چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟ 13 راهکار
چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟ سوال اینجاست که شما به عنوان فرد جویای موفقیت یا فردی که دارای کسب و کار است، برنامه ریزیهای زیادی انجام میدهید. من مطمئن هستم که شما در مورد این اهداف بسیار مشتاق و هیجان زده هستید. اما ممکن است خیلی وقتها به آن برنامه ریزی عمل نکنید. به شما راهکارهایی خواهیم گفت که پاسخ سوال چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟ را پیدا میکنید.
برنامه ریزی در واقع بخش آسان فرآیند است و اجرای موفقیت آمیز برنامه خود، جایی است که همه چیز شروع به سقوط میکند. دلیلش این نیست که شما بهترین نیت را ندارید. تنها دلیل آن این است که برنامه شما نیاز به مراقبت دارد.
در این مقاله به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟
- روش برنامه ریزی چابک Agile چیست؟
- ویژگی اساسی برنامه ریزی چابک Agile کدامند؟
- دفتر برنامه ریزی بولت ژورنال چیست؟
- خداوند از خلقت ما انسانها چه هدفی داشته است؟
چرا به برنامه هایم عمل نمی کنم؟
شما کار سخت ایجاد یک برنامه ریزی استراتژیک برای کسب و کار خود را انجام دادهاید. حالا چی؟ اگر شرکت شما مانند بسیاری دیگر باشد، طرح در قفسهای قرار میگیرد و نادیده گرفته میشود. این پدیده یک نام دارد: عدم اجرا و پایبندی به برنامه ریزی.
مثل این است که یک نقشه راه برای رسیدن به مقصد داشته باشید، اما هرگز سوار ماشین خود نشوید تا به آنجا بروید. مشکل میتواند کمبود زمان، پشتیبانی یا منابع برای اجرای طرحها یا عدم پیگیری برای اطمینان از ادامه مسیر پیشرفت باشد.
ارزش یک برنامه ریزی در اجرا درک میشود. مهم است که آن را به درستی انجام دهید، در غیر این صورت کار برنامه ریزی شما به هدر می رود و کسب و کار شما در رسیدن به اهداف خود شکست میخورد.
13 راهکار چگونه به برنامه ریزی پایبند باشیم؟
1. دفتر برنامه ریزی
یکی از بهترین راهکارهای چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم، نوشتن آن است. برنامههای خود را در ذهن خود حمل نکنید. مطالعات بیشماری نشان دادهاند که احتمال موفقیت یک برنامه مستند بسیار بیشتر از یک برنامه غیرمستند است.
میتوانید یک دفتر برنامه ریزی داشته باشید. سپس، آن را در یک قفسه دور از خود قرار ندهید. در جایی قرار دهید که بتوانید آن را ببینید و به راحتی به آن مراجعه کنید.
اگر به موضوع چگونه دفتر برنامه ریزی درست کنیم؟ علاقه مند هستید، میتوانید مطلب «دفتر برنامه ریزی بولت ژورنال» را مطالعه کنید.
2. چگونه یک پروژه را شروع کنیم؟
بدانید چه زمانی پروژهها را باید شروع کنید. هر برنامه شامل پروژههای متعددی میشود. به عنوان مثال، یک وب سایت جدید پیاده سازی کنید، یک دستیار استخدام کنید، یک محصول جدید توسعه دهید. هر پروژه همیشه تاریخ اتمام دارد. اما چه زمانی باید آن پروژه را شروع کنید؟ زمان انجام کار را برنامه ریزی کنید وگرنه قرار نیست هیچ وقت انجام شود.
3. هدفگذاری 30 روزه
اعمال خود را به اهداف 90 و 30 روزه تقسیم کنید. یک تمرکز 90 روزه و 30 روزه ایجاد کنید: برای دستیابی به اهداف خود باید برای رسیدن به آن اقدام کنید. برنامه شما برای سال است و این مدت طولانی است. با شناسایی مواردی که در 90 روز آینده باید ویژه روی آن تمرکز کنید، اهداف خود را به بخشهای کوچکتر و قابل مدیریت تقسیم کنید. سپس آن را حتی بیشتر به آنچه که باید در 30 روز آینده اتفاق بیفتد تجزیه و هدفگذاری کنید.
