نقشه ذهنی برای کنکور

نقشه ذهنی برای کنکور
ما انسانها همواره در طول زندگی به دنبال کوتاهترین و آسانترین راههای ممکن برای گذران امورمان بودهایم. همین انگیزه سبب اختراع وسایل زیادی از جمله هواپیما، ماشین، تلفن همراه، ماشین لباسشویی و ظرفشویی و … شده است. هدف کوتاه شدن، خلاصه شدن و آسانتر شدن راه ممکن است. حال به نظر شما کنکور، که بزرگترین و سرنوشتسازترین آزمون زندگی هر انسانی است، هیچ راه میانبر و راه در رویی ندارد؟ راهی که رسیدن به هدف را آسانتر کند و به آن سرعت بخشد؟ نقشه ذهنی برای کنکور به همین منظور تعبیه شده است. با ما تا انتهای مقاله نقشه ذهنی برای کنکور، همراه شوید.
در مقاله نقشه ذهنی برای کنکور، به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- نقشه ذهنی یا مایند مپ چیست؟
- چرا باید بعد از مطالعه، نقشه ذهنی رسم کرد؟
- فواید نقشه ذهنی چیست؟
- برای ترسیم نقشه ذهنی چه کنیم؟
- بازههای زمانی مرور نقشه ذهنی چگونه است؟
نقشه ذهنی یا مایندمپ چیست؟
شاید انتقال اطلاعات به حافظه تصویری خود کار بسیار دشواری باشد اما نکته حائز اهمیت این است که اطلاعات در حافظه تصویری ماندگاری بیشتری دارند. نقشه ذهنی یا مایندمپ خلاصه یا چکیده یک کتاب، یک کارگاه آموزشی یا هر چیز دیگری است که حافظه میخواهد آن را در حافظه تصویری محکم و ماندگار کند. برای آنکه در کنکور نتیجه مطلوبتری کسب کنیم باید آموختههای خود را مدت زمان بیشتری در ذهن خود نگه داریم و این کار جز با نقشه ذهنی به دست نخواهد آمد.
بهترین زمان یادگیری آن وقتی است که بتوانیم همزمان از نیمکره راست و چپ مغزمان استفاده کنیم. اما چگونه این کار ممکن میشود؟! آمیزهی رنگهای متنوع و مفاهیم آموزشی سبب استفاده همزمان از نیمکره های میشود و یادگیری را تقویت میبخشد.
چرا باید بعد از مطالعه، نقشه ذهنی رسم کرد؟
رسم نقشه ذهنی نوعی مهارت شخصی محسوب میشود که در صورت اینکه فرد آموزشهای لازم برای رسم آن را از قبل یاد نگرفته باشد، توانایی رسم و ارائه آن را نخواهد داشت. اما سئوال مهم این است که چرا باید پس از مطالعه، نقشه ذهنی رسم کنیم؟
ما برای اینکه مطالبی که خواندهایم را از حافظه کوتاه مدتمان به حافظه بلند مدتمان منتقل کنیم، نیازمند ارائه یک راهکار هستیم تا در فرصت زمانی محدودتری ما را به خواستهمان نزدیک کند. از این رو پس از مطالعه کتب درسی حجیم، سعی به رسم نقشه ذهنی میکنیم تا مرور را در مدت زمان کمتری انجام دهیم.
فواید نقشه ذهنی چیست؟
طبقه بندی اطلاعات و نکات مهم:
هر کتاب یا کلاس یا کارگاه آموزشی چندین نکته مهم دارد و الزاما تمام محتوای بیان شده کارآمد نیست. مثلا امکان اینکه بخشی از محتوای گفته شده در کارگاه را از قبل بدانیم بسیار زیاد است. پس نیازی به مشاهده مجدد فیلم یا گوش کردن فایل صوتی نیست. کافیست با یک خلاصه نویسی و نکته برداری صحیح، اطلاعات را برای خودمان طبقه بندی کنیم.
آسانتر شدن مرور:
همانطور که گفتیم ما برای انتقال دادهها از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت نیازمند مطالعه چندین و چند باره اطلاعات و نکات هستیم. برای اینکه هر دفعه یک کتاب حجیم را مطالعه نکنیم، بهتر است از نقشه ذهنی استفاده کنیم.
