضوح نشان میدهد که چیزی جز «خوب» هستید.
وقتی نشانه های عاطفی مثبتی را از طرف شریک زندگی خود تجربه میکنید، احساس دوست داشتن و خوشحالی میکنید و زمانی که نشانه های عاطفی مثبت به همسرتان ابراز میکنید، شریک زندگی شما نیز همین احساس را دارد.
هنگامی که توجهی به احساسات خود و شریک زندگی تان ندارید، به ارتباط بین خود آسیب میرسانید و توانایی شما در برقراری ارتباط به خصوص در مواقع استرس زا آسیب خواهد دید. این موضوع در اولویت های مهم یک رابطه قرار میگیرد.
8. مهارت گوش دادن
در حالی که در جامعه ما تاکید زیادی بر صحبت کردن است، برای راهنمای داشتن روابط عاطفی پایدار و موفق، اگر بتوانید یاد بگیرید که به گونه ای گوش دهید که باعث شود شخص دیگری احساس ارزشمندی و درک کند، میتوانید ارتباط عمیقتر و قوی تری بین خود ایجاد کنید.
تفاوت زیادی بین مهارت گوش دادن و شنیدن ساده وجود دارد. وقتی واقعاً گوش میدهید و با آنچه گفته میشود درگیر میشوید. شنونده خوبی بودن به این معنی نیست که باید با شریک زندگی خود موافق و هم نظر باشید یا نظر خود را تغییر دهید اما مهارت خوب گوش دادن به شما کمک میکند تا نقطه نظرات مشترکی را پیدا کنید و اور زا بهتر درک کنید.
9. مدیریت استرس
وقتی استرس دارید یا از نظر عاطفی تحت فشار هستید، احتمالا در روابط خود دچار نوسان و خطا میشوید. چند بار تا به حال تحت استرس قرار گرفته اید و چیزی گفته یا انجام داده اید که بعداً از آن پشیمان شده اید؟
در راهنمای داشتن روابط عاطفی پایدار و موفق به شما توصیه میکنیم اگر بتوانید به سرعت مدیریت استرس را یاد بگیرید و به حالت آرام برگردید، نه تنها از چنین پشیمانی جلوگیری میکنید، بلکه به جلوگیری از تعارض و سوء تفاهم نیز موثر است.
سخن پایانی راهنمای داشتن روابط عاطفی پایدار و موفق
بهارمن تلاش کرد در راهنمای داشتن روابط عاطفی پایدار و موفق به ویژگی های رابطه امن و پایدار و اولویت های مهم یک رابطه اشاره کند. داشتن یک رابطه پایدار و مثبت در نقش های خانوادگی، همسری، دوستی و کاری بسیار اهمیت دارد و نیاز است مهارت های ارتباطی خود را ارتقا دهید. ما به شما راهکارهای کابردی و نکات روانشناسی در رابطه را در این مطلب آورده ایم. شاد و موفق باشید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی واقعا مقالات سایتتون خیلی کاربردی و مفید هست خیلی لذت بردم ممنون
سلام و درود محسن عزیز
خوشحالم که مطلب داشتن روابط عاطفی پایدار و موفق برای شما مفید و کاربردی بوده
به بهار زندگیتون نزدیک و نزدیکتر بشید.
سلام بر همه
از این مقاله یاد گرفتم صادق باشم
واقعا این مقاله عالی است
سلام ممنون از این مقالتون خوب بود.
مخصوصا نکته صداقت که توی روابط خیلی موثره😶🌫️
سلام و درود احمدرضا عزیز
همونطور که اشاره کردی صداقت و اینکه دیگران چقدر میتونند روی حرف ما حساب باز کنند یکی از اصول مهم روابط هست
و امیدوارم که سعی کنیم صادق باشیم
شاد و سلامت و ثروتمند باشید.
بسیار عالی و مفید