4. یادآوری تاریخ های مهم!
تاریخهای کلیدی را یادداشت کنید. تاریخهای کلیدی از جمله تاریخ شروع و تاریخهای نقطه عطف کار را در تقویم خود قرار دهید. به آنها توجه کنید. تا بتوانید در صورت تداخل برنامههای قدیم و جدید، اقدامات اصلاحی را تنظیم کرده و بر اساس آن پیش بروید. پیشنهاد میکنم مقاله مدیریت زمان و برنامه ریزی را نیز مطالعه کنید.
5. نقش آینده نگری در زندگی
پیشنهاد سوم چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم ؟، نیازمند فکر کردن و آینده نگری است. در مقابل برنامههایتان پاسخگو باشید و مسئولیت آن را بپذیرید. نتایج هر برنامه را لازم است که پیشبینی کنید و بودجه آن را تامین و عواقب یک برنامه را بپذیرید. پیشنهاد میکنم مقاله برنامه ریزی روزانه موفق ترین افراد دنیا را نیز مطالعه کنید.
6. نگرش همه چیز است
اعتقاد به برنامههای شما تا حد زیادی به آنها کمک میکند. با یک برنامه واقع بینانه شروع میشود، با اقدام ادامه مییابد و با تصدیق چیزهایی که به دست آوردهاید به جای کارهایی که هنوز انجام نشده است، تقویت میشود. اعتقاد و ایمان به اهداف و مسیر برنامه ریزی یکی دیگر از پیشنهادات ما، برای حل چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟ میباشد.
پیشنهاد میکنم مقاله برنامه ریزی چیست؟ 7 گام برنامه ریزی موفق را نیز مطالعه کنید.
7. مدیریت هزینه های پروژه
منابع انسانی و مالی کافی برای موفقیت اجرا برنامه بسیار مهم است. برای یک خروجی خوب در برنامه ریزی، فهرستی از کارهای مشخص برای دستیابی به اهداف تعیین کنید. سپس یک جدول زمانی طراحی کرده، و نام کارکنانی که هر اقدامی را انجام میدهند و نحوه نظارت بر پیشرفت را در جدول مشخص کنید.
برای هر برنامه باید بودجه مناسبی به همراه زمان، حمایت، اختیار و هر گونه آموزش لازم برای کارمندان برای انجام آن تخصیص داده شود. برخی از شرکتها این اشتباه را مرتکب میشوند که فکر میکنند وقتی یک برنامه ریزی خوب و استراتژیک دارند، نیازی به صرف هزینه اضافی برای اجرای آن ندارند.
8. مراحل تشکیل تیم
در برنامه ریزی باید فهرستی از کارمندانی که هر طرح را انجام میدهند و مسئولیت کار را به عهده میگیرند باشد، همچنین کسانی که حمایت میکنند یا درگیر آن برنامه خواهند شد. در نظر بگیرید که آیا برای اجرای یک قسمت از برنامه ریزی و یا برای پشتیبانی از کل برنامه استراتژیک و مهم به کمک خارجی نیاز دارید یا خیر
همه این افراد، تیم کاری پروژه شما را تشکیل میدهند. کار گروهی و آشنایی افراد پیش از شروع و تعیین مسئولیت ها در روند کار بسیار اثر گذار است.
9. نحوه برگزاری جلسات کاری
در پاسخ چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم باید گفت: جلسات منظم برای اجرای موفقیت آمیز برنامه ریزی ضروری است. در آن مکانیسم مهمی را برای نظارت بر پیشرفت، شناسایی دستاوردها، حل مشکلات و انجام هر گونه اقدامات اصلاحی مورد نیاز ارائه میدهند. این زمان خوبی است تا ببینید آیا اهداف گستردهتر شما نیاز به بازنگری دارد و یا تاکتیک های مجموعه نیاز به تغییر دارد.پ
10. برنامه ریزی چابک
هیچ طرح و برنامه ریزی صد در صد اجرا نمیشود. برای اجرای برنامه شما باید چابک و انعطاف پذیر باشید. زیرا شما نمیتوانید آینده را دقیقاً پیشبینی کنید، بنابراین آماده باشید که با تغییر شرایط داخلی و خارجی، برنامه را تطبیق داده و تنظیم کنید.
