7 گام تا استقلال مالی دانشجو
چه کسی میگوید نمیتوانید در سنین پایین به استقلال مالی برسید؟ استقلال مالی دانشجو امکان پذیر است. استقلال مالی یعنی کنترل بیشتری بر زندگی خود داشته باشید و عدم وابستگی به دیگران (مثل والدین یا قیم) و استرس و اضطراب کمتر در مورد پول داشته باشید. به عنوان یک دانشجو ممکن است پول زیادی نداشته باشید، اما این بدان معنا نیست که اکنون نمیتوانید برای رسیدن به استقلال مالی دانشجویی کار کنید.
در این مطلب به سؤالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- چگونه به استقلال مالی دانشجویی برسیم؟
- فواید استقلال مالی دانشجو چیست؟
- چگونه صرفه جویی کنیم؟
فواید زندگی مستقل
داشتن یک زندگی مستقل به معنی جداکردن محیط زندگی و اصطلاحاً داشتن خانه جدا از خانواده نیست. شما باید بتوانید کارهای شخصی، امور مال و مشکلات خود را به برنامهریزی و گاهی با کمک گرفتن از دیگران حل کنید. داشتن استقلال در چند موضوع به نفع شماست:
افزایش اعتماد به نفس
اعتماد به نفس و عزت نفس شما را افزایش میدهد. افزایش اعتماد به نفس به این معنی است که شما به خودتان اعتماد دارید که در موقعیتهایی که با آن مواجه میشوید از پسکارها برخواهید آمد. افزایش عزت نفس، دیدگاه مثبتی را نسبت به خودتان ایجاد میکند.
یادگیری استقلال مالی دانشجو باری را که بر دوش خانواده، دوستان و جامعه میگذارید کاهش میدهد. اگر بتوانید نیازهای خود را با کمک فناوری برآورده کنید، لازم نیست برای کمک به دیگران وابسته باشید. به جای اینکه سربار باشید، بار دیگران را سبک میکنید.
البته این که از دیگران در حل مشکلات و موانع خود کمک بخواهید ایرادی ندارد؛ اما باید بدانید استقلال داشتن یعنی شما مسئول مشکلات خود هستید و خودتان باید دنبال راهکار باشید و از دیگران میتوانید برای برخی از کارها درخواست کمک کنید.
شهرت و معروفیت
شهرت شما را در میان دوستان و همکاران افزایش میدهد. وقتی ثابت میکنید که مستقل هستید، دیگران شما را بهعنوان یک مشارکتکننده در جامعه بهجای یک وابسته میبینند. همچنین میتوانند بیش از قبل در کارها به شما اطمینان کنند.
احساس شادی
داشتن استقلال مای دانشجو به او احساس شادی میدهد که کاملاً درونی و واقعی است. شادی از استقلال، عزت نفس، توانایی معاشرت و کمک به دیگران ناشی میشود. بهارمن مطالعه مقاله «چگونه شادتر زندگی کنیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
مسیر پیشرفت
رسیدن به استقلال مالی دانشجو اولین گام در مسیر پیشرفت است. این کار شما را برای پیشرفت و خودکفایی بیشتر آماده میکند. از آنجایی که میتوانید به خودتان تکیه کنید، میتوانید با فناوری همگام شوید، و میتوانید هر چیزی را که میخواهید انجام دهید و ابزاری برای پیشرفت بینهایت در اختیار دارید.
تشکیل خانواده
مطمئناً همه ما به خاطر همه چیزهایی که پدر و مادرهایمان به ما دادهاند سپاسگزار هستیم و نمیتوانیم لطفشان را به شکل شایسته جبران کنیم. اما از یک جایی شما باید از محیط امن خانه فاصله بگیرد و به دنبال کار و استقلال مالی باشید. تا بتوانید به عنوان یک فرد مطمئن خودتان نیز تشکیل یک خانواده جدید را بدهید.
چگونه از نظر مالی مستقل شویم؟
مراحل رسیدن به استقلال مالی چندان پیچیده نیست، اما برای رسیدن به آنها زمان و تعهد لازم است. کلید مهم استقلال مال دانشجو این است که به یاد داشته باشید استقلال مالی دانشجو یک بازی طولانی است و یک شبه اتفاق نمیافتد. در اینجا مراحلی وجود دارد که باید انجام دهید.
1. چگونه صرفهجویی کنیم؟
در استقلال مالی دانشجو باید با انجام تکنیکهای ساده هزینههای ماهانه را پایین نگه دارید. صرفه جویی شامل همه چیز است، از پیداکردن مسکن مقرون به صرفه تا دریافت کمهزینهترین طرح گوشی هوشمند که نیازهای شما را برآورده میکند. دانشجو در دوران تحصیل خود باید کمهزینهترین گزینه مسکن موجود را که قابل تحمل میداند انتخاب کند، بودجه غذایی خود را کنترل کند و از بدهی خودداری کند.
2. مدیریت مالی
بسیاری از جوانان و دانشجویان در حال حاضر به اندازه کافی پول دارند تا بتوانند مخارج خود را تأمین کنند، اما هنوز نتوانستهاند به مهارت مدیریت مال و کنترل مخارج خود دست یابند. از یک برگه و یا دفتر مالی برای فهرستکردن تمام هزینههای خود به شکل ضروری و غیرضروری استفاده کنید. هزینههای ضروری اجاره، آب و برق، غذا و حمل و نقل شماست.
