چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟ 13 راهکار

چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟ سوال اینجاست که شما به عنوان فرد جویای موفقیت یا فردی که دارای کسب و کار است، برنامه ریزیهای زیادی انجام میدهید. من مطمئن هستم که شما در مورد این اهداف بسیار مشتاق و هیجان زده هستید. اما ممکن است خیلی وقتها به آن برنامه ریزی عمل نکنید. به شما راهکارهایی خواهیم گفت که پاسخ سوال چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟ را پیدا میکنید.
برنامه ریزی در واقع بخش آسان فرآیند است و اجرای موفقیت آمیز برنامه خود، جایی است که همه چیز شروع به سقوط میکند. دلیلش این نیست که شما بهترین نیت را ندارید. تنها دلیل آن این است که برنامه شما نیاز به مراقبت دارد.
در این مقاله به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟
- داشتن یک تقویم کاری چه کمکی میکند؟
- وظایف تیم مسئول اجرایی چیست؟
- زمان شروع پروژه چه اهمیتی دارد؟
چرا به برنامه هایم عمل نمی کنم؟
شما کار سخت ایجاد یک برنامه ریزی استراتژیک برای کسب و کار خود را انجام دادهاید. حالا چی؟ اگر شرکت شما مانند بسیاری دیگر باشد، طرح در قفسهای قرار میگیرد و نادیده گرفته میشود. این پدیده یک نام دارد: عدم اجرا و پایبندی به برنامه ریزی.
مثل این است که یک نقشه راه برای رسیدن به مقصد داشته باشید، اما هرگز سوار ماشین خود نشوید تا به آنجا بروید. مشکل میتواند کمبود زمان، پشتیبانی یا منابع برای اجرای طرحها یا عدم پیگیری برای اطمینان از ادامه مسیر پیشرفت باشد. ارزش یک برنامه ریزی در اجرا درک میشود. مهم است که آن را به درستی انجام دهید، در غیر این صورت کار برنامه ریزی شما به هدر می رود و کسب و کار شما در رسیدن به اهداف خود شکست میخورد.
13 راهکار چگونه به برنامه ریزی پایبند باشیم؟
1. دفتر برنامه ریزی
یکی از بهترین راهکارهای چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم، نوشتن آن است. برنامههای خود را در ذهن خود حمل نکنید. مطالعات بیشماری نشان دادهاند که احتمال موفقیت یک برنامه مستند بسیار بیشتر از یک برنامه غیرمستند است. میتوانید یک دفتر برنامه ریزی داشته باشید. سپس، آن را در یک قفسه دور از خود قرار ندهید. در جایی قرار دهید که بتوانید آن را ببینید و به راحتی به آن مراجعه کنید.
اگر به موضوع چگونه دفتر برنامه ریزی درست کنیم؟ علاقه مند هستید، میتوانید مطلب «دفتر برنامه ریزی بولت ژورنال» را مطالعه کنید.
2. چگونه یک پروژه را شروع کنیم؟
بدانید چه زمانی پروژهها را باید شروع کنید. هر برنامه شامل پروژههای متعددی میشود. به عنوان مثال، یک وب سایت جدید پیاده سازی کنید، یک دستیار استخدام کنید، یک محصول جدید توسعه دهید. هر پروژه همیشه تاریخ اتمام دارد. اما چه زمانی باید آن پروژه را شروع کنید؟ زمان انجام کار را برنامه ریزی کنید وگرنه قرار نیست هیچ وقت انجام شود.
3. هدفگذاری 30 روزه
اعمال خود را به اهداف 90 و 30 روزه تقسیم کنید. یک تمرکز 90 روزه و 30 روزه ایجاد کنید: برای دستیابی به اهداف خود باید برای رسیدن به آن اقدام کنید. برنامه شما برای سال است و این مدت طولانی است. با شناسایی مواردی که در 90 روز آینده باید ویژه روی آن تمرکز کنید، اهداف خود را به بخشهای کوچکتر و قابل مدیریت تقسیم کنید. سپس آن را حتی بیشتر به آنچه که باید در 30 روز آینده اتفاق بیفتد تجزیه و هدفگذاری کنید.
4. یادآوری تاریخ های مهم!
تاریخهای کلیدی را یادداشت کنید. تاریخهای کلیدی از جمله تاریخ شروع و تاریخهای نقطه عطف کار را در تقویم خود قرار دهید. به آنها توجه کنید. تا بتوانید در صورت تداخل برنامههای قدیم و جدید، اقدامات اصلاحی را تنظیم کرده و بر اساس آن پیش بروید. پیشنهاد میکنم مقاله مدیریت زمان و برنامه ریزی را نیز مطالعه کنید.
5. نقش آینده نگری در زندگی
پیشنهاد سوم چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم ؟، نیازمند فکر کردن و آینده نگری است. در مقابل برنامههایتان پاسخگو باشید و مسئولیت آن را بپذیرید. نتایج هر برنامه را لازم است که پیشبینی کنید و بودجه آن را تامین و عواقب یک برنامه را بپذیرید. پیشنهاد میکنم مقاله برنامه ریزی روزانه موفق ترین افراد دنیا را نیز مطالعه کنید.
6. نگرش همه چیز است
اعتقاد به برنامههای شما تا حد زیادی به آنها کمک میکند. با یک برنامه واقع بینانه شروع میشود، با اقدام ادامه مییابد و با تصدیق چیزهایی که به دست آوردهاید به جای کارهایی که هنوز انجام نشده است، تقویت میشود. اعتقاد و ایمان به اهداف و مسیر برنامه ریزی یکی دیگر از پیشنهادات ما، برای حل چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟ میباشد.
پیشنهاد میکنم مقاله برنامه ریزی چیست؟ 7 گام برنامه ریزی موفق را نیز مطالعه کنید.
7. مدیریت هزینه های پروژه
منابع انسانی و مالی کافی برای موفقیت اجرا برنامه بسیار مهم است. برای یک خروجی خوب در برنامه ریزی، فهرستی از کارهای مشخص برای دستیابی به اهداف تعیین کنید. سپس یک جدول زمانی طراحی کرده، و نام کارکنانی که هر اقدامی را انجام میدهند و نحوه نظارت بر پیشرفت را در جدول مشخص کنید.
برای هر برنامه باید بودجه مناسبی به همراه زمان، حمایت، اختیار و هر گونه آموزش لازم برای کارمندان برای انجام آن تخصیص داده شود. برخی از شرکتها این اشتباه را مرتکب میشوند که فکر میکنند وقتی یک برنامه ریزی خوب و استراتژیک دارند، نیازی به صرف هزینه اضافی برای اجرای آن ندارند.
8. مراحل تشکیل تیم
در برنامه ریزی باید فهرستی از کارمندانی که هر طرح را انجام میدهند و مسئولیت کار را به عهده میگیرند باشد، همچنین کسانی که حمایت میکنند یا درگیر آن برنامه خواهند شد. در نظر بگیرید که آیا برای اجرای یک قسمت از برنامه ریزی و یا برای پشتیبانی از کل برنامه استراتژیک و مهم به کمک خارجی نیاز دارید یا خیر
همه این افراد، تیم کاری پروژه شما را تشکیل میدهند. کار گروهی و آشنایی افراد پیش از شروع و تعیین مسئولیت ها در روند کار بسیار اثر گذار است.
9. نحوه برگزاری جلسات کاری
در پاسخ چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم باید گفت: جلسات منظم برای اجرای موفقیت آمیز برنامه ریزی ضروری است. در آن مکانیسم مهمی را برای نظارت بر پیشرفت، شناسایی دستاوردها، حل مشکلات و انجام هر گونه اقدامات اصلاحی مورد نیاز ارائه میدهند. این زمان خوبی است تا ببینید آیا اهداف گستردهتر شما نیاز به بازنگری دارد و یا تاکتیک های مجموعه نیاز به تغییر دارد.
10. برنامه ریزی چابک
هیچ طرح و برنامه ریزی صد در صد اجرا نمیشود. برای اجرای برنامه شما باید چابک و انعطاف پذیر باشید. زیرا شما نمیتوانید آینده را دقیقاً پیشبینی کنید، بنابراین آماده باشید که با تغییر شرایط داخلی و خارجی، برنامه را تطبیق داده و تنظیم کنید. شما باید بدانید که اجرای طرح نیاز مند تعامل و همکاری با اعضای گروه دارد و همه برنامهها به سمت وضعیت مطلوب آینده تیم یا سازمان متمرکز است.
11. چگونه یادداشت روزانه بنویسیم؟
یادداشت کارها و برنامه بسیار مفید است اما نباید اجازه دهید تبدیل به طومار شود؛ آن وقت برای انجام آن همه کار تعلل میکنید. لیست کارها برای برنامه ریزی روزانه مناسب است اما برای برنامه ریزی بلند مدت بهتر است که آنها را تجزیه کنید و در روزهای مختلف تقسیم کنید تا انجام آنها سخت و غیر ممکن به نظر نرسد. میتوانید بر اساس اولویتهای خود و یک تقویم، کارها را در ساعات و روزهای مختلف سازماندهی کنید.
12. چگونه به خودمان انگیزه بدهیم؟
یکی دیگر از راهکار هایی که برای سوال چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم پیشنهاد میشود؛ دادن انگیزه به خود و یا اعضای تیم با تعیین جایزه قبل از انجام برنامهها است. این کار به شما انگیزه بیشتر میدهد تا طبق برنامه ریزی عمل کنید.
مثلا اگر تا پایان هفته کار مشخص شده را انجام دادید، به خودت یک ساعت تماشای فیلم جایزه بده. یا برای کارمندان بعد از انجام یک پروژه سنگین، یک روز مرخصی تشویقی مناسب است. پیشنهاد میکنم مقاله بهترین کتابهای مدیریت زمان و برنامه ریزی در قرن 21 را نیز مطالعه کنید.
13. اولویت بندی اهداف
وقتی کارها طبق میزان اهمیت اولویت بندی شود، شما میدانید چه کارهایی ضروریست و چه کارهایی را میتوان به دیگران سپرد یا انجام نداد. این کار به شما کمک میکند تا دیگر نگران چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم، نباشید.
سخن پایانی مقاله چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟
موفقیتی که برای کسبوکارتان میخواهید با برنامه ریزی، تعهد و پایبندی به برنامه و تلاش فراوان به دست میآید. ما به شما راهکارهای مهم در اجرای برنامه ریزی را گفتیم و دیگر نگران چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم نخواهید بود. اما فراموش نکنید که منتظر یک نتیجه ایده آل نباشید. روند کار و تلاش شما ارزشمند است.
اگر موضوع برنامه ریزی برایتان جذاب است میتوانید مقاله «انواع برنامه ریزی» و «نحوه برنامه ریزی بلند مدت» را نیز مطالعه کنید. زندگی سرشار از رشد و پیشرفت داشته باشید.
واقعا خیلی کمکم کرد.ممنونم