شما باید بدانید که اجرای طرح نیاز مند تعامل و همکاری با اعضای گروه دارد و همه برنامهها به سمت وضعیت مطلوب آینده تیم یا سازمان متمرکز است.
11. چگونه یادداشت روزانه بنویسیم؟
یادداشت کارها و برنامه بسیار مفید است اما نباید اجازه دهید تبدیل به طومار شود؛ آن وقت برای انجام آن همه کار تعلل میکنید. لیست کارها برای برنامه ریزی روزانه مناسب است اما برای برنامه ریزی بلند مدت بهتر است که آنها را تجزیه کنید و در روزهای مختلف تقسیم کنید تا انجام آنها سخت و غیر ممکن به نظر نرسد. میتوانید بر اساس اولویتهای خود و یک تقویم، کارها را در ساعات و روزهای مختلف سازماندهی کنید.
12. چگونه به خودمان انگیزه بدهیم؟
یکی دیگر از راهکار هایی که برای سوال چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم پیشنهاد میشود؛ دادن انگیزه به خود و یا اعضای تیم با تعیین جایزه قبل از انجام برنامهها است. این کار به شما انگیزه بیشتر میدهد تا طبق برنامه ریزی عمل کنید.
مثلا اگر تا پایان هفته کار مشخص شده را انجام دادید، به خودت یک ساعت تماشای فیلم جایزه بده. یا برای کارمندان بعد از انجام یک پروژه سنگین، یک روز مرخصی تشویقی مناسب است. پیشنهاد میکنم مقاله بهترین کتابهای مدیریت زمان و برنامه ریزی در قرن 21 را نیز مطالعه کنید.
13. اولویت بندی اهداف
وقتی کارها طبق میزان اهمیت اولویت بندی شود، شما میدانید چه کارهایی ضروریست و چه کارهایی را میتوان به دیگران سپرد یا انجام نداد. این کار به شما کمک میکند تا دیگر نگران چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم، نباشید.
روش چابک چیست؟
روش چابک یک رویکرد تکراری و تطبیقی برای مدیریت یک پروژه است که بر تغییر سریع و انعطاف پذیری تاکید دارد. دلیل این انعطاف پذیری ارائه ارزش سریعتر به مشتری است. تیمی که برنامه ریزی چابک Agile را تمرین میکند به صورت تدریجی کار میکند، به طور مداوم نتایج را ارزیابی میکند و به هر تغییری که پیش میآید به سرعت پاسخ میدهد.
برنامه ریزی چابک Agile بر مبنای ۴ ارزش اصلی است:
- افراد و تعاملات بیش از فرایندها و ابزارها ارزشمندند.
- کار بر روی نرم افزار بیش از مستندسازی ارزشمند است.
- همکاری مشتری بیش از مذاکره در مورد قرارداد ارزشمند است.
- پاسخ به تغییر بیش از پیروی از یک برنامه ارزشمند است.
آنچه از ارزشهای اصلی مشخص میشود این است که رویکردهای چابک، بیش از هر چیز مشارکتی و مبتنی بر افراد هستند.
4 ویژگی برنامه ریزی چابک Agile
قبل از استفاده از هر روش برنامه ریزی پروژه، مهم است که اصول اولیه را درک کنید. در اینجا چهار ویژگی ضروری برنامه ریزی چابک Agile که باید بدانید آورده شده است.
1. انتشار و سرعت
یک طرح پروژه چابک به دو بخش انتشار و سرعت تقسیم می شود. برنامه ریزان چابک، انتشار را ایجاد یک محصول جدید یا به روز رسانی قابل توجه یک محصول موجود تعریف میکنند. هر نسخه به چندین تکرار تقسیم میشود که به آن اسپرینت میگویند.
