آموزش تعهد سازمانی در سال 2024
آموزش تعهد سازمانی به سازمانها کمک میکند تا عملکرد بهتری داشته باشند و به اهداف خود دست یابند، زیرا کارکنان آنها احساس میکنند با سازمان مرتبط هستند، بهرهوری دارند و به کار خود متعهد هستند. تعهد سازمانی دقیقاً چیست و چگونه میتوانید آن را در سازمان خود تقویت کنید؟ با بهارمن در این مطلب همراه باشید.
در این مطلب به سؤالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- آموزش تعهد سازمانی چیست؟
- انواع مدلهای تعهد سازمانی چیست؟
- راهکارهای افزایش تعهد سازمانی چیست؟
آموزش تعهد سازمانی چیست؟
تعهد سازمانی از دیدگاه روانشناسی، با نسبت حس دلبستگی یک عضو سازمان به سازمانی که برای آن کار میکند تعریف میشود. تعهد سازمانی نقش اساسی در تعیین اینکه آیا یک کارمند برای مدت طولانیتری در سازمان میماند و با اشتیاق در جهت دستیابی به هدف سازمان کار میکند، ایفا میکند.
اگر آموزش تعهد سازمانی انجام شود، به پیشبینی رضایت کارکنان، مشارکت کارکنان، تقسیم وظایف، افزایش عملکرد شغلی و… کمک میکند. میزان تعهد یک کارمند نسبت به کارش از دیدگاه مدیریت مهم است تا بتواند از تعهد آنها به وظایف محول شده به طور روزانه آگاه شود.
هنگامی که یک کارمند احساس تعهد سازمانی قوی داشته باشد، به قلب و چشمانداز آینده شرکت توجه میکند، آنها اهداف سازمان را درک میکنند، احساس میکنند که مناسب هستند و به خوبی مورد احترام و جبران هستند. برای کاری که انجام میدهند. این کار منجر به افزایش بهرهوری، تعهد، تعهد و روحیه میشود و شانس کارمند را برای ماندن در آن سازمان برای مدت طولانیتری افزایش میدهد.
با توجه به ماهیت رقابتی روزافزون سازمانها، این کار کلیدی برای حفظ بهترین استعدادهای شرکتها است. بهارمن مطالعه مقاله «آموزش در سازمان چیست؟» برای توسعه کسب و کار شما پیشنهاد میکند.
مولفههای تعهد سازمانی
برای آموزش تعهد سازمانی باید با انواع مدلهای تعهد سازمانی آشنا شوید. یکی از آن ها، نظریه تعهد سازمانی مدل سهجزئی (TCM) است. بر اساس این نظریه، سه مدل و مؤلفه از تعهد سازمانی وجود دارد:
تعهد عاطفی
این همان وابستگی عاطفی است که یک کارمند نسبت به سازمان دارد. این بخش از TCM میگوید که یک کارمند دارای سطح بالایی از تعهد فعال است، پس شانس یک کارمند برای ماندن طولانی مدت در سازمان زیاد است.
تعهد فعال همچنین به این معنی است که یک کارمند نه تنها خوشحال است بلکه درگیر فعالیتهای سازمانی مانند شرکت در بحثها و جلسات است و همچنین با ارائه نظرات یا پیشنهادهای ارزشمندی به سازمان کمک میکند. آنها همه این کارها را به این دلیل انجام میدهند که میخواهند و تلاش میکنند که بخشی جداییناپذیر از سازمان باشند.
تعهد مستمر
این سطح تعهدی است که در آن یک کارمند فکر میکند که ترک سازمان هزینه بر است. تعهد مستمر زمانی است که کارمند مزایا و معایب ماندن را در مقابل ترک سازمان میسنجد. ترس از دست دادن وجود دارد و محبت اولیه آنها به نیاز تبدیل شده است.
آنها میخواهند در سازمان بمانند، زیرا بر این باورند که ترک آن پرهزینه خواهد بود و در حال حاضر زمان و انرژی قابلتوجهی را در آن سرمایهگذاری کردهاند. آنها احساس وابستگیهم از نظر ذهنی و هم از نظر عاطفی به سازمان دارند.