هزینههای غیرضروری چیزهایی مانند اشتراک سایتهای فیلم، فعالیتهای تفریحی و سرگرمی، ناهار خوردن در رستوران و خرید لباسهای جدید هستند. ابتدا نگاه کنید تا ببینید چه هزینههای غیرضروری را میتوانید برای مدتی کاهش دهید یا حذف کنید. سپس ببینید چگونه میتوانید برخی از هزینههای ضروری خود را کاهش دهید. هدف مدیریت هزینهها با بودجه محدود است.
بهارمن مطالعه مقاله «چگونه پولمان را مدیریت کنیم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
3. لیست تفریحات
فراموش نکنید که میتوان با برنامه ریزی مالی، برای تفریحکردن نیز خرج کنید. دانشگاه میتواند استرسزا باشد، بنابراین گاه به گاه نیازمند تفریح و باز کردن ذهن خود از درس و مطالعه هستید. اما خرجکردن غیرمسئولانه پول در یک تفریح بیرون از خانه منطقی نیست.
نباید از خرجکردن برای یک شام دوستانه و یا شهربازی و… نگران باشید هر از چند گاهی به سفر بروید و فراموش نکنید که باید تعادل معقولی بین اهداف پسانداز و زندگی روزمره خود به عنوان یک دانشجو جوان و شاد پیدا کنید؛ اما از پیش بودجهای متناسب با درآمد خود برای تفریحات ماهانه کنار بزارید و از حدود منطقی هزینه تفریحات خارج نشوید.
4. کار دانشجویی
برای رسیدن به استقلال مال در دوران دانشجویی لازم است که کار نیمهوقت یا دانشجویی داشته باشید. امروزه که کارهای مجازی روی دورافتادهاند پیداکردن کاری که ساعت کاری مشخصی نداشته باشد راحت است. کارهای تایپی، نویسندگی و … میتواند در هزینههای شما کمکحالتان باشد.
بهارمن مطالعه مقاله «چگونه پولدار شویم؟» را به شما پیشنهاد میکند.
5. پرداخت وام و بدهی
چگونه کسب استقلال داشته باشیم؟ یکی از گامهای مهم در استقلال مالی دانشجو اجتناب از وام، بدهی و … است. واضح و طبیعی است که میخواهید در جوانی به طور مکرر لباس نو تهیه کنید، سفر کنید و زندگی خود را به بهترین شکل انجام دهید. با این وجود، وام را به خاطر خرجهای کوچک نگیرید.
شاید بازپرداخت وام آسان به نظر برسد، اما در عمل با چالشهای زیادی روبرو خواهید شد. وقتی صحبت از دستههایی از بدهیها مانند وامهای دانشجویی میشود، برخی جایگزینهای کاری نیز وجود دارد. مثلاً درخواست بورسیه تحصیلی.
اگر ناچار به گرفتن وام شدهاید حتماً توجه داشته باشید با محض گرفتن حقوق خود وام و بدهی خود را پرداخت کنید، عدم پرداخت قسط یکی از عادتهای سمی و منفی است که اگر یک بار انجام دهید دفعههای دیگر نیز شما را وسوسه میکند.
6. پول نقد و کیف پول
این تکنیک در استقلال مال دانشجو مؤثر است؛ زیرا به شما امکان میدهد برای استفاده از کارتهای اعتباری را متوقف کنید و بیش از حد هزینه نکنید. قانونی وضع کنید که مخارج روزانه خود را برای ناهار، سرگرمیها و … فقط به صورت نقدی تأمین کنید.
کارتهای اعتباری میتوانند به شما این احساس را بدهند که پول زیادی دارید در حالی که اینطور نیست. وقتی مقداری پول را مرتب خرج میکنید، تصویر کاملی از هزینهها و جریانهای مالی خود خواهید داشت. پرداخت نقدی به شما در کنترل امور مالی و جلوگیری از خرجکردن بیش از حد کمک میکند.
7. پول حلال مشکلات
پول همه مشکلات را حل نمیکند. در راه استقلال مالی دانشجویی فراموش نکنید که همه چیز پول نیست. ذهن خود را فقط حول مسائل مالی نچرخانید. به آرامش فکری و ذهنی خود توجه کنید. اجازه ندهید مشکلات مالی شبیه غولهای وحشتناک بر فکر شما سایه بیندازند. شاد باشید و برای وضعیت مال سخت خود غصه نخورید.
شما جوان هستید و راه زیادی تا موفقیت مالی و استقلال مالی دانشجو دارید، طبیعی است که در ابتدای راه کمی سختی بکشید؛ اما ابتدا باید مراقب خودتان باشید. برای پولدار شدن ابتدا نیازمند یک برنامه دقیق هستید، مقاله «چگونه برنامه ریزی کنیم تا پولدار شویم؟» به شما کمک میکند.
سخن پایانی استقلال مالی دانشجو
استقلال مالی دانشجو کمک میکند در آینده که کار حرفهای و تخصصی خود را شروع میکند کمتر به مشکلات مالی بر بخورد. هنر پساندازکردن و مدیریت بودجه مالی خود را از همین حالا یاد بگیرید، این مهارت مهمی است که امروزه خیلی از افراد میانسال نیز آن را کسب نکردهاند و درگیر چالشهای بزرگ مالی هستند. شاد و موفق باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
استقلال مالی باعث اعتماد به نفس، شادی و پیشرفت در زندگی و تشکیل خانواده میشود.
برای اینکه در دانشجویی استقلال مالی داشته باشیم، باید امور مالی خود را مدیریت کنیم، در هزینه ها صرفهجویی کنیم،بین تفریح و هزینه ها تعادل ایجاد کنیم و از پول نقد برای هزینه های روزانه استفاده کنیم
کاربردی👌👍