کاهش زمان مرور:
فکر کنید جای آنکه در هر بازه مروری، یک کتاب کامل را مطالعه کنید، یا فیلم کارگاه را مجددا گوش کنید، یا پادکست را از ابتدا گوش کنید، فقط با نگاه کردن به یک برگه تمام محتوای آن کتاب، کارگاه، یا پادکست رو مرور کنید. به نظر شما تفاوت زمانی میان این دو، کاملا مشهود نیست؟
افزایش خلاقیت:
یکی از راهکارهای افزایش خلاقیت، استفاده از دو نیمکره مغز به صورت همزمان است. در رسم نقشه ذهنی ما به طور همزمان از هر دو کمک میگیریم. کشیدن و رسم نقشه ذهنی با استفاده از رنگهای گوناگون و مطالعه و یادگیری، دو نیمکره را به صورت همزمان درگیر میکند.
دستیابی آسان به اطلاعات:
ما میتوانیم نقشههای ذهنی را با استفاده از نرم افزار مایند مپ رسم کنیم و همانند یک عکس در گوشی یا لپتاپ خود ذخیره کنیم.
در این صورت فرقی نمیکند کجا یا در چه شرایطی هستیم به محض احساس نیاز به اطلاعات به فایلهایمان مراجعه کرده و به آسانی از آن استفاده میکنیم. در واقع پس از مدتی ما یک کتابخانه سیار به همراه خود داریم که در هر زمان و مکانی قابلیت استفاده دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاورین ما در ارتباط باشید، برای این کار اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید تا مشاورین ما با شما در اسرع وقت تماس بگیرند.
برای دریافت مشاوره رایگان، اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید تا با شما تماس بگیریم.
برای ترسیم نقشه ذهنی چه کنیم؟
برای ترسیم نقشه ذهنی هر کس طراحی خود را دارد اما ترسیم بهترین نقشه ذهنی را با هم یاد خواهیم گرفت. مثلا فرض کنید قرار است نقشه ذهنی کتاب اثر مرکب دارن هاردی یا یکی از کتابهای کنکورتان را ترسیم کنیم. ابتدا وسط برگه مورد نظر را یک بیضی رسم کرده و اسم کتاب را مینویسیم و پس از رسم شاخهها، موضوع فصلهای کتاب را یادداشت میکنیم. سپس کلمات کلیدی و نکات مهم هر فصل را در کنار آن رسم میکنیم. البته استفاده از رنگهای جلوه زیباتری ایجاد میکند و در افزایش یادگیری و خلاقیت موثر است.
برای خواندن مقاله آخرین روزهای مانده به کنکور 1401 و اطلاعات بیشتر درباره اقدامات قبل از کنکور روی لینک زیر کلیک کنید!!
((آخرین روزهای مانده به کنکور 1401))
بازههای زمانی مرور نقشه ذهنی چگونه است؟
بهترین زمان برای مرور نقشه ذهنی، ۲۴ ساعت، دو روز، چهار روز، هشت روز ،….، یک سال میباشد که فرمول محاسبهای آن دو به توان n است. سعی کنید به این زمانها توجه ویژهای داشته باشید زیرا این بازههای زمانی با توجه به مدت فراموشی حافظه کوتاه مدت معین شدهاند.
نقشه ذهنی چیست؟ چگونه در زمان کنکور و برای مطالب کنکوری، نقشه ذهنی رسم کنیم؟ برای مرور نقشههای ذهنی چه باید بکنیم؟ بازه مروری نقشههای ذهنی چه زمانی باید باشد؟ امیدوارم با مطالعه مقاله فوق توانسته باشید جواب سئوالهای بالا را بیابید.
هدف مجموعه آموزشی بهارمن رشد و بهبود فردی شما دوستان عزیز است. امیدواریم به موفقیت مطلوب ذهنتان برسید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید. موفق باشید.
عالی بود ممنون از بهارمن
سلام ممنون
سلام
ممنون از این که تا بهحال دو تا مقاله عالی در رابطه با نقشه کشی ذهنی ارائه دادید …یکی به صورت کلی و یکی برای کنکور سراسری…..
برای یادگیری بهتر نقشه ذهنی پیشنهاد میکنم که بروید مقاله اصلی نقشه کشی ذهنی رو بروید و بخونید که کامل تر در مورد جزئیات و رسم آن توضیحاتی رو ارائه کردند که اونجا نیز دوره های مربوط به نقشه کشی ذهنی رو نیز معرفی خواهند کرد ….
فقط باید بگم که خیلییییی کاربردی هست این آموزش⚘⚘⚘⚘⚘
ممنون از این همه کارآمدی 💫💫💫
عاااااااالی بود
ممنون از مطالب خوبتون
به نظرم نقشه ذهنی برای کنکور خیلی مهم هست و باید یه همچین نقشه ای رو در ذهن خود تشکیل بدیم تا بتونیم به موفقیت در کنکور برسیم.