هر دوی سرعت یک طول ثابت دارد، معمولاً دو هفته، و تیم یک لیست از پیش تعریف شده از آیتمها برای کار در هر دوی سرعت دارد. آیتمهای کاری را داستانهای کاربری مینامند. طرح انتشار به چندین تکرار (sprints) تقسیم میشود که شامل داستانهای کاربر میشود.
2. داستانهای کاربر
برنامه ریزی بر اساس داستانهای کاربر است. داستان کاربر آیتمی است که نیازهای کاربران را برآورده می کند. مثلا:
“به عنوان یک عضو تیم، باید بدانم که در حال حاضر چه وظایفی به من محول شده است.”
“به عنوان یک رهبر تیم، زمانی که یک کار متوقف شده یا از برنامه عقب مانده است، باید یک اعلان ایمیل دریافت کنم.”
برخلاف روشهای سنتی مدیریت پروژه مانند آبشار، که در آن تیمها مشخصات فنی دقیقی از آنچه میسازند ایجاد میکنند، در برنامهریزی چابک، تیم فقط آنچه را که کاربر نیاز دارد مستند میکند . در طول دوی سرعت، تیم متوجه میشود که چگونه میتواند آن نیاز خاص را به بهترین شکل ممکن برطرف کند، که ما را به ویژگی بعدی میرساند.
3. برنامه تکراری و تدریجی
طول همه دوی سرعتی چابک (Sprint) برابر است و یک تیم چابک در هر دوی سرعت همان فرآیند را بارها و بارها تکرار میکند. هر اسپرینت باید به ویژگیهای کاری منجر شود که میتواند برای کاربران نهایی ارائه شود.
یک فرآیند تکراری به تیم اجازه میدهد تا یاد بگیرد که چه چیزی میتواند انجام دهد، تخمین بزند که چه تعداد داستان را میتوانند در یک بازه زمانی مشخص تکمیل کنند و مشکلاتی را که مانع پیشرفت آنها میشود، کشف کنند. این مشکلات را میتوان در دوی سرعتهای بعدی برطرف کرد.
4. برنامه ریزی تیمی
برآورد توسط خود اعضای تیم انجام میشود. یک اخلاق اصلی برنامه ریزی چابک Agile این است که تیم های توسعه باید به جای تصمیم گیری مدیریت در مورد محدوده کار، در برنامه ریزی و برآورد شرکت کنند.
در این مرحله، برنامه ریزی چابک Agile به تیم ها اجازه میدهد تا پیچیدگی داستانهای کاربر را برای اجرای یک طرح تعیین کنند. در روش شناسی چابک، فرآیند تعریف پیچیدگی کار، نقطه داستان نامیده میشود.
به عنوان مثال، یک تیم میتواند بر اساس درک خود از کار، 1 امتیاز به یک داستان ساده کاربر، 2-3 امتیاز برای نسبتاً پیچیده و 4-5 امتیاز برای یک داستان بزرگ اختصاص دهد.
دفتر برنامه ریزی بولت ژورنال چیست؟
اگر برای شما هم جالب است بدانید دفتر برنامه ریزی بولت ژورنال برای چه کارهایی استفاده میشود؟ باید بگویم که شما با یک دفتر جادویی آشنا خواهید شد. زیرا تلفیقی از یک دفتر برنامه ریزی، دفتر خاطرات، دفترچه یادداشت، لیست کارها و نقشه راه است. ابزاری عملی و در عین حال بسیار راحت که کنترل زندگی و زمان را برای همیشه در دستانتان قرار میدهد .
1. پاک سازی ذهن
اولین و مهم ترین نکته در دفتر برنامه ریزی به روش بولت ژورنال تعهد به این اصل است:
قبل از نوشتن هر چیزی در دفترچه کاملاً به آن فکر کرده و آن را در ذهن خود ویرایش کنید. در گام اول به پاکسازی ذهن کامل نیاز دارید، نترسید چنین کاری اصلا سخت نیست. برای این کار ورق سفید و خودکار کافی است. ابتدا یک برگه سفید تهیه کرده و آن را به سه قسمت عمودی و مساوی تقسیم کنید.
ستون اول : محل نوشتن کارهایی که هر روز انجام می دهید این ستون باید با همه کارهای روزمره پر شود، بدون آنکه به اهمیت یا زمان بر بودن و …فکر کنید.
ستون دوم : کارهای زیادی وجود دارد که باید انجام شود برای هر گذر زمان مناسب برای آنها پیدا نکردید. ستون دوم متعلق به کارهایی است، که باید انجام دهید. تعمیر یک وسیله، شستن لباسها، شروع نوشتن یک داستان جدید و …
ستون سوم : متعلق به کارهایی است که میخواهید در آینده انجام دهید رویاها و اهدافتان و…
حالا به ورق سیاه شده نگاه کنید. این نوشتهها در حقیقت نقشهای از نحوه سپری شدن روزهای عمر شما است. مانند آنکه یک عکس فوری از زندگی خود گرفتهاید. آیا اینها واقعا انتخابهای هستند که میخواهید انجام دهید؟
اگر پاسخ منفی است، بدون ترس آنها را خط بزنید این کار را نباید وارد دفترچه شما شود. آنچه از دفتر خارج میکنید دقیقا به اندازه آنچه در آن قرار میدهید مهم است.
2. رویاهات رو بساز!
حالا زمان ساختن دفترچه جادویی خود رسیده است. اولین چیزی که به آن نیاز دارید یک دفترچه است. هر نوعی که دوست دارید. ساده یا فانتزی، دفتر خط دار یا سفید. سپس یک مداد یا خودکار بردارید.
ممکن است بپرسید برای ساخت دفتر برنامه ریزی بولت ژورنال بهتر نیست که از رایانه یا موبایل استفاده کنیم؟ و مطالب را تایپ کنیم؟ خیر این وسایل تمرکز و حواستان را از کار پرت میکنند. نکته کلیدی استفاده از دفتر است، که به هیچ اینترنتی وصل نمیشود! پیشنهاد میکنم مقاله مدیریت زمان و برنامه ریزی را نیز مطالعه کنید.پ
آشنایی با اجزای دفترچه:
فهرست: همه آنچه را که در ژورنال شما وجود دارد به طور خلاصه نشان میدهد. تا وقتی صفحههای بیشتری پر شد مطالب را گم نکنید.
گزارشها: قسمت گزارشها جایی که رویدادها و اطلاعات مهم را یادداشت میکنیم. گزارشها به سه دسته کلی تقسیم میشوند:
گزارش روزانه: مخزن تمام یادداشتها، یادآوریها و اطلاعات کمی که در طول روز جمع میکنید.
گزارش ماهانه: یک مرور کلی و به روز شده از تمامی روزهای یک ماه است. این گزارش نشان میدهد که میخواهید چه کارهایی در طول یک ماه انجام دهید. در انتظار چه رویدادهایی هستید. علاوه بر این با کمک این گزارش میتوانید روندی از پیشرفته اهداف کوچک خود را به خوبی ببینید.
معمولا دو صفحه است. صفحه سمت راست تقویم حاوی روز، تاریخ و نوشتن رویدادها در کنار تاریخ آن. صفحه سمت چپ وظایف و کارهای شما در طول یک ماه را میتوانید بنویسید.
گزارش آینده نگار: پیشگویی خوش بینانه از آینده است. این صفحه از دفترچه مکانی است که تمام کارهای ایدهها و اهداف را که مطمئن هستید در این ماه فرصت انجام آنها را ندارید، در آن یادداشت میکنید. شاید با خود فکر کنید این کار چه فایدهای دارد؟ مهمترین دلیل این کار جلوگیری از فراموشی است. چرا که ما به سرعت ایده و رویاهایمان را فراموش میکنیم.