کارمند هزینههایی مانند شرایط بازنشستگی و دوستی با همکاران را در مقابل مزایای ترک میسنجد. آنها همچنین دردسترسبودن موقعیت دیگری در جای دیگر و اختلال در ترک را در سطح شخصی در نظر میگیرند.
تعهد هنجاری
در سومین مولفههای تعهد سازمانی، کارمند احساس تعهد میکند که در سازمان بماند. صرف نظر از اینکه ناراضی هستند یا مایل به دنبالکردن فرصتهای جدید هستند، آنها معتقدند که وظیفه دارند بمانند؛ زیرا این کار “درست” است. این میتواند چندین دلیل متفاوت داشته باشد.
چه عواملی منجر به این نوع تعهد میشود؟ آنها به زمان و منابعی که توسط سازمان روی آنها سرمایه گذاری شده است فکر میکنند، یا روابط خانوادگی با مجموعه فشار بیشتری ایجاد میکند، یا سازمان به طور منظم پاداش میدهد. عامل دیگر ممکن است این باشد که احساس میکنند شرکت با آنها خوب رفتار کرده است و میترسند که جای دیگر بهتر نباشد.
درک این نکته مهم است که میزان تعهد به عوامل متعددی بستگی دارد و میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. به عنوان مثال، به طور فرضی در نظر بگیرید، فردی با یک شرکت تحقیقاتی بازار پرسود کار میکند و دستمزد زیادی دریافت میکند.
در این شرایط، این احتمال وجود دارد که فرد در جایی که از ماندن در شرکت خوشحال است، تعهد عاطفی داشته باشد، اما همچنین میتواند تعهد مستمر داشته باشد زیرا نمیخواهد دستمزد و آسایش شغلی را رها کند. در نهایت، با توجه به ماهیت شغل، فرد نیاز به ماندن در شغل را احساس میکند که منجر به تعهد هنجاری میشود.
مزایای تعهد سازمانی
بهرهوری کارکنان
آموزش تعهد سازمانی بهرهوری را افزایش میدهد. هنگامی که یک کارمند به سازمان خود متعهد است، به اهداف، چشمانداز و مأموریت مشترک شرکت اعتقاد دارد که منجر به انگیزه بیشتر و در نتیجه بهرهوری بیشتر آنها میشود. آنها تلاش بیشتری میکنند تا مستقل باشند، اهداف بلندپروازانهتری تعیین کنند و کارهای بیشتری انجام دهند.
حمایت کارمند
یک کارمند متعهد به احتمال زیاد از سازمان خود دفاع میکند؛ زیرا به چشمانداز بزرگتر اعتقاد دارد. آنها اهداف و ارزشهای سازمان را در سطح حرفهای و شخصی پذیرفتهاند. این به این معنی است که با آموزش تههد سازمانی، آنها فعالانه از محصولات، خدمات و سیاستهای سازمان حمایت میکنند.
غیبت کمتر
هنگامی که یک کارمند متعهد است، نسبت به همکاران خود بسیار کمتر مرخصی و غیبت میکند. این به این دلیل است که آنها بیشتر از آمدن به محل کار، تکمیل وظایف، دستیابی به اهداف و عضوی ارزشمند در تیم لذت میبرند.
کارمند باسابقه
با آموزش تعهد سازمانی یک کارمند به مرحلهای میرسد که با اهداف و ارزشهای سازمان همذاتپنداری میکند، به احتمال بسیار کمتری به ترک شغل خود فکر میکند، حتی زمانی که دورههای اجتنابناپذیری از نارضایتی شغلی را تجربه میکند.
چگونه تعهد سازمانی را بهبود دهیم؟
سطوح بالای تعهدات سازمانی مربوط به عملکرد برتر کسبوکار، افزایش سودآوری، بهبود بهرهوری، حفظ کارکنان، معیارهای رضایت مشتری، کاهش ریزش مشتری و بالاتر از همه بهبود فرهنگ محیط کار است. بهارمن مطالعه مقاله «آموزش هوش سازمانی» را برای رشد کسب و کار شما پیشنهاد میکند.
این میزان تعهدی است که یک سازمان از کارکنان خود انتظار دارد. اما چگونه به آنجا برسیم؟ چند نکته برای بهبود تعهد سازمانی وجود دارد:
1. کار تیمی
ایجاد یک فرهنگ کار تیمی قوی، تعهدی کارکنان را بهبود میبخشد. اگر یک سازمان فرهنگ تیمسازی را ترویج کند، کارکنان انگیزه خواهند داشت تا با همکار کنند و به دستاوردهای بیشتری برسند. این به افزایش سطح تعهد آنها و ایجاد هماهنگی طولانیمدت فرهنگ کاری کمک میکند.
2. کار را تعریف کنید
وقتی یک کارمند درخواستهای متناقضی از مدیران دریافت میکند او دچار تضاد نقشهای خود میشود یا کمبود اطلاعات برای تکمیل یک کار را تجربه میکند و دقیق نمیداند نقش او در انجام پروژه چیست، احتمالاً باعث استرس نقش میشود. استرس میتواند منجر به کاهش عملکرد، بهرهوری و رضایت و افزایش احتمال خروج کارکنان از سازمان شود. استرس نقش و ابهام نقش همیشه تأثیر منفی بر رضایت شغلی و تعهد سازمانی دارد.
3. آموزش سازمانی و توانمندسازی
توانمندسازی در محیط کار به ایجاد انگیزه و انرژی در کارکنان برای دستیابی به اهداف، افزایش خودکارآمدی با کاهش ناتوانی و افزایش انگیزه و تعهد اشاره دارد. دو مفهوم اصلی برای توانمندسازی وجود دارد:
توانمندسازی ساختاری: توانایی انجام کارها و بسیج منابع.
توانمندسازی روانشناختی: نگرشهای روانشناختی کارکنان در مورد کار و نقشهای سازمانیشان.
همبستگی مثبتی بین توانمندسازی و رضایت شغلی و تعهد یافتند.
4. اخلاق کاری و حرفهای
کارمندان دوست دارند نسبت به سازمانی که با آن کار میکنند احساس خوبی داشته باشند. داشتن استانداردهای بالای اخلاق کاری باعث میشود کارکنان نسبت به سازمان احساس انگیزه و احترام کنند. اخلاق کاری خوب به هر کارمندی این اطمینان را میدهد که در سازمان از فرصت برابر برای عملکرد و رشد شغلی برخوردار است.
5. عدم امنیت شغلی و اشتغالپذیری
در آموزش تعهد سازمانی مطالعهای توسط محققان نشان داد که کارگران با قراردادهای مدت معین، یا هر کسی که به عنوان یک کارگر “موقت” شاغل است، سطوح بالاتری از ناامنی شغلی را در مقایسه با کارگران دائمی احساس کرده است.
ناامنی شغلی با رضایت شغلی و تعهد سازمانی عاطفی تأثیر عکس دارد. زمانی که یک کارمند معتقد است شغلش برای بلندمدت ایمن است، احتمال بیشتری دارد که در نقش خود و سازمان سرمایه گذاری کند.
بهارمن مطالعه مقاله «ضرورت آمورش سازمانی» را به شما پیشنهاد میکند.
حرف پایانی آموزش تعهد سازمانی
انواع مدلهای تعهد سازمانی و راهکارهای افزایش تعهد سازمانی را در مقاله آموزش تعهد سازمانی را بیان کردیم. با جدیگرفتن آموزش تعهد سازمانی میتوانید بهرهوری و پیشرفت و موفقیت سازمان و کسبوکارتان را بهزودی ببینید. شاد و موفق باشید.
1 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
اگر آموزش تعهد سازمانی انجام شود، به پیشبینی رضایت کارکنان، مشارکت کارکنان، تقسیم وظایف، افزایش عملکرد شغلی و… کمک میکند
مزایای تعهد سازمانی
بهرهوری کارکنان
حمایت کارمند
غیبت کمتر
کارمند باسابقه
روش های بهبود تعهد سازمانی
کار را تعریف کنید
کار تیمی
آموزش سازمانی و توانمندسازی
اخلاق کاری و حرفهای
عدم امنیت شغلی و اشتغالپذیری