و علاوه برآن به نوشتن گزارش روزانه و ماهانههای بعدی کمک میکند. پیشنهاد میکنم مقاله برنامه ریزی روزانه موفق ترین افراد دنیا را نیز مطالعه کنید.
مجموعه خاص: اگر چه سه جزء قبلی بخش اصلی دفتر برنامه ریزی بولت ژورنال است اما شما هر چند صفحه که بخواهید میتوانید به موضوعات مختلف اختصاص دهید. برای مثال ارزیابی فعالیتهای روزانه یا گزارش پیشرفت شما درباره یک کار خاص. ایجاد یک عادت خوب برای مثال ورزش کردن، سحرخیزی، یادگرفتن زبان جدید ،عادت مطالعه، روزی یک صفحه قرآن خواندن و… باشد.
3. راه رسیدن به هدف
سریعتر فکرکنید و زودتر به هدف برسید. تاریخ تولد دوستان، نام فیلمی که دو هفته پیش دیدید، به کدام ایمیل های خود پاسخ ندادهاید، مراحله کارها اداری و مالی و قرار کاری و خانوادگی این هفته و… به خاطر دارید؟ قوی ترین حافظههای نیز این همه اطلاعات متعدد را به یاد نخواهد آورد. پس چگونه آنها را پیگیری کنیم؟
پاسخ شما یک جمله طلایی برای زندگی شما است: وارد کردن سریع و به موقع هر چیزی در دفترچه برنامه ریزی بولت ژورنال باعث میشود آن را فورا به یاد آورده و از آن مهمتر، آن را به سرعت انجام دهید.
4. محتوای دفتر برنامه ریزی بولت ژورنال
چه در گزارش روزانه و ماهانه باشد و چه در گزارش آینده یا یک مجموعه خاص دیگر، در هر صورت محتوایی که وارد میکنید در سه دسته قرار میگیرد:
- وظایف یا کارهایی که باید انجام دهید.
- رویدادها یا آنچه اتفاق افتاده است.
- یادداشتها یا اطلاعات مهم.
برای مثال گزارش مصاحبه شغلی ممکن است شامل رویدادهای مانند ملاقات با مدیر منابع اسانی و یادداشتهایی مانند این شغل نیاز به سفر دارد، باشد.
خداوند از خلقت ما انسانها چه هدفی داشته است؟
-شکرگذاری
شکرگذاری موضوع خیلی مهمی هست که خیلی از ما انجام نمیدیم. شکرگذاری لزوما به دین و مذهب ربطی نداره، شکر گذاری باعث میشه که حالمون بهتر باشه شکرگذاری زمان زیادی از ما نمیگیره و اگر شما شکرگذاری رو ندارید توی زندگیتون بهتره که این عادت رو بسازید.
چقدر وقت میذاری برای خدای خودت؟ اصلا چقدر وقت میذاری برای خودت؟ اینکه برای خودت بیشتر وقت بذاری و خودت رو بیشتر بشناسی مهمتر از وقت گذاشتن برای شناختن خداست. چون اول از همه باید خودت رو بشناسی، چون تا خودت رو نشناسی نمیتونی خدای خودت رو بشناسی.
تو کی هستی؟ چرا به این دنیا اومدی؟ هویت تو چیه؟ ماموریت تو توی این زندگی چیه؟
اینها موضوعاتی هستند که باید بهشون فکر کنیم.
شکرگذاری زمانی خوب هست که توجه ما به اون باشه، مثلا خیلیها هستند جملات تاکیدی میگن، یا روی کاغذ یه چیزی مینویسند ولی حواسشون یک جای دیگر هست.
سعی کنید که توجه بیشتری روی موضوع شکرگذاری داشته باشید.
بعضیها با خود فکر میکنند زندگی یعنی همین گفتن.ها، خندیدنها، گریه کردن و خوردن و خوابیدن ها. اما آیا به راستی همچین زندگی و جامعه نظام بندی همین اندازه بی محتوا و بی هدف خلق شده است؟
آیا ما آمدهایم بخوریم و بریزیم و بپاشیم و بعد با مرگ به زندگی خود پایان دهیم یا به زندگیمان خاتمه داده شود؟ آیا زندگی همین است؟ خلقت همین است؟ اصلا هدف از خلقت خداوند متعال همین است؟
اگر کمی انسان هوشمندی باشید با خود میگویید حتی انسانها که بسیار معمولی هستند از ساختن و اختراع هر وسیلهای یک هدفی داشتهاند و پشت سر انجام هر کدام از کارهایشان هدفی نهفته است چگونه میشود که قدرت عظیم و شگرف و فوقالعادهای جز خداوند متعال اینچنین بس هدف دست به خلق چنین مجموعه نظام مرندی زده باشد؟
اصلا جای تعجب و شگرف نیست که چنین جایی بی هدف و منطق خلق شده باشد؟
ما انسانها در جایگاهی نیستیم که بخواهیم بگوییم هدف از آفرینش چه بوده است و خداوند متعال چه قصد و غرضی از آفرینش انسان و موجودات داشته است و یا اینکه هدف از خلقت چه بوده است. اما میتوانیم بگوییم که خداوند متعال که کمتر مطلق هیچ کار عبق و بیهودهای انجام نخواهد داد و امکان ندارد که بیهدف دست به چنین کار شگرفی زده باشد.
داستان زیبای کشاورز و مردم روستا
روزی اسبِ مرد کشاورز از مزرعه فرار میکند و به سمت جنگل فرار میکند. مردم روستا به مرد کشاورز میگویند: کشاورز تو چقدر بدبخت و بدشانسی کشاورز در دل خود میگوید: خدا میداند. چند روز بعد همان اسب با 2 اسب وحشی دیگر از جنگل برمیگردد و کشاورز خوشحال میشود. مردم روستا به مرد کشاورز میگویند: کشاورز تو چقدر خوش شانس و خوش اقبالی کشاورز در دل خود میگوید: خدا میداند.
فردای آن روز پسر جوان کشاورز در حال رام کردن یکی از اسبهای وحشی بود که از اسب به زمین میافتد و پایش میشکند. مردم روستا به مرد کشاورز میگویند: کشاورز تو چقدر بدبخت و بدشانسی کشاورز در دل خود میگوید: خدا میداند. در همان روزها حاکم کشور قصد جنگ به یکی از کشورهای همسایه را میکند و به سربازان خود دستور میدهد تمامی جوانها را بگیرید و بیارید که باید در جنگ شرکت کنند.
همه جوانها توسط سربازان جمع آوری میشوند به جز جوان کشاورز که پایش شکسته بود. مردم روستا به مرد کشاورز میگویند: کشاورز تو چقدر خوششانس و خوش اقبالی کشاورز در دل خود میگوید: خدا میداند. حقیقت این است که ما نمیدانیم چه اتفاقی خوب است و چه اتفاقی بد حکمت اتفقات را خداوند میداند.
اگر شما خواستهای از خداوند دارید و دارید خلاف آن را میبینید، باید به این فکر کنید که آیا توانایی حکمت این موضوع را دارم یا نه… مهم این است که خدا را نه تنها در زیباییها بلکه در اتفاقات بد هم ببینیم.
سخن پایانی مقاله چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟
موفقیتی که برای کسبوکارتان میخواهید با برنامه ریزی، تعهد و پایبندی به برنامه و تلاش فراوان به دست میآید. ما به شما راهکارهای مهم در اجرای برنامه ریزی را گفتیم و دیگر نگران چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم نخواهید بود. اما فراموش نکنید که منتظر یک نتیجه ایده آل نباشید. روند کار و تلاش شما ارزشمند است. زندگی سرشار از رشد و پیشرفت داشته باشید.
3 نظر
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
نکات خیلی در مورد برنامه ریزي توضیح دادین مطمئنا با انجامشون در برنامه روزانه میتونیم موفقیت بیشتری داشته باشیم
عالی بود
واقعا خیلی کمکم کرد.